(1-3 Kwietnia) Komentarze

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

WKSFCNR

Re: (1-3 Kwietnia) Komentarze

Post autor: WKSFCNR » 04.04.2010, 08:45

Świąteczny Karp pisze:
FILIP_WKS pisze:Również potwierdzam.Flaga skrojona po meczu.
Ciekawi mnie tylko fakt czy ona wisiała tam na stałe czy komuś się zapomniało...?
Nikomu sie nie zapomnialo, ta flaga nie nalezala do kibicow Ruchu.
Nie mogę normalnie!! Jeszcze kilka postów i się okaże,że to Śląsk to flagę sam zrobił i ją skroił potem...
Wasze plecy i tyle!! Nie róbcie z siebie pajaców!!
Cała Polska w cieniu ŚLĄSKA WROCŁAW !!!

iparts.pl
FF_

Post autor: FF_ » 04.04.2010, 08:47

Świąteczny Karp pisze: Nikomu sie nie zapomnialo, ta flaga nie nalezala do kibicow Ruchu.
byłem pewny, że przeczytam takiego posta. skoro nie była to flaga Ruchu, to gratuluję, że flagi na ich stadionie może wieszać sobie kto chce, bo nie powiesz mi, że ta flaga nigdy nie wisiała na Cichej (a i wyjazdy też zaliczyła o ile pamiętam). ?

smacznego jajka.

Świąteczny Karp

Post autor: Świąteczny Karp » 04.04.2010, 08:49

^m@rcin^ pisze:
Czasem na stadionie też wisiała

[link]
To są dwie różne flagi. Ta na budynku na stadionie nie zawisła. Jak ktoś ma wątpliwości, to niech obejrzy zdjęcia z meczu z Legią w PP, albo samych Legionistów pyta.
"Postępowcy zidiociali niech mnie nazwą homofobem,
bo ja homoseksualizm, tak jak grypę i socjalizm, wciąż uważam za chorobę!"

Świąteczny Karp

Post autor: Świąteczny Karp » 04.04.2010, 08:57

Za chwilę w tę dyskusję będzie zamieszanych pięć różnych płócien. Ta, której zakazał delegat to "Oberschlesien", flaga z eRką.
"Postępowcy zidiociali niech mnie nazwą homofobem,
bo ja homoseksualizm, tak jak grypę i socjalizm, wciąż uważam za chorobę!"

iluminati

Post autor: iluminati » 04.04.2010, 09:13

Jal dla mnie Plus dla Śląska, wydaje mi sie ze kazda licząca sie ekipa chętnie by wytrzepała te RAŚ-owe flagi z Ruchu. KAzdemu flaga GurnySLunsk Kojazyła sie z Ruchem. Propaganda niebieskich ze To nie ich flaga a gdzie wisiała ?? NA kościele w 2 częsci miasta czy była wyeksponowana tak żeby była widoczna własnie na stadionie
CALSBERG - PROBABLY THE BEST BEER IN THE WORLD

O.C.B.

Post autor: O.C.B. » 04.04.2010, 09:17

a co to był za mecz że zawisła ta flaga? Orłów Górskiego z finalistami Mam Talent? flaga wisiała na blokowiskach Ruchu a nie we Wrocławiu i została zdjęta, teraz takie czasy że z płotu na meczu też nie można zerwać jak jest okazja?
o co tyle płaczu, wiadomo jakie są stosunki Wrocławian do hanysów a hasła na fladze definitywnie dają dowód Polskości, tak samo jak hasła Cała Polska Bez GŚ o hymnie nie wspomnie.
widze że na forum sami honorowi gladiatorzy bez skazy, szkoda tylko że w rzeczywistości wszystko wygląda inaczej
Obudź Się, Czarny Alibabo

osfp_

Post autor: osfp_ » 04.04.2010, 09:19

nobody pisze:I po co było tyle frajerów i złodziejów wrzucac tydzień temu po stracie flagi??Po raz kolejny okazało sie że kibicowskie życie przewrotne jest.Gratulacje dla Śląska i niech te akcje na flagi dadzą do myślenia tym wszystkim megakumatym wycierającym sobie gęby honorem moralizatorom
dokładnie to samo pomyślałem. W tym tygodniu takie zachowanie jest ok. Tydzień temu było frajerskie :)
Gratuluje zdobytej fany

thorgal

Post autor: thorgal » 04.04.2010, 09:23

Czy była to faktycznie flaga Ruchu czy RAŚ to na pewno + w tej kolejce dla Śląska.

Ładna oprawa Lecha i ładna liczba kibiców w Nowym Sączu (swoja droga mógłby ktos podac z Sandecji ilu Was było wg Was?)

1920RaciboRz

Post autor: 1920RaciboRz » 04.04.2010, 09:25

mam tylko jedno pytanie do wszystkich kumatych na tym forum nie to żebym się tłumaczył, ale czym różni się ściągniecie fany z niepilnowanego budynku od wyniesienia fany z magazynku?? Śląsk się sapał że Korona wyniosła im fane z autobusu, że niby frajerska akcja!! Zaraz będziemy sobie banery reklamowe kroili.
Niebieski Racibórz, Niebieskie ulice,
Niebieskie osiedla, Niebieskie życie
Niebieskie seRca a środku bije Niebieska eRka

thorgal

Post autor: thorgal » 04.04.2010, 09:31

kurcze nie róbcie sobie jaj :) Magazynek to magazynek w którym te flagi sa przechowywane i skrojenie jej stamtąd to kradzaież ale gdy opuszcza jakakolwiek flaga to magiczne miejsce... :) W tamtym tygodniu był + dla Korony , w tym jest + dla Śląska i super, ze takie akcje maja jeszcze miejsce w obecnych czasach. Kurcze troche obiektywizmu, w jednym tygodniu jeden dostaje pstryczka w drugim kolejny. Czy nie możemy rozmawiac tu o faktach z szacunkiem tylko zawsze każdy sie do czegos dopierdziela?

imik1

Post autor: imik1 » 04.04.2010, 09:31

1920RaciboRz pisze:mam tylko jedno pytanie do wszystkich kumatych na tym forum nie to żebym się tłumaczył, ale czym różni się ściągniecie fany z niepilnowanego budynku od wyniesienia fany z magazynku?? Śląsk się sapał że Korona wyniosła im fane z autobusu, że niby frajerska akcja!! Zaraz będziemy sobie banery reklamowe kroili.
ano różni się choćby tym że jak wiesza się flagę w jakimkolwiek miejscu to się jej pilnuje. Tym bardziej wiedząc że w okolicach są przeciwnicy więc nijak ma się to do kradzieży. Głupie też tłumaczenie Niebieskich kolegów że to nie ich flaga ... no ku*** w takim razie rozumiem że członkowie RAŚ tak bez powodu wieszają (wieszali) ją na różnych blokach przy okazji różnych meczy (czy to Górnika , GieKSy , Polonii czy Piasta) By przyznać się do porażki też trzeba mieć jaja...
Tym bardziej teraz śmieszą mnie żale WKSu z ostatnich wydarzeń po ich meczu.
Skrojenie flagi na plus dla Wrocławian!
jebał pies teściowe!

MarianoItaliano

Post autor: MarianoItaliano » 04.04.2010, 09:32

1920RaciboRz pisze:mam tylko jedno pytanie do wszystkich kumatych na tym forum nie to żebym się tłumaczył, ale czym różni się ściągniecie fany z niepilnowanego budynku od wyniesienia fany z magazynku?? Śląsk się sapał że Korona wyniosła im fane z autobusu, że niby frajerska akcja!! Zaraz będziemy sobie banery reklamowe kroili.
Ale fakt faktem jest że flag się pilnuje, i nie ważne czy to w barwach narodowych czy nie, flaga to flaga, tyle w temacie.
SŻK&AGKŚ

andrzejanusz

Post autor: andrzejanusz » 04.04.2010, 09:35

1920RaciboRz pisze:mam tylko jedno pytanie do wszystkich kumatych na tym forum nie to żebym się tłumaczył, ale czym różni się ściągniecie fany z niepilnowanego budynku od wyniesienia fany z magazynku??
a czym się różni zerwanie flagi z niepilnowanego budynku od zerwania flagi z niepilnowanego płotu na stadionie?

O.C.B.

Post autor: O.C.B. » 04.04.2010, 09:37

osfp_ pisze:
nobody pisze:I po co było tyle frajerów i złodziejów wrzucac tydzień temu po stracie flagi??Po raz kolejny okazało sie że kibicowskie życie przewrotne jest.Gratulacje dla Śląska i niech te akcje na flagi dadzą do myślenia tym wszystkim megakumatym wycierającym sobie gęby honorem moralizatorom
dokładnie to samo pomyślałem. W tym tygodniu takie zachowanie jest ok. Tydzień temu było frajerskie :)
Gratuluje zdobytej fany
no tak, walenie janusza żeby z partyzanta wynieść plecak z autobusu a zdjęcie wyweszonej na obcym terenie flagi to faktycznie to samo, kradziez bez honoru bo prawidłowe zwinięcie flagi to najebanie 3 osób w 50-ciu tak to się nie liczy
W większości ekip jest usatlane co może wisieć a co nie i odpowiednie podmioty pilnują swoich zabawek, następnym razem niech zawiśnie transparent Mamo Patrz Gdzie Jestem
Obudź Się, Czarny Alibabo

Adik

Post autor: Adik » 04.04.2010, 09:39

na Sandecja - Górnik Zabrze

Cracovii oko 150
Obrazek
KAWAŁ C.H.U.J.A

1920RaciboRz

Post autor: 1920RaciboRz » 04.04.2010, 09:47

andrzejanusz pisze:
1920RaciboRz pisze:mam tylko jedno pytanie do wszystkich kumatych na tym forum nie to żebym się tłumaczył, ale czym różni się ściągniecie fany z niepilnowanego budynku od wyniesienia fany z magazynku??
a czym się różni zerwanie flagi z niepilnowanego budynku od zerwania flagi z niepilnowanego płotu na stadionie?
no Ty se chyba wielkanocne jaja robisz !! fana skrojona po meczu tak?? właściciel hotelu na którym wisiała , i właściciel fany to jedna osoba więc nie pisz mi tu o jakimś pilnowaniu fany, fakt faktem koleżka nie spodziewał się że ktoś jebnie mu fane z przed nosa i ja zostawił, na pewno jest to jakaś lekcja dla nas na przyszłość, ogólnie fana stracona c*** z okolicznościami stracona i tyle. Koniec rozkminki na forum możemy się przebijać argumentami na pw
Niebieski Racibórz, Niebieskie ulice,
Niebieskie osiedla, Niebieskie życie
Niebieskie seRca a środku bije Niebieska eRka

Ajaga88

Post autor: Ajaga88 » 04.04.2010, 09:50

nie rozumiem tej polemiki i tłumaczenia Niebieskich,

Ruch jest fane w plecy. Tyle.
Trzeba sie pilnować, nie tylko na stadionie. Śląsk skorzystał z okazji i jak każda ogarnięta ekipa ją skroił, nie ukradł.

neRka

Post autor: neRka » 04.04.2010, 09:51

Niechce mi się czytać wcześniejszych wypocin ale wyjaśnie troche sytuacje.

Są dwie flagi Górny Śląsk, jedna wisi na stadionie a jedną sobie ktoś drobił i wiesza na zajezdzie ( zdj z meczu z GKSem Bełchatów: [link] [link] które pokazują obie flagi ). Flaga która wisi na hotelu jest flagą właściciela hotelu czy tam Ruchu Autonomii Śląska, my się od niej odcinamy. Tyle z Naszej strony.

Flaga RAŚu w rękach Śląska.

Myśle, że to może być kończący post w temacie tej straty.
Ruda Śląska Zawsze Z Ruchem!

Tricolores

Post autor: Tricolores » 04.04.2010, 09:52

magvit pisze:Gryf Słupsk jakieś przygody w Stargardzie Szczec. czy też okolicach?
bez przygód, nas 140.
[email protected]
FB - STORMstreetwear

fcb

Post autor: fcb » 04.04.2010, 10:06

Jestem ciekawy co teraz Roman Z. napisze o okolicznościach zdobycia flagi Ruchu/RAŚu hehe
Gdański cHarakter pisze:Czemu wielkie Zagłębie pali flagi Śląska w młynie? Bliżej się nie dało?

Woldemort

Post autor: Woldemort » 04.04.2010, 10:09

neRka pisze:Niechce mi się czytać wcześniejszych wypocin ale wyjaśnie troche sytuacje.

Są dwie flagi Górny Śląsk, jedna wisi na stadionie a jedną sobie ktoś drobił i wiesza na zajezdzie ( zdj z meczu z GKSem Bełchatów: [link] [link] które pokazują obie flagi ). Flaga która wisi na hotelu jest flagą właściciela hotelu czy tam Ruchu Autonomii Śląska, my się od niej odcinamy. Tyle z Naszej strony.

No tak bo ja stracona flaga to sie odrazu od niej odcinacie...
GDYBY INTERESOWAŁA NAS PIŁKA , BYLIBYŚMY PIŁKARZAMI.

CzłowiekRenesansu

Post autor: CzłowiekRenesansu » 04.04.2010, 10:11

Nie rozumiem wyzywania Śląska od złodziei... Skoro ktoś wywiesza taką flagę w takich okolicznościach to może chyba zakładać, że ją straci. Poza tym jest różnica pomiędzy wyniesieniem flagi z magazynu a trafieniem jej w podanych okolicznościach. Przestańcie marudzić, przynajmniej coś się dzieje :)
Wyjazdy sprawiają, że jestem lepszym człowiekiem.

mlody_kibic

Post autor: mlody_kibic » 04.04.2010, 10:27

neRka pisze:Niechce mi się czytać wcześniejszych wypocin ale wyjaśnie troche sytuacje.

Na płotach jak zwykle zawisło kilkanaście flag w tym m.in. "Psycho Fans", "RU/R\CH", "Siemianowice", "Niebieskie Katowice", "Ruda Śląska", "Piekary Śląskie", "Łódzki Widzew", "Kozłowa Góra", "Pszów", "Orzesze", "Nakło Śląskie", "Radlin", "Niebieski Racibórz", "Kęty", "Lędziny & Bieruń", "Mikołów & Łaziska", "F.C.B."91" i "Zgierz" (Widzewa), "Gůrny Ślůnsk" (jedna zawisła na trybunie, druga umiejscowiona była na dachu "Zajazdu Batory").

Ty piszesz, że się odcinacie a w relacji na stronie [link] wymieniacie ją razem z innymi, które zawisły?! To jak to wkońcu jest? Czy może flagi, od których się odcinacie też wpisujecie w relacjach? Ustalcie wersję między sobą a później wypisujcie

Plus i dla Śląska i dla Korony!
SEX, ALKOHOL, MORDOBICIE

dilerek

Post autor: dilerek » 04.04.2010, 10:28

Tydzien temu gdy Slask stracil flage, pisali ze frajerstwo/zlodziejaszki/kradziez... Tydzien pozniej zdobyli flage Ruchu niemalze w identycznych okoliczosciach i takze w momencie niewiedzy przeciwnika, ale ich zodobycz to juz nie jest frajerstwo/zlodziejstwo/kradziez tylko ... skrojenie. Ciekawe jak to wszystko skomentuje, wiedzący wszystko najlepiej - Roman Zieliński. Czekamy na relację, Romku.

kibicTurysta

Post autor: kibicTurysta » 04.04.2010, 10:34

znowu sie zaczyna, tej nie mozna skroic, ta jest piknikow, tej ktos nie przypilnowal itp zeby za wszelka cene wyjsc obronna reka z tego. Kiedys sie kroiło flagi i nie patrzylo sie kogo ta flaga rwało sie i potem do góry kolami.

Moze kazda ekipa zrobi spis flag ktorych nie mozna kroic bo nie i ludzi beda wiedziec.

Już wystarczy Panowie, każdy może sobie wyrobić własne zdanie w temacie tej flagi /mod

RSD

Post autor: RSD » 04.04.2010, 11:16

Myślę, że kilka stron dywagacji nt. tej flagi to stanowczo za dużo. Każdy wyrobił sobie już zdanie na ten temat i tyle. Od siebie napiszę tylko tyle, że akcja bardzo dobra. W dzisiejszych czasach krojenie flag na stadionach jest prawie niemożliwe i niestety coraz więcej będzie akcji partyzanckich. Na pewno nikt ze Śląska idąc po tą flagę nie myślał, że to flaga jakiegoś RAS-u, tylko mieli pewność, że idą po flagę Ruchu.

Ile samej Lechii w Lubinie ? Był Zawisza z Zagłębiem ?

Ile GKS-u Tychy w Żaganiu i Elany w Janikowie ?

Wbij to sobie do głowy!

michalcwa

Post autor: michalcwa » 04.04.2010, 11:19

Około 100 kibiców Elany w tym 2 fanów Ruchu Chorzów pojawiło się na meczu w Janikowie.

Kazdy kolejny post natemat flagi Ruchu BAN

Puchatek

Post autor: Puchatek » 04.04.2010, 11:37

wydaje mi sie czy wczoraj na meczu Lecha wisiala replika słynnej fany "Kolejorz" ?
BIAŁY HONOR BIAŁA DUMA !

LP1922

Post autor: LP1922 » 04.04.2010, 11:40

Spostrzegawczy jesteś ;) odświeżona wersja miała wczoraj swój debiut.

FANATYK ŚLĄSKA

Post autor: FANATYK ŚLĄSKA » 04.04.2010, 11:55

co do meczu Ruch - Śląsk dodam jeszcze napinke hanysów my olewamy ich wyzwiska i jedziemy dalej swoje, pewnie dziwnie sie czuli ze mamy w d**** ich napinke ;]
Obrazek

pajaksg

Post autor: pajaksg » 04.04.2010, 12:15

To jest własnie cały Ruch. Niebieska propaganda. Flaga wisiała podczas meczu w widocznym ze stadionu miejscu a nie w ciagu tygodnia na ratuszu miejskim czy w jakims centrum handlowym. Czyli miała coś wspólnego z Ruchem.

Cala polska sie z was śmieje nie z tego powodu że straciliście flage tylko z tego że na wszystko macie wytłumaczenie i z obracania kota ogonem. Stracic barwy czy flage to żecz normalna w tym fachu. Jesteście mocną ekipą i cała polska sie z wami liczy więc troche szacunku dla innych ekip.

BAN DLA PRZYKLADU.
KTOS JESZCZE ?

valderama

Post autor: valderama » 04.04.2010, 12:18

Nie wiem o jakiej napince piszesz. Z mojego punktu widzenia który znajdował się w sektorze 7 było Was tyci tyci słychać ... jak na taką liczbę jestem zdziwiony :)

N_

Post autor: N_ » 04.04.2010, 12:22

thorgal pisze:Czy była to faktycznie flaga Ruchu czy RAŚ to na pewno + w tej kolejce dla Śląska.

Ładna oprawa Lecha i ładna liczba kibiców w Nowym Sączu (swoja droga mógłby ktos podac z Sandecji ilu Was było wg Was?)
część relacji chłopaka z NS:
U nas oficjalnie 4,5 tysiąca osób na stadionie bo tyle może być, nieoficjalnie ponad 7 tysięcy, młyn "właściwy" ok 800 osób ale ciężki do oszacowania bo dopingowało momentami ponad pół trybuny od strony rzeki, do tego w 1 połowie ok 250 osób aktywnie dopingujących na sektorze A, w drugiej połowie prawie cały sektor.
http://www.youtube.com/user/czarni

FF_

Post autor: FF_ » 04.04.2010, 12:25

doping nie był zbyt "porywający" w naszym wykonaniu :)

nas lekko ponad 1000 w Chorzowie.
ochrona Scorpion w "podziękowaniu" za sprawę w sądzie wpuszcza nas na sektory ponad 2 godziny.

-J-

Post autor: -J- » 04.04.2010, 13:21

FF_ pisze: ochrona Scorpion w "podziękowaniu" za sprawę w sądzie wpuszcza nas na sektory ponad 2 godziny.
Bywając na meczach wyjazdowych na Górnym Śląsku odniosłem wrażenie że to wyjątkowe k**** są. A w Bytomiu to chyba największe (mam świadomość, że pewnie to ci sami).

fantastycznieBDG

Post autor: fantastycznieBDG » 04.04.2010, 14:26

agata88 pisze:Co do meczu w Grudziądzu trzeba dodać ze tego dnia psy zupełnie powariowały. Jak Zawisza miał przyjechać w ponad tysiąc to tylu psiaków nie było co wczoraj.
Bo w Wielka Sobote bylo WPIZDE ekip w Grudziadzu i okolicach ;)
"- Policja upierała się, że przyjazd Zawiszy wiąże się z meczem podwyższonego ryzyka, bez względu na to, czy pojawią się kibice przyjezdni - wyjaśnia prezes Hutnika Szczecin Przemysław Aksiuczyc. "

olimpijska2.pl

Post autor: olimpijska2.pl » 04.04.2010, 14:34

Oprawa Lecha dość prosta, ale z oczywistym przesłaniem i to się liczy.

Mam tylko pytanie w sprawie dopingu, z perspektywy TV nie wszystko dobrze słychać. Może mi ktoś napisać co krzyczeliście w odpowiedzi na "Wyborcza! co?" (odpowiedź) ..... ???
[link]

Jestem zwykłym kibolem :)

bololo_7

Post autor: bololo_7 » 04.04.2010, 14:47

pinokio :)
WIELKOPOLSKA

qazwsx15

Post autor: qazwsx15 » 04.04.2010, 14:58

Dobry wyjazd Rakowa do niezbyt atrakcyjnego rywala. + równiez dla KSG rowniez dobra liczba. Jakie wsparcie od Wisłoki ?

patriota85

Post autor: patriota85 » 04.04.2010, 15:03

qazwsx15 pisze:Dobry wyjazd Rakowa do niezbyt atrakcyjnego rywala. + równiez dla KSG rowniez dobra liczba. Jakie wsparcie od Wisłoki ?
Wisłoki 51 osób na Sandecja - Górnik.

Zablokowany