- Kibice w mediach (temat zbiorczy)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: - Kibice w mediach (temat zbiorczy)
Pokerface-co z tym artykułem ,który wkleiłeś jest nie tak?
-
[link]
;)
;)
Prezentacje maturalne/prace licencjackie/magisterskie! -> gg:1451747
-
oxford00 pisze:Gazeta KrakowskaKraków: czterech kiboli pobiło robotników
Pseudokibice "Wisły" - Łukasz Z., Bartek W. , Jarek K. i Marcin P. pobili budowlańców pracujących przy centrum handlowym "Bonarka".
Na swoje nieszczęście, robotnicy byli z Poznania i kibicowali tamtejszemu "Lechowi". Teraz prokuratura w Podgórzu oskarżyła czterech kiboli o udział w bójce z pobiciem , a Łukasza Z. dodatkowo - o pobicie z użyciem noża.
Do zdarzenia doszło 4 października ubiegłego roku przy ul. Mała Góra. - 15 kibiców podeszło do pracujących tam ludzi i zaczęło ich zaczepiać. Pytali ich, skąd są i komu kibicują - mówi Janusz Hnatko z Prokuratury Okręgowej w Krakowie.
Gdy się okazało, że panowie mają inne preferencje niż agresorzy, zaczęła się szarpanina. - Bili ich, wyzywali, popychali. W pewnym momencie Łukasz Z. wyciągnął nóż i pchnął nim jednego z budowlańców w pierś. Na szczęście, była to prawa strona klatki piersiowej i rana nie była ciężka - dodaje Hnatko.
Robotnicy schowali się do służbowego auta. Tam też jednak nie byli bezpieczni. Kibole nadal ich atakowali, zbili szybę auta i zniszczyli drzwi. Gdy tylko się oddalili, robotnicy wezwali policję. Ta złapała pięciu chuliganów.
Czterech trafiło do prokuratora, piątym - nieletnim zajął się sąd rodzinny. 10 pozostałych pseudokibiców nadal pozostało niezidentyfikowanych.
Oskarżeni przyznali się do winy. Dwóch z nich (Bartłomiej W. i Jarek K.) chce się dobrowolnie poddać karze. Łukasz Z. siedzi w tymczasowym areszcie. Grozi mu do ośmiu lat więzienia. pozostałym - do trzech lat.
Przez takie akcje jak te zwykli ludzie mają nas za pojebów latających z nożami,maczetami i co tam sobie jeszcze dopowiedzą. Media nie napiszą że kibice zrobili zbiórkę dla dzieci z domu dziecka bo to się nie sprzeda, ważne żeby była krew i poszkodowani a gazeta się sprzeda! Wszystkie nasze pozytywne akcje są przyćmiewane przez takie incydenty jak ten. I co z tego że tylko w Krakowie latają z nożami, dla ludzi kibice to kibice wszystkich wjebać do tego samego wora!
"W Krakowie latają z nożami to pewnie gdzie indziej latają z maczetami i toporami" - Tak sobie myślą zwykli ludzie czytający gazetę.
Co do tej sytuacji grupka wiślaków poszła na budowę gdzie pracowali pracownicy z Poznania (kibice Lecha) Mógł bym zrozumieć jakieś solówki po robocie czy coś w tym stylu ale atakować kogoś w robocie? dziabnąć jednego nożem w pierś?
ku*** ludzie, czy to Afryka?
Oczywiście to zdarzenie znam tylko z tego tego artykułu może było inaczej.
Pewnie mi odpisze ktoś z Krakowa że ja tego nie rozumiem, że tu jest tak a nie inaczej. Takie akcje z nożem to dla mnie debilizm w czysty słowa tego znaczeniu.
Ile wszystkich wszędzie?
-
W tej sytuacji biadolenie na prase, że oczerniają nasz wizerunek nie ma prawa bytu... różne akcje miałem, morde nieraz miałem obita konkretnie, wiele razy sie napierdalałem, ale żeby komuś kose wjebać w pierś to trzeba byc porostu chorym psychicznie i nie pierdolcie mi tutaj, że nie rozumiem tego bo nie jestem z Krakowa... zaczepianie kogoś na robocie też zajebista sprawa. Od dawna krakowskie ekipy są dla mnie żenujące i już nic tego nie zmieni...
[link]
-
Zobacz dokładnie jakiego wkleiłem linka, a jaka strona wyskakuje. Artykuł, który był w linku, który dałem, został prawdopodobnie usunięty.wenta pisze:Pokerface-co z tym artykułem ,który wkleiłeś jest nie tak?
-
W rmfce pierdola cos o bijatyce kibicow w Nowym Targu ponoc poturbowany zostal mocno jeden psiak
-
pisałem juz w innym temacie ale widze tu tez wklejony artykuł o Biezanowie - opis przekłamany, panowie z Poznania nie musieli spowiadać sie z tego za kim są bo sami przez jakiś czas głośno się z tym afiszowli oraz obrażali Wisłę-na jej terenie
-
Media2Pseudokibice w nSport
Sportowy kanał informacyjny Sport nie unika trudnych i kontrowersyjnych tematów. W najnowszym wydaniu magazynu "eMeReS" widzowie zobaczą dwa reportaże, oba prezentujące pobocza piłki nożnej.
W jednym z dwóch pokazywanych reportaży nowego wydania magazynu "eMeReS" (4 marca, godz. 20.05) będzie dokument Zbigniewa Czyża o pseudokibicach. Zbyszek, krakowski korespondent kanału nSport, na podstawie krakowskich waśni między chuliganami Wisły i Cracovii przedstawi obraz
polskich kiboli.
Kibicują dwóm najstarszym polskim klubom, ale poza stadionami nie są nawet pseudokibicami, niektórzy z nich potrafią być mordercami. Odwieczna "święta wojna" to dla zwolenników Cracovii i Wisły rzecz święta, niestety w najgorszym tego słowa znaczeniu. Antagonizmy chuliganów przybranych w klubowe szaliki nie słabną, wręcz przeciwnie nabierają coraz bardziej tragicznych kształtów. Mimo wielu apeli, a nawet prób pojednania po śmierci Jana Pawła II wciąż dochodzi do prawdziwych dramatów. Za to, że nosi się szalik nie tego "co trzeba" klubu można zapłacić nawet życiem. Tylko w ostatnich siedmiu latach na krakowskich osiedlach zginęło prawie dziesięć młodych osób, bo "byli" za Wisłą lub Cracovią. Niestety nic nie wskazuje na to, aby przerażające statystyki dotyczące walk pseudokibiców Wisły i Cracovii w najbliższych latach miały
ulec zmianie. Ci, którzy po zmroku chcą wyjść na krakowskie ulice
w klubowym szaliku muszą się liczyć nawet z tym, że już nigdy nie wrócą do domu.
W programie
także reportaż, w którym dziennikarz nSport Adam Roszkowski odwiedził z kamerą w Łodzi Igora Sypniewskiego, byłego reprezentanta Polski, którego kariera załamała się z powodu skłonności zawodnika do uzależnień. Igor, były piłkarz silnych lig zagranicznych, opowie szczerze o tym jak wpadł w nałóg alkoholowy, dlaczego zamiast podbijać piłkarski świat trafił za kratki oraz jak to było z demolowaniem stadionu ŁKS-u i bójkami z policją.
Kibice po raz pierwszy dowiedzieli się o pozaboiskowych problemach Sypniewskiego osiem lat temu, gdy był zawodnikiem krakowskiej Wisły. Piłkarz po rozegraniu zaledwie kilku meczów zapadł się pod ziemię, a działacze klubowi tłumaczyli to zniknięcie depresją Sypniewskiego. Wkrótce zaczęły pojawiać się informacje o uzależnieniu piłkarza od hazardu i alkoholu. Igor Sypniewski próbował odbudować swoja karierę, m. in. w Grecji i Szwecji, ale bez rezultatu. W sezonie 2005/06 wrócił jeszcze do formy pomagając ŁKS-owi w powrocie do ekstraklasy, potem jednak było już znacznie gorzej. Sypniewski coraz częściej pod wpływem alkoholu wchodził w konflikt z prawem, brał nawet w awanturach z udziałem pseudokibiców Łódzkiego Klubu Sportowego.
-
Są jakieś nowe wieści o chłopakach z Lecha ?
-
Pokerface-zapytałem Cię właśnie o ten usunięty artykuł, który zawierał relację poszkodowanego w czasie akcji chłopaka.
-
Czytałeś go? Zwróciłeś uwagę na styl, w jakim został napisany? To artykuł informacyjny, czy pod publiczkę?wenta pisze:Pokerface-zapytałem Cię właśnie o ten usunięty artykuł, który zawierał relację poszkodowanego w czasie akcji chłopaka.
Wiem, że takie akcje się zdarzają i uważam, że to czyste frajerstwo, które sami powinniśmy tępić.
Radzę czytać uważniej. Dojebałem się głównie o to, że jeśli chce się zaistnieć, to można napisać na temat, który jara wszystkich ludzi - strach przed dzikimi hordami groźnych kiboli. Jeśli Tobie to nie przeszkadza, to przejrzyj na oczy.Pokerface pisze:Najlepszy sposób na zaistnienie w świecie mediów? Napisać jak najlepsze opowiadanie science-fiction opierając się na fantazjach sennych o świecie kibicowskim.
"Autor - Kotu
Artykuły - 1"
Nie offtopujmy. Jeśli jeszcze czegoś nie wiesz, zapraszam na pw.
-
Janusz Korwin-Mikke dzis byl gosciem w tvp 2 w programie Punkt Widzenia, gdzie byla dosyc ciekawa debata. Jak ktos bedzie mial link to niech wrzuci dla tych ktorzy nie widzieli. Jak zwykle bardzo madrze mowil JKM, mam nadzieje ze chociaz kibicowska Polska go poprze w tych wyborach. Juz nie raz pokazal ze rozumie kibicow i ze dobro naszego kraju nie jest mu obojetne! W debacie wspomnial o kibicach Legii (chodzilo mu oczywiscie o kibicow wszystkich klubow co juz nie raz mowil), ze to oni w wypadku wojny jako pierwsi wstapia do armii zeby bronic naszej ojczyzny!
-
HFA
ja jestem ogromnym zwolennikiem JKM bo glosi on bardzo zblizone do moich poglady i zawsze glosowalem na UPR, teraz sie skurwili, to pewnie nie zaglosuje, albo zaglosuje znow na Korwina.
Ale mozecie byc pewnie, ze jak by oni doszli do wladzy, to by zrobili to samo co inny bardzo prawicowy rzad angielski Margaret Tacher... Akurat prawicowcy maja to do siebie, ze jak najmniej ucisku i nakazow, ale jak lamiesz prawo, nie ma przebacz.
Tak ze po jednej czy dwoch zadymach na stadionie, na pewno duzo sprawniej niz lewaki by zrobiono druga anglie.
ja jestem ogromnym zwolennikiem JKM bo glosi on bardzo zblizone do moich poglady i zawsze glosowalem na UPR, teraz sie skurwili, to pewnie nie zaglosuje, albo zaglosuje znow na Korwina.
Ale mozecie byc pewnie, ze jak by oni doszli do wladzy, to by zrobili to samo co inny bardzo prawicowy rzad angielski Margaret Tacher... Akurat prawicowcy maja to do siebie, ze jak najmniej ucisku i nakazow, ale jak lamiesz prawo, nie ma przebacz.
Tak ze po jednej czy dwoch zadymach na stadionie, na pewno duzo sprawniej niz lewaki by zrobiono druga anglie.
-
-
Piłka nożna. Jak władze Łodzi kibolom pomagają
Kibice Widzewa chcieliby obejrzeć na żywo niedzielne derby Łodzi, mimo że zabrania im tego PZPN. Poprosili go więc o przełożenie kary. Poparły ich władze Łodzi
30 października 2009 roku grupa chuliganów Widzewa pobiła się z kibolami Górnika Zabrze. Rannych zostało kilkadziesiąt osób, wiele z nich trafiło do szpitala z połamanymi rękami i nogami, ranami głowy i potłuczeniami. Wśród nich byli także policjanci i ochroniarze. Po awanturach w Zabrzu wydział dyscypliny Polskiego Związku Piłki Nożnej ukarał Widzew półrocznym zakazem wyjazdów kibiców na mecze ligowe. Później złagodził karę do dwóch spotkań na stadionach rywali. Oznacza to, że kibice drużyny z al. Piłsudskiego nie mogą oficjalnie pójść na derby (wtedy bilety rozprowadza klub i bierze odpowiedzialność za swoich fanów).
Oczywiście kibicom wolno kupić bilety w kasach stadionu przy al. Unii, ale musieliby siedzieć między fanami ŁKS-u. Dlatego widzewiacy wymyślili, żeby poprosić PZPN o przesunięcie rozpoczęcia wykonywania kary na 8 marca, czyli dzień po derbach. Taki właśnie apel wysłali do Artura Jędrycha, przewodniczącego wydziału dyscypliny. Podpisały się pod nim dwa stowarzyszenia - Fanatycy Widzewa i Tylko Widzew. "Pozytywne rozpatrzenie naszej propozycji pozwoliłoby nam na uczestniczenie w święcie piłkarskim dla łodzianina najważniejszym, w derbach Łodzi. Święto to zawsze ma dla nas, kibiców piłkarskich, wymiar szczególny. Nie chcemy, aby nałożona na nas kara nie pozwoliła Łodzi w pełni tego święta przeżyć" - czytamy w piśmie.
A co na to Widzew? Mateusz Cacek, wiceprezes klubu: - Rozumiemy, że mecz derbowy jest niezmiernie ważny dla kibiców i że chcieliby wspierać naszą drużynę prosto z trybun. Byłoby dużą stratą dla sportowej Łodzi, gdyby kibice Widzewa nie mogli wziąć udziału w tym wydarzeniu.
Fani Widzewa poprosili także o poparcie władze Łodzi. I pełniący obowiązki prezydenta Tomasz Sadzyński poparcie dał. Wysłał list do Jędrycha, a także do prezesa PZPN-u Grzegorza Laty. - Warunkiem podpisania pisma, które wspomaga wniosek kibiców Widzewa, była jasna, wyraźna i kategoryczna deklaracja z ich strony, że nie powtórzą się w Łodzi ekscesy z Zabrza - tłumaczy Łukasz Magin, wiceprezydent Łodzi. Później wraz z Jerzym Skonieczką ze stowarzyszenia sympatyków Widzewa podpisał deklarację, w której kibice zobowiązują się do zachowania spokoju w trakcie derbów. "Chcemy, żeby ten dzień obył się bez pseudokibicowskich wybryków oraz rasistowskich zachowań [...]. Apelujemy do naszych kolegów i przyjaciół, sympatyków obu drużyn: odrzućmy dotychczasowe animozje. Niech dzień piłkarskich derbów zapisze się pozytywnie w pamięci wszystkich łodzian" - czytamy w deklaracji.
Magin: - Rozmawiałem już z Dariuszem Gałązką, prezesem ŁKS-u, który stwierdził, że jeżeli PZPN wyrazi pozytywną opinię w tym wniosku, udostępni kibicom Widzewa co najmniej 500 miejsc na stadionie.
Na rozpatrzenie prośby trzeba poczekać do czasu, kiedy zbierze się wydział dyscypliny. W rozmowie z "Gazetą" Jędrych przyznał, że nie zapoznał się jeszcze z żadnym z pism. Nie przekreślił jednak możliwości rozpatrzenia sprawy po myśli widzewiaków. - Taka możliwość istnieje zawsze - powiedział.
Co, jeśli kibice Widzewa nie dotrzymają obietnicy i dojdzie do awantur? - Myślę, że w takim wypadku PZPN wyciągnie odpowiednie konsekwencje w stosunku do Widzewa, bo byłby to już rodzaj pewnej recydywy - uważa Magin.
Kibice Widzewa chcieliby obejrzeć na żywo niedzielne derby Łodzi, mimo że zabrania im tego PZPN. Poprosili go więc o przełożenie kary. Poparły ich władze Łodzi
30 października 2009 roku grupa chuliganów Widzewa pobiła się z kibolami Górnika Zabrze. Rannych zostało kilkadziesiąt osób, wiele z nich trafiło do szpitala z połamanymi rękami i nogami, ranami głowy i potłuczeniami. Wśród nich byli także policjanci i ochroniarze. Po awanturach w Zabrzu wydział dyscypliny Polskiego Związku Piłki Nożnej ukarał Widzew półrocznym zakazem wyjazdów kibiców na mecze ligowe. Później złagodził karę do dwóch spotkań na stadionach rywali. Oznacza to, że kibice drużyny z al. Piłsudskiego nie mogą oficjalnie pójść na derby (wtedy bilety rozprowadza klub i bierze odpowiedzialność za swoich fanów).
Oczywiście kibicom wolno kupić bilety w kasach stadionu przy al. Unii, ale musieliby siedzieć między fanami ŁKS-u. Dlatego widzewiacy wymyślili, żeby poprosić PZPN o przesunięcie rozpoczęcia wykonywania kary na 8 marca, czyli dzień po derbach. Taki właśnie apel wysłali do Artura Jędrycha, przewodniczącego wydziału dyscypliny. Podpisały się pod nim dwa stowarzyszenia - Fanatycy Widzewa i Tylko Widzew. "Pozytywne rozpatrzenie naszej propozycji pozwoliłoby nam na uczestniczenie w święcie piłkarskim dla łodzianina najważniejszym, w derbach Łodzi. Święto to zawsze ma dla nas, kibiców piłkarskich, wymiar szczególny. Nie chcemy, aby nałożona na nas kara nie pozwoliła Łodzi w pełni tego święta przeżyć" - czytamy w piśmie.
A co na to Widzew? Mateusz Cacek, wiceprezes klubu: - Rozumiemy, że mecz derbowy jest niezmiernie ważny dla kibiców i że chcieliby wspierać naszą drużynę prosto z trybun. Byłoby dużą stratą dla sportowej Łodzi, gdyby kibice Widzewa nie mogli wziąć udziału w tym wydarzeniu.
Fani Widzewa poprosili także o poparcie władze Łodzi. I pełniący obowiązki prezydenta Tomasz Sadzyński poparcie dał. Wysłał list do Jędrycha, a także do prezesa PZPN-u Grzegorza Laty. - Warunkiem podpisania pisma, które wspomaga wniosek kibiców Widzewa, była jasna, wyraźna i kategoryczna deklaracja z ich strony, że nie powtórzą się w Łodzi ekscesy z Zabrza - tłumaczy Łukasz Magin, wiceprezydent Łodzi. Później wraz z Jerzym Skonieczką ze stowarzyszenia sympatyków Widzewa podpisał deklarację, w której kibice zobowiązują się do zachowania spokoju w trakcie derbów. "Chcemy, żeby ten dzień obył się bez pseudokibicowskich wybryków oraz rasistowskich zachowań [...]. Apelujemy do naszych kolegów i przyjaciół, sympatyków obu drużyn: odrzućmy dotychczasowe animozje. Niech dzień piłkarskich derbów zapisze się pozytywnie w pamięci wszystkich łodzian" - czytamy w deklaracji.
Magin: - Rozmawiałem już z Dariuszem Gałązką, prezesem ŁKS-u, który stwierdził, że jeżeli PZPN wyrazi pozytywną opinię w tym wniosku, udostępni kibicom Widzewa co najmniej 500 miejsc na stadionie.
Na rozpatrzenie prośby trzeba poczekać do czasu, kiedy zbierze się wydział dyscypliny. W rozmowie z "Gazetą" Jędrych przyznał, że nie zapoznał się jeszcze z żadnym z pism. Nie przekreślił jednak możliwości rozpatrzenia sprawy po myśli widzewiaków. - Taka możliwość istnieje zawsze - powiedział.
Co, jeśli kibice Widzewa nie dotrzymają obietnicy i dojdzie do awantur? - Myślę, że w takim wypadku PZPN wyciągnie odpowiednie konsekwencje w stosunku do Widzewa, bo byłby to już rodzaj pewnej recydywy - uważa Magin.
-
Z 16 zatrzymanych w areszcie pozostają dwie osoby.K.Ba pisze:Są jakieś nowe wieści o chłopakach z Lecha ?
-
Kod: Zaznacz cały
Na 15 miesięcy więzienia sąd w Belgradzie skazał w czwartek mężczyznę, który w internecie groził śmiercią dziennikarce telewizji B92 Brankicy Stanković, autorce reportażu o przemocy w środowisku serbskich pseudokibiców piłkarskich. Ponadto sześć osób będzie odpowiadało przed sądem za pogróżki pod adresem Stanković. W grudniu, podczas meczu Ligi
Europejskiej między Partizanem Belgrad a Szachtarem Donieck, skandowali oni nazwisko dziennikarki, zapowiadając jej rychłą śmierć. Grozi im kara od roku do ośmiu lat
pozbawienia wolności.
Rzecznik prasowy belgradzkiej prokuratury Tomo Zorić wyjaśnił, że wyrok na internautę to pierwsza tego typu
sprawa w Serbii po wejściu w życie
znowelizowanego kodeksu karnego, w którym znalazł się zapis o odpowiedzialności karnej za groźby wobec osób pełniących funkcje publiczne.
W swoim reportażu Brankica Stanković przedstawiła chuliganów piłkarskich podejrzanych o liczne akty przemocy, w tym o śmiertelne pobicie we wrześniu ubiegłego roku francuskiego kibica
FC Toulouse, Brice'a Tatona.
-
poszukuje linka do wypowiedzi pana Gugały(?) na jakiejs konfernecji (chyba w Poznaniu) trwa on okolo 20 min
-
-
tak to, wielkie dzieki
-
niepelna ta wypowiedz, jest gdzies cala ?
-
W TVN24 przed chwilą Pazura użył słów - Kibice to bydło w szalikach i co ma policja zrobić. - głubi kutas
-
Szkoda, że mój ulubiony aktor takie rzeczy wygaduje :/
-
Policja w zabrzu wydała informator kultury kibicowania [link]?
Spodziewam się że będzie to jakiś stek bzdur, ale nie wypowiadam się bo nie widziałem i nie czytalem. Napotkał ktoś tą ksiązkę?
Spodziewam się że będzie to jakiś stek bzdur, ale nie wypowiadam się bo nie widziałem i nie czytalem. Napotkał ktoś tą ksiązkę?
-
sam j***** c*** jak sie nacpa to rozpierdala pokoje w hotelach, a teraz udaje wielce zbulwersowanego zachowaniem kibicow, h** z nimSeptimus Severus pisze:W TVN24 przed chwilą Pazura użył słów - Kibice to bydło w szalikach i co ma policja zrobić. - głubi kutas

-
ma ktoś link do dzisiejszego programu eMeReS z nsport o sytuacji w krakowie ??
-
[link]tomek13325 pisze:ma ktoś link do dzisiejszego programu eMeReS z nsport o sytuacji w krakowie ??
Udostepniam dzięki użytkownikowi oitak ;)
Ps. Pliki można ściadać wszystkie naraz
[link]
-
dzieki wielki ale niestety link mi nie chulaGeneral pisze:[link]tomek13325 pisze:ma ktoś link do dzisiejszego programu eMeReS z nsport o sytuacji w krakowie ??
Ps. Pliki można ściadać wszystkie naraz
-
-
Takie coś znalazłem nie wiem czy było
[link]
[link]
-
wshgns pisze:
To rzeczywiscie jest Gugala
czy ktos inny?
DUDAŁA.
0,75 l. pisze:Ja Ci powtarzam jeszcze raz,ze nie trzeba sie bac arabow,murzynow w Polsce,bo oni nie przyjada.Gadalem z nimi i oni nawet nie wyobrazaja sobie czegos takiego,zeby do Polski jechac,bo po c***.
-
Właśnie w TVN24 pokazywali kibiców Widzewa na Piotrkowskiej. Przy okazji dziennikarzyna chciał chyba porozmawiać z dwoma przedstawicielami Stowarzyszenia kibiców Widzewa (nie wiem jak to się u Was dokładnie nazywa). Gość powiedział, ze zamierzają na legalu pójść chodnikiem i zakupić bilety w kasach ŁKS-u. Na koniec dodał "to tyle, ponieważ z przedstawicielami grupy iti nie rozmawiamy"
Chyba dziennikarzyna się tego nie spodziewał, bo nawet nie wyskoczył na to z żadnym inteligentnym tekstem.
Chyba dziennikarzyna się tego nie spodziewał, bo nawet nie wyskoczył na to z żadnym inteligentnym tekstem.
Wszyscy jesteśmy Andrzejami
-
Osoby z którymi rozmawiał pan dziennikarz to dwie ważne, znane na RTSie postacie. Stowarzyszenia kibiców Widzewa nie mają żadnego oficjalnego związku z dzisiejszą wycieczką mieszkańców Łodzi na stadion MOSiR. Co do ich wypowiedzi - tak jak kolega wyżej wspomniał, krótkie lakoniczne info, że idą chodnikiem, bo mają takie prawo; rozmowę zakończył tekst, że z przedstawicielami ITI rozmów nie będzie i poszli.

Kawał c****.
-
To było w jakimś programie? Ma ktoś tą rozmowę ?
Internet Hooligans Group '09
-
tomek13325 pisze:dzieki wielki ale niestety link mi nie chulaGeneral pisze:[link]tomek13325 pisze:ma ktoś link do dzisiejszego programu eMeReS z nsport o sytuacji w krakowie ??
Ps. Pliki [link] można ściadać wszystkie naraz
moze ktos wrzucic na inna stronke bo link nie dziala
-
part 1:[link]
part 2:[link]
z allgoals
part 2:[link]
z allgoals
-
To był chyba po prostu zwykły przegląd dzisiejszych wiadomości (przypadkowo przełączyłem, więc nie jestem pewien). Przenieśli się ze studia w Warszawie do Łodzi żeby nadać krotki komunikat na żywo. W ramach tego był ten mini-wywiad (chociaż ciężko to nazwać wywiadem bo Widzewiacy odpowiedzieli na pytanie i go olali).BobSwagger pisze:To było w jakimś programie? Ma ktoś tą rozmowę ?
Wszyscy jesteśmy Andrzejami
-
Derby chuliganów - dziewięciu rannych policjantów
Marcin Masłowski, bujal, dab2010-03-07,
Dziewięciu rannych policjantów, uszkodzonych dziewięć radiowozów, spalony pusty budynek - to bilans awantur przed derbami Łodzi. Policja użyła armatek wodnych i ostrzelała chuliganów gumowymi kulami. Pięciu zatrzymanych odpowie za napaść na funkcjonariuszy
Od czwartku wiadomo było, że kibice Widzewa nie wejdą na mecz derbowy z ŁKS-em. To kara za rozróby, jakie wywołali w październiku w Zabrzu. Mimo zakazu w piątek zaczęli wzywać na forach internetowych, by iść na derby. Policja, wiedząc o tym, ściągnęła posiłki z całego regionu.
W niedzielę po południu około dwóch tysięcy widzewiaków zebrało się pod Centralem II. Po godz. 15 - tak jak zapowiadali - zaczęli iść w kierunku stadionu przy al. Unii. A tam czekała już na nich grupa kiboli ŁKS-u. By nie dopuścić do starcia, policja zatrzymała widzewiaków przed al. Włókniarzy, jednocześnie blokując ruch na skrzyżowaniu. Policyjny kordon zagrodził im drogę do stadionu, drugi otoczył szalikowców ŁKS-u. Chuligani próbowali przebić się przez policyjny szpaler. Obrzucili policjantów kamieniami, funkcjonariusze użyli armatek wodnych.
Grupy pseudokibiców przedostały się do parku Poniatowskiego, chuligani zaczęli bić się między sobą, podpalili też pusty budynek przy al. Włókniarzy. Policja w końcu zmusiła widzewiaków, by zawrócili. Po godz. 18 w asyście policji wrócili pod stadion przy al. Piłsudskiego.
Przed godz. 19 grupa pseudokibiców ŁKS-u starła się z policjantami pod główną bramą stadionu. Policjanci ostrzelali ich gumowymi kulami. Kilka rannych osób zabrało pogotowie. Na stadionie ełkaesiacy spalili szaliki Widzewa.
Bilans awantur? - Lekko rannych zostało dziewięciu funkcjonariuszy, uszkodzonych jest dziewięć radiowozów - mówi Adam Kolasa z Komendy Wojewódzkiej Policji w Łodzi. - Zatrzymaliśmy pięć osób, które rzucały kamieniami w funkcjonariuszy.
Źródło: Gazeta Wyborcza Łódź
Marcin Masłowski, bujal, dab2010-03-07,
Dziewięciu rannych policjantów, uszkodzonych dziewięć radiowozów, spalony pusty budynek - to bilans awantur przed derbami Łodzi. Policja użyła armatek wodnych i ostrzelała chuliganów gumowymi kulami. Pięciu zatrzymanych odpowie za napaść na funkcjonariuszy
Od czwartku wiadomo było, że kibice Widzewa nie wejdą na mecz derbowy z ŁKS-em. To kara za rozróby, jakie wywołali w październiku w Zabrzu. Mimo zakazu w piątek zaczęli wzywać na forach internetowych, by iść na derby. Policja, wiedząc o tym, ściągnęła posiłki z całego regionu.
W niedzielę po południu około dwóch tysięcy widzewiaków zebrało się pod Centralem II. Po godz. 15 - tak jak zapowiadali - zaczęli iść w kierunku stadionu przy al. Unii. A tam czekała już na nich grupa kiboli ŁKS-u. By nie dopuścić do starcia, policja zatrzymała widzewiaków przed al. Włókniarzy, jednocześnie blokując ruch na skrzyżowaniu. Policyjny kordon zagrodził im drogę do stadionu, drugi otoczył szalikowców ŁKS-u. Chuligani próbowali przebić się przez policyjny szpaler. Obrzucili policjantów kamieniami, funkcjonariusze użyli armatek wodnych.
Grupy pseudokibiców przedostały się do parku Poniatowskiego, chuligani zaczęli bić się między sobą, podpalili też pusty budynek przy al. Włókniarzy. Policja w końcu zmusiła widzewiaków, by zawrócili. Po godz. 18 w asyście policji wrócili pod stadion przy al. Piłsudskiego.
Przed godz. 19 grupa pseudokibiców ŁKS-u starła się z policjantami pod główną bramą stadionu. Policjanci ostrzelali ich gumowymi kulami. Kilka rannych osób zabrało pogotowie. Na stadionie ełkaesiacy spalili szaliki Widzewa.
Bilans awantur? - Lekko rannych zostało dziewięciu funkcjonariuszy, uszkodzonych jest dziewięć radiowozów - mówi Adam Kolasa z Komendy Wojewódzkiej Policji w Łodzi. - Zatrzymaliśmy pięć osób, które rzucały kamieniami w funkcjonariuszy.
Źródło: Gazeta Wyborcza Łódź
-
Więcej na: [link]57 pseudokibiców zostało zatrzymanych w trakcie meczu piłki nożnej o mistrzostwo pierwszej ligi pomiędzy KSZO Ostrowiec Świętokrzyski a Stalą Stalowa Wola. Kilkudziesięcioosobowa grupa usiłowała siłą wedrzeć się na teren stadionu miejskiego.
[link]
Szycie flag na płot, sektorówek, machajek ...
Hafty, naszywki, poduszki, rękawiczki, bluzy, spodnie dresowe, czapki polarowe i rybaczki ...
Szycie flag na płot, sektorówek, machajek ...
Hafty, naszywki, poduszki, rękawiczki, bluzy, spodnie dresowe, czapki polarowe i rybaczki ...
-
na polsacie wlasnie była wzmianka o derbach Łodzi,starndardowo dodatek o Lech-Motor i zdupcającym dziennikarzu przed typkiem z Motoru ,no i że"nowa ustawa"może coś zmieni od czerwca :D