Siatkówka ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
ATU

Re: Siatkówka ...

Post autor: ATU » 19.11.2009, 10:27

Oj zle mnie zrozumiales. Nie wrzucam nikogo do jednego worka z Fartami Kielce i innymi wynalazkami ani nikogo nie chce wartosciowac. Przeciez sami sie tulalismy po II lidze 3 lata, teraz mozna powiedziec ze nawet nie mamy klubu :/. Chodzilo mi raczej o to, ze w II, I, i Plus Lidze ekipy dzialajace mozna policzyc w poszczegolnych ligach na palcach jednej reki. I nie wartosciuje tutaj, gdzie sa lepsze, gdzie gorsze, bo biorac pod uwage poziom dopingu na siatce w Polsce wazne, ze wogole sa. Chodzilo mi bardziej o to, ze biorac pod uwage liczbe druzyn w poszczegolnych ligach to w PLSie jest najwiecej dzialajacych ekip. Nic wiecej.
A co do Hajnowki to tam dzialala (nie wiem czy dziala) mlodziez. Jaga z Hajnowki zawsze odcinala sie od Pronaru.
Pozdrawiam :)
Jak wszyscy za jednego, tak ja sam za wszystkich.

iparts.pl
Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 19.11.2009, 10:36

Uczepiłem się tego cytatu o większym czy mniejszym pikniku. I liga jest nuda i nie ma co dyskutować, ale myśle że głownie to wynika z tego że mało kto jeździ na dalsze wyjazdy a to one nakręcają koniunkture. Szkoda mi BBTS-u który się troche rozsypał przez ostatnie lata

A z tego co słyszałem od osoby zorientowanej w realiach to w HKS działali też ludzie jeżdzący na Jage ale to było jakieś 3 lata temu.

Swoją drogą zastanawiałem się jakbyśmy się zachowali w waszej sytuacji (tymbardziej że przez moment groziło wyniesienie klubu poza Gorzów), ale chyba wyjazdów byśmy nie odpuszczali... nie wiem...

Pzdr
"-Bylem ostatnio na meczu Wisly Krakow pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało ze stwierdzilem ze przyjadę na mecz do poznania i nawet chyba będzie warto te 2 godziny poczekać. Ciekawe czy coś się stanie jak z szalem Stali wejdę na stadion"

ATU

Post autor: ATU » 19.11.2009, 10:49

Sytuacja u nas wyglada jak wyglada, podjelismy decyzje o zawieszeniu dzialalnosci, i jej raczej bedziemy sie trzymac. Byly telefony od Zarzadu z prosba o wsparcie dopingiem, czesc osob bylo wlasnie za tym, aby na wyjazdy nadal jezdzic (do dzis nie wiemy, czy sie jednak nie bedziemy organizowac ponownie, np. na Hajnowke), ale zdecydowalismy, ze oficjalnie nie bedziemy dzialac. Nadal utrzymujemy kontakty z Zarzadem, z siatkarzami, jezdzimy na mecze do Suwalk (np na meczu z Kielcami calkiem na spontanie pojechalismy w okolo 20 osob, Suwalki nas pozdrawialy, ujawnilismy sie po meczu jednym okrzykiem) czy bylismy na spontanie w Spale. Po prostu czekamy na to co pokaze czas. Hala juz zaczela sie budowac, za rok wybory samorzadowe i myslimy, ze po calej nagonce na radnych i burmistrza nowi kandydaci, zeby przypucowac sie mieszkancom postawia sobie jako jeden z glownych celow odzyskanie Slepska. I Klub wroci do Augustowa.. Zreszta sam Zarzad jest troche miedzy mlotem a kowadlem, bo nie chce faworyzowac nas tracac w ten sposob w oczach Suwalczan, a jednoczesnie nie chca tracic z nami kontaktu, tak jakby wiedzac, ze to co napisalem wczesniej moze miec miejsce.. Czas pokaze, my jednak nie tracimy nadziei.

A co do tego co tez pisales wczesniej, to nie mysle, ze jakiegolwiek ekipy z nizszych lig powinny czuc nizszosc przed ekipami z PLSu. Sami nawet w II lidze nie czulismy takiej nizszosci.

Pozdrawiam.

AZS1950

Post autor: AZS1950 » 20.11.2009, 14:58

Jak tam z tym zakazem, który miał nałożyć Pietrzyk na jeden mecz wyjazdowy? Bo wygląda na to, że wielką krzywdę zrobi, mecz Mosto u nas (ich najbliższy wyjazd) przeniesiony na poniedziałek ze względu na transmisję, więc i bez zakazu ciężko byłoby znaleźć wariatów, którzy w taki dzień jechaliby przez całą Polskę ;)

BratB

Post autor: BratB » 20.11.2009, 22:00

Oficjalnie odpuszczamy mecz z Wieluniem u siebie . Potem mobilizacja na Częstochowe u nas . Do Olsztyna pewnie by się paru zapaleńców znalazło choć jak wiadomo poniedziałek to nie sobota i może się to odbić na naszej liczbie oczywiście jeżeli zakaz nie będzie obowiązywać .

Abdul

Post autor: Abdul » 20.11.2009, 23:41

AZS1950 pisze:Jak tam z tym zakazem, który miał nałożyć Pietrzyk na jeden mecz wyjazdowy? Bo wygląda na to, że wielką krzywdę zrobi, mecz Mosto u nas (ich najbliższy wyjazd) przeniesiony na poniedziałek ze względu na transmisję, więc i bez zakazu ciężko byłoby znaleźć wariatów, którzy w taki dzień jechaliby przez całą Polskę ;)
A my to co? Jesteśmy w Olsztynie w piątek i jedziemy z drugiego krańca Polski :) mecz już 27 czyli za tydzień.

Co u Nas nowego ... zakończyły się zapisy na mecz Ligi Mistrzów do Paryża, jedziemy w co najmniej w 50 osób a wyjazd wtorek-czwartek .... i to jest dopiero środek tygodnia :)

A z kibicowskich Relacji to w czwartek i piątek był mecz towarzyski z Iskrą Odinocovo. Pierwszego dnia (mecz w Krośnie) jesteśmy w 20 osoby jako KK, dziś wystawiamy ponad 80 osobowy młyn. Pierwszy mecz 4-0 w plecy drugi wygrywamy 4-0 /mecz był ustalony na 4 sety niezależnie od wyniku/ Doping cały czas ... czasami świetny a l czasami bez rewelacji tak na 4 :)

Obrazek
http://resovia.rzeszow.pl/

misuszat

Post autor: misuszat » 21.11.2009, 06:48

Jest takie amerykanskie powiedzenie:
"samochwalstwo smierdzi bardziej niz najgorsze gowno"
Show must go on!
BB ´97´99´06
zaksa! co? ty qurwo! Tylko MOSTO

malyswider

Post autor: malyswider » 21.11.2009, 15:50

jaki ku*** zakaz?? kto nam moze zabronic jechac? Pietrzyk sie zapedzil i tyle.

ze strony klubu zero reakcji na wydarzenia w Jastrzebiu
BB!

AZS1950

Post autor: AZS1950 » 21.11.2009, 16:36

Ja tam nie wiem, sami coś wspominaliście o tym pietrzykowym zakazie. Ale skoro to tylko takie prowskie zagranie było, to do zobaczenia w Uranii ;)

Abdul, przecież wiem, że jedziecie, ale u Was żaden prezes o żadnym zakazie nic nie wspominał w mediach, a stąd było w ogóle moje pytanie, to raz, a dwa, że jednak piątek to nie poniedziałek, bo następnego dnia jest wolne.

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 21.11.2009, 22:22

Stilon Gorzów-Avia Świdnik

Na ten mecz wystawiamy 13 osobowy młynek, doping niezły, chociaż przecietna gra i porażka 0:3 nie pomagała. Przed meczem z powodu pewnego "nieporozumienia" zdecydowaliśmy sie pozostać pod halą, ale po negocjacjach ostatecznie wchodzimy w połowie 1 seta. Narazie nie jest to sprawa do rozstrząsania na forum ale być może wkrótce będziemy musieli przedstawić oficjalne stanowisko w tej sprawie...
"-Bylem ostatnio na meczu Wisly Krakow pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało ze stwierdzilem ze przyjadę na mecz do poznania i nawet chyba będzie warto te 2 godziny poczekać. Ciekawe czy coś się stanie jak z szalem Stali wejdę na stadion"

Abdul

Post autor: Abdul » 21.11.2009, 22:35

AZS1950 pisze:Ja tam nie wiem, sami coś wspominaliście o tym pietrzykowym zakazie. Ale skoro to tylko takie prowskie zagranie było, to do zobaczenia w Uranii ;)

Abdul, przecież wiem, że jedziecie, ale u Was żaden prezes o żadnym zakazie nic nie wspominał w mediach, a stąd było w ogóle moje pytanie, to raz, a dwa, że jednak piątek to nie poniedziałek, bo następnego dnia jest wolne.
Fakt. Wyjazd w poniedziałek jest zdecydowanie trudniej zrobić.

Szkoda, iż rozgrywkami teraz rządzi TV i mecze mamy od piątku do poniedziałku ..... nie wspomaga to rozwojowi ruchu kibicowskiego w Polsce.

Znów wyjdzie, iż się chwalę, ale mamy to szczęście. A co do innych prezesów, to chyba żaden nie będzie słuchał bardziej pismaków niż własnych kibiców. Po prostu Pietrzyk powiedział to co ten pismak chciał usłyszeć a jego czyny to jest całkiem co innego.

Jeżeli by tak poważnie podchodzić do "problemu" przekleństw czy piosenek to niedługo połowę zawodników trzeba by ukarać bo łaciną jadą nieustannie /np. Igła na meczu z Czewą do kamerzysty: tam się kur... patrz wskazując na kibiców/ czyli co ... ukarać .... a z KK to chyba jedynie Bełchatów by nie dostał kary bo tam nie ma żadnej atmosfery ...

misuszat

Post autor: misuszat » 22.11.2009, 08:58

Dokladnie Abdul, tak jak piszesz.
Ciekaw jestem jak wyglada sprawa przetargu na prawa do meczy PLSu. Umowa z Polsatem konczy sie z tego co mi wiadomo 31.12.2009.

Co do gazet.
Pismaki ostatnio wyrzucily Pietrzykowi ze na stronie klubu jest link do strony "niedobrych" kibicow. Popierdoleni jak kilo drutu w sloiku.

Robmy swoje, tyle.
Show must go on!
BB ´97´99´06
zaksa! co? ty qurwo! Tylko MOSTO

Kibice MKS DG

Post autor: Kibice MKS DG » 22.11.2009, 12:49

Aluprof Bielsko-Biała vs MKS Dąbrowa Górnicza

Na ten mecz jedziemy autokarem w 50 głów + ok. 30 innym transportem, ale jako liczbę wyjazdową zaliczamy 56 bo tyle biletów zamówiliśmy. Mamy ze sobą 2 flagi na płot (mamy problem z ich wywieszeniem :/ kombinujemy rusztowanie z rurek pcv i w końcu, jeszcze przed meczem obie flagi zawisły.)+ 10 Machajek + 2 Bębny (używamy w większości jednego bo 2 jest rozwalony-był wzięty na wszelki wypadek). Wchodzimy na hale i dopingujemy w maseczkach chirurgicznych (bo my się grypy nie boimy ). W 2 secie wyciągamy sektorówkę w pasy. A w 3 baloniada z białych balonów. Doping dobry (chociaż nasz styl na siatkówce spotyka się z coraz większą krytyką-bo nie używamy 7 bębnów (jak inni siatkofani) i śpiewamy piosenki dłuższe niż 3 słowa, nie wspominam o tym że ściągnięcie koszulek czy tańczenie labada w szczególności tyłem jest "niekulturalne" ). Był to kolejny mecz w którym 7 zawodnikiem na boisku był sędzia w drużynie przeciwnej, na którego troszkę najeżdżamy-ale jak sędzia odgwizduje 2 metrowy aut jako boisko to musi się liczyć z tym że usłyszy co o nim myślą kibice... Zmęczeni ciągłym „łubudobudubudu” xD z sektora BKS’u jedziemy z pieśnią „Wy bębnicie-a my swoje” a że nadal nie da się pociągnąć solidnego dopingu bez bólu głowy dajemy „Orkiestra dęta”. Podróż i w pierwsza i drugą stronę bez atrakcji. Ważny podkreślenia jest „Henryk” (patrz pod postem). Po powrocie do DG wbijamy na kosza gdzie mieliśmy załatwione darmowe wejście ale z ochroną zawsze problemy-na wejściu dajemy „Wpuście kibica Ochrona wpuście kibica!” Potem nie chcą nas wpuścić na hale w maseczkach i wyrzucają je do śmieci co nagrywamy. Co do kosza bez komentarza nie jesteśmy kibicami Koszykówki byliśmy na tym meczu przypadkiem.
Przed hala w BB prowadzona rozmowa z chłopakami z piłkarskiej ekipy STAL BKS Bielsko-Biała których z tego miejsca POZDRAWIAMY.

Henryk:
[link]

AZS1950

Post autor: AZS1950 » 22.11.2009, 13:48

Kojarzy mi się jakiś opis chyba Calisii i krojenie ze strony Lecha, ale to tak jak przez mgłę, więc mogę coś mylić.

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 22.11.2009, 14:01

AZS1950 pisze:Kojarzy mi się jakiś opis chyba Calisii i krojenie ze strony Lecha, ale to tak jak przez mgłę, więc mogę coś mylić.
Tak, Calisia straciła kilka szali zostawionych w busie na postoju, jak wracali bodaj z Bydgoszczy

mily94

Post autor: mily94 » 22.11.2009, 14:22

Panowie mylicie się... To nie my straciliśmy szale... Opis kolegi, który prosił o wrzucenie:

my nie stracilismy zadnych szali. szale stracil Pałac jak jechał do nas na mecz wlasnie na korzyść Lecha.

Ten sam kolega opisuje przygodę Calisii na kibicowskim szlaku:

Wracajac z Piły natyka się na nas Ostrovia wracająca z Lecha z PP. My spokojnie siedzimy w knajpie na jedzeniu, kilka osób zostaje w busie i spożywa po czym do nich wbija się kilku typów i zaczyna szumieć. Kierowca pobiegł po nas siedzących w knajpie (wybiegamy wszyscy - ku naszemu zdziwieniu nawet dziadki). Ostrów pobiegł do busa widząc, że się chyba przeliczyli i myśleli, że od nas tylko kilka osób.
Po kilku minutach przyjeżdżają miśki i już z eskortą jedziemy do domu.
szale przekazaliśmy KKSowi który w niedziele grał derby z Ostrovią.

to chyba jedyna taka nasza akcja na szlaku.
kilka obrzucań kamieniami w Pile pomijam

P.S. do adminów: kolega zakadam prosi o przypomnienie hasła :)

Abdul

Post autor: Abdul » 22.11.2009, 18:53

kocur1488 pisze:
Kibice MKS DG pisze: Podróż i w pierwsza i drugą stronę bez atrakcji.
Mam takie pytanie, bo to nie pierwsza relacja z tym zdaniem. Czy ekipy z siatkówki miały kiedyś jakąś przygodę na trasie? Śledzę ten temat mniej więcej rok i jeszcze nic konkretnego w tym temacie nie przeczytałem. Chyba że atrakcją na trasie jest wizyta w McDonald's, ale to już chyba raczej domena kibiców Trefla :)
Czasami się zdarzają i nie o "takie" atrakcje chodzi. W sumie to mogę mówić za swoją ekipę. Mieliśmy parę przygód jak spotkaliśmy się na trasie powiedzmy ze Stalą Mielec czy np. Wisłą Kraków.

Ale jakoś wyszliśmy z tego w jednym kawałku. Nie jesteśmy główną siłą Resovii i my nie bardzo jesteśmy zainteresowani zabawą "pozasportową". Niech się "bawią" ci ci chcą. My raczej spełniamy się w kwestii robienia oprawa czyli szeroko pojętego Ultras.

Kiedy kibice siatkówki jadą na trasę to większość ekip piłkarskich jest u siebie bo sezony tylko w początkowym okresie się pokrywają.

A teraz pewien artykuł tak apropos o spotkaniach pozasportowych. Pochodzi z roku 1936 ..... i takich atrakcji póki co nie mamy :)

Obrazek

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 23.11.2009, 23:24

Jednak nie będzie żadnego naszego stanowiska w żadnej sprawie. Spuścmy nad tą wzmianką zasłonę milczenia

AZS1950

Post autor: AZS1950 » 28.11.2009, 13:57

AZS Olsztyn - Resovia
Na meczu wystawiamy ok. 50-osobowy młyn. Przygotowana specjalna oprawa na przywitanie Wojtka Grzyba (nasz wychowanek, który do tego sezonu występował jedynie w barwach AZS-u), podczas prezentacji zakładamy biało-zielone czapeczki-muchomorki przygotowane z kartonu, a pod sektorem wywieszony zostaje trans o treści "Wojtek! Olsztyn, Twoje miasto, Twój klub! Wracaj szybko!". Niestety kibice z przygotowaną dla Wojtka koszulką nie zostają wpuszczeni przed meczem na boisko (jakieś posrane przepisy PlusLigi), dostaje natomiast z rąk szefa rady nadzorczej klubu tegoroczną koszulkę oczywiście z "2" na plecach. Przez 4 sety bardzo dobry doping z naszej strony, często włącza się w niego cała hala. Goście swoją liczbę określą sami, z perspektywy naszego sektora słyszalni jedynie w momentach naszego przestoju, najlepiej w 5. secie, kiedy nam brakowało już trochę sił, a wynik był niekorzystny, wtedy dało się słyszeć konkretny doping z ich strony. Dopiero po meczu na parkiet zostają wpuszczeni kibice nasi, jak i Sovii. Grzyb otrzymuje z naszych rąk pamiątkową koszulkę, zabiera także do domu przygotowany dla niego trans. Z kolei nasz trener, Mariusz Sordyl, obchodzący wczoraj 40-te urodziny z naszych rąk dostaję również koszulkę, na której widnieje herb klubu i napis "Olsztyn, moje miasto, mój klub", który jest cytatem jego słów, z kolei kibice z Rzeszowa przygotowali urodzinowy tort (Sordyl ma na swoim koncie występy jako zawodnik w Resovii).

khaled

Post autor: khaled » 28.11.2009, 15:15

AZS Białystok- Muszynianka Muszyna 27,11,09

Nas 10. Sporadyczne okrzyki. Pod koniec meczu przepychanki z ochroną.

Abdul

Post autor: Abdul » 28.11.2009, 21:16

AZS Olsztyn - Resovia

Na mecz jedzie 22 osobowa grupa kibiców Resovii /ostatnio jakoś tak się nas zbiera/. Na hale docieramy parę godzin wcześniej więc udajemy się na miasto. Na halę wbijamy się około 30 minut przed meczem. Doping przez pierwsze 2 sety taki sobie, nie możemy się przebić przez gospodarzy, którzy w tych setach prowadzili bardzo dobry doping. Przy pierwszej prezentacji sektorówki zdarzyła się im mała wpadka, ale ogólnie to cały czas było OK /KMTW/. Jako, iż niespodziewanie dla wszystkich AZS "bił" Resovię aż żal było na to patrzeć, to doping kibiców AZS-u był chyba jednym z lepszych na Uranii w tym sezonie. W 3 secie dalej atut swojej hali dawał przewagę AZS-owi. W 4 i 5 secie Resovia w końcu zaczęła grać to co powinna i doping gospodarzy był już słabszy co pozwoliło się nam przebić z Naszym dopingiem. 5 set należał do Nas :)

Wyjazd długi i męczący ale fajny :)

Chemik_Bydgoszcz

Post autor: Chemik_Bydgoszcz » 29.11.2009, 11:47

[link]

Baner sponsora ma coś związanego z klubem ? Może w końcu zarząd przestałbny kłamac i wprost powiedział że kk budyń ma byc tylko maszynka do robienia reklamy sponsorowi . . . I jeszcze ich "flaga" powieszona do góry nogami :lol: :lol:

Kibice MKS DG

Post autor: Kibice MKS DG » 29.11.2009, 12:55

MKS Dąbrowa Górnicza vs PTPS Piła 3:2

Dziś na młynie słaba frekwencja. Doping średni ale jak na taką liczbę osób to się nie dziwię. Na tym meczu prezentujemy następującą oprawę: Rozkładamy folie po całej hali z których układa się napis MKS + Rozkładamy machajki po całej hali + Wyciągamy 400m2 sektorówke z napisem DĄBROWSKI STYL + Standardowo 3 flagi na płocie. Gości na tym meczu (18?) z 3 flagami na płot + sektorówka. Cały mecz ciągną fajny doping. Ogólnie to spotkanie można nazwać spotkaniem 2 „Hooligańskich EKIP” (przynajmniej tak o nas mówią różne ekipy w PLK) haha my tańczymy labada tyłem i ściągamy koszulki Piła kilka razy „pozdrawia” grono sędziowskie Po meczu kilkukrotnie pozdrawiamy Piłę za co dostajemy również pozdrowienia od nich! Dzięki chłopaki za mecz-Nareszcie ekipa z która można pogadać PDK

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 29.11.2009, 14:42

Chemik może jakaś szersza relacja? Z tego co widze po fotkach to 2 młyny były? Czy jak? Ile pszczół i czy próbowały się coś integrować z budyniami?

Chemik_Bydgoszcz

Post autor: Chemik_Bydgoszcz » 29.11.2009, 15:05

Liczb nie podam bo nie próbowałem nawet szacowac ;) Z naszej strony budyniu nie było słychac prawie w ogóle, z resztą pszczół też nie. Nasz DJ ucho zagłuszał wszystkich udanie. Po meczu gdy była cisza wydawało się, że pszczoły krzykneły "delecta Bydgoszcz" ale to nie wiem czy mi sie dobrze obiło o uszy. Hala pełna z czego pewnie prawie połowa to wiochy z okolic Bydgoszczy, które kibicowały Skrze. . .
Hałas, wszechobecne trąbki, piski - dramat. Oby Skra przyjeżdzała do nas jak najrzadziej.

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 29.11.2009, 16:04

Macie jakieś problemy ze strony klubu, ochrony? Widze że sytuacja się rozwija dokładnie jak w Radomiu.

Chemik_Bydgoszcz

Post autor: Chemik_Bydgoszcz » 29.11.2009, 16:19

Na szczęście jeszcze nic nam nie zabraniają i zapowiadają, że nie będą. Ale jak to wyjdzie w praniu to się okaże. Ale ten nasz spiker.........

Abdul

Post autor: Abdul » 04.12.2009, 21:51

Doping kibiców Resovii na meczu Ligi Mistrzów Resovia - ACH Volley Bled wygranym przez Sovię 3-2. Jest to doping z końcówki meczu czyli 5 seta :)

ps. na końcu akcja Naszego rozgrywającego Rafeala Redwitza :) Brazylijczyk to Brazylijczyk :)

http://www.youtube.com/watch?v=mM72WaolP3Y

malyswider

Post autor: malyswider » 05.12.2009, 11:13

Kędzierzyna w Nowej Goricy 24 osoby.

Jutro mecz sezonu. Czestochowa zamowila 70 biletow.
BB!

bartex

Post autor: bartex » 05.12.2009, 14:04

czy na Chemiku Bydgoszcz "stary" klub kibica dopinguje dalej, czy tylko "nowy" stworzony przez działaczy?

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 05.12.2009, 22:51

Z tego co kolega z Chemika pisal i wnioskujac ze zdjec to chyba tak.

U nas dzisiaj mecz bez historii, liczebnosc taka jak ostatnio, kilka wrzutów na beznadziejnego pana z gwizdkiem, no i ostatnio kontrowersyjne "jeszcze jeden" kilka razy skandowane po asach serwisowych naszych siatkarzy ;) Za 2 tygodnie chyba już ostatni raz mecz u siebie na szkolnej hali więc i z frekwencją powinno być lepiej ze względu na osoby mieszkajace w okolicach.

SebaOR

Post autor: SebaOR » 05.12.2009, 23:34

I liga kobiet -

Trefl Sopot – TPS Rumia - Siatkarskie derby Pomorza

Mecz, na który chyba większość z kibiców TPS-u czekała od początku sezonu – derby, pojedynek z liderem I ligi, chęć odegrania się za porażkę w PP. To wszystko sprawia, iż na sektorze gości melduję się ok. 30 osób pragnących dopingować siatkarki, w tym 4 kibiców Rumskiego Orkana i 1 Łączpol Gdynia oraz ponad 20 pikników, co łącznie daje ładną liczbę ponad 50 osób z Rumi. Po raz pierwszy w historii TPS-u na meczu pojawia się zorganizowana oprawa; w pierwszym secie w górę idzie sektorówka w barwach w asyście dwóch dużych trójkolorowych machajek. Natomiast w drugim secie prezentujemy baloniadę wraz z machajkami, których również używamy w kolejnej partii gry. Doping tego dnia chyba również najlepszy z dotychczasowych; cały sektor żyje meczem i wszyscy mają chęci do śpiewania (dużo przyśpiewek, pozdrowiliśmy wszystkie zawodniczki) Trefl w ogóle się nie pokazał; ich młyn składał się z zaledwie z kilku osób, którzy dla nas nie stanowili tego dnia żadnej konkurencji; jedynie spiker im pomagał, który z całych sił starał się nas zagłuszać, chociaż i tak nie przyniosło to żadnych efektów. Po meczu dziękujemy siatkarkom za grę przybijając „piątki”, a część osób postanawia sobie zrobić z nimi pamiątkową fotkę. Mimo niekorzystnego wyniku (3:1 w plecy) udajemy się do domu w bardzo dobrych humorach (ekipa pociągowa jest świadkiem wesołej sytuacji w pociągu – KMWTW) – mecz jak najbardziej na plus. Dzięki wszystkim za wyjazd – REWANŻ JEST NASZ!

BratB

Post autor: BratB » 06.12.2009, 18:07

Mostostal - AZS Częstochowa

Nas w młynie 250-300 osób . Doping średni, lecz czasami porządnie ryknęliśmy .
Pod koniec setów do dopingu podłącza się cała hala .
Gości z Częstochowy około 80 przyjadą to się sami określa .
Prezentujemy oprawę ze złotych sreberek i herbem klubu oraz wywieszamy transparent nawiązujący do ostatnich wydarzeń w Częstochowie . Dużo wrzutów z obydwu stron .
AZS na początku meczu ma oprawę z kartonów w barwach oraz mini sektorówke (nie wiem co na niej było ale coś na nas :))
Przed meczem jak i po meczu spokój mimo zapowiedzi . Jedynie do odnotowania to zaczepki chłopaków z Częstochowy którzy przyjechali na własną rękę . Jednym udało się wejść lecz inni natrafiają na naszą grupę lecz nic ciekawego się nie działo .

Z piknikowym pozdrowieniem BratB

majkelo

Post autor: majkelo » 06.12.2009, 18:57

tak się zastanawiam, co pietrzyk chciał zdziałać zapraszając tą chałutrzynę, tekst napisany chyba na kolanie, 10 minut przed meczem..

malyswider

Post autor: malyswider » 06.12.2009, 19:26

Częstochowa nam pokazala jak sie kibicuje.
BB!

AZS1950

Post autor: AZS1950 » 06.12.2009, 21:00

Z Olsztyna w Jastrzębiu 34 osoby, gospodarzy w młynie ok. 90, przez cały mecz bardzo dobry doping z obu stron, wielokrotnie się przebijaliśmy, ogólnie akustyka kurnika powoduje, że jest tam naprawdę bardzo głośno. Nasz doping w asyście 2 bębnów i werbla, kilka razy w górę wędrują na zmianę nasza sektorówka oraz flaga wyjazdowa (po małym spięciu z ochroną ostatecznie musieliśmy zdjąć ją z barierki "bo reklamy"), mamy też kilka machajek. Co do barw wśród gospodarzy, to oczywiście młyn na zielono-czarno-żółto, ale też było sporo osób w innych sektorach w tych barwach, pomarańczowe barwy na górnej trybunie w mniejszości, ponoć na dole było ich więcej.

ATU

Post autor: ATU » 08.12.2009, 14:47

Troszke spoznione, ale tu jest filmik z meczu Ślepska z Energetykiem Jaworzno, ostatni mecz, na ktory sie zorganizowalismy i prowadzilismy doping, ktory zreszta slychac w tle

http://www.youtube.com/watch?v=6k9xN2QGDQU

Dla porownania filmik z jednego z obecnych meczy bez naszego udzialu

http://www.youtube.com/watch?v=Y2flZFIAL6w

I jeszcze co do sytuacji w Bydgoszczy. Bylem na Waszym mecz z AZSem, po ktorym to Zarzad zerwal z Wami wspolprace, i powiem tak, jezeli przyspiewki (mniej niz zero, i cos tam jeszcze) sa tego powodem, to to jest istne kurestwo. Powodzenia Wam zycze.

Ps. Wybiera sie w ogole jakas ekipa na wyjazd do Suwalk. Przypominam nasz prosbe o zaakcentowanie na meczach ze Ślepskiem, ze jest to klub augustowski, nie suwalski.. Z gory dzieki.

Pozdro

no name

Post autor: no name » 10.12.2009, 19:43

Ładna liczba Resovii w Paryżu wczoraj, może ktoś podać oficjalnie ilu ich było?
Ps. Czy na siate jeżdżą też fani Sovi(kopaczy)?

BratB

Post autor: BratB » 10.12.2009, 20:13

Mostostal - Marchiol Vodi Prvacina

Wystawiamy ok 90 osobowy młynek . Mecz bez historii, była okazja aby poćwiczyć nowe piosenki . Gości oczywiście 0 .

ODPOWIEDZ