Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
commandos88 Ty to niezly jestes pelikan hehe
biorąc z kwejka wszystko na poważnie, raczej na ośmieszenie sie wystawisz niż zabłysniesz wiedzą
biorąc z kwejka wszystko na poważnie, raczej na ośmieszenie sie wystawisz niż zabłysniesz wiedzą
-
kolego na te chwile blizej mi do wysmiania Ciebie niz commandosa..
Xp
-
Bzdura.Hitler rzekomo słowa o polskiej inteligencji i waleczności wypowiedział dopiero w 1944 roku.Jeśli kogoś z Polaków szanował to głównie Piłsudskiego.Wielu historyków jest zdania,że gdyby Marszałek żył dłużej to prawdopodobnie do wojny by nie doszło.Wizard. pisze:Prawda nie wymaga dowodów, dlatego tak wiele dowodów na mordowanie pewnych nacji za 2 wojny pojawia sie.imperium311 pisze:Myślałem, że wiem dużo o Rudolfie Hessie, dlatego tak pisałem, ale widzę, że prawoskretny88 jest w tej dziedzinie większym autorytetem, więc czekam na jakieś argumenty. Dam się przekonać.Wizard. pisze:btw Imperium czego sie chcesz dowiedziec ?
Historie pisza zwyciezcy.
Historię fałszują zwycięzcy. Prawda nie wymaga dowodzenia.
Powiem Ci cos co Cię zdziwi.
*Hitler bardzo szanował Polske jak i Polaków
*Do 1939r nie brał pod uwage ataku na nas
*proponował nam sojusz przeciw ruskom. "niemiecka precyzja, Polska waleczność i zdobedziemy Europe"
Czy dowiesz sie tego z podręczników ? Wątpie.
Zarzuca się Beckowi,że zbyt pochopnie ułożył się z Anglikami.
Z drugiej strony gdyby doszło do paktu z Hitlerem to byłoby to jeszcze gorsze w skutkach,bo Polska po ataku Armii Czerwonej raczej przestała by istnieć.
Nasuwa się tylko jedno:mamy strasznie chujowe położenie.
Jeśli chodzi o te obozy to nigdzie nie ma dokumentów podpisanych przez Hitlera o eksterminacji Żydów.Proponuje nie jechać po Irvingu,bo facet kupę lat zajmuje się zagadnieniami 2 WŚ i wie na jej temat prawie wszystko.Jest atakowany głównie przez żydostwo,bo przecież jak można Hitlera stawiać w nieco lepszym świetle.On powiedział,że Himmler był gorszy i to raczej prawda,bo czytając jego życiorys była to wyjątkowa i bezwzględna kanalia.Jest ciekawy wywiad w Historii do Rzeczy z tego miesiąca z Irvingiem,w którym możemy przeczytać,że istniały gorsze obozy niż Auschwitz.Za te słowa również był atakowany i w Austrii nawet spędził jakiś czas w więzieniu.
Ciekawy artykuł przeczytałem ostatnio o żydowskim lekarzu Hitlera,który leczył jego matkę gdy AH miał 18 czy 19 lat.Ten człowiek podobno bardzo troskliwie się nią opiekował pobierając za opiekę niewielkie pieniądze.Przeżył wojnę w Linzu,mimo że prawie wszystkich Żydów stamtąd wywieziono.Podobno Hitler podczas wojny wypowiedział słowa:'gdyby wszyscy Żydzi byli tacy jak on to kwestia żydowska w ogóle by nie istniała'.
NASZYM HONOREM JEST NASZ KLUB
-
Hitler nie wiedział o zagładzie żydów hehehehe
historycy po gimnazjum ja p*******
a ty Wizard lepiej nikogo nie próbuj wyśmiać bo też nie błyszczysz
historycy po gimnazjum ja p*******
a ty Wizard lepiej nikogo nie próbuj wyśmiać bo też nie błyszczysz
-
-
Poczytajcie temat wyżej. pare odnosnikow do for historycznych zy dokumentów potem podejmujcie dyskusje.
oczywiscie zapewne wszyscy sie myla tylko k.net ma racje :)
oczywiscie zapewne wszyscy sie myla tylko k.net ma racje :)
Xp
-
Wibrator,nikt nie mówi,że na 100% o tym nie wiedział.Takie tezy wysnuł Irving na podstawie tego,że nie ma nigdzie podpisanych dokumentów przez AH o eksterminacji Żydów.
Nikt nigdy tego się nie dowie,bo dokumenty mogły zostać zniszczone,albo wydał taki rozkaz,a podpisał ktoś inny,żeby sam był czysty.
Nikt nigdy tego się nie dowie,bo dokumenty mogły zostać zniszczone,albo wydał taki rozkaz,a podpisał ktoś inny,żeby sam był czysty.
NASZYM HONOREM JEST NASZ KLUB
-
ludzie którzy w obozie nie byli wiedzieli o tym, ale Hitler nie wiedział...
no nie bądzcie śmieszni bo sama taka teza pokazuje że ktoś jest niepoważny
a Tusk nie wie że w Polsce rodziny dziadują... ale nie mówie że na pewno nie wie, ale może nie wie..
no nie bądzcie śmieszni bo sama taka teza pokazuje że ktoś jest niepoważny
a Tusk nie wie że w Polsce rodziny dziadują... ale nie mówie że na pewno nie wie, ale może nie wie..
-
Tak sie zastanawiam.
Powiedzcie mi co jest prawda a co kłamstwem ?
prawda jest eksterminacja. Czy prawdą są liczby ? o tym dyskusja trwa od lat i coraz częściej mówi się, że liczba jest mocno zawyzona.
Problemem jest to ,ze ktokolwiek smie dyskutowac z "jedyna prawdziwa wersja historii" jest od razu przekreślany i przeklinany.
prawda jest eksterminacja. Czy prawdą są liczby ? o tym dyskusja trwa od lat i coraz częściej mówi się, że liczba jest mocno zawyzona.
Problemem jest to ,ze ktokolwiek smie dyskutowac z "jedyna prawdziwa wersja historii" jest od razu przekreślany i przeklinany.
Xp
-
czytałem ten wywiad z irvingiem.
to, że H nie podpisał dokumentu albo nie ma żadnego zachowanego nie jest dowodem. czytałem kiedyś o tym jak to się działo w PRL. nie potrzebny był podpis, wystarczył jeden gest ręką czy kiwnięcie głową dowódcy i juz wiadomo było o co chodzi.
to, że H nie podpisał dokumentu albo nie ma żadnego zachowanego nie jest dowodem. czytałem kiedyś o tym jak to się działo w PRL. nie potrzebny był podpis, wystarczył jeden gest ręką czy kiwnięcie głową dowódcy i juz wiadomo było o co chodzi.
-
większym problemem są pseudohistorycy którzy po latach próbują przekonać innych do swoich fantastycznych wizji typu : Adolf Hitler nie wiedział o eksterminacji żydówWizard. pisze:Tak sie zastanawiam.
-
Czyli co Wizard, twierdzisz, że adik był ukrytym polonofilem? Śmiałe tezy tu dajesz. Czy to nie Ty za użycie przerywnika w postaci k**** albo c**** dawałeś bany poważnym chłopakom, a zostawiałeś internetowych baranów pierdolących bez ładu i składu ale układnie?
Polskie Wilno, Polski Lwów. j**** żmudzinów i banderowców.
Uwolnić Maćka!!
Uwolnić Maćka!!
-
banti na pewno nie ja bo bym musiał sobie wlepic pierwszego bana :)
nie próbuje diego wybielac, ale pokazać jak historia jest zakrecona.
Placzecie o swaste nie mając pojęcia czym był ten znak, jeszcze uparcie twierdząc, że wszystko o nim wiecie.
nie próbuje diego wybielac, ale pokazać jak historia jest zakrecona.
Placzecie o swaste nie mając pojęcia czym był ten znak, jeszcze uparcie twierdząc, że wszystko o nim wiecie.
Xp
-
Cóż, skoro jeden z modów wszedł w dyskusję będącą już absolutnym kibicowskim OT, dla równowagi niech będzie i drugi ;) Przypomnę swój tekst sprzed ponad 10 lat, gdy k.net wisieli na pierwszym skrypcie, szalał Plankton, o nazizm wirtualnie się szarpali Wojtek Zagłębie z Ragnarem z GKS Katowice, a najpopularniejszym tematem był "ŁKS najbardziej" :) Akurat wtedy zbierałem materiały do publikacji na temat satanizmu i przypadkowo trafiłem na kilka ciekawostek związanych z zupełnie inną kwestią. Tekst zachowałem na pamiątkę na swoim politycznym blogu, nie wierząc, że może tu wrócić ;)
Tekst wrzucam, by pokazać, że skala eksterminacji dokonanej przez nazistów, czy związane z nią niuanse nie mają znaczenia w ocenie tego nurtu.Narodowy Socjalizm z punktu widzenia prawicowca
[1 Maja 1934]
1. Bolszewia nacjonalistyczna a internacjonalistyczna.
Z programu Narodowosocjalistycznej Niemieckiej Partii Robotniczej (Adolf Hitler, "Mein Kampf", Krosno'92 - Aneks):
"- żądamy nacjonalizacji wszelkich przedsięwzięć, które dotychczas ukształtowały się w formie kompanii (trustów)
- żądamy stworzenia i utrzymania zdrowej średniej klasy, natychmiastowego uspołecznienia nieruchomości służących działalności hurtowej i oddania ich w dzierżawę drobnym kupcom za niewielką opłatą (...).
- żądamy reformy własności ziemskiej zgodnej z naszymi narodowymi potrzebami, uchwalenia prawa konfiskaty ziemi na cele społeczne bez odszkodowania, zniesienia odsetek od pożyczek przeznaczonych na rolnictwo oraz zapobiegania wszelkim spekulacjom ziemią
- należy zakazać wydawania prasy, która nie przyczynia się do pomyślności narodu. Domagamy się stosowania środków prawnych umożliwiających zwalczanie wszelkich tendencji w sztuce i literaturze oraz zlikwidowanie instytucji, które występują przeciwko wymienionym zadaniom."
Tyle program. Teraz fascynacja.
"... W Berlinie, po wojnie, byłem obecny na masowej demonstracji marksistów przed królewskim pałacem. Morze czerwonych flag, czerwonych szarf i czerwonych kwiatów dawało zewnętrzny obraz siły temu tłumowi, który oceniłem na około sto dwadzieścia tysięcy osób. Czułem i rozumiałem, jak łatwo człowiek na ulicy pozostaje pod wrażeniem sugestywnej magii - takiego wspaniałego przedstawienia."
Adolf Hitler, "Mein Kampf", Krosno '92, s. 193
Fakt, że jednocześnie akcentował wrogość do internacjonalistycznych bolszewików jest interesujący w takim samym stopniu jak to, że z równą zaciekłością zwalczał inne nacjonalistyczne niemieckie ugrupowania, określając je mianem "klik". Ot - ciekawostka autorytarnego umysłu psychotyka.
2. Polska a narodowy socjalizm
Polska jako państwo ciężko doświadczyła obu socjalizmów. Teoretyczne rozważanie, którego bardziej i "co by było gdyby" jest obrazą pamięci milionów Polaków. Stawianie na przeciwnej szali np. kondolencji nazistów dla rodziny Marszałka po jego śmierci pozostawiam bez komentarza. Poza wszystkim - pakt Ribbentrop - Mołotow wszedł w życie i tyle na ten temat.
3. Symboliczne podwaliny nazizmu
Małe przypomnienie - wszystko się zaczęło od Koła Studiów Nordyckich (niem. – Thule Gessellschaft), założonego pod koniec I wojny światowej przez Waltera Nauhausa (Daniel M. Bubel, „Rozwój myśli różokrzyżowej oraz jej wpływ na życie społeczne od XVII do XX wieku”). Była to najprężniejsza z pogańsko - „nordyckich” sekt tamtego okresu, inne to: Religijne Wspólnoty Niemieckie (założone w 1907 roku), Zakon Niemiecki (1911), czy Niemiecka Wspólnota Wiary (1917).
"Na procesie przywódców nazistowskich w Norymberdze A. Rosenberg, czołowy ideolog hitlerowski, zeznawał: 'Thule? Ależ wszystko wyszło stamtąd! Pouczenie tajne, ktoreśmy mogli stamtąd zaczerpnąć, pomogło nam więcej w dojściu do władzy niż dywizje SA i SS. Ludzie, którzy założyli to stowarzyszenie, byli prawdziwymi magami'." (Andrzej Zwolinski,"Tajemne niemoce")
Zwoliński za G. Galli ("Hitler i nazizm magiczny") pisze, że Stowarzyszenie Thule powstało w 1918 r., jako filia masonerii staropruskiej, w szczególności Zakonu Germanow. Przyjęło za symbol swastykę. Wśród 1.500 członków Thule znajdowali sie m.in. Hitler, Hess, Himmler, Rosenberg, Frank, Bormann, a więc przywódcy reżimu nazistowskiego. Członkowie Thule założyli w 1919 r. Partię Robotnikow, która w rok poźniej stała się nazistowską partią Hitlera. Wielki wpływ na dostojnikow III Rzeszy mieli nieliczni filozofowie i okultyści, a wśród nich D. Eckart i Guido von List (zm. 1919 r).
Obecnie nawiązuje do nich np. The Black Order, który jest nazistowską sektą satanistyczną. Właśnie ludzie z tych organizacji (np. Walter Nauhaus) "przetransponowali" symbol słońca (swastykę) znany m.in. w Indiach i Egipcie. Prawdopodobnie zaczął Guido von List. Jak wiadomo - narodowy socjalizm wywodzi się w prostej linii z ruchu volkistowskiego, który jako pierwszy zaczął nawiązywać do historii Niemiec, głównie do Germanów. Guido von List uważał, że swastyka (w trochę zmienionej postaci) była runicznym odpowiednikiem litery G i miała tajemne znaczenie dla plemion germańskich. Badacze uważają, że von List zainspirowany był tym motywem, który pochodził z jakiegoś średniowiecznego witraża kościelnego. Jeden z nich - King (Francis King, "Szatan i swastyka. Okultyzm w partii nazistowskiej") - sugeruje, że von List był "przekonany iż wszyscy średniowieczni malarze fresków i rzemieślnicy wykonujący witraże byli, wszyscy bez wyjątku, alchemikami i magami, którzy, pod płaszczykiem chrześcijańskiej symboliki, ukrywali w swych dziełach określone przekazy okultystyczne".
Reasumując:
- geneza symboliki nazistowskiej - zwariowami okultyści o wspólnych korzeniach z masonerią (Różokrzyżowcy).
- narodowy socjalizm (jak każdy socjalizm) jest z zasady sprzeczny z jakąkolwiek myślą prawicową, bo m.in. podważa prawo własności; chce objąć państwową kontrolą wychowanie dzieci uznając, że zrobi to lepiej, niż rodzice; podważa tradycyjną strukturę społeczeństwa gardząc klasą, którą Hitler w "Mein Kampf" nazywa "mieszczaństwem"; zwalcza religię.
- narodowy socjalizm z polskiej perspektywy jest ideologią morderców Narodu (podobnie jak komunizm) i jako taki jest sprzeczny z postawą patriotyczną.
- rasizm w ogóle, a w sensie nazistowskim ("rasa aryjska", itp.) szczególnie, jest surrealistyczny, każde dziecko wie, że przez wieki krew w Europie mieszała się w stopniu uniemożliwiającym wyodrębnienie populacji "czystej rasowo", a wymysły "jak określić czystość" dziwnie przypominają rozwiązania przyjęte przez... Żydów.
Tyle z mojego dyżurnego tekstu kierowanego do narodowych lewicowców, sympatyzujących z Narodowosocjalistyczną Niemiecką Partią Robotniczą. W uzupełnieniu do kwestii rasizmu - jak każdy prawicowiec, cenię sobie cywilizację zachodnią (nie wnikając już w dziedzictwo Rewolucji Francuskiej i jakobinizmu, które tak dobrze widać w UE). Wolę kulturę i sztukę białego człowieka (bo bardziej mi się podoba), widzę zagrożenie ze strony Islamu z jednej strony, lobby lewicowej inteligencji, często pochodzenia żydowskiego - z drugiej (chociaż moim zdaniem malejące) oraz ze strony azjatyckiego Bizancjum ze stolicą w Moskwie z trzeciej. Wszystko to ma jednak kontekst cywilizacyjny, społeczny lub polityczny, i nie ma nic wspólnego z "obliczaniem" w procentach zawartości aryjskości w "aryjczyku". I na koniec z innej beczki - nie zapominajmy czyją ideologią był NS w latach '30-tych w Niemczech. Był ideologią sfrustrowanych pokonanych w pierwszej wojnie światowej. Musieli wymyślić sobie "nadczłowieka" (wszelkie rzekome nawiązania do Nietzschego w tym kontekście są przezabawne) i uznać samych siebie za nadludzi, bo po prostu czuli, że zostali potraktowani przez zwycięzców jak podludzie. Ot, i cała wielka filozofia.
A co tam w komentarzach na Onecie?
-
Każdy ot jest dobry, jak jest z kim i o czym pogadać na poziomie.
Ja Ci Wizard bym polecał pozycje poznańskiego autora Piotra Bojarskiego, np. "Krypronim Posen","Rache znaczy zemsta". Dobre political fiction na temat co by było gdybyśmy poszli na układy z hitlerowcami. Może by tak było, może nie, ale przeczytaj, bo warto. W każdym bądź razie zdejmijcie różowe okulary w stosunku do adiego. W najlepszym razie byliśmy dla niego walecznym mięsem armatnim, które później trzeba było i tak zgermanizować albo utlenić. Co ugrała Chorwacja albo Słowacja na współpracy? 2-3 lata wasalnej niepodległości?Ale tak na poważnie, bez sloganów, że ich adi szanował.
Ja Ci Wizard bym polecał pozycje poznańskiego autora Piotra Bojarskiego, np. "Krypronim Posen","Rache znaczy zemsta". Dobre political fiction na temat co by było gdybyśmy poszli na układy z hitlerowcami. Może by tak było, może nie, ale przeczytaj, bo warto. W każdym bądź razie zdejmijcie różowe okulary w stosunku do adiego. W najlepszym razie byliśmy dla niego walecznym mięsem armatnim, które później trzeba było i tak zgermanizować albo utlenić. Co ugrała Chorwacja albo Słowacja na współpracy? 2-3 lata wasalnej niepodległości?Ale tak na poważnie, bez sloganów, że ich adi szanował.
Polskie Wilno, Polski Lwów. j**** żmudzinów i banderowców.
Uwolnić Maćka!!
Uwolnić Maćka!!
-
kilkaset tysięcy/kilka milionów istnień?Banti pisze:Każdy ot jest dobry, jak jest z kim i o czym pogadać na poziomie.
Niemiec, Moskal nie osiędzie,
gdy jąwszy pałasza,
hasłem wszystkich zgoda będzie
i ojczyzna nasza.
gdy jąwszy pałasza,
i ojczyzna nasza.
-
To jest temat co mnie trapi kibicowsko?
Czy jakieś "science fiction historia i rozwój nazizmu"?
Co to ma wspólnego z kibicowaniem w ogóle?
Prywatnie to ja też lubię takie tematy ale wy to już przeginacie więc skończcie już pierdolić kocopoły i piszcie w temacie.
Czy jakieś "science fiction historia i rozwój nazizmu"?
Co to ma wspólnego z kibicowaniem w ogóle?
Prywatnie to ja też lubię takie tematy ale wy to już przeginacie więc skończcie już pierdolić kocopoły i piszcie w temacie.
-
z tym ze Polska nie dostala by jak chorwacja i slowacja niepoleglosci z laski, zoabcz na sytuacje wegier w tmatym czasie? a Polski pozycja bylaby blisza pozycji wloch niz budapesztu a o wiele lepsza niz zagrzebia czy bratyslawy. Zreszta co by sie nie wydazylo zawsz ebysmy oszczedzili naraodowi strasznej w nasyzm kraju okupacji nazistow i wojny na swoim terytorium. Honor to piekna rzecz ale nie w polityce miedzy naroowej
s
-
1DZ pisze:A CO was trapi od dawna (,ALE TYM RAZEM KIBICOWSKO)?
Ile trzeba mieć postów aby zostać topowym chuliganem tego forum bo wyjazdy i ogólne aktywne działanie w życiu realnym nie robią chyba już na nikim wrażenia. :(
-
W wybielanie Stalina też się z kolegami bawicie? Studiujecie dokumenty, jak nie było podpisu to 100% pewne że niczym nie wiedział a że kiedyś dobrze wspomniał o Polakach to w sumie był z niego porzadny gość i możemy sobie śmiało chodzić z radziecką gwiazdą na koszulce, w końcu to znany w Polsce symbol jutrzenki a nie symbol totalitaryzmu, blablablabla i tak dalej...
pierdolicie jak lewacy z che na koszulkach, jednych i drugich rozjeżdżałbym walcem
jeszcze wyjezdzacie z autorytetem Irwingiem no smiech na sali panowie historycy
pierdolicie jak lewacy z che na koszulkach, jednych i drugich rozjeżdżałbym walcem
jeszcze wyjezdzacie z autorytetem Irwingiem no smiech na sali panowie historycy
-
Hitler był kurwą. Tego nikt nie podważa ale był też człowiekiem który dążył do celu pewny swego, realizował swoje plany i marzenia
-
Przeciez morderca Stalin zostal dawno wybielony przez Europe Zachodnia, bo Norymberga odbyla sie tylko nad nazizmem, a powinna tez nad komunizmem.majeran pisze:W wybielanie Stalina też się z kolegami bawicie?
Dlatego na ciuchach bez konsekwencji karnych mozecie spotkac w sklepach che fujare lub komunistyczne symbole jak gwiazdy, sierpy i mloty itp..
Starczy off topu i wrocmy do tematu, a za kolejny post nie na temat powinien poleciec ban, bo od tego jest inny dzial.
''Quot homines, tot sententiae''
-
najwięsza kosa Stilonu Gorzów to...? (nie licząc Stali)
-
akurat stalin podpisywal wazniejsze rozkazy , chocby ten o wymordowaniu polskich oficerow , rowniez podpisywal dokument mowiacy o podziale Polski pomiedzy szwabow a ruskichW wybielanie Stalina też się z kolegami bawicie? Studiujecie dokumenty, jak nie było podpisu to 100% pewne że niczym nie wiedział a że kiedyś dobrze wspomniał o Polakach to w sumie był z niego porzadny gość i możemy sobie śmiało chodzić z radziecką gwiazdą na koszulce, w końcu to znany w Polsce symbol jutrzenki a nie symbol totalitaryzmu, blablablabla i tak dalej...
""W ogóle ,w tamtych latach liczyła się tylko "Tarnovia" .Kibice tej drużyny byli w zdecydowanej większości.Późniejsze sukcesy Unii , sekcja żużlowa , napływ nowej ludności do Tarnowa, zanikanie tradycji mieszczańskich spowodowała że sytuacja się odwróciła .""
-
A cóż za znaczenie ma fakt, że ze strony nazistowskich Niemiec sygnatariuszem owego aktu był Joachim von Ribbentrop?! Ma to "usprawiedliwić" Hitlera, który de facto i co znamienne de iure miał nieograniczoną niemalże władzę?Leśny dziad pisze: rowniez podpisywal dokument mowiacy o podziale Polski pomiedzy szwabow a ruskich
To był układ niedoszłego gruzińskiego duchownego z autriackim malarzem. Ot, cała konkluzja.
Precz z antypolonizmem w polskim środowisku kibicowskim!!
-
O co chodzi od 3:37 ? http://www.youtube.com/watch?v=Jx82nVAiCR4
"jesteśmy elitą nie tłumem..."
-
Po tym meczu i Jagiellonia i Zagłębie awansowały do 1 ligi ( ekstraklasy dzisiejszej - to nazewnictwo jest chore.. ). Przy przypływie emocji ludzie zaczęli przybijać ze sobą piątki. Jednak zaraz pojawili się tam bardziej krewcy Zagłebiacy i zakończyli to 'bratanie się', widać jak lecą jakies kopy przez siatkę.eleon pisze:O co chodzi od 3:37 ? http://www.youtube.com/watch?v=Jx82nVAiCR4
-
hahahahahaha Zaloz sobie fundacje " Spelniamy ludzkie marzenia" im A. Hitlera10.75.95 pisze:Hitler był kurwą. Tego nikt nie podważa ale był też człowiekiem który dążył do celu pewny swego, realizował swoje plany i marzenia
Byl ku*** i zaden osobnik mieniacy sie Polakiem nie powinien w inny sposob sie o nim wypowiadac..... a tym wybielajacym polecam przejsc sie na groby zolnierzy poleglych w czasie 2 wojny swiatowej.
-
wybielanie a ujawnianie ukrywanych faktów historycznych to 2 rózne rzeczychiacyntjagoda pisze:hahahahahaha Zaloz sobie fundacje " Spelniamy ludzkie marzenia" im A. Hitlera10.75.95 pisze:Hitler był kurwą. Tego nikt nie podważa ale był też człowiekiem który dążył do celu pewny swego, realizował swoje plany i marzenia
Byl ku*** i zaden osobnik mieniacy sie Polakiem nie powinien w inny sposob sie o nim wypowiadac..... a tym wybielajacym polecam przejsc sie na groby zolnierzy poleglych w czasie 2 wojny swiatowej.
-
Zgadza sie ale pisanie, ze AH nie wiedzial o mordowaniu zydow czy obozach koncentracyjnych zakrawa o kretynizm..... to tak jakby napisac, ze Fryzjer nie mial pojecia o ustawianiu meczy w ekstraklasie...ż@bol pisze:wybielanie a ujawnianie ukrywanych faktów historycznych to 2 rózne rzeczychiacyntjagoda pisze:hahahahahaha Zaloz sobie fundacje " Spelniamy ludzkie marzenia" im A. Hitlera10.75.95 pisze:Hitler był kurwą. Tego nikt nie podważa ale był też człowiekiem który dążył do celu pewny swego, realizował swoje plany i marzenia
-
można tak pisać w nieskonczoność
załóżcie w odpowiednim dziale taki temat i tam kontynuujcie bo troche gadka wymknęła się spod kontroli
załóżcie w odpowiednim dziale taki temat i tam kontynuujcie bo troche gadka wymknęła się spod kontroli
-
jest, ale połowa fachowców nie umie odpisac na tamte argumenty to tu świrują
Xp
-
Co się obecnie dzieje z kibicami Sanovii Lesko ??
K.S. KUŹNIA USTROŃ
-
czy Arka jednoczenie miala kiedys zgode z Gornikiem Zabrze i Polonia Bytom? jak tak to jakie byly stosunki w tamtych latach tych ekip
s
-
W**********monaco_123 pisze:poczytaj sobie :) [link]brunobannani pisze:czy Arka jednoczenie miala kiedys zgode z Gornikiem Zabrze i Polonia Bytom? jak tak to jakie byly stosunki w tamtych latach tych ekip
Niemiec, Moskal nie osiędzie,
gdy jąwszy pałasza,
i ojczyzna nasza.
gdy jąwszy pałasza,
i ojczyzna nasza.
-
Był czas kiedy stosunki Polonii Bytom i Górnika Zabrze były co najmniej dobre.brunobannani pisze:czy Arka jednoczenie miala kiedys zgode z Gornikiem Zabrze i Polonia Bytom? jak tak to jakie byly stosunki w tamtych latach tych ekip
Właśnie na wtedy datuje się również zgodę Arki z Zabrzanami.
Moje wypowiedzi są oficjalnym stanowiskiem tylko i wyłącznie mojej osoby.
-
Szukam relacji z meczu Litwa - Polska 2011.
-
Istnieje limit czasu skrojonej flagi, aby ja spalic lub porwac na strzepy czy jednak przewaza wewnetrzna polityka poszczegolnej ekipy?
I mam pytanie ktora ekipa ma na stanie obecnie najstarsza skrojona flage?
„Qui seminat inquitatem, meter mala”
-
2 lata i flagi znikają z konta. Jest możliwość przedłużenia depozytu o 1 rok wysyłając sms o treści FLAGA na numer 1312.bort14 pisze:Istnieje limit czasu skrojonej flagi, aby ja spalic lub porwac na strzepy czy jednak przewaza wewnetrzna polityka poszczegolnej ekipy?
-
To prawda. Natomiast najstarsza skrojona flaga przebywa obecnie w Głogowie, gdyż tam właśnie znajduje się drużyna sławiąca przydomek króla Bolesława I Chrobrego, który skroił flagę rycerzom Rusi Kijowskiej podczas zakończonej powodzeniem Bitwy pod Wołyniem. Ustalono, że flaga spłonie jeśli Chrobry Głogów awansuje do europejskich pucharów i zagra przeciwko drużynie z Rosji lub Ukrainy Wschodniej.rzutkarny pisze:2 lata i flagi znikają z konta. Jest możliwość przedłużenia depozytu o 1 rok wysyłając sms o treści FLAGA na numer 1312.bort14 pisze:Istnieje limit czasu skrojonej flagi, aby ja spalic lub porwac na strzepy czy jednak przewaza wewnetrzna polityka poszczegolnej ekipy?
Moje wypowiedzi są oficjalnym stanowiskiem tylko i wyłącznie mojej osoby.