Euro 2008 - bilety!!!
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Jak ktoś ma jakieś miejsca w busie z lubelszczyzny na Niemcy, lub Austrie, prosze o pw.
Ostatnio zmieniony 23.05.2008, 13:22 przez Obserwator_FIFA, łącznie zmieniany 1 raz.
WGW
-
w warszawskim oddziale dzisiaj szło raczej sprawnie
uwzględniając to że w jednym okienku ja stałem pół godziny to było maksymalnie kilka minut czekania
sprawdzają dokładnie dowody tożsamości, muszą się zgadzać z danymi które były w momencie wylosowania (żadne późniejsze zmiany nie są uwzględniane)
w przypadku problemów zerowa możliwość dogadania się, ja miałem problemy (mam bilety na ludzi którzy są za granicą i nie ma szans otrzymać od nich dokumentów tożsamości) to przez 2 godziny próbowałem się dogadać i nic nie dało, poza powtarzanym komunikatem proszę skontaktować się z firmą LESS
spróbowałem również interweniować na Miodowej - tam już przynajmniej podeszli z jakimś zrozumieniem
ale też nic nie wskórałem poza obietnicą że się ze mną skontaktują i na pewno bilety dostanę
btw. tak się zastanawiam po co ja jeżdżę na te mecze, same problemy, w prasie jesteśmy bandytami, reprezentacja gra kiszkę, nie zna ktoś jakiegoś fajnego hobby: może na jakieś Mistrzostwa w szachach albo warcabach lepiej sobie pojeździć?
pozdr
and
uwzględniając to że w jednym okienku ja stałem pół godziny to było maksymalnie kilka minut czekania
sprawdzają dokładnie dowody tożsamości, muszą się zgadzać z danymi które były w momencie wylosowania (żadne późniejsze zmiany nie są uwzględniane)
w przypadku problemów zerowa możliwość dogadania się, ja miałem problemy (mam bilety na ludzi którzy są za granicą i nie ma szans otrzymać od nich dokumentów tożsamości) to przez 2 godziny próbowałem się dogadać i nic nie dało, poza powtarzanym komunikatem proszę skontaktować się z firmą LESS
spróbowałem również interweniować na Miodowej - tam już przynajmniej podeszli z jakimś zrozumieniem
ale też nic nie wskórałem poza obietnicą że się ze mną skontaktują i na pewno bilety dostanę
btw. tak się zastanawiam po co ja jeżdżę na te mecze, same problemy, w prasie jesteśmy bandytami, reprezentacja gra kiszkę, nie zna ktoś jakiegoś fajnego hobby: może na jakieś Mistrzostwa w szachach albo warcabach lepiej sobie pojeździć?
pozdr
and
-
-
bilety warunkowe będą do odbioru w specjalnych punktach pod stadionemjersey pisze:A jak wygląda sprawa z biletami warunkowymi?
Ps. wylosowałem na ćwierćfinał w Bazylei.
w systemie kupbilet powinna być możliwość wydrukowania voucher
trzeba będzie mieć numer odbiorczy i dowód wylosowanego
tyle że z mojego doświadczenie w Niemczech wynika że tam się da dogadać, czego nie można powiedzieć po firmach: LESS i Siódemka
and
-
Już się "wytłumaczyli" z wymogu osobistego odbioru biletu.
[link]
od biedy można się zgodzić z tym obiciem kuriera, ale reszta to jakies pierdzielenie o szopenie.....
Druga sprawa, która mnie zdziwiła i może mi ktoś to będzie potrafił wyłumaczyć to kurs euro, który brali przy przeliczeniu ceny biletów na złotówki. Za bilet zapłaciłem 340 zł. na bilecie widnieje cena 80 euro. Wychodzi na kurs 4 zł z małym hakiem. Tak się zastanawiam kiedy ostatnio był tak wysoki kurs? Tutaj też chyba był wałek, ale może się czepiam.....
[link]
od biedy można się zgodzić z tym obiciem kuriera, ale reszta to jakies pierdzielenie o szopenie.....
Druga sprawa, która mnie zdziwiła i może mi ktoś to będzie potrafił wyłumaczyć to kurs euro, który brali przy przeliczeniu ceny biletów na złotówki. Za bilet zapłaciłem 340 zł. na bilecie widnieje cena 80 euro. Wychodzi na kurs 4 zł z małym hakiem. Tak się zastanawiam kiedy ostatnio był tak wysoki kurs? Tutaj też chyba był wałek, ale może się czepiam.....
-
-
-
Potwierdzam, poczatek nie najmilsz ale koniec juz ok i z usmiechem do widzenia.Darko Pancev pisze:odbiór Katowice.
po sprawdzeniu dowodu osoby wylosowanej i upoważnionej bilet wydany bez problemu.
PZPN oddaj moje 30 zł!!!!!
Tato, nie byłeś dobrym ojcem ale nauczyłeś mnie szacunku i wierności dla klubu, dla CKS-u Czeladź i Reprezentacji Polski, dziękuję. Tego Ci nie zapomnę!!!
-
-
To nie mozesz wpasc szybko samolotem po bilecik do najblizszego oddzialu siodemki? To chyba Szczecin bedzie.lokiec2007 pisze:a ciekawe czy ktoś wybrał wysyłkę kurierem za granicę. jeśli tak ciekawe jak te k**** chcą tą kwestię rozwiązać? w końcu był to koszt ponad 200zł!!
pytał się ktoś w siódemce czy zwrócą kasę?
Jak maja rozwiazac, 200 zlotych dla siebie a bilecik pewnie sie rozplynie, k**** jego mac
-
-
Mnie cena wysyłki biletów za granicę, delikatnie mówiąc, zniechęciła do podania szkockiego adresu i dlatego wszystko miało przyjść do PL. Szopki z siódemką zaczęły się w momencie gdy zażądali od moich rodziców mojego dowodu osobistego albo paszportu... Upoważnienie i xero dokumentów przefaxowałem ale jakiś patafian odpowiedzialny za dystrybucję biletów w siódemce musiał na taką formę wyrazić osobistą zgodę! Tyle tylko, że wziął sobie urlop na długi weekend i głęboko ma całą sprawę! Po grubszej wymianie zdań przez telefon panienka z firmy kurierskiej, której nazwę proponuję zmienić na "sam se odbierz", była bliska płaczu. Argument, że sprawą zajmie się prokurator i Gazeta Wyborcza zmiękczył ją na tyle, że rodzicom udało się dostać co moje.
Osobom w podobnej sytuacji proponuję przefaxować xero dokumentów do znajomych lub rodziny w PL(z mojego faxu nic się nie dało odczytac prócz nazwiska, taka kiepska jakość) i nie dać się zbywać jakimś kołkom w okienku tylko zdrowo po nich jechać tzn z rzeczową argumentacją, oczywiście!
Uważam, że nazwisko tego imbecyla z pzpn, który wpadł na tak genialny pomysł "dystrybucji" biletów i zrobienia ludzi w człona na 30zł powinno być podane do wiadomości publicznej, najlepiej ze zdjęciem!!!
Osobom w podobnej sytuacji proponuję przefaxować xero dokumentów do znajomych lub rodziny w PL(z mojego faxu nic się nie dało odczytac prócz nazwiska, taka kiepska jakość) i nie dać się zbywać jakimś kołkom w okienku tylko zdrowo po nich jechać tzn z rzeczową argumentacją, oczywiście!
Uważam, że nazwisko tego imbecyla z pzpn, który wpadł na tak genialny pomysł "dystrybucji" biletów i zrobienia ludzi w człona na 30zł powinno być podane do wiadomości publicznej, najlepiej ze zdjęciem!!!
-
Ładnie ich popierdoliło. Już widzę te szpitale zapełnione przez skatowanych kurierów... Jakoś np. banki wysyłają karty płatnicze kurierem bez pancernych kopert i odbiór jest też na podstawie dowodu. Ciekawe jak szybko ludzie zmienili by ten bank gdyby po karty musieli się fatygować do siedziby firmy kurierskiej.... W ogóle wygląda jakby mieli zerowe zaufanie do tej firmy.
Wie ktoś jak wygląda dystrybucja w innych krajach?
Wie ktoś jak wygląda dystrybucja w innych krajach?

-
.
Do niedzieli chcem sprzedać bilet POLSKA-Chorwacja
Konkretne propozycje na priv.
Konkretne propozycje na priv.
-
Mam propozycję, jeśli jest tu osoba która zna się trochę na prawie albo ma kogoś kto sie na tym zna niech sformułuje pismo które każdy będzie mógł wysłać do PZPN-u i do kupbilet.pl z żądaniem zwrotu za przesykę pełnej kwoty a w każdym innym przypadku odmowy, informacja że każdy składa zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa. I to samo jeśli dotyczy przelicznika euro/pln To jest sprawa do prokuratury, kto zbierze zniwa z przelicznika-PZPN, kto zbierze żniwa za przesyłki-PZPN. Listek zapali cygaro i będzie się z nas śmiał, zaśmiejmy się choć raz z niego kiedy wyprowadzą go z miodowej skutego. Politycy go nie mogą załatwić to może my kibice w końcu to zrobimy!!! Koledzy co Wy na to???
Ja jestem za!!
Ja jestem za!!
Tato, nie byłeś dobrym ojcem ale nauczyłeś mnie szacunku i wierności dla klubu, dla CKS-u Czeladź i Reprezentacji Polski, dziękuję. Tego Ci nie zapomnę!!!
-
Jestem z tobą , proponuje uderzyć do rzecznika praw konsumentów oni maja tam takie pisemka.....w poniedziałek bede u nich to sie rozeznam tyle ze np proponowalbym cos bardziej zbiorowego !!czeladzianin pisze:Mam propozycję, jeśli jest tu osoba która zna się trochę na prawie albo ma kogoś kto sie na tym zna niech sformułuje pismo które każdy będzie mógł wysłać do PZPN-u i do kupbilet.pl z żądaniem zwrotu za przesykę pełnej kwoty a w każdym innym przypadku odmowy, informacja że każdy składa zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa. I to samo jeśli dotyczy przelicznika euro/pln To jest sprawa do prokuratury, kto zbierze zniwa z przelicznika-PZPN, kto zbierze żniwa za przesyłki-PZPN. Listek zapali cygaro i będzie się z nas śmiał, zaśmiejmy się choć raz z niego kiedy wyprowadzą go z miodowej skutego. Politycy go nie mogą załatwić to może my kibice w końcu to zrobimy!!! Koledzy co Wy na to???
Ja jestem za!!
-
Więc podejdź w poniedziałek, dowiedz się co i jak i najlepiej dowiedz się czy można to zgłosić do prokuratury czy to może być ścigane z urzędu, w końcu oszukali obywateli Polski, naciągneli. Trzeba tylko zmontować wniosek do prokuratury i mam nadzieję, że pomogą w urzędzie praw konsumentów. Dowiedz się jeszcze co zrobić by było to zawiadomienie najlepiej zbiorowe, czy każdy wysyła taki wniosek do swojej prokuratury z osobna, mailowo ciężko będzie to zrobić! Al jeśli setki ludzi wysłała by zawiadomienie o dokonanie przestępstwa (nadużycia) Jak dla mnie na 100% prokuratura się tym zajmie!delegat fifa pisze:Jestem z tobą , proponuje uderzyć do rzecznika praw konsumentów oni maja tam takie pisemka.....w poniedziałek bede u nich to sie rozeznam tyle ze np proponowalbym cos bardziej zbiorowego !!czeladzianin pisze:Mam propozycję, jeśli jest tu osoba która zna się trochę na prawie albo ma kogoś kto sie na tym zna niech sformułuje pismo które każdy będzie mógł wysłać do PZPN-u i do kupbilet.pl z żądaniem zwrotu za przesykę pełnej kwoty a w każdym innym przypadku odmowy, informacja że każdy składa zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa. I to samo jeśli dotyczy przelicznika euro/pln To jest sprawa do prokuratury, kto zbierze zniwa z przelicznika-PZPN, kto zbierze żniwa za przesyłki-PZPN. Listek zapali cygaro i będzie się z nas śmiał, zaśmiejmy się choć raz z niego kiedy wyprowadzą go z miodowej skutego. Politycy go nie mogą załatwić to może my kibice w końcu to zrobimy!!! Koledzy co Wy na to???
Ja jestem za!!
Zróbmy jazdę listkom!!!
-
-
osobą odpowiedzialną za zmianę zasad dystrybucji jest Pan Koźmiński, jego zdjęcie można znaleźć - jak ktoś chciał wiedzieć
marnie widzę szansę na odzyskanie 30 zł - udowodnią iż tyle kosztowało zapakowanie biletów i opłacenie tych pań, które sprawdzają dowody
natomiast firma kupbilet złamała opracowany przez siebie (może też przez pzpn) regulamin w dwóch punktach:
1) par. 7 pkt 4 upoważnienie powinno być dokumentem wystarczającym do odbioru przesyłki.
2) par. 9 pkt 2 i 3. system nie umożliwił zmiany osoby przyporządkowanej do biletu. W praktyce może zdarzyć się sytuacja rezygnacji osoby wylosowanej, lub innych przypadków losowych (już nie pomnę że ktoś mógł się rozchorować, ale nawet jak jakaś szczęśliwa pani wylosowała bilety i wyszła za mąż to biletu nie dostanie bo zmieniła nazwisko)
ale i tak myślę że wszystko rozejdzie się po kościach, bo większość odbierze bilety i po trzech porażkach naszych orłów zapomni o całym zamieszaniu
and
marnie widzę szansę na odzyskanie 30 zł - udowodnią iż tyle kosztowało zapakowanie biletów i opłacenie tych pań, które sprawdzają dowody
natomiast firma kupbilet złamała opracowany przez siebie (może też przez pzpn) regulamin w dwóch punktach:
1) par. 7 pkt 4 upoważnienie powinno być dokumentem wystarczającym do odbioru przesyłki.
2) par. 9 pkt 2 i 3. system nie umożliwił zmiany osoby przyporządkowanej do biletu. W praktyce może zdarzyć się sytuacja rezygnacji osoby wylosowanej, lub innych przypadków losowych (już nie pomnę że ktoś mógł się rozchorować, ale nawet jak jakaś szczęśliwa pani wylosowała bilety i wyszła za mąż to biletu nie dostanie bo zmieniła nazwisko)
ale i tak myślę że wszystko rozejdzie się po kościach, bo większość odbierze bilety i po trzech porażkach naszych orłów zapomni o całym zamieszaniu
and
-
Kolega ma do sprzedania bilet na mecz Polska-Austria kat.3 kontakt do niego: [email protected] lub nr gg 6329160. Sprzeda po rozsądnej cenie.
-
sprzedam 2 bilety na Polska-Austria i 2 na Polska-Chorwacja kategoria 2...bilety z puli uefa (opcja follow my team)
info : [email protected]
info : [email protected]
ZAWSZE POLSKI.SOSNOWIEC.NIGDY ŚLĄSKI
-
Sprzedam bilet na mecz Polska-Austria kat.3 sam niestety nie moge pojechac
. kontakt. [email protected] gg 1792286

-
-
oczywiście,pryk pisze:
a mieli inny wybór?
zgodnie z "Regulaminem internetowej dystrybucji biletów i biletów warunkowych na Mistrzostwa Europy w Piłce Nożnej EURO 2008 (2008 UEFA EURO Austria-Switzerland)" stanowiacego podstawę umowy zakupu biletów
par 7 pkt 3 bilety miały zostać wysłane do nabywców wybranym przez nich w systemie sposobem dostawy
część moim znajomych się uparła i na tej podstawie nie zamierzają się fatygować - wybrali dostarczenie do domu w systemie i nawet nie mieli obowiązku sprawdzać swojej skrzynki pocztowej
ciekaw jestem jak dalej sie potoczy ich sprawa
inna sprawa że niewiele ryzykują, biletów pewno nie dostaną, ale to duży znak zapytania czy lepiej oglądać mecze naszych orłów na żywo czy sobie dla wewnętrznego dobrego samopoczucia odpuścić
-
-
-
do Hutnik_Pany
jeśli chodzi o zmianę osoby przyporządkowanej do biletu lub biletu warunkowego to firma LESS (kupbilet) po raz kolejny złamało opracowany przez siebie Regulamin
zgodnie z par 9 pkt 2 Regulaminu taka możliwość miała być udostępniona
zgodnie z par 9 pkt 3 miało być to możliwe w systemie kupbilet
oczywiście jakiekolwiek zmiany w systemie nie zostały uwzględnione, wszyscy mają bilety na nazwiska osób wylosowanych
dla przykładu, jeżeli jakaś pani wylosowała bilet i po losowaniu wyszła za mąż, zmieniła nazwisko i na dowodzie ma nowe to za Chiny Ludowe nie odbierze biletu
oczywiście ani firma LESS ani PZPN nie raczyła mi odpowiedź dlaczego Regulamin został złamany w trzech punktach
skarga wysłana przez jedną z wylosowanych osób pozostaje bez odpowiedzi
jeżeli osoby szykujące wniosek sądowy są zainteresowane zarzutami tej Pani to chętnie prześlę jej pismo jakie wystosowała do pzpn i LESS
wracając do pytania: w praktyce jak ktoś chce odebrać bilet warunkowy to niech się zaopatrzy w ksero dokumentu tożsamości osoby wylosowanej - bo czuje że pod stadionem bilety będą wydawać ludzie równie pozbawieni wyobraźni jak pracownicy firmy Siódemka
pozdrawiam
and
Glapo de Warm - dzięki - ciekawy pomysł
ja ostatnio rozważałem jeżdżenie na finały Eurowizji
fajne wyjazdy turystyczne, emocjonujące końcówki, a i przeniesienie niektórych zwyczajów stadionowych z pewnością zaszokowałoby organizatorów
jeśli chodzi o zmianę osoby przyporządkowanej do biletu lub biletu warunkowego to firma LESS (kupbilet) po raz kolejny złamało opracowany przez siebie Regulamin
zgodnie z par 9 pkt 2 Regulaminu taka możliwość miała być udostępniona
zgodnie z par 9 pkt 3 miało być to możliwe w systemie kupbilet
oczywiście jakiekolwiek zmiany w systemie nie zostały uwzględnione, wszyscy mają bilety na nazwiska osób wylosowanych
dla przykładu, jeżeli jakaś pani wylosowała bilet i po losowaniu wyszła za mąż, zmieniła nazwisko i na dowodzie ma nowe to za Chiny Ludowe nie odbierze biletu
oczywiście ani firma LESS ani PZPN nie raczyła mi odpowiedź dlaczego Regulamin został złamany w trzech punktach
skarga wysłana przez jedną z wylosowanych osób pozostaje bez odpowiedzi
jeżeli osoby szykujące wniosek sądowy są zainteresowane zarzutami tej Pani to chętnie prześlę jej pismo jakie wystosowała do pzpn i LESS
wracając do pytania: w praktyce jak ktoś chce odebrać bilet warunkowy to niech się zaopatrzy w ksero dokumentu tożsamości osoby wylosowanej - bo czuje że pod stadionem bilety będą wydawać ludzie równie pozbawieni wyobraźni jak pracownicy firmy Siódemka
pozdrawiam
and
Glapo de Warm - dzięki - ciekawy pomysł
ja ostatnio rozważałem jeżdżenie na finały Eurowizji
fajne wyjazdy turystyczne, emocjonujące końcówki, a i przeniesienie niektórych zwyczajów stadionowych z pewnością zaszokowałoby organizatorów

-
kolega ma do sprzedania dwa bilety ( kat 2 ) na Chorwacje . Cena ok 2500
kontakt
[email protected]
gg 13621509
511257836
kontakt
[email protected]
gg 13621509
511257836
Ostatnio zmieniony 29.05.2008, 12:32 przez pan_spoko, łącznie zmieniany 1 raz.