COMMUNISM IS GOOD !!
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
COMMUNISM IS GOOD !!
[link]
Proponuję zrobić akcję tak jak to miało wcześniej miejsce z Empikiem i Heją
Piszemy maile i wiadomości tutaj:
http://www.facebook.com/UrbanCityPl?ref=ts&fref=ts
[email protected]
Jak ktoś chce może chyba do nich również zadzwonić - 694 671 332
Zmieniamy tylko końcówkę w słowie oburzny/a
Jestem bardzo oburzony/a, na to, jaki asortyment pojawił się ostatnio w państwa sklepach. Mowa tutaj o ciuchach z serii CIG – comunnism is good.
Nie wiem czy pojawienie się w sprzedaży takiej wynika z państwa niewiedzy historycznej na temat komunizmu, czy jest to może celowo propagowana idea Przypominam, że wojna polsko - bolszewicka pochłonęła dziesiątki tysięcy ofiar. Jednak, dzięki waleczności Polaków, wojna została wygrana i odparliśmy najeźdźców. Z pewnością postać jaką państwo wybrali do promocji własnej marki, źle kojarzy się Polakom i to nie ważne w jaki sposób zostanie przedstawiona. Lenin, jako jeden z twórców systemu komunistycznego ponosi odpowiedzialność za uśmiercenie wielu milionów istnień ludzkich. System komunistyczny został zainstalowany także w Polsce po roku 1945 i również nie cieszy się szacunkiem u Polaków, którzy całkiem niedawno mogli pozbyli się jarzma tego krwawego ustroju. Należy także pamiętać, iż promowanie takich treści jest w Polsce zabronione prawnie: Art. 256 [link]. Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Proszę o wycofanie produktów z oferty. Mam nadzieję, że ten komunikat zwróci państwa uwagę i w przyszłości nie dojdzie do tego typu incydentów.
Działamy!
Proponuję zrobić akcję tak jak to miało wcześniej miejsce z Empikiem i Heją
Piszemy maile i wiadomości tutaj:
http://www.facebook.com/UrbanCityPl?ref=ts&fref=ts
[email protected]
Jak ktoś chce może chyba do nich również zadzwonić - 694 671 332
Zmieniamy tylko końcówkę w słowie oburzny/a
Jestem bardzo oburzony/a, na to, jaki asortyment pojawił się ostatnio w państwa sklepach. Mowa tutaj o ciuchach z serii CIG – comunnism is good.
Nie wiem czy pojawienie się w sprzedaży takiej wynika z państwa niewiedzy historycznej na temat komunizmu, czy jest to może celowo propagowana idea Przypominam, że wojna polsko - bolszewicka pochłonęła dziesiątki tysięcy ofiar. Jednak, dzięki waleczności Polaków, wojna została wygrana i odparliśmy najeźdźców. Z pewnością postać jaką państwo wybrali do promocji własnej marki, źle kojarzy się Polakom i to nie ważne w jaki sposób zostanie przedstawiona. Lenin, jako jeden z twórców systemu komunistycznego ponosi odpowiedzialność za uśmiercenie wielu milionów istnień ludzkich. System komunistyczny został zainstalowany także w Polsce po roku 1945 i również nie cieszy się szacunkiem u Polaków, którzy całkiem niedawno mogli pozbyli się jarzma tego krwawego ustroju. Należy także pamiętać, iż promowanie takich treści jest w Polsce zabronione prawnie: Art. 256 [link]. Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Proszę o wycofanie produktów z oferty. Mam nadzieję, że ten komunikat zwróci państwa uwagę i w przyszłości nie dojdzie do tego typu incydentów.
Działamy!
Xp
-
Re: COMMUNISM IS GOOD !!
jak to jest że takie szmaty sa legalne? przeciez komunizm jest uznany za system zbrodniczy
-
[link]
...
...
-
"communism is good" OUT!
Na wasze wyraźne prośby usuneliśmy z oferty produkty zawierające to hasło.
Riverstars pisze:Ciekawe czy teraz ktoś z was bądz waszych ziomków z Warszawy będzie wrzucał,że Lech to Amica...
Powodzenia w drodze do e-klasy
-
jednak coś dają takie akcje
ale szkoda słow, jaki zdrowy czlowiek by to nosił
ale szkoda słow, jaki zdrowy czlowiek by to nosił
-
Same oszołomy by to nosiły, które nie patrzą na napis, tylko na ogólny wygląd koszulki. Jeden powie, że jest zajebista, drugi potwierdzi i tak oto stado baranów będzie w niej chodzić.
-
-
Fejs fejsem, ale działać to trzeba zacząć na allegro bo tam lewackie psy się rozlały jak mało co:
[link]
[link]
-
ciekawe jaki bylby szum w mediach gdyby ktos zrobil koszulke ze faszyzm jest OK
-
Odpowiedź jaką otrzymałem po napisaniu e-maila ze skargą nt asortymentu sklepu:
Rzygać się chce."Witam,
"(...)Trybunał Konstytucyjny: Komunizm to nie totalitaryzm, można
propagować.(...)"
"(...) Wniosek ws. zbadania uchwalonej w 2009 r. nowelizacji Kodeksu
karnego złożyła w Trybunale Konstytucyjnym grupa posłów SLD. Przed
nowelizacją z 2009 r. Kk przewidywał karanie jedynie za publiczne
propagowanie „faszyzmu lub innego ustroju totalitarnego” albo
nawoływanie do nienawiści, np. na tle różnic narodowościowych. Kodeks
nie wymieniał natomiast komunizmu.
"(...) przepisy przewidujące kary za propagowanie komunizmu są niezgodne
nie tylko z polską konstytucją, ale i Europejską Konwencją Praw
Człowieka i Podstawowych Wolności oraz Międzynarodowym Paktem Praw
Obywatelskich i Politycznych."
"(...)przepis jest sprzeczny także ze zdrowym rozsądkiem.(...)"
"(...) Nowelizacja Kk – zdaniem Iwińskiego – mogła doprowadzić do
tego, że ktoś mógł się domagać rozebrania Pałacu Kultury i Nauki w
Warszawie, zakazu emisji „Czterech pancernych i psa”, „Siedemnastu
mgnień wiosny”, czy filmów o kapitanie Klossie. Penalizacji mogli też
podlegać – według SLD – ci, którzy przechowują książki Marksa,
Engelsa czy Lenina lub osoby, które noszą koszulki z podobizną Che
Guevary.
Wtorkowy wyrok TK jest ostateczny. Fragment przepisu, który Trybunał
uznał za niekonstytucyjny, utraci moc z chwilą ogłoszenia orzeczenia w
Dzienniku Ustaw."
Bardziej niewłaściwy jest fakt rasistowskich komentarzy nieustannie
wykorzystywanych przez użytkowników w naszym kraju."
-
Oh, dziękujemy. A teraz cały sklepik usuńcie... Murzyna wpier*olą w bluze 'patriots Poland'. Co za łby...Almirall pisze:"communism is good" OUT!
-
Kilka miechów temu spotkałem znajomego.Był w fioletowej koszulce z Che fujarą,pytam co cię gościu pojebało,w czym ty łazisz,wiesz kim był ten typ,którego masz na koszulce?Nie wiedział.penetrator260 pisze:Fejs fejsem, ale działać to trzeba zacząć na allegro bo tam lewackie psy się rozlały jak mało co:
[link]
Większość ludzi kupuje nie mając pojęcia co nosi.Po prostu kupują bo to "modne".
''Jestem Polakiem – więc całą rozległą stroną swego ducha żyję życiem Polski, Jej uczuciami i myślami, Jej potrzebami, dążeniami i aspiracjami. Im więcej nim jestem tym mniej z jej życia jest mi obce i tym silniej chcę, żeby to, co w mym przekonaniu uważam za najwyższy wyraz życia stało się własnością całego narodu.'' Roman Dmowski,1903r.
-
dokladnie,i to jest porazające,totalna niewiedza,lemingi zaj...ne
Jestem Polakiem – więc całą rozległą stroną swego ducha żyję życiem Polski, Jej uczuciami i myślami, Jej potrzebami, dążeniami i aspiracjami. Im więcej nim jestem tym mniej z jej życia jest mi obce i tym silniej chcę, żeby to, co w mym przekonaniu uważam za najwyższy wyraz życia stało się własnością całego narodu....R.Dmowski
-
-
england jak england ,ale symbolika lewacka mnie drazni,a to,ze wiekszosc jest nieswiadoma co nosi ,to ich problem
Jestem Polakiem – więc całą rozległą stroną swego ducha żyję życiem Polski, Jej uczuciami i myślami, Jej potrzebami, dążeniami i aspiracjami. Im więcej nim jestem tym mniej z jej życia jest mi obce i tym silniej chcę, żeby to, co w mym przekonaniu uważam za najwyższy wyraz życia stało się własnością całego narodu....R.Dmowski
-
bo to idioci, to smao tyczy się spraw kibicowskich, jakieś tefałeny napierdolą wiadomości z dupska wzięte i później jeden z drugim chodzi z głową w chmurach i w koszulkach/bluzach z jakimiś gamoniami typu che. co za ludzie, co za bezmózgi , ku*** mać. po hiszpańsku byś napisał na koszulce '' jebajcie mnie w dupsko'' to by to nosili, bo fajne i c***.
ps. monika olejnik... c*** ci w dupe szmato
ps. monika olejnik... c*** ci w dupe szmato
-
[link]Cyklon pisze:W ogóle ten sklep konkretny - [link]
Dramat...

ODZIEŻ DLA KIBICÓW:
[link]
-
ej ten czlowiek moze byc urodzonym w Polsce prawicowym patriotą, kolor skory nie przesadza sprawy ;)
-
żarty żartami ale takich czasów pewnie doczekamy że taki ci powie "co ja jestem gorszy Polak niż Ty"?kaelowiec pisze:ej ten czlowiek moze byc urodzonym w Polsce prawicowym patriotą, kolor skory nie przesadza sprawy ;)
-
-
dobra koniec zartow :)kaelowiec pisze:ej ten czlowiek moze byc urodzonym w Polsce prawicowym patriotą, kolor skory nie przesadza sprawy ;)
Xp