BOJKOT PZPN

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
WLIZŚKIF

BOJKOT PZPN

Post autor: WLIZŚKIF » 25.04.2011, 19:06

Prosze moda o przyklejenie tematu.
Tutaj piszcie wszystkie propozycje nt bojkotu PZPN zeby nie zasmiecac innych tematow.

Moja propozycja : Zamiast na mecze w nastepnej kolejce zorganizowac ,,wyjazd'' do stolicy pod Palac prezydencki albo siedzibe pzpnu, Wszyscy fanatycy z mlynow z kazdej Polskiej ekipy, ROBIMY ROZPIERDOL !
Obrazek

iparts.pl
Tomek28

Re: BOJKOT PZPN

Post autor: Tomek28 » 25.04.2011, 21:06

Wystarczy zbojkotować mecze drużyn klubowych i reprezentacji Polski. Jeżeli właściciele, działacze, trenerzy czu piłkarze są przecwko Nam, to jak mamy walczyć. Który z piłkarzy czy trenerów albo działaczy opowiedział się za kibicami. Żaden. PZPN wydał nakaz mordy w kubeł i cicho siedzieć i tak też wszyscy robią. Pamiętacie bojkot ostatniego meczu do eliminacji ze Słowacją na chorzowskim. PZPN trochę zmiękł, Legioniści także coś ugrali poprzez brak dopingu czy małą liczbę ludzi na meczach. To jest jedyna nadzieja, żadne transparenty na meczach bo tego tv nie pokaże. Niech działacze odpowiedzą sobie na pytanie co jest ważniejsze. Czy kasa ze sprzedaży biletów, gadzetów czy układanie się z PZPN-em, Policją czy urzędasami. Pewnie nie wszyscy tolerują takie rozwiązanie ale trzeba uderzyć z dużej rury a jak będziemy czekali i się zastanawiali dłużej to wszyscy skończymy ubrani w sweterki z wymalowanymi twarzami, [link] bez szalików i dopingowali swój zespół w kulturalny sposób który będzie prowadził wynajęty gość. Do tego to prowadzi.

Nieulegly

Post autor: Nieulegly » 25.04.2011, 21:22

Musimy coś zrobić, to jest jasne jak słońce i każdy z nas o tym wie, tylko niewielu wie co dokładnie, trzeba zrobić tą akcje przemyślaną żeby media i pzpn nie odwróciły sytuacji na swoją korzyść. Można byłoby zrobić plan który by stopniowo w ich uderzył i z czasem.
Mógłby(ale nie musi) tak wyglądać:

1.Kolejka Buntu: Na meczach swoich drużyn kibice na początku meczu śpiewają nazwę swoich drużyn, a następnie siadają i oglądają mecz siedząc i nie dopingując do końca.

2.Kolejka Buntu:W każdej lidze, każdy kibic nie idzie po prostu na mecz, i nie że stoimy pod kasami i coś śpiewamy, tylko CAŁKOWITA olewka, siedzimy na osiedlu, w domach, po prostu zwykły dzień

3.Kolejka Buntu:Organizuje się każda ekipa i robi "wyjazd" do Warszawy, miejsce zbiórki podane i godzina, robimy przemarsz po mieście z jakimiś tam kulturalnymi okrzykami, i bez żadnych zaczepek, żadna osoba nie pije alkoholu(media na bank są z nami i czekają na okazje by znaleść coś na naszą niekorzyść, więc nawet pojedyncza jednostka może zjeb*c wszystko)na koniec idziemy pod siedzibę pzpnu i dajemy do zrozumienia że nie jesteśmy bydłem a ludzmi, a że mecze i kluby to nie przykrywka dla jakiś biznesów czy ustawek tylko sens życia.
Jesli nikt nie wierzy w ciebie, ty uwierz sam !

Glasgow_spirit

Post autor: Glasgow_spirit » 25.04.2011, 21:48

kolejka bez fanow na trybunach to jest mysle sprawa ktora wczesniej czy pozniej sie zdarzy (choc nie wiem czy uda sie dojsc do zgody wszystkim ekipom ale to inna kwestia), bo to rodzaj protestu ktorego nie sposob nie zauwazyc plus ryzyko sankcji i dyskryminacji kibicow zerowe
Ruch Narodowy

kibol061

Post autor: kibol061 » 25.04.2011, 21:59

Nie wiem po co ten temat w ogóle. Jak mają tu padać takie propozycje jak w komentarzach, to lepiej nic nie pisać. Bojkot nic nie da, fanatycy to jakieś góra 2tys w każdym klubie, to rzeczywiście podziała na takie kluby jak Lech (który zresztą stoi za kibicami i nie wiem na co by tam miał być jakikolwiek bojkot) czy Wisła, a te mniejsze sprowadzi do bankructwa, a nie o to nam chyba chodzi. Manifestacja, była by tylko powodem do prowokacji mundurowych, więc też jestem na nie. W ogóle to co się stanie jest sprawą OZSK i do nich należy decyzja, nie do was.

Woldemort

Post autor: Woldemort » 25.04.2011, 22:22

Najpierw to trzeba postawic jakies postulaty , bo protestować żeby protestować to tak jak dizeci z przedszkola.
GDYBY INTERESOWAŁA NAS PIŁKA , BYLIBYŚMY PIŁKARZAMI.

lsz

Post autor: lsz » 25.04.2011, 22:30

i trzeba wiedziec przeciwko komu sie protestuje, bo największe oburzenie wywołują tu kary nadawane przez Ekstraklase a w zasadzie przez jej jednostke czyli Komisje Ligi, która stała się maszynka do robienia kasy na klubach wycierając gębe kibicami. I jeżeli sie nie myle to Ekstraklasa jest organem odrębnym od PZPN-u., co nie zmienia faktu, że nasz kochany związek widząc jak zarabiają w najwyższej lidze rzuca sobie podobne kary w niższych ligach.

kibol061

Post autor: kibol061 » 25.04.2011, 22:47

Tak masz racje, tak na prawdę nazywam się Tusk i obawiam się waszych manifestacji. Żadnej propagandy, wystarczy popatrzeć na manifestacje narodowe, gdzie jak jakieś lewaki prowokują to większość mediów spuszcza się nad tym, że narodowcy zrobili dymy. Akcja widelec też się przypomina. Może popłynąłem z tym, że pozawijają tyle ludzi, ale szum w mediach na rękę nam nie będzie. Poza tym jak pisałem, obojętnie co tu będzie napisane do OZSK należy ostateczny głos, a znając osoby, które mają tam najwięcej do powiedzenia to wątpię by pomysł z manifestacja przeszedł, tym bardziej bojkot ligi. Chyba, że chcesz sam się zorganizować, to jestem ciekaw ile osób pójdzie za tobą.

WLIZŚKIF

Post autor: WLIZŚKIF » 26.04.2011, 02:26

kibol061 pisze:Tak masz racje, tak na prawdę nazywam się Tusk i obawiam się waszych manifestacji. Żadnej propagandy, wystarczy popatrzeć na manifestacje narodowe, gdzie jak jakieś lewaki prowokują to większość mediów spuszcza się nad tym, że narodowcy zrobili dymy. Akcja widelec też się przypomina. Może popłynąłem z tym, że pozawijają tyle ludzi, ale szum w mediach na rękę nam nie będzie. Poza tym jak pisałem, obojętnie co tu będzie napisane do OZSK należy ostateczny głos, a znając osoby, które mają tam najwięcej do powiedzenia to wątpię by pomysł z manifestacja przeszedł, tym bardziej bojkot ligi. Chyba, że chcesz sam się zorganizować, to jestem ciekaw ile osób pójdzie za tobą.
Oj, widze ze strasznie boli cie ten bojkot.Skoro jestes przeciwny jakiejkolwiek formie manifestacji to znaczy ze masz wyjebane na absurdalne zakazy/ kary za przeklinanie, przemieszczanie sie po stadionie czy rzucanie serpentynami.Mam do ciebie prosbe, nie siej zametu i sie nie wypowiadaj tutaj , bo temat powstal po to zeby pisac o tym jaka forme bojkotu wybrac, a ty zarejestrowales sie tylko po to zeby sie udzielac w tym temacie i na dodatek kazdy twoj post jest taki sam ,,nie chce bojkotu''.
Jak twoi kumple(albo i ty, o ile w ogole jestes kibicem bo kazdym twoim postem sprawiasz wrazenie jakiegos policjanta albo tajniaka z wybiorczej :) dostana takie smieszne zakazy za cos za co nie powinni dostac nawet mandatu, to zebys nie plakal ze to niesprawiedliwe.
W Bojkocie nie chodzi o same absurdalne zakazy stadionowe czy bezustanne kary finansowe dla klubow , tylko glownie o to ze powoli zostajemy pozbawieni jakichkolwiek praw czlowieka, brak wolnosci slowa.
Zyjesz w policyjnym panstwie ale widze ze ci to nie przeszkadza skoro jestes przeciwny jakakiejkolwiek formie protestu'.
Ktos kiedys powiedzial ze zeby w Polsce doszlo do jakiejs zmiany w systemie potrzebna bedzie rewolucja , i szczerze mowiac wydaje mi sie ze tylko kibice (Patrioci) i ludzie ktorym naprawde zalezy na naszej Ojczyznie moga cos zrobic w tym kierunku.Reszta spoleczenstwa jest omamiona i wierzy we wszystko co podaja media.

Niech zyje WOLNA POLSKA.
Obrazek

B1921

Post autor: B1921 » 26.04.2011, 10:43

Temat powinien zostać przyklejony i przeczytany w całości przez kibiców zasiadających w OZSK, gdyż taki jest ich moralny obowiązek .Oczywistym jest że my tutaj piszący nie podejmiemy za nich żadnej decyzji , ale swoje pomysły mamy prawo przedstawiać a być może okażą się one pomocne dla OZSK.

Prośba też o zmianę nazwy tematu na " Bojkot PZPN - Pomysły " gdyż w przeciwnym razie w temacie będą się pojawiać głosy osób przeciwnych bojkotowi ,co całkowicie zburzy porządek w temacie. Każdy wpis całkowicie przeciwny bojkotowi będzie wtedy kasowany ze względu na brak związku z tematem

Mnie osobiście podoba się pomysł bojkotu jednej z wybranych kolejek i manifestacja w tym czasie w Warszawie .Mobilizacja na taki wyjazd nie powinna się niczym różnić od wyjazdu meczowego , a liczby powinny być rekordowe dla niejednej ekipy.
W ten sposób możemy uzyskać frekwencje kilkadziesiąt tysięcy , a takiej manifestacji Warszawa nie pamięta.

Według mnie manifestacja powinna mieć charakter przemarszu z trzema przystankami Pałac Prezydencki , Sejm i PZPN .

Jestem przekonany że do manifestacji przyłączą się znane osobistości co tylko może nam pomóc . Nie powinniśmy się na takie osoby wypinać , gdyż ktoś kto w obecnej sytuacji stanie z nami ramię w ramię, ten na pewno stoi po naszej stronie.

Jeśli chodzi o postulaty to myślę że bez problemu zostaną one wypracowane przez OZSK , ale pomysły tutaj przedstawione oczywiście mile widziane.

niven

Post autor: niven » 26.04.2011, 21:49

tralala1 pisze:Unia Tarnów zostaje obita dziś na Mościcach przez ekipa Tarnovi, ustawka 7x7 . Info z forum Unistów, no i Tarnovia nie istnieje?
Kur** na czole sobie to jeszcze napisz...
Rozumiem że się podnieciłeś, ale bez przesady.

kibol061

Post autor: kibol061 » 26.04.2011, 22:50

Oj, widze ze strasznie boli cie ten bojkot.Skoro jestes przeciwny jakiejkolwiek formie manifestacji to znaczy ze masz wyjebane na absurdalne zakazy/ kary za przeklinanie, przemieszczanie sie po stadionie czy rzucanie serpentynami.Mam do ciebie prosbe, nie siej zametu i sie nie wypowiadaj tutaj , bo temat powstal po to zeby pisac o tym jaka forme bojkotu wybrac, a ty zarejestrowales sie tylko po to zeby sie udzielac w tym temacie i na dodatek kazdy twoj post jest taki sam ,,nie chce bojkotu''.
Jak twoi kumple(albo i ty, o ile w ogole jestes kibicem bo kazdym twoim postem sprawiasz wrazenie jakiegos policjanta albo tajniaka z wybiorczej :) dostana takie smieszne zakazy za cos za co nie powinni dostac nawet mandatu, to zebys nie plakal ze to niesprawiedliwe.
W Bojkocie nie chodzi o same absurdalne zakazy stadionowe czy bezustanne kary finansowe dla klubow , tylko glownie o to ze powoli zostajemy pozbawieni jakichkolwiek praw czlowieka, brak wolnosci slowa.
Zyjesz w policyjnym panstwie ale widze ze ci to nie przeszkadza skoro jestes przeciwny jakakiejkolwiek formie protestu'.
Ktos kiedys powiedzial ze zeby w Polsce doszlo do jakiejs zmiany w systemie potrzebna bedzie rewolucja , i szczerze mowiac wydaje mi sie ze tylko kibice (Patrioci) i ludzie ktorym naprawde zalezy na naszej Ojczyznie moga cos zrobic w tym kierunku.Reszta spoleczenstwa jest omamiona i wierzy we wszystko co podaja media.

Niech zyje WOLNA POLSKA.[/quote]

Nie chce bojkotu ligi, to Ci napiszę wprost, bo dla mnie to uderza w nasze kluby, a część (mała bo mała) jest nam przychylna, reszta za to będzie miała dalej wyjebane (coś nie widzę Legii i teraz Zagłębia, które lecą walczyć za nas). Nie musisz mi mówić w jakim państwie żyję bo to widzę. Jestem za protestem, tylko chcę by to miło ręce i nogi, a większość pomysłów tutaj danych jest pozbawiona sensu. Bzdurą też jest wymyślanie akcji po Euro, bo do tego czasu przy naszej zupełnie biernej postawie jesteśmy pozamiatani.

WLIZŚKIF

Post autor: WLIZŚKIF » 27.04.2011, 01:55

Oczywiscie akcja po euro odpada, wtedy juz bedzie po ptakach.
Najlepszym poczatkiem bojkotu jest zorganizowanie marszu w Warszawie z udzialem wszystkich kibicow ktorzy regularnie zasiadaja w mlynach.Gdyby kazda ekipa zebrala sie na taki ''wyjazd'' to spokojnie zebralibysmy kilkadziesiat tysiecy ludzi.Taka akcja nie moze przejsc niezauwazona.Z tego miejsca mam prosbe do ludzi z OZSK aby postaraly sie cos zrobic w tym kierunku.W Calej Europie jest glosno o polskich kibicach za sprawa euro2012, gdyby doszlo do manifestacji w stolicy, dudnily by o tym media za granicami naszego kraju - co moze by dalo jakis sygnal dla trybunał praw człowieka w Strasburgu.
Jak juz napisalem wczesniej w bojkocie nie chodzi o same smieszne kary finansowe ale o to ze kibice/obywatele Polski sa bezprecedensowo pozbawieni praw czlowieka.
Jestesmy karani za cos co za granica nie jest kalkulowane nawet jako wykroczenie.
Milicjanci ktorzy katuja kibicow ktorzy nie stawiaja jakiekogolwiek oporu, strzelanie z broni palnej w LUDZI z szalikami,bezprawne przetrzymywanie kibicow w krytycznych warunkach - oczywiscie nikt z pseudo strozow prawa nie ponosi za to zadnych, najmniejszych konsekwencji.
Nachodzi mnie jeden pomysl ktory sam w sobie jest kontrowersyjny i przypalowy ,ale moglby przyniesc bardzo pozytywny efekt.Mianowicie w formie protestu w ciagu jednej kolejki wszystkie ekipy z calej Polski odpalaja jak najwieksza ilosc rac w mlynach (bez rzucania rac na murawe, po prostu bezpiecznie odpalone race )- nie zakrywajac przy tym twarzy .Teraz mozna pomyslec ze to strzal w stope, lecz nie do konca.Policja w takiej sytuacji wylapala by wszystkie osoby ktore odpalaly race - kazda ekipa po kilkaset rac, co daje nam liczbe kilkunastu tysiecy NIEWINNYCH kibicow.Sila rzeczy taka akcja bylaby naglosniona w calej Europie, czy nawet na calym swiecie, no bo jakby na to nie patrzec - nie jest norma zamknac w jeden dzien kilkanascie tysiecy niewinnych osob -takie cos by nie przeszlo bez echa.Trybunal praw czlowieka i inne organizacje zaczely by naciskac rzad, pzpn i tym podobne aby zmienily to absurdalne prawo przez ktore niewinne osoby sa traktowane jak bandyci.
Obrazek

Suczysko

Post autor: Suczysko » 27.04.2011, 02:26

ale jak zadna kumata osoba nie wbuja na kibice net...

pattaya man

Post autor: pattaya man » 27.04.2011, 06:15

tak jak pisalem pare dni temu.solidarny bojkot pucharu Polski plus bojkot ligi.wiadomo,ze bedzie ciezko ale jakos Legia potrafila konsekwentnie w swoim bojkocie trwac,mimo tego iz z pewnoscia nie bylo latwo zrezygnowac ot tak z tego co nas nakreca co weekend.ktos pisze,ze fanatycy to tylko 2 tys osob ktorych nieobecnosc na stadonie bedzie niezauwazalna.zapominacie jednak ze te 2 tys moze z kolei miec przelozenie na nastepne pare tysiecy.silny przekaz i sila perswazji swoje zrobic moze;)

fhudomin

Post autor: fhudomin » 27.04.2011, 07:12

nie mogę zamykają nas w kryminałach,nakladaja sankcje jak na białorusi,a tu nie którzy boją sie zbojkotować ligę -albo bojkotuję i nie daję in zarobić aż szmaty zdechną albo nie bojkotuję i nie robię z siebie pajaca wywieszając trans a jednocześnie płacąc za bilety!!!!

car(L)ing

Post autor: car(L)ing » 27.04.2011, 09:23

Panowie ,bojkot PP w Bydgoszczy nie przejdzie,gdyż większość biletów została sprzedana,po za tym i Lech i Legia mają za duże ciśnienie na ten mecz.Zauważcie jedno ,że każdy wybryk teraz podczas kolejek ligowych, czy to ekstraklasa,czy też niższe ligi,to są mega grzywne i zakazy stadionowe na minimum 2 LATA,czyli zakazowiczów chcą wykluczyć z ME 2012,aby mieć święty spokój,według władz plan musi być wykonany,aby ME 2012 były spokojne.Podobna sytuacja była na MŚ 2006 w Niemczech w Dortmundzie,gdzie nagonka medialna na "hordy" pseudokibiców z Polski,przyniosła efekt w postaci zawijania na "dołek" z miasta ,ze stacji benzynowych,itp.,kibiców którzy byli ubrani bardziej na sportowo,trochę większej postury,itp.Niestety było to działanie bardzo skuteczne,i opinia publiczna była zadowolona.I podobne działania mają miejsca teraz na naszym ligowym "podwórku".

rybak007

Post autor: rybak007 » 27.04.2011, 09:30

Niech kazdy przyjdzie z wuwuzele niech drze ryja w strone mikrofonow, dziennikarzy, komentatorow, vipow, kazdy dobrze wie jakie to wkur^&e robi wiec to moze byc jedyny "legalny" sposob na zwrocenie na siebie uwagi. Zrobmy im 'afryke' to moze opamietaja sie ze bez nas pilka do konca upadnie.
j**** homopropagande

Sztygar

Post autor: Sztygar » 27.04.2011, 10:17

I przeciwko komu miała by być ta manifestacja? Patriom politycznym, mediom, pzpnowi? Całe społeczeństwo jest przeciwko nam. Nie mamy sojuszników, jeżeli ktoś uważa inaczej to jest po prostu w błędzie.
Jak wy sobie to wyobrażacie taki pochód, skoro nawet na kadrze czasem brakuje jedności?

Może by tak rzecznika praw obywatelskich zainteresować naszymi problemami?

bdk

Post autor: bdk » 27.04.2011, 12:12

Panowie a od czego mamy OZSK poczekajmy niech się kierownictwo wypowie na pewno znajdą
możliwie najlepszą ewentualną formę protestu.
[link]

Fajt1

Post autor: Fajt1 » 27.04.2011, 12:27

Oficjalne pismo do BIEDRONKI wyslac z fotkami tansow i GW ,ze takie cos ich czeka.
Blokowac bramy meczow narodowych"oczekujacych w kolejce" tak zeby nikt nie wszedl.
Dwa mecze kadry puste i ktos moze siegnie po rozum do glowy.

TYLKO W JEDNOSCI SILA.

Świąteczny Karp

Post autor: Świąteczny Karp » 27.04.2011, 12:33

Może by tak rzecznika praw obywatelskich zainteresować naszymi problemami?
Obecna rzecznik to marionetka rządu.
Blokowac bramy meczow narodowych"oczekujacych w kolejce" tak zeby nikt nie wszedl.
Ok. Dowodzisz akcją.

Niektórzy to pojęcia o sytuacji nie mają zdaje się, skoro pomysły jak ten powyżej im do głów przychodzą.
"Postępowcy zidiociali niech mnie nazwą homofobem,
bo ja homoseksualizm, tak jak grypę i socjalizm, wciąż uważam za chorobę!"

sbr 09

Post autor: sbr 09 » 27.04.2011, 12:47

moim zdaniem zarowno ekipy Lecha jak i Legii powinny wzajemnie sie pozdrawiac tak jakby to bylo najlepsze zgody. I na koncu zaspiewac " Grzegorz Lato co Ty na to". Lub tez sprobowac rozwiesic transy chlubiące prezesika. Ciekawi mnie jakby media i lesne dziady zareagowaly
[J]estem [K]ibicem [P]olakiem

O.. pisze:
abg pisze:Jak im po meczu 2 osoby od nas wsiadły do busa i pluły po ryjach to nie byli tacy hop do przodu jak na sektorze.
Jesteście hardkorami. Wisła Kraków pogromcy andrzejów...

Martini Player

Post autor: Martini Player » 27.04.2011, 13:21

sbr 09 pisze:moim zdaniem zarowno ekipy Lecha jak i Legii powinny wzajemnie sie pozdrawiac tak jakby to bylo najlepsze zgody. I na koncu zaspiewac " Grzegorz Lato co Ty na to". Lub tez sprobowac rozwiesic transy chlubiące prezesika. Ciekawi mnie jakby media i lesne dziady zareagowaly
Lato dostałby nagrodę za wzorowy finał,a Ty dwuletniego bana na forum za taki pomysł.

Richat

Post autor: Richat » 27.04.2011, 13:56

WLIZŚKIF pisze:Nachodzi mnie jeden pomysl ktory sam w sobie jest kontrowersyjny i przypalowy ,ale moglby przyniesc bardzo pozytywny efekt.Mianowicie w formie protestu w ciagu jednej kolejki wszystkie ekipy z calej Polski odpalaja jak najwieksza ilosc rac w mlynach (bez rzucania rac na murawe, po prostu bezpiecznie odpalone race )- nie zakrywajac przy tym twarzy .Teraz mozna pomyslec ze to strzal w stope, lecz nie do konca.Policja w takiej sytuacji wylapala by wszystkie osoby ktore odpalaly race - kazda ekipa po kilkaset rac, co daje nam liczbe kilkunastu tysiecy NIEWINNYCH kibicow.
Art. 8, ust. 2 "Zabrania się wnoszenia na imprezę masową i posiadania przez osoby w niej uczestniczące broni lub innych niebezpiecznych przedmiotów, materiałów wybuchowych, wyrobów pirotechnicznych, materiałów pożarowo niebezpiecznych, napojów alkoholowych, środków odurzających lub substancji psychotropowych."

Samo wnoszenie i posiadanie jest zabronione, a gdzie tam jeszcze odpalać bez zakrycia twarzy.

fluor

Post autor: fluor » 27.04.2011, 14:24

Co robi w tym temacie absurdalny wpis na temat ustawki w Mościcach? ;)

Kibole wszędzie są źli, ale dało się organizować manifestacje we Włoszech czy Niemczech, nie twierdzę, że u nas się to powiedzie, ale ogólnie da się.
Poroniony pomysł, aby się wystawiać z odpalaniem rac. Za to, żaden trybunał się nie weźmie. Odpalać ok, ale żeby celowo się wystawiać? Bardziej o wolność słowa chodzi, o prowokacje i traktowanie kibiców.
A co do haseł - legalizacja pirotechniki, zniesienie zakazów klubowych. Dwa podstawowe.
Bojkot to dość drastyczny pomysł. Jednak nie zgodzę się z tym, że nie zauważalny. Przecież żaden stadion się nie wypełnia w naszym kraju, to co dopiero jakby kibice nie przyszli, to już wogóle wyglądałoby masakrycznie. Taka forma raczej nie na dłuższą mete.
Inne działania - vlepki, plakaty, ulotki przeciw propagandzie, restrykcjom, PZPN.
Gdzieś czytałem, że największym zaskoczeniem dla wszystkich byłoby całkowite zawieszenie do Euro. Nic doping, opraw, wyjazdów, flag. Science fiction, ale ciekawe co wtedy państwowe służby robiłyby, aby podbić statystyki przed Euro? Wiadomo, że to wszystko jest specjalnie na Euro, można wmówić ludziom, że to po to aby chronić kraj przed kompromitacją. Ten sam mechanizm wykorzystywany do ogrniczania wolności przy zamachach terorystycznych.

PS. Wuwuzele są zakazane w Europie hhehe

fluor

Post autor: fluor » 27.04.2011, 14:32

sory za post pod postem, w ramach ciekawostki
znalazłem takie coś na stadiony.net

Football Supporters Europe, jedyna organizacja kibicowska obejmująca swoim zasięgiem całą Europę, zachęca do wyrażenia sprzeciwu wobec coraz to nowych restrykcji, które pozornie mają walczyć z chuligaństwem, a w rzeczywistości uprzykrzają życie przeciętnemu widzowi. Coraz to nowe karty kibica i bazy danych, w których lądują wszyscy zamiast tylko chuliganów. Narastająca liczba „wykroczeń” i zakazów na trybunach, do których dołączają nawet w Polsce zakazy wstawania z miejsc czy wnoszenia flag, nie wspominając o absurdalnej cenzurze treści „niezwiązanych z meczem”. Te rzeczy nie mają nic wspólnego z eliminacją bandytów ze stadionów, którą popierają i FSE, i Stadiony.net.

Dlatego Football Supporters Europe organizuje akcję „Save Fan Culture” (Ratujmy Kulturę Kibicowską). Krajowe, regionalne i lokalne organizacje kibiców, a także nieformalne grupy są zachęcane do wyrażenia swojego sprzeciwu. Dlaczego kibice podczas wyjazdów są z definicji traktowani jak zwierzęta, niezależnie czy są czemukolwiek winni, czy nie? Dlaczego niewielkie wykroczenie na stadionie (np. użycie wulgarnego słowa) urasta do rangi bandyckiego czynu, a uchodzi bez konsekwencji tym, którzy mają pilnować porządku w państwie? Czas powiedzieć „DOŚĆ”.

Sami wybierzcie, w jaki sposób chcecie to powiedzieć. FSE w ramach swojej akcji zaprasza do tworzenia opraw i transparentów, które nie będą zakłócały przebiegu meczów, a jednocześnie staną się wyraźnym znakiem dla władz i osób postronnych, że coś jest nie tak. Akcja, której hasłem jest „Save Fan Culture”, trwa od 29 kwietnia do 16 maja.

Według informacji sprzed kilku dni swój udział zapowiedziały już narodowe zrzeszenia kibiców z Anglii, Niemiec, Szkocji, Belgii i Izraela, a także grupy kibiców Hamburger SV (HSV Supporters Club), Manchesteru United (Stretford End Flags), AS Romy (MYRoma, LaRoma.net) oraz Fenerbahce Stambuł (1907UNIFEB). Przypominamy, że warunkiem udziału w akcji jest akceptacja zasad FSE, czyli przede wszystkim potępienia przemocy i dyskryminacji.

[link]

WLIZŚKIF

Post autor: WLIZŚKIF » 27.04.2011, 14:42

Richat pisze: Samo wnoszenie i posiadanie jest zabronione, a gdzie tam jeszcze odpalać bez zakrycia twarzy.
Wlasnie po to by sie odpalilo bezpiecznie race zeby pokazac ze zakaz ich odpalania jest kompletnie niepotrzebny.Niezakrywanie twarzy symbolizowaloby to, ze to nie jest zadne przestepstwo, skoro mozna odpalic bezpiecznie race na ulicy w tlumie osob to rowniedobrze mozna to zrobic bezpiecznie i na stadionie
fluor pisze:Poroniony pomysł, aby się wystawiać z odpalaniem rac. Za to, żaden trybunał się nie weźmie. Odpalać ok, ale żeby celowo się wystawiać? Bardziej o wolność słowa chodzi, o prowokacje i traktowanie kibiców.
A co do haseł - legalizacja pirotechniki, zniesienie zakazów klubowych. Dwa podstawowe.
Myslicie ze nikt by sie tym nie zajal gdyby kilkanascie tysiecy niewinnych osob poszloby za kraty za odpalenie rac ? Do tego transparenty ktore juz dawniej pojawialy sie na polskich stadionach w ramach Ultraprotestu ,,Race sa bezpieczne pokazujemy to razem''.
Obrazek

rybak007

Post autor: rybak007 » 27.04.2011, 15:24

Ale z czym chciales zablysnac? W jaki sposob ty to uzywasz?
j**** homopropagande

Zajad

Post autor: Zajad » 27.04.2011, 15:41

Można mieć akwarium i rybki, zbojkotować ekstraklase jednocześnie dopingując na młodej ekstraklasie (zakładając że bilety są darmowe) Wszystko zależy od OZSK, każda forma protestu będzie dobra

fluor

Post autor: fluor » 27.04.2011, 16:08

UWAGA13 pisze: Nie używam ani nie będę używał. Wuwuzele są wymysłem afrykańskich, czarnych małp trąbiących na trybunach a ty tu wyskakujesz żeby każdy przyszedł z wuwuzelą.
Wuwuzele to wymysł firm chinskich, które zrobiły sobie biznes na trąbkach, które były używane także u nas. W RPA też były, więc podchwycili to aby ładnie zarobić. W wiekszości krajów afrykanskich nie ma tego na trybunach, to taki sam mit jak z kibolstwem na polskich stadionach.
Ale to jest zakazane, sami o to walczyliśmy, przez pewien czas meczów kadry nie dało się oglądać.

rybak007

Post autor: rybak007 » 27.04.2011, 17:05

I wlasnie o to chodzi, aby pedalom z pzpnu utrudnic ogladanie meczy ale w jak najbardziej legalny. Polska - Niemcy ,emcz na Narowodym, 50K napierdala w trabki, pzpn jaja by sobie wyrwal a sposnorzy i wszystkie vipy nastepnym razem by sie zastanowily czy placic konkretne siano za cyrk.
j**** homopropagande

Pastor.JP

Post autor: Pastor.JP » 27.04.2011, 17:17

Czy OZSK wydało jakieś oświadczenie w sprawie ostatnich wydarzeń? Z niecierpliwością czekam na ich wypowiedzi w tej sprawie

abcabc_2

Post autor: abcabc_2 » 27.04.2011, 21:42

Protest bedzie tylko wtedy skuteczny, gdy uderzy w dwa punkty:
-kasa prezesow i sponsorow
-punkty procentowe "Donalda wszystko zrobie za poparcie"

A o januszy nie ma sie co martwic. Na pewno padaki nie beda chcieli ogladac a i PZPN maja daleko w d****. Jakos ITi nie udalo sie piknikiami zapelnic sradionu Legii, chociaz medialnie bija PZPN na glowe

abcabc_2

Post autor: abcabc_2 » 27.04.2011, 21:43

stadionu , literowka

smierc poety

Post autor: smierc poety » 27.04.2011, 23:39

Wydaje mi sie ze rozwieszanie transparentów, brak dopingu niewiele pomoga.
Trzeba wymyslic rzecz która bedzie zarówno bezpieczna dla kibiców a która doprowadzi do chaosu na wszystkich szczeblach rozgrywek od ekstraklasy do 5 ligi.
Czy takim sposobem nie były by gwizdki sedziowskie? Przecież jesli kilka osób na spotkaniu posiadało by taki gwizdek to stojac w odpowiednim miejscu tworza taka dezinformacje ze spotkanie nie moze byc normalnie prowadzone.
A gwizdek nie jest chyba narzedziem niebezpiecznym?
https://www.ysense.com/?rb=71023504
Jedyny i wypłacalny program do zarabiania w internecie.
40zł/mies bez poleconych na początek

pattaya man

Post autor: pattaya man » 27.04.2011, 23:46

te kurewskie trabki to pomysl dobry na jeden mecz-na drugi najzwyczajniej bedzie zakaz ich wnoszenia i farsa zakonczy sie ten protest.tutaj trzeba trzech czynnikow:
-solidarnosci
-konsekwencji
-CIERPLIWOSCI(ten protest nie bedzie protestem jednodniowym lub jednomeczowym i to sobie trzeba uzmyslowic)

;)

Post autor: ;) » 27.04.2011, 23:50

Gwizdek nie jest narzędziem niebezpiecznym? Na Legii np. ochrona kazała wyrzucać końcówki do sprayów i vlepki, więc generalnie wszystko jest niebezpieczne.

kosa_john

Post autor: kosa_john » 28.04.2011, 11:09

PZPN-NOWE LOGO NIE POMOŻE, ZMAZAĆ PLAMY NA HONORZE!!!
przepraszam za duże litery.

ODPOWIEDZ