Wywiad z "kibolami", Piłka Nożna 1995
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Wywiad z "kibolami", Piłka Nożna 1995
Przypomniałem sobie, że w jednym z numerów PN (a może PN Plus?) w 1995 ukazał się zapis rozmowy z kibicami w redakcji PN zatytułowany "kibole" - zdaje się, że rozmawiał z nimi nieżyjący już red. J. Atlas. Niestety nie mogę nigdzie znaleźć tego numeru.
Czy ma go ktoś na stanie i zechciałby się nim podzielić (np. skan), ewentualnie odsprzedać?
Czy ma go ktoś na stanie i zechciałby się nim podzielić (np. skan), ewentualnie odsprzedać?
-
Re: Wywiad z "kibolami", Piłka Nożna 1995
a ja poszukuję magazyn ekspresu reporterów rok 95/96 z LPH może ktoś posiada
-
Dobry materiał miałem go przyjemność oglądać mając 11 lat:) i mimo
upływu czasu pare historii opowiadanych w tym reportażu przez LP utkwiło mi w pamięci do dziś.
upływu czasu pare historii opowiadanych w tym reportażu przez LP utkwiło mi w pamięci do dziś.
-
Wywiad ten ukazał się bodajże przy okazji jakiegoś spotkania kibiców w Warszawie.
A co do programu to pamiętam jak wypowiadali się "Uszol", ś.p. "Prędol" (bo co my jesteśmy "Prędol" ? Dwa świry. Bo tu się nie ma nikt lubić/jesteś w stanie zabić policjanta. Nie tyle co policjanta, ale jestem w stanie zabić człowieka. Każdy jest przecież potencjalnym [link]) oraz chłopaki z "Ultry". Podobno samego materiału nagrano ponad godzinę, z czego wybrano 5 minut "najgroźniejszych" :)
Leniwiec: ten materiał był nagrany na wiosnę 95 po meczu z nami (ŁKS-em), gdzie Lech rozbroił psów z giwery, a nagrywany był na sektorze w Szczecinie, gdzie Lech udawał się tydzień później.
A co do programu to pamiętam jak wypowiadali się "Uszol", ś.p. "Prędol" (bo co my jesteśmy "Prędol" ? Dwa świry. Bo tu się nie ma nikt lubić/jesteś w stanie zabić policjanta. Nie tyle co policjanta, ale jestem w stanie zabić człowieka. Każdy jest przecież potencjalnym [link]) oraz chłopaki z "Ultry". Podobno samego materiału nagrano ponad godzinę, z czego wybrano 5 minut "najgroźniejszych" :)
Leniwiec: ten materiał był nagrany na wiosnę 95 po meczu z nami (ŁKS-em), gdzie Lech rozbroił psów z giwery, a nagrywany był na sektorze w Szczecinie, gdzie Lech udawał się tydzień później.
-
W jakimś innym temacie już prosiłem o ten reportaż, niestety z marnym skutkiem...
Tekst kogoś o tym, że mógłby nawet zabić pamiętam do dziś. Następnego dnia Świadkowie Jehowy chcieli ze mną porozmawiać na ten temat ;)
Tekst kogoś o tym, że mógłby nawet zabić pamiętam do dziś. Następnego dnia Świadkowie Jehowy chcieli ze mną porozmawiać na ten temat ;)
-
Prędol nie zmarl przypadkiem wlasnie w 95 roku ?King_Artur_1908y pisze: Leniwiec: ten materiał był nagrany na wiosnę 95 po meczu z nami (ŁKS-em), gdzie Lech rozbroił psów z giwery, a nagrywany był na sektorze w Szczecinie, gdzie Lech udawał się tydzień później.

-
Oglądając to około 15 lat temu zapamiętałem tyle że Uszol mówił o zabiciu policjanta,Prędol pozdrawiał chyba tego typa z Pogonii co go gonił z butelką,i Uszol kogoś kopał pozniej...
-
Ktoś coś ?
-
Dokładny tytuł to "Kibole mają głos". A rozmawiał z nimi nie Atlas, ale prawie cały zespół redakcyjny, w tym Paweł Zarzeczny. Numer 17 (1140) z 25 kwietnia 1995.wary pisze:Przypomniałem sobie, że w jednym z numerów PN (a może PN Plus?) w 1995 ukazał się zapis rozmowy z kibicami w redakcji PN zatytułowany "kibole" - zdaje się, że rozmawiał z nimi nieżyjący już red. J. Atlas. Niestety nie mogę nigdzie znaleźć tego numeru.
Mam ten numer. Jak zrobię skan, to wrzucę tu link. Tyle że nie wiem, kiedy to nastąpi, bo ostatnio zapracowany jestem :).

-
Tak się składa, ze znalazłem ten numer, skaner też się znalazł więc... miłej lektury :)
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
czuję jak oblepia mnie przeciętność
-
Moe pisze:Tak się składa, ze znalazłem ten numer, skaner też się znalazł więc... miłej lektury :)
[link]
[link]
[link]
No, wkońcu !
Pozdro;)
-
W tym samym numerze jest jeszcze bardzo ciekawy a zarazem zabawny list kibola Cracovii. Pisał w nim cos na zasadzie ze oni na kadrze nikomu nie popuszczą bo nudzi ich obijanie wiesniakow w trzeciej lidze i mecze kadry to dla nich szansa zeby sie wykazac:-) mam gdzies ten numer. jak tylko uporam sie z problemami z kompem to wrzuce skan.
generalnie mam pilki nozne od 93roku, sporo kibolskich artyków,zdjęc. fajnie to sie dzisiaj czyta, niedlugo to powrzucam.
generalnie mam pilki nozne od 93roku, sporo kibolskich artyków,zdjęc. fajnie to sie dzisiaj czyta, niedlugo to powrzucam.
http://www.niewygodnaprawda.info.pl/
nowa płyta, kupujcie -rozpowszechniajcie
http://www.niewygodnaprawda.info.pl/produkty/plyta-tadka-ostatni-rozkaz/
nowa płyta, kupujcie -rozpowszechniajcie
http://www.niewygodnaprawda.info.pl/produkty/plyta-tadka-ostatni-rozkaz/
-
;]myśmy dwa tygodnie namierzali dom Dziurowicza, żeby spalić