EURO 2012 w Polsce
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: EURO 2012 w Polsce
na stronie UEFA [link] można się już zapisywać na newsletter dotyczący biletów na Euro2012
permanent mówi jak jest
-
Ja tam czekam na (Oby awansowali) Anglia,Rosja,Irlandia Płn,Niemcy..Ogólnie na "atrakcje" jakie będą panowały ;] Czekam na najgorsze euro dla uefa w historii..;]
"..Dobrze pamiętam cudowne lata,beztroskie chwile spędzone na ulicy piłka pod pachą, kumple w około,dobrych przygód fanatycy.."
http://www.smog.pl/wideo/5978/narkotyki/
http://www.smog.pl/wideo/5978/narkotyki/
-
-
a ja moge popierdolic to cale euro,bo nie ma tam dla nas miejsca,w jakim miescie by sie nie odbyly mecze to i tak kibice w tych miastach nie beda mogli sie pokazac,bo miejsca na trybunach juz sa zarezerwowane dla jakichs dziadow,dzialaczy i c*** wie kogo jeszcze
atmosfera bedzie zjebana przez brak prawdziwzch fanatykow
jedyny plus tego wszystkiego to ,to ze powstana stadiony
PILKA NOZNA DLA KIBICOW
atmosfera bedzie zjebana przez brak prawdziwzch fanatykow
jedyny plus tego wszystkiego to ,to ze powstana stadiony
PILKA NOZNA DLA KIBICOW
-
nie wiadomo czy sie cieszyc czy sie wkurwiac, jak sie to cale zachodnie bydlo zjedzie do Polski i zobaczy nasza patologie to beda mieli o czym pisac w swoich gazetkach przed nastepne 10 lat, na jakies zadymy z angolami czy tam holendrami tez nie ma co liczyc bo juz nasze sluzby porzadkowe na to nie pozwola, pzpn pewnie wymysli jakis pretekst, zeby nie wpuszczac na stadiony prawdziwych kibicow bo beda sie bali, zeby im reputacji w Europie nie zespuli
jedyne co zostaje to lapac Niemcow czy tam Turkow na ulicy hehe
jedyne co zostaje to lapac Niemcow czy tam Turkow na ulicy hehe
jesli chodzi ci o kibicow Arisu to pewnie nawet nie przyjada, bo maja wyjebane na swoja reprezentacjeBarnet pisze:na Grecje pewnie tez czeka wiekszosc kibicow
-
-
wrecz przeciwnie, mysle, ze w dzisiejszych czasach i dzisiejszych stadionach jest to niemozliwe a zwlaszcza na meczach typu EuroBarnet pisze:a to ty spodziewasz sie jakiegos dymu na stadionach?
-
Ciekawiej będzie na telebimach jeśli chodzi o "atrakcję". Nowoczesne stadiony zmniejszą do minimum szansę na jakikolwiek dym.
-
Do Euro 500 dni...szybko leci ten czas.
Link dla ludzi o mocnych nerwach :))
[link]
[link]
-
poleci kilka rac w tęczową trybune i teczowa trybuna zniknie tak szybko jak sie pojawiła(biedroń bedzie młynowym hehehe)Qestions pisze:Do Euro 500 dni...szybko leci ten czas.
[link]
To nie jest muzyka dla tych, Którzy klej od piwa wolą
I jazdę figurową na lodzie, Oglądają zamiast futbolu
Choć czasem golą głowy, To powinni golić sobie cipy
My nie gramy dla nich, My gramy dla prawdziwej elity
I jazdę figurową na lodzie, Oglądają zamiast futbolu
Choć czasem golą głowy, To powinni golić sobie cipy
My nie gramy dla nich, My gramy dla prawdziwej elity
-
Ojj o wyjątkowo mocnych nerwach, ciśnienie od razu poszło w górę. j***** dewianciQestions pisze:Do Euro 500 dni...szybko leci ten czas.
[link]
Popierdoliło im się w główkach i to mocno!
Lechia Gdańsk!
-
Dla mnie Euro się nie odbędzie od momentu podjęcia decyzji,że cała południowa Polska będzie pozbawiona możliwości oglądania meczu na żywo. Myślałem,że tak jak pierwotnie zakładano każda część Polski otrzyma szanse na oglądanie zmagań na żywo,czyli północ-Gdańsk, południe- Kraków/Chorzów, wschód-Poznań/Wrocław wxchód-Warszawa.
K.S. KUŹNIA USTROŃ
-
ku*** baranie wroc do szkoly, sorry za wyzwiska ale jak czytam ze Poznan razem z Wroclawiem jest na wschodzie tak jak i Warszawa to mam ochote zajebac w pysk takiemu idiocie. twoje poludnie ma wlasnie Wroclaw przyglupie, jak nie chcesz do szkoly wracac to chociaz mape obejrzyj
-
Człowieku,sam musisz być idiotą skoro nie zauważyłeś,że to zwykłe przejęzyczenie.Michalek pisze:ku*** baranie wroc do szkoly, sorry za wyzwiska ale jak czytam ze Poznan razem z Wroclawiem jest na wschodzie tak jak i Warszawa to mam ochote zajebac w pysk takiemu idiocie. twoje poludnie ma wlasnie Wroclaw przyglupie, jak nie chcesz do szkoly wracac to chociaz mape obejrzyj
Poza tym przy podziale Polski chodzi o dostępność dla tych ludzi,a nie konkretną lokalizację.Zrozum.
Podział jest niesprawiedliwy,bo ktoś kto mieszka między Poznaniem a Wrocławiem ma ok.200 km do dwóch aren Euro,a przeciętny mieszkaniec np. Podkarpacia już jest w czarnej d****.
K.S. KUŹNIA USTROŃ
-
Nie takie zwykle to Twoje przejezyczenie. Z Rzeszowa do stolicy masz 300 km, ze Slaska do Wroclawia nawet blizej. Wiec nie przesadzaj z ta czarna d***. Ja uwazam ze slusznie nie zrobiono euro w Krakowie bo by trup sie scielil gesto. a Chorzow nie ma infrastruktury - hoteli, lotniska i nic tu placze i zale nie zmienia.
-
Widzisz,nazwałeś mnie idiota,a sam masz zerowe pojęcie o geografii. Chorzów nie ma lotniska? Otóż w promieniu 100km ma aż trzy,które można wykorzystać- Katowice Pyrzowice,Kraków Balice oraz Ostravę.Podobnie jest z bazą hotelową i najlepszą siecią dróg w Polsce.Michalek pisze:Nie takie zwykle to Twoje przejezyczenie. Z Rzeszowa do stolicy masz 300 km, ze Slaska do Wroclawia nawet blizej. Wiec nie przesadzaj z ta czarna d***. Ja uwazam ze slusznie nie zrobiono euro w Krakowie bo by trup sie scielil gesto. a Chorzow nie ma infrastruktury - hoteli, lotniska i nic tu placze i zale nie zmienia.
W jednym się z Tobą zgodzę-że na nic tu płacze i żale.
K.S. KUŹNIA USTROŃ
EURO FAJNA SPRAWA , ALE JEDNO JEST PEWNE ZADEN ORGANIZATOR tzn Panstwo NIE WYSZło NIGDY NA PLUSIE Z MISTRZOSTWAMI , no jedynie ludzie ktorzy znajda bardzo duzo miejsc pracy cos sobie zarobia ale w kasie panstwowej beda liczone straty i takie jest moje zdanie . A co do spraw kibicowskich mam nadzieje ze przyjada Niemcy i bede mial okazje do rewanzu za pewne wydarzenia z euro 96 .
-
to jest Polska, a tu jest troche inaczej niz w innych panstwachzwolnejpolski pisze:EURO FAJNA SPRAWA , ALE JEDNO JEST PEWNE ZADEN ORGANIZATOR tzn Panstwo NIE WYSZło NIGDY NA PLUSIE Z MISTRZOSTWAMI , no jedynie ludzie ktorzy znajda bardzo duzo miejsc pracy cos sobie zarobia ale w kasie panstwowej beda liczone straty i takie jest moje zdanie . A co do spraw kibicowskich mam nadzieje ze przyjada Niemcy i bede mial okazje do rewanzu za pewne wydarzenia z euro 96 .
-
-
ozyrys pisze:[link]
O w kurwe :O co to do c**** jest szok. W glowkach sie popierdolilo zupelnie chyba.
Jesteśmy grupą normalnych facetów dla których football i kibicowanie jest największą życiową pasją. Niestety często podczas wypraw na mecze naszych ukochanych klubów (jesteśmy z całej Polski) spotykały nas nieprzyjemności, szykany i akty agresji ze strony "prawdziwych" kibiców. Marzy nam się swobodna obecność na stadionowych trybunach – nie wyobrażamy sobie, że może nas nie być na meczach Euro 2012, które przecież będą się odbywać w naszym kraju! Lekiem na naszą kibicowską frustrację okazały się rozwiązania gejowskich kibiców z Europy Zachodniej. Chcemy tęczowych trybun w Polsce!
-
ozyrys pisze:[link]
PEDAŁY PCHAJA SIE NA TRYBUNY...
nie trzeba bedzie ich szukac po paradach :)
taki kwiatek znalazłem
Kod: Zaznacz cały
DEKALOG PEDAŁOW
Panie i Panowie, przed Państwem DEKALOG RAFA (i tu kończymy już z kurtuazją)
* 1. nie chcę zakładać bluzy everlast, żeby nie dostać w*******
* 2. chcę wziąć na mecz mojego ciotowatego kolegę i nie bać się, że dostaniemy w*******
* 3. nie chcę przed każdym meczem zdejmować swoich pirciengów, żeby nie wyrwali mi nosa i żeby nie dostać w*******
* 4. nie chcę się bać, że jak wydymam dresa poznanego w pedalskiej knajpie, to jak mu powiem cześć na stadionie, on ze strachu przed tym, że go wyciągne z szafy spućci mi w*******
* 5. mam wystarczająco stresujace życie, żeby na meczu repry caly czas się kontrolować, żeby nie dostać w*******
* 6. nie chcę nie móc zrobić swojemu chłopakowi awantury tylko dlatego, że jesteśmy na meczu i dostalibyśmy w*******
* 7. chcę móc krzyczeć do Ebiego kocham cię Ebi i nie dostać w*******
* 8. chcę zaimponować moim heteryckim kuzynom, mówiąc im "bylem na żylecie i krzyczalem kocham cię Ebi“ - a wy nie macie odwagi, bo dostalibyście w*******
* 9. nie chcę nie móc się napić przed meczem piwa, bo podobno po piwie jestem przegięty. Jeszcze raz to usłyszę to spuszczę w*******
* 10. chcę móc pójść na grób mojego ojca i powiedzieć „tato – nie muszę się ukrywać tak jak wujek przez całe życie (czy coś w tym rodzaju), żeby nie dostać w*******
* 10. ku*** umiem się bić, ale nie po to idę na mecz, żeby dostać w*******
http://www.facebook.com/pages/Teczowa-T ... 320?v=wall
-
[link]List Otwarty Kibiców Polonii Warszawa
# Było tu ostatnio nieprzyjemnie. Dalej pojawia się wiele nieprzychylnych głosów. Ale wydarzyło się również coś, co daje nam ogromną nadzieję. Dostaliśmy list od Kibiców Polonii Warszawa. Oto on:
# "List Otwarty
# Po dokładnym zapoznaniu się z Waszą inicjatywą obywatelską na stronie www.tęczowatrybuna2012.pl postanowiliśmy zabrać głoś w tej sprawię gdyż również nie jest obojętny nam los ludzi siłą spychanych na margines społeczeństwa.
# Na wstępie chcieliśmy zaznaczyć, że jako aktywni kibice najstarszego klubu w Stolicy – Polonii Warszawa doskonale zdajemy sobie sprawę, na co jesteście narażeni.
# Tak jak i Wy każdego dnia jesteśmy szykanowani, poniżani oraz marginalizowani przez lokalnego rywala - kiboli Legii Warszawa.Na szczęście z uwagi na naszą dobrą współprace z różnymi służbami czujemy się co raz bezpieczniej i rośniemy w siłę.Niestety władze Miasta Stołecznego Warszawa spychają nas oraz nasze potrzebny na wspomniany wcześniej margines społeczeństwa.Najlepszy tego przykładem może być brak przyznania nam środków na budowę nowego, godnego kibica najstarszego klubu w Warszawie stadionu.Faworyzowana Legii otrzymała – 500 milionów złotych, to chyba samo mówi samo za siebie.W związku z powyższym sądzimy, że najlepszym miejscem na rozpoczęcie Waszej akcji, jeszcze przed Mistrzostwami Europy będą nasze pełne tolerancji, trybuny stadionu przy ulicy Konwiktorskiej 6.
# Na potwierdzenie naszych słów warto dodać, że Stadion w sercu nowego miasta od lat prowadzi we wszelkich rankingach pod względem bezpieczeństwa.
# U nas jak indziej znajdziecie przedstawicieli wielu środowisk, grup społecznych w tym ludzi pochodzących z nurtów lewicowych i homoseksualnych.
# Kibicami naszego klubu są między innymi poseł Wojciech Olejniczak, który ostatnio wsparł nas na pikiecie dotyczącej przyznania nam środków na rozbudowę stadionu; poseł Józef Oleksy i wielu innych.
# Chcieliśmy jednak zaznaczyć ,że jesteśmy kibicami nie zrzeszonymi w Stowarzyszeniu Kibiców „Wielka Polonia”, jednak wielu z Nas od lat wspiera czarne koszule na meczach w Warszawie oraz sporadycznie wyjazdowych.
# W związku z powyższym serdecznie zapraszamy na najbliższy mecz na naszym stadionie z Górnikiem Zabrze. Który odbędzie się najprawdopodobniej w sobotę 26 lutego. Na swój debiut przy ulicy Konwiktorskiej 6 polecamy Wam trybunę „Główną”, która zapewnia wysoki komfort oglądania meczu oraz pełne bezpieczeństwo.
# Z wyrazami szacunku
# Kibice Polonii Warszawa"
-
Ja pier** co się dzieje..Jeżeli jakaś główna ekipa Polonii czegoś nie zrobi i nie zniechęci ich do chodzenia na mecze, to dla mnie okażą się mega frajerską ekipą...
Hutnik Nowa Huta
-
No tak,przecież NIE MÓGŁ zrobić tego ktoś z Legii dla ośmieszenia lokalnego rywala...
-
-
Kilka najświeższych informacji dotyczących Euro,
W kwietniu zostanie uruchomiony portal internetowy dotyczący wolontariatu na Euro 2012. Za jego pośrednictwem odbędzie się rekrutacja ok. trzech tysięcy wolontariuszy.
Euro 2012 na Ukrainie może nie dojść do skutku! Sekretarze FIFA i UEFA dają Ukrainie ultimatum - "30 dni na dopełnienie dokumentów". W przeciwnym razie zostanie stworzony wniosek o odebraniu Euro 2012 naszym sąsiadom!...
[link]
W kwietniu zostanie uruchomiony portal internetowy dotyczący wolontariatu na Euro 2012. Za jego pośrednictwem odbędzie się rekrutacja ok. trzech tysięcy wolontariuszy.
Euro 2012 na Ukrainie może nie dojść do skutku! Sekretarze FIFA i UEFA dają Ukrainie ultimatum - "30 dni na dopełnienie dokumentów". W przeciwnym razie zostanie stworzony wniosek o odebraniu Euro 2012 naszym sąsiadom!...
[link]
-
A moze chopcy z Ruchu maja wyjebane na Twoj stadion Śląski? Tak jak i zarząd, chca miec swoj stadion dalej przy ul. Cichej 6 i Tobie chopakowi z Opola c*** do tego.Drajon pisze:Co to za ku*** debile w tym Chorzowie siedza no ja p******* przeciez jak bedzie stadion na 40 pare tysiecy na dodatek zmodernizowany to i za pare lat na kazdym meczu bedzie frekwencja po 25 tysiecy to po jakiego c**** budowac nowy na Cichej ... tylko w Polsce ... A na Narodowym raz na 3 lata zagra reprezentacj i na tym sie skonczy ...
-
[link]
Tylko pod Krzyżem, tylko pod tym Znakiem Polska jest Polską, a Polak Polakiem!
BÓG - HONOR - OJCZYZNA
Wielka Polska Katolicka
Krucjata Różańcowa za Ojczyznę! Codziennie odmawiajcie Różaniec o Polskę wierną Bogu, Krzyżowi i Ewangelii, o wypełnienie Jasnogórskich Ślubów Narodu!
BÓG - HONOR - OJCZYZNA
Wielka Polska Katolicka
Krucjata Różańcowa za Ojczyznę! Codziennie odmawiajcie Różaniec o Polskę wierną Bogu, Krzyżowi i Ewangelii, o wypełnienie Jasnogórskich Ślubów Narodu!
-
D.P.S napisał(a):
i Tobie chopakowi z Opola c*** do tego.
A nie przyszło ci do makówki skąd pójdzie kasa na sfinansowanie tego kolejnego już stadionu (pewnie nie większego niż 15k) w Chorzowie?
No, ale tak to jest, jak ktoś siedzi w kieszeni rodziców...
A list śmierdzi prowokacją na ki(l)ometr.
PS Uprzedzając, "Polonia" w sygnaturce to Polska, a nie KSP.
i Tobie chopakowi z Opola c*** do tego.
A nie przyszło ci do makówki skąd pójdzie kasa na sfinansowanie tego kolejnego już stadionu (pewnie nie większego niż 15k) w Chorzowie?
No, ale tak to jest, jak ktoś siedzi w kieszeni rodziców...
A list śmierdzi prowokacją na ki(l)ometr.
PS Uprzedzając, "Polonia" w sygnaturce to Polska, a nie KSP.
-
To jest ich prywatna sprawa, nie przyszło ci do głowy po co Legii nowy stadion jak miasto Warszawa buduje drugi o wiele nowocześniejszy od Śląskiego? Po co stadion Polonii? Górnika? GKSu? Czemu w Łodzi wolą dwa mniejsze stadiony niż jeden większy?
Boli mnie, gdy wyrzucam dodatki z gAZETY, widząc oczami myśli padające lasy. „Dom” wyrzucam – dąb pada. „Turystykę” – lipa. „Komunikaty” – świerki jak zimowe kwiaty. „Auto-moto” – jak maszty upadają sosny. „Supermarket” – to modrzew, klon – „Nieruchomości”. „Mój Komputer” – i buk się korzeniem nakrywa. A z każdym precz dodatkiem ich żywicą krwawię.
"NOCNA ZMIANA", "OSZOŁOM"
"NOCNA ZMIANA", "OSZOŁOM"
-
Euro 2012 nie w Poznaniu a w Krakowie! Grzegorz Lato już wie. PEWNE NA 90 PROC.
stadionPoznański stadion, który kosztował już 2 razy więcej niż powinien będzie najprawdopodobniej tylko opcją zapasową. UEFA jeszcze w marcu ogłosi, że czwartym miastem – organizatorem będzie Kraków. Poznański stadion został zweryfikowany negatywnie – brakuje na nim niemal wszystkiego.
Gdy w styczniu informowaliśmy jako pierwsi w Polsce, że prezesem Warty Poznań zostanie Izabela Łukomska-Pyżalska, była modelka Playboya – mało kto nam wierzył. Wkrótce po naszym artykule, o Pyżalskiej pisał cały świat, a my zaczęliśmy notować wzrost oglądalności.
I choć na co dzień raczej komentujemy, niż dostarczamy newsów, to czasem coś Wam sprzedamy. Tym razem mamy przeciek od informatora, który był świadkiem kolacji Grzegorza Laty z przedstawicielami UEFA. – Na 90 proc. Euro 2012 nie odbędzie się w Poznaniu. UEFA woli Kraków. Poznań będzie się jeszcze starał wpłynąć na decyzję europejskiej federacji, ale ma mało argumentów w ręku.
Do końca marca wszystko ma być jasne, na tę chwilę Euro 2012 idzie jednak do Krakowa.
Czy tak będzie, przekonamy się w przeciągu następnych dni.
PS. W Poznaniu – wbrew głupawym plakatom z hasłem “A u nas już trawa rośnie” – właśnie rozpoczęto kolejną wymianę murawy…
stadionPoznański stadion, który kosztował już 2 razy więcej niż powinien będzie najprawdopodobniej tylko opcją zapasową. UEFA jeszcze w marcu ogłosi, że czwartym miastem – organizatorem będzie Kraków. Poznański stadion został zweryfikowany negatywnie – brakuje na nim niemal wszystkiego.
Gdy w styczniu informowaliśmy jako pierwsi w Polsce, że prezesem Warty Poznań zostanie Izabela Łukomska-Pyżalska, była modelka Playboya – mało kto nam wierzył. Wkrótce po naszym artykule, o Pyżalskiej pisał cały świat, a my zaczęliśmy notować wzrost oglądalności.
I choć na co dzień raczej komentujemy, niż dostarczamy newsów, to czasem coś Wam sprzedamy. Tym razem mamy przeciek od informatora, który był świadkiem kolacji Grzegorza Laty z przedstawicielami UEFA. – Na 90 proc. Euro 2012 nie odbędzie się w Poznaniu. UEFA woli Kraków. Poznań będzie się jeszcze starał wpłynąć na decyzję europejskiej federacji, ale ma mało argumentów w ręku.
Do końca marca wszystko ma być jasne, na tę chwilę Euro 2012 idzie jednak do Krakowa.
Czy tak będzie, przekonamy się w przeciągu następnych dni.
PS. W Poznaniu – wbrew głupawym plakatom z hasłem “A u nas już trawa rośnie” – właśnie rozpoczęto kolejną wymianę murawy…
-