ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
internet_w_biosie
autor: internet_w_biosie » 24.10.2010, 19:19
Podczas sobotniego spotkania Pogoń Szczecin - Kolejarz Stróże na płocie pojawił się transparent z adresem strony internetowej
[link]. Dziś strona została uruchomiona.
Tak jak obiecaliśmy na Naszej stronie zamieszczać będziemy informacje dotyczące ruchów Naszej Inicjatywy, kandydatów na prezydenta i rządzących Naszym ukochanym miastem. Naszym celem jest uświadomienie władzom jak ważną inwestycją dla Szczecina jest budowa nowoczesnego stadionu. Jeśli tak jak My uważasz, że stadion musi powstać jak najprędzej to poprzyj Naszą akcję! - taka informacja rzuca się w oczy zaraz po wpisaniu adresu
[link].
Aby poprzeć działania kibiców wystarczy w formularzu wypełnić pola podpis i adres e-mail.
Ze swojej strony jedynie proszę o nie usuwanie tematu i o jak najliczniejsze poparcie naszej akcji.
-
Ketor
Poszło.
-
internet_w_biosie
autor: internet_w_biosie » 25.10.2010, 17:05
4500 głosów poparcia w 24 godziny!
Strona [link] w sieci istnieje dopiero od 24. godzin a nam udało się już uzbierać 4500 głosów poparcia!
Łatwo policzyć można, że średnio w ciągu godziny przybywa nam blisko 200 głosów poparcia dla budowy nowego stadionu. Od wczoraj strona [link] wyświetlona została ponad 40 tysięcy razy!
Aktualnie licznik wyświetla liczbę 5 017 i ciągle rośnie!
-
jurij
A jakie jest stanowisko Legii w tej sprawie?
Popierają budowę stadionu, czy nie chcą marnotrastwa publicznych pieniędzy?
Pytam serio...
-
ITI WON
co do kibiców Legii to nie widzę jakiegolkolwiek naszego interesu w dbaniu o portfel Szczecinian, chcą stadionu niech będzie stadion, chcą mostu, niech budują most. osobiście jestem przeciwny jakimkolwiek miejskim wydatkom dla prywatnych firm, czy to Legii, czy Dyskobolii, Pogoni, czy tam Polonii.
Zresztą rozumiem, że na K6 będziecie zbierali podpisy dla naszych braci z Pogoni, wszak macie podobny problem:)
ps. zresztą jeśli idzie o was to jeśli będziecie manifestowali na rzecz [link] stadionu w Grodzisku i powrotu do korzeni, to możecie liczyć na nasze poparcie:)
-
leniwiec
podbijam ;)
-
K6_ON_TOUR
ITI WON pisze:ps. zresztą jeśli idzie o was to jeśli będziecie manifestowali na rzecz budowy stadionu w Grodzisku i powrotu do korzeni, to możecie liczyć na nasze poparcie:)
Dlaczego Pogoń nie buduje stadionu w Piotrkowie Trybunalskim ?:)
-
Konwiktorska 6
autor: Konwiktorska 6 » 26.10.2010, 16:57
Próbujesz pisać sylabami czy po prostu jesteś analfabetą? :)
-
[W]19[K]46[S]
Mimo, że za sobą nie przepadamy podpisałem. Powodzenia
-
perykles
Nie ważne czy czujesz sympatię do Pogoni i jej kibiców, czy jesteś jej największym wrogiem. Stadion to komfort oglądania meczy dla wszystkich, dlatego wesprzyj nas!
-
perykles
Nie widzę sensu mieszać tu Polonii. Niech oni walczą o swój stadion, my walczymy o swój. Podejście kibiców L jest dla mnie kompletnie niezrozumiałe, ale uwierz mi nie mam takiej siły przekonywania, żeby po mojej wypowiedzi cała L zmieniła zdanie na temat stadionu Polonii. Oni niech walczą o swój. W Szczecinie jak do tej pory nie ma żadnego stadionu, w Warszawie przy ewentualnym remoncie stadionu Polonii będą aż 3! Kraków ma 2, Poznań, Wrocław, Gdańsk mają po 1 wielkim. Toruń dużo mniejsze miasto od Szczecina znalazł pieniądze na wybudowanie Motoareny, Gorzów i Zielona Góra też mają. Stać na to również Białystok, Katowice czy Zabrze. Ogólnie jakby nie patrzeć stadiony się budują, bądź zaraz budowane będą. W Szczecinie natomiast jesteśmy w czarnej d**** i na temat nowego stadionu nie wiemy nic. Stąd nasza akcja.
PS: Skoro już tutaj padają wzmianki o Polonii to może ten temat podobnie jak Polonii zostanie przypięty?
-
internet_w_biosie
autor: internet_w_biosie » 05.11.2010, 00:22
Stadion potrzebny od zaraz! Ruszają prace Społecznego Komitetu!
Dziś odbyło się pierwsze spotkanie Społecznego Komitetu ds. przygotowania projektu realizacji budowy Stadionu Miejskiego w Szczecinie wraz z otoczeniem okołostadionowym.
Przewodniczącym Komitetu wybrany został Pan Jarosław Mroczek, który opowiedział podczas konferencji o zakresie jego prac.
- Wiele myśleliśmy jak podejść do takiego zadania, aby w Szczecinie powstał taki obiekt na który czekają jego mieszkańcy oraz mieszkańcy całego regionu. Naszym celem jest stworzenie rzeczywistych warunków do tego aby taki obiekt zaprojektować, przeprowadzić przetarg i zbudować w jak najkrótszym czasie i za jak najmniejsze pieniądze. Jako komitet, aby "skrócić drogę" do jego budowy, opowiedzieliśmy się za obecną lokalizacją. Nie chcemy myśleć o innych lokalizacjach. Nie dlatego, że są one gorsze. W każdej z lokalizacji znaleźć możemy tyle samo zalet co i wad. Na coś trzeba się zdecydować. Argumentów opowiadających się za lokalizacją przy ul. Twardowskiego jest bardzo wiele. Stadion znajdujący się w sercu Szczecina miałby to społeczeństwo spajać, to tutaj jest wielka tradycja. Dlatego właśnie tutaj chcemy budowy tego stadionu wraz z całym otoczeniem okołostadionowym. Projekt nad którym chcemy pracować to nie tylko stadion, ale zagospodarowanie terenów, które się tutaj znajdują. Nie wyobrażamy sobie sytuacji, że stadion stoi w miejscu gdzie wokół znajduje się zrujnowany basen czy inne fatalnie wyglądające otoczenie. Uzgodniliśmy, że podejmiemy działania usystematyzowane. Nie chcemy deklarować czy zgadywać jak szybko jesteśmy w stanie coś zrobić. Będziemy działać tak aby w wiarygodnym terminie i czasie przygotowywać propozycje, które przedstawiać będziemy przyszłym władzom miasta. Wśród nas jest trzech kandydatów na Prezydenta Miasta. Są to kandydaci, którzy jednoznacznie zadeklarowali chęć budowy stadionu. Każdy z nich powiedział, że niezależnie jak te wybory będą wyglądały, widzi swoje miejsce w komitecie niezależnie od tego czy zostanie prezydentem. W naszym gronie mamy również silną reprezentację kibiców. To nas ogromnie cieszy bo to oni będą z takiego obiektu korzystać. Ten obiekt ma być dla nich. Już dziś nawiązaliśmy współpracę z bardzo dobrym projektem, który został zrealizowany przez kibiców. Mowa tu oczywiście o stronie internetowej [link]. Tam zamieszczane będą również informacje co udało się osiągnąć naszemu komitetowi. Chcemy działać transparentnie. Nie chcemy niczego ukrywać przed opinią publiczną. Będziemy chcieli mówić o każdym elemencie naszych działań. Zwróciliśmy się już teraz do wszystkich kandydatów z prośbą o to aby jeśli wygrają wybory rozpocząć współpracę mającą na celu wybudowanie nowego obiektu piłkarskiego w Szczecinie. Czy będzie to zespół ekspertów działających przy urzędzie czy pochodzących z tego komitetu nie jest to ważne. Jesteśmy w stanie przygotować projekt stadionu by on został zrealizowany. Chcemy wspierać przyszłego prezydenta i jako komitet będziemy to robić ale chcemy go prosić o to aby już dziś zadeklarował chęć takiej współpracy. Od trzech kandydatów, którzy są wśród nas taką deklarację usłyszeliśmy - mówił podczas konferencji przewodniczący komitetu Jarosław Mroczek.
Członkowie honorowi Komitetu:
Grzegorz Lato - Prezes Zarządu, PZPN
Andrzej Placzyński - Prezes Zarządu, SPORTFIVE sp. z o.o.
Członkowie Komitetu:
Jan Bednarek - Prezes Zarządu, Zachodniopomorski Związek Piłki Nożnej
Tomasz Brzozowski - Radca Prawny
Grzegorz Ferber - Koordynator Projektów, Stowarzyszenie Architektów Polskich O/Szczecin
Małgorzata Jacyna-Witt - Kandydatka na Prezydenta Miasta Szczecin
Robert Jacoszek - Stowarzyszenie Kibiców Pogoni Szczecin "Portowcy"
Artur Kałużny - Prezes Zarządu, Pogoń Szczecin S.A.
Arkadiusz Litwiński - Kandydat na Prezydenta Miasta Szczecin
Jarosław Mroczek - Wiceprezes Zarządu, Pogoń Szczecin S.A.
Jarosław Och - Stowarzyszenie Kibiców Pogoni Szczecin "Portowcy"
Adam Opatowicz - Dyrektor, Teatr Polski w Szczecinie
Edward Osina - Prezes Zarządu, Calbud sp. z o.o.
Jacek Roman - Wiceprezes Zarządu, EPA sp. z o.o.
Jarosław Siergiej - Prezes Zarządu, Zarząd Morskich Portów Szczecin i Świnoujście
Grzegorz Smolny - Wiceprezes Zarządu, Pogoń Szczecin S.A.
Bartłomiej Sochański - Kandydat na Prezydenta Miasta Szczecin
Krystian Stypuła - Prezes Zarządu, HOME pl. sp. z o.o.
Paweł Szynkaruk - Dyrektor Naczelny, Polska Żegluga Morska
źródło: pogonszczecin.info
-
wino
ITI WON pisze:
Zresztą rozumiem, że na K6 będziecie zbierali podpisy dla naszych braci z Pogoni, wszak macie podobny problem:)
ps. zresztą jeśli idzie o was to jeśli będziecie manifestowali na rzecz budowy stadionu w Grodzisku i powrotu do korzeni, to możecie liczyć na nasze poparcie:)
powiało cynizmem ;)
-
Bez Popłatku
Niestety dla niektórych ważniejsza jest postawa ANTy niż poparcie istotnej kwestii jaką jest budowa/przebudowa/rozbudowa stadionów do takiego standardu żeby kibice gości nie dostawali biletów w ilościach 200-300 (bo tak małe bywają jeszcze pojemności stadionów w ekstraklasie). Czy nie lepiej Legionistom by było iść na derby w 1000-1500 osób niż szukając wymówki odmawiać regulaminowych 300 biletów na Konwiktorską bo jak to oni by mieli tak śmieszną pulę rozdzielić ? Chcą więcej biletów ale nie chcą nowego stadionu dla Polonii ? Lekko zalatuje hipokryzją.
Wracając do sprawy stadionu dla Pogoni to jak najbardziej ZA... nie trzeba się rozpisywać bo wiadomo że takie miasta zasługują na stadiony z XXI wieku a nie na kurniki z czasów "dożynek na pokaz"
-
sdm
poparłem choć nie pałam zbytnią sympatią do Granatowo-Bordowych...;] powodzenia w walce o stadion
-
internet_w_biosie
autor: internet_w_biosie » 28.11.2010, 16:17
Arkadiusz Litwiński chce wybudować stadion!
Jeden z kandydatów na prezydenta miasta Szczecin, Arkadiusz Litwiński podczas spotkania z kibicami Dumy Pomorza zapowiedział, że jeśli zostanie prezydentem wybuduje nowoczesny stadion. Podpisał nawet specjalną deklarację, którą otrzymał od kibiców.
Organizatorem spotkania była Pogoń Szczecin S.A. na wniosek Morskiego Klubu Sportowego Pogoń Szczecin, który chciał przeprowadzić spotkanie z kandydatem Arkadiuszem Litwińskim otwarte dla wszystkich kibiców. Sztab wyborczy Arkadiusza Litwińskiego przyjął zaproszenie.
- Jeśli zostanę prezydentem to we współpracy z tymi, którzy zgromadzili się w komitecie społecznym na rzecz budowy stadionu, ale nie tylko nimi, jesteśmy w stanie to zrealizować - mówił na początku spotkania z kibicami kandydat na prezydenta Arkadiusz Litwiński.
Poseł w kilku punktach objaśnił harmonogram prac potrzebny do wybudowania stadionu
- Mój plan, który powstał jeszcze w lecie tego roku zakłada następujący harmonogram. W pierwszym roku kadencji trzeba wykonać trzy rzeczy. Znaleźć - bo bez tego się nie uda - partnera komercyjnego do Partnerstwa Publiczno-Prywatnego, bo w takim systemie stadion można wybudować. Jeszcze w tym pierwszym roku trzeba dopracować szczegóły. Zawarcie odpowiedniej umowy jest trzecim punktem na pierwszy rok. Optymalnym rozwiązaniem byłoby to aby miasto musiało udostępnić tylko grunty. To jest możliwe ale będziemy mogli mieć pewność dopiero po negocjacjach. W drugim roku - tak twierdzę ja i tak twierdzą architekci, bo obiekt o jakim myślimy nie jest obiektem olimpijskim w Pekinie - trzeba przeprowadzić fazę projektowania i uzyskać pozwolenie na budowę. W trzecim i czwartym roku, bo nie jest to jakieś nadzwyczajne wyzwanie technologiczne, można ten stadion zrealizować. W połowie kadencji może się rozpocząć budowa. Za niecałe cztery lata ten obiekt może być gotowy. Ja wiem o tym, że jeśli ten obiekt nawet po upływie czterech lat nie będzie ukończony to na pewno będzie już w trakcie zaawansowanej budowy. To jest możliwe. Tak uważałem na początku tej kampanii wyborczej. Teraz działalność i praca w społecznym komitecie utwierdza mnie w przekonaniu, że stadion jest potrzebny. Ja nie będę prezydentem, który będzie udawał, że zna się na wszystkim. Będę szukał odpowiednich współpracowników, którzy dysponować będą odpowiednią wiedzą, doświadczeniem ale i emocjonalne podejście do tematu.
W trakcie rozmowy z kibicami przedstawiciel SKPS Portowcy wręczył do podpisu kandydatowi specjalną deklarację. Przed podpisem, Poseł Litwiński zacytował treść deklaracji.
- Szczecin, 27 listopada 2010 roku. Deklaracja kandydata na prezydenta miasta i gminy Szczecin, Pana Arkadiusza Litwińskiego. Ja niżej podpisany Arkadiusz Litwiński, uroczyście oświadczam, wszystkim tym, Których marzeniem jest nowy piłkarski stadion w Szczecinie. Będący obiektem adekwatnym do ambicji i rangi naszego miasta w Polsce, że jeśli zostanę wybrany na urząd prezydenta miasta Szczecin doprowadzę do realizacji lub co najmniej do znacznego zaawansowania budowy tego projektu w czasie mojej kadencji. Jednocześnie brak powodzenia w tym dziele skutkować będzie moją nieodwołalną decyzją o rezygnacji z jakiekolwiek możliwości kandydowania na urząd prezydenta miasta Szczecina podczas następnych wyborów.
- Uczciwy człowiek nie widzi problemu aby się pod tym podpisać jeśli ceni swoje słowo. Ja taki jestem.
Po złożeniu podpisu pod deklaracją, na sali rozbrzmiały ogromne brawa kibiców. Jedną kopię otrzymali kibice a drugą kandydat na prezydenta obiecał zawiesić w swoim gabinecie w przypadku wygrania wyborów, które odbędą się już w przyszłą niedzielę.
źródło: PogonSzczecin.info
zdjęcia: PogonOnLine.pl