Komentarze 15-19 Maja

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Jackdaniels

Re: Komentarze 15-19 Maja

Post autor: Jackdaniels » 16.05.2010, 22:15

Piłkarze Bałtyku zremisowali z GKS Tychy 1:1 (1:1) w meczu, który zakończył kolejkę oznaczoną numerem trzydziestym w grupie zachodniej II ligi. Poza stadionem, w otoczeniu policji pozostała około 80-osobowa grupa kibiców gości, którzy nie spełnili wymogów, aby oglądać mecz swojej drużyny na wyjeździe. Podobnie rzecz może się mieć w najbliższą środę, gdy o godzinie 18.00 przy ul. Górskiego ma stanąć Zawisza Bydgoszcz, a jej kibice na dziś nie załatwi formalności koniecznych do wejścia na trybuny.

[link]

Piłka nożna dla Kibiców!!!

iparts.pl
radekKKS

Post autor: radekKKS » 16.05.2010, 22:30

13.500 na Bułgarskiej
Kilkadziesiąt tysięcy na wielkiej fecie przednia zabawa w uj rac!
Poznań wczoraj był najbardziej rozśpiewanym i szczęśliwym miastem w Polsce
i tyle w tym temacie....
Obrazek

Alez

Post autor: Alez » 16.05.2010, 22:40

buua pisze:ile by swietujacych nie bylo na rynku (z tymi metrami kwadratowymi to juz przesada) to Lechici (no coz, prawnie jezdzacy za druzyna Amici) beda miec nie maly orzech do zgryzienia z fanami sukcesu na nowym sklepo-stadionie
najwiekszym skandalem juz wyszedl jakis wons ktory w tv sie wypowiedzial ze on tez kibicuje Lechowi-Arce-Cracovii..i tak z godziny na godzine przybywa Lechitow a ubywa na jakosci
U Ciebie to 45 tysięczny stadion to by zapełniali sami fanatycy i chuligany jedne .Ochłon !

.Ś.

Post autor: .Ś. » 16.05.2010, 22:48

Fani krakowskiej Wisły od paru dobrych lat jeżdżą za swoim klubem po zadupiach w drodze po awans do LM i w 2009 roku w Jerozolimie jak dla mnie nie pokazali już, ani ilościowo, ani jakościowo żadnej rewelki. Tak wiem - odległość i inne bla bla bla... Ale Wisła jak chciała to pokazywała na co ją stać, patrz inwazja na Rzym. Dajmy czas teraz kibolom z Poznania, którzy są głodni takich europejskich wyjazdów w drodze do Champions League i zarówno kumata ekipa jak i reszta kibiców może zrobić teraz wiele dobrego dla prezentacji polskiego ruchu kibicowskiego w Europie. Myślę, że również postawa Ruchu Chorzów czy zdobywcy PP (obojętnie kto nim zostanie) będzie na tyle dobra, że będziemy mogli z radością słuchać jak polscy szalikowcy przekrzykują sektory gospodarzy podczas swoich wyjazdów...

Do kibiców Wisły - przestańcie tworzyć nagonkę na Lech bo obiektywnie patrząc to on dziś jest najlepszą ekipą w Polsce pod każdym względem. Jak będziecie już grać na Reymonta to wierzę, że nawiążecie z Kolejarzem już równorzędną walkę. Bo właśnie o to chodzi - jedna ekipa nakręca drugą. I tak nasza liga kibicowska prezentuję się coraz lepiej :)

Nikt nie napisał jeszcze tego, to ja napiszę. Szkoda Odry. Jak mieli spaść to mogli spaść parę lat temu bo akurat w tym sezonie pozytywnie zaskakiwali i oprawami i ilościowo u siebie, z wyjazdami może gorzej ale widać było ogólnie wzwyżkę formy. Zobaczymy jak się odnajdą piętro niżej.

Legia dalej swoje patataj mam nadzieję już może ostatni sezon. Ale czy cokolwiek na to wskazuję? Może pora zacząć walczyć inaczej?

Chorzowskie chachary są największą niewiadomą w europejskich pucharach, a mam nadzieję, że pokażą się z jak najlepszej strony :) Bo (subiektywnie) w naszej super ekstraklasie w tym sezonie wyglądali tak jak zawsze.

Niech wraca KSG, niech wrócą prawdziwe derby Śląska!

Pablo_LG

Post autor: Pablo_LG » 16.05.2010, 23:32

Ludzie...
Nie ma co się napinać. Lech ma mistrzostwo i tyle w temacie. Jest to jedna z najlepszych obecnie ekip w ekstraklasie (piłkarsko i kibicowsko). Wiadomo że szkoda dla mnie że to nie Wisła, ale zadecydowały czynniki.
Do ligi awansował Widzew i pewnie ktoś z dwójki (Górnik, ŁKS) czyli kibicowsko dobre ekipy.
Nie obchodzi mnie jakie są rozmiary rynków w Poznaniu i Krakowie. Co to ma do rzeczy w ogóle ?

Gratulacje dzisiaj składam i dla Lecha i dla Widzewa. Mimo że to kosa.

Stadiony są w budowie, zaraz będą oddane do użytku. Liga nabierze kolorytu. Z całym szacunkiem dla takiej drużyny jak Odra, która spadła z ekstraklasy, ale według mnie nie ma miejsca dla takiego zespołu w najwyższej lidze rozgrywkowej.

Następny sezon zapowiada się bardzo ciekawie.
Obrazek

Tuvan

Post autor: Tuvan » 16.05.2010, 23:53

Odbiegając od "afery liczbowej" na poznańskim rynku to chciałem napisać, że dobra liczba Rakowa w Grudziądzu... ;)

Tyskich z Zetką na Bałtyku ok 70...

bartex

Post autor: bartex » 17.05.2010, 14:45

mcfc pisze:10-15 lat temu nie było żadnych licencji i innych pierdół. Teraz pokolenie gamoni dopierdala się do wszystkiego. W każdym razie LECH to przede wszystkim KIBOLE i TRADYCJA a nie jakieś bzdurne dokumenty. Tak więc szczekajcie sobie dalej i walcie se konia śpiewając o Amice a my jedziemy dalej jako KOLEJORZ.

Na Rynku i jego okolicach było ok 80-100 tys. ludzi. Co nie zmienia faktu, że ponad połowy nie chciałbym widzieć na nowym stadionie. Nie było żadnych rozrób.

P.S. Gratulacje dla Widzewa za awans.
Można to nawet zrozumieć, gdyby nie dwie sprawy bo z jednej strony, gdy wychodzi sprawa korupcji to Lech umywa ręce twierdząc, że gra jako Amica
"Ale jeśli chodzi o ewentualne przewiny korupcyjne, prawne zaplecze nowego klubu wymyśliło, że - oczywiście zgodnie z przepisami - może ponosić konsekwencje występków Amiki. - Skoro nowy klub gra na licencji Amiki, to w takim razie mamy pełne podstawy starać się o zadekretowanie, że jeśli chodzi o aferę korupcyjną, odpowiadamy za wykroczenia klubu z Wronek, nie Lecha - przekonywał Masiota.
- Obecny Lech nie jest następcą prawnym WKP Lech Poznań, w związku z tym nie może ponosić odpowiedzialności dyscyplinarnej za czyny popełnione przez piłkarzy WKP Lech - tłumaczył Masiota.
Ale gdy chodzi o mistrza to każdy mówi o szóstym tytule Lecha, pierwszym od 17 lat, a przecież Amica nigdy nie była mistrzem.
i dlatego, że jest taka dziwna rozbieżność, nie jest to do końca jasne i ludzie ciągle mają wątpliwości, podobnie zresztą jak ja

mcfc

Post autor: mcfc » 17.05.2010, 17:22

Masz oczywiście rację ale wszystko wyjaśniłem w pierwszym zdaniu. Kiedyś nie było żadnych licencji itp. Gdyby nadal ich nie było to nie byłoby żadnego tematu.

Abstrahując już od tego, to sam się w sumie zastanawiam po co ten cały cyrk w wykonaniu Masioty. Przecież po pierwsze wprowadzili abolicję a po drugie okres, którego tyczą się postępowania korupcyjne na 99% nie dotyczy Lecha.

Zablokowany