ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
W.F.H.
antalek pisze:nie będę się wypowiadał na temat zachowania Legii ani Polonii bo to jest temat rzeka.
Ale gdy wchodziłem na mecz to ochrona robiła cyrki z wejściem zamykała bramę stroiła fochy (było ich góra 10) gdyby to było kilka lat wstecz nikt by czekał wjechali byśmy z nimi i z bramą. Gdy tamci próbowali zamykać wejście ja zacząłem krzyczeć dalej ku... wchodzimy z bramą ale w okół mnie same dziady, dzieciaki, kobiety, emeryci i kibice Małysza, od razu w głowie przypomniały mi się starsze wyjazdy na kadrę, myślę, że jeszcze 2-3 lata temu gdyby wszystkie porządne ekipy nie odpuszczały sobie kadry tak jak teraz do takiej napinki ze strony ochrony by nie doszło tylko nastąpił by radykalny szturm tym bardziej, ze ochrony była garstka. Dopiero ponoć później kilku typom z Legii udało się wejść bez biletów czy uniknąć obszukiwania? Muszę stwierdzić, że na kadrze powoli robi się dziadostwo, same dziady i janusze, coraz mniej kumatych ludzi z ekip z którymi można by było pogadać na konkretne tematy. W trakcie pierwszej połowy zostałem zapytany przez 50letnią panią z jakim numerem gra Murawski. Jest jeszcze jedno co mi nie może wyjść z głowy: jak podczas wrzutów na Polonie starsza pani(ok 50 lat) skandowała Polonia K, Polonia S.... machając prawą ręką z zaciśniętą pięścią:):)
Ja akurat uważam, że na tym meczu bylo calkiem sporo "kumatych" jak to okeślileś.
Co do wejścia - my ekipą przyszliśmy na ok 50 minut prze meczem. Przez 15-20min niemal w ogóle nie przesunęliśmy się do przodu, a kolejka byla caly czas duża. W końcu część weszla z ochroną, która postanowila się w końcu odsunąć i nie sprawdzali biletów ani nie przeszukiwali. Duża grupa otworzyla też sobie bramę :) A co do towarzystwa w kolejce to oczywiście byli różni ludzie, ale w koncu to ta "lepsza" trybuna byla...
-
KubaKsp
ArcticMonkey pisze:jakie "początkowo to było 5 minut przed końcem"..? nie zajarzyłem o co ci biega.
"jak złapiemy - połamiemy" po raz pierwszy pojawia się w 73 minucie spotkania. potem ponownie w 75 minucie.. mówię na podstawie meczu, który mam na dysku, czyli z bardzo dużą dokładnością. nie będę go analizował w całości, bo nie mam na to teraz czasu, ale pamiętam, że te hasła pojawiły się mniej więcej 15 minut przed końcem, czyli miałem rację. "w tej żółtej kurtce uciekać będzie ci trudno" jest niesłyszalne w tv, ale krzyczało to mało osób. i właśnie wtedy z Kamiennej "nagle" widać było poruszenie i wychodzące osoby. przypadek? być może ; )
tu macie link, gdzie można ściągnąć cały mecz.
[link] ... 010-a.html
Po prostu wy myślicie , że my po waszym okrzyku że nas połamiecie uciekamy .
To jest śmieszne i tyle. i moge to zdementować bo byliśmy do końca miedzy innymi Ci którzy podobno już wychodzili/uciekali i tego jestem pewien. Jeśli nie byłeś na meczu tylko masz go na dysku to nie masz pewności ja tam byłem , więc wiem jak było naprawdę.
-
SzB
Ten w żółtej kurtce też był do końca?
Ooo....no popatrz - to nie tylko Legia ale i kilka ekip co z nami siedziało miało halucynacje i nabijało się z jego spierdalania hehe.
Ale pewnie wszyscy mieli omamy.
-
Przemas1
Wiele osób się zwinęło szybciej z meczu, ponieważ kilka minut po meczu odjeżdżały pociągi z dworca.Kto chciał na nie zdążyć musiał się urwać.
-
KubaKsp
SzB pisze:Ten w żółtej kurtce też był do końca?
Ooo....no popatrz - to nie tylko Legia ale i kilka ekip co z nami siedziało miało halucynacje i nabijało się z jego spierdalania hehe.
Ale pewnie wszyscy mieli omamy.
Twój kolega po szalu napisał , że Polonia zaczęła wychodzić po 75 minucie . I o tym jest mowa a nie o jakimś kolesiu w żółtej kurtce.
-
Viclav
Ja pierdolę, większość zdążyła już dawno zapomnieć o tym meczu, a niektórzy dalej rozkminiają "co kto był". Wrzućcie jeszcze najlepiej wykropkowane zdjęcia trybun z poszczególnych minut, z zaznaczeniem kto z jakiej ekipy, kto co śpiewał, kto miał jaką kurtkę i rodzaj spodni
"Ludzie żyją tym!"
"Jesteś sterem, białym żołnierzem!" Beata Kozidrak
-
KubaKsp
Viclav pisze:Ja pierdolę, większość zdążyła już dawno zapomnieć o tym meczu, a niektórzy dalej rozkminiają "co kto był". Wrzućcie jeszcze najlepiej wykropkowane zdjęcia trybun z poszczególnych minut, z zaznaczeniem kto z jakiej ekipy, kto co śpiewał, kto miał jaką kurtkę i rodzaj spodni
"Ludzie żyją tym!"
Otóż to , ja już napisałem co miałem , że to nie prawda i dzięki nie będę się dalej kłócił o to.