Polska-Słowacja 14.10.09
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Polska-Słowacja 14.10.09
20 słowackich kibiców trafiło do aresztu po tym jak wbiegli na murawę Stadionu Śląskiego po zakończeniu meczu Polska-Słowacja - donosi serwis tvnoviny.sk. Kibice świętowali awans swojej reprezentacji na mundial.
[link]
[link]
-
normalnie kpina ...
-
O ile sama inicjatywa wobec pzpn niewątpliwie jest szczytna, to mam cień obawy, że zostanie ona przekuta na polityczny sukces SLD czy SMS i nieraz podniesiona przy okazji około wyborczych tematów w wywiadach czy prasie. Teraz ruszyła inna akcja z podpisami, której inicjatorem jest bodajże Agora.jajOi pisze:przeciez wszyscy wiedza, ze zalozycielem stronki jest Filip Gieleciński, sympatyk SLD oraz zalozyciel Stowarzyszenia Młodych Socjaldemokratów
Kto sobie potem będzie przypisywał sukces? Wnioski nasuwają się same i obym się mylił. Piona.
Mój wpis = wyłącznie moje zdanie.
-
to by bylo na tyle bojkot udal sie w 100% teraz czas na nasze rozgrywki ligowe.zbojkotowac wszystkie mecze w naszej lidze do konca rundy.to da napewno efekt. przeciez juz slychac glosy sponsorow ze frekfencja spada na meczach. albo robimy cos do konca albo znowu cos sie zacznie i bedzie tak jak z tym ze od jutrzejszej kolejki wraca doping.ludzie i co wszystko juz jest wporzadku ?? dwie kolejki starczyly zeby zawiesic protest meczow ligowych ?? nie rozumiem tego.jedziemy teraz po calosci bojkotujmy lige polska i efekt bedzie napewno . w grudniu lato zostanie odwolany i zobaczymy co dalej.
-
Nie wiem czy dobrze rozumiem ale chyba niektórzy tu myślą o tym by nie przychodzić na mecze swojego klubu ?
Chyba niektórzy się za bardzo zagalopowali moim zdaniem! Niektóre kluby od pewnego czasu mają spora publikę o której parę lat wstecz mogli tylko pomarzyć!! Teraz niby Ci co robili wszystko by na mecze ligowe chodziło jak najwięcej kibiców mają ludziom tłumaczyć aby nie przychodzili na mecze? Potem już tych ludzi będzie ciężko przyciągnąć na stadiony!! Takie jest przynajmniej moje zdanie
Chyba niektórzy się za bardzo zagalopowali moim zdaniem! Niektóre kluby od pewnego czasu mają spora publikę o której parę lat wstecz mogli tylko pomarzyć!! Teraz niby Ci co robili wszystko by na mecze ligowe chodziło jak najwięcej kibiców mają ludziom tłumaczyć aby nie przychodzili na mecze? Potem już tych ludzi będzie ciężko przyciągnąć na stadiony!! Takie jest przynajmniej moje zdanie
Koszulki, bluzy, polary, polówki od 10 sztuk - Haft i Nadruk! Zapraszam
-
To chyba najlepszy dowód na to, że protest przynosi efekty.Towarzystwo ubezpieczeniowe Compensa zdecydowało, że w przyszłości nie będzie już sponsorem piłkarskiej drużyny narodowej. Co więcej - do czasu wygaśnięcia bieżącej umowy nie życzy sobie prezentowania loga spółek należących do jego grupy podczas meczów.
REKLAMA Czytaj dalej
Compensa to już trzecia firma, która po Kompani Piwowarskiej oraz Bank Zachodni WBK postanowiła odciąć się od PZPN. Jak tak dalej pójdzie piłkarska reprezentacja Polski pozostanie bez sponsora.
- W naszej opinii sponsorowanie polskiej reprezentacji w obecnych warunkach nie przynosi spółkom Compensa spodziewanych korzyści biznesowych, to jest nie wspiera budowania pozytywnego wizerunku naszej marki. W związku z tym również do momentu zakończenia trwającej obecnie umowy sponsorskiej logo naszych spółek nie będzie prezentowane podczas meczów reprezentacji Polski w piłce nożnej - napisano w przesłanym PAP oświadczeniu.
W środę podobne argumenty podał Bank Zachodni WBK, który zdecydował się wycofać reklamy na banerach wokół boiska na Stadionie Narodowym w Chorzowie w meczu eliminacji MŚ ze Słowacją (0:1). Bank napisał w oświadczeniu, że "solidaryzuje się z kibicami piłki nożnej w Polsce i podpisuje się pod stwierdzeniem wielokrotnie wyśpiewywanym podczas ostatnich meczów reprezentacji: Piłka nożna dla kibiców".
Przez kilka tygodni fani nawoływali na różnych forach do bojkotu środowego meczu, który zakończył nieudane eliminacje do przyszłorocznego mundialu. Na stadionie zasiadło zaledwie około 5 tysięcy widzów.
Zaniepokojenie sytuacją wyrazili we wtorek także inni sponsorzy reprezentacji. Większość odcięła się od działań PZPN i samego związku, podkreślając, że ich celem jest wspieranie piłkarzy i trenerów.
wp.pl
-
Obecnie żyjemy w czasach kibiców.netkombinator pisze:Nie wiem czy dobrze rozumiem ale chyba niektórzy tu myślą o tym by nie przychodzić na mecze swojego klubu ?

Gdy już będziesz starym dziadem nie zapomnij o tym ,że.........
-
-
Kriss Mart pisze:4 osoby z Żyrzyna na Śląskim
Chwalisz się czy żalisz?

Jak to szło? Kto na meczu ten z pzpnem ...

-
tylko prawda pisze:Kriss Mart pisze:4 osoby z Żyrzyna na Śląskim
Chwalisz się czy żalisz?![]()
Jak to szło? Kto na meczu ten z pzpnem ...
Na domiar złego samochód nam w Katowicach zdechł, trzeba było pchać

Kumpel Fryzjera
Pozdrowienia do więzienia

-
Widocznie samochód też próbował zbojkotować mecz 

-
Ja mam tylko jedno pytanie do osob wklejajacych tu cytaty ze kolejny sponsor odszedl i pzpn traci. Fakt cieszy to, ze nogi im sie uginaja ale czy Wy wiecie o co My, kibice walczymy? i od czego to sie tak naprawde zaczelo (protest). Dzis dowiedzialem sie ze slabe wyniki reprezentacji wiec jest protest, no padłem. Ja nie po to spiewam "czy wygrywasz czy nie" zeby podpisywac sie pod jakimis wymysłami mediow. Wiekszosci tu radze poczytac relacje z wrzesnia, albo spojrzec na galerie odnosnie 17.09.39.
-
Coś czuje że tak sie to skończytotal1908 pisze:Akcja udanapzpn straty z tego spotkania odbije sobie na karach z meczy ligowych
Te szmaty z pzpn nie maja za grosz honoru,beda sie trzymac stanowisk az ich ktos nie "wyniesie z fotelami"!

-
Podbijam do pytania. Ulotki , plakaty skąd na to wszystko kasa ?stradivarius pisze:A mnie zastanawia kto pompuje kasę w stronę koniecpzpn.pl i tą całą ich akcję.
Nie sądzę,że ktokolwiek na tym forum zna organizatora tego wszystkiego.
Na moje to jest dopiero zagadka skąd oni mają siano i kto ten wózek pcha.
-
http://www.youtube.com/watch?v=UfGdaCpzcQw
tutaj chyba pasuje, znalezione w necie.
tutaj chyba pasuje, znalezione w necie.
-
Nie poddamy się terrorowi kibiców – zapowiedział w programie „24 Godziny” sekretarz generalny PZPN Zdzisław Kręcina. – Nie może być tak, że oni będą zmieniać władze demokratycznie wybranego związku – dodał działacz.
Zdaniem Kręciny puste trybuny na Stadionie Śląskim podczas meczu Polski ze Słowacją, to nie efekt bojkotu Polskiego Związku Piłki Nożnej, jaki od kilku tygodni prowadzą kibice. Jak powiedział, o tym, że kibiców nie będzie na stadionie „wiadomo było już po przegranym meczy z Irlandią”. - To, że zagrali mecz na dużym stadionie, to był sygnał Związku dla piłkarzy, że ciągle wierzymy w awans – dodał Kręcina.
Wszystko jest OK
Jego zdaniem nie ma powodu, by PZPN podał się do dymisji – jak chcieliby kibice. – PZPN jest po to by finansowo zabezpieczać rozgrywki piłkarskie i z tego zadania wywiązuje się dobrze – stwierdził sekretarz. Dodał, że wola kibiców dotycząca zmiany zarządu władz polskiej piłki spełnić się może dopiero w 2012 roku. – Wtedy odbędą się demokratyczne wybory i każdy będzie mógł przejąć władzę – powiedział Kręcina. Dodał również, że jego zdaniem obraz krytyczny PZPN w mediach jest mocno przesadzony.
Kręcina powiedział również, że władze Polskiego Związku Piłki Nożnej gotowe są spotkać się z bojkotującymi reprezentację kibicami, aby wspólnie dojść do konstruktywnych wniosków. – Nie boję się takiej konfrontacji ale to na pewno nie będzie konfrontacja – dodał Kręcina.
ZMIANA W 2012 ROKU?
Zdaniem Kręciny puste trybuny na Stadionie Śląskim podczas meczu Polski ze Słowacją, to nie efekt bojkotu Polskiego Związku Piłki Nożnej, jaki od kilku tygodni prowadzą kibice. Jak powiedział, o tym, że kibiców nie będzie na stadionie „wiadomo było już po przegranym meczy z Irlandią”. - To, że zagrali mecz na dużym stadionie, to był sygnał Związku dla piłkarzy, że ciągle wierzymy w awans – dodał Kręcina.
Wszystko jest OK
Jego zdaniem nie ma powodu, by PZPN podał się do dymisji – jak chcieliby kibice. – PZPN jest po to by finansowo zabezpieczać rozgrywki piłkarskie i z tego zadania wywiązuje się dobrze – stwierdził sekretarz. Dodał, że wola kibiców dotycząca zmiany zarządu władz polskiej piłki spełnić się może dopiero w 2012 roku. – Wtedy odbędą się demokratyczne wybory i każdy będzie mógł przejąć władzę – powiedział Kręcina. Dodał również, że jego zdaniem obraz krytyczny PZPN w mediach jest mocno przesadzony.
Kręcina powiedział również, że władze Polskiego Związku Piłki Nożnej gotowe są spotkać się z bojkotującymi reprezentację kibicami, aby wspólnie dojść do konstruktywnych wniosków. – Nie boję się takiej konfrontacji ale to na pewno nie będzie konfrontacja – dodał Kręcina.
ZMIANA W 2012 ROKU?

-
A orientuje się ktoś czy przypadkiem od rozdawanych biletów na prawo i lewo nie powinno się zapłacić podatku od darowizny?
Ja się na tym podatku zupełnie nie znam - można powiedzieć tylko że wiem, że coś takiego jest
Ja się na tym podatku zupełnie nie znam - można powiedzieć tylko że wiem, że coś takiego jest

-
Tak jak kazdy sukces, tak ten(jesli nim bedzie) bedzie mial wielu ojcow.
-
Ale pierdoli ten krecina "o tym, że kibiców nie będzie na stadionie „wiadomo było już po przegranym meczy z Irlandią”. " czy te pajace mysla ze dla nas naprawde najwazniejszy jest wynik???
,,Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań" - Gilbert Keith Chesterton
-
protest się udał
najważniejsze że sponsorzy przechwycili pałeczkę, wśród nich też są kibice
sam teraz zaczynam patrzeć "krytycznym okiem" na firmy które dalej sponsorują tą miodową mafię
kto by tego nie organizował ważne że coś robi a nie tylko narzeka, liczy się sam czyn, wyborów prezydenckich nie wygrają więc nie ma się czym więcej przejmować
dobrze by się stało gdyby protest na kadrze był dalej kontynuowany, a dodatkowo żeby tworzyła się jakaś presja niechęci do firm sponsorujących w dalszym ciągu pzpn
PS
ktoś wcześniej pisał o klubach, to jest całkiem inna bajka, w wielu dalej siedzą komunistyczne (UBckie?) cwaniaki ale reszta jest już zarządzana na "poziomie" i nieraz sama musi walczyć z debilizmami wychodzącymi od leśnych dziadków, jak dla mnie to dwie różne sprawy które należy rozgraniczać. Oby do końca tego roku to lato odeszło w niepamięć.

stradivarius napisał(a):
A mnie zastanawia kto pompuje kasę w stronę koniecpzpn.pl i tą całą ich akcję.
kto by tego nie organizował ważne że coś robi a nie tylko narzeka, liczy się sam czyn, wyborów prezydenckich nie wygrają więc nie ma się czym więcej przejmować

dobrze by się stało gdyby protest na kadrze był dalej kontynuowany, a dodatkowo żeby tworzyła się jakaś presja niechęci do firm sponsorujących w dalszym ciągu pzpn
PS
ktoś wcześniej pisał o klubach, to jest całkiem inna bajka, w wielu dalej siedzą komunistyczne (UBckie?) cwaniaki ale reszta jest już zarządzana na "poziomie" i nieraz sama musi walczyć z debilizmami wychodzącymi od leśnych dziadków, jak dla mnie to dwie różne sprawy które należy rozgraniczać. Oby do końca tego roku to lato odeszło w niepamięć.
Co ty q**wa w golfa z brytolami przyszedłeś grać ? Art de rue seulement en Pologne - tylko polski styl
Lato się skończyło, czas na wykopki !
Zawsze Nielegalnie - "art.54 Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów" %)
Lato się skończyło, czas na wykopki !
Zawsze Nielegalnie - "art.54 Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów" %)
-
Być może znaleźli kogoś dzianego, kto to finansuje... Może nawet kieruje tym jakaś "szara eminencja"... Dla mnie jest to mało istotne. Nieważne kim Ci ludzie tak na prawdę są. Ważne jest to, że mamy wspólny cel - zmiany w PZPN-ie. Zmiana pijaczyny Laty, chociażby dlatego, że jest niekompetentnym burakiem, co udowodnił np. wypowiedziami dla TVN-u tuż po meczu ze Słowenią w Mariborze i sposobem, w jaki zwolnił Benhakeera... Zmiana całej reszty zapijaczonego betonu na ludzi młodych, ambitnych i z pomysłem na polską piłkę, być może nawet na takich, którzy będą przymykać oko na race, nie dawać zakazów za byle gówno... Na razie może brzmi to nieco utopijnie, ale jak nie będziemy działać, to nic nie zmienimy. Dlatego popieram tą akcję niezależnie od tego, kto nią kieruje.SSW86 pisze:Podbijam do pytania. Ulotki , plakaty skąd na to wszystko kasa ?stradivarius pisze:A mnie zastanawia kto pompuje kasę w stronę koniecpzpn.pl i tą całą ich akcję.
-
Lepszy ten koniecpzpn.pl niż nic. Inicjatywa jest świetna, coś się w końcu dzieje i gówno mnie to obchodzi czy to jakaś gra polityczna twórców tej strony itp... Niech sobie prowadzą prywatne gierki, ale dzięki temu skorzystać możemy My kibice.
To samo co do Kurskiego.....Wstawił się za Lechią w sprawie transparentu. Wywołał troche szumu, a wśród wielu słyszałem, że prowadzi gierki polityczne, że chce zyskać poparcie społeczeństwa itp... No i co z tego Panowie? Przecież to normalne. Ale ich włażenie w dupe może nam tylko pomóc.
To samo co do Kurskiego.....Wstawił się za Lechią w sprawie transparentu. Wywołał troche szumu, a wśród wielu słyszałem, że prowadzi gierki polityczne, że chce zyskać poparcie społeczeństwa itp... No i co z tego Panowie? Przecież to normalne. Ale ich włażenie w dupe może nam tylko pomóc.
-
Nie poddamy się terrorowi kibiców;Nie może być tak, że oni będą zmieniać władze demokratycznie wybranego związku. Osobiscie ten kręcina jest kolejnym przykładem kolejnego nieudolnego czlonka czyt.kutasa z pzpn,ani terror,ani oni(za kogo on nas ma czlonek) nie powinno sie pojawiac.Nie mozna im sie dać nachapać do 2012
Pieniądz to największa szmata
-
Pewne jest to, że takie protesty to czerwonych nie wyjebią, to jest tylko wstęp do "czegoś" co trzeba zrobić, aby się ich pozbyc. I pewne jest też to, że kibice sie ich nie pozbędą, bo nie mamy tak "wielkiego słowa", aby coś zawojowało. Czas, aby ktoś w końcu wpierdolił tego prokuratora i on się tym zajął bo jak nie on, to nikt inny tego nie zrobi.
FOTOFANTICS.EU NA FACEBOOK'U ! !
POLUB NAS: https://www.facebook.com/FotoFanatics.eu

POLUB NAS: https://www.facebook.com/FotoFanatics.eu

-
eldus nie prokuratora tylko kuratora, ale masz 100% racji
,,Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań" - Gilbert Keith Chesterton
-
Co do ich finansowania to wystarczy poczytać ich forum i zobaczycie skąd mają te plakaty , ulotki itp ... jest wiele osób w polsce które mają swoje drukarnie i inne firmy oraz środki na których wydanie mogą sobie pozwolić , spodobał im się pomysł i pomagają chłopakom , najbardziej mnie rozpierdala rozkminka połowy forum z politycznymi gierkami a zapomnieli jak na początku tego wieku wiele ekip wydzierało kase na oprawy i wyjazdy od polityków którzy szukali głosów wszędzie
Niech chłopaki robią swoje i jeszcze raz im chwała za to , wyjebane mam na to kto sobie to przypisze byle by to zrobił tak aby nikt i nic nam niesrał na naszym podwórku i aby polska piłka zaczeła wreszcie być zauwarzana w europie i nam kibicom nikt niewchodził w drogę

W IMIÉ OJCA I SYNA UNIA NOWA SARZYNA
-
Mnie osobiscie nie insteresuje kto zajmuje sie organizacja i dzialaniami ludzi ze strony koniecpzpn.pl . Dla mnie to sluszne dzialanie i koniec . Lato i jego swita w ogole nie powinna tam sie znalezc . Lato pilkarzem byl swietnym , krolem strzelcow zreszta , ale jest zwyklym glupkiem , ktory co najwyzej moze zarzadzac swoja zona (jesli takowa posiada bo w szczegoly jego zycia prywatnego sie nie zaglebiam) . W ogole skandalem jest to , ze tacy ludzie jak on moge pelnic jakakolwiek wladze . Juz po jego jednej z pierwszych decyzji o podwyzszeniu sobie pensji do 50000zl powinien poleciec na przepity ryj . Ja osobiscie przylaczylem sie do akcji pusty stadion i jesli my , kibice zorganizujemy cos podobnego to ponownie chetnie sie przylacze . Grunt to zlikwidowac postkomunistyczne swinie , ktore teraz zarzadzaja polska pilka , tych ktorzy nazywaja nas , prawdziwych kibicow terrorystami i chuliganami . Polska pilka osiagnela dno , mam nadzieje , ze moje przyszle dzieci czy wnuki , beda sie mogly radowac z sucesow Polski , a moze i my za 20-30lat bedziemy mogli sie cieszyc ze swietnej gry naszych orlow .
Ze swojej strony dziekuje za uwage
i mam nadzieje ze nasi kadrowicze bez zadnego wyjatku zdaja sobie sprawe ze nie bojkotujemy zawodnikow , tylko bande chamow z PZPN
Ze swojej strony dziekuje za uwage

-
mam pytanie z innej beczki,czy logo PZPN przed wojna bylo takie jak obecne,bo jesli nie to moze zupelnie zrewolucjonizowac cala instytucje i pozbyc sie balastu emblematu kojarzonego z nieudacznictwem, korupcja itp,ktos podal przyklad Serbii jak z degrengolady (ktorej polscy kibice byli swiadkami na pustej Marakanie) do bycia silna kadra i grania przy pelnym poparciu 50 000 ludzi ostatnio z Rumunia....kibice olali mecze (a bylo to juz po odseparowaniu sie Czarnogory), tam tez zatrudniono trenera ktory zwijal w ch...kasy ale ostatecznie olal sprawe (Camacho), a teraz wszystko jest na dobrej drodze, w Polsce chyba po tych fartownych w sumie awansach na mundiale i euro za bardzo pomalowano trawe na zielono.....moze byc juz chyba tylko lepiej...pozdro
TYBET JEST SERBSKI
-
szczena_uns pisze:Co do ich finansowania to wystarczy poczytać ich forum i zobaczycie skąd mają te plakaty , ulotki itp ... jest wiele osób w polsce które mają swoje drukarnie i inne firmy oraz środki na których wydanie mogą sobie pozwolić , spodobał im się pomysł i pomagają chłopakom , najbardziej mnie rozpierdala rozkminka połowy forum z politycznymi gierkami a zapomnieli jak na początku tego wieku wiele ekip wydzierało kase na oprawy i wyjazdy od polityków którzy szukali głosów wszędzieNiech chłopaki robią swoje i jeszcze raz im chwała za to , wyjebane mam na to kto sobie to przypisze byle by to zrobił tak aby nikt i nic nam niesrał na naszym podwórku i aby polska piłka zaczeła wreszcie być zauwarzana w europie i nam kibicom nikt niewchodził w drogę
Wróg pzpn-u jest moim przyjacielem.Na konto nie patrze( może być nawet pruszkowskie , czy tego oszusta rydzyka)
-
[link]
ciekawe czy to prawda
ciekawe czy to prawda
-
Niech nas przeproszą za belfast, bratysławę i pragę.eryczek pisze:[link]
ciekawe czy to prawda
Tylko pod Krzyżem, tylko pod tym Znakiem Polska jest Polską, a Polak Polakiem!
BÓG - HONOR - OJCZYZNA
Wielka Polska Katolicka
Krucjata Różańcowa za Ojczyznę! Codziennie odmawiajcie Różaniec o Polskę wierną Bogu, Krzyżowi i Ewangelii, o wypełnienie Jasnogórskich Ślubów Narodu!
BÓG - HONOR - OJCZYZNA
Wielka Polska Katolicka
Krucjata Różańcowa za Ojczyznę! Codziennie odmawiajcie Różaniec o Polskę wierną Bogu, Krzyżowi i Ewangelii, o wypełnienie Jasnogórskich Ślubów Narodu!