Nie wiem czy był taki temat jeśli był to sory i proszę o skasowanie a jak nie to mam nadzieje że nie zjedziecie mnie za założenie go. Gdyby temat powstał 2 lata temu myślę że mielibyśmy już z 1000 przekrętów opisanych.
Myślę że przekręt numer 1 ostatnich dni to brak licencji dla ŁKS-u, no ale to co zrobili w II lidze myślę że nie daleko odstaje od tego Łódzkiego. A mianowicie:
http://www.90minut.pl/news/96/news96338 ... ubice.html
PZPN zaproponował grę w II lidze Polonii Słubice
Dzisiaj z Polskiego Związku Piłki Nożnej dotarła do Słubic propozycja gry w II lidze w sezonie 2009/2010.
O tym, że w nowym sezonie drugoligowym nie wystąpią dwa zespoły (Kotwica Kołobrzeg i Odra Opole), wiadomo było już od kilku tygodni. Kotwica ze względu na problemy finansowe oraz na brak obiektu, na którym można rozgrywać mecze II ligi, zdecydowała się na grę w III lidze, natomiast zadłużona Odra definitywnie zniknęła z piłkarskiej mapy Polski.
W związku z tym w drugoligowym towarzystwie zwolniły się dwa miejsca. Regulamin rozgrywek mówi wyraźnie, jak należy zachować się w takich przypadkach. Wówczas ligowy byt zachowują spadkowicze, którzy zostali sklasyfikowani najwyżej w poprzednim sezonie, więc pierwsze propozycje gry w II lidze otrzymały Victoria Koronowo oraz Lechia Zielona Góra. Z tego duetu z możliwości gry w II lidze skorzystała tylko Lechia, choć jeszcze się zastanawia.
Działacze Victorii ze względu na problemy finansowe nie biorą pod uwagę możliwości dalszych występów w tej klasie rozgrywkowej. Po takiej decyzji włodarzy z Koronowa kolejnym klubem, przed którym otworzyła się szansa na grę w II lidze, był Chemik Police. Ta drużyna zmaga się jednak z jeszcze większymi problemami finansowymi i nie wiadomo, czy wystąpi nawet w III lidze, do której została zdegradowana. Dlatego też odpowiedź polickich działaczy mogła być tylko jedna: nie jesteśmy zainteresowani grą w II lidze.
Tym samym propozycja zajęcia ostatniego wolnego miejsca w grupie zachodniej II ligi w sezonie 2009/2010 dotarła do Polonii Słubice. W związku z tym najbliższe dni zapowiadają się niezwykle intensywnie dla klubowych działaczy. Skompletowanie wszystkich dokumentów niezbędnych do otrzymania licencji na grę w II lidze będzie bardzo czasochłonnym zajęciem.
- Jesteśmy niezmiernie szczęśliwi, że nadal będziemy grać w II lidze. Moim zdaniem tam jest nasze miejsce. Zrobimy wszystko, aby drużyna, która broniła będzie barw Polonii w nowym sezonie, była ekipą, z którą każdy będzie musiał się liczyć. W tym kierunku pójdą nasze ruchy kadrowe - powiedział wiceprezes klubu Grzegorz Kozera.
źródło: Polonia Słubice
Zagłębie ledwo utrzymało się w barażach a Polonia Słubice za wspaniały sezon dostaje utrzymanie, no brak słów...
PRZEKRĘTY PZPN-U !!!!!!!!!!!
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: PRZEKRĘTY PZPN-U !!!!!!!!!!!
Niech ktoś mnie poprawi jak się mylę, ale gdyby Np Zagłębie baraż przegrało to ono było by pierwszą drużyną która by mogła się utrzymać dzięki Odrze i Kotwicy.dorian87 pisze:źródło: Polonia Słubice
Zagłębie ledwo utrzymało się w barażach a Polonia Słubice za wspaniały sezon dostaje utrzymanie, no brak słów...
Oczywiście sytuacja jest chora bo jak widać w grając w 18 zespołowej lidze z której spadają 4 drużyny a 4 kolejne graja baraże czyli de facto są narażone na spadek, można się utrzymać zajmując ostanie miejsce... Żadnego przekrętu w tym nie ma ale cała sytuacja kompromitująca dla polskiej piłki nożnej.
Zalenzer Sportverein 1906 Zalenze (od 1924 KKS Górnik Katowice) + SC Eiche 1911 Domb (GKS Dąb Katowice) + Orzeł 1920 Wełnowiec + RKS 1920 Bogucice (Górnik 1920 Katowice) = GKS 1964 Katowice.
-
Jak to nie ma przekrętu ? My tu walczymy o każdy punkt, cieszymy się z każdego zwycięstwa jak dzieci a się okazuje że Polonia która nie dość że była najgorszą drużyną w sezonie (do bezpiecznej strefy brakowało jej tylko 22 ptk. !) to jeszcze gdzieś tam czytałem że już 4 sezon z rzędu utrzymuje się w podobny sposób...więc albo ktoś ze Słubic ma bardzo mocne plecy w PZPN albo mają ogromne "szczęście". Według mnie Polonia powinna spaść z hukiem za wspaniały sezon do III ligi, a awansować powinien ktoś z czwórki która grała w barażach (BKS, Sparta Świdnica, Błękitni Stargrad Szczec., Goplana Inowrocław) wiem że byłby też problem z tym która drużyna miała by awansować, no ale zawsze można te drużyny porównać jak sobie radziły w swoich ligach i która była najlepsza itp, no albo też po wynikach w barażach. W tym przypadku awans dostał by BKS co według mnie były by dużo bardziej sprawiedliwe niż utrzymanie najgorszej drużyny sezonu !
-
" kto jest najwieksza ku*** w Polsce i dlaczego PZPN" jest taki temat i mysle ze nie ma sensu zakladac kolejnego o tych debilach