PRZEKRĘTY PZPN-U !!!!!!!!!!!

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
dorian87

PRZEKRĘTY PZPN-U !!!!!!!!!!!

Post autor: dorian87 » 03.07.2009, 23:24

Nie wiem czy był taki temat jeśli był to sory i proszę o skasowanie a jak nie to mam nadzieje że nie zjedziecie mnie za założenie go. Gdyby temat powstał 2 lata temu myślę że mielibyśmy już z 1000 przekrętów opisanych.

Myślę że przekręt numer 1 ostatnich dni to brak licencji dla ŁKS-u, no ale to co zrobili w II lidze myślę że nie daleko odstaje od tego Łódzkiego. A mianowicie:

http://www.90minut.pl/news/96/news96338 ... ubice.html

PZPN zaproponował grę w II lidze Polonii Słubice
Dzisiaj z Polskiego Związku Piłki Nożnej dotarła do Słubic propozycja gry w II lidze w sezonie 2009/2010.

O tym, że w nowym sezonie drugoligowym nie wystąpią dwa zespoły (Kotwica Kołobrzeg i Odra Opole), wiadomo było już od kilku tygodni. Kotwica ze względu na problemy finansowe oraz na brak obiektu, na którym można rozgrywać mecze II ligi, zdecydowała się na grę w III lidze, natomiast zadłużona Odra definitywnie zniknęła z piłkarskiej mapy Polski.

W związku z tym w drugoligowym towarzystwie zwolniły się dwa miejsca. Regulamin rozgrywek mówi wyraźnie, jak należy zachować się w takich przypadkach. Wówczas ligowy byt zachowują spadkowicze, którzy zostali sklasyfikowani najwyżej w poprzednim sezonie, więc pierwsze propozycje gry w II lidze otrzymały Victoria Koronowo oraz Lechia Zielona Góra. Z tego duetu z możliwości gry w II lidze skorzystała tylko Lechia, choć jeszcze się zastanawia.

Działacze Victorii ze względu na problemy finansowe nie biorą pod uwagę możliwości dalszych występów w tej klasie rozgrywkowej. Po takiej decyzji włodarzy z Koronowa kolejnym klubem, przed którym otworzyła się szansa na grę w II lidze, był Chemik Police. Ta drużyna zmaga się jednak z jeszcze większymi problemami finansowymi i nie wiadomo, czy wystąpi nawet w III lidze, do której została zdegradowana. Dlatego też odpowiedź polickich działaczy mogła być tylko jedna: nie jesteśmy zainteresowani grą w II lidze.

Tym samym propozycja zajęcia ostatniego wolnego miejsca w grupie zachodniej II ligi w sezonie 2009/2010 dotarła do Polonii Słubice. W związku z tym najbliższe dni zapowiadają się niezwykle intensywnie dla klubowych działaczy. Skompletowanie wszystkich dokumentów niezbędnych do otrzymania licencji na grę w II lidze będzie bardzo czasochłonnym zajęciem.

- Jesteśmy niezmiernie szczęśliwi, że nadal będziemy grać w II lidze. Moim zdaniem tam jest nasze miejsce. Zrobimy wszystko, aby drużyna, która broniła będzie barw Polonii w nowym sezonie, była ekipą, z którą każdy będzie musiał się liczyć. W tym kierunku pójdą nasze ruchy kadrowe - powiedział wiceprezes klubu Grzegorz Kozera.

źródło: Polonia Słubice

Zagłębie ledwo utrzymało się w barażach a Polonia Słubice za wspaniały sezon dostaje utrzymanie, no brak słów...

iparts.pl
*MALek*

Re: PRZEKRĘTY PZPN-U !!!!!!!!!!!

Post autor: *MALek* » 04.07.2009, 00:04

dorian87 pisze:źródło: Polonia Słubice

Zagłębie ledwo utrzymało się w barażach a Polonia Słubice za wspaniały sezon dostaje utrzymanie, no brak słów...
Niech ktoś mnie poprawi jak się mylę, ale gdyby Np Zagłębie baraż przegrało to ono było by pierwszą drużyną która by mogła się utrzymać dzięki Odrze i Kotwicy.
Oczywiście sytuacja jest chora bo jak widać w grając w 18 zespołowej lidze z której spadają 4 drużyny a 4 kolejne graja baraże czyli de facto są narażone na spadek, można się utrzymać zajmując ostanie miejsce... Żadnego przekrętu w tym nie ma ale cała sytuacja kompromitująca dla polskiej piłki nożnej.
Zalenzer Sportverein 1906 Zalenze (od 1924 KKS Górnik Katowice) + SC Eiche 1911 Domb (GKS Dąb Katowice) + Orzeł 1920 Wełnowiec + RKS 1920 Bogucice (Górnik 1920 Katowice) = GKS 1964 Katowice.

arturo

Post autor: arturo » 04.07.2009, 10:09

Jak to nie ma przekrętu ? My tu walczymy o każdy punkt, cieszymy się z każdego zwycięstwa jak dzieci a się okazuje że Polonia która nie dość że była najgorszą drużyną w sezonie (do bezpiecznej strefy brakowało jej tylko 22 ptk. !) to jeszcze gdzieś tam czytałem że już 4 sezon z rzędu utrzymuje się w podobny sposób...więc albo ktoś ze Słubic ma bardzo mocne plecy w PZPN albo mają ogromne "szczęście". Według mnie Polonia powinna spaść z hukiem za wspaniały sezon do III ligi, a awansować powinien ktoś z czwórki która grała w barażach (BKS, Sparta Świdnica, Błękitni Stargrad Szczec., Goplana Inowrocław) wiem że byłby też problem z tym która drużyna miała by awansować, no ale zawsze można te drużyny porównać jak sobie radziły w swoich ligach i która była najlepsza itp, no albo też po wynikach w barażach. W tym przypadku awans dostał by BKS co według mnie były by dużo bardziej sprawiedliwe niż utrzymanie najgorszej drużyny sezonu !

BISKUP2

Post autor: BISKUP2 » 04.07.2009, 10:20

" kto jest najwieksza ku*** w Polsce i dlaczego PZPN" jest taki temat i mysle ze nie ma sensu zakladac kolejnego o tych debilach

ODPOWIEDZ