PiS chce karać za kaptur i tatuaż; PO: Dożywotnie zakazy
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Przejebane mają chłopaki z Warszawy bo są teraz takimi królikami doświadczalnymi, na ich osobach władza chce zrobić pokazówkę jak skutecznie walczą z chuligaństwem i spodziewam się niestety bardzo surowych kar. Nie dość że już się nimi posłużono, w zasadzie prowokując ich jak dzieci, to wygląda że na tym jeszcze nie koniec.

-
Chyba przedwczesne wybory się szykują bo nie dość że p******* jak potłuczeni to jeszcze wszysyc razem.
Na c**** nam ta konstytucja, jeżeli co raz jakiś kretyn wpada na coraz to bardziej ograniczające i skandaliczne pomysły? Niedługo wolnośc obywatela na meczu będzie przypominać jakąs Koreę czy inne reżimowe wypiździewo.
Na c**** nam ta konstytucja, jeżeli co raz jakiś kretyn wpada na coraz to bardziej ograniczające i skandaliczne pomysły? Niedługo wolnośc obywatela na meczu będzie przypominać jakąs Koreę czy inne reżimowe wypiździewo.
-
-
Wydarzenia z ostatnich dni pokazują że policja skutecznie zaczyna zniechęcać ludzi do przychodzenia na stadion.
Zapanuje wielki strach nie przed "kibolami" a przed policyjną prowokacją. Kogoś trzeba złapać żeby w w prasie ładnie wyglądały nagłówki - zatrzymano ponad 200 agresywnych huliganów z widelcami"
Zapanuje wielki strach nie przed "kibolami" a przed policyjną prowokacją. Kogoś trzeba złapać żeby w w prasie ładnie wyglądały nagłówki - zatrzymano ponad 200 agresywnych huliganów z widelcami"
-
Musicie się pogodzić z tym że im bardziej popularność władzy będzie spadać, tym radykalniej będzie ona działać wobec kibiców - jest to świetne pole do popisu, w społeczeństwie jesteśmy traktowani jako zło. Co drugi (jeśli nie większy odsetek) Polak po 30. wypowiada się na te tematy bardzo radykalnie ("dać policji ostrą amunicję", "lać po tych głupich łbach"...) i każde takie działanie jak to wobec Legii czy GKS-u Katowice poprawia wizerunek rządzących. No i do tego dochodzi to Euro i obietnice wyeliminowania chuligaństwa ze stadionów - gdzie z 8 lat temu ktoś normalny uwierzyłby że taka akcja Legii skończy się taką reakcją policji ?

-
Nie wiedzialem gdzie to napisac to napisze to tutaj, w dzisiejszym Sporcie zajebista moim zdaniem wypowiedz Wojciecha Kowalczyka dokladnie nie zacytuje ale napewno powiedzial cos w stylu: ' Gdyby tam bylo 740 chuliganów to policja spieprzałaby gdzie pieprz rośnie, a media robia z tego wielka afere.'
-
Można było się spodziewać ze sprawy będą szły w tym kierunku (wysokie kary). Mam tylko nadzieje ze prawo będzie tak działało tylko na stadionie a za ganianki po mieście, bojki na peronach itd nie będzie żadnych zakazów stadionowych (bo to niedorzeczne i w końcu ktoś to w sadzie udowodni) kar dla klubów itd. No bo bądźmy przez chwile obiektywni- stadiony rzeczywiście nadają sie tylko dla oglądania piłki i "pojedynków" ultrasów. Właśnie dlatego podoba mi sie model brytyjski gdzie leja sie w pubach na ulicach itd. Sam często widziałem jak przed meczem (Wrexham F.C., tam mieszkałem) potrafią pic w jednym pubie a po meczu podczas którego coś sie działo (choćby chujowe sędziowanie na ich niekorzyść) ustawiali sie na pobliskim dworcu na bójkę.
Co do tytułu tematu- coś sie SLD nie wypowiada

Co do tytułu tematu- coś sie SLD nie wypowiada

k1 pisze:
Dodam tylko dla koelgi MAF, że w "dywanie" część szali była rozpruta na pół, bynajmniej nie po to, żeby zyskać optycznie. Maszyna do szycia nie radziłą sobie ze zszywaniem grubych szali, bo łamały się igły. Te, które nie były zszyte nie były rozpruwane! A jak Cię tak to boli to sobie podziel liczbę, która się paliła na dwa, a nie rzucasz jakieś gorzkie żale.
-
Chociaż popieram PIS to po tym co teraz wypowiadają w mediach wtórując tym samym Platformie są dla mnie skończonymi skurwiałymi szmatami bo sądziłem, że dla przeciwwagi uderzą z innej strony i zarzucą PO, że wcześniej pis oskarżała o wprowadzenie państwa policyjnego a teraz robi to samo. Na chwilę obecną nie idę na wybory bo nie wiedzę partii która mogła by reprezentować moje interesy i zapewnić mi przysługujące mi jak obywatelowi RP swobody obywatelskie. Z perspektywy kilku lat trzeba przyznać, że jeśli chodzi o walkę z kibicami to najłagodniejszy był SLD gdyż mimo ich czerwonego często ZOMOwskiego rodowodu nie reagowali tak gwałtownie i z taką furią jak ma to miejsce w tej chwili, a do tego kasę którą mieli wydać na psiarnie przynajmniej pakowali do swojej kieszeni:-)
Ubolewam nad tym, że my jako kibice nie posiadamy w sejmie żadnej osoby która by stanęła w naszej obronie, cioty mają Biedronia, mniejszość niemiecka ma Krolla i Kutza, feministki też napewno kogoś mają, a my tak licząca tysiące grupa nie mamy NIKOGO sądzę, że kimś takim mógł by być Rafał Wiechecki jeszcze za czasów dawnej koalicji PIS-LPR-Samoobrona niestety to już historia. Uważam, że czas to zmienić i warto by już teraz zacząć się organizować choć i tam wszystko c*** może strzelić przez to zajebane EURO 2012.
Ubolewam nad tym, że my jako kibice nie posiadamy w sejmie żadnej osoby która by stanęła w naszej obronie, cioty mają Biedronia, mniejszość niemiecka ma Krolla i Kutza, feministki też napewno kogoś mają, a my tak licząca tysiące grupa nie mamy NIKOGO sądzę, że kimś takim mógł by być Rafał Wiechecki jeszcze za czasów dawnej koalicji PIS-LPR-Samoobrona niestety to już historia. Uważam, że czas to zmienić i warto by już teraz zacząć się organizować choć i tam wszystko c*** może strzelić przez to zajebane EURO 2012.
Lech Poznań
-
-
Kiedyś do władzy dojdzie UPR

a tak oftopując, bo przepychanki polityczne w tym kontekście mam głęboko w d**** (zresztą - te wszystkie k**** mówią jednym głosem)
to stowarzyszenie "Błękitna Siła" - działa ono? bo troszkę to wyglądało jakby było utworzone tylko w związku z akcją w Mydlnikach - a czy nie możnaby było 'rozciągnąć' tej inicjatywy na całą Polskę, i wyłapywać każdy tego typu przypadek? myślę że OZSK też mogłoby coś w tym 'pomóc', jakkolwiek - ot takie luźne przemyślenia to są bardziej, bo zdaję sobie sprawę że 'nic przez net'

-
-
Istnieje dalej, ale opiera się na społecznej pracy członków i na pewno świeża krew im się przyda.to stowarzyszenie "Błękitna Siła" - działa ono? bo troszkę to wyglądało jakby było utworzone tylko w związku z akcją w Mydlnikach - a czy nie możnaby było 'rozciągnąć' tej inicjatywy na całą Polskę, i wyłapywać każdy tego typu przypadek? myślę że OZSK też mogłoby coś w tym 'pomóc', jakkolwiek - ot takie luźne przemyślenia to są bardziej, bo zdaję sobie sprawę że 'nic przez net'
Nasza sprawa Mydlnik może ucichła (bo i ucichnąć musiała), ale dalej jest w toku. Obecnie prokuratura zajmuje się:
a) sprawą chuligańskich wybryków na dworcu w Tarnowie
b) popełnieniem przestępstwa przez funkcjonariuszy policji w Krakowie-Mydlnikach
c) popełnieniem przestępstwa przez policjantów na komendzie w Tarnowie (pobicia, znęcanie psychiczne).
Na pewno dłuższy czas potrwa zebranie zeznań, materiałów dowodowych, ale trzeba walczyć.
I nie żadne akcje, nie żadne transy - to nie wiele daje. Należy przede wszystkim za każdą drobnostkę, za każde ich wykroczenie, za każdy błąd iść na drogę prawną.
W sądach orzekają sędziowie i żaden (a raczej prawie żaden) nie orzeknie, gdy pzredstawi się niezbite dowody.
To jest długa praca u podstaw, ale należy ją wykonywać. Nie raz na 10 przypadków, ale w każdym.
Pzdr
Stowarzyszenie Kibiców GKS-u Katowice "SK 1964"
[link]
[link]
-
przeciez chyba nie wierzycie ze to z kapturami wejdzie w życie, to jest zwykłe pierdolenie, w Bydgoszczy jakis czas temu stwierdzili że na derby z Elaną kibice nie będą mogli wnieść szalików bo zasłaniają nimi twarze, oczywiscie do tego nie doszło. tylko tak gadają, przeciez zakaz zakladania kaptura mozna latwo zaskarzyc do trybunału praw człowieka i jestem przekonany ze odrzuci taką debilną ustawę.
a jesli chodzi o PO i PiS to spokojnie panowie przeciez to politycy, p******* wszyscy głupoty, ale wydaje mi się ze gdyby dalej ministrem sprawiedliwości był Ziobro to już chciałby wprowadzać karę śmierci dla kibiców
a jesli chodzi o PO i PiS to spokojnie panowie przeciez to politycy, p******* wszyscy głupoty, ale wydaje mi się ze gdyby dalej ministrem sprawiedliwości był Ziobro to już chciałby wprowadzać karę śmierci dla kibiców
-
-
Albo jak za komuny. Powijali człowieka na dołek bo nie przestrzegał godziny policyjnej, swoje odsiedział i wypuszczali już w godzinie policyjnej. Ledwo człowiek wyszedł z komisariatu i znowu powijali na dołek za nieprzestrzeganie godziny policyjnej.Fighting Dragon Tokyo pisze:Za posiadanie tatuażu z obelżywym napisem (nie wiem o jaki im chodzi) też 5.000 zł mandatu i 14 dni aresztu. Czyli jak np. kibic odsiedzi te 14 dni to tatuaż traci ważność?-J- pisze:A jak będzie deszcz padał i założę kaptur to też mnie wpierdolą za kratki ?![]()
Co za oszołomy ja p*******.
Z tym tatuażem też może być podobnie...a co gorsza jak będziesz miał wytatuowany krzyż. Obelżywy!! Obraża inne religie!
[link][link][link]
-
p******* ciągle na przykładzie Wielkiej Brytanii... Niech ku*** stadiony i poziom polskiej piłki nożnej będzie na takim poziomie jak np. w Anglii czy Szkocji to mogą powalczyć z 'bandytami'. A tak to za wiele ludzi nie pójdzie na jakąś kopanine za 30 zł i to jeszcze na rozwalających sie stadionach... Priorytety im sie jebią.
j**** idiotów ! Tępe skurwysyny !
-
W takim bądź razie wydziarani panowie - zostawiajcie swoje tatuaże w domach i koniecznie nie przychodźcie z nimi na stadiona nawet przyjście na mecz z tatuażem o podobnej treści

A tak na poważnie to politrukom chyba się w baniach poprzewracało. Mikke kiedyś mówił o wolności, która ostała się w internecie i na stadionach. Pseudopolitycy doskonale o tym wiedzą, że na mecze często przychodzą niepokorni i niedający się omamić (głównie młodzi) ludzie, a są oni dla władzy niewygodni, bo nie myślą zgodnie z wytycznymi partyjnego programu.
Tak na marginesie to wynajdowanie kolejnych tematów zastępczych. Taki temat to sensacja dla mas, show dla podstarzałych pań, które codziennie karmią się Faktem i Super Expressem. Nie chcę wspominać o skali nadużyć i manipulacji, których dopuszczają się ludzie pracujący w brukowcach - sami widzicie, co się dzieje po zatrzymaniu Legionistów.
Pomysł z kapturem to najśmieszniejszy pomysł, o jakim ostatnio słyszałem

A nie idą przypadkiem wybory do Europarlamentu w 2009? To już wiemy, czemu nasz miś Grzesio Schetynesku (plus pan Kamiński, ale już z innej opcji politycznej) chce egzekwować zakazy w caaaałej socjalistycznej Europie

-
chodzi im o zakrywanie twarzy tym kapturem ale znajac polskie pierdolone zomo to jak załozysz tylko na głowe to i tak ci podciagna pod paragraf a sad c*** bedzie interesował ze deszcz padał i tak koło sie zamyka w tym panstwie "prawa"-J- pisze:A jak będzie deszcz padał i założę kaptur to też mnie wpierdolą za kratki ?![]()
Rodowity katowiczanin tylko GKS KATOWICE,klub mojego miasta.
-
powiem wam, ze jak bym wylapal taki dozywotni zakaz to wtedy psycha siada. stalbym sie dla wszystkich 'panstwowcow' (urzedow, ratuszy, policji, strazy miejskiej, sokistow a nawet zus-u itd.) jebanym skurwysynem co za cel sobie obral uprzykrzanie im zycia. nikt nie moglby mi zabrac checi wyjazdu w weekend na mecz do konca zycia.
mialem zakaz - trwal krotko, 2 latka- czlowiek jakos sobie radzil, niekoniecznie odpuscilem mecze choc niektore po prostu bylo trzeba. czas zlecial, bylo-minelo i jest ok. ale zakaz do konca zycia? media tym patalachom w garniakach w glowie jebia.
mialem zakaz - trwal krotko, 2 latka- czlowiek jakos sobie radzil, niekoniecznie odpuscilem mecze choc niektore po prostu bylo trzeba. czas zlecial, bylo-minelo i jest ok. ale zakaz do konca zycia? media tym patalachom w garniakach w glowie jebia.
j****
-
Mistrzu, ależ ja doskonale wiem o co chodzi, tylko czekam aż te niedojeby skapną się co chcą wprowadzić w życie.Żaba-Katowice pisze:chodzi im o zakrywanie twarzy tym kapturem ale znajac polskie pierdolone zomo to jak załozysz tylko na głowe to i tak ci podciagna pod paragraf a sad c*** bedzie interesował ze deszcz padał i tak koło sie zamyka w tym panstwie "prawa"-J- pisze:A jak będzie deszcz padał i założę kaptur to też mnie wpierdolą za kratki ?![]()
Kolejny bubel prawny...kolejny wielki burdel...rodem jak w pzpn.
p*******, od jutra zbieram na bombę pod te k**** z Wiejskiej, i c***.
-
Tak teraz sobie myślę, że pomysł walki z kapturami na stadionach wcale nie jest powiedziane, że się nie powiedzie i nie dojdzie do eliminacji tego typu ubioru. Już teraz ochrona sprawdza w niektórych klubach co jest napisane na szalikach więc czemu nie mieli robić by selekcji pod kontem bluz z kapturem, wszystko możliwe. Wielu angoli 20 lat temu nie przypuszczało, że zabronione będzie im wstawanie z krzesełka w trakcie meczu a teraz co? Obym okazał się złym prorokiem, dlatego dopóki jeszcze można na dniach kupuję sobie nową bluze ninja 

Lech Poznań