a jak na Love Parade do Berlina zjezdzalo od 1-2 mln ludzi to mieszkancy tez wyjezdzali ? zero wyobrazni.Dzikson! pisze:Na Niemcy-Chorwacja austryjacy oczekuja ponad 200.000 fanow z Niemczech i Chorwacji. 30.000 bedzie na stadionie a gdzie reszta?
Dodam ze w Klagenfurcie mieszka lekko ponad 200.000 a przeciez wszyscy mieszkance Klagenfurty nie wyjada...
Euro2008-hotele,transport,atrakcje itp
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
-
Wiez jak wyglada rynek gdzie bedzie telebim?Darko Pancev pisze:a jak na Love Parade do Berlina zjezdzalo od 1-2 mln ludzi to mieszkancy tez wyjezdzali ? zero wyobrazni.Dzikson! pisze:Na Niemcy-Chorwacja austryjacy oczekuja ponad 200.000 fanow z Niemczech i Chorwacji. 30.000 bedzie na stadionie a gdzie reszta?
Dodam ze w Klagenfurcie mieszka lekko ponad 200.000 a przeciez wszyscy mieszkance Klagenfurty nie wyjada...
-
nie wiem jak wyglada ale wiem jak organizacja takie czegoś wygladała w Dortmundzie i innych miastach...Dzikson! pisze:Wiez jak wyglada rynek gdzie bedzie telebim?Darko Pancev pisze:a jak na Love Parade do Berlina zjezdzalo od 1-2 mln ludzi to mieszkancy tez wyjezdzali ? zero wyobrazni.Dzikson! pisze:Na Niemcy-Chorwacja austryjacy oczekuja ponad 200.000 fanow z Niemczech i Chorwacji. 30.000 bedzie na stadionie a gdzie reszta?
-
Skoro nie wiesz, to po co piszesz takie bzdury???
Zajrzyj na [link] , obejrzyj filmiki i nie zawracaj pałki porównywaniem Berlina do Kalgenfurtu...
Zajrzyj na [link] , obejrzyj filmiki i nie zawracaj pałki porównywaniem Berlina do Kalgenfurtu...
Wymienię:
2 x POL-GER 3 KAT. na 2 x POL-AUT 1 KAT
2 x 1/4 #26 1 KAT lub 2 x 1/4 #27 1 KAT lub 2 x 1/4 #28 1 KAT na 2 x dowolny półfinał dowolnej kategorii
2 x 1/4 #26 1 KAT lub 2 x 1/4 #27 1 KAT lub 2 x 1/4 #28 1 KAT na 2 x dowolny półfinał dowolnej kategorii
-
Ja i tak mam taki plan, że w mieście rozgrywania meczu chcę być tylko dzień przed i w dniu meczu. A w nastepnego poranka wyjazd. Planuję między meczami odwiedzić Węgry (Budapeszt i Balaton), Włochy (Triest), Słowenię (zamki i jaskinie) i wybrzeże chorwackie (Rijeka i wyspa Krk). Jak wakacje, to wakacje! 

Wymienię:
-
-
Tak jak pisałem to juz kilka stron temu, ponoc cały transport publiczny (cała kolej i komunikacje miejskie)w dniu meczu i 12 godzin dnia nastepnego ma być darmowy dla posiadaczy biletów. Nie wiem, jak ostatecznie to rozwiążą, czy będzie przysługiwać to z urzedu czy też będzie trzeba dokupić jakąś specjalna kartę.
Gospodarze obawiaja się ze wzgledów ekologicznych napływu całej masy samochodów prywatnych z kibicami. Ale to może im sie nie udać, bo pewnie większość Niemców czy Polaków przyjedzie właśnie prywatnymi autami i może to kompletnie zakorkować miasta-gospodarzy oraz drogi dojazdowe.
Gospodarze obawiaja się ze wzgledów ekologicznych napływu całej masy samochodów prywatnych z kibicami. Ale to może im sie nie udać, bo pewnie większość Niemców czy Polaków przyjedzie właśnie prywatnymi autami i może to kompletnie zakorkować miasta-gospodarzy oraz drogi dojazdowe.
Wymienię:
-
Skad masz takie info? Ja nigdzie nie znalazlem cos podobnego.Miguel pisze:Tak jak pisałem to juz kilka stron temu, ponoc cały transport publiczny (cała kolej i komunikacje miejskie)w dniu meczu i 12 godzin dnia nastepnego ma być darmowy dla posiadaczy biletów. Nie wiem, jak ostatecznie to rozwiążą, czy będzie przysługiwać to z urzedu czy też będzie trzeba dokupić jakąś specjalna kartę.
A co do biletow kolejowych, pojecam ok 40-50 dni przed wyjazdem juz napisac maila lub zadzwonic do ÖBB (austryjackie koleje) [link]
I najtansze sa grupowe wycieczli (5-6 osob), ale to tylko max. miesiac przed wyjazdem. A w mozliwosciach juz odrazu na nowy rok rezerwowac bilety bo raczej w dniu meczu lub juz tez przed niebedzie.
Fajnie by bylo jak by sie przed EURO wpisaly tutaj grupki ktore tez by jechaly z Wiednia pociagiem, to by byl piekny bialo-czerwony pociag

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 06.12.2007, 11:11 przez Dzikson!, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Dokładnie tak samo uważam, rozumiem że temat bilety to priorytet ale nie dajmy się zwariować. Informacje na temat hoteli zakwaterowania, dojazdu i wiele innych spraw odnośnie mistrzostw też jest bardzo ważnych. A informacje od Miquela i kilku jeszcze innych osób wielu osobom z tego forum pomogły. A dekle które po raz piętnasty zadając pytanie typu czy są jeszcze bilety lub łapią zdziwke to już było losowanie?? są bezkarne (tak trudno śledzić wątek lub cofnąć się kilka stron wstecz?). Tak więc Miquel nie dobieraj sobie do głowy, poprostu zlewka. Pozdro
-
popieram poprzedników, temat o biletach to dla mnie temat o ME, o zdobywaniu, planach, relacjach, umawianiu sie na piwko, wrażeniach, kombinacjach, sposobach, odczuciach i wszystkim co związane z z ich nabyciem i wykorzystaniem... Ograniczanie się tylko do opcji kupie/sprzedam jest bez sensu, jak ktoś chce taki temat to proszę sobie taki temat założyć, my tutaj chcemy pogadać też o innych sprawach związanych z wyjazdem na ME, więc jak ktoś nie chce to niech tu nie zagląda i tyle, a jak szuka biletu do nabycia to allegro i ebay