Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
Stpne

Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

Post autor: Stpne » wczoraj, 12:25

Oczywiście, a teraz przytocz jakieś moje "wytłumaczenie" :)

iparts.pl
Taksepatrze

Post autor: Taksepatrze » wczoraj, 13:04

Warto tutaj też dodać, że zgoda Wisły z Ruchem czy Widzewem (aktualnie uklad), to wszystko zatoczyło koło, bo zaczęło sie od silnej zgody w latach 80 (pamiętam jak przez mgłę jako szczawik tą zgode). Pamietam też jak duzo ludzi z Wisly (starszych) żyło sentymentem do byłej juz zgody z Ruchem a Ci wykroili flagę Chłopcy z Reymonta ;) W pozniejszych latach ja osobiście uważałem zgodę Wisly z Lechią jako cos nietykalnego, cos w rodzaju rodziny w dosłownym tego słowa znaczeniu, coś co nie miało prawa byc zerwane żadną siłą, a jednak. Teraz szlak kibicowski zatyczył wspomniane kolo i żyje się dalej. Przetasowania były są i będą.

Taksepatrze

Post autor: Taksepatrze » wczoraj, 13:23

Aaa i jeszcze jedno. Malo chyba tutaj osob o tym wie, ale w pewnym okresie (mniej wiecej okres wykrojenia chłopców z reymonta) narodziły sie kontakty na lini Cracovia - Ruch co nie wszystkim (wiekszosci jak mniemam) z Cracovii i Ruchu bylo to na rękę czego efektem byla slynna awantura na Kałuży z meczu Cracovia - Ruch. Pamietam nawet napisy na Prokocimiu Cracovia & Ruch przed tą zadymą ;) Albo kontakty Wisly z Zaglebiem Sosnowiec jakos pod koniec lat 90 i nawet odwiedziny ludzi w barwach Zaglebia na meczach przy Reymonta. Wtedy Zaglebie mialo mega kose z Cracovią podyktowaną przy okazji meczow hokejowych.

eNGie

Post autor: eNGie » wczoraj, 13:30

Taksepatrze pisze:
wczoraj, 13:23
Aaa i jeszcze jedno. Malo chyba tutaj osob o tym wie, ale w pewnym okresie (mniej wiecej okres wykrojenia chłopców z reymonta) narodziły sie kontakty na lini Cracovia - Ruch co nie wszystkim (wiekszosci jak mniemam) z Cracovii i Ruchu bylo to na rękę czego efektem byla slynna awantura na Kałuży z meczu Cracovia - Ruch. Pamietam nawet napisy na Prokocimiu Cracovia & Ruch przed tą zadymą ;) Albo kontakty Wisly z Zaglebiem Sosnowiec jakos pod koniec lat 90 i nawet odwiedziny ludzi w barwach Zaglebia na meczach przy Reymonta. Wtedy Zaglebie mialo mega kose z Cracovią podyktowaną przy okazji meczow hokejowych.
Coś mi świeci, że przy okazji meczu hokejowego Cracovii z Zagłębiem była akcja, że Ksc pojechało do Sosnowca dojeżdżać wracających z Zagłębia pod domami. Ale to dawno temu było.

Taksepatrze

Post autor: Taksepatrze » wczoraj, 13:49

Zgadza sie.

bywalec_stadionów

Post autor: bywalec_stadionów » wczoraj, 18:58

navijaci88 pisze:
wczoraj, 08:30
Mnie trapi od jakiegoś czasu czy grupy Ultras, które masowo robią oprawy praktycznie co kolejkę, a ich poziom jest coraz wyższy korzystają z usług profesjonalistów lub osób nie związanych z klimatem
W ostatnim czasie nagły wzrost jakości i "pomysłowości" jeśli chodzi o sektorówki to chyba ChatGPT

yyyco

Post autor: yyyco » wczoraj, 19:13

Siders pisze:
wczoraj, 11:42
W dodatku ta od lat miała dobre kontakty z Widzewem, KKS Kalisz czy Wisłą. No ale jak wiadomo gdy kilka ekip coś boli potrafią rozdmuchać to na cały kibicowski kraj.
Lech zamienił Bałtyk na Arkę, Widzew na ŁKS, Ruch na Górnik i kilka innych kwiatków i nikt z tym problemu nie miał. Podwójne standardy.
Pogoń miała "od kilku lat" dobre kontakty z Wisłą?

Ie_suiveur

Post autor: Ie_suiveur » wczoraj, 22:07

navijaci88 pisze:
Mnie trapi od jakiegoś czasu czy grupy Ultras, które masowo robią oprawy praktycznie co kolejkę, a ich poziom jest coraz wyższy korzystają z usług profesjonalistów lub osób nie związanych z klimatem
To twoja ekipa korzysta z profesjonalnych usług ultras?
Grubo tam macie.

Skąd u was pomysł na coś takiego?

Malolat_93

Post autor: Malolat_93 » wczoraj, 23:48

Ie_suiveur pisze:
wczoraj, 22:07
navijaci88 pisze:
To twoja ekipa korzysta z profesjonalnych usług ultras?
Grubo tam macie.

Skąd u was pomysł na coś takiego?
A Slavia robi tak zajebiste oprawy co mecz to nie jest efekt osób z zewnątrz? Myślisz że klub nie sponsoruje opraw bądź nie ma tam osób trzecich? Oprawy szczególnie takie efektowne to praca kilkunastu osób dzień i noc więc daje do myślenia
A.C.A.B

ODPOWIEDZ