z tego co wiem, to tam jakoś 7 czy 8 miesięcy temu powstała nowa grupa głownie młodych gdzie wielu z nich raczej sie nie kryje z sympatiami do Lecha. Wielu z nich jeździ regularnie do kotła, co do Zawiszy to sie nie wypowiem jak to z ich strony, jak ktos chce to niech sie od nich wypowieBaryła90s pisze: ↑22.06.2025, 16:22Oglądałem sobie zdjęcia z meczu barażowego o wejście do 3 ligi Pogoń Mogilno-Grom Nowy Staw żeby zobaczyć jak zaprezentowali się kibice gości na takim meczu, a zauważyłem coś innego co mnie lekko zaintrygowało. W "młynku" Pogonii były bardzo widoczne barwy Lecha Poznań u wielu kibiców. Zawsze kojarzyłem, że jest to FC Zawiszy oraz, ze kibice Pogoni to również kibice Zawiszy, a tutaj nastąpił lekki szok. W tym mieście doszły do jakiejś kibicowskiej wymiany pokoleniowej czy kibice Zawiszy sobie po prostu odpuszczają lokalny klub?

Toruń i kujawsko-pomorskie
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Toruń i kujawsko-pomorskie
-
w Mogilnie cały czas jest Zawisza, głownie starsi, mało aktywni, ale nawet na tym barażu były barwy Z. A ten młynek Pogoni to był głownie złożony z młodych juniorów i trampkarzy Pogoni. Zawisza dołuje kibicowsko i piłkarsko, więc młodzi wolą Kolejorza.
-
Na sektorach GKMu na derbach:
-Lechia Gdańsk
-Raków Częstochowa
-Chojniczanka Chojnice
-Polonia Bydgoszcz
-ŁKS Łomża
-Stomil Olsztyn
-Gryf Słupsk
-Czarni Słupsk
-Sparta Szpietowo
Czegoś takiego to dawno nie grali przy tej wielkości ekipie i to jeszcze żużlowej.
-Lechia Gdańsk
-Raków Częstochowa
-Chojniczanka Chojnice
-Polonia Bydgoszcz
-ŁKS Łomża
-Stomil Olsztyn
-Gryf Słupsk
-Czarni Słupsk
-Sparta Szpietowo
Czegoś takiego to dawno nie grali przy tej wielkości ekipie i to jeszcze żużlowej.
-
Masakra.Tyle ekip piłkarskich na żużlu :)
GKM to obecnie z Falubazem przodujące ekipy.
GKM to obecnie z Falubazem przodujące ekipy.
-
Mnie bardziej rozbraja, że GKM to kolejna ekipa w kuj-pom która zawiesza/odwiesza działalność.
-
Lechie podziel na Starogard, Kwidzyn i jeszcze pewnie by można dodać jakieś inne miasta i miasteczka :)
-
Jest sprawa dla kibiców Zawiszy.
[link]
[link]
STADION TO NIE TEATR! FUCK uefa, j**** pzpn!
-
gity z Bydgoszczy by się zajęły jakby znieważono billboard Trzaskowskiego
-
Czy to prawda ze najmocniejsza ekipa obecnie na Elanie, zbior totalnych świrów, ma za najciekawsze zajęcie dopierdalanie losowych 13 latków z sąsiedniej dzielnicy Apatora, a przyszly następca pseudogwiazdora w fame mma dumnie psika gazem dziewczynę jednego z chlopakow wroga?
-
Tak to prawda. Wszystko przez to że miałeś wyjść i się ujawnić a znowu dię posrałeś.
-
głównie to ci siostrę ruchają.Kinan pisze: ↑wczoraj, 00:31Czy to prawda ze najmocniejsza ekipa obecnie na Elanie, zbior totalnych świrów, ma za najciekawsze zajęcie dopierdalanie losowych 13 latków z sąsiedniej dzielnicy Apatora, a przyszly następca pseudogwiazdora w fame mma dumnie psika gazem dziewczynę jednego z chlopakow wroga?
Co tam, kamienie tym razem nie pomogły? Nie ma już komu się żalić? "tysiąc fanatyków" na młynie nie przejęło miasta?
Daj jakąś wskazówkę która to ty
-
Jak Lech się trzyma w tym województwie? Jakie miasto jest ich największym bastionem?
-
Mogilno? Inowrocław? Chociaż gdzieś mi kiedyś mignęła flaga Lecha "Kujawy", więc może teraz działają wspólnie pod jednym szyldem.
-
Dokladnie flaga "kujawiacy" ktora wisiała min. na ostatnim meczu w Pucharze Polski z Zawiszą dwa lata temu w Bydgoszczy, jesli chodzi o Inowrocław to tam FC ma swoją osobną flagę.
-
Lech się rozpycha łokciami po terenach które zawsze były za Zawiszą i ci nie mogą z tym nic zrobić bo Lech ma zgodę z ŁKS i raczej pozytywne relacje ze zgodami Zawiszy. Sam ŁKS zresztą podobnie ze zgodami Lecha. Na stare zasady to Zawisza by chciał wytępić Lecha z Inowrocka i Kujaw a tak to psi c*** mogą zrobić. Kryzys sportowy i kibicowski a ziomkowie ich zgody rosną na ich rewirach.
-
W przytaczanym przez Ciebie Inowrocławiu, niby Lech rośnie w siłę? O czym Ty piszesz, człowieku?Soczek01 pisze: ↑dzisiaj, 19:25Lech się rozpycha łokciami po terenach które zawsze były za Zawiszą i ci nie mogą z tym nic zrobić bo Lech ma zgodę z ŁKS i raczej pozytywne relacje ze zgodami Zawiszy. Sam ŁKS zresztą podobnie ze zgodami Lecha. Na stare zasady to Zawisza by chciał wytępić Lecha z Inowrocka i Kujaw a tak to psi c*** mogą zrobić. Kryzys sportowy i kibicowski a ziomkowie ich zgody rosną na ich rewirach.
c*** z podpisem