Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
W 274 numerze "TMK" znajdziesz w pełni opowiedziane przez kibiców CKS-u Czeladź meandry całej historii kontaktów na linii obu ekip: https://tomykibice.pl/to-my-kibice-nr-9 ... sien-2024/
Możesz kupić ten numer albo w formie papierowej pisząc na maila redakcji, albo w formie cyfrowej na portalach egazety.pl oraz e-kiosk.pl.
Możesz kupić ten numer albo w formie papierowej pisząc na maila redakcji, albo w formie cyfrowej na portalach egazety.pl oraz e-kiosk.pl.

-
Widzisz, człowiek długimi latami kupował każdy numer TMK, a gdy przestał (bez konkretnego powodu), to jest odsyłany do miesięcznika. Aczkolwiek chyba rzeczywiście będę musiał się skusić i zamówić. Dziękuję.
PS: Dobra robota.
PS: Dobra robota.
c*** z podpisem
-
Układ na linii Gryf/Kotwica w tych czasach.
-
-
Że Kotwicy ?
Przecież sami maja zgodę z Kaliszem
-
Arka Gdynia ma jakieś FC poza swoim województwem?
-
Tak,bardzo dobre fc w Braniewie, Piszu,Rucianej Nigdzie
Całkiem dobrze prosperujące w Suszu i Biskupcu
Arkowcow można spotkać także w innych miastach na Mazurach,takich jak Orzysz,Giżycko,Biała Piska
Napewno Arkowcow można również spotkać w Kujpom.Kiedys dobra ekipa jeździła z Chełmna,ale teraz rządzi tam Legia.Dobrze rozrasta się żółto niebieska wiara w Tucholi.Najbardziej atrakcyjnym fc jest fc Lubelskie.Arka ma tam swoje miasto-Kurów.Kirdys był też fc Zakopane,flaga wieszana do dzisiaj
-
Jak Ruciane-Nida od lat kojarzone z Arką, to nie mogę pojąć jak to się stało, że obecnie Arka jest w PIszu - jeszcze kilkanaście lat temu mocna i zgrana grupa Lechii w mieście/miasteczku, gdzie każdy zna każdego, na Mazur Pisz (Lechia) cały przedział wiekowy w licznym jak na możliwości miasta młynie. Co się stało?Ziomeczek2727 pisze: ↑25.05.2025, 21:57Tak,bardzo dobre fc w Braniewie, Piszu,Rucianej Nigdzie
Arkowcow można spotkać także w innych miastach na Mazurach,takich jak Orzysz,Giżycko,Biała Piska
Napewno Arkowcow można również spotkać w Kujpom.Kiedys dobra ekipa jeździła z Chełmna,ale teraz rządzi tam Legia.Dobrze rozrasta się żółto niebieska wiara w Tucholi.Najbardziej atrakcyjnym fc jest fc Lubelskie.Arka ma tam swoje miasto-Kurów.Kirdys był też fc Zakopane,flaga wieszana do dzisiaj
-
Z tego co wiem to w Kurowie nie ma zadnej Arki. Kiedyś była na kilku meczach i ot cała ich kariera. To pojedyncze jednostki z Chełma, Nałęczowa czy Lubli a tworzyły te FC. AGFCL z tego co widze dalej na mecze jezdzi i to dosc aktywnie jak na odległość do Gdyni. Mają swoj fp na fb: Arka Gdynia LubelskieZiomeczek2727 pisze: ↑25.05.2025, 21:57Tak,bardzo dobre fc w Braniewie, Piszu,Rucianej Nigdzie
I tam bym ich szukał bo tu na forum raczej nikogo od nich nie ma
-
AGFCL powstało podczas szczytu medialnego Arki. Z tego co kiedyś obiło mi się o uszy (nie wiem ile jest w tym prawdy) ludzie którzy z Kurowa jeździli na Polonię zaczęli wtedy jeździć na ArkęUltrasCzarni1947 pisze: ↑26.05.2025, 14:39Z tego co wiem to w Kurowie nie ma zadnej Arki. Kiedyś była na kilku meczach i ot cała ich kariera. To pojedyncze jednostki z Chełma, Nałęczowa czy Lubli a tworzyły te FC. AGFCL z tego co widze dalej na mecze jezdzi i to dosc aktywnie jak na odległość do Gdyni. Mają swoj fp na fb: Arka Gdynia LubelskieZiomeczek2727 pisze: ↑25.05.2025, 21:57Tak,bardzo dobre fc w Braniewie, Piszu,Rucianej Nigdzie
I tam bym ich szukał bo tu na forum raczej nikogo od nich nie ma
-
Osoby, które jezdzily na Polonie z Kurowa nie udzielały się w fan clubie Arki. Były to starsze typy, a ówczesna zajawka na Arkę dotyczyła 17-18 latków z Kurowa (mowa o latach 2005-06). A skad Arka w Kurowie? Jeden z ówczesnych działaczy Arki miał tam rodzine, wysyłał gadżety itd. i tak mlodzież zlapała bakcyla. Na początku 2006 roku udalo mi się skonsolidować tę grupę w ramach AGFCL (były osoby z innych miejscowosci na lubelszczyznie jezdzace na Arkę, ale zdecydowana większość z Kurowa). I Kurowiaki nie jezdzili kilka meczów na Arkę a dobrych ponad 10 lat (+ mecze zgód). W miedzyczasie udzielali się też kibicowsko na Garbarni Kurów. Niestety okolo 7 lat temu gro chłopów z Kurowa rozjechało się, pojawiły się zyciowe problemy i ta ciekawa kibicowsko miejscowosc przestała udzielać się na chwilę obecną w ramach AGFCL. Na szczęście w miedzyczasie pojawiły się inne, mlode osoby (spoza Kurowa), które przejeły pałeczkę i smigają do dzisiaj na Arkę jak i mecze zgód.
ARKA GDYNIA
-
Czy Broń Radom próbuje czasem działać coś na mieście ? Na wyjazdach się pojawiają, jakiś młynek u siebie kręcą, a bywało już chyba z nimi gorzej?