Kibicowska biblioteka

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
bywalec_stadionów

Kibicowska biblioteka

Post autor: bywalec_stadionów » 25.02.2025, 14:16

Cześć czytelnicze świry.

Jak wiadomo pasją każdego kibica jest czytelnictwo, jednak pomiędzy czytaniem klasyków literatury pokroju Prusa czy Mickiewicza, bądź wydawnictw fantastycznych Sapkowskiego, czasem warto poczytać coś w tematyce naszego "hobby" czyt. kibicowania.

Stąd pomysł, aby zebrać wydawnictwa kibicowskie w jednym miejscu. Pisane przez kibiców, pisane o kibicach. Z racji braku możliwości edytowania postów i dodawania w ten sposób kolejnych tytułów do jednej listy spróbowałem zebrać "wszystko" w tabeli arkusza kalkulacyjnego. A właściwie dwóch tabelach. "Książki" oraz "Czasopisma_ziny".

Czy listy są kompletne? Oczywiście, że nie, na pewno brakuję niektórych pozycji zwłaszcza jeśli chodzi o ziny. Są braki również w już wpisanych pozycjach. Jednak mam nadzieję, że będę mógł to z czasem uzupełniać, być może z waszą pomocą. Jeśli macie jakieś pytania śmiało piszcie komentarze bądź priv.

Odnośnie książek, chciałem umieścić książki napisane przez kibiców, nie ważne czy to wspomnienia czy fikcja w tematyce kibicowskiej.
Odnośnie zinów, są umieszczone czasopisma ogólnopolskie wydawane obecnie, bądź w ostatnich latach. Są wpisane ziny uznawane za klasyki tego typu wydawnictw. Są również wpisane ziny klubowe, wydawane do dziś bądź te, które były wydawane przez wiele lat. Oczywiście nie ma wpisanych wszystkich zinów, które kiedykolwiek wydawała jakaś ekipa. Pewnie wydawali wszyscy chociaż jeden numer. Może kiedyś uda się stworzyć i tak obszerną listę.

Tabele stworzona głównie w oparciu o własną wiedzę i/lub kolekcję oraz z pomocą internetu. Stąd braki.

Korzystajcie, czytajcie, komentujcie, bawcie się dobrze.

[link]

iparts.pl
Ciekawyswiata

Re: Kibicowska biblioteka

Post autor: Ciekawyswiata » 25.02.2025, 14:27

Szacun chlopie !!

eNGie

Re: Kibicowska biblioteka

Post autor: eNGie » 25.02.2025, 14:43

Taki niby powrót zinów, które wyparł internet.

ODPOWIEDZ