Komentarze/relacje/foto-video-08-10.11.2014 !!
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Komentarze/relacje/foto-video-08-10.11.2014 !!
Te wszystkie młode bandy to gluty z nosa w piaskownicy jadły gdy prawdziwi fanatycy z krwi i kości budowali kibicowskie marki swoich klubów. Zawisza nie ośmieszył tak Elany przez XX lat jak Elana sama siebie ośmieszyła w kilka miesięcy mapkami,oświadczeniami,listami do prokuratury,sprawdzaniem wagi przeciwnika.
-
Po prostu kiedyś nie było internetu i błyskawicznego obiegu informacji tak jak teraz. Jakby był to żadnej mitologii dawnych lat by nie było. A tak to mogą sobie starzy chuligani pisać książki, wymyślać legendy oczywiście wszystkie krzywe akcje i kompromitacje pomijając.
-
PL: MRKS Czechowice-Dziedzice - Beskid Skoczów [piro]. 2024-11-16
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=5YJ_U9YI05Q[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=5YJ_U9YI05Q[/youtube]
YOUTUBE: Olo Film
http://ultrastifo.org/
-
Nie spinałbym się tak mocno i mimo, że z elaną mi nie po drodze (ale mając sporo do czynienia) to powiedzmy, że można zrozumieć, że Młoda Elana "powstała" z młodych chłopaków (po 18-24 lata), którzy chcieli jakoś odróżnić się od starszych kolegów z Grubasów/GTW mających już markę, ale i swoje lata ;). To, że w tym czasie powstwawały jak grzyby po deszczu ekipy "Młode/Młoda" to druga kwestia.
-
Czarni Jaworze ultras
[link]
[link]
-
Dokładnie...Gladiatorzy lat 90...Tyle że chuliganka była cóż "prawdziwa" dostawałeś łomot czy 20 na 20 czy 30 na 50 czy 4 na 11 i każdy walczył.Panowie świat się tak zmienił że tego nie nadgonimy. Wszystko się spieniężyło. Kiedyś "chuligan" to był zazwyczaj zwykły robol który dawał w ryj w imię zasad, prostych jak budowa cepa i tyle.zetor pisze: ↑16.11.2024, 20:48Po prostu kiedyś nie było internetu i błyskawicznego obiegu informacji tak jak teraz. Jakby był to żadnej mitologii dawnych lat by nie było. A tak to mogą sobie starzy chuligani pisać książki, wymyślać legendy oczywiście wszystkie krzywe akcje i kompromitacje pomijając.
Przywołując Ś.P. rybaka" Nas by szło 2 ich kilku i mieli by ciężko".
Teraz chuligan to ciuszki "Hijfinger", perfumy "Lacośtam", torebka "Luji Witon", i grube interesy.
Tak to niestety wygląda, czy chcemy czy nie.
P.S. no i oświadczenia w necie...
-
W tych interesach zapomniałeś zaznaczyć cięcie swoich na niemal wszystkim. Robią "grube" interesy, a potem płacz na szpagacie u proroka, że jeden z drugim nie chce iść na cele na piętnastka wzwyż. Ehhhh i ktoś jeszcze ma czelność bronić panujących dziś "zasad" . Zresztą szkoda się wypowiadać. Ot tak luźna rozkminka. Pozdrawiamfactoryproject pisze: ↑17.11.2024, 11:11Dokładnie...Gladiatorzy lat 90...Tyle że chuliganka była cóż "prawdziwa" dostawałeś łomot czy 20 na 20 czy 30 na 50 czy 4 na 11 i każdy walczył.Panowie świat się tak zmienił że tego nie nadgonimy. Wszystko się spieniężyło. Kiedyś "chuligan" to był zazwyczaj zwykły robol który dawał w ryj w imię zasad, prostych jak budowa cepa i tyle.zetor pisze: ↑16.11.2024, 20:48Po prostu kiedyś nie było internetu i błyskawicznego obiegu informacji tak jak teraz. Jakby był to żadnej mitologii dawnych lat by nie było. A tak to mogą sobie starzy chuligani pisać książki, wymyślać legendy oczywiście wszystkie krzywe akcje i kompromitacje pomijając.
Przywołując Ś.P. rybaka" Nas by szło 2 ich kilku i mieli by ciężko".
Teraz chuligan to ciuszki "Hijfinger", perfumy "Lacośtam", torebka "Luji Witon", i grube interesy.
Tak to niestety wygląda, czy chcemy czy nie.
P.S. no i oświadczenia w necie...
-
Dokładnie. Akurat to wiem sam po sobie... "Bracia" kończą się z pierwszym wyrokiem, czasem nawet i pierwszą wizytą na komendzie.Homer Simpson pisze: ↑17.11.2024, 11:32W tych interesach zapomniałeś zaznaczyć cięcie swoich na niemal wszystkim. Robią "grube" interesy, a potem płacz na szpagacie u proroka, że jeden z drugim nie chce iść na cele na piętnastka wzwyż. Ehhhh i ktoś jeszcze ma czelność bronić panujących dziś "zasad" . Zresztą szkoda się wypowiadać. Ot tak luźna rozkminka. Pozdrawiam
O pieniądzach i "zasadach" szkoda gadać. Mlodzi ludzie zapatrzeni są w pseudobosów ( tez taki byłem) a zycie szybko weryfikuje i mieli a w takim Krakowie, Łodzi czy na Sląsku gdzie "ruch w interesie jest non stop" już najbardziej.
-
Ale też nikt Ci nie przystawia pistoletu do głowy, że Ty masz latać w ekipie i rzucać sprzętem, czy atakować wroga, jeśli ktoś się na to decyduje musi być świadomy konsekwencji, z czym jest problem, bo jak przychodzi wziąć na klatę odpowiedzialność za swoje czyny pęka d***.
Śmiałek PM
-
Jest masa chłopaków którzy siedzą sztywno mając grube wyroki a wy tu wrzucacie wszystkich do jednego wora.Nie każdy jest takim c***** jak baluś,misiek czy kilkunastu innych frajerów.I nie każdy jest Deniskiem Załęckim piszącym listy do proroka po wyłapaniu rocznej pajdy.Jest naprawdę masa sztywnych chłopaków a że jakieś jednostki się rozjebały to niestety.Takie ryzyko tej zabawy że trafiają się kondony w ekipach którzy boją się iść poleżeć na kilka lat bo rodzina,bo kasa przepadnie bo coś tam jeszcze.
Co do nie wpuszczania Wisły to jakaś kara musi być ale z drugiej strony mało Człowieczeństwa jest we współpracy z klubami które z kolei współpracują z psiurami.No ale to wasz cyrk,wasze małpy.Mogliście ich gdzieś dopierdalać na trasie wybraliście łatwiejszą drogę.
Na spotkaniu ogólnopolskim kazaliście Wiśle i Cracovii zamknąć mordy że nie mają prawa głosu.Słusznie ale to co się dzieje obecnie to poszło nieco za daleko.
Co do nie wpuszczania Wisły to jakaś kara musi być ale z drugiej strony mało Człowieczeństwa jest we współpracy z klubami które z kolei współpracują z psiurami.No ale to wasz cyrk,wasze małpy.Mogliście ich gdzieś dopierdalać na trasie wybraliście łatwiejszą drogę.
Na spotkaniu ogólnopolskim kazaliście Wiśle i Cracovii zamknąć mordy że nie mają prawa głosu.Słusznie ale to co się dzieje obecnie to poszło nieco za daleko.
''A w pudle padaka już mało kto grypsuje złodziej na złodzieja administracji kabluje...''
-
PL: Hutnik Kraków - GKS Jastrzębie [kibice GKSu]. 2024-11-17
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=I5BsHIbPSls[/youtube]
PL: Hutnik Kraków - GKS Jastrzębie [kibice HKSu]. 2024-11-17
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=euuj1FCXUeo[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=I5BsHIbPSls[/youtube]
PL: Hutnik Kraków - GKS Jastrzębie [kibice HKSu]. 2024-11-17
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=euuj1FCXUeo[/youtube]
YOUTUBE: Olo Film
-
Nie grzej się tak wysypujecie się pod kasami ale przez psy nawet nie podbiegacie do autokaru i atak był z góry skazany na niepowodzenie przez psiarnie
Przyznał to nawet wasz nowy układ
Masz tak duże ciśnienie to zwołaj ekipę i sprawę można rozwiązać bez obecności psów na gołe ręce jak to nie raz między nami się załatwiało i było wszystko jak należy
-
Słuchaj nie jesteście ostatnimi sprawiedliwymi i pewnie rywalizujące z Wami ekipy mogą mieć jakieś zastrzeżenia do Waszego zachowania… nie mówię o sprzęcie a o całokształcie twórczości… Widzew ze Świętokrzyskiego pewnie mógłby powiedzieć kiedy co i jak…Guttered 1980 pisze: ↑16.11.2024, 17:35
A ile razy Korona złamała ten pakt, z tego co ja wiem z bycia uczestnikiem większości zajść z Naszym udziałem Nigdy,nawet jak na dworcu szukaliśmy Jagi jadącej do Krakowa to obyło sie bez sprzętu z Nazej strony choć ro była wtedy jeszcze zgoda szczurołapów z Krakowa
Już o zabójstwie kogokolwiek nawet nie wspomne
Ale też przez całe lata po pakcie mieliście jeszcze zgodę z Pasami i też w odniesieniu do Wisły chociażby była ta eskalacja napięcia i emocji około sprzętowych i obnoszenie się z tym przy okazji derbów etc.
Więc to że nigdy z Waszym udziałem nie padła głowa nie oznacza że macie z siebie robić ostatnich sprawiedliwych bo jak mówię trzeba było zacząć od tego że na swoim podwórku nie uznajecie używania sprzętu i potępiacie to także u swojej zgody…
Wtedy może bym podzielał Twoje zdanie a tak myślę że po prostu macie tego brudu pod paznokciami mniej niż inni ale nie zrobiliście też nic żeby mieć krystakicznie czyste ręce
Żeby była jasność to nie jest atak na Twoją ekipę a moje zdanie o wszystkich którzy po prostu mają taką sytuację że kiedy jest wygodnie się prężyć z ziomkami do zdjęć z maczetami na Pasiackim osiedlu to jest ok a jak przychodzi co do czego to my nie my jesteśmy czyści my nigdy
-
ŁKS Łomża - Stomil Olsztyn (sobota, 16 listopada 2024 roku)
Na mecz przyjaźni do Łomży wybrało się 207 Stomilowców i razem z nami 3 ziomali z Lechii Gdańsk. Na tym spotkaniu obecne również delegacje Polonii Bydgoszcz i GKM-u Grudziądz. Tego dnia mamy ze sobą 3 flagi Stomilu, flagę PDW Zecik oraz płótno świętej pamięci Sebs. Ultrasi prezentują 3 oprawy z dużą ilością piro, jedna prezentacja przygotowana została przez grupę UH Stomilu. Wielkie dzięki braciom z Łomży za gościnę!
Na mecz przyjaźni do Łomży wybrało się 207 Stomilowców i razem z nami 3 ziomali z Lechii Gdańsk. Na tym spotkaniu obecne również delegacje Polonii Bydgoszcz i GKM-u Grudziądz. Tego dnia mamy ze sobą 3 flagi Stomilu, flagę PDW Zecik oraz płótno świętej pamięci Sebs. Ultrasi prezentują 3 oprawy z dużą ilością piro, jedna prezentacja przygotowana została przez grupę UH Stomilu. Wielkie dzięki braciom z Łomży za gościnę!
-
Nikt nigdy nie szczycił się sprzętem u Pasów,umowa była jasna tną się u Siebie I miedzysoba,ale jak to wyszło po za Kraków to już inna bajka ,co do Widzewa ze Świétokrzyskiego to podobno jakieś zajście miało miejsce w Końskich ale nie wiem nie byłem nie widziałem,co do tego typu sytuacji na pewno w każdej ekipie jest wiele takich tematów,z tym że nikt o tym nie mówi,co do zgody z Pasami,masz troche racji aczkolwiek na swoją obrone moge tylko powiedzieć że ta zgoda umierała sama coraz szybciej,to zajście tylko utwierdziło pewne sprawy i założenia,potem to poszło troche inaczej ale i tak sumasumarum zostalo wszystko skończonejohkowalsky pisze: ↑18.11.2024, 07:10Słuchaj nie jesteście ostatnimi sprawiedliwymi i pewnie rywalizujące z Wami ekipy mogą mieć jakieś zastrzeżenia do Waszego zachowania… nie mówię o sprzęcie a o całokształcie twórczości… Widzew ze Świętokrzyskiego pewnie mógłby powiedzieć kiedy co i jak…Guttered 1980 pisze: ↑16.11.2024, 17:35
A ile razy Korona złamała ten pakt, z tego co ja wiem z bycia uczestnikiem większości zajść z Naszym udziałem Nigdy,nawet jak na dworcu szukaliśmy Jagi jadącej do Krakowa to obyło sie bez sprzętu z Nazej strony choć ro była wtedy jeszcze zgoda szczurołapów z Krakowa
Już o zabójstwie kogokolwiek nawet nie wspomne
Ale też przez całe lata po pakcie mieliście jeszcze zgodę z Pasami i też w odniesieniu do Wisły chociażby była ta eskalacja napięcia i emocji około sprzętowych i obnoszenie się z tym przy okazji derbów etc.
Więc to że nigdy z Waszym udziałem nie padła głowa nie oznacza że macie z siebie robić ostatnich sprawiedliwych bo jak mówię trzeba było zacząć od tego że na swoim podwórku nie uznajecie używania sprzętu i potępiacie to także u swojej zgody…
Wtedy może bym podzielał Twoje zdanie a tak myślę że po prostu macie tego brudu pod paznokciami mniej niż inni ale nie zrobiliście też nic żeby mieć krystakicznie czyste ręce
Żeby była jasność to nie jest atak na Twoją ekipę a moje zdanie o wszystkich którzy po prostu mają taką sytuację że kiedy jest wygodnie się prężyć z ziomkami do zdjęć z maczetami na Pasiackim osiedlu to jest ok a jak przychodzi co do czego to my nie my jesteśmy czyści my nigdy
krystaliczny nikt nie jest ,nie był I nie bedzie
-
No to jest hit hehe
-
Jest już między wami zgoda?STOMILOWIEC pisze: ↑18.11.2024, 11:12ŁKS Łomża - Stomil Olsztyn (sobota, 16 listopada 2024 roku)
-
-
Nic bardziej absurdalnego w tym tygodniu chyba już nie przeczytamy.Guttered 1980 pisze: ↑18.11.2024, 23:27Zależy co dla kogo jest hitem ale My nigdy nie uważaliśmy tego za szczyty być może u Was coś takiego miało miejsce,toteż nigdy nie braliśmy przykładu z Krakowa
Może braliście w takim razie z Polonii;)
-
Skoro tak uważasz
Niech i tak bedzie
Z głupim sie nie dyskutuje,bo cie sprowadzi do swojego poziomu a potem cie pokona
Niech i tak bedzie
Z głupim sie nie dyskutuje,bo cie sprowadzi do swojego poziomu a potem cie pokona
-
W trakcie swojej zabawy oberwałem sprzętem od trzech ekip: Wisły, Cracovii i właśnie Korony. Życzę mniej hipokryzji i więcej refleksji w spojrzeniu na przeszłość.Guttered 1980 pisze: ↑19.11.2024, 05:28Skoro tak uważasz
Niech i tak bedzie
I na tym zakończę jakieś głupie wycieczki.
-
Powiedziałeś a to powiedz bswrs1982 pisze: ↑19.11.2024, 15:25W trakcie swojej zabawy oberwałem sprzętem od trzech ekip: Wisły, Cracovii i właśnie Korony. Życzę mniej hipokryzji i więcej refleksji w spojrzeniu na przeszłość.Guttered 1980 pisze: ↑19.11.2024, 05:28Skoro tak uważasz
Niech i tak bedzie
Kiedy co i jak
-
Czy Ty wlasnie go namawiasz zeby sie rozje. na internetach ?Guttered 1980 pisze: ↑19.11.2024, 16:45Powiedziałeś a to powiedz bswrs1982 pisze: ↑19.11.2024, 15:25W trakcie swojej zabawy oberwałem sprzętem od trzech ekip: Wisły, Cracovii i właśnie Korony. Życzę mniej hipokryzji i więcej refleksji w spojrzeniu na przeszłość.Guttered 1980 pisze: ↑19.11.2024, 05:28Skoro tak uważasz
Niech i tak bedzie
Kiedy co i jak
Sam sie wlasnie przestrzeliles .
Huragan Krużewniki .
-
Do rozjebania to daleka droga,o detale sie czlowieka nie pytam tylko konkret kto kogo i gdzie,kiedy,bo w ten sposob to można każda ekipe w Polsce opiniować
-
Szkoda na was czasu,co by nie powiedział to i tak musi byc wasze na wierzchu,myślcie co chcecie, Ja swoje wiem bo przeżyłem to i owo na sportowo i piknikowo,nikogo nie wskazałem i podjebałem nigdy,z psami nie współpracowałem i nie bede nigdy,to samo tyczy sie wszystkich służb pozostalej maści,ludzie z którymi różne ciekawe tematy robiłem byli i są tak samo harakterni w tych sprawach,na nich sie nigdy nie zawiodłem,czy to na szlaku czy to w życiu prywatnym.moje ok 20 lat już jest historią ale dla mnie wciąż piękną ktorej nigdy nie zapomne bez wzgledu na to jaki miała wynik
Was nic i nikt nigdy nie przekona bo jesteście troche innej maści ,ja prawie 50 letni chłop nie mam zamiaru dalej wchodzić z wami w durna polemike
Jedna ostatnia kwestia
Czy wskazanie konkretnego miejsca ,czasu,udziału grup to rozjebanie się,czy ja już taki głupi jestem czy znaczenie tego słowa sie zmieniło w przeciagu ostatnich lat ,może jednak o czymś nie wiem to nie uświadamiajcie mnie ,wole zostać tym starym głupcem,ze starymi zasadami i znaczeniem tych wszystkich zasad,bo prawda jest taka że te zasady miały jakiś sens ,znaczenie a to co jest aktualnie sorry to nie mój klimat,nie wiem nie znam się,zajęty jestem.możecie włączyć sobie teraz używanie tylko o jedno jest prośba piszcie chociaż prawde a nie wymyślajcie swoich historii
Z kibicowskim pozdrowieniem dla tych co trzeba i co zasługują
Stary piernik ale wierny Koronie Kielce
Przy okazji pozdrowienia dla kibiców Czarnych Koszul ,Pasiaków,Sączersów i Stali Mielec (kolejność przypadkowa), z każdej z tych ekip poznałem wielu wartościowych ludzi,bez wzgl na przekonanie i poglądy
Was nic i nikt nigdy nie przekona bo jesteście troche innej maści ,ja prawie 50 letni chłop nie mam zamiaru dalej wchodzić z wami w durna polemike
Jedna ostatnia kwestia
Czy wskazanie konkretnego miejsca ,czasu,udziału grup to rozjebanie się,czy ja już taki głupi jestem czy znaczenie tego słowa sie zmieniło w przeciagu ostatnich lat ,może jednak o czymś nie wiem to nie uświadamiajcie mnie ,wole zostać tym starym głupcem,ze starymi zasadami i znaczeniem tych wszystkich zasad,bo prawda jest taka że te zasady miały jakiś sens ,znaczenie a to co jest aktualnie sorry to nie mój klimat,nie wiem nie znam się,zajęty jestem.możecie włączyć sobie teraz używanie tylko o jedno jest prośba piszcie chociaż prawde a nie wymyślajcie swoich historii
Z kibicowskim pozdrowieniem dla tych co trzeba i co zasługują
Stary piernik ale wierny Koronie Kielce
Przy okazji pozdrowienia dla kibiców Czarnych Koszul ,Pasiaków,Sączersów i Stali Mielec (kolejność przypadkowa), z każdej z tych ekip poznałem wielu wartościowych ludzi,bez wzgl na przekonanie i poglądy