Kibicowska Wielkopolska
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Kibicowska Wielkopolska
może być to całkiem ciekawy temat bo jednak cała Wielkopolska nie jest niebiesko-biała .
-
Re: Kibicowska Wielkopolska
CAŁA, oprócz Kalisza.
-
dajcie spokój już z tymi tematami, Kraków, Górny Śląsk, nawet Dolny - ok, ale w tak zdominowanym regionie przez jedną ekipe nie ma to najmniejszego sensu
-
Dokładnie. Chociaż wiele ekip odcina się od Lecha i powstają dwie ekipy w mieście jako przykłady można podać Konin czy Ostrów.
UMIESZ LICZYĆ? LICZ KALORIE!
-
mam nieodparte wrażenie że takie odcinanie się jest troche "na wszelkie wypadek"
-
Akurat w Ostrowie jest FC Lecha, ktory rowniez udziela sie na Ostrovi, takze niekoniecznie kolego sa to 2 odrebne ekipy ;)
-
W Wielkopolsce oprócz Lecha Poznań działają:Warta Poznań,Obra Kościan,Unia Leszno,Start Gniezno,Polonia Piła,Jarota Jarocin,Nielba Wągrowiec,KKS Kalisz,Górnik Konin,Ostrovia Ostrów Wlkp,Dyskobolia Grodzisk Wlkp,Polonia Nowy Tomyśl,Astra Krotoszyn,Kania Gostyń,LKS Czarnylas,Ravia Rawicz.Nie wiem co z PSŻ Poznań,klub już nie istnieje ale ludzi w barwach można czasem spotkać na ulicach Poznania.
-
A kojarzy ktoś Cobrę Krotoszyn? Jak dobrze pamiętam, to była ekipa bez klubu, która odpalała piro... na ulicy ;) Odwiedzali też mecze Astry i Lecha (?). Mogłem coś popierdolić, bo dawno o nich się nie słyszało, a w necie nie ma zbyt wielu informacji. Fajnie, jakby ktoś zorientowany napisał o nich dwa słowa, bo to też ciekawy temat.

-
To i może i ja coś dorzuce do tematu. Mam rodzine w Szamotułach i wiem że działa tam silny fc Lecha, ale istnieje też druga ekipa kibicująca tylko miejscowej Sparcie Szamotuły. Obie ekipy są do siebie neutralne, czasami fc wspiera ekipe miejscowych
-
[link]
[link]
[link]
Meblorz Swarzędz. Chyba B-klasa.
[link]
[link]
-
Chłopaki z Cobry zaczeli obecnie działać na Astrze,pojawili się także ostatnio ze swoją kultową flagą na meczu Jaroty z Chrobrym(atak na klatkę gości) oraz Polonią Bytom.Viclav pisze:A kojarzy ktoś Cobrę Krotoszyn? Jak dobrze pamiętam, to była ekipa bez klubu, która odpalała piro... na ulicy ;) Odwiedzali też mecze Astry i Lecha (?). Mogłem coś popierdolić, bo dawno o nich się nie słyszało, a w necie nie ma zbyt wielu informacji. Fajnie, jakby ktoś zorientowany napisał o nich dwa słowa, bo to też ciekawy temat.
"Stare" dobre chłopaki :)
-
Ciekawi mnie Grodzisk Wielkopolski, całkiem zgrabnie sie prezentują jak na ekipke z wioski
dyskobolia.boo.pl/Galeria/zdjecia/12_13/lipno-ksd2.JPG
dyskobolia.boo.pl/Galeria/zdjecia/10_11/mawit-ksd6.jpg
dyskobolia.boo.pl/Galeria/zdjecia/10_11/ksd-wronki2.jpg
dyskobolia.boo.pl/Galeria/zdjecia/12_13/orzel-ksd6.JPG
ps. nie jestem z Dyskobolii
-
W większości jest tak, że w mieście są dwie ekipy które są do siebie neutralne i czasem zaglądają na mecze miejscowej drużyny.rkt pisze:To i może i ja coś dorzuce do tematu. Mam rodzine w Szamotułach i wiem że działa tam silny fc Lecha, ale istnieje też druga ekipa kibicująca tylko miejscowej Sparcie Szamotuły. Obie ekipy są do siebie neutralne, czasami fc wspiera ekipe miejscowych
-
Sorki, że post pod postem.kobieta_z_fiutem pisze:Ciekawi mnie Grodzisk Wielkopolski, całkiem zgrabnie sie prezentują jak na ekipke z wioski
Ekipa z Grodziska prezentuje się bardzo dobrze. Z tego co wiem mają zgodę z Górnikiem Łęczyca (woj. łodzkie) i jak tylko mogą wspierają się wzajemnie. Mecze u siebie jak i wyjazdy w dobrych liczbach.
-
Doszły mnie słuchy,że pomiędzy Meblorzem a Fc Swarzędz nie są zbyt dobre stosunki po tym,jak Lechici zamalowali im jakiegoś grafa,czy napisy:)nikob2 pisze:[link]
[link]
[link]
-
Czy mógłby ktoś opisać relację Lech - Warta? To prawda że 0 wzajmnego ciśnienia?
Równolegle toczy się wątek kibicowska Warszawa. Oba miasta są podobne co do rozkładu sił mieście lecz w Stolicy Polonia i Legia się uwielbiają..
Równolegle toczy się wątek kibicowska Warszawa. Oba miasta są podobne co do rozkładu sił mieście lecz w Stolicy Polonia i Legia się uwielbiają..
-
Tak to prawda.Laik pisze:Czy mógłby ktoś opisać relację Lech - Warta? To prawda że 0 wzajmnego ciśnienia?
Nie ma co opisywać. Nie wchodzą sobie w drogę a nawet Warciarze biegają na Bułgarską.
-
Na obecną chwile Warta nie stanowi żadnego zagrożenia, ale ciekawi mnie co by było gdyby gwałtownie zaczeli się rozrastać. Wiadomo ze na obecną chwile nie ma na to szans, i w ciągu najblizszych lat sie na to nie zanosi, ale byłaby to ciekawa sytuacja, bo Lech mając na względzie przykłady z historii, musiałby cos zrobić
-
We Wronkach zostało tylko zaplecze sportowe, czy coś tam jeszcze się dzieje? :)

-
Temat do zamknięcia tak samo jak o województwie Kujawsko Pomorskim....
Lech i nic więcej.
Lech i nic więcej.
-
Niby czemu ?Są mniejsze ekipy które działaja i dobrze zeby tu pisały o "postepach'' itp..
-
A nie zaczęli działać pare lat temu na reaktywowanych Błękitnych Wronki ? Coś mi się obiło o uszy.*** pisze:We Wronkach zostało tylko zaplecze sportowe, czy coś tam jeszcze się dzieje? :)
-
Derby Wielkopolski 2013
http://www.youtube.com/watch?v=ohbg-Ry2KHQ
http://www.youtube.com/watch?v=ohbg-Ry2KHQ
Moje konto jest jedynym oficjalnym kontem kibiców Startu na tym forum.
-
W tamtym roku byłem przejazdem na meczu Sparty Szamotuły i nic sie nie działo,żadnego dopingu,flag,szali.Wiem że Sparta działała,jezdzili na wyjazdy.Zawsze mocno byli widoczni podczas wyjazdów Lecha Poznań do pobliskich Wronek za czasów ekstraklasy.Wronki to ich najwieksza kosa,mieli też jakiś dym z Dyskobolią u siebie.Nie wiem jak jest teraz.rkt pisze:To i może i ja coś dorzuce do tematu. Mam rodzine w Szamotułach i wiem że działa tam silny fc Lecha, ale istnieje też druga ekipa kibicująca tylko miejscowej Sparcie Szamotuły. Obie ekipy są do siebie neutralne, czasami fc wspiera ekipe miejscowych
-
Nowy magazyn, gdzie znalazł się obszerny artykuł opisujący większość, jeżeli nie wszystkie, grupy kibicowskie z Wielkopolski, szczegóły tutaj - http://kibice.net/forum/viewtopic.php?f=1&t=27192
-
Niekoniecznie kolego masz rację. Owszem są osoby które uczęszczają zarówno na mecze Lecha jak i Ostrovii, ale są to jednostki. Na chwilę obecną w Ostrowie jest FC Lech i Ostrovia, obie te grupy działają na swoje konto.KAMILGLIK pisze:Akurat w Ostrowie jest FC Lecha, ktory rowniez udziela sie na Ostrovi, takze niekoniecznie kolego sa to 2 odrebne ekipy ;)
-
Sławol79 pisze:W Wielkopolsce oprócz Lecha Poznań działają:Warta Poznań,Obra Kościan,Unia Leszno,Start Gniezno,Polonia Piła,Jarota Jarocin,Nielba Wągrowiec,KKS Kalisz,Górnik Konin,Ostrovia Ostrów Wlkp,Dyskobolia Grodzisk Wlkp,Polonia Nowy Tomyśl,Astra Krotoszyn,Kania Gostyń,LKS Czarnylas,Ravia Rawicz.Nie wiem co z PSŻ Poznań,klub już nie istnieje ale ludzi w barwach można czasem spotkać na ulicach Poznania.
Fc Widzewa
-
Tak,rzeczywiście zapomniałem o Fc Wlkp Widzewa.Są też kibice Legii Warszawa,widziałem gdzieś szale Wielkopolska z elką.Nie wiem czy to jest oficjalny fc?Normal666 pisze:Sławol79 pisze:W Wielkopolsce oprócz Lecha Poznań działają:Warta Poznań,Obra Kościan,Unia Leszno,Start Gniezno,Polonia Piła,Jarota Jarocin,Nielba Wągrowiec,KKS Kalisz,Górnik Konin,Ostrovia Ostrów Wlkp,Dyskobolia Grodzisk Wlkp,Polonia Nowy Tomyśl,Astra Krotoszyn,Kania Gostyń,LKS Czarnylas,Ravia Rawicz.Nie wiem co z PSŻ Poznań,klub już nie istnieje ale ludzi w barwach można czasem spotkać na ulicach Poznania.
Fc Widzewa
-
Mam pytanie do Dyskoboli.
Z 10 lat temu wspieraliście Polonie Warszawa kiedy grała mecze w Wielkopolsce.
Było to na zasadzie prywatnych kontaktów? Macie jakieś wspólne gadżety? Jak doszło do nawiązania kontaktów? Czy do dzisiaj wspieracie się na meczach?
Z 10 lat temu wspieraliście Polonie Warszawa kiedy grała mecze w Wielkopolsce.
Było to na zasadzie prywatnych kontaktów? Macie jakieś wspólne gadżety? Jak doszło do nawiązania kontaktów? Czy do dzisiaj wspieracie się na meczach?
-
Mówienie o innych ekipach w WLKP poza KKS Kalisz (i w pewnym stopniu Unią Leszno, może Dyskobolią) to jak mówienie O Hutniku Warszawa jako oosbnej ekipie w Warszawie. Wszystkie składy z Wlkp są pro-Lech, nawet jeśli ogłaszają się jako nie udzielające na Lechu (Górnik Konin) to nikt o Lechu nie powie kosa (poza KKSem), w najgorszym razie będzie to "neutral".
[link]
-
Tak to oficjalny Fc Legii.Sławol79 pisze:Tak,rzeczywiście zapomniałem o Fc Wlkp Widzewa.Są też kibice Legii Warszawa,widziałem gdzieś szale Wielkopolska z elką.Nie wiem czy to jest oficjalny fc?Normal666 pisze:Sławol79 pisze:W Wielkopolsce oprócz Lecha Poznań działają:Warta Poznań,Obra Kościan,Unia Leszno,Start Gniezno,Polonia Piła,Jarota Jarocin,Nielba Wągrowiec,KKS Kalisz,Górnik Konin,Ostrovia Ostrów Wlkp,Dyskobolia Grodzisk Wlkp,Polonia Nowy Tomyśl,Astra Krotoszyn,Kania Gostyń,LKS Czarnylas,Ravia Rawicz.Nie wiem co z PSŻ Poznań,klub już nie istnieje ale ludzi w barwach można czasem spotkać na ulicach Poznania.
Fc Widzewa
-
Cobra to obecnie Astra Krotoszyn. Jest to ultras grupa działająca obecnie na Astrze. Na każdym meczu Astry, czy to na wyjeździe, czy u siebie widnieje flaga CK. Wspomnianą flagę zaliczamy do flag Astry.
TYLKO ASTRA KROTOSZYN
-
W Wielkopolsce na pewno nie było większego jazzu niż w Koninie na stadionie w Poznaniu wieje nudą
http://www.youtube.com/watch?v=R8zvWybGepw
http://www.youtube.com/watch?v=R8zvWybGepw
-
pełna zgoda, tak to właśnie wygląda przed nawias obok KKSu dałbym jeszcze Dyskoboilię Grodzisk Wlkp. co do Unii Leszno to niech wypowie się ktoś z tej ekipy bo już różne wersje były ich relacji z Lechemziomek pisze:Mówienie o innych ekipach w WLKP poza KKS Kalisz (i w pewnym stopniu Unią Leszno, może Dyskobolią) to jak mówienie O Hutniku Warszawa jako oosbnej ekipie w Warszawie. Wszystkie składy z Wlkp są pro-Lech, nawet jeśli ogłaszają się jako nie udzielające na Lechu (Górnik Konin) to nikt o Lechu nie powie kosa (poza KKSem), w najgorszym razie będzie to "neutral".
-
To jak mądra głowo? Pro Lech czy jednak w najgorszym razie "neutral" ta wielkopolska?Psycha Mi Siada pisze:ziomek pisze:Mówienie o innych ekipach w WLKP poza KKS Kalisz (i w pewnym stopniu Unią Leszno, może Dyskobolią) to jak mówienie O Hutniku Warszawa jako oosbnej ekipie w Warszawie. Wszystkie składy z Wlkp są pro-Lech, nawet jeśli ogłaszają się jako nie udzielające na Lechu (Górnik Konin) to nikt o Lechu nie powie kosa (poza KKSem), w najgorszym razie będzie to "neutral".
Przede wszystkim naucz się składać poprawnie zdania.
-
Wyczuj nutkę ironii...Andruss pisze:(...)
To jak mądra głowo? Pro Lech czy jednak w najgorszym razie "neutral" ta wielkopolska?
(...)
[link]
-
Zdaje sie że jakiś czas temu był mecz Górnik Konin - KKS Kalisz. Jest jakaś relacja z tego meczu?
-
-
Tarnowo Podgórne po stracie flagi na rzecz Pogoni przestało być oficjalnym fc Lecha czy nie?
https://www.youtube.com/watch?v=dDzlHIoa5QI
1:12 "... ja reprezentuje fc Tarnowo Podgórne ". Dosyć świeże.
https://www.youtube.com/watch?v=dDzlHIoa5QI
1:12 "... ja reprezentuje fc Tarnowo Podgórne ". Dosyć świeże.
-
Nie przestało. Strata flagi wiadomo w jaki sposób.