Początki kibicowania w Polsce.
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
Początki kibicowania w Polsce.
Kto jest w stanie opisać mi początek kibicowania w Polsce w paru podpunktach, jak i również początki Ultrasów w Polsce. Jak to wszystko się rozwinęło do dnia dzisiejszego.
Z góry dziękuję.
Z góry dziękuję.
-
Re: Początki kibicowania w Polsce.
Na początku był Chaos. Z Chaosu wyłonili się pierwsi bogowie: Uranos - Niebo i Gaja - Ziemia....
:) a tak na serio ? Potrzebne mi to, bo robię prezentację o rozwoju ruchu kibicowskiego w Polsce.
-
Ciekawy temat.. mógł by fajnie się rozwinąć :)
-
Zastanawia mnie że czym blizej ojro,tym więcej osób rejestruje się i pisze,ze robi prezentacje o ruchu kibicowskim,dziwne...

-
haha też to zauważyłem :)debiutant pisze:Zastanawia mnie że czym blizej ojro,tym więcej osób rejestruje się i pisze,ze robi prezentacje o ruchu kibicowskim,dziwne...
-
Jak można robić "prezentacje", jednocześnie nie mając nawet zielonego pojęcia o tym, o czym chce się pisać (?)
Skąd się tacy biorą?... może o tym zrobisz prezentację? wszak masz niewątpliwie wiedzę na ten temat...
Skąd się tacy biorą?... może o tym zrobisz prezentację? wszak masz niewątpliwie wiedzę na ten temat...
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
Mam wiedzę o ruchu kibicowskim, ale teraźniejszym. Nie za dobrze wiem jak wyglądało to w latach 70 czy 80 , ponieważ mnie jeszcze wtedy na świecie nie było.
-
Taki leń z ciebie,że nie chce ci się poszperać? Już w różnych tematach były poruszane początki np. viewtopic.php?f=1&t=15807 Może prezentacjie też za ciebie zrobić.
Z prezentacją sobie poradzę. Dziękuję, że znalazłeś ten temat.
Ja wiem, że w latach 90 były rozróby i [link], ale mnie interesuję też rozwój Ultrasów.
-
Proszę cie kolego, w pół godziny tego nie znajdziesz, poczytaj trochę, popytaj kumpli z ekipy albo zadzwoń pod 997, tam wiedzą wszystko.
-
Kibice.net -siedlisko wszelakiego zła.
heheheh dobry typek :) szukam- ciężko coś znaleźć o tym, lecz jak znajdę na pewno podzielę się tym.
-
Co za pokolenie, wszystko na łatwizne.Powiem ci tylko, że zaczeło się od meczu z Holendrami, resztę co i jak, szukaj.
Czym ty chcesz się dzielić, kto chciał wiedzieć ten wie.To z tobą nie zabardzo chcą się dzielić.
Czym ty chcesz się dzielić, kto chciał wiedzieć ten wie.To z tobą nie zabardzo chcą się dzielić.
-
Dzień Dobry!
Piszę do wszystkich kibiców. Potrzebuje waszej pomocy. Piszę pracę na temat turystyki sportowej na przykładzie kibiców piłki nożnej. Jednym z moich rozdziałów jest rys historyczny kibiców piłkarskich w Polsce i tutaj pojawia się moje pytanie gdzie mogę znaleźć jakieś informacje na temat początków kibicowania i skąd to się wszystko wzięło. Jeżeli macie jakieś ciekawe i wartościowe materiały to bardzo bym był wdzięczny za każdą pomoc bardzo dziękuje. Pozdrawiam!
Piszę do wszystkich kibiców. Potrzebuje waszej pomocy. Piszę pracę na temat turystyki sportowej na przykładzie kibiców piłki nożnej. Jednym z moich rozdziałów jest rys historyczny kibiców piłkarskich w Polsce i tutaj pojawia się moje pytanie gdzie mogę znaleźć jakieś informacje na temat początków kibicowania i skąd to się wszystko wzięło. Jeżeli macie jakieś ciekawe i wartościowe materiały to bardzo bym był wdzięczny za każdą pomoc bardzo dziękuje. Pozdrawiam!