Siatkówka ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
mily94

Re: Siatkówka ...

Post autor: mily94 » 29.07.2009, 10:19

Sytuacja zaczęła się komplikować w momencie, gdy Calisia była... mistrzem Polski... Mniej więcej przed fazą play-off wyszło na jaw, że klub ma ogromne długi wobec zawodniczek i skarbówki. Do dziś nikt nie wie jak zrobiły się zaległości na 2 mln zł przy dwóch potężnych sponsorach... Po latach tłustych przyszły chude - ostatni sezon kończymy na dnie i spadamy z ligi. Działacze postanawiają rozwiązać klub, żeby uniknąć wszelkich zobowiązań i wzorem klubów piłkarskich chcieli założyć Sportową Spółkę Akcyjną. Przez długi czas nie było nic wiadomo, aż dzień po minięciu terminu składania licencji klub przedstawił to, co robił przez dwa miesiące i tu zaskoczenie: wszystko przygotowane do założenia klubu, brakowało jedynie zgody PZPS na występ w lidze.

I tu zaczęła się plątanina, którą sam ledwo rozumiem. Smród zaczęła robić... MKS Calisia. To klub zupełnie odrębny od naszego, ale można powiedzieć, że wywodzimy się z niego. Na podstawie papierów podpisanych przez ludzi, którzy najpierw uratowali siatkówkę dziesięć lat temu, by teraz doprowadzić ich do ruiny wynikało, że MKS ma prawo do gry w lidze tej co SSK, gdy to upadnie. Na dodatek jeszcze wyszła sprawa z dwoma zawodniczkami, które mają teraz spory kłopot, gdyż MKS żąda 40 tys. zł. za wyszkolenie od klubów, z którymi podpisały kontrakt nic o tym nie wiedząc.

Po miesiącu zwodzenia PZPS w związku z licencją w miniony piątek odbyło się spotkanie w Warszawie, na której związek oficjalnie powiedział, że nie da nam licencji powołując się na kancelarie prawne. Powiedziane było: I liga = spłata zobowiązań po SSK. Nikt takiego czegoś nie jest w stanie spłacić, a akcjonariusze nie wyłożą kasy na długi. A MKS Calisia i jej prezes Gut pewnie też nie zagrają w I lidze, a żeby było śmieszniej pzps przyznał im racje w sprawie zawodniczek (Anny Woźniakowskiej i Eweliny Toborek).
Mily- to znaczy że zagracie w II lidze czy III? O upadku Piasta słyszałem, ale o was...eh...kolejne zasłużone kluby, coraz gorzej to wszystko wygląda
Klubu nie ma i wszystko wskazuje na to, że SSA nie zostanie założone, więc o żadnej lidze na dzień dzisiejszy nie ma mowy. :(

Ja ze swoje strony zapraszam na [link]- tam bardzo szczegółowo starałem się na bieżąco opisywać losy Calisii. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości to zapraszam do pytań.

iparts.pl
Altruista

Post autor: Altruista » 01.08.2009, 07:56

rodzinka przyjechała z daleka, więc musiałem iść na to widowisko
ochrona maksymalnie walnięta w dekiel, jak wparowałem po meczu na boisko po autografy dla sióstr to mało mnie nie zawinęli, ze się do gwizdek zbliżam
poruszanie między sektorami utrudnione przez służbistów mimo że nie wszystkie miejsca zajęte
spiker robił co mógł, jak organizował Szkocję to kazdy klaskał jak chciał, zniszczył tekst "ostrzy kibice, ale w końcu najlepsi na świeci"
brak zorganizowanych grup mimo że bilety tanie jak barść
prędzej Legia z Wisłą i Cracovią zrobia układ na Mazura Karczew niż siatkarskie ekipy będa cos na siatkówce organizować

Altruista

Post autor: Altruista » 01.08.2009, 08:04

dodam jeszcze, że kobitek więcej niż chłopów, jedną próbowałem poderwać na znawcę, ale bardziej była meczem zainteresowana

AZS1950

Post autor: AZS1950 » 04.09.2009, 22:45

Mecz reprezentacji na ME w Turcji, a skrzaty prowadzą doping na żółto-czarno. No ku***, paranoja... Potem się przebrali w barwy narodowe, ale mimo wszystko...

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 04.09.2009, 23:20

No co, wczuli się w kilmat lat 90 :lol:
Z niecierpliwością czekam na mecz z Turasami :twisted:

A tak w kwestiach klubowych niestety zapowiada się że Orzeł i Joker rozpoczną sezon w III lidze, kluby mają coraz mniej czasu na walke z PZPS. Nie będe sie rozpisywał kto czytał ten wie, kto nie widział niech pogrzebie na siatce.org. Za tydzień turniej w Międzyrzeczu, mam nadzieje że do betonu związkowego dotrą "pozdrowienia" których nie zabraknie zapewne :twisted:
"-Bylem ostatnio na meczu Wisly Krakow pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało ze stwierdzilem ze przyjadę na mecz do poznania i nawet chyba będzie warto te 2 godziny poczekać. Ciekawe czy coś się stanie jak z szalem Stali wejdę na stadion"

Abdul

Post autor: Abdul » 08.09.2009, 00:05

Altruista pisze: prędzej Legia z Wisłą i Cracovią zrobia układ na Mazura Karczew niż siatkarskie ekipy będa cos na siatkówce organizować
a tak z ciekawości to kto miałby być inicjatorem takiego ruchu i ewentualnie kto miałby się zając organizacją tego? W tej chwili chyba nie ma człowieka który miałby poważanie u innych klubów, tak aby takie coś zrobić. Jest mało klubów ale i tak te które są to między sobą nie są jakieś entuzjastycznie nastawione. Pojedyncze sympatie są, ale to nic wielkiego.

Reprezentacja to kaszana i tak chyba pozostanie. Choć, aż tak źle nie jest ... w Łodzi na Wagnerze podczas jednego z meczów wysiadło nagłośnienie i co ..... ano nic ... ludzi prowadzili doping bez udziału organków Kułagi i skrzeczenia Magiery. Mi sie to podobało a za rozkręcanie dopingu wzięli się kibica ... a później ten doping prowadzili Ci kolesie co chodzą na szczudłach. Niby nic, ale to cieszy. Niedługo to trwało ... a szkoda. Raptem do połowy seta.
http://resovia.rzeszow.pl/

wrógNR1

Post autor: wrógNR1 » 14.09.2009, 21:14

Inicjatorem takich akcji Abdul może być ktoś kto kuma o co chodzi, a jest mało znany chodzi mi o młynowych z 1 czy 2 ligi małoznanych. Podaje coś takiego na podstawie młynowego na reprezentacji w piłce nożnej.

BratB

Post autor: BratB » 14.09.2009, 21:51

Jak dla mnie bez różnicy czy będzie to osoba mniej znana tak jak napisałeś czy ktoś bardziej znany . Byle by się coś ruszyło

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 14.09.2009, 22:21

Tyle że musi tu być porozumienie całego w miare ogarniętego środowiska. Tylko wspólne działanie może coś zmienić.

Nas 5 na turnieju w Międzyrzeczu, nuda.

Wie ktoś jak sytuacja w Ślepsku, będą bojkotować mecze w Suwałkach (czy też wogóle klub)?
"-Bylem ostatnio na meczu Wisly Krakow pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało ze stwierdzilem ze przyjadę na mecz do poznania i nawet chyba będzie warto te 2 godziny poczekać. Ciekawe czy coś się stanie jak z szalem Stali wejdę na stadion"

wrógNR1

Post autor: wrógNR1 » 15.09.2009, 19:08

Może po prostu jedźmy. Ci którzy chcą coś takiego wykonać , wykonać taki ruch. Wtedy jakoś się spikniemy i obmówimy wszystko na hali. Zdecydujemy kto i jak. Choćby jakiś najbliższy mecz Polaków nie ważne czy towarzyski czy o punkty.

AZS1950

Post autor: AZS1950 » 16.09.2009, 20:18

Prawda to, że mądre głowy w Częstochowie postanowiły, że otwierające sezon derby odbędą się w czwartek? Takie info mamy od naszego prezesa, a to oznacza, że z ciekawie zapowiadającej się inauguracji sezonu gówno wyjdzie, bo z Olsztyna na ten mecz wybierze się najwyżej kilka osób ze względu na środek tygodnia, a pozostali zamiast tego tydzień później pojadą na piknik do Wielunia :roll:

Co do kadry - jest to temat jak najbardziej do ogarnięcia, tyle że chyba nie teraz, ale za co najmniej pół roku, bo właśnie nam się sezon reprezentacyjny skończył, chyba że ktoś wybiera się do Japonii na ten cały wielki puchar mistrzów czy jak to się tam zwie ;)

malyswider

Post autor: malyswider » 16.09.2009, 21:44

Żeby było jasne, Mostostal nie wchodzi w żadne układy na kadrze. Jedyne na czym sie skupiamy to klub.
BB!

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 16.09.2009, 22:49

Orzeł i Joker przywróceni do I ligi! A więc derby...

PatriotaH

Post autor: PatriotaH » 16.09.2009, 22:52

ma ktos jakies info o Muszyniance ? Kreci sie tam cos u nich na trybunach czy kwitnie lipa ? Pytam z ciekawosci bo w TV kiedys widzialem ich Flage na jakims meczu, nie wiem czy to byly pikniki czy sportowi kibice.

mksdg

Post autor: mksdg » 16.09.2009, 23:04

w Muszynie lipa, na hali piknik ,w młynku maja 15-20 osób , z piuropuszami na głowach i 8 bebnami :) Ogólnie dramat.

PatriotaH

Post autor: PatriotaH » 16.09.2009, 23:11

mksdg pisze:w Muszynie lipa, na hali piknik ,w młynku maja 15-20 osób , z piuropuszami na głowach i 8 bebnami :) Ogólnie dramat.
hehe widze ze maja przywiazanie do gor, co do mlynu to faktycznie lipa, a co do wczesniejszych lat,to dzialal tam jakis ruch kibicowski ? czy januszowanie wyssali z piersi starszego pokolenia :mrgreen: ?

mksdg

Post autor: mksdg » 17.09.2009, 15:25

Nie mam zielonego pojęcia ale zapewne jest tak że to kibice sukcesu , którzy lataja z koszulkami od sponsora, ogólnie to Janusze i tyle.

prasa piła

Post autor: prasa piła » 18.09.2009, 11:12

Co do Muszyny to lipa troszkę, zbierają się na ważniejsze mecze. Wyjazdy jak są to w momencie gdy zasponsoruje sponsor wspierający Klub, czyli na finały. Byłem na prawie każdym meczu PTPS-u w Muszynie od 3 lat i jedynie w czasie finałów jest tam młynek ok. 40-50 osób ale w wieku podrostków z gimnazjum, przeplecione kilkoma starszymi osobami

AZS1950

Post autor: AZS1950 » 19.09.2009, 12:34

Od nas wczoraj w Iławie na meczu z Jastrzębiem 15 osób, ale w tym zaledwie 4 chłopa. Nie ma co zbyt wiele pisać, wielkiej mobilizacji nie było, bardziej chęć zobaczenia, jak się spisują w akcji nasze nowe nabytki. Dzisiaj drugi mecz.

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 19.09.2009, 22:40

A my na wieczornym meczu z Jokerem Piła w ramach memoriału Ryszarda Świątkiewicza wystawiamy 20 osobowy młyn (po 3 secie troche sie wykruszył) z dosyc dobrym dopingiem, testowaliśmy wiele przyśpiewek. Gosci brak, brak także Olimpii Sulęcin, z Orła Międzyrzecz pojedyncze sztuki bez barw.

AZS1950

Post autor: AZS1950 » 19.09.2009, 22:53

Nas dzisiaj znowu 15 osób, ale tym razem 7 facetów. Mimo to nudy, raptem kilka razy coś krzyknęliśmy czy pośpiewaliśmy na poważnie. Gości oczywiście brak. Za tydzień sparingi z Treflem u nas, które prawdopodobnie będą generalnym testem przed sezonem i tam może być nieco ciekawiej.

Prawda to, że I ligę powiększono i ostatecznie zagrają w niej zarówno Orzeł z Jokerem, jak i Stal i Morze?

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 19.09.2009, 23:14

Zgadza się, 13 zespołów. Od kiedy spadliśmy z PLS (2003) to chyba były 4 wersje zaplecza ekstraklasy i zasad spadków/awansów, gdyby PZPN cos takiego wyprawiał z I (dawną II) ligą to by został dawno zjedzony przez media :roll: Orłu i Jokerowi miejsce w I lidze należało sie jak psu buda, ale jakim sposobem jest w niej Morze które się skompromitowało w półfinałach play-off II ligi...

Wkrótce ma byc poprawiony terminarz ale I kolejka bez zmian. Ciekaw jestem jak będzie po spadku się prezentował liczbowo i wyjazdowo Trefl. Może coś ruszy znowu na Jokerze. My raczej na trzy kolejki jesteśmy na wygnaniu gdyż na naszej hali przeciąga się remont, gramy na liceum które pomiesci ok. 300 osób, plus że jest tam dosyć dobra akustyka.

AZS1950

Post autor: AZS1950 » 22.09.2009, 20:54

No i po ładnych paru latach wreszcie doczekaliśmy się powrotu AZS-u do tradycyjnych barw :)

[link]

Co prawda estetyczne to zbyt nie jest, bo sponsorów od zajebania, a herb klubu tylko na rękawie, ale to i tak duży krok w przód 8)

ATU

Post autor: ATU » 23.09.2009, 12:54

Czeresniowa2 pisze: Wie ktoś jak sytuacja w Ślepsku, będą bojkotować mecze w Suwałkach (czy też wogóle klub)?
Organizujemy sie tylko na pierwszy mecz w Suwalkach. Poczatkowo mielismy (znaczy Ślepsk Suwałki mial) grac go z Pronarem Hajnówka, co nas dodatkowo mobilizowalo. Po wszystkich motaninach PZPSu wychodzi jednak na to, ze pierwsze spotkanie rozegrane bedzie z Energetykiem Jaworzno, co szczerze powiedziawszy dla wielu osob na pewno stanowi duzo mniejsza motywacje niz derby z Hajnowka. Organizujemy sie na pierwszy mecz, i tylko na ten. Pozniej zawieszamy wszelka dzialalnosc, na jakichkolwiek plaszczyznach.. Moze kiedys los sie odwroci, wladze sie zmienia, powstanie hala, i znow bedziemy miec swoj Klub w Augustowie. Z tworem suwalskim nikt z nas w zaden sposob sie nie utozsamia.
ŚLEPSK AUGUSTÓW TO MY!
Pozdrawiam.
Jak wszyscy za jednego, tak ja sam za wszystkich.

malyswider

Post autor: malyswider » 26.09.2009, 12:46

Wczoraj na turnieju w Zdzieszowicach ok 40 osób z 2 flagami. Na zlosc sponsorom caly mecz glosne MOSTOSTAL.
BB!

MATi_kk

Post autor: MATi_kk » 28.09.2009, 01:18

Na zlosc sponsorom caly mecz glosne MOSTOSTAL.
o kurwex, jestem pełen podziwu...

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 02.10.2009, 21:22

Jakaś plaga upadku klubów dobrych kibicowsko- Orzeł Międzyrzecz z powodu cofniecią dotacji z miasta nie przystąpi do rozgrywek. W środe na pikiecie w tej sprawie obecnych 20 Orłów

AZS1950

Post autor: AZS1950 » 03.10.2009, 11:21

A tymczasem kibice Trefla, co by o nich nie mówić, szykują chyba rekordowy wyjazd jak na I ligę, przynajmniej w ostatnich latach - 590 km do Bielska.

Wiadomo, co z terminarzem wobec rezygnacji Orła? Będą pauzować dwa zespoły w kolejce czy PZPS po raz kolejny go zmieni?

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 03.10.2009, 12:58

A więc Trufle będa jeździć, to miło bo niedługo my ich goscimy. My byliśmy w tamtym sezonie w Bielsku ale do przejchania mieilismy dokładnie 35 km mniej. W sezonie 06/07 u nas był BBTS

Terminarz możliwe że bedzie skorygowany w taki sposób że zespół który miał pauzować zagra z tym zespołem który miał grać z Orłem a 2 kolejki znikną. Inna opcja to 2 pauzy. My w każdym razie mamy nadzieje że nic się nie zmieni za bardzo, ze względu na 1 kolejke choćby...

Abdul

Post autor: Abdul » 04.10.2009, 19:20

Nowy sezon ... więc może znów będzie liga wyjazdowa kibiców na siatce? Czeresniowa2 będziesz robić podsumowania?

Proponuje ustalić przed startem reguły i ekstra bonusy. Moje propozycje są następujące:

1/ Każda drużyna otrzyma ekstra bonu za wyjazd na dwa wybrane wyjazdy, które z różnych względów może być mało atrakcyjny np. dla Resovii
a/ Wyjazd do Olsztyna - daleki wyjazd
b/ Wyjazd do Warszawy w grudniu. Mecz pomiędzy wyjazdami na LM a i drużyna nie zbyt silna.
Może też być inne spotkania. Bonus to liczba x2

2/ Wprowadzić bonus za wyjazd w środku tygodnia [poniedziałek-piątek] Bonus - liczba wyjazdowa x2. np. dla Resovii to będzie wyjazd do Kędzierzyna.

3/ Wprowadzić bonus za liczbe wyjazdową. np za 60 osobowy wyjazd liczba x1,5; liczba powyżej 100 - x 2

4/ Wyjazd uznać za odbyty jeżeli z danej ekipy pojechało co najmniej 8 osób.

5/ Wprowadzić osobną klasyfikację na Puchar Polski oraz na Europejskie Puchary. Nie ma sensu łączyć ich z ligą. np. Jeden wyjazd Sovii do np. Paryża by nam nabił za dużo punktów

6/ Bonusy się sumują. Jeżeli np. w środę do Warszawy pojedzie 30 osób to liczba punktów to 30x2x2 czyli 120

7/ Ustalić reguły drużyn biorących w konkursie czyli czy +Liga jest razem z LSK? Oraz czy razem też może być I liga i niższe. Proponował bym, wyjazdy na 1 ligę od razu razy 1,5 a na niższe np na druga x2. Co wy na to? ... NA najwyższą ligę łatwiej zrobić wyjazd niż niżej?

To są propozycje. Może ma ktoś inne?

ps. Określmy się na forum kto będzie podawał wyniki ekipy. dla Resovii będę to ja. Jeżeli trzeba to spróbuje zdobyć dane z innych ekip, ale to dopiero po tym jak będziemy wiedzieć kogo brakuje.

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 05.10.2009, 00:44

No chętnie się za to zabiore ale też liczyłbym na pomoc innych. Masz ciekawą koncepcje z dwoma zastrzeżeniami

3/ Wprowadzić bonus za liczbe wyjazdową. np za 60 osobowy wyjazd liczba x1,5; liczba powyżej 100 - x 2

Jestem przeciw- chodzi tu o to żeby właśnie podsumować kto jak jeździ, jestem za podziałem wyjazdów ale liczba to liczba trudno to podzielić, chyba że np. wyjazd który mocno przekroczy średnią z całego sezonu ale to też kontrowersyjny pomysł

4/ Wyjazd uznać za odbyty jeżeli z danej ekipy pojechało co najmniej 8 osób

Bez sensu, my mamy w swojej historii pare wyjazdów zaliczonych po 3-5 osób, chyba nie chcesz mi wmówić że jadąc przez pareset kilometrów i drąc ryja nawet jeśli jest spora ekipa gospodarzy (a taki wyjazd mielismy w Zdunskiej Woli) tego wyjazdu nie zaliczyłem? Sprzeciw, wyjazd jest zaliczony jeżeli ktoś się ujawni i tyle.

AZS1950

Post autor: AZS1950 » 05.10.2009, 19:31

Dobry pomysł, mogę podawać liczby Olsztyna. Kontrowersyjny nieco jest dla mnie ten punkt:
1/ Każda drużyna otrzyma ekstra bonu za wyjazd na dwa wybrane wyjazdy, które z różnych względów może być mało atrakcyjny np. dla Resovii
a/ Wyjazd do Olsztyna - daleki wyjazd
b/ Wyjazd do Warszawy w grudniu. Mecz pomiędzy wyjazdami na LM a i drużyna nie zbyt silna.
Może też być inne spotkania. Bonus to liczba x2

A w zasadzie to podpunkt a, bo w takim razie to my za mało atrakcyjne możemy uznać co najmniej połowę naszych wyjazdów, bo nie da się ukryć, że w sumie mamy znacznie dalsze wyjazdy, niż ekipy z południa. Już prędzej sugerowałbym np. jakimś mnożnik zależny od przedziału kilometrów.

Abdul

Post autor: Abdul » 05.10.2009, 19:45

Czeresniowa2 pisze:No chętnie się za to zabiore ale też liczyłbym na pomoc innych. Masz ciekawą koncepcje z dwoma zastrzeżeniami

Jestem przeciw- chodzi tu o to żeby właśnie podsumować kto jak jeździ, jestem za podziałem wyjazdów ale liczba to liczba trudno to podzielić, chyba że np. wyjazd który mocno przekroczy średnią z całego sezonu ale to też kontrowersyjny pomysł
to tylko propozycja. Jakoś specjalnie nie będę się przy tym upierał. Skoro się nie podoba to wylatuje z propozycji :)
Czeresniowa2 pisze:4/ Wyjazd uznać za odbyty jeżeli z danej ekipy pojechało co najmniej 8 osób

Bez sensu, my mamy w swojej historii pare wyjazdów zaliczonych po 3-5 osób, chyba nie chcesz mi wmówić że jadąc przez pareset kilometrów i drąc ryja nawet jeśli jest spora ekipa gospodarzy (a taki wyjazd mielismy w Zdunskiej Woli) tego wyjazdu nie zaliczyłem? Sprzeciw, wyjazd jest zaliczony jeżeli ktoś się ujawni i tyle.
OK .... wyjazd zaliczony, jeżeli kibice gości będą w barwach :) niezależnie od liczby .... OK? Albo jeżeli masz inny pomysł to pisz .... ale ustalmy co i jak przed :) .... sam miałem parę wyjazdów w 4 osoby .... więc nie ma z tym problemu.
AZS1950 pisze: A w zasadzie to podpunkt a, bo w takim razie to my za mało atrakcyjne możemy uznać co najmniej połowę naszych wyjazdów, bo nie da się ukryć, że w sumie mamy znacznie dalsze wyjazdy, niż ekipy z południa. Już prędzej sugerowałbym np. jakimś mnożnik zależny od przedziału kilometrów.
To była tylko propozycja. Zarówno My jak i Wy mamy wszędzie daleko .... a bez obrazy, ale dla Nas do Was chyba najdalej :) ... może Bydgoszcz jeszcze jest porównywalna :)

Aby nie zaburzać obrazu to wprowadźmy punktację:
liczba osób x liczba kilometrów :)

i ewentualna modyfikacja o bonus za wyjazd w środku tygodnia.

AZS1950

Post autor: AZS1950 » 05.10.2009, 20:09

Abdul pisze:a bez obrazy, ale dla Nas do Was chyba najdalej :)
Rozumiem i zdaję sobie sprawę z tego, że dla Was, czy ogólnie większości ekip wyjazd do Olsztyna jest jak podróż na koniec świata, tyle że my takie podróże mamy co drugą kolejkę :)
Abdul pisze:Aby nie zaburzać obrazu to wprowadźmy punktację:
liczba osób x liczba kilometrów :)

i ewentualna modyfikacja o bonus za wyjazd w środku tygodnia.
I myślę, że to będzie rozwiązanie najrozsądniejsze, właśnie z uwzględnieniem tych wyjazdów od poniedziałku do piątku, bo na naszym przykładzie - zaczynamy od dwóch wyjazdów, tyle że pierwszy mamy w poniedziałek, a drugi już w piątek tego samego tygodnia - dlatego niemal fizyczną niemożliwością jest przy naszym potencjale zaliczyć oba i już wiadomo, że na inauguracji sezonu pod Jasną Górą nas niestety zabraknie.

AZS1950

Post autor: AZS1950 » 06.10.2009, 16:31

Dobre info z Międzyrzecza, Orzeł jednak wystartuje w I lidze :)

Chemik_Bydgoszcz

Post autor: Chemik_Bydgoszcz » 07.10.2009, 18:19

A w Bydgoszczy zapowiada się kwas i sytuacja jak z Czarnymi w Radomiu. Władze chciały koniecznie przepchnac delecte w okrzykach i zniwelowac Chemik. Zrobiło się nieciekawie i zarząd ogłosił "casting" na prezesa klubu kibica delecty....
[link]

Moim zdaniem to kiczowate troche ... ale mam nadzieje, że znajdzie się grupa która nie dopuści do zatracenia Chemika, chociaż nie wiem jakie będą środki budyniarzy ... :/

malyswider

Post autor: malyswider » 07.10.2009, 19:44

Propozycja Mostostalu:

Każda ekipa na swoim meczu ze skra wywiesza trans o tresci

"piechocki-szacunek sie zdobywa, nie kupuje!"

Jesteśmy po rozmowach z zarzadem, Mostostal na pewno na hali w KK nie zginie!
BB!

AZS1950

Post autor: AZS1950 » 07.10.2009, 19:53

I jak tu się nie wkurwiać... Była okazja, żeby w Bydzi powstała bardzo fajna ekipa, bo do tej pory mieliście grupkę niewielką, ale całkiem niezłą jakościowo i odpowiednio zorientowaną (kojarzę transparenty nt. Czarnych na meczach z jadarem), a teraz drużyna się wzmocniła, to i kibiców pewnie by przybyło. Mam nadzieję, że się nie dacie ugiąć, powodzenia!

Olsztyn przyłączy się do akcji z transparentem, można jeszcze przedyskutować jego treść, w każdym razie c*** w d*** pszczelej propagandzie.

Dzisiaj zdaje się Stilon gra(ł) w Szczecinie z Morzem w PP, wybrał się ktokolwiek mimo, że to środek tygodnia?

malyswider

Post autor: malyswider » 07.10.2009, 20:12

tresc trzebaby juz przedyskutowac zeby od nast kolejki zaczac dzialac!
BB!

Czeresniowa2

Post autor: Czeresniowa2 » 07.10.2009, 20:58

AZS1950 pisze:Dzisiaj zdaje się Stilon gra(ł) w Szczecinie z Morzem w PP, wybrał się ktokolwiek mimo, że to środek tygodnia?
1 osoba, był w koszulce meczowej więc jawnie (studiujacy w Szczecinie).

O co chodzi z Piechockim?

Chemik: Oczywiscie to co robi zarząd jest poniżej krytyki, ale sami dopuszczaliście różnych dziwnych ludzi (J. i jego kręcenie ludzi na hydrotwór), do Radomia 2 lata temu pojechała wycieczka zakładowa i cały mecz darła się "Delecta".

ODPOWIEDZ