Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Jest i mój ulubieniec, kaczka proceder 😅
Panowie (i ew. Panie)
Wesołych Świąt !
Wesołych Świąt !
Wielkanocnych czy Bożego Narodzenia?
Swoją drogą to grono pogonionych raperów kibiców powiększa się: Kaczor BRS, Myszka PK, Peter - też trzymał z Libim, a teraz sam Libi
-
mateusznow
Wiśle wyjdzie tylko lepiej na pogonieniu Libiego.
taa, nagle całe Bieńczyce się przerzucą. I te teksty o kompromitacji na 'derbach', gdzie było 50- biletów i wiadomo było że nie będzie żadnej mobilizacji przed tym meczem.
A jak w tym tygodniu oceniasz rysunki ultrasów? Białe gwiazdy równe? Literki ok? I kiedy pokażesz swój kajecik... 😅piącha pisze: 08.04.2026, 18:40
Libi, Libim ale Wisła powinna zapytac tego drugiego o papiery których nie chce pokazać bo "pies mu zeżarł" czy tam kawe wylał? zdarza sie co nie?
zapytajcie go też o jego związki z Wisłą, na ilu meczach był w życiu w ogole, o wyjazdy nie macie nawet co pytać ;)
i dlaczego trzyma flage "nowohucka patologia" jak do niego bardziej pasowałaby "stróżewska"? :D
jak juz zobaczy te papiery to moze zrobi porzadek z tym ze ten samozwanczy kibic Wisły robi wam siare przed Slovanem ktory reklamuje gale swoich wojowników razem z tą dętką
Opowiedz nam więcej wariacie - on sam na siebie papiety trzymał? Ty je widziałeś zanim je zjadłeś piesku skoro znasz ich zawartość jako jedyny? 🤣 Bierz mniej...
Na tej fladze to jest kondom?
-
Taksepatrze
Pamiec juz nie ta, pomóżcie, bo sobie nie moge przypomniec. Mecz na Reymonta na starym stadionie, stary sektor gosci na łuku. Mecz mial byc transmitowany w tv. dopiero od drugiej połowy i przyjezdni przez całą pierwszą polowe przesiedzieli w kompletnej ciszy na tych plytach chodnikowych wbitych w ziemie - doping zaczeli dopiero od drugiej polowy, zeby byc lepiej slyszalni w telewizji. Takie czasy ;) Co to byla za ekipa?
Ja takie coś kojarzę jedynie z meczem Wisła - Legia bodajże, z tym że było to tuż po śmierci Fujina i to był powód braku z ich strony dopingu w pierwszej połowie.
Aczkolwiek, pamięć może mnie już oszukwiać,
-
Taksepatrze
Kurcze moze masz racje? Aczkokwiek nie wydaje mi sie że bylo to po smierci Fujina. Bylem na tym meczu. Aczkolwiek u mnie tez juz pamiec zawodzi.nrth pisze: 13.04.2026, 12:45 Ja takie coś kojarzę jedynie z meczem Wisła - Legia bodajże, z tym że było to tuż po śmierci Fujina i to był powód braku z ich strony dopingu w pierwszej połowie.
-
Jan Barbados
Bez napinki, co symbolizuje na Wiśle maczeta skrzyżowana z kondomem?
Ktoś wie, że przy najbliższym domowym meczu na Pasach bedzie Pogoń? Jeśli tak to kibicowsko szykuje sie konkret mecz.
-
w miare kumaty
Pominąwszy, że ktoś wyżej Ci powiększył … czapka Wierność pewnie też Cracovii? No i chyba jako wiślak powinieneś wiedzieć kto jest na zdjęciu?Mlody95 pisze: 13.04.2026, 19:10Nie wiem gdzie na tej "fanie" widzisz jakieś Wiślackie barwy? 😅Jan Barbados pisze: 13.04.2026, 13:44Bez napinki, co symbolizuje na Wiśle maczeta skrzyżowana z kondomem?
-
Stachu Wirażka
https://krakow.tvp.pl/92605815/wyroki-d ... rzegorza-z
Misiek wyłapał wyrok 6 i pół roku, dodatkowo musi oddać 10 baniek na rzecz skarbu państwa.
Zatrzymali go w 2018,na dzień dzisiejszy miałby odsiedziane 8 lat.Przyjmując,że wyłapałby wtedy piętnastaka to wyszedłby maksymalnie za 7 i nie musiałby bulić tych 10 baniek.Nieźle go wydymali hehe.
Misiek wyłapał wyrok 6 i pół roku, dodatkowo musi oddać 10 baniek na rzecz skarbu państwa.
Zatrzymali go w 2018,na dzień dzisiejszy miałby odsiedziane 8 lat.Przyjmując,że wyłapałby wtedy piętnastaka to wyszedłby maksymalnie za 7 i nie musiałby bulić tych 10 baniek.Nieźle go wydymali hehe.
Diabeł się upomniał po podpisaniu cyrografu
Odsiedział 2 i pół roku. Myślisz że ile teraz posiedzi?Stachu Wirażka pisze: 14.04.2026, 19:51 https://krakow.tvp.pl/92605815/wyroki-d ... rzegorza-z
To chyba pierwszy przypadek, ze 60tka dostaje wyrok bezwglednego wiezienia.ts06 pisze: 14.04.2026, 22:09Odsiedział 2 i pół roku. Myślisz że ile teraz posiedzi?Stachu Wirażka pisze: 14.04.2026, 19:51 https://krakow.tvp.pl/92605815/wyroki-d ... rzegorza-z
Nie pierwszy i na pewno nie ostatni.
Przecież to logo było pod projekt muzyczny, coś jak Bonus ma Ciemną Strefę czy DymKNF z Bytomia a nie flaga klubowa przygłupy.
gts to jednak stan umysłu
-
katanaczio
A niby dlaczego Hanior ma wracać za kraty skoro się prawilnie rozpruł a po rozpruciu przeszedł na jasną stronę mocy? Niczego starego mu nie przybiją, spokojnie, bo to niewygodne dla prokuratury, no chyba że odkopią głowę, ale na to Hanka była za krótki, także nie spodziewałbym się jego powrotu do miejsca odosobnienia.
Piącha, kaelowiec, eNGie... widzę, ze sprawnie poruszacie się po tzw social mediach.
Mnie by było najzwyczajniej wstyd wklejać tu jakieś nic nie znaczące tematy w stosunku do tego, co dzieje się u was obecnie.
https://www.facebook.com/franekmateusz0 ... 470992160/
Co prawda nie mój klimat, ale dobrze przeczytałem, ze u was do jednej sprawy jest 11-tu świadków koronnych?
Mnie by było najzwyczajniej wstyd wklejać tu jakieś nic nie znaczące tematy w stosunku do tego, co dzieje się u was obecnie.
Co prawda nie mój klimat, ale dobrze przeczytałem, ze u was do jednej sprawy jest 11-tu świadków koronnych?
Nowa koalicja Gieksa, Craxa i policja.Psiak pisze: 18.04.2026, 11:27 Piącha, kaelowiec, eNGie... widzę, ze sprawnie poruszacie się po tzw social mediach.
Co na to ich bracia z Tych? Teraz możecie sobie porównać czym jest gks Tychy 😅 poziom jastrzębia maks
Gdzie masz info ze ktos z GieKSy jest świadkiem?eNGie pisze: 18.04.2026, 13:11Nowa koalicja Gieksa, Craxa i policja.Psiak pisze: 18.04.2026, 11:27 Piącha, kaelowiec, eNGie... widzę, ze sprawnie poruszacie się po tzw social mediach.
Nie rozumiem mielenia tematu hanny w kolejnym wątku. Pisałem już w warszawskim - on w zdecydowanej większości leci farmazonem i jeżeli chodzi o konkretne osoby kieruje się swoimi motywami niezależnie od tego, czy ktoś był w ekipie czy nie był. A że zwykły łeb - to raczej oczywiste.
To tylko ty masz szacunek do tego menela starego
-
Dżolo Rypandolo
Ile Hutnika w Szczecinie?
Naprawdę zadziwiająca jest ta twoja potrzeba, by pisać o nas, rzucać ksywami. Teraz nawet w temacie krakowskim. A tekst "nawet hanior mówił" to chyba parafraza "tata, a Marcin powiedział" (te same czasy)Stachu Wirażka pisze: 20.04.2026, 19:17 Nie ma co uogólniać ale są takie przypadki o których piszesz.Spora część tzw silnorękich też jeździ latami na mecze.
Na Legii był ktoś taki jak Rouen.Można go określić mianem legendy.No i co,do władzy doszli TB i doszło do konfliktu pomiędzy nimi a starymi.Chłop po jakimś czasie został dojechany i pogoniony.Nawet hanior mówił że dosyć mocno mu spuścił w******* na jakimś meczu.
https://www.youtube.com/watch?v=U1Mbg7tIk8c
- i ma tyle samo wspólnego z tym, co się działo na Legii. Poza tym tylko, że konflikt na Legii oczywiście był. Rouen miał swoją indywidualną przygodę. Niby coś tam kojarzysz, ale jeżeli czegoś po prostu nie wiesz (w czym nie ma niczego złego) - po prostu się na ten temat nie wypowiadaj. Bo i po co?
Najwięcej z wszystkich dotychczasowych eskapad w zachodniopomorskie :)
W temacie krakowskim, nie trzeba się odwoływać do przypadków z Warszawy. Można wrócić pamięcią do zdarzeń na trybunie w Grodzisku Wlkp., gdzie zawodnicy KSC ręcznie motywowali dziadków, którzy pewnie ponad pół wieku byli z Pasami, żeby śpiewali WTSK.katanaczio pisze: 20.04.2026, 12:23 Widziałem już więcej niż raz prawdziwe zdziwienie w oczach gości, którzy poświęcili pół życia dla klubu i którym liście na sektorze wymierzał wielki typ, który od roku jest w bandzie bo stoi na bramkach i daje zarobić, choć niezbyt kojarzy w której lidze gra jego "ukochana" drużyna.
o jakim meczu mowa?KCH_TSW pisze: 21.04.2026, 10:40W temacie krakowskim, nie trzeba się odwoływać do przypadków z Warszawy. Można wrócić pamięcią do zdarzeń na trybunie w Grodzisku Wlkp., gdzie zawodnicy KSC ręcznie motywowali dziadków, którzy pewnie ponad pół wieku byli z Pasami, żeby śpiewali WTSK.katanaczio pisze: 20.04.2026, 12:23 Widziałem już więcej niż raz prawdziwe zdziwienie w oczach gości, którzy poświęcili pół życia dla klubu i którym liście na sektorze wymierzał wielki typ, który od roku jest w bandzie bo stoi na bramkach i daje zarobić, choć niezbyt kojarzy w której lidze gra jego "ukochana" drużyna.
-
donguralesko
Dyskobolia Cracovia 21 lat temu. Na Wiśle to praktyki stosowane od lat, w tym sezonie w******* wyłapał gniazdowy.
-
mateusznow
Gniazdowy, to wyłapał już chyba z 3 razy przez całą swoją karierędonguralesko pisze: 22.04.2026, 19:57 Dyskobolia Cracovia 21 lat temu. Na Wiśle to praktyki stosowane od lat, w tym sezonie w******* wyłapał gniazdowy.
Tylko nie masz pojęcia jak On też nawywijal żeby relacje wewnętrzne były napięte, dobra sam darzył do wojny. Nie rozumiejąc upływu czasu, i zmian zachodzących w okół. Jakoś inni nie miało aż takich przygód. Hanna to też sporo przeinacza. Z mojej naocznej ;) wiedzy do konflikt nie do końca dotyczył Lechii. Choć starzy z obu miast trzymali się blisko. Kto miał wtedy układ z TB ? :)Stachu Wirażka pisze: 20.04.2026, 19:17 Nie ma co uogólniać ale są takie przypadki o których piszesz.Spora część tzw silnorękich też jeździ latami na mecze.
Na Legii był ktoś taki jak Rouen.Można go określić mianem legendy.No i co,do władzy doszli TB i doszło do konfliktu pomiędzy nimi a starymi.Chłop po jakimś czasie został dojechany i pogoniony.Nawet hanior mówił że dosyć mocno mu spuścił w******* na jakimś meczu.
Zlituj się :) W temacie krakowskim rzeczywiście brakowało już chyba tylko wspominek z układu TB ze Stomilem... :)
Wszystko można powiedzieć. Zwłaszcza w temacie krakowskim. Naprawdę niesamowite, co się tu dzieje :)