Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Kiedy i jaka ekipa ze szczebla centralnego (ekstraklasa, 1 i 2 liga) jechała ostatnio rejsówką na wyjazd?
-
My w zeszłym sezonie na Raków Cz-wa, ale pewnie ktoś już po drodze zaliczył wyjazd "rejsówką".
-
Ostatnio Jaga w Zabrzu.bez-napinki pisze: ↑03.12.2024, 18:54My w zeszłym sezonie na Raków Cz-wa, ale pewnie ktoś już po drodze zaliczył wyjazd "rejsówką".
Kaj stary stoi szyb
Kaj łojców stoi dom
Kaj richtig wonio chlyb
Tam jo swój hajmat mom
Kaj huty wonio dym
Kaj fury pchajom zaś
Kaj czorno hołda jest
Tam hajmat świynty nasz
Kaj łojców stoi dom
Kaj richtig wonio chlyb
Tam jo swój hajmat mom
Kaj huty wonio dym
Kaj fury pchajom zaś
Kaj czorno hołda jest
Tam hajmat świynty nasz
-
Pytanie do Lechii do czego nawiązuje ta flaga z przekreślonym cze ? Wiem anty komunizm. Tylko że w Polsce dalej mamy ich reprezentantów.
Fac Fideli Sis Fidelis
-
Nikt z Lechii nie odpowiedział, mają swój mecz i takie tam. Napiszę, bo znałem śp. pierwszego właściciela tej flagi. Na przełomie wieków nie tylko wśród lewactwa, ale w szerokiej pop-kulturze była mocna moda na wizerunek che. Takie były reakcje. Nie tylko zresztą na Lechii ;)

-
Powiem Ci że tak też właśnie przypuszczałem . Niestety dalej z tym śmieciem można znaleźć takie rzeczy.Stpne pisze: ↑07.12.2024, 20:45Nikt z Lechii nie odpowiedział, mają swój mecz i takie tam. Napiszę, bo znałem śp. pierwszego właściciela tej flagi. Na przełomie wieków nie tylko wśród lewactwa, ale w szerokiej pop-kulturze była mocna moda na wizerunek che. Takie były reakcje. Nie tylko zresztą na Lechii ;)
![]()
Fac Fideli Sis Fidelis
-
Ostatnio rozkminiałem ile jest wersji przyśpiewki "...boją się nas kibice angielscy..." i kto był pierwszy z tą przyśpiewką?
Legia ma "Czarna eLka w kółeczku się mieni..." Wiślacy mają "Biała gwiazda na niebie się mieni..." Lech ma "Niebiski z białym na niebie się mieni..."
Z tego co wiem swoje wersje mają takze kibice, WKSu, ZS, Pogoni, Arki etc..
Legia ma "Czarna eLka w kółeczku się mieni..." Wiślacy mają "Biała gwiazda na niebie się mieni..." Lech ma "Niebiski z białym na niebie się mieni..."
-
Co do che fujary to z 15-17 lat temu była moda na noszenie ciuchów z podobizną tego c**** i sam znam osoby które nie były związane z antifą czy szeroko pojętym lewactwem a mieli takie koszulki bo che był symbolem walki o wolność.Taki autorytet dla niedouczonych zjebów przesiąkniętych czerwono/lewacką propagandą.
Muszę się pochwalić że kilku osobom wyjebałem liścia i zerwałem z nich te szmaty.Dziś pewnie by mi za to dziesionę przybili takie pojebane czasy nastały.Jakaś ku*** by mnie nagrała telefonem i na komendę.
Muszę się pochwalić że kilku osobom wyjebałem liścia i zerwałem z nich te szmaty.Dziś pewnie by mi za to dziesionę przybili takie pojebane czasy nastały.Jakaś ku*** by mnie nagrała telefonem i na komendę.
''A w pudle padaka już mało kto grypsuje złodziej na złodzieja administracji kabluje...''
-
W latach 90siątych ta przyśpiewka była zarzucana chyba na każdym stadionie w Polsce bez względu na ligęKamilzon pisze: ↑08.12.2024, 11:53Ostatnio rozkminiałem ile jest wersji przyśpiewki "...boją się nas kibice angielscy..." i kto był pierwszy z tą przyśpiewką?
-
Młodsi mogą nie pamiętać, ale kilkanaście lat temu ciuchy z tym petem można było znaleźć w sieciówkach w galeriach handlowych, pamiętam, że były jakieś afery medialne o to.
Znalazłem parę informacji prasowych (przepraszam za kulawe źródła, ale nic innego nie mogłem znaleźć)
[link]
[link]
[link]
[link]

-
sorry nie doczytałem, że pytasz kogoś z Lechii z tym tematem, oczywiście nie repezentuje LG.UrzadSkarbowy pisze: ↑09.12.2024, 03:53Młodsi mogą nie pamiętać, ale kilkanaście lat temu ciuchy z tym petem można było znaleźć w sieciówkach w galeriach handlowych, pamiętam, że były jakieś afery medialne o to.
Znalazłem parę informacji prasowych (przepraszam za kulawe źródła, ale nic innego nie mogłem znaleźć)
[link]
[link]
[link]
[link]
Jeszcze dodam, że niektórzy nawet nie wiedzieli za co wyłapali oklep i kim jest ten c*** na koszulce której go nosili - nie wiem jakim hujem che stał się tak popularny

-
Czy akcji z wykrojeniem flag Polonii Warszawa, przez agenta J-23, udzielał on się na Legii?
Czy KSP nie próbowała go nigdy namierzyć na mieście?
Skarżyć nie wolno, kapować nie wolno, ODEGRAĆ SIĘ WOLNO!
-
Ten czarny lewy róg na flagach Legii ( chodzi mi o herb ) co ma symbolizować?
-
Chodzi głównie o nowe stadiony. Które kluby wywieszają flagi tylko wzdloz swojego młyna, które dodatkowo na prostej, a które jeszcze więcej?
-
-
-
Na Arce też ,chociaż jak dobrze pamiętam to nie na całej długości prostej ,ale jednak też wieszają.Janusz z prostej pisze: ↑10.12.2024, 13:43Chyba tylko na Widzewie flagi są wieszane na młynie i na prostej.
Fac Fideli Sis Fidelis
-
Przecież to cpun był. Nie miał nic wspólnego z Legia, a zwerbowany za długi zostal …extremalny_korbelis pisze: ↑09.12.2024, 17:47Czy akcji z wykrojeniem flag Polonii Warszawa, przez agenta J-23, udzielał on się na Legii?
-
W której gazecie tak napisali?Podeślij link.
-
w gazecie NASZA LEGIA bylo napisane ale to było z 20 lat temu , wtedy 50% użytkowników tego forum nie było w planach a 40% na gówno mówiło papu
-
Z biegiem czasu niektórzy zmieniają historię. Kibic Legii pseudonim J-23, wkręcił się w szeregi Polonii. Dlatego Legia uważała że flagi zostały skrojone nie kradzione. Później gościu jeszcze na jakiś derbach srał się przy płocie do Polonii. Jak to gdzieś napisali fani Ksp: "w tym jeden bliżej im znany fan Legii".
-
W Nasza Legia.
-
Już ktoś opisał twoją historię.
-
Lata temu skan z tego artykulu byl gdzies wrzucany - chyba nawet na tym (starym) forum. Ogolnie bylo opisane, ze typa zgarneli z dworca i dolozyli wszelkich staran, zeby na Polonii uwierzono, ze to polonista z krwi i kosci (zaczynal od jezdzenia na mecze na ktore Polonia sie nie wybierala, lub jezdzila w malej ilosci, nastepnie wytatuowal sobie herb Polonii na rece). Poczatkowo mial wystawic tylko polonistow, ale ze wszystko szlo jak po masle, to i akcja trwala dluzej. Jak juz sie zrobilo przypalowo, to zabral ze soba flagi i wtedy Legia sie wszystkim pochwalila. Jesli pamiec mnie nie myli, to autorem tego artykulu byl niejaki karpiko.
No ale jak nie bylo na tik toku to sie pewnie nie liczy ...
No ale jak nie bylo na tik toku to sie pewnie nie liczy ...
-
Stąd i taka twoja wiedza na temat każdego klubu. wyborcza,tvn,fakt czy skandale.I mamy całego mało kumatego.
-
Wiele faktow, o ktorych tu pisalem nigdy nigdzie nie byly publikowane. Dlaczego? Byc moze dlatego, ze swoja przygode z kibicowaniem rozpoczynalem w czasach, kiedy nie bylo facebookow czy tik tokow. A w czasach kiedy internet w Polsce raczkowal, mozna bylo poznac na nim wiele wartosciowych osob i sensownie podyskutowac. Na kanalach IRC (ciekawe czy ktos to jeszcze pamieta) czy nawet na czacie kibice.net.Porto.Tekila pisze: ↑13.12.2024, 20:03Stąd i taka twoja wiedza na temat każdego klubu. wyborcza,tvn,fakt czy skandale.I mamy całego mało kumatego.
Jesli Ty czerpiesz wiedze z wymienionych przez siebie zrodel, to pozostaje mi tylko Tobie wspolczuc.
-
"
Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Post 11.12.2024, 14:31
[link] ... d-decyzji/ - zreszta źródeł jest mnóstwo, ale oczywiście to syjonistyczny spisek przeciwko Widzewowi.
Co do drugiej części posta - właśnie dlatego większość Polski kojarzy cala Łódź z żydami, bo na zmianę się wykłócacie który klub jest bardziej żydowski. Dokładnie o tym napisałem w pierwszym poście, a ty to tylko potwierdzasz…"
Ojojoj a którz to tak kłamie.Nosek rośnie mało kumatemu kłamczuszkowi czerpiącemu wiedzę z gazet i neta:)
Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Post 11.12.2024, 14:31
[link] ... d-decyzji/ - zreszta źródeł jest mnóstwo, ale oczywiście to syjonistyczny spisek przeciwko Widzewowi.
Co do drugiej części posta - właśnie dlatego większość Polski kojarzy cala Łódź z żydami, bo na zmianę się wykłócacie który klub jest bardziej żydowski. Dokładnie o tym napisałem w pierwszym poście, a ty to tylko potwierdzasz…"
Ojojoj a którz to tak kłamie.Nosek rośnie mało kumatemu kłamczuszkowi czerpiącemu wiedzę z gazet i neta:)
-
Och widze, ze boli. Lodz jest mi niemal obca, wyrazilem jednak swoje zdanie na temat Waszego przekrzykiwania sie kto jest wiekszym/lepszym zydem i tego jak ta Wasza wojenke widza z zewnatrz - nawet z perspektywy Izraela. Wiesz lepiej, rozumiem (nie mam pojecia ktora lokalna prasa sympatyzuje z LKS, a ktora z Widzewem, nie wspominajac o nazwiskach poszczegolnych gryzipiorkow). Nie dziw sie jednak, ze w obliczu Waszego przekrzykiwania sie zawsze bedzie obecne haslo Jude Jude Jude cala Lodz. Sami sobie winni jestescie - takie moje zdanie.
-
Dziękuję że przed wszystkimi potwierdzasz, wiedzę czerpiesz tylko z wypocin jakiś pseudo pismaków.
-
Trapi mnie od dawna. Dlaczego w polskim ruchu kibicowskim tolerowani są naziole, ludzie którzy śmigają w koszulkach z Totenkopfem i odwołują się do SS? Pytam serio. Jestem nacjonalistą, konserwatystą, ale nie rozumiem czczenia zbrodniarzy, którzy dokonywali rzezi na Polakach i walczyli z nami, do tego mieli nas za podludzi.
-
-
Może mi ktoś wytłumaczyć co to za wysyp na portalach kibicowskich Wigilii z wódą na stole i odwiedzin w domach dziecka ??? Czy wogóle jakaś ekipa nie uczestniczy w tym wyścigu szczurów czy wszyscy muszą się spotkać i koniecznie nazwać to Wigilią, odwiedzić dom dziecka, wywieszać patriotyczne transparenty i nie wpuszczać Wisły na sektor gości ? I czy ekipy, które po cichu klepią po ramieniu lewackich polityków z KO, żeby postawili stadion za pieniądze podatników czy sypnęli groszem na utrzymanie prywatnego klubu rok w rok są prawicowe czy lewicowe ? Jakiś czas temu kibice lewackiego Rayo Vallecano protestowali przeciw budowie nowego stadionu i wolą zostać na sypiącym się gruzie, aby tylko zostać na dzielni ... strasznie patriotyczne postawa jak na lewaków ;/
-
PZPN na oficjalnych swoich profilach/stronach
to jest największy upadek i wstyd, że stowarzyszenia kibicowskie w to weszły... Jawne zaprzeczenie swoich pierwotnych ideałów w zamian za kilka tysięcy złotych miesięcznie.Święta, święta i po świętach!
Zobaczcie, jak koordynatorzy z ośrodka Kibice Razem Ruch Chorzów realizują akcję Niebieski Mikołaj.
To dowód na to, że święta to nie tylko czas radości, ale także okazja do niesienia pomocy i wspólnego działania
Kibice z Programu Kibice Razem po raz kolejny udowadniają, że są w tym najlepsi!
Program KIBICE RAZEM to wyjątkowa inicjatywa, która łączy środowiska kibiców z instytucjami państwowymi i samorządowymi. Wspólnie działamy na rzecz:
Bezpiecznego i pozytywnego kibicowania
Integracji społecznej
Promocji sportu wśród młodzieży
Cieszymy się, że możemy wspierać takie działania w aż 19 miastach w Polsce. Razem udowadniamy, że kibicowanie to coś więcej niż doping na stadionie – to tworzenie społeczności, które są blisko siebie nie tylko od święta.
-
[link]
[link]
Nie widzę w tych inicjatywach nic złego, a jednocześnie wątpię, żeby jakieś chuligany ogarniały te ośrodki. Chyba, ze chodzi o to, ze rządowe pieniądze śmierdzą.
[link]
Nie widzę w tych inicjatywach nic złego, a jednocześnie wątpię, żeby jakieś chuligany ogarniały te ośrodki. Chyba, ze chodzi o to, ze rządowe pieniądze śmierdzą.
-
Do porzygu p********* o tych Kibicach Razem, każdy ma na Ciebie wypierdolone jaja, a ty nadal wiercisz i wiercisz temat. Ile jeszcze? ;)le_suiveur pisze: ↑29.12.2024, 20:25PZPN na oficjalnych swoich profilach/stronachto jest największy upadek i wstyd, że stowarzyszenia kibicowskie w to weszły... Jawne zaprzeczenie swoich pierwotnych ideałów w zamian za kilka tysięcy złotych miesięcznie.Święta, święta i po świętach!
Zobaczcie, jak koordynatorzy z ośrodka Kibice Razem Ruch Chorzów realizują akcję Niebieski Mikołaj.
To dowód na to, że święta to nie tylko czas radości, ale także okazja do niesienia pomocy i wspólnego działania
Kibice z Programu Kibice Razem po raz kolejny udowadniają, że są w tym najlepsi!
Program KIBICE RAZEM to wyjątkowa inicjatywa, która łączy środowiska kibiców z instytucjami państwowymi i samorządowymi. Wspólnie działamy na rzecz:
Bezpiecznego i pozytywnego kibicowania
Integracji społecznej
Promocji sportu wśród młodzieży
Cieszymy się, że możemy wspierać takie działania w aż 19 miastach w Polsce. Razem udowadniamy, że kibicowanie to coś więcej niż doping na stadionie – to tworzenie społeczności, które są blisko siebie nie tylko od święta.
-
Akurat w tej sprawie koleś ma oczywistą rację, niezależnie od tego kto i co będzie miał na niego wypierdolone. Ale faktycznie jest mocno upierdliwy :)
-
Naziole na stadionach w dzisiejszej dobie? Może w mikroulamku procenta. Przecież ja wątpię czy obecnie jakakolwiek ekipa wiesza flagi z takimi motywami. Lata 90te to rzeczywiście była era skinhead-ów na trybunach i flag z celtykami, white power-ami, 14 i 88-kami).Soczek01 pisze: ↑22.12.2024, 15:54Trapi mnie od dawna. Dlaczego w polskim ruchu kibicowskim tolerowani są naziole, ludzie którzy śmigają w koszulkach z Totenkopfem i odwołują się do SS? Pytam serio. Jestem nacjonalistą, konserwatystą, ale nie rozumiem czczenia zbrodniarzy, którzy dokonywali rzezi na Polakach i walczyli z nami, do tego mieli nas za podludzi.
Ale gdzieś jakieś 20 lat temu to się rozmyło wraz z zanikiem subkultur.
Współcześni ekscytując trybun prędzej zajmą się przemycaniem za hajs migrantów z granicy, niż ich ganianiem po ulicach (no chyba że za to drugie ktoś im zapłaci:)).
Dzisiaj nazizm na trybunach? To chyba tylko jak dziennikarze zapłacą ekipie żeby pohajlowała do sensacyjnego materiału;)
[link]
-
Są tacy ale to stara gwardia raczej jak np pewien pan z Lechii i w każdej ekipie się tacy znajdą od Krakowa przez Chorzów,Białystok,Gdańsk,Szczecin.Wrocław.Ostatni łysi to goście urodzeni gdzieś w latach 85-89.
ziomek i nie wiem gdzie zobaczyłeś w jego wpisie coś o flagach.Raczej chodziło mu o dziary czy koszulki.
ziomek i nie wiem gdzie zobaczyłeś w jego wpisie coś o flagach.Raczej chodziło mu o dziary czy koszulki.
''A w pudle padaka już mało kto grypsuje złodziej na złodzieja administracji kabluje...''
-
Skoro są tacy i takich dziar nie zamazali to nie powinno być dla nich miejsca na trybunach gdzie podobno krzewi się patriotyzm.
-
https://www.youtube.com/watch?v=pDfzu1GUzxs
Takie były czasy.Walki subkultur.To byli skinheadzi,których dziś brakuje na ulicach.Bo punki wtedy też słabi nie byli.
Takie były czasy.Walki subkultur.To byli skinheadzi,których dziś brakuje na ulicach.Bo punki wtedy też słabi nie byli.