TMK

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Oldfreak

Re: TMK

Post autor: Oldfreak »

Zastąpiłeś relację z Częstochowy i Marszu Niepodległości do wynurzeń nisca i opisów ekip,które połowa czytelników pomija bo ile można czytać że robili młyn w 8 osób 3 razy w sezonie.Niestety ja już nie kupiłem obecnego numeru,po raz pierwszy od 20 lat.Chociaż miałem całą kolekcję.
iparts.pl
gulik1977

Post autor: gulik1977 »

2DZ pisze: 17.10.2020, 14:03
plemplem81 pisze: 17.10.2020, 11:22
dee facto pisze: 17.10.2020, 00:58Plemplem miałem ostatnio sporo roboty i mimo że dostałem w empiku ostatni numer tmk dokładnie 8 października dopiero teraz przeczytałem wstępniak i aż mnie odrzuciło-dywagacje na temat lewicowych band w Polsce i ze monotonna prawicowość naszej sceny stanowi jej słabość.
Niezmiennie tak uważam. Jednego przede wszystkim jestem ciekaw – ilu ze wszystkich opozycjonistów miało sposobność uczestniczenia w meczu, gdzie stykały się różnice światopoglądowe? To wcale nie musiały być jakieś antagonizmy kibolskie. Wystarczył nurt prawicowy kontra nurt lewicowy na trybunach. Ja to szczęście miałem i zapewniam, że nic tak dobrze nie robi dla cementowania sceny, jak właśnie istnienie w niej różnych odłamów także na niwie politycznej.
dee facto pisze: 17.10.2020, 00:58Druga sprawa uważam olbrzymim błędem było zatrudnienie do współpracy pana nisca,wcale się nie zdziwię jakby ten ruch spowodował zmniejszenie sprzedaży tmk.
Zawsze te (przyp.DZ.? 6)4 strony można przerzucić i ich nie czytać.
dee facto pisze: 17.10.2020, 00:58Trzecia sprawa od dzisiaj mecze w naszym kraju po 4 miesiącach poluźnienia znów będą bez kibiców,obawiam się że tmk wyniszczy koronawirus podobnie jak baseny,osiedlowe siłownie,knajpy,kufloteki,przez nami do wiosny idą bardzo złe czasy.
W „TMK” osiągnąłem pewien pułap, do którego dążyłem. Stworzenie w dużej mierze treści magazynu niezależnej od wydarzeń na stadionach. I udało się cel osiągnąć. Cykle „Wymarłe ekipy”, „Przedstawiamy fan cluby”, „Wielkie ekipy i ich fan cluby”, „Mniejsze ekipy” (...) Rozpierdoloną mamy kibicowską scenę dokumentnie. „TMK” jednak żyje, zaoferuje jeszcze na swoich łamach parę ciekawostek, mam gotowe wywiady na najbliższe 5 numerów (w tym Polonię Warszawa!), a już w najbliższy wtorek czeka mnie wywiad z wielką marką kibolską. Województw do opisania w dziale „Wymarłe ekipy” zostało 14, całkiem sporo do odkrycia. (...) Dodatkowo serwowane fotki w tym dziale to perełki – ich już nie da się tak łatwo wygooglować. Większość z nich to dar od wspominanego przeze mnie we wcześniejszych postach chłopaka z Polonii Warszawa. Pozdrawiam!
1. Czyżbyś byłA na meczu, gdzie powiesiLiśmy 'transa' "Przybyliśmy, aby czynić zło" i grupę (L)egionistów spacyfikowała milicja, a wy klaskałyście jej w geście aprobaty? ;)

2. Ile obecnie "tmk" ma kartek? :)

3. To jest wasz obecny pułap - "Wymarłe ekipy” (ksP), „Przedstawiamy fan cluby” (ksP na eRTeeSie i 'craxie'), „Wielkie ekipy i ich fan cluby” (j.w.), „Mniejsze ekipy” (aks zły), czyli bandka jeżdżąca na mecze do 'litzmmanstadt' i 'krakau', a od święta oglądająca mecze stołecznego klubu jADOWITEJ z tvn, wszędoby7skie "czarne koszu7e". Brawo! :D
kusy_jest_boski pisze: 17.10.2020, 13:38
plemplem81 pisze: 17.10.2020, 11:22 a już w najbliższy wtorek czeka mnie wywiad z wielką marką kibolską.
zdradzisz tajemnice?
Prawdopodobnie aks zły. ;) :) :D
byłeś już poskarżyć się "oficerowi prowadzącemu", jak ostatnio :)
gulik1977

Post autor: gulik1977 »

wiem do czego piejesz, ale pudło. Nie jestem z ekipy IPN-u. Pytaj dalej swojego oficera :) pochwal się swoją lokalizacją, dawni koledzy pamiętają...
plemplem81

Post autor: plemplem81 »

kusy_jest_boski pisze: 17.10.2020, 13:38
plemplem81 pisze: 17.10.2020, 11:22a już w najbliższy wtorek czeka mnie wywiad z wielką marką kibolską.
zdradzisz tajemnice?
Nie mogę takich rzeczy robić. Wielka ekipa z niewojewódzkiego miasta. Takich nie ma za dużo... W każdym bądź razie w najbliższych trzech numerach wywiady z ekipami z trzech miast wojewódzkich - listopad Pogoń Szczecin, grudzień Polonia Warszawa (to już zapowiedziałem wcześniej i warto będzie ten wywiad przeczytać, zapewniam), a później następny numer to oczywiście niespodzianka.
Oldfreak pisze: 17.10.2020, 13:43Zastąpiłeś relację z Częstochowy i Marszu Niepodległości do wynurzeń nisca i opisów ekip,które połowa czytelników pomija bo ile można czytać że robili młyn w 8 osób 3 razy w sezonie.
Ani nie zostały zastąpione relacje z Częstochowy ani z Marszu Niepodległości. Zostały jedynie solidnie skrócone, bo były zwykłymi zapychaczami miejsca po ligowej spuściźnie, a stałych rubryk, oprócz felietonów, "TMK" przed moją erą w zasadzie nie miało. Wszystko przypominało pewien spontan i dobieranie tematów na bieżąco. Jeśli nie interesuje cię historia mniejszych ekip - NIE CZYTAJ. Jeśli nie chcesz kupować - NIE KUPUJ. Jeśli myślisz, że wielcy palą się, by opisywać swoje historie do "TMK" dla zaspokojenia żądzy Oldfreaka, to... myśl dalej.
hmm

Post autor: hmm »

Zapowiada się konkretnie
Obrazek
NAVIJAČI:
Nasza książka ukaże się tylko po polsku! Wiemy, że jest Was dość - Bałkańskich fanów - zainteresowanych zdobyciem jednego.
Specjalnie dla Was zamieszczamy tę informację. Nasza praca dobiega końca, a za niecałe dwa miesiące! Książka ukaże się na początku grudnia 2020. r. W końcu nazwę książki będzie ′′ Fani - przewodnik po ultrase ex
Czego można się spodziewać w książce?
600 stron, około 230 grup z całej byłej Jugosławii (obecnej i dawnej), informacje, zdjęcia. Jak już mówiliśmy pierwsze wydanie książki będzie drukowane tylko w języku polskim, a dalej zobaczymy!
plemplem81

Już w poniedziałek nowy numer "TMK" do nabycia na rynku.
Co w numerze?

Reportaże z rekordowej ilości w historii „TMK” 41 meczów:
Legia Warszawa-Cracovia
Podbeskidzie Bielsko-Biała-Raków Częstochowa
Zagłębie Lubin-Cracovia
Lech Poznań-Warta Poznań
Górnik Zabrze-Wisła Kraków
Widzew Łódź-ŁKS Łódź
GKS Bełchatów-ŁKS Łódź
GKS Tychy-Korona Kielce
Miedź Legnica-Chrobry Głogów
Zagłębie Sosnowiec-Sandecja Nowy Sącz
Śląsk II Wrocław-Motor Lublin
Olimpia Grudziądz-GKS Katowice
RKS Radomsko-Polonia Warszawa
Górnik Konin-Sokół Kleczew
Mieszko Gniezno-Jarota Jarocin
Ruch Chorzów-Lechia Zielona Góra
Rekord Bielsko-Biała-Ruch Chorzów
Siarka Tarnobrzeg-Stal Stalowa Wola
Stal Stalowa Wola-Wisła Sandomierz
Unia Gniewkowo-Włocłavia Włocławek
Bocheński KS-Unia Tarnów
Hutnik Huta Czechy-Wilga Garwolin
GKS Szombierki-Szczakowianka Jaworzno
Obra Kościan-Victoria Ostrzeszów
Polonia Piotrków Trybunalski-Włókniarz Zelów
Boruta Zgierz-Skalnik Sulejów
Morzycko Moryń-Odra Chojna
Kolejarz Stróże-Grybovia Grybów
Orzeł Dębno-Sokół Maszkienice
Powiślanka Lipsko-Centrum Radom
Płomień Dębe Wielkie-Naprzód Skórzec
LKS Skołoszów-San Gorzyce
Dyskobolia Grodzisk Wlkp.-Dąb Kębłowo
MKS Skała-Maszycanka Maszyce
Amur Wilga-Promnik Łaskarzew
Zagłębiak Tucznawa-CKS Czeladź
Barycz Sułów-Piast Żmigród
Tarnovia Tarnów-Unia Tarnów
Apator Toruń-Unia Tarnów
Unia Leszno-Falubaz Zielona Góra
Falubaz Zielona Góra-Sparta Wrocław

Wywiad „TMK” to zapis rozmowy z „Łysym” – kibolem Pogoni Szczecin. Pamiętacie kto na przełomie lat 80. i 90. rządził trybunami w Szczecinie? Długowłosi metale. Wiecie, która ekipa jako pierwsza wymyśliła patent zatrzymywania pociągów na hamulec ręczny? Właśnie Pogoń z czasów metalowców. Jak jest z Pogonią oraz jej relacjami z Widzewem Łódź oraz Górnikiem Zabrze? Które z ekip są w top 3 kos Portowców? Zestawienie może niektórych zaskoczyć…
Dział „Przedstawiamy fan cluby” oddaliśmy tym razem w ręce kibiców Gwardii Koszalin z Białogardu, jednego z najsilniejszych fan clubów Gwardzistów.
„Mniejsze ekipy” w aktualnym numerze „TMK” goszczą Świt Nowy Dwór Mazowiecki. Fanatycy biało-zielonych opisali swoją historię na kibicowskim szlaku
Dzieła mistrzów sprayowych puszek tym razem zaprezentowali kibice Polonii Świdnica w części „Graffiti” – jednej z prężniej działających w tym aspekcie w naszym kraju mniejszych ekip.
W „Muzyce ulicy” kulisy działalności kapeli odsłania Gary Hodges, lider The 4Skins. Skinheadzi z tego składu są autorami ponadczasowego utworu, z którego zaczerpnięto kibicowski kanon na całym świecie – zwrot „All Cops Are Bastards”.
„Old School” – Arka Gdynia, Jagiellonia Białystok, Ruch Chorzów, Jeziorak Iława i Najmniejsi.

Obrazek
Oldfreak

Pewnie będzie.Nisc z naczelnym już robią reportaż jak kibole szli z kobietami ,a o obrońcach polskości nie wspomną ani jednym słowem.
plemplem81

Kea Kulani pisze: 29.10.2020, 07:56Czy w kolejnym numerze będą jakieś relacje, fotorelacje, sprawozdania ze strajku kobiet ?
Tak, z pewnością powstanie jakieś podsumowanie sytuacji, bo to rzecz bez precedensu. Ruch kibicowski zjednoczony stanął w pełnej mobilizacji, mimo, że przecież nie było żadnych ustaleń odgórnych.
Kea Kulani pisze: 29.10.2020, 07:56Liga nie gra, można wykorzystać sytuację :)
Nawet, gdyby grała - taka skala działań ekip musi być udokumentowana i zachowana dla potomności ;).
Oldfreak pisze: 29.10.2020, 10:35Pewnie będzie. Nisc z naczelnym już robią reportaż jak kibole szli z kobietami, a o obrońcach polskości nie wspomną ani jednym słowem.
Zdrowiej byłoby, byś w ramach tematu "obrony polskości" popracował nad swoją polszczyzną. W cytacie poprawiłem już twoje błędy ortograficzne drugiego stopnia, ale to nie przystoi Polakowi z krwi i kości walić takie babole. I tak w ogóle, czym ty się stresujesz? Przecież przestałeś kupować "TMK", więc nie zajmuj sobie myśli, co będzie w kolejnych numerach. Szkoda życia.
wypityjanusz

Post autor: wypityjanusz »

Co z cyklem "Wymarłe ekipy"? Będzie w grudniowym wydaniu?
plemplem81

Tak, będzie województwo warmińsko-mazurskie.
Bączyński

Post autor: Bączyński »

Co do wywiadu z Pogonią,to zabrakło wątku Ujpestu.Wydawało sie,że wszystko jest na dobrej drodze do sztamy.
Nawigator

Post autor: Nawigator »

Jessica B. pisze: 31.10.2020, 21:21
Plemplem napisał, że nowy numer będzie dostępny od poniedziałku na rynku. Ktoś wcześniej pisał, że prenumerata to już w ogóle opóźniona przychodzi. To skąd Ty już masz najnowszy numer ? Gdzie dostałeś ?
pLuMpLum18 Cię okłamał, nowy numer jest dostępny w internetach już od 30/10/20
Bączyński

Może Pogoń dowiedziała się, że "fioletowi" zostali 'odpUleni' przez (L)egionistów i woleli nie spaść aż do poziomu przyjaciół ich przyjaciół tzn. widzewiaków (oraz ich 'sztamy' z cska :). ;)
A to ciekawe bo Pogon zadeklarowała sie co do Ujpestu już w 2016 roku,tymczasem dość oficjalna wizyta Ujpestu na Legii była jeszcze choćby na początku 2018 roku na meczu ze Śląskiem.
Bączyński

Dla mnie ciekawsze jest, co masz na myśli, pisząc teraz "zdeklarowała sie"
Że nie będzie zgody.
i "dość oficjalna", szukając wcześniej informacji dot. 'hUnów' w "tmk"
Taka,że jest o niej wzmianka na jednym z profili Ujpestu.
Wracając do wywiadu,uważam po prostu,że jeśli poruszono wątek Falubazu czy choćby Widzewa i KSG&GKS to szkoda,że pominięto wątek węgierski.
leniwiec

Post autor: leniwiec »

Ale o czym tu rozmawiać? Widocznie uznano to za mało istotne żeby poruszać ten temat.

Sprawa wyjaśniona dość dawno, nic oficjalnego z tego nie będzie, ale kto ma znajomych na Wegrzech, może się odwiedzać. I tyle.
plemplem81

Obrazek
plemplem81

Obrazek
czapaBP

Post autor: czapaBP »

A ja z innej beczki. Jakie są kryteria, wg redakcji, zaliczenia wyjazdu gdy ekipa nie weszła na sektor gości? Bo właśnie w ręce trafił mi październikowy numer, gdzie piszecie o braku kibiców Legii w Płocku, podczas gdy 500 osób dojeżdża w drugiej połowie i dopinguje zza bramy. W przypadku innych spotkań pisaliście kto pod stadionem zaznaczał obecność, więc trochę mnie to dziwi.

Rozumiem że naczelny ma niesnaski na forum z kibicem Legii, ale chyba nie powinno to wpływać na czasopismo, które kreuje się na kronikę sceny kibicowskiej? :)
plemplem81

czapaBP pisze: 04.11.2020, 13:28Rozumiem że naczelny ma niesnaski na forum z kibicem Legii, ale chyba nie powinno to wpływać na czasopismo, które kreuje się na kronikę sceny kibicowskiej? :)
No tego to jeszcze nie grali, bym kierował się w gazecie adresowanej do tysięcy odbiorców smutami jakiegoś typa 2ASAdzONEGO do DzIoBA z najkumatszego forum kibolskiego pod słońcem. O dział "Liga pod lupą" dba chłopak z ŁKS Łódź - "Kołek" - spytam go o temat, o którym wspomniałeś.
KhP

Post autor: KhP »

Wpadł mi dzisiaj w ręce wrześniowy numer TMK.
W artykule WYMARŁE EKIPY. Woj. POMORSKIE rzucił mnie się w oczy jeden błąd.
W 2009 roku Pomezanie Malbork w Czarnem, atakowały ekipy MKS KARLINO, WIELIM SZCZECINEK i DRAWA DRAWSKO POMORSKIE, a nie Czarnych Czarne.
Dziękuje za uwagę, można kłócić się dalej :)
dee facto

Post autor: dee facto »

Nowy listopadowy numer tmk ukazał się nie jak wstępnie tutaj zapowiadano 2 listopada,lecz dwa dni pozniej czyli dzisiaj w srode 4 listopada.Kto ma empik w galerii ma jeszcze tylko 2 dni na zakup lub poczytanie na miejscu od soboty zamykaja galerie.
dee facto

Post autor: dee facto »

Radomiakowi anty Bron,Powislanka,Korona,Kszo,Granat,Motor,KSP,Widzew,ŁKS,Ruch,Raków,Resovia,Tychy,Stomil..to tyle w temacie.
plemplem81

dee facto pisze: 04.11.2020, 23:21Kto ma empik w galerii ma jeszcze tylko 2 dni na zakup lub poczytanie na miejscu od soboty zamykaja galerie.
Galerie zamykają, ale salony prasowe stacjonujące w tychże galeriach, z Empikami włącznie, pozostają otwarte:

Obrazek

I mała zajawka rubryki prowadzonej przez tutejszego "ulubieńca" niektórych użytkowników:

Obrazek
Foxx

Post autor: Foxx »

Kea Kulani pisze: 05.11.2020, 16:55 Brednie wypisujesz. Niektórzy tutaj mają prawie 40 na karku, od ponad 25 lat jeżdżą na mecze, Polskę przejeździli wzdłuż i wszerz. Ja ponadto spędziłem kilka lat w Warszawie, do tej pory jeżdżę regularnie na Ursynów, Bielany i mam tam wielu znajomych kibiców. Z tych bardziej medialnych ludzi to znam Starucha, Bosmana, Maćka, Foxxa. A z tych niemedialnych to myślę że na "cześć i pogadanie" będzie następnych około 70 kibiców Legii. I nie znam żadnego dozo.
Nawet wiem, skąd:
Kea Kulani pisze: 14.10.2020, 21:02 Jak już kilka razy pada tu pytanie kto zarabia gruby hajs za reklamy, wyświetlenia i nabijanie postów, to może niech ktoś w końcu wyjaśni kto zbija tą fortunę ,jest krezusem i dorobił się majątku na tym forum :)
A mi też ostatnio przeszło przez myśl, że Dozol i Foxx to jedna i ta sama osoba :D
Jak się czuje dobrze to pisze logicznie jako Foxx, a jak mu odpierdala i choroba psychiczna ogarnia jego umysł i ciało, to wtedy się szybko przelogowuje na Dozola i zaczyna pisać te swoje histeryczne wywody
;)
Obrazek
Foxx

Post autor: Foxx »

Ależ ja się niczemu nie dziwię :) Napisałeś, że znasz mnie, ale nie znasz Dozo, a wcześniej, że to prawdopodobnie jedna i ta sama osoba. Poza tym nikomu, kto mnie zna zwyczajnie coś podobnego by nie przyszło do głowy. Ale wątek interesujący. Zwłaszcza w temacie dot. TMK :)
whitey

Post autor: whitey »

"znam Starucha, Bosmana, Maćka, Foxxa"... 3 rozne (generacje na Legii ogolnie bez skrzuzowania, "medialne" na kibicowni i ty ich wlasnie znasz. Wychowales siem na Widzew To My zamiast czytac Pana Tadeusza i myslisz, ze to wciaz rok 2000 - czyli ch wiesz i na nim sie znasz. Mniej internetow, wiecej swiezego powietrza chuliganie

Panie, pan, po czemu w tym tygodniu bawełna w Jerozolimie?
http://retropress.pl/glos-narodu/lodz/
plemplem81

czapaBP pisze: 04.11.2020, 13:28A ja z innej beczki. Jakie są kryteria, wg redakcji, zaliczenia wyjazdu gdy ekipa nie weszła na sektor gości? Bo właśnie w ręce trafił mi październikowy numer, gdzie piszecie o braku kibiców Legii w Płocku, podczas gdy 500 osób dojeżdża w drugiej połowie i dopinguje zza bramy. W przypadku innych spotkań pisaliście kto pod stadionem zaznaczał obecność, więc trochę mnie to dziwi.
Lipa z tematem wyszła. Będzie korekta w numerze grudniowym.
Oldfreak

Witalski pisze: 05.11.2020, 23:51 Nie podoba się wam to nie kupujcie, proste. Płaczecie tu jakby wasze zdanie miało cokolwiek zmienić. Współpraca tmk z nisc'em bardzo dobry pomysł bo gość ma ogromną wiedzę na tematy kibicowskie i okołokibicowskie także myślę, że dzięki niemu pismo będzie kupować jeszcze więcej osób. Możecie się nie zgadzać z jego poglądami ale wiedzy mu nie odbierzecie.
Ogólnie to nisc musi mieć przedni ubaw jak was czyta. Statystyk a Ty czasem nie miałeś tutaj konta Tytus...? Bo masz bardzo podobny styl pisania ;)
Misiek też ma dużą wiedzę.Zróbcie z nim wywiad
Osaka

Post autor: Osaka »

Widzisz Witalski chciales zafestowac a tu skucha. Nastepnym razem zostaw sobie te przemyslenia dla siebie bo to widac ze ten temat jest dla doroslych facetow.
Nawigator

2DZ pisze: 07.11.2020, 18:48

Przyjedź(cie) za kilka dni do W-wy i przywieź ze sobą sTRZE7NICĘ z "tmk" wraz z 'oiOskinem', "niscem", może będziecie miały okazję spotkać prawdziwego rentiera, jeżeli nawet nie wiesz, czym się zajmuję. :)
Szanowny Dozolniku,

Czy będziesz czekać na ową delegację na moście i czy jeśli czas pozwoli to udzielisz wywiadu?
Nawigator

2DZ pisze: 14.11.2020, 15:50
PS. Taki teścik, czy obecna naczelna lub jąkała "popuści" na milicji ws. przypuszalnego naruszenia przeze mnie ochrony praw autorskich. :D
Sz.P. Dozo
W przeszłości gdy nastała era wgrywania numerów w formacie pdf na rapidshare, został wydany glejt, który zezwalał na publikację numerów starszych niż ileś tam lat. Twój skan pochodzi to sezon 2001/2002 więc co chciałbyś naruszyć?
plemplem81

StatystykKalkulator pisze: 05.11.2020, 16:26Juz teraz ledwo zipiecie ale za tą nachalną promocję poczętego na squocie miłośnika skrobanek i zróżnicowania kulturowego żeby wam to jebło całkiem
Dzięki za miłe słowa. Za pół roku wybije „TMK” 20 lat na rynku. Dotrwamy, spokojnie.
Oldfreak pisze: 06.11.2020, 20:03Misiek też ma dużą wiedzę.Zróbcie z nim wywiad
Dobrze, posłuchamy ciebie i tak zrobimy. Jeszcze wydaj rozkaz Miśkowi, żeby też wiedział, co ma robić i nie próbował się wymigać.
Osaka pisze: 06.11.2020, 21:57Tak was czytam i mam ubaw jak jeden Dozo wciagnol was w dyskusje, bawi sie z wami jak z dzieciakami .Krzyczcie sobie na niego a on dalej was zniszczy swoja inteligencja . Jest rentierem ma czas to sie napierdala z was a wam leci piana z pyska.
Przecież na tym polega całe show ;)
Nawigator pisze: 15.11.2020, 15:27W przeszłości gdy nastała era wgrywania numerów w formacie pdf na rapidshare, został wydany glejt, który zezwalał na publikację numerów starszych niż ileś tam lat.
W rzeczy samej. Starszych niż rok czasu.
dolce

Post autor: dolce »

Skoro znów wypłynęła sprawa screenów ponowię swoją prośbę przysypaną spamem.
Podrzuci ktoś screen z TMK wywiadu z niscem sprzed lat?
Dodam jeszcze sakramentalne : może być priw ;)
Potezny Warmianin

Post autor: Potezny Warmianin »

dolce

Post autor: dolce »

Dziękuję kolego ale za cholere nie mogę ogarnąć tej apki czy strony, jakieś pierdolety mi wyskakują.
Mozeszf dać np na tinypic?
klasa sama w sobie

Post autor: klasa sama w sobie »

Ciekawy wywiad z Pogoniarzem. Odniosłem jednak wrażenie, że sporo tematów nie zostało poruszonych/wyczerpanych.
Co do tych opisów muzycznych nisca. Uważam, że to nietrafiony pomysł. Nie ciekawi mnie to absolutnie i od razu przerzucam kartki dalej. Znając poglądy tego typa jakoś mnie odrzuca (bez względu na jego staż czy zasługi na Craxie). Jest wiele więcej ciekawych tematów, które mogłyby zapełnić wolną rubrykę. O muzyce dawnych lat powinno się czytać w innej aniżeli kibolskiej gazecie.
Oldfreak

To chyba mało kto czytał :)
ban82

Post autor: ban82 »

Dla mnie to też troszke chybiony pomysł. Nawet zdania nie czytłem z tych wywiadów bo mnie akurat chuuja interesuje zagraniczna stara muzyka. Majteczek tez nie słucham, wole KULT :)
ratujmy trzmiele

Post autor: ratujmy trzmiele »

Zdziwilbym sie gdyby ktos naprawde czytal te wypociny nisca o kapelach, nudne strasznie i niepotrzebne kompletnie.

z "wypocin" zauważyłem kilka krótkich wtrąceń w nawiasach w tekście - wygląda ,że nie tylko czytanie ze zrozumieniem ,ale i rozumienie samego czytania sprawia niektórym problem
pozostaje dziwić się najwidoczniej
plemplem81

klasa sama w sobie pisze: 27.11.2020, 19:33Jest wiele więcej ciekawych tematów, które mogłyby zapełnić wolną rubrykę.
Proszę napisz dokładnie, jakie to tematy i, idąc dalszym tokiem przyczynowo-skutkowym, skąd czerpać o nich wiedzę.
kibol32 pisze: 28.11.2020, 19:27Można mieć pojęcie co to jest skinheads i spirit of 69 i co z tego? Abstahując od oceny, jest to element kultury młodzieżowej Wielkiej Brytanii, charakterystyczny dla niej i w pełni zrozumiały dla nich. Polskę kształtowały i kształtują inne wydarzenia, inna cywilizacja, inne problemy. Temat jest ewentualnie do TMK +
Głos rozsądku. To rzecz, z którą również się biłem w myślach oprócz kontrowersyjności samego autora. Enigmatycznie to zabrzmi i więcej nic nie napiszę, ale wiele wskazuje, że całość wyklaruje się już całkiem wkrótce i wtedy rubryka będzie pasować bezproblemowo.
Swoją drogą - co zrobić, gdy część ludzi stwierdza prywatnie, że z Niscem to strzał w dziesiątkę? Są tutaj nawet na forum jako użytkownicy, ale jednoznacznie odcinają się od takiego poziomu dysputy, jaki tu jest serwowany. Nie ma co się zamartwiać - ten cykl też przecież wcześniej czy później zakończy swój żywot, jak choćby dawna ekstremalnie ciekawa rubryka z układaniem planu ćwiczeń na kolejne partie mięśni. To był dopiero czysto kibolski smaczek.

A wracając do meritum sprawy. Nowy numer w okolicach 2-3 grudnia ukaże się na rynku. Szczególnie polecam wywiad z kibicami Polonii Warszawa. Zawiera sporo ciekawostek. Za miesiąc zaś kolejny numer "TMK". Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ