Drzymala w Ślasku ?
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
na moje, kwestia awansów sportowych nie wydaje mi się najważniejszą
niestety wygląda na to że Śląskowi Wrocław grozi wyrzeczenie się drużyny seniorskiej na szczeblu centralnym
a swej nazwy, stadionu, barw . . . heh . . . odsprzedanie . . . . zupełnie minejsza o to komu . . . . w tym wypadku Groclinowi
tu wypowiedż rzecznika Groclinu: " . . . " . . . Fuzja Groclinu i Śląska jest niemal kopią ubiegłorocznego połączenia Lecha Poznań i Amiki Wronki.
- Nie jest to klasyczna inwestycja w Śląsk, ale raczej przeniesienie kapitału do Wrocławia - mówi Jerzy Pięta, rzecznik Groclinu. Czyli od przyszłego sezonu DOTYCHCZASOWY Groclin (ALE POD NAZWĄ Śląsk) będzie grał swoje mecze we Wrocławiu. Jeśli więc klub z Grodziska awansuje tej wiosny do europejskich pucharów (ma szanse w lidze i Pucharze Polski) - jesienią do Wrocławia zawita Puchar UEFA! . . . "
http://www.sport.pl/sport/1,65025,4982622.html
zresztą . . . . stosowne dokumenty obie strony musza złożyc w PZPN jeszcze w marcu br (niestety nie moge znaleźć odnośnika gdzie to wyczytałem-byłbym wdzięczny gdyby ktoś mnie w tym podparł)
czyli na długo przed sportowymi rozstrzygnięciami ligowymi (w tym ew. awansem Śląska) klamka ma zapaść niezależnie od nich - co ze zrozumiałych wzgledów nie jest eksponowane czy wręcz jest ukrywane
kocham Śląsk omal na równi ze swoim klubem
i do końca chcę wierzyć że nie zrelaizuje się wariant Amiki Poznań
gdzie wobec bankrutwa zasłuzonego dla polskiej piłki Lecha Poznań, ówczesne władze klubu grzebiąc "kolejorza" rozwiązały drużynę seniorską na szczeblu centralnym, ściągnęły do Poznania Amikę wcześniej wroniecką i sprzedając jej nazwę, stadion, barwy, "uratowały" dla Poznania pierwszą ligę
oczywiście, każdy sobie będzie dorabiał wygodną, pasującą teorie do panującej rzeczywistości, o kontynuowaniu tradycji Lecha przez Amikę itepe i tede
tymczasem od strony formalnej, w Poznaniu gra Amika, w piórkach śp Lecha
i jak najgoręcej nie życzę braciom z Wroławia aby zrealizował się ten najczarniejszy z czarnych scenariusz (NIEZALEŻNIE od rozstrzygnięć sportowych)
ps. napisałem powyższe nie żebym na swoim podwórku uważał się za najświetszych w tym aspekcie,
niestety, mamy podobne i My za sobą, szczęśliwym zrządzeniem losu, drużynę seniorska po kilku latach niebytu reaktywowano od zera na zdrowych zasadach,
jeynym do przyjęcia kontynuatorem tradycji BKS Lechia jest jej jak najwłasciwszy spadkobierca OSP Lechia, nie żadna tam Amika czy nie daj Boże Groclin (nawet jesli stać ich na zakup nazwy tak zasłużonego klubu jakim był Lech czy jakim jest Śląsk )
jakkolwiek, podobny mój ogląd wyobrazam sobie bedzie nie w smak takiemu czy siakiemu,
takie moje zdanie
pzdr
niestety wygląda na to że Śląskowi Wrocław grozi wyrzeczenie się drużyny seniorskiej na szczeblu centralnym
a swej nazwy, stadionu, barw . . . heh . . . odsprzedanie . . . . zupełnie minejsza o to komu . . . . w tym wypadku Groclinowi
tu wypowiedż rzecznika Groclinu: " . . . " . . . Fuzja Groclinu i Śląska jest niemal kopią ubiegłorocznego połączenia Lecha Poznań i Amiki Wronki.
- Nie jest to klasyczna inwestycja w Śląsk, ale raczej przeniesienie kapitału do Wrocławia - mówi Jerzy Pięta, rzecznik Groclinu. Czyli od przyszłego sezonu DOTYCHCZASOWY Groclin (ALE POD NAZWĄ Śląsk) będzie grał swoje mecze we Wrocławiu. Jeśli więc klub z Grodziska awansuje tej wiosny do europejskich pucharów (ma szanse w lidze i Pucharze Polski) - jesienią do Wrocławia zawita Puchar UEFA! . . . "
http://www.sport.pl/sport/1,65025,4982622.html
zresztą . . . . stosowne dokumenty obie strony musza złożyc w PZPN jeszcze w marcu br (niestety nie moge znaleźć odnośnika gdzie to wyczytałem-byłbym wdzięczny gdyby ktoś mnie w tym podparł)
czyli na długo przed sportowymi rozstrzygnięciami ligowymi (w tym ew. awansem Śląska) klamka ma zapaść niezależnie od nich - co ze zrozumiałych wzgledów nie jest eksponowane czy wręcz jest ukrywane
kocham Śląsk omal na równi ze swoim klubem
i do końca chcę wierzyć że nie zrelaizuje się wariant Amiki Poznań
gdzie wobec bankrutwa zasłuzonego dla polskiej piłki Lecha Poznań, ówczesne władze klubu grzebiąc "kolejorza" rozwiązały drużynę seniorską na szczeblu centralnym, ściągnęły do Poznania Amikę wcześniej wroniecką i sprzedając jej nazwę, stadion, barwy, "uratowały" dla Poznania pierwszą ligę
oczywiście, każdy sobie będzie dorabiał wygodną, pasującą teorie do panującej rzeczywistości, o kontynuowaniu tradycji Lecha przez Amikę itepe i tede
tymczasem od strony formalnej, w Poznaniu gra Amika, w piórkach śp Lecha
i jak najgoręcej nie życzę braciom z Wroławia aby zrealizował się ten najczarniejszy z czarnych scenariusz (NIEZALEŻNIE od rozstrzygnięć sportowych)
ps. napisałem powyższe nie żebym na swoim podwórku uważał się za najświetszych w tym aspekcie,
niestety, mamy podobne i My za sobą, szczęśliwym zrządzeniem losu, drużynę seniorska po kilku latach niebytu reaktywowano od zera na zdrowych zasadach,
jeynym do przyjęcia kontynuatorem tradycji BKS Lechia jest jej jak najwłasciwszy spadkobierca OSP Lechia, nie żadna tam Amika czy nie daj Boże Groclin (nawet jesli stać ich na zakup nazwy tak zasłużonego klubu jakim był Lech czy jakim jest Śląsk )
jakkolwiek, podobny mój ogląd wyobrazam sobie bedzie nie w smak takiemu czy siakiemu,
takie moje zdanie
pzdr
Jestem w tej chwili ciekawy postawy kibiców Śląska. Wcześniej kiedy drużyna z Wrocławia była na miejscu premiowanym awansem zdania były podzielone, że jak awansują sami to nie ma różnicy na czyjej licencji będą grali bo tak i tak będzie to I liga dla Śląska którą wywalczył po sezonie.
Obecnie niestety Śląsk powoli przestaje liczyć się w walce o awans przegrywając ostatnio dość łatwe mecze i tracąc do 3. w tabeli Polonii 2 punkty i mając przed sobą mecze między innymi z Arką, Lechią czy Wisłą P.
Obecnie niestety Śląsk powoli przestaje liczyć się w walce o awans przegrywając ostatnio dość łatwe mecze i tracąc do 3. w tabeli Polonii 2 punkty i mając przed sobą mecze między innymi z Arką, Lechią czy Wisłą P.
Uważasz że kibice Śląska tłumaczyli sobie fuzje bo Śląsk dobrze grał a teraz nie będzie "alibi" w postaci awansu ? A wnioskujesz to po wpisach internetowych ? A byłeś na stadionie ? Rozmawiałeś z kimś konkretnym ? Stanowisko jest jedno (nie wypowidam się w imieniu wszystkich kibiców Śląska tylko wnioskuje po tym co widze na stadionie). Każdy zdrowo myślący wie jakie to stanowisko jest.
P.S. Wrocław cały bez Drzymały!!!
P.S. Wrocław cały bez Drzymały!!!
-
Wjazd z bramą
I o to właśnie mi chodzi. Część kibiców akceptuje jego wejście pod takim warunkiem jak napisałeś, gdyż wtedy jest dość OK - Śląsk awansował, gra w I lidze, a Drzymała wprowadza swoich piłkarzy i kasę.Wjazd z bramą pisze:Jak stanowisko może byc jedno skoro nie wypowiadasz się w imieniu wszystkich - heh. Wiele osób jest za wejściem Drzymały pod warunkiem grania na licencji Śląska.Wiadomo ze barwy herb i cała reszta zostają po staremu.
Zresztą chyba bez sensu jest wyciąganie tej sprawy,która dotyczy nas na te forum.
Jak się ma jednak teraz sprawa kiedy Śląsk traci szansę awansu ?
Po prostu darzę klub z Wrocławia sympatią i jestem ciekawy jak się sprawy mają.
Ten temat jest bez sesnu, nie ma zadnych konkretow bo nikt nie wie jak to bedzie, pismaki pisza co tylko uslysza ,wersji jest tyle co gazet, to sa wsyztsko brednie ktore nie dosyc ze zaczynaja dzielic kibicow i tak czy owak nie sluza atmosferze w zaden sposob, to co sie teraz dzieje to skandal i zenada , oliwy do ognia dolew Kozmisnki oferujac miejsce Slaska dla Pogoni Sszczecin. Mysle ze nie powinnismy byc tacy sami jak pismaki i zamknac temat dopoki nie padna konkrety co dalej bedzie z tym wszystkim.Torfiorz pisze:I o to właśnie mi chodzi. Część kibiców akceptuje jego wejście pod takim warunkiem jak napisałeś, gdyż wtedy jest dość OK - Śląsk awansował, gra w I lidze, a Drzymała wprowadza swoich piłkarzy i kasę.Wjazd z bramą pisze:Jak stanowisko może byc jedno skoro nie wypowiadasz się w imieniu wszystkich - heh. Wiele osób jest za wejściem Drzymały pod warunkiem grania na licencji Śląska.Wiadomo ze barwy herb i cała reszta zostają po staremu.
Zresztą chyba bez sensu jest wyciąganie tej sprawy,która dotyczy nas na te forum.
Jak się ma jednak teraz sprawa kiedy Śląsk traci szansę awansu ?
Po prostu darzę klub z Wrocławia sympatią i jestem ciekawy jak się sprawy mają.
Ostatnią rzeczą której bym chciał to wywlekanie naszych spraw na tym forum. Chodzi mi o to że będąc na meczu nie słyszę za dużo opinii że fuzja jest ok, jak tłum spiewa o Drzymale czy Dutkiewiczu to nie widze sprzeciwów, nie widze ludzi którzy manifestują że Drzymała to nasz zbawca. Pisze tylko że nie reprezentuje wszystkich a przedstawiam własną opinie, na podstawie tego co zaobserwowałem na stadionie. Każdy ma chyba własne zdanie na ten temat ale w obliczu naszego ewentualnego niezakfalifikowania się do ekstraklasy to ogromna większość raczej fuzji nie poprze.
"List otwarty kibiców klubu WKS Śląsk Wrocław
My kibice WKS Śląsk Wrocław. Ponieważ do tej pory nikt z osób związanych z tak zwaną fuzją nie próbował przedstawić jakichkolwiek informacji dotyczących przyszłości naszego klubu jesteśmy zmuszeni ogłosić nasze stanowisko w tej jakże życiowej dla nas sprawie :
1. Nie zgadzamy się na grę w ekstraklasie naszego klubu WKS Śląsk Wrocław jeżeli nie zostanie wywalczony awans do tej klasy rozgrywek na boiskach piłkarskich.
2. Nie zgadzamy się na grę w meczach pucharów europejskich naszego klubu WKS Śląsk Wrocław w tym sezonie rozgrywkowym, ponieważ nasz klub nie wywalczył prawa do takich meczy na boiskach piłkarskich.
3. Nie zgadzamy się na jakąkolwiek zmianę nazwy, barw, herbu naszego klubu.
4. Nie zgadzamy się na trenowanie i rozgrywanie meczów jako gospodarz w miejscu innym niż miasto Wrocław.
5. Nie zgadzamy się na grę naszego klubu na licencji innych klubów piłkarskich.
6. Żądamy aby wpis do KRS dotyczył tylko i wyłącznie WKS Śląsk Wrocław.
Jeżeli te warunki nie zostaną spełnione nie będziemy wspierać dopingiem drużyny która powstanie w wyniku fuzji. Nie będziemy uważać jej za WKS Śląsk Wrocław. Co więcej będziemy ją traktować jako intruza który zabrał nam nasz ukochany klub WKS Śląsk Wrocław i który nieprawnie rozgrywa mecze pod nazwą naszego klubu czy to we Wrocławiu czy na meczach wyjazdowych.
W związku z tym będziemy zmuszeni prowadzić anty doping na tych meczach oraz działania którymi będziemy powodować przerywanie takich meczów i doprowadzanie do przegrania ich przez intruza w wyniku walkoweru.
Desperaci WKS Śląsk Wrocław."
http://www.ludziezasad.pl/
Czy to jest oficjalne stanowisko fanów WKS-u?
My kibice WKS Śląsk Wrocław. Ponieważ do tej pory nikt z osób związanych z tak zwaną fuzją nie próbował przedstawić jakichkolwiek informacji dotyczących przyszłości naszego klubu jesteśmy zmuszeni ogłosić nasze stanowisko w tej jakże życiowej dla nas sprawie :
1. Nie zgadzamy się na grę w ekstraklasie naszego klubu WKS Śląsk Wrocław jeżeli nie zostanie wywalczony awans do tej klasy rozgrywek na boiskach piłkarskich.
2. Nie zgadzamy się na grę w meczach pucharów europejskich naszego klubu WKS Śląsk Wrocław w tym sezonie rozgrywkowym, ponieważ nasz klub nie wywalczył prawa do takich meczy na boiskach piłkarskich.
3. Nie zgadzamy się na jakąkolwiek zmianę nazwy, barw, herbu naszego klubu.
4. Nie zgadzamy się na trenowanie i rozgrywanie meczów jako gospodarz w miejscu innym niż miasto Wrocław.
5. Nie zgadzamy się na grę naszego klubu na licencji innych klubów piłkarskich.
6. Żądamy aby wpis do KRS dotyczył tylko i wyłącznie WKS Śląsk Wrocław.
Jeżeli te warunki nie zostaną spełnione nie będziemy wspierać dopingiem drużyny która powstanie w wyniku fuzji. Nie będziemy uważać jej za WKS Śląsk Wrocław. Co więcej będziemy ją traktować jako intruza który zabrał nam nasz ukochany klub WKS Śląsk Wrocław i który nieprawnie rozgrywa mecze pod nazwą naszego klubu czy to we Wrocławiu czy na meczach wyjazdowych.
W związku z tym będziemy zmuszeni prowadzić anty doping na tych meczach oraz działania którymi będziemy powodować przerywanie takich meczów i doprowadzanie do przegrania ich przez intruza w wyniku walkoweru.
Desperaci WKS Śląsk Wrocław."
http://www.ludziezasad.pl/
Czy to jest oficjalne stanowisko fanów WKS-u?
-
zieLoNy1910
Czyli co wygląda na to, że i tak bojkot bo jeśli Śląsk awansuje do ekstraklasy to i tak kibice tego nie uznają bo wejdzie Drzymała.
1 A teraz pomyślcie Śląsk awansuje do ekstraklasy, Drzymała sponsoruje, Śląsk gra w pucharach jako ten dodatek, ale gra w Ekstraklasie bo ją wywalczył czyli ok.
2 Śląsk nie wywalczył awansu, ale Drzymała przenosi drużynę do Wrocławia i gra w Ekstraklasie, kibice tego nie uznają, ale co przecież Śląska nie będzie już w 2 lidze (1 nowa), komu będą kibicować kibice? Rezerwom?
Zastanawia mnie to bo niektórzy mogą się poczuć pokrzywdzeni, bo jeśli bojkot tworu to komu kibicować jak 2 ligowego Śląska nie będzie.
Według mnie ja opcje nr 1 przyjąłbym. Moja drużyna wywalczyła awans, czyli gra w ekstraklasie i nie obchodzi mnie na jakiej licencji, a te europejskie puchary no cóż pogodzić się.
1 A teraz pomyślcie Śląsk awansuje do ekstraklasy, Drzymała sponsoruje, Śląsk gra w pucharach jako ten dodatek, ale gra w Ekstraklasie bo ją wywalczył czyli ok.
2 Śląsk nie wywalczył awansu, ale Drzymała przenosi drużynę do Wrocławia i gra w Ekstraklasie, kibice tego nie uznają, ale co przecież Śląska nie będzie już w 2 lidze (1 nowa), komu będą kibicować kibice? Rezerwom?
Zastanawia mnie to bo niektórzy mogą się poczuć pokrzywdzeni, bo jeśli bojkot tworu to komu kibicować jak 2 ligowego Śląska nie będzie.
Według mnie ja opcje nr 1 przyjąłbym. Moja drużyna wywalczyła awans, czyli gra w ekstraklasie i nie obchodzi mnie na jakiej licencji, a te europejskie puchary no cóż pogodzić się.
.
No nie wiadomo. Piłkarzyki będą walczyc o miejsce w składzie, a Dyskobolia prezentuje się bardzo dobrze, więc może byc więcej niż 4 ...Il_Fanatico pisze:...pewnie ta sklecona ze Śląska i Dyskobolii drużyna specjalnie daleko w nim nie zajdzie więc to kwestia max 4 meczy...
A tak na marginesie - zobaczymy za rok ile zostanie z tych : "Nie zgadzamy się..."
Jeśli dużo - to pełen podziw i szacun
Wypowiem się obiektywnie w tym temacie.
Obiło mi się o uszy że Kibice Śląska robią jakieś protesty ale niewiele o tym słychać. Być może wszystko jest wyciszane albo skala tych działań słaba. W sumie to chyba jakaś szansa jest żeby i bez Pana D 1 liga we Wrocławiu była, tak więc kupione zostaną tylko puchary, w których tradycyjnie Polska drużyna polegnie z jakąś ekipą z Białorusi. Moim zdaniem jeżeli Śląsk awansuje w tym sezonie do 1 to tylko puchary powinny być zbojkotowane.
Patrząc w przeszłość to z wszystkich ekip na przestrzeni wielu lat to najgłośniej sprzeciwiali się takim prezentom fani Zawiszy Bydgoszcz i za to należą się im WIELKIE słowa uznania. Gdyby chcieli to dawno mieli by drugą ligę a hydrocośtam poszłoby dawno w zapomnienie a jednak powiedzieli NIE. Na mecze chodzą w IV lidze ale pod względem zasad na pewno są w 1 lidze.
Jak zachowają się Kibice we Wrocławiu - o tym się pewnie przekonamy ... trzeba obserwować rozwój sytuacji.
Jedno jest pewne - Kluby to nie zabawki. Chesz sobie coś kupić to kup sobie rower.
Podziwiam właścicieli fanatyków ... ot choćby B. Cupiał. Pan D też wydawał mi się normalny ale argumentacja tej fuzji zniszczyła w moich oczach jego osobę. Chodziło o to że mało ludzi na mecze przychodziło .... to ile on tych widzów w Grodzisku się spodziewał ?
W stosunku do liczby mieszkańców to i tak był super wynik. ... a jak mu się Wrocław znudzi bo miasto za duże, korki na drogach a drogi dziurawe ?
Obiło mi się o uszy że Kibice Śląska robią jakieś protesty ale niewiele o tym słychać. Być może wszystko jest wyciszane albo skala tych działań słaba. W sumie to chyba jakaś szansa jest żeby i bez Pana D 1 liga we Wrocławiu była, tak więc kupione zostaną tylko puchary, w których tradycyjnie Polska drużyna polegnie z jakąś ekipą z Białorusi. Moim zdaniem jeżeli Śląsk awansuje w tym sezonie do 1 to tylko puchary powinny być zbojkotowane.
Patrząc w przeszłość to z wszystkich ekip na przestrzeni wielu lat to najgłośniej sprzeciwiali się takim prezentom fani Zawiszy Bydgoszcz i za to należą się im WIELKIE słowa uznania. Gdyby chcieli to dawno mieli by drugą ligę a hydrocośtam poszłoby dawno w zapomnienie a jednak powiedzieli NIE. Na mecze chodzą w IV lidze ale pod względem zasad na pewno są w 1 lidze.
Jak zachowają się Kibice we Wrocławiu - o tym się pewnie przekonamy ... trzeba obserwować rozwój sytuacji.
Jedno jest pewne - Kluby to nie zabawki. Chesz sobie coś kupić to kup sobie rower.
Podziwiam właścicieli fanatyków ... ot choćby B. Cupiał. Pan D też wydawał mi się normalny ale argumentacja tej fuzji zniszczyła w moich oczach jego osobę. Chodziło o to że mało ludzi na mecze przychodziło .... to ile on tych widzów w Grodzisku się spodziewał ?
W stosunku do liczby mieszkańców to i tak był super wynik. ... a jak mu się Wrocław znudzi bo miasto za duże, korki na drogach a drogi dziurawe ?
Tego się nie spodziewałemonet.pl pisze:- Nowy klub WKS Śląsk Wrocław, który powstanie z połączenia z Groclinem Grodzisk Wielkopolski nie zagra w tegorocznej edycji Pucharu UEFA - zapowiedzieli w czwartek we Wrocławiu prezydent miasta Rafał Dutkiewicz i prezes Groclinu Zbigniew Drzymała. Rezygnacja z pucharu UEFA, to efekt kompromisu uzgodnionego z kibicami Śląska.
Drzymała zgodził się na zawarcie kompromisu z kibicami Śląska, który oznacza rezygnację z występu w pucharze w zamian za zgodę na fuzję, pełną frekwencję na meczach i obietnicę odpowiedniego zachowania się na stadionie podczas meczów.
- Jeśli nie przygotujemy odpowiednich dokumentów to miejsce w Pucharze UEFA oddamy Lechowi Poznań. Jednak jeśli klub z Poznania nie zdecyduje się na występ, to nie będzie drugiego polskiego klubu w pucharze - mówił Drzymała.
Pytany przez dziennikarzy podczas konferencji prasowej, czy poinformował piłkarzy Groclinu o rezygnacji z pucharów, Drzymała odpowiedział, że zawodnicy są na urlopach, ale "jest to gorzka pigułka dla wszystkich".
Prezes Groclinu wyraził nadzieję, że "za rok, za dwa nowa drużyna będzie lepiej przygotowana do startu w pucharze i będzie mogła grać na lepszym stadionie".
Nie chciał natomiast odpowiedzieć, kto zostanie nowym trenerem zespołu oraz którzy zawodnicy będą w nim grali. - Decyzje personalne podejmę po 12 czerwca - zapowiedział.
Dutkiewicz i Drzymała potwierdzili gotowość doprowadzenia do połączenia obu drużyn. - Klub będzie występował pod nazwą WKS Śląsk Wrocław i przejmie tradycje Śląska. Natomiast z punktu widzenia formalno-prawnego zostanie zarejestrowany jako nowy podmiot prawny w 2008 r. - mówił Dutkiewicz.
Groclin w tegorocznych rozgrywkach ekstraklasy zajął trzecie miejsce i wywalczył tym samym prawo startu w pucharze UEFA. Śląsk zajął natomiast drugie miejsce w drugiej lidze i awansował do rozgrywek ekstraklasy. - Chcemy połączenia obu klubów, żeby stworzyć nowy, silniejszy klub piłkarski - tłumaczył Dutkiewicz.
Po połączeniu obu klubów istniała możliwość, by nowy zespół zagrał w europejskich pucharach, jednak na to nie zgadzali się kibice Śląska, zdaniem których to nie ich drużyna wywalczyła prawo do gry w Pucharze UEFA, nie może zatem w nim występować.
Teraz zgodę na połączenie obu klubów musi wydać wrocławska Rada Miejska. Nastąpi to najprawdopodobniej 12 czerwca.
Może Drzymała traktuje tą decyzję jako wkupne u kibiców Śląska.Wieloryb pisze:Precedens ! niech Waltery i inne się uczą ! Nie spodziewałem się że ktoś taki jak Drzymała jest w stanie zawrzeć kompromis z kibicami.
Jak wiadomo w Grodzisku z tymi najwierniejszymi wielu kłopotów nie miał i tu zapewne ma nadzieję na dobry układ spraw.
Cieszy to, że są jeszcze kluby które jak narazie liczą się jeszcze ze zdaniem kibiców.
-
dzydzydzydzy
Spokojnie. Walter też na początku postawił piwo kibicom na spotkaniu, mówił, że wszelkie zmiany dotyczące np. herbu będzie konsultował. Nie popadałbym w hurraoptymizm, ale oby Drzymała okazał się inny. Chociaż żeby tak było musicie rzeczywiscie utrzymac porzadek na stadionie tak jak obiecaliscie.Precedens ! niech Waltery i inne się uczą !
-
Il_Fanatico
Bardzo dobra wiadomość z dwóch powodów- Śląsk będzie normalnie się prezentował w Ekstraklasie a i Lech dzięki temu pojeździ po ciekawszych miejscach niż Soligorsk (coś mi się wydaje że Intertoto tradycyjnie skończyło by sie w I rundzie). Ciekawe tylko co z Intertoto, Zagłębie, Korona a może Cracovia nawet? Nie jest wykluczony też walkower, no ale to już dyskusja na temat o pucharach. Wybiórcza oczywiscie już swoje piszą o "ustępstwach wobec najbardziej radykalnego odłamu szalikowców" "cyrku w ekstraklasie" i "Słabszym zespole Śląska, z mniejszym budżetem, bez Sikory". Ciekawi mnie też na jakie warunki musiał pójść Śląsk wobec Drzymały...
-
Wjazd z bramą
http://www.prw.pl/articles/view/6704/ki ... -komentarz
he he ... Ktoś wykrakał z tymi nagłówkami. Już się zaczyna , ciekawe co będzie jutro

he he ... Ktoś wykrakał z tymi nagłówkami. Już się zaczyna , ciekawe co będzie jutro
"Są to kibole, których piłka nożna bardzo często nie interesuje."Wjazd z bramą pisze:http://www.prw.pl/articles/view/6704/ki ... -komentarz
he he ... Ktoś wykrakał z tymi nagłówkami. Już się zaczyna , ciekawe co będzie jutro![]()
Jakby ich piłka nie interesowała to nie sprzeciwialiby się grze w UEFA... przyjmując ten tok myslenia pana redaktora nie interesuje Śląsk tylko oglądanie pucharów, kupcie mu N Sport i będzie zadowolony
to mało wieszełka pisze:ciekawe czy kibice Lecha, który zagra teraz w UEFA zaprotestują przeciwko grze w pucharze, w którym nie wywalczyli przecież miejsca w rywalizacji na boisku??jakoś jak Lech łączył się Amicą miejsce w UEFA(wywalczone przez Amice) przyjęli bez szemrania
wielkie uznanie dla kibiców Śląska
a jesli chodzi o tegoroczne puchary to po prostu są nastepną druzyna w tabeli wiec tutaj nie bedzie moim zdaniem nic zdroznego. gdyby byli na np. 10 miejscu i nagle im wpadl w rece puchar uefa to co innego
-
TYLKO DYSKOBOLIA
-
Bodzio_KSG
Sytuacja wygląda nastepującoBodzio_KSG pisze:A wie ktoś co teraz bedzie z awansami, spadkiem i barazami ?? Bo jedno miejsce w 1 lidze zajmie Grodzisk, wiec chyba wychodzi na to ze PIAST nie awansowal. Czy w takim wypadku beda rozgrywane jakies baraze (to by juz byla jakas paranoja).
My wchdzoimy do ligi za Polonie Bytom która nie dostała licencji ...
Jakby jednak sie okazało że Polonia wraca do ekstraklasy to wtedy czekamy na ostateczną degradacje Zagłębia Lubin albo na baraże...
Wogóle co ze sprawą Zagłębia ? Przecież mieli lecieć ... coś to za bardzo ucichło
-
SzyderczaSzyszka
Nie chciałbym być na waszym miejscu. Nie zdziwiłbym się jakby PZPN powiedział wam 2 dni przed ligą że musicie zagrać baraże.Sztygar pisze:Sytuacja wygląda nastepująco
My wchdzoimy do ligi za Polonie Bytom która nie dostała licencji ...
Jakby jednak sie okazało że Polonia wraca do ekstraklasy to wtedy czekamy na ostateczną degradacje Zagłębia Lubin albo na baraże...
Wogóle co ze sprawą Zagłębia ? Przecież mieli lecieć ... coś to za bardzo ucichło
Tak naprawdę nie wiadomo w których ligach zagrają i co mają robić: Polonia, Jagiellonia, Piast, Widzew i Zagłębie... totalny burdel i tyle.