Jurand ze Spychowa pisze:Ciekawie moze być jutro w Wesołej, ciekawe czy Cidry sie zjawią, a to pierwszy mecz w nowej rundzie i rowniez 2 miejsce z liderem
No i ciekawie było. Cidrów ok 130 z dwoma małymi fanami plus 4 osoby z Szombierek. W przerwie wybiegamy na murawe gdzie doszło do starcia z 2 miejscowymi. Wbiega rowniez ochrona i wszystko przerywa. Od nas jedna osoba zatrzymana do końca meczu. Doping prowadzimy cały mecz jednak bez oprawy. Na trasie spokój a w Radzionkowie przed jak i po meczu ganianki z polonią. Mecz wygrywamy 2-0 wiec lider pozostaje w Radzionkowie.
Nas w młynie około 100 osób gości brak doping dosyć dobry ogóle na meczu piknik mecz wygrany 1:0.
Po meczu zbieramy się w 70 osób + 20 Sparta Brodnica razem jest nas 90 osób.Ustawiamy się na Olimpie Grudziądz która rano w sobote dojechała 3 naszych w pociągu wyrzucając ich kilka stacji dalej.Odwet nie doszedł do skutku czekaliśmy do 22 lecz chuligani Olimpi nie wracali tego dnia do Grudziądza mimo propozycji na grilowanie.Ta akcja pokazała że w naszym mieście ekipa znów rośnie w siłe.Pozdrowienia dla tych co uważają się za chuliganów olimpi do zobaczenia...
SIARKA-Kolbuszowianka
W sobotnie,sloneczne popoludnie na sektorze zebralo sie znow ok. 150 kibicow Siarki + ok. 50 porozsiadanych obok mlyna.
Prowadzimy dobry doping (bardzo malo przerw) i wprowadzamy 2 nowe piesni.
Z oprawy to w I polowie prezentujemy choreografie z pasow i sektorowki "UGS", ktore razem tworza barwy Siarki (zielone pasy,czarna sektorwka,zolte pasy).
W II czesci meczu pojawiaja sie same pasy w barwach ulozone poziomo.
Pogada dopisala wiec po raz kolejny bawimy sie bez koszulek i jak pisalem z dobrym dopingiem.
Kibicow gosci ofiacjalnie ZERO ale pojawilo sie kilka osob w szalikach lecz nie tworzyli grupy.
111 kibiców Unii (autokar, 2 busy, 4 auta) +10 kibiców Glinika Gorlice + 1 Wisła Szczucin i około 15-20 osobowy skład Wiślaków z Wadowic, zameldował sie w Andrychowie. Czyli w sumie było nas ponad 140 osób .
Niestety przed wyjazdem w Tarnowie tarnowskie "wąsy" załatwiają nam busa 35-osobowego i część osób musiała pozostać w domach. O atrakcjach "boiskowych" pisał nie będę z wiadomych wzdlędów. A i w opisywaniu doby nie jestem Tak czy siak nudno nie było
Atrakcji "pozaboiskowych" w drodze do jak i z Andrychowa nie odnotowano poza licznymi kontrolami po drodze
Wszystkim przyjaciołom za wsparcie dziękujemy i do następnego
Znowu zepsuliśmy widowisko
Ostatnio zmieniony 01.04.2007, 20:50 przez Detonator, łącznie zmieniany 2 razy.
Nas w porywach do 70 głów, druga połowa standardowo mniejszy młynek ok 50 osób. 3 flagi na płocie, sektorówka, baloniada, kartoniada, doping dobry z małymi przestojami. Mecz bez historii.
Proch Pionki - Magnuszew
5 osób gościnnie na tym meczu.
Myślałem,że nie będziecie mieli problemów z policzeniem takiej liczby jak 140 ale widze, że podniecenie tym meczem chyba jeszcze u was nie opadło
ps.liczcie z fotki na ktorej sa wszyscy
a moze to wy macie problem z policzeniem sie?? ;D
bez npinki ot taki maly komentarz tylko
No cóż.. po prostu tak już jest, że trudno ustawić w rzędzie ponad 100 osób i policzyć co do jednej sztuki, inaczej ma się sprawa gdy Tych osób jest na przykład 14.
Jesli chodzi Ci o Nasz stadion zeby go poprawic .. to pokaz mi jaki stadion na podkarpaciu spełnia wymogi ?? NIE NASZA WINA ZE POLICJA CHCE OSZCZEDZIS KŁOPOTU I WYDAJE ZŁA OPINIE NA TEMAT NASZEGO OBIEKTU...
franku twój komentarz jest zbędny a co więcej pisać to możesz wiersze wieczorami, odnośnie faksu był i każdy o tym wiedział, nie martw się naszą kondycją finansową zapewniam Cie nie jesteśmy na minusie pozdrawiam
franek pisze:Igloopol tak chodzi mi o stadion przy Piłsudskiego! Nie ma co zwalać winy na policję bo sam wiesz że od 25 lat na stadionie nie było zadnego poważnego remontu, wszystko się sypie byłem ostatnio na tym stadionie to widziałem murki się kruszą ogrodzenie od płyty pordzewiałe byle dzieciak by je wyłamał, ławki spruchniałe i połamane! można by tak wyliczać w nieskończoność.
spoko tylko Nasz stadion jeszcze nie ma 25 lat...wiec nie zabieraj głosu człowieku!
Nazwa stadionu:"Stadion Miejski im. 70-lecia Odzyskania Niepodległości" czyli rok 1988 prosty rachunek ma lat 19.
franek pisze:Mozecie się śmiać ze mnie (mówię do Igloopolu) ale to jest szczera prawda. Może by tak wziąć wzór z innych?
wiec się śmiejemy,nasz stadion nie był remontowany od 25 lat
Tego dnia nas w mlynie ok 40 osob.Wywieszona zostaje jedna flaga.Mamy takze ze soba sektorowke.Na rozpoczecie meczu odpalamy 40 stroboskopow,a po pierwszej bramce swiece dymne(zielone,biale i czerwone)Doping dobry przez caly mecz.Nasi kopacze wygrywaja 2:1 co nas berdzo cieszy.Kibicow ze Szczytna 0.
franek pisze:Igloopol tak chodzi mi o stadion przy Piłsudskiego! Nie ma co zwalać winy na policję bo sam wiesz że od 25 lat na stadionie nie było zadnego poważnego remontu, wszystko się sypie byłem ostatnio na tym stadionie to widziałem murki się kruszą ogrodzenie od płyty pordzewiałe byle dzieciak by je wyłamał, ławki spruchniałe i połamane! można by tak wyliczać w nieskończoność.
spoko tylko Nasz stadion jeszcze nie ma 25 lat...wiec nie zabieraj głosu człowieku!
Nazwa stadionu:"Stadion Miejski im. 70-lecia Odzyskania Niepodległości" czyli rok 1988 prosty rachunek ma lat 19.
franek pisze:Mozecie się śmiać ze mnie (mówię do Igloopolu) ale to jest szczera prawda. Może by tak wziąć wzór z innych?
wiec się śmiejemy,nasz stadion nie był remontowany od 25 lat
Zacznę od tego że jak już kiedyś było powiedziane opisy z meczy, wyjazdów i różnego rodzaju zdarzeń w imieniu kibiców Wisłoki wkleja KSW!!!Więc innych prosimy nie zabieranie głosu.
Polonia-Igloopol
Rano obczajamy Igloopol na dworcu. Jest ich ok 100 i z nimi kilku policjantów. Widząc że nie ma z nimi zbyt wielkiej obstawy postanawiamy się ustawić na nich w drodze powrotnej. Wyruszamy w 7 aut (w tym 7 osoób z Siarki), natomiast kolejne auto zostaje wysłane do Sedziszowa. Gdy czekamy na peronie i widać już pociąg dostajemy info że Igloopol jest w ostatnich wagonach i jest z nimi kilku policjantow (niestety jak się późnej okazało info co do ilości policji było błedne). Pociąg zatrzymuje sie ,biegniemy wzdłuż pociągu do ostatnich wagonów, wysypuje sie policja i rozdziela naszą grupe. Pod wagon Igloopolu podbiega ok 15 osób i próbóją wjechać do pociagu, ale szybka reakcja policji zmusza nas do ewakuacji. Co do sprzetu to użylismy go ponieważ Igloopol wypowiedział nam pakt w oficjalnym opisie na tym forum w rundzie jesiennej. Podsumowując akcja nieudana ze wzgledu na złe info z Sedziszowa odnosnie potwierdzenia ilości policji (dębicka + białe kaski). Na tym chciałbym żeby skonczyła się polemika odnośnie tego zdarzenia, i tylko ten opis proszę brać pod uwagę jako OFICJALNY!!!!
Tyle z naszej strony.
Umiesz liczyć Detonator ? nie zasłaniaj się, że ktoś stał z tyłu, widać dokładnie ilu was jest, specjalnie robione zdjęcie tak, żeby was wszystkich ogarnąć. Tyle od nas, bye
Umiesz liczyć Detonator ? nie zasłaniaj się, że ktoś stał z tyłu, widać dokładnie ilu was jest, specjalnie robione zdjęcie tak, żeby was wszystkich ogarnąć. Tyle od nas, bye
W sumie wy podaliście ze na meczu było 900 widzów,gdzies cos takiego wyczytalem a dzis w gazecie było 400... Tez mam w to uwierzyć ?? Ja wiem swoje wy wiecie swoje... 111 to liczba samej Unii, rozpisałem to dokładnie, dokładniej się już nie da. Jest wyliczone co do osoby. A co do fotki to pisałem już komuś na priv od was , być może nawet Tobie,że na tej fotce nie ma mnie , gdyż stałem z boku i krecilem kamerą co nie co Zresztą ja wam udowadniac nic nie muszę.
Ale zobacz tylko chociazby na tego screen shota z kamery gdzie widać,że jakoś tych 8-9 osób nie złapałes na ta fotke ktora tutaj chcesz pokazac
A dobrze wiesz ze z drugiej strony bylo to samo to raz, a dwa,że byly rowniez osoby ktore staly calkiem z tyłu ktorych na fotce nie sposb ukazać.
Ostatnio zmieniony 02.04.2007, 20:06 przez Detonator, łącznie zmieniany 1 raz.
Omega Kleszczow-Warta Sieradz
Wynik spotkania 0:0. Po raz kolejny nasi napastnicy nie maja szczescia. Na ten mecz wybieramy sie w sile 18 osob (bus i auto). Miejscowi tworza mlynek 4 osobowy. Doping z naszej strony przez caly mecz i sadze ze naprawde dobry. Odpalonych zostaje kilka swiec dymnych. Wyjazd zaliczamy do udanych. Droga powrotna spokojna. Eskorta policji do samego Sieradza.
Pozniej zalacze jakas fotke.
Ostatnio zmieniony 04.04.2007, 12:06 przez lesiu, łącznie zmieniany 1 raz.
O Boże do Andrychowa przyjechali goście ,więc święto we wsi,Zaczyna sie liczenie kropkami,napinanie na internecie i przeżywanie tego meczu przez następny miesiąc.1919 daj sobie spokój my już sie organizujemy na następny mecz a wyjazd do was to daleka przeszłość.NARA
Na ten prestiżowy (sportowo i kibicowsko ) dla nas mecz wyruszamy autokarem i trzema autami kilkanaście minut spóźnieni z powodu psów. Na stadionie jest nas 45 (autokar) +13 (auta) + 80-90 braci z Włoclavii co daje liczbę około 140 co widać na zdjęciach, a nie jak twierdzą kibice Kujawiaka ze było nas ok.90 wywieszamy trzy flagi 19[G]21 , Pogoń Mogilno, oraz łączona Goplania&Pogoń. Kujawiaka około 120 w tym ok. 20 z Olimpii Grudziądz z flagą. Doping obydwu ekip nienajgorszy, tyle ze z biegiem czasu coraz słabszy. W trakcie meczu gospodarze podchodzą pod nasz sektor, więc błyskawicznie sciągamy flagi i próbujemy wywarzyć bramę i przedostać sie na murawę co nam sie zresztą nie powiodło. podczas przerwy kilka osób próbuje dostać się do gospodarzy od drugiej strony klatki, ci którym udało przejść przez wysokie ogrodzenie mają krótkie starcie z ochroną i to juz koniec 'zabawy' na trybunach tego dnia. Do Kujawiaka, który w trakcie meczu również bawił się ze swoją bramą oddzielającą trybunę od boiska wbiega 3 ochroniarzy i przegania większą część młyna.....Tego dnia wspomagali nas Włocłavia Włocławek ok 80 , Pogoń Mogilno 3, oraz jeden kibic Zawiszy z [Z] fc Barcin za co wielkie dzięki
Nas w Ursusie w piękny sobotni dzionek 31 osób z flagą. Prowadzimy całkiem przyzwoity doping . RKS zbiera sie w jakieś 30-40 osób. Coś tam odpalają i cały mecz spiewają .
To ze niema klatki nie znaczy ze niemozna sie pojawic chocby pod stadionem przyklad Wisloka w poprzednim sezonie gdy Resovia grala nie na swoim stadionie takze bez klatki... ale to zalezy od mundurowych niestety... pozdro