Komentarze/Relacje/Foto-Video -23-25.04.2019 !
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
Königshütte
Re: Komentarze/Relacje/Foto-Video -23-25.04.2019 !
Florian pewnie sam się kitrał po kiblach a teraz próbuje przypisać to innym. Projekcja to się nazywa.
I po dziś dzień przyjazd Śląska Wrocław wywołuje w całej Wielkopolsce paniczny strach. Ludzie boją się wychodzić z domów, w kościołach organizowane są specjalne nabożeństwa, a miejscowi bimbrownicy wystawiają całe zapasy bimbru, żeby znaleźć choć cień szansy na przeżycie...
I się florian obudziłeś z ręką w majtkach.
-
bez-napinki
Więc w tym problem, że się mylisz.Stary Kibol pisze: 27.04.2019, 09:24Przecież kumacie się z Karpatami zStalą A z Wisłą macie zgodę więc w czym problem?? No chyba że już nie ma miłości więc???bez-napinki pisze: 26.04.2019, 16:56a na c*** jakieś zaczepki o Karpatach, Stali, Wiśle?
To jest normalne zapytanie?Stary Kibol pisze: 24.04.2019, 21:12 Jakoś mało dziś was było przy wyjeździe że Śląska.. Ile w tym Karpat Stalowej i Stali ??o Wiśle nie wspomnę..
bez odbioru.
-
StefanBatory
Takie atrakcje to tylko u Was :)jestesmywaszastolica pisze: 27.04.2019, 11:47 ale o czym w ogóle to pierdolenie rodem z łonetu .
ja rozumiem, żeby gość dostał jakąś przekopkę, skakanie po głowach, itepe, ale realnie tam się c**** stało. ale czego ja się mogę spodziewać po pokoleniu które prawdziwe życie widziało w internecie :)
-
Odbanowany
ile ty masz lat, ze piszesz takie komentarze? Myślisz, ze pisząc poprzedni post nie wiedziałem, ze wspomnisz o Widzewie? Wiesz w ogóle kto brał udział w tym zdarzeniu? Serio porównujesz sytuacje z Zajcem do przekopki „Janusza” na Legii? Uważasz, ze to analogiczne sytuacje?
-
Odbanowany
I w tym miejscu muszę przyznać, ze często się nie zgadzam z Wami/Toba, ale tu masz racje. To ze kibicuje jednemu klubowi co ziomek obok, nie znaczy ze musimy się lubić, co więcej sam miałem takie sytuacje, ze prawie się poszarpalem z „bratem po szalu”, stadion to nie kółko wzajemnej adoracji, ze mamy się wszyscy kochać. Świetny przykład grup kibicowskich w Serbii, tam jedt wiele grup które rywalizują o władze i nikt nie płacze. Trzeba wziąć to na klatę i tyle, wszędzie się to zdarza, przecież jesteśmy facetami, a nie babami.
-
Doktor P(r)awica
jestesmywaszastolica. Poruszyłeś bardzo istotny wątek uważam. Fakt, że ktoś kibicuje temu samemu klubowi co ja nie oznacza od razu, że jest moim bratem. Moim bratem jest chłopak z mojej parafii, grupy itp, z którym znamy się od lat i wiem, że on pójdzie za mną, a ja za nim. To jest mój brat, a nie jakiś randomowy kasztan, który przyjdzie 5 razy w roku na mecz.
W ekipach gdzie jest 50 osób może to określenie funkcjonuje, ale w ekipach gdzie sa setki osób na trybunie, a na wyjazdy jedzie się po 500 osób czy nawet więcej to ciężko mówić o kimś bracie jak ja połowy ludzi nawet z twarzy nie kojarzę. Może to zabrzmi tragicznie, ale takie sytuacje pozwalają oddzielić ziarno od plew. Dostałeś od kogoś bo się głupio zachowywałeś? Ok, albo to bierzesz na klatę i charakternie robisz swoje, albo się obrażasz i przestajesz jeździć co jest w sumie tylko dobra nowiną dla ekipy wyjazdowej bo takich cip nikomu nie potrzeba. Niestety. Jeżeli kogoś takie sytuacje dziwią to życie kibicowskie zna chyba tylko z internetu i ma o nim jakieś dziwne wyidealizowane wyobrażenie.
Każdemu tu marudzącemu zachęcam wejść w rozmowę waszym decyzyjnym gdy gadają z piłkarzami, spróbować się wbić na gniazdo bądź przeszkodzić chłopakom co zwijają flagę. Na pewno was potraktują z szacunkiem i postawią jeszcze piwko.
Pozdrawiam
W ekipach gdzie jest 50 osób może to określenie funkcjonuje, ale w ekipach gdzie sa setki osób na trybunie, a na wyjazdy jedzie się po 500 osób czy nawet więcej to ciężko mówić o kimś bracie jak ja połowy ludzi nawet z twarzy nie kojarzę. Może to zabrzmi tragicznie, ale takie sytuacje pozwalają oddzielić ziarno od plew. Dostałeś od kogoś bo się głupio zachowywałeś? Ok, albo to bierzesz na klatę i charakternie robisz swoje, albo się obrażasz i przestajesz jeździć co jest w sumie tylko dobra nowiną dla ekipy wyjazdowej bo takich cip nikomu nie potrzeba. Niestety. Jeżeli kogoś takie sytuacje dziwią to życie kibicowskie zna chyba tylko z internetu i ma o nim jakieś dziwne wyidealizowane wyobrażenie.
Każdemu tu marudzącemu zachęcam wejść w rozmowę waszym decyzyjnym gdy gadają z piłkarzami, spróbować się wbić na gniazdo bądź przeszkodzić chłopakom co zwijają flagę. Na pewno was potraktują z szacunkiem i postawią jeszcze piwko.
Pozdrawiam
Lech vs GKS Katowice po 30 wygrana Lecha
-
89piotrekski
Serio? Myślałem że tam są dobre relacje ze względu na Lech -Górnik.
Dziwne też że typ temu w jaskrawej koszulce nie oddał, bo te strzały to nie były jakieś bomby, tamten chyba stał i se myślał ''a c*** niech bije". Żółty go z jednej ręki ledwo leje a tamten stoi, nie żebym kogoś bronił, ale każdy normalny jak mu ktoś jebnie odda i podejmie rękawice a tamten chyba chciał być przez chwilę workiem treningowym.
A ja myślałem, że chujowe ze względu na ŁKS-GKS. Jeżeli to nie farmazon, to po prostu chcieli się pewnie sprawdzić i tyle.89piotrekski pisze: 27.04.2019, 18:30 Serio? Myślałem że tam są dobre relacje ze względu na Lech -Górnik.
I wszystkosrututu pisze: 27.04.2019, 18:35A ja myślałem, że chujowe ze względu na ŁKS-GKS. Jeżeli to nie farmazon, to po prostu chcieli się pewnie sprawdzić i tyle.89piotrekski pisze: 27.04.2019, 18:30 Serio? Myślałem że tam są dobre relacje ze względu na Lech -Górnik.
Niefarmazon
z LPH 2 osoby z BL o ile mi wiadomo
No nie..... Jak można tak kręcić... Oddajmy Legii mistrza i będzie po problemie...Wałek niesamowity...
Gdzie legia nie może,tam sędzia pomoże.
Ale co wasze pedofilskie posty mają wspólnego z kibicowskim tematem?!
-
afterparty
a mozesz kolego rozwinac czym jest BL?
-
Towariszcz Komandir
Głośne LTSK teraz poleciało z trybun a Legia przecież na zakazie.Niezrozumiałe troche zachowanie Gdańszczan.
Nikt tutaj tego nie stwierdził. Wręcz przeciwnie. Z całym szacunkiem do Was. Ale w latach 90-tych, w których aktywnie uczestniczyłem nie było tak jak Twój kolega po szalu sugeruje. Wtedy mimo wszystko dochodziło do częstych spięć w różnych okolicznościach ale dawaliśmy radę. Sytuacja zmieniła się po 2000r. I nikt tego nie neguje i negować nie będzie. Więcej obiektywizmu...Marceli pisze: 27.04.2019, 08:59 I po dziś dzień przyjazd Śląska Wrocław wywołuje w całej Wielkopolsce paniczny strach. Ludzie boją się wychodzić z domów, w kościołach organizowane są specjalne nabożeństwa, a miejscowi bimbrownicy wystawiają całe zapasy bimbru, żeby znaleźć choć cień szansy na przeżycie...
-
Spaacerowicz
Coś mi się nie wydaje. Oni teraz chyba dostali 2 zakazy wyjazdów do Poznania. Coś mi tak dzwoni ale głowy nie dam.Towariszcz Komandir pisze: 27.04.2019, 21:08 Głośne LTSK teraz poleciało z trybun a Legia przecież na zakazie.Niezrozumiałe troche zachowanie Gdańszczan.
Na czwartkowym posiedzeniu Komisja Ligi Ekstraklasy SA ukarała Legię kwotą 30 tysięcy złotych oraz zakazem wyjazdu zorganizowanej grupy kibiców na DWA MECZE z LECHEM POZNAŃ w ramach ligowych rozgrywek. Ma to związek z zachowaniem fanów stołecznego klubu na środowym meczu.....
Bandycka Limanka
(Pol) mocno po glowie dostales ? Wszedzie do nas sie prujesz
To nie ta kolejka
Gdyby odbyło to sie na innym stadionie napisał bym to samo. Nie pruje sie do Śląska tylko do sytuacji jaka miała miejsce.
-
Miasteczko W
Jeden lepszy od drugiego czemu Legia miła dziś być na zakazie?
-
PapaPedro1947
Ktoś włada informacją co się dzisiaj odjebalo w Grajewie na meczu ze Spartą Augustów?
-
ratujmy trzmiele
Wreszcie ktoś obiektywnie i rzetelnie opisał sprawy jak się rzeczywiście mają.Marceli pisze: 27.04.2019, 08:59 I po dziś dzień przyjazd Śląska Wrocław wywołuje w całej Wielkopolsce paniczny strach. Ludzie boją się wychodzić z domów, w kościołach organizowane są specjalne nabożeństwa, a miejscowi bimbrownicy wystawiają całe zapasy bimbru, żeby znaleźć choć cień szansy na przeżycie...
Nie podoba mi się jedynie naigrywanie pod publiczkę z bimbrowników - jak sam przyznajesz-chcą jedynie przeżyć - śmieszy Cię to?
-
sircharles
https://www.youtube.com/watch?v=IOUxYWse5UIPapaPedro1947 pisze: 28.04.2019, 01:20 Ktoś włada informacją co się dzisiaj odjebalo w Grajewie na meczu ze Spartą Augustów?
StefanBatory pisze: 27.04.2019, 10:40Na Śląsku Opolskim ..."lołce"
Np: u nas dostajesz "kusika" a w Raciborzu "kusku"
Wczoraj kolejne gamonie z Legii chciały zabłysnąć na trybunach gospodarzy. Tym razem,jak wynikało z "papierów",ciechanowska trójca. I co najlepsze - nie sprzedali się,jak ostatnio na Lechu uchylaniem rąbka koszulki do selfi,ale ... torebkami. Nie wiadomo czy przez głupote czy też bezczelność wlezli z tymi oto "męskimi" atrybutami na młyn już 1.5 godz przed pierwszym gwizdkiem. Więc można rzec,że staneli w świetle jupiterów. Mimo słusznych rozmiarów "chłopcy" nie przystali na nic.
Nie interesuje mnie ani Ruch ani Wisła ani to o co się kłócicie tutaj ale śmieszy mnie wpis gościa, który pisze że Ruch nie ma zgody z Wisłą. Tak ja wiem to jest niby układ chuligański czy jak to tam sobie nazywacie tylko jaki to jest układ skoro relacje te dotyczą praktycznie wszystkich grup kibicowskich po obu stronach, FC i dzielnice obu klubów odwiedzają się, robią wspólne graffiti i gadżety które nosi kto chce, a obie strony regularnie wieszają swoje flagi? Czym różni się to od zgody? Gdzie tu jest różnica?
Nie żebym się czepiał bo takich przykładów pewnie jeszcze trochę jest ale pisanie w taki sposób jest po prostu komiczne.
Nie żebym się czepiał bo takich przykładów pewnie jeszcze trochę jest ale pisanie w taki sposób jest po prostu komiczne.
A co za różnica jak ktoś nazywa relacje?Jest jakiś mus regulaminu jak z urzędu że trzeba to nazwać?Przecież to ich sprawa nie twoja, wiedzą co mają do siebie.Ty możesz mieć ubaw że W&R zwą sie układem, inny może śmiać się ze zgody Arki do Lecha, na Cracovii chodzą sobie w gadżetach Polonii (widziałem w derbowej galerii i innym meczu u siebie) a chyba nie ma żadnej zgody ani układu.Kilka innych zgód to nawet nie pójdzie pod układ a ty masz dylemat że tam jest za dobrze.Sztucznie trzymane zgody i inne relacje to właśnie jest śmieszne.Borsztajn pisze: 28.04.2019, 11:51 Nie interesuje mnie ani Ruch ani Wisła ani to o co się kłócicie tutaj ale śmieszy mnie wpis gościa, który pisze że Ruch nie ma zgody z Wisłą. Tak ja wiem to jest niby układ chuligański czy jak to tam sobie nazywacie tylko jaki to jest układ skoro relacje te dotyczą praktycznie wszystkich grup kibicowskich po obu stronach, FC i dzielnice obu klubów odwiedzają się, robią wspólne graffiti i gadżety które nosi kto chce, a obie strony regularnie wieszają swoje flagi? Czym różni się to od zgody? Gdzie tu jest różnica?
No widzisz dla osobnika, który poprawił, że to nie zgoda jak widać jest różnica dlatego zapytałem zwyczajnie czym się według niego różni układ od zgody licząc, że uzyskam sensowną odpowiedź na to pytanie i tyle. Dla Ciebie to wszystko jedno dla kogoś jednak niekoniecznie.sir. pisze: 28.04.2019, 12:41A co za różnica jak ktoś nazywa relacje?Jest jakiś mus regulaminu jak z urzędu że trzeba to nazwać?Przecież to ich sprawa nie twoja, wiedzą co mają do siebie.Ty możesz mieć ubaw że W&R zwą sie układem, inny może śmiać się ze zgody Arki do Lecha, na Cracovii chodzą sobie w gadżetach Polonii (widziałem w derbowej galerii i innym meczu u siebie) a chyba nie ma żadnej zgody ani układu.Kilka innych zgód to nawet nie pójdzie pod układ a ty masz dylemat że tam jest za dobrze.Sztucznie trzymane zgody i inne relacje to właśnie jest śmieszne.Borsztajn pisze: 28.04.2019, 11:51 Nie interesuje mnie ani Ruch ani Wisła ani to o co się kłócicie tutaj ale śmieszy mnie wpis gościa, który pisze że Ruch nie ma zgody z Wisłą. Tak ja wiem to jest niby układ chuligański czy jak to tam sobie nazywacie tylko jaki to jest układ skoro relacje te dotyczą praktycznie wszystkich grup kibicowskich po obu stronach, FC i dzielnice obu klubów odwiedzają się, robią wspólne graffiti i gadżety które nosi kto chce, a obie strony regularnie wieszają swoje flagi? Czym różni się to od zgody? Gdzie tu jest różnica?
Pierwsza połowa lat 90-tych, to "bieda" na Lechu. Mecze z publiką 50-100 os. nie należały do wyjątków. Gdzieś tak od połowy lat 90-tych nastąpił spory progres, m. in. dymy na meczach z Legią (to akurat było "medialne"), a w Triadzie, gdzie Arka była bardzo silna, i tak byli nr 1. Więc obiektywnie mówiąc przed 2000 r Lech był silny.ŚWH1947 pisze: 27.04.2019, 21:13Nikt tutaj tego nie stwierdził. Wręcz przeciwnie. Z całym szacunkiem do Was. Ale w latach 90-tych, w których aktywnie uczestniczyłem nie było tak jak Twój kolega po szalu sugeruje. Wtedy mimo wszystko dochodziło do częstych spięć w różnych okolicznościach ale dawaliśmy radę. Sytuacja zmieniła się po 2000r. I nikt tego nie neguje i negować nie będzie. Więcej obiektywizmu...Marceli pisze: 27.04.2019, 08:59 I po dziś dzień przyjazd Śląska Wrocław wywołuje w całej Wielkopolsce paniczny strach. Ludzie boją się wychodzić z domów, w kościołach organizowane są specjalne nabożeństwa, a miejscowi bimbrownicy wystawiają całe zapasy bimbru, żeby znaleźć choć cień szansy na przeżycie...
Nie napisałem, że nie był. Jednak do 2000r. dawaliśmy sobie radę. Tak obiektywnie.king pisze: 28.04.2019, 17:35Pierwsza połowa lat 90-tych, to "bieda" na Lechu. Mecze z publiką 50-100 os. nie należały do wyjątków. Gdzieś tak od połowy lat 90-tych nastąpił spory progres, m. in. dymy na meczach z Legią (to akurat było "medialne"), a w Triadzie, gdzie Arka była bardzo silna, i tak byli nr 1. Więc obiektywnie mówiąc przed 2000 r Lech był silny.ŚWH1947 pisze: 27.04.2019, 21:13Nikt tutaj tego nie stwierdził. Wręcz przeciwnie. Z całym szacunkiem do Was. Ale w latach 90-tych, w których aktywnie uczestniczyłem nie było tak jak Twój kolega po szalu sugeruje. Wtedy mimo wszystko dochodziło do częstych spięć w różnych okolicznościach ale dawaliśmy radę. Sytuacja zmieniła się po 2000r. I nikt tego nie neguje i negować nie będzie. Więcej obiektywizmu...Marceli pisze: 27.04.2019, 08:59 I po dziś dzień przyjazd Śląska Wrocław wywołuje w całej Wielkopolsce paniczny strach. Ludzie boją się wychodzić z domów, w kościołach organizowane są specjalne nabożeństwa, a miejscowi bimbrownicy wystawiają całe zapasy bimbru, żeby znaleźć choć cień szansy na przeżycie...
Tak obiektywnie, to w latach 90-tych nie tylko z Lechem dawaliście radę :)ŚWH1947 pisze: 28.05.2019, 20:22Nie napisałem, że nie był. Jednak do 2000r. dawaliśmy sobie radę. Tak obiektywnie.king pisze: 28.04.2019, 17:35Pierwsza połowa lat 90-tych, to "bieda" na Lechu. Mecze z publiką 50-100 os. nie należały do wyjątków. Gdzieś tak od połowy lat 90-tych nastąpił spory progres, m. in. dymy na meczach z Legią (to akurat było "medialne"), a w Triadzie, gdzie Arka była bardzo silna, i tak byli nr 1. Więc obiektywnie mówiąc przed 2000 r Lech był silny.ŚWH1947 pisze: 27.04.2019, 21:13
Nikt tutaj tego nie stwierdził. Wręcz przeciwnie. Z całym szacunkiem do Was. Ale w latach 90-tych, w których aktywnie uczestniczyłem nie było tak jak Twój kolega po szalu sugeruje. Wtedy mimo wszystko dochodziło do częstych spięć w różnych okolicznościach ale dawaliśmy radę. Sytuacja zmieniła się po 2000r. I nikt tego nie neguje i negować nie będzie. Więcej obiektywizmu...