Komentarze/Relacje/Foto -Video -12-13 grudnia (wtorek-środa) !
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Komentarze/Relacje/Foto -Video -12-13 grudnia (wtorek-środa) !
fajnie się to ogląda - ale czemu te race poleciały na boisko to nie łapię...
Chyba tego sezonu i następnego... :) Strach pomyśleć co im wymyśla "ciekawego"troublemakeer pisze: 13.12.2017, 22:16 stadion Cracovii to zamkną do końca sezonu i z milion kary dopierdolą, ale to są właśnie derby :)
No i to są derby. Bardzo ładnie :))
To już chyba ostatnie takie derby jakie widzimy w Ekstraklasie-konkret.
hfsdhu pisze: 13.12.2017, 21:57 Cracovia chyba znalazła w końcu sposób żeby w jakikolwiek zagrozić Wiśle ;)
Tyle że właśnie nie specjalnie zagrozili, porzucali sobie, postrzelali i sobie załatwili potężne kary nie robiąc krzywdy nikomu.przypalowiec z forum pisze: 13.12.2017, 22:19 Cracovia chyba będzie chciała coś robić z ŁKSem to muszą się pokazać. Co nie zmieni to że w Krakowie ciężko mają ludzie którzy zakładają pasiaste barwy i nie jest to żadna tajemnica.
Interesy nie idą na pasach, bieda w ekipie, na mieście cieniutko - trzeba wyładować frustracje za kordonem policji i pleksami.
Przynajmniej się ultraska nieźle pokazała i to sam przyznam, ale stadion za pleksami i plecami policji to jedyne miejsce obecnie gdzie Cracovia może cokolwiek pokazać.
https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5ACEF5A0
skontrowana oprawa Cracovii przez Wiślaków przed meczem - trans zatrzymuje się na bramkach
skontrowana oprawa Cracovii przez Wiślaków przed meczem - trans zatrzymuje się na bramkach
-
NieskazanyFAN
Był czarny piątek.Abr1908 pisze: 13.12.2017, 22:23Chyba tego sezonu i następnego... :) Strach pomyśleć co im wymyśla "ciekawego"troublemakeer pisze: 13.12.2017, 22:16 stadion Cracovii to zamkną do końca sezonu i z milion kary dopierdolą, ale to są właśnie derby :)
To teraz będzie "czerwony" czwartek ból d*** wszystkich mediów itp itd. Zaraz Zibi B.- oszaleje bo przecież Golobowi specjalną rentę załatwił to teraz zwariuje totalnie. Nie mówiąc już o TME oraz Komisji Ligi.
Może od razu trzeba im pokazać co dzisiaj się działo na meczu Partizan - Crvena ????
-
19normals46
Wcale bym się nie zdziwił gdyby to były ostatnie derby Krakowa z kibicami gości . . . Oby nieAbr1908 pisze: 13.12.2017, 22:23Chyba tego sezonu i następnego... :) Strach pomyśleć co im wymyśla "ciekawego"troublemakeer pisze: 13.12.2017, 22:16 stadion Cracovii to zamkną do końca sezonu i z milion kary dopierdolą, ale to są właśnie derby :)
-
monterinio
W strone Wiślaków polecialy rakietnice czy mi sie przed tv cos uroiło ?
-
Kefirjagodowy
Za to na Eurosporcie często pokazują oprawy i mówią z reguły dobrze o kibicach
-
ZenonKwadrat
Takie czasy nastały... teraz im się nie podoba gorącą atmosferą na derbach, jutro bluzgi a za chwilę siadanie na nie swoim krzeselku.
Widziałem materiał z tego "obrzucenia" sektora gości. JG w większości przypadków nie mieli nawet sił żeby dorzucić do sektora gości tych rac które spadły na murawe, więc defacto obrzucili własne boisko, a fajerwerki powybuchały nad sektorem gości. Akcja odjebana "perfekcyjnie". Kary za tą mocno nie udaną akcję będą podejrzewam jedne z większych bo w c*** długa przerwa w meczu a media już zaczęły wypłakiwać się na ten temat. Nie zdziwiłbym się gdyby dalsze kroki za tym poszły i na przykład większe pozwolenie na zamykanie sektorów gości na stadionach w ekstraklasie.
-
Ultras Górnik Zabrze
12.12.17 Arka Gdynia - Górnik Zabrze 1-0
161 osób w tym 3 kibiców Gieksy,1 ROW-u oraz 1 Wisłoki

161 osób w tym 3 kibiców Gieksy,1 ROW-u oraz 1 Wisłoki

-
w miare obiektywny
Haha, chyba nie masz pojęcia o czym piszesz. W Krakowie achtungi okleja się taśmą klejącą za którą wkłada się kawałki szkła - i tym rzuca się w sektor gości, a Tobie śmieszne race nie pasują.
CIekawe czemu większość z was nie pisała o tym piro na derbach trójmiasta gdzie obie ekipy sie rzucaly racami wtedy kazdy podniecony pisał że były to najlepsze derby nie tylko trójmiasta ale w całej Polsce od lat ...
Ja to bym sie nie zdziwił gdyby takie były wytyczne PZPNu- pokazujemy tylko boisko i tyle.yyyco pisze: 13.12.2017, 23:40 to że w canal+ nie pokazują oprawi i innych wydarzeń okołokibicowskich to nie nowość i jest tak już od wielu lat. kretyńska polityka...
-
lllllllllll
Ciekawe że Cracovia wnosi na stadion "wszystko", a Wiśle "wszystko" rekwirują.
ciekawostka, na Reymonta Cracovia tez wnosi wszystko, ciekawe o czym to swiadczy...
-
PolishFansTV
ZADYMA NA 195. DERBACH KRAKOWA (13.12.2017 r.)
https://youtu.be/D7QHAOWteFk
https://youtu.be/D7QHAOWteFk
-
Football Saturday
-
sam.dalla.bona
Z kronikarskiego obowiązku dodajmy że Wisła przebiera się 10 min pod 5 flagami i ... odpala 4 race.
Dobrze, że jest ktoś w tym mieście kto od paru lat dba żeby skreślone przez wszystkich derby miały należytą rangę i wygląd.
Dobrze, że jest ktoś w tym mieście kto od paru lat dba żeby skreślone przez wszystkich derby miały należytą rangę i wygląd.
Te fajerwerki dzis na Cracovii niczym sie nie roznia od slawnych kamieni swego czasu na Widzewie tylko o wiele bardziej to efektowne i bedzie pierdzielenia o tym sporo.
Im czlowiek starszy tym troche bardziej z dystansem na to patrzy, rozumiem nienawisc ale takie napierdzielanie kapiszonami na oslep to dla mnie nieporozumienie. Za ostro to jak na te czasy jak na moje oko i posypia sie niestety spore kary za to. Rudy nie przepusci.
Derby dla oka fajne ale na bank nie chcial bym stac podczas ich na sektorze gosci i uniki robic.
Im czlowiek starszy tym troche bardziej z dystansem na to patrzy, rozumiem nienawisc ale takie napierdzielanie kapiszonami na oslep to dla mnie nieporozumienie. Za ostro to jak na te czasy jak na moje oko i posypia sie niestety spore kary za to. Rudy nie przepusci.
Derby dla oka fajne ale na bank nie chcial bym stac podczas ich na sektorze gosci i uniki robic.
A co mieliśmy ku*** wnieść na ten sektor? c4 ?sam.dalla.bona pisze: 14.12.2017, 00:23 Z kronikarskiego obowiązku dodajmy że Wisła przebiera się 10 min pod 5 flagami i ... odpala 4 race.
Jeśli byleś chociaż raz w 'Tesco' na wyjeździe, to powinieneś wiedzieć ze żaden stadion w Polsce nie ma takiej kontroli przed wejściem, jak oni. Grali u siebie, wiec mieli większe pole do manewru, + bezpośrednia bliskość z sektorem gości. Na Reymonta nie wykręcimy podobnej akcji, na pewno nie tak efektownej jak ta dzisiaj, bo sektor jest zwyczajnie za daleko, nie wspominając już o obszarach buforowych.
Teraz podsumuj sobie inne ekipy, które coś paliły w sektorze gości na Cracovii. Za wiele tego nie było (w ilości odpalanej pirotechniki) i raczej bardzo rzadko. Mi utkwiła tylko Pogoń w głowie.
czyli Pogoni sie udalo
prezentujecie sie TRADYCYJNIE gownianie, ale bilet za 100 zl, taniocha
prezentujecie sie TRADYCYJNIE gownianie, ale bilet za 100 zl, taniocha
To nie jest żaden sektor A. Sektory A masz po prawej strony od młynu (patrząc na płytę boiska). To o czym ty mówisz, to H21.slowak pisze: 14.12.2017, 00:38Dlaczego nie? Widząc dzisiaj co wykręciła Craxa dziwiłem się dlaczego Wisła nie wpadła na taki pomysł wcześniej właśnie na Reymonta zajmując górne piętro sektora A (te z którego napinali się z układowiczami do Śląska będącego w klatce), ostrzał z góry może być jeszcze bardziej efektowny i efektywny tym bardziej że powierzchnia będzie większa bo Pasy na Wisłę dostają 2k biletów a nie 750 jak odwrotnie ;) ale na to trzeba będzie jeszcze chyba poczekać bo pewnie Pasy prędko nie zawitają na Reymonta dzięki komisji ligi.KR 1906 pisze: 14.12.2017, 00:32Na Reymonta nie wykręcimy podobnej akcji, na pewno nie tak efektownej jak ta dzisiaj, bo sektor jest zwyczajnie za daleko, nie wspominając już o obszarach buforowych.
Wisła Płock - Sandecja 13.12.2017
FILM:
https://www.youtube.com/watch?v=qYllMELwKkg

Cała: FOTORELACJA
FILM:
https://www.youtube.com/watch?v=qYllMELwKkg

Cała: FOTORELACJA
Ja dziś świętuje, płacz to jest jak mniemam na kałuży. Nie dosyć że piłkarze Wisły ośmieszyli nieudaczników piłkarzy z drugiej strony błoń, Sobolewski ośmieszył Probierza. Cracovia dostanie grube kary, najprawdopodobniej zamknięty stadion na dosyć długo za przerwany mecz, to jeszcze na mieście Cracovia jest ośmieszana i poniewierana i prezentuje najniższy poziom od około 25 lat.
Tylko powody do radości.
widzisz wy nawet tego nie prezentujecie... czy to u siebie.. czy u nas... tylko puste slowa o osiedlach
a jak z tym "Widzewem derbowym " ? opiszesz czy nazwiskami przytoczyc znow ?
a jak z tym "Widzewem derbowym " ? opiszesz czy nazwiskami przytoczyc znow ?
brak odpowiedzi, hipokryzja
znow w cipe
spytajcie kolegow z widzewa, jak droga skoro d**** nie wiecie
znow w cipe
spytajcie kolegow z widzewa, jak droga skoro d**** nie wiecie
Jak leżeli w Krakowie :)
chyba o akcję na autostradzie, jakiś czas temu.
ktos z wisly na pewno odpowie, same katy
ewentualnie mozemy nazwiskami jechac
ewentualnie mozemy nazwiskami jechac
Byłem, i widziałem.
Z obu stron mega. Tyle mogę powiedzieć.
Moje auto na blachach lubelskich za nim wyjechałem z Krakowa trzepano dwa razy.
Z obu stron mega. Tyle mogę powiedzieć.
Moje auto na blachach lubelskich za nim wyjechałem z Krakowa trzepano dwa razy.
-
Mareczek86
Nie żebym się czepiał, ale na Reymonta prawie każda ekipa wnosi wszystko. Doping po obu stronach średni.
To fakt napinka na Widzew w c*** nie trafiona
DERBY KRAKOWA video:
oprawa Cracovii na rozpoczęcie meczu
https://www.youtube.com/watch?v=Q0wQpSr6TLs&t=4s
KIBICE & piorotechnika cz.1
https://www.youtube.com/watch?v=xXOOOHqfCVk
race, gaśnica i inne fajerwerki (zamieszanie pod sektorem Wisły) cz.2
https://youtu.be/ZD1g-P-jwgY
oprawa Cracovii
https://youtu.be/HeZo9DQHgbo
oprawa Cracovii na rozpoczęcie meczu
https://www.youtube.com/watch?v=Q0wQpSr6TLs&t=4s
KIBICE & piorotechnika cz.1
https://www.youtube.com/watch?v=xXOOOHqfCVk
race, gaśnica i inne fajerwerki (zamieszanie pod sektorem Wisły) cz.2
https://youtu.be/ZD1g-P-jwgY
oprawa Cracovii
https://youtu.be/HeZo9DQHgbo
Ostatnio zmieniony 14.12.2017, 03:49 przez N_, łącznie zmieniany 4 razy.
Może się mylę, ale wydaje mi się, że gdyby na ostatnim meczu Wisły z Górnikiem Zabrze, w sektorze gości zasiedli przyjezdni to Wisła (wraz z Ruchem rzecz jasna) wyprzedziła by swoich rywali ,,z drugiej strony Błoń'' w pomyśle urządzenia pokazu fajerwerków nad głowami znienawidzonych rywali.