pomidor82 pisze:Widzew co mecz zbiera sie w róznych miejscach na Śródmieściu i jedzie na mecz tramwajem,autobusem itd.Piszesz że zebraliśmy sie pod Centralem(jak twierdzicie na waszych terenach tj.Tyły,Abramka,Mnht)z 2-3 razy.Ile razy wy zebraliście sie na naszych terenach?Policyjne prowokacje,mandaty...stara spiewka.Masz na myśli wasze zebranie na pl.Wolności przed ostatnimi derbami u was?
Dobrze wiesz ze Central i okolice to centrum miasta.Kamera na kamerze ze o psiarni już nie wspomne.Tylko kamikadze będzie wykrecal tam afery.To nie te czasy stary.Okolice to nasze tereny.To fakt.Dobrze wiesz o jakiej pisze zbiorce i ja wiem ze chcesz napisac ze była tam garstka ŁKS.Skoro jednak tak było a Widzew niepodzielnie rzadzi na Srodmiesciu to trzeba było wpaść i rozgonić towarzystwo.Jezli kamery nie sa dla Was problemem...
pomidor82 pisze:Odpowiadacie moim zdaniem troche wymijająco...
Odpowiedz mi zatem dlaczego Łks ze Śródmieścia dziś np.zbiera sie pod pocztą na al.Włókniarzy a Widzew na swoje mecze przy Piłsudskiego na Śródmieściu.
Nie porównywałbym tak że waszej aktywności na Dąbrowie z Żabieńcem bo Widzewski Żabieniec kibicowsko pod każdym względem wasz Legion Dąbrowa bije na głowe.Żabieniec jest otoczony przez wasze najlepsze chuligańsko osiedla tzn.Limanke,Koziny,Teofilów a mimo to jakoś sie trzymają nie raz już ucierając wam nosa. http://www.youtube.com/watch?v=LrKm88Tl51U
wstawcie jakiś filmik z działalności waszego Śródmieścia
ŁKS ze Srodmiescia zbieral się np. na Placu Wolnosci tak dla przypomnienia.Race na rocznice tez były odpalana w tym miejscu nie tak dawno... A dlaczego dzisiaj miejsce jest wyznaczone w tym miejscu a nie innym nie wiem.To jest sprawa ludzi z tego osiedla.
Zabieniec jest otoczony to fakt ale czy Dabrowa nie jest? Jako ciekawostke podam Ci fakt ze gdy zbieraliśmy oklep przy okazji imprezy domowej(!) to kolegow z Widzewskiej Dabrowy wspieral Zarzew i Stary Widzew.Skoro ten Legion taki cienki to po co pomoc kolegow?
Działa to również w drugą strone Żabieniec również najeżdzany był/jest przez połączone siły Kozin z Żubardziem,Limanki z Teo itd.
Zwróć uwage jednak na to jaką siłą dysponowaliście na Dąbrowie 10 lat temu a jaką dysponujecie dziś.Żabieniec przez ostatnie 10 lat miał wiele upadków i wzlotów ale mimo wszystko to nadal jest Widzewskie osiedle.Jeśli chodzi o Dąbrowie to nie można powiedzieć że jest podzielona tak jak była te 10 lat temu.Wspominasz o racach na rocznice.Ilu was sie tam zebrało przy takiej okazji?masz odpowiedź http://www.youtube.com/watch?v=KIFET1xiOwE
pomidor82 pisze:Odpowiadacie moim zdaniem troche wymijająco...
Odpowiedz mi zatem dlaczego Łks ze Śródmieścia dziś np.zbiera sie pod pocztą na al.Włókniarzy a Widzew na swoje mecze przy Piłsudskiego na Śródmieściu.
Nie porównywałbym tak że waszej aktywności na Dąbrowie z Żabieńcem bo Widzewski Żabieniec kibicowsko pod każdym względem wasz Legion Dąbrowa bije na głowe.Żabieniec jest otoczony przez wasze najlepsze chuligańsko osiedla tzn.Limanke,Koziny,Teofilów a mimo to jakoś sie trzymają nie raz już ucierając wam nosa. http://www.youtube.com/watch?v=LrKm88Tl51U
wstawcie jakiś filmik z działalności waszego Śródmieścia
ŁKS ze Srodmiescia zbieral się np. na Placu Wolnosci tak dla przypomnienia.Race na rocznice tez były odpalana w tym miejscu nie tak dawno... A dlaczego dzisiaj miejsce jest wyznaczone w tym miejscu a nie innym nie wiem.To jest sprawa ludzi z tego osiedla.
Zabieniec jest otoczony to fakt ale czy Dabrowa nie jest? Jako ciekawostke podam Ci fakt ze gdy zbieraliśmy oklep przy okazji imprezy domowej(!) to kolegow z Widzewskiej Dabrowy wspieral Zarzew i Stary Widzew.Skoro ten Legion taki cienki to po co pomoc kolegow?
Działa to również w drugą strone Żabieniec również najeżdzany był/jest przez połączone siły Kozin z Żubardziem,Limanki z Teo itd.
Zwróć uwage jednak na to jaką siłą dysponowaliście na Dąbrowie 10 lat temu a jaką dysponujecie dziś.Żabieniec przez ostatnie 10 lat miał wiele upadków i wzlotów ale mimo wszystko to nadal jest Widzewskie osiedle.Jeśli chodzi o Dąbrowie to nie można powiedzieć że jest podzielona tak jak była te 10 lat temu.Wspominasz o racach na rocznice.Ilu was sie tam zebrało przy takiej okazji?masz odpowiedź http://www.youtube.com/watch?v=KIFET1xiOwE
Nie pisałem ze ŁKS rosnie w sile na Dabrowie.Powtorze to co napisałem przed chwila.Niepodzielnie rzadzacy na Srodmiesciu Widzew mogl wpaść i pogasić te race.Czyz nie? Ten ŁKS który jest podobno na wymarciu pozwala sobie na takie rzeczy? Nie najlepiej to swiadczy o waszej dominacji.
pomidor82 pisze:Widzew co mecz zbiera sie w róznych miejscach na Śródmieściu i jedzie na mecz tramwajem,autobusem itd.Piszesz że zebraliśmy sie pod Centralem(jak twierdzicie na waszych terenach tj.Tyły,Abramka,Mnht)z 2-3 razy.Ile razy wy zebraliście sie na naszych terenach?Policyjne prowokacje,mandaty...stara spiewka.Masz na myśli wasze zebranie na pl.Wolności przed ostatnimi derbami u was?
Dobrze wiesz ze Central i okolice to centrum miasta.Kamera na kamerze ze o psiarni już nie wspomne.Tylko kamikadze będzie wykrecal tam afery.To nie te czasy stary.Okolice to nasze tereny.To fakt.Dobrze wiesz o jakiej pisze zbiorce i ja wiem ze chcesz napisac ze była tam garstka ŁKS.Skoro jednak tak było a Widzew niepodzielnie rzadzi na Srodmiesciu to trzeba było wpaść i rozgonić towarzystwo.Jezli kamery nie sa dla Was problemem...
Dlaczego zatem Łks ze Śródmieścia zbiera sie w miejscach okamerowanych a Widzew nie?
Dlaczego zatem Łks ze Śródmieścia zbiera sie w miejscach okamerowanych a Widzew nie?
Przeciez przed chwila się chwaliles zbirkami pod centralem Widzewa ze Srodmiescia... Sory tam nie ma kamer...
Wybacz ale ide na browar i mecz.Do zobaczenia.Pozdrawiam.
zaraz zaraz nie napisałem że Widzew niepodzielnie rządzi na Śródmieściu,udowadniam Ci tylko że Widzew miał i ma tam lepszą ekipe od ŁKSu napisałem nawet że jest was może nawet i więcej tyle że udzielających sie na różnych płaszczyznach jest garstka.Nikt nie napisał że Łks jest na wymarciu bo to nieprawda.Z tego co sobie przypominam a czytam to forum od lat to wy twierdzicie że Widzewa nie ma w Łodzi i że to wy jesteście w większości w mieście.
pomidor82 pisze:Napisze Ci tak...zawsze jak jesteście na jakieś dzielnicy słabsi to piszecie/mówicie z uśmieszkiem "raz jedni,raz drudzy"Na Dąbrowie też raz jedni raz drudzy?
Szczerze jestem zdziwiony ze nie ma jeszcze napinki.Oby tak dalej.
benyRBHOpoczno
Ta z historia z Piotrkowa to dość stare dzieje, teraz siłę w mieście przejeli młodzi, którzy licznie odwiedzają al. Unii 2, chociaż wciąż mają wsparcie od starszych. Ale fakt, że Piotrków i okolice rzeczywiście stały się białe, dobrym przykładem jest dość młoda ekipa chłopaków z Sulejowa, którzy także regularnie śmigają na mecze.
co do Radomska to znam tam paru Widzewiaków i ich fanatyzm sięga jednego moze dwóch wyjazdów do Łodzi
Bełchatów - obecnie FCB podupadło ale i tak GKS z górki tam niema
i mam pytanie rozumiem że w Piotrkowie Trybunalskim to Widzewiacy sie przeżucili na ŁKS ?
Czy nagle tyle nowych twarzy sie pojawiło i wszyscy ruszyli na ŁKS?
DK08 pisze:benyRBHOpoczno
Ta z historia z Piotrkowa to dość stare dzieje, teraz siłę w mieście przejeli młodzi, którzy licznie odwiedzają al. Unii 2, chociaż wciąż mają wsparcie od starszych. Ale fakt, że Piotrków i okolice rzeczywiście stały się białe, dobrym przykładem jest dość młoda ekipa chłopaków z Sulejowa, którzy także regularnie śmigają na mecze.
Pamiętam taki opis gdzieś na waszej stronce, że to dobrze ze w Opocznie was tak nienawidzą :)
Dorodny Stolec pisze:spoko temat, fajnie sie czyta poza paroma postami z napinka
pytanie - kto rozdaje karty w takich miastach:
Brzeziny
Ozorków
Łęczyca
Koluszki
Wieruszów
???
Brzeziny Widzew, Koluszki Widzew, Ozorkow Widzew, w Łęczycy jest fc Widzewa i Górnik Łęczyca, nie wiem jak stosunek mają do siebie ale podejrzewam, że nie wchodzą sobie w drogę.
Na napinkowe posty najlepiej odpowiadać jednym sprostowaniem i nie wdawać się w głupią dyskusje, a temat ma szanse sie utrzymać.
rtsiak
Nikt nie zaprzecza że na Radogoszczu rządzi Widzew, ale tak samo ty nie możesz zaprzeczyć że są tu aktywne osoby z ŁKS-u. I co do Jagiełły, to granica tak jak kiedyś, tak i teraz leży przy Zgierskiej, po jednej stronie ŁKS, po drugiej Widzew, co do Łagiewnickiej, nie wiem jak dalej, nie znam terenów ani miejsca.
Chciałbym w nieodległej przyszłości przygotować artykuł opisujący wszystkie działające (także te już nieaktywne) grupy kibiców z woj. łódzkiego. Czy ktoś z was może opisać mi obiektywnie następujące ekipy: Concordia Piotrków Trybunalski, Lechia Tomaszów Mazowiecki, Pogoń Zduńska Wola, Pelikan Łowicz, WKS Wieluń, Ceramika Opoczno, KKS Koluszki, Jutrzenka Warta, Piast Błaszki? Jeżeli działają/działały jeszcze jakieś inne mniejsze ekipy, także mile widziane info o nich. Może być na PW.
cobytu pisze:Na pocztku lat 90 gdzie ja zaczynałem przygodę z kibicowaniem ŁKS miał chyba największy kryzys w historii.Pamietam pelne autobusy z fanami Widzewa z RETKINI! jadącymi na derby.Teraz do takiej sytuacji już nie dojdzie.
Mnie jedno zawsze zastanawiało podobno kiedyś na Żubardziu byli aktywni Widzewiacy, dzisiaj jest mi strasznie trudno w to uwierzyć i pytanie czy na Radogoszczu zach. na blokach/domkach w kierunku Liściastej można czuć się bezpiecznie w CBC barwach czy jednak te jednostki ŁKS są w stanie skroić człowieka w biały dzień?
Za przeproszeniem, ale co ty pieprzysz?? Na przełomie lat 80 i 90-tych Widzew miał nie tylko dużo mocniejszą bandę od ŁKS-u, ale także jedną z najsilniejszych, a może i na ten czas najlepszą w Polsce (przyznaje to nawet w swojej książce niezbyt nam przychylny Roman Z.), a ty tymczasem twierdzisz, że owszem ŁKS był słaby, ale i tak lepszy niż Widzew. Widzew zaczął się mocno liczyć w polskim świecie kibicowskim nie na początku XXI wieku( gdzie swoją drogą właśnie na przełomie lat 90-tych i początku XXIw można mówić o pewnym kryzysie w szeregach Widzewa), ale od połowy lat 80-tych. Jedyne z czym się zgadzam w twoim poście to to, że dobrze, że nie poszliśmy drogą Krakowa.
Piszesz nieprawde na początku lat 90 Widzew dominował w Łodzi i jest kilka faktów które na to wskazują min.przegonienie was z Galery podczas waszego meczu pucharowego z Koninem,skasowanie waszej ówczesnej zgody Śląska Wrocław na Śródmieściu,turnieje Orła na których regularnie dostawaliście bęcki,co piątek z okazji słynnych zbiórek Widzew was ganiał po mieście: http://gory-swietokrzyskie.strefa.pl/historia.html itp.Ja również doskonale pamiętam te czasy i oczywiście nie mozna powiedzieć że Widzew robił co chchciał ale na początku lat 90 napewno w Łodzi był mocniejszy.Wasza dominacja chuligańska miała miejsce gdzieś w latach 96-98.
msb91 pisze:Mnie jedno zawsze zastanawiało podobno kiedyś na Żubardziu byli aktywni Widzewiacy, dzisiaj jest mi strasznie trudno w to uwierzyć i pytanie czy na Radogoszczu zach. na blokach/domkach w kierunku Liściastej można czuć się bezpiecznie w CBC barwach czy jednak te jednostki ŁKS są w stanie skroić człowieka w biały dzień?
Łódź to tak specyficzne miasto że nigdzie nie mozna czuć sie w pełni bezpiecznie bo nawet pod w łasnym domem można zostać ugotowanym.Co do Żubardzia myśle że wymiana pokoleń i bliskość mocnych osiedli Łksu zrobiła swoje.
cobytu pisze:Na pocztku lat 90 gdzie ja zaczynałem przygodę z kibicowaniem ŁKS miał chyba największy kryzys w historii.Pamietam pelne autobusy z fanami Widzewa z RETKINI! jadącymi na derby.Teraz do takiej sytuacji już nie dojdzie.
jako ciekawostka - z Opoczna czy Konskich jedzi kilka osob na mecze ŁKS, ale wiadomo ze nikt nie traktuje tych miast jako FC bo sa mocno widzewskie, a chlopaki znaja swoje miejsce w szeregu. Jezeli chodzi o Sulejow to jakos w 2002/2003 (?) jak bylem tam nad jeziorkiem to widzialem jakies koslawe napisy Sulejów FC ŁKS i mocno sie zdziwilem.
Piszesz nieprawde na początku lat 90 Widzew dominował w Łodzi i jest kilka faktów które na to wskazują min.przegonienie was z Galery podczas waszego meczu pucharowego z Koninem,skasowanie waszej ówczesnej zgody Śląska Wrocław na Śródmieściu,turnieje Orła na których regularnie dostawaliście bęcki,co piątek z okazji słynnych zbiórek Widzew was ganiał po mieście itp.Ja również doskonale pamiętam te czasy i oczywiście nie mozna powiedzieć że Widzew robił co chchciał ale na początku lat 90 napewno w Łodzi był mocniejszy.Wasza dominacja chuligańska miała miejsce gdzieś w latach 96-98.
Jakiego przegonienia z Galery?! To mit.Po pierwsze byłem na tym meczu.Po drugie nie był to żaden puchar tylko sparing.Juz nie ważne z kim.Galera była zamkinieta.Wszyscy ludzie siedzieli na przciwnej trybunie.Widzew wjechal zaraz po meczu rozganiajc wszystkich.Czesc osob uciakala przez murawe na Galere w tunel i na Kaliski.Czesc schowala się w hali pod trybuna(w tym ja) Nie wiew skad ta historia o zdobyciu Galery.Podam Ci jeszcze fakt ze mieliście tego dnia dużo szczęścia bo nasza banda pojechala Was szukac na miescie .Wyszli z meczu wcześniej.Tak ze się minelisci.Porazka jest jednak porazka.Wjazd Widzewa był jeden przed derbami.Co do turniejow Orla to zgoda.Wypadaliscie na nich zdecydowanie lepiej.