komentarze 19-21.04
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
tiramisu334
Re: komentarze 19-21.04
Co tu dużo mówić, Jaga próbowała wpuścić Pogoń na swoje sektory a ci w ramach wdzięczności obczaili ich flagowych i sprzedali Legii. Super!
-
Chusteczka
http://nowysacz.naszemiasto.pl/artykul/ ... ml#galeriaPLfan pisze:Co do Sandecji to młyna nie było prawdopodobnie dlatego, że sporo osób wybrało się przywitać palikota bo miał być dziś o 12 w Sączu.
Na potwierdzenie 100% trzeba będzie poczekać na oficjalne info.
-
Mariusz Sokołowski
Przypominam, że to Śląsk Wrocław więc odpowiedź jest chyba jasna i oczywista.mistrz_yoda pisze:też mnie to ciekawi - czy faktycznie w Rzeszowie jest jakiś konkretny FC Śląska, czy jest to bardziej flaga na zasadzie NH Arki czy też Wisły Gdynia?
-
pigkiller88
Co tu dużo mówić, Jaga próbowała wpuścić Pogoń na swoje sektory a ci w ramach wdzięczności obczaili ich flagowych i sprzedali Legii. Super!
po to sie ma zgody!
po to sie ma zgody!
http://www.zawiszafans.com/galeria/foto/661/2 Polonia Bydg.??
nie wygląda na oficjalne 92 podawane przez Stomil
nie wygląda na oficjalne 92 podawane przez Stomil
kibice z Rybnika akceptują nowy herb swojego klubu (być może jest to powrót do starego, nie mam pojęcia), czy jest to jakiś wymysł klubu?
Jakieś kary za piro na Legii?
-
KibolskaPolska
Polonia Bydgoszcz traci dziś flagę w Zielonej Górze na rzecz Falubazu.
-
Farmonouse
Mariusz Sokołowski pisze:Przypominam, że to Śląsk Wrocław więc odpowiedź jest chyba jasna i oczywista.mistrz_yoda pisze:też mnie to ciekawi - czy faktycznie w Rzeszowie jest jakiś konkretny FC Śląska, czy jest to bardziej flaga na zasadzie NH Arki czy też Wisły Gdynia?
W Rzeszowie cisza i spokoj na ten temat ale moze niech sie Slask na ten temat wypowie skoro taki fc istnieje u nich
-
TasmanianBoy
Stilonu 200 osób z jedną flagą.Pomorzanin pisze:Ile Stilonu Gorzów wczoraj w Czerwieńsku i czy Miedź Legnica obecna dziś w Nowym Sączu? Jeśli tak to też jaka liczba.
-
WiślakBSNT
Widzew przyjeżdża do Krakowa zobaczyć co to znaczy prawdziwy doping ;)Przypominamy, że po wczorajszym meczu z Piastem uruchomiona została ogólna sprzedaż pakietów wyjazdowych na mecz Widzewa z Wisłą, jaki rozegrany zostanie w najbliższy piątek, o godzinie 20:45.
Zapisy dla osób niezrzeszonych w oficjalnych fan clubach odbywać się będą w kasie nr 1 klubowego obiektu w poniedziałek oraz wtorek, w godzinach 15:00 – 17:00.
Koszt pakietu wyjazdowego, to 100zł. W jego skład wchodzą: przejazd pociągiem specjalnym, bilet na mecz oraz okazjonalny gadżet pamiątkowy.
Aby móc zapisać się na wyjazd do Krakowa należy posiadać Kartę Identyfikacji Kibica (KiK) z potwierdzonym wizerunkiem. Jest to wymóg występujący również przy zakupie biletów i karnetów na domowe mecze Widzewa, więc każdy kto bywa przy Piłsudskiego może bez problemu nabyć pakiet wyjazdowy.
Mobilizujemy się, namawiamy niezdecydowanych kolegów, załatwiamy wolne w pracy, rozsyłamy wiadomości na fejsbukach i WSZYSCY RAZEM JEDZIEMY ZOBACZYĆ CO ZNACZY PRAWDZIWY DOPING!
http://www.widzewtomy.net/aktualnosci/w ... o-krakowa/. Tutaj masz inne zdanie na końcu, Wszyscy Razem jedziemy uciszyć Wiślaków. Więc skąd tą wziąłeś?
Wczorajsze zajscie na dworcu w Poznaniu-moze ktos potwierdzic info podane wczesniej ? Moze byc pw.
-
Bazyliszek
Akcja Legii świetna, pomyślana i konkretna. Pokazali że jak się chce to wszystko można. Duże uznanie dla sąsiadów za tą akcję.
potwierdzam ... Pogon hasa koło i po pociagu z jakas grupka Lechii,ktora barykaduje sie i nie podejmuje walki....P1. pisze:Wczorajsze zajscie na dworcu w Poznaniu-moze ktos potwierdzic info podane wczesniej ? Moze byc pw.
-
row.rybnik.pl
- Kontakt:
Odnośnie pojawiąjących się pytań:
kibice ROWu Rybnik nie utożsamiają się z barwami i herbem forsowanymi przez obecne władze. Za swoje uznajemy tradycyjne zielono-czarne barwy oraz ten herb:

Zaś do Torunia dociera 103 wyjazdowiczów (w tym 13 Górnik Zabrze) wraz z jedną flaga w zielono-czarnych barwach. W trakcie meczu obie ekipy prezentują oprawy.
pozdrawiam
kibice ROWu Rybnik nie utożsamiają się z barwami i herbem forsowanymi przez obecne władze. Za swoje uznajemy tradycyjne zielono-czarne barwy oraz ten herb:

Zaś do Torunia dociera 103 wyjazdowiczów (w tym 13 Górnik Zabrze) wraz z jedną flaga w zielono-czarnych barwach. W trakcie meczu obie ekipy prezentują oprawy.
pozdrawiam
"Wczorajsze zajscie na dworcu w Poznaniu-moze ktos potwierdzic info podane wczesniej ? Moze byc pw."
W Poznaniu na jednym preonie spotyka się Pogoń i Lechia. Pogoń wysypuje się pod pociąg Lechii, zachęcając do walki. Lechia nie wysiada.
W Poznaniu na jednym preonie spotyka się Pogoń i Lechia. Pogoń wysypuje się pod pociąg Lechii, zachęcając do walki. Lechia nie wysiada.
-
zwykły chłopak
Nagrałeś się jakichś gier komputerowych, że takie głupoty przychodzą Ci do głowy?tiramisu334 pisze:Co tu dużo mówić, Jaga próbowała wpuścić Pogoń na swoje sektory a ci w ramach wdzięczności obczaili ich flagowych i sprzedali Legii. Super!
Ja rozumiem żal po utracie flag, ale skoro ogarnięte osoby z Jagiellonii potrafiły wyrazić uznanie dla akcji legionistów, to niech teraz jakieś anonimy nie szukają dziury w całym - bo i tak nie rozkminią jak do tego doszło.
Prócz akcji ekipy Legii warto wyróżnić dużą ilość piro w różnych ligach w tej kolejce. Mamy pod górkę, ale się nie dajemy - to cieszy.
PS jeszcze jedna uwaga: ja rozumiem, że są już czasy, w których nieraz gdy dana ekipa dopiero rusza na wyjazd to już wiadomo ilu zamelduje się na sektorze, czasy w których zdjęcia z opraw oraz "niusy z akcji" pojawiają się parę chwil po tym gdy te miały miejsce, ale skończcie z pytaniami o "przypał za piro" czy "kary za race" dzień po meczu, bo i te pierwsze i te drugie przychodzą z czasem.
>i co niby zrobić?? pomachać na dowidzenia chyba bo nie myślisz że jakieś fc mogło tam coś zdziałać...
Nic nie mieli zrobic. O ile dla mnie akcja Legii praktycznie nie do zatrzymania dla 98% innych ekip transportujacych flagi ( tak samo pewnie moglabo to zrobic np lubinskie Zaglebie atakujac ultrasow Slaska- bez napinki to tylko przyklad) tak nie sadze, aby taki Slask zaalarmowany nie zabral sie w kilkanascie aut gotowej na wszystko brygady i nie zaczal jakiegos poscigu szukajac swoich 50 flag...
Jak dla mnie trudno miec az takie pretensje do Jagi ze owe flagi stracila, ot zajebisty patent Legii wsparty oczywiscie ich sila, ale jak nawet nie bylo proby odbicia flag przez Jage powiedzmy w obrebie wojewodztwa to juz kiszka na maksa, niezaleznie czy owe proby byly realne czy tez nie.
Nic nie mieli zrobic. O ile dla mnie akcja Legii praktycznie nie do zatrzymania dla 98% innych ekip transportujacych flagi ( tak samo pewnie moglabo to zrobic np lubinskie Zaglebie atakujac ultrasow Slaska- bez napinki to tylko przyklad) tak nie sadze, aby taki Slask zaalarmowany nie zabral sie w kilkanascie aut gotowej na wszystko brygady i nie zaczal jakiegos poscigu szukajac swoich 50 flag...
Jak dla mnie trudno miec az takie pretensje do Jagi ze owe flagi stracila, ot zajebisty patent Legii wsparty oczywiscie ich sila, ale jak nawet nie bylo proby odbicia flag przez Jage powiedzmy w obrebie wojewodztwa to juz kiszka na maksa, niezaleznie czy owe proby byly realne czy tez nie.
Posiedzenie Komisji Ligi we wtorek lub w środę.Łukasz.. pisze:Jakieś kary za piro na Legii?
Albo za dużo wczoraj wypiłem, albo dobrze rozumiem, że Sandecja zlewa mecz tylko po to żeby politykować? Przykre.
-
zwykły chłopak
Któryś z jagiellończyków napisał, że ruszyli w pogoń za Legią - co jest prawdą - więc można przestań wdawać się w rozważania tego typu.lucero2 pisze:jak nawet nie bylo proby odbicia flag przez Jage powiedzmy w obrebie wojewodztwa to juz kiszka na maksa, niezaleznie czy owe proby byly realne czy tez nie.
Nie wiem czy to prawda z tym Palikotem, ale jeśli tak, to...Apennine pisze:Albo za dużo wczoraj wypiłem, albo dobrze rozumiem, że Sandecja zlewa mecz tylko po to żeby politykować? Przykre.
jedni nazwą to "politykowaniem", inni obroną naszych wartości i tożsamości narodowej. Mam nadzieję, że tych pierwszych będzie jak najmniej.
Żadnej flagi Śląska, a tym bardziej "Oleśnica" nie wisiało na płocie.BHO966 pisze:Pogoni około 50 osób stoi za flagą Oleśnica ( w barwach WKSu) , rok później Górnik ich trafia ci się skarżą policji , Górnik jedzie na wyjazd cisza i spokój , jeszcze rok później jadą bodajże w 8 i wieszają transparenty o zapędach twoich kolegów. Niech wyjdzie na twoje bardzo mało wiem . odbierz priv.
Potwierdzam FC OLEŚNICA i Pogoń nie mają nic wspólnego ze sobą.
-
Chusteczka
Palikot o 12, mecz o 12:30.Apennine pisze:Albo za dużo wczoraj wypiłem, albo dobrze rozumiem, że Sandecja zlewa mecz tylko po to żeby politykować? Przykre.
Ekipa, która była go przywitać zebrała się tak by zdążyć na mecz, ale przez policję przyszli dopiero w ok 20 minutę spotkania.
Nikt niczego nie zlał.
-
Fanatyczny styl
Wielki + dla Legionistów. Co do zawyżonej liczby przez Stomil to już jest chyba norma. Spojrzec na wasze niektóre relacje a zdjęcia z waszego sektora to liczby bardzo często zawyżone. Mówicie , że Zeta nie była chętna do walki teraz? Sami wiecie ,że przy takiej ilości mundurowych nie ma szans. Zdecydowanie mniej bylo policji na meczu Polonia- Zeta i wy z relacji Zawiszaków nie wysiedliście z autokarów.. Kolejka zdecydowanie na Wielki + coraz częściej na stadionach pojawia sie Piro !
Dokładnie 52 osoby, w tym Chojniczanka i Śląsk FC Skokowa.Zgody 28 pisze:Pisałem już wcześniej, ale widzę, że się duża przestrzeń zrobiła po akcji Legii. 30-35 osób MJO w Katowicach. Po pierwszej połowie opuszczają stadion.
z niecierpliwością czekam na jakiś rewanżyk ze strony Jagi.
-
janek i andrzej
19SZ27 pisze:Wszystkie płaczki po flagach powinny zamknąć dziure. Nasza porażka i tyle. Sprawa pościgu też jest nie istotna, o pewnych sprawach nie ma co tu pisać. Akcja Legii honorowa, i jak najbardziej na plus, nasze niedopatrzenie.
niedopatrzenie;), podoba mi się.
-
Sebastia19n88
Ile Tyskich w Grudziądzu?
-
Troublemaker
Primo: w drodze do Brzeska.MlodyGNLS pisze:To ja teraz trochę z innej beczki...
obiło mi się o uszy, że ŁKS wybrał się na wycieczkę do Krakowa i zaproponowal pewnej krakowskiej ekipie, z którą spotkał się już w drodze do Grudziądza, ponowny sprawdzian - wiecie coś na ten temat???
słyszałem, że panowie z Krakowa nie byli zainteresowani tą propozycją, którą kategorycznie odrzucili...
Secundo: zgadza się.
ile łącznie flag straciła Jaga?
RESORT wrzucił link pare postów wyżejzielnik pisze:ile łącznie flag straciła Jaga?
-
Stadionowy Andrzej
2 autokarySebastia19n88 pisze:Ile Tyskich w Grudziądzu?
-
Łukasz1920
Dlaczego Polonia nie wybiera się do Chorzowa? Może być priv.
-
VAN LÖNGER
Dwa autokary, nas około 100 z Tychów + 1 Cracovia, kilka osób ŁKS i kilka aut z Bydgoszczy, w sumie jakieś 130-140 osóbSebastia19n88 pisze:Ile Tyskich w Grudziądzu?
-
definicjakibol
Jaga nie jedyna straciła barwy w ten weekend. Podobno na busa Lechii wracającego z Wrocławia zaczaił się Lech i łupem pada 150 machajek w biało-zielonych barwach.
Legia - Pogoń
W państwie Tuska, nagonka na "zwyroli" trwa ;)bla bla bla pisze:13 osób zatrzymała policja po meczu Legia Warszawa - Pogoń Szczecin. Pięciu chuliganów już usłyszało wyroki, trzech kolejnych stanie przed sądem w poniedziałek.
Wśród zatrzymanych są zarówno fani Legii, jak i zaprzyjaźnionej ze stołecznym klubem Pogoni Szczecin. Czterech mężczyzn dostało zakaz stadionowy na mecze Legii i Pogoni na 2 lata oraz 800 zł kary grzywny i pokrycie kosztów sądowych.
Petardy, alkohol i narkotyki
Takie wyroki usłyszeli Jakub P. (27 l.) i Mariusz S. (24 l) – kibice Pogoni, którzy przy Kanałku Kusocińskiego rzucali petardami. Podczas zatrzymania byli nietrzeźwi. Mieli odpowiednio - 1,2 i 0,79 promila.
Dwuletnie zakazy i grzywnę dostali także Adam K. (22 l.), kibic Legii, który na Myśliwieckiej, idąc na mecz rzucił petardą i miał przy sobie kolejną, oraz 27–letni Łukasz R. kibic stołecznej drużyny - mężczyzna przy Łazienkowskiej rzucił w radiowóz butelką. Był nietrzeźwy, miał 1,7 promila.
2 tys. zł. grzywny ma zapłacić Andrzej C. (26 l.) – kibic Legii, który nie zastosował się do poleceń służb porządkowych na stadionie. Także ma zakaz wstępu na mecze Legii i Pogoni na dwa lata.
Z kolei 20-letni Tomasz G. (kibic Pogoni) usłyszał zarzut posiadania środków odurzających.
Kolejni kibice usłyszą zarzuty
W poniedziałek przed sądem staną kolejni trzej mężczyźni. Dwaj z nich to kibice Legii Warszawa. Tomasz P. (31 l.) rzucał petardami przy Łazienkowskiej, podobnie jak Maciej F. (19 lat). Trzeci to kibic Pogoni - 24-letni Kamil B. nie wykonywał poleceń służb porządkowych na stadionie.
Trzech innych usłyszy zarzuty. Kamil K. (29 l.) - kibic Legii odpowie za znieważenie funkcjonariuszy. Do 3 lat więzienia grozi Mateuszowi G. (25 l.), który naruszył nietykalność cielesną policjanta. Miał w organizmie ponad 2 promile alkoholu. Natomiast kibic Pogoni Szczecin – 25-letni Rafał G. odpowie za złamanie zakazu sądowego wstępu na mecze piłki nożnej. Za ten czyn grozi do 3 lat więzienia.
ran/par.
paranoja !!!
Cichociemny zawsze taki wyszczekany jesteś w sprawie Warszawy, to może zabierzesz głos jak kolega ładnie pyta?Łukasz1920 pisze:Dlaczego Polonia nie wybiera się do Chorzowa? Może być priv.