MUNDIAL MŚ 2010 RPA.

Opisy spotkań i wydarzeń sportowych.

Moderator: Automoderation

Normandzki

Re: MUNDIAL MŚ 2010 RPA.

Post autor: Normandzki »

Jak dla mnie duże szanse na awans do finału ma Holandia. Jeśli pokonają Brazylie, to jest pewnym że wygrają całe mistrzostwa.
iparts.pl
L_J_

Post autor: L_J_ »

Normandzki pisze:Jak dla mnie duże szanse na awans do finału ma Holandia. Jeśli pokonają Brazylie, to jest pewnym że wygrają całe mistrzostwa.

Sądzę jednak że nie będą mieć żadnych szans z Brazylią ...
maq23
Kontakt:

Post autor: maq23 »

Ja nie potrafię wybrać niestety faworyta. Po ćwierćfinałach sporo powinno się wyjaśnić, zwłaszcza po meczu Argentyna-Niemcy.
L_J_

Ja też jestem w szoku ... to była porażka, a liczyłem na finał Argentyna - Brazylia byłby to piękny mecz ... Ogólnie to mogliby to spokojnie wygrać tylko w II połowie zlekceważyli Holendrów byli już chyba zbyt pewni awansu i to ich zgubiło ...
Normandzki

Post autor: Normandzki »

L_J_ pisze:
Normandzki pisze:Jak dla mnie duże szanse na awans do finału ma Holandia. Jeśli pokonają Brazylie, to jest pewnym że wygrają całe mistrzostwa.

Sądzę jednak że nie będą mieć żadnych szans z Brazylią ...
a jednak dobrze myślałem ;)

dla mnie od samego początku faworytem była Holandia. Stawiałem na Holandie i Hiszpanie.
Himmilsbach

Post autor: Himmilsbach »

Mimo wszystko porażka Brazylijczyków to niespodzianka sporego kalibru.
Wprawdzie Holandia to drużyna z wysokiej półki, jednak w ich awans myślę że niewielu wierzyło. Jutro kolejny hit, Argentyna-Niemcy, nasi zachodni sąsiedzi grają bardzo dobrą piłkę i mogą pokusić się o podobny rezultat jak dzisiaj drużyna Oranje, osobiście szanse oceniam na 50/50.
patter

Post autor: patter »

Bramki z meczu Urugwaj - Ghana http://www.waszapilka.pl/youtube,5796,0

Ręka Suareza i niewykorzystany karny http://www.waszapilka.pl/youtube,5798,0
fluor

Post autor: fluor »

Normandzki pisze: dla mnie od samego początku faworytem była Holandia. Stawiałem na Holandie i Hiszpanie.
teraz to tak, gdyby Ghana awansowała dzisiaj to ona byłaby w znakomitej sytuacji, nawet mogła pokusić się o mistrzostwo.

ten mecz przejdzie do historii, do historii Afryki, ale byli blisko, już bliżej się nie dało...
fluor

Nie możemy się do niczego przyzwyczajać, zdobywaliśmy medale MŚ i IO, jesteśmy jednym z największych krajów Europy i koniec upokorzeń! Urugwaj odrodził się po 40 latach! Turcja zainwestowała w piłkę i stała się silną reprezentacją. Japonia, Korea, Australia - inwestują w piłkę ledwo 10 lat i są efekty, USA niewiele dłużej. Hiszpania przez lata była wielka a nie potrafiła tego udowodnić. Teraz wreszcie dopieła swego na Euro. Raz jedni są lepsi raz inni. Swoją wielką drużynę miała Dania, miały Węgry czy Rumunia. Raz wielki sukces osiągnęła Grecja. Nic nie jest dane raz na zawsze. Każdy miewa kryzys. Niemcy też na Euro 2000 i 2004 nawet z grupy nie wyszli. Rosja półfinalista ME potem nie wchodzi na MŚ przez małą Słowenię. Czesi tez mieli okres świetnej drużyny, a obecnie mają to co my... Ukraina się podniesie, u siebie może zwojować bardzo wiele!
Wracając jeszcze do postawy Afryki, dlatego tak żałuję Egiptu bo tam podejście jest zupełnie inne niż w krajach "czarnych". To są takie Niemcy Afryki. Świetna drużyna turniejowa co pokazuje od kilku lat zdobywając pod rząd trzy tytuły mistrza Afryki, to reprezentacja z silną ligą, gdzie większość piłkarzy występuje w tym kraju i nie napalają sie na wyjazdy do Europy, a to powoduje, że nie oszczędzają się gdy grają dla swojego kraju! Mam nadzieje, że nadal będą szli w dobrym kierunku i wreszcie pokażą się na mundialu.

Po dzisiejszym meczu jestem zdruzgotany. Niestety Maradona to nie trener, piłkarze sami musieli się podnieść, oni grają bez trenera, nie ułożył się mecz i skonczył się tak jak się skończył. Na Niemcy niestety już nie wystarczyło, tym bardziej szkoda, że Meksyk został wcześniej oszukany.
barbizm

Post autor: barbizm »

@fluor- Ja to napisałem trochę z przekąsem, a trochę na pocieszenie, też jestem za rozwojem polskiej piłki...
Leszek Piesek

Post autor: Leszek Piesek »

fluor pisze:Nie możemy się do niczego przyzwyczajać, zdobywaliśmy medale MŚ i IO, jesteśmy jednym z największych krajów Europy i koniec upokorzeń! Urugwaj odrodził się po 40 latach! Turcja zainwestowała w piłkę i stała się silną reprezentacją. Japonia, Korea, Australia - inwestują w piłkę ledwo 10 lat i są efekty, USA niewiele dłużej. Hiszpania przez lata była wielka a nie potrafiła tego udowodnić. Teraz wreszcie dopieła swego na Euro. Raz jedni są lepsi raz inni. Swoją wielką drużynę miała Dania, miały Węgry czy Rumunia. Raz wielki sukces osiągnęła Grecja. Nic nie jest dane raz na zawsze. Każdy miewa kryzys. Niemcy też na Euro 2000 i 2004 nawet z grupy nie wyszli. Rosja półfinalista ME potem nie wchodzi na MŚ przez małą Słowenię. Czesi tez mieli okres świetnej drużyny, a obecnie mają to co my... Ukraina się podniesie, u siebie może zwojować bardzo wiele!
Wracając jeszcze do postawy Afryki, dlatego tak żałuję Egiptu bo tam podejście jest zupełnie inne niż w krajach "czarnych". To są takie Niemcy Afryki. Świetna drużyna turniejowa co pokazuje od kilku lat zdobywając pod rząd trzy tytuły mistrza Afryki, to reprezentacja z silną ligą, gdzie większość piłkarzy występuje w tym kraju i nie napalają sie na wyjazdy do Europy, a to powoduje, że nie oszczędzają się gdy grają dla swojego kraju! Mam nadzieje, że nadal będą szli w dobrym kierunku i wreszcie pokażą się na mundialu.

Po dzisiejszym meczu jestem zdruzgotany. Niestety Maradona to nie trener, piłkarze sami musieli się podnieść, oni grają bez trenera, nie ułożył się mecz i skonczył się tak jak się skończył. Na Niemcy niestety już nie wystarczyło, tym bardziej szkoda, że Meksyk został wcześniej oszukany.
dokladnie tu sie zgadzam, Maradona to zaden trener, wzieli go chyba tylko za zaslugi, albo zeby zapomnial o cpaniu, to ze Argentyna zaszla do tej fazy turnieju to tylko dlatego ze maja takich pilkazy a nie innych, gdyby dac im trenera typu Murinio to pewnie w polaczeniu z tymi pilkarzami grali by w finale, a tak grajki zrobily co mogly i na tym koniec
fluor

Jak to zwykle bywa piękny mecz o 3 miejsce. Bardzo szkoda, że Urugwaj nie doprowadził do dogrywki. 3-3 i dogrywka, mogło być jeszcze ciekawiej... a tak znowu Niemcy ;(

Jutro pierwszy pojedynek Hiszpanii z Holandią na mundialu w historii i od razu mecz o mistrzostwo pierwsze w historii.
Biały__

Post autor: Biały__ »

Wiazrd powtarzam to ciągle i będę powtarzał, że jeżeli prawidłowa bramka Lamparda na 2-2 została uznana, Niemcy nie awansowaliby do kolejnej rundy. Kto jak kto, ale Wy kibice powinniście wiedzieć, że inaczej się gra przegrywając niż remisując, a dwie bramki strzela się w minutę. Niemcy oczywiście gole z kontry, bo jak inaczej... Jestem pewien, że błędy mniejsze i większe miały ogromny wpływ na reprezentacje, które doszły do półfinałów. To samo Meksyk - Argentyna. Tutaj trochę więcej można napisać, bo przed mundialem i przed powołaniem kadry chciałem, żeby ARG coś zwojowała, ale ten cały Diego nie powołując Cambiasso i Zanettiego strzelił sam sobie w stopę, od wtedy chciałem, żeby Argentyna odpadła jak najszybciej. ;)
Moi faworyci czyli Anglicy i Holendrzy w kratkę, ale tak już pisałem, nie wszystko od nich zależało. Pozostaje mi trzymać kciuki za ORANJE.
PS. Aha i wkurwia mnie niemiłosiernie moda na kibicowanie Hiszpanii, po sukcesach Barcelony każdy od razu koneser piłki Hiszpańskiej... Dobry ten rok 2010, najpierw Inter Mediolan w potrójnej koronie, a to klub, któremu kibicuję już z 5 lat gdzie inni spuszczali się przy Barcelonie, dziś wygrają Holendrzy czyli moi faworyci na każdym mundialu i innych mistrzostwach od 2002 roku to będzie dobry rok. ;) GO ORANJE !
fluor

Może nie przypadkiem, ale w dzisiejszym futbolu trzeba to przyznać, że decydują niuanse. Przy pechu można nie wyjść z grupy, przy szczęściu co widać teraz po Hiszpanii można być w finale. Nie ma co już wracać do Anglii, do Meksyku, który mógł zajść daleko, do Paragwaju który Hiszpanom strzelił prawidłowego gola, a karnego powinien mieć powtórzonego. Jeżeli Hiszpania i Holandia będąc potęgami od lat nie zdobyły jeszcze mistrzostwa to widać ile trzeba też mieć szczęścia, aby osiagnąć taki sukces.
Nie śmiałbym się ze składu Niemiec, takie są dzisiejsze Niemcy. Odsetek cudzoziemców rośnie i tak już będzie, oni sobie wyszkolili tych piłkarzy, w przeciwieństwie do nas (Roger, Olisadebe). Dzisiejszy Niemiec jest inny niż 40 lat temu.
L_J_

Całym sercem za Hiszpanią !!!!!!!
daras83

Post autor: daras83 »

Mam nadzieje ze Hiszpanie wygraja.
Licze na ofensywny spektakl.
L_J_

Zasłużenie czy nie, jestem zadowolony ;)
Leszek Piesek

Post autor: Leszek Piesek »

w pilce poza umiejetnosciami trzeba tez miec szczescie, wiecej miala go Hiszpania, a co do sedziowania, bledy byly sa i beda i nic tego nie zmieni, nawet postep technologiczny, ktory planuja w przyszlosci wprowadzic

my mozemy sie jedynie cieszyc, ze te baty co dostalismy przed mistrzostwami, nie byly od byle kogo, a od samych mistrzow swiata
GrubyBKS
Kontakt:

Post autor: GrubyBKS »

Hiszpanie zasłużenie dziś wygrali, grali lepiej od Holendrów. Dziwi mnie trochę to najeżdżanie na Webb'a, przecież z Holandii powinien wylecieć De Jong za tego kopniaka na klatę, mógł też wylecieć Van Bommel i Robben. Bramka zdobyta prawidłowo, Robben przy swojej drugiej setce srał się o karnego, a interwencja Ikera była czysta.
Mundial niestety nie zachwycił, ale jednak szkoda że to już koniec.
twarog

Post autor: twarog »

Przy drugiej setce to nie Iker coś zrobił tylko jak się nie mylę Puyol,który powinien wylecieć z boiska,a Webb powinien karnego odgwizdać.Jeżeli mistrz świata strzela na całym turnieju 8 bramek to nie mam pytań.Makarony nawet na ostatnich mistrzostwach strzeliły tych bramek więcej.Mistrzostwa bardzo słabe,jestem w stanie stwierdzić,że najsłabsze w historii.
osfp_

Post autor: osfp_ »

twarog pisze:Przy drugiej setce to nie Iker coś zrobił tylko jak się nie mylę Puyol,który powinien wylecieć z boiska,a Webb powinien karnego odgwizdać.Jeżeli mistrz świata strzela na całym turnieju 8 bramek to nie mam pytań.Makarony nawet na ostatnich mistrzostwach strzeliły tych bramek więcej.Mistrzostwa bardzo słabe,jestem w stanie stwierdzić,że najsłabsze w historii.
Nie powinien nawet żółtej kartki dostać bo faulu nie było. Zobacz sobie powtórkę. Inna sprawa, że jeśli Webb uznał, że to był faul to po pierwsze przed polem karnym a po drugie zastosował przywilej korzyści. Do akcji powinien wrócić wtedy kiedy tej korzyści nie było (czyt. przeciwnik przejął piłkę), a tutaj Robben przejął i że zjebał to jego wina, Zresztą karny to się należał Hiszpanii po faulu na Xavim, i 3 czerwone kartki nie zostały pokazane Holendrom.
Co do tych 8 bramek - nie liczy się ilość a jak wyglądał mecz a Hiszpanie zawsze mieli przewagę.
Narcyz1990

Post autor: Narcyz1990 »

Ciekawe, co królowa Zofia myślała, gdy widziała Xaviego i Puyola biegnącego z pucharem okrytych katalońską flagą. :-D
ODPOWIEDZ