Widzę że młodej daty musisz być skoro nie wiesz jak było.Otóż Hutnik opuścił już Radom kiedy była awantura.To Broń się postawiła.Tak dla ścisłości żeby tu żadnych napinek nie byłocienKIBOLek pisze:dodam jeszcze ze zgoda pada po derbach w 2003 na których więcej zjawia się kiboli Hutnika niż Broni, podczas awantury Broń się wycofuje zostawiając Hutnik który pomimo przewagi pokazał że ma jaja i podjął rękawice. ten fakt był przyczyną rozpadnięcia się zgody na lini Hutnik BrońTroublemaker pisze:Ekipy łączyła zgoda od 2000 r. do pucharowych derbów Broni z Radomiakiem, bodajże z marca 2003 roku. Dodam jeszcze, że przyjazne relacje między Hutnikiem i Bronią istniały również w latach 80-tych.
Stare Zgody ...
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
elokwętny_lizak
Re: Stare Zgody ...
-
GóralŻywiec
Zgoda kilka lat temu, największym sukcesem tej zgody była wygrana walka w Rybniku z miejscowymi. Największą porażką, jak Raków zostawił wspierających ich Górali samych w Jastrzębiu, gdzie zostali trafieni przez GKS Jastrzębie. Po tym mniej więcej została zerwana zgoda. Później jak Raków grał w Żywcu z Koszarawą to Góral próbował coś na mieście zrobić ale zbyt duża liczba policji uniemożliwiła cokolwiek większego zorganizować. (o tym pewnie mało kto pamięta)czeskifilm pisze:mógł by ktoś opisać kontakty Raków Częstochowa - Góral Żywiec ?
-
czeskifilm
dziekóweczka za konkretna odpowiedz
Na czym polegała owa próba? Czy może tylko chęci były?GóralŻywiec pisze:Później jak Raków grał w Żywcu z Koszarawą to Góral próbował coś na mieście zrobić ale zbyt duża liczba policji uniemożliwiła cokolwiek większego zorganizować.
-
GóralŻywiec
Chyba nie zaliczyłeś tego wyjazdu... autobus/y wiozące Raków z dworca w obstawie zostały na chwilę zatrzymane w centrum, przy moście czekał Góral ale szybka reakcja policji i nie udało się nic wykręcić. Nie doszło do niczego więc nie ma sensu ciągnąć tego tematu. Sytuacja przytoczona tylko po to by pokazać jaki po zerwaniu zgody był stosunek do Medalików.
-
GóralŻywiec
A gdzie napisane, że sytuacja z Jastrzębia miała na to wpływ ???
Jak ta zgoda wyglądała wie zarówno Raków jak i Góral. Kto, gdzie i kiedy jak się zachował czy nie zachował wiedzą obie strony i nie widzę sensu wywlekać niczego na forum.
Jak ta zgoda wyglądała wie zarówno Raków jak i Góral. Kto, gdzie i kiedy jak się zachował czy nie zachował wiedzą obie strony i nie widzę sensu wywlekać niczego na forum.
-
Lubinianin
może ktoś napisać jak padła zgoda Wisły z Jagiellonią ?
-
sadeczanin22
Mało osób wie ze kiedys Sandecja próbowała zawiazac zgode z Wisłą Kraków, ale gdy Wislacy olali sadeczokow i ich pogonili ci w odwecie podlizali sie do Cracovi, nie wyszło z jednymi to zrobili z drugimi
-
ArmiaKrajowa
Ty wiesniaku z gorlic, w krotce odbeda sie derby przyjazni miedzy Cracovia a Sandecja, zobaczysz wtedy jak dobrze ma sie ta zgoda :)sadeczanin22 pisze:
A co ty myslisz ze w Nowym Saczu cieszymy sue ze zgody z Cracovia, to sie grubo mylisz.znam realia i oprocz kibicow ktorzy sa za zggoda Pasow z Sandecja wiekszasc ma gdzies Cracovie, nozowkow ktorzy wstyd przynosza.Zgody Sandecji to glownie Korona, Czarni Jaslo Polonia W czy Tychy,.no ale wiadomo czesci kibicow imponuje zzgoda z Pasami i ja trzymaja co nie oznacza ze w Saczu sie z tego ciesza. a na marginesie to z Nowego Sacza wielu kibicow smiga na Wisłe
-
sadeczanin22
wiesniakiem to moze ty jestes tym co lize sie z nozownikami z CracoviArmiaKrajowa pisze:Ty wiesniaku z gorlic, w krotce odbeda sie derby przyjazni miedzy Cracovia a Sandecja, zobaczysz wtedy jak dobrze ma sie ta zgoda :)sadeczanin22 pisze:
A co ty myslisz ze w Nowym Saczu cieszymy sue ze zgody z Cracovia, to sie grubo mylisz.znam realia i oprocz kibicow ktorzy sa za zggoda Pasow z Sandecja wiekszasc ma gdzies Cracovie, nozowkow ktorzy wstyd przynosza.Zgody Sandecji to glownie Korona, Czarni Jaslo Polonia W czy Tychy,.no ale wiadomo czesci kibicow imponuje zzgoda z Pasami i ja trzymaja co nie oznacza ze w Saczu sie z tego ciesza. a na marginesie to z Nowego Sacza wielu kibicow smiga na Wisłe
po pierwsze nie jestem z zadnych Gorlic, po drugie jestem rodowitym Sądeczaniniem z krwi i kosci, a po trzecie to nie musze biegac i lizac sie do pasiakow, bo mysle ze ty nie masz pojecia nawet po co ta zgoda tylko w ciemno jka twoi starsi koledzy lecisz i przybijasz z nimi piatki. zebyscie nie skonczyli jak Korona i Czarni Jaslo ktorych pasy olały
Taa, co do Polonii W. to się zgodzę, różne osoby mają różne poglądy ale KSP też naszą zgodą jest. Jutro jest mecz w Krakowie i zobaczysz jak wygląda zgoda Pasiaków z Sącza i Krakowa. Ty określ się komu kibicujesz. Podaj nazwę drużyny. Przyjechałeś do Sącza studiować z Gorlic i się nie cieszysz ze zgody? czy za Wisłą jesteś? Jak tak to się nie wypowiadaj.sadeczanin22 pisze:A co ty myslisz ze w Nowym Saczu cieszymy sue ze zgody z Cracovia, to sie grubo mylisz.znam realia i oprocz kibicow ktorzy sa za zggoda Pasow z Sandecja wiekszasc ma gdzies Cracovie, nozowkow ktorzy wstyd przynosza.Zgody Sandecji to glownie Korona, Czarni Jaslo Polonia W czy Tychy,.no ale wiadomo czesci kibicow imponuje zzgoda z Pasami i ja trzymaja co nie oznacza ze w Saczu sie z tego ciesza. a na marginesie to z Nowego Sacza wielu kibicow smiga na WisłeAdo. pisze:Weź wieśniaku odbij od Sandecji. nie wiesz jak było to nie siej farmazonów. chcesz to poszukaj na forum Sandecji historii zgody a nie piszesz głupoty.sadeczanin22 pisze:Mało osób wie ze kiedys Sandecja próbowała zawiazac zgode z Wisłą Kraków, ale gdy Wislacy olali sadeczokow i ich pogonili ci w odwecie podlizali sie do Cracovi, nie wyszło z jednymi to zrobili z drugimi
co z Ciebie za Sądeczanin który jest za Zwisłą
o waszych sprawach zgodowych nie mam pojecia ,ale jedna rzecz sadczanin 22 napisal jak trzeba ,Sandecja w polowie lat 80.tych chciala zgody z Wisla a ze zostala olana pobiegla do Cracovii ,byla to wtedy dosyc glosna sprawa ,a historie Sandecji z ich forum to mozna sobie ....
-
sadeczanin22
jestem mieszkancem Nowego Sacza a w Gorlicach to bylem moze ze 2 razy w zyciu jesli chodzi o scislosc.jesli chodzi o aspekty kibicowskie to oczywiscie jestem za Sandecja ale smieszy mnie jje zgoda z Cracovia bo wie mw jakich sytuacjach zostala zalozona i widze ile daje dobrego i zlego. i uwazam ze ta zgoda to hanba dla Nowego Sacza
-
Łysy Diabeł
NIE ZAŚMIECAJCIE TEMATU!
-
montana1974
jak wyglądała sytuacja na Podlasiu : Wigry - Sparta Augustów - ŁKS Łomża
Rozumiem że do Wisły masz taki sam stosunek jak do Cracovii, też ich nienawidzisz ?sadeczanin22 pisze:moge miec zdanie na temat Cracovi, a na meczach Sandecji to bylem wiecej razy mysle niz ty kolego.a tak na marginesie byles ostatnio w Krakowie i czymałes w reku transparenty o tym jak krakowskei ekipy tna sie na smierc i co dumny byles z tego
-
NRSL_BKW88
Po ch*j ty podajesz swój e-mail prawie przy każdym poście ? O_o
Nigdy Wigry ani Sparta nie miały zgody z ŁKSem. Kiedyś AKS miał zgodę z Olimpią Zambrów i Wigrami, te ekipy miały kosę z Łomżą. Potem była akcja, że ŁKS zajechał do Augustowa i po tej wizycie coś pękło na linii Suwałki-Augustów. By musiał ktoś ze Sparty dokładniej napisać o co chodziło, ale wydaje mi się, że Wigry nie wyszły na ubitą ziemię z ŁKSem. Z czasem wszystkie zgody w regionie padły i każda ekipa została sama sobie. Potem pamiętam, że AKS bywał w Łomży gościnnie na jakimś turnieju i meczu chyba. Warto zaznaczyć, że w tamtych czasach Sparta miała bardzo dobrą ekipę, jakościowo lepszą niż ŁKS.montana1974 pisze:jak wyglądała sytuacja na Podlasiu : Wigry - Sparta Augustów - ŁKS Łomża
I czy mógłby ktoś przybliżyć dawny układ/zgodę Zawiszy z RTS ?
Sory za post pod postem
Sory za post pod postem
Może ktoś z Legii albo Pogoni przybliżyć dlaczego Pogoń siedzi w starej klatce (sezon 94/95) a nie na Żylecie?
http://pics.tinypic.pl/i/00210/fs581lzn7yu8.jpg
-
WarszawskaFerajna
Oni przez pewien czas mieli chyba kosę może to ten czas :)A.M.D.G. pisze:Może ktoś z Legii albo Pogoni przybliżyć dlaczego Pogoń siedzi w starej klatce (sezon 94/95) a nie na Żylecie?
Dzięki za konkretną odpowiedź. Zapytałem o dawną sytuacje między WKS a RTS ponieważ kilka stron wcześniej wyczytałem o tym ale nie było to tak jasne jak tu :)P.R.O.S.T.O pisze:Zawisza nigdy nie miał układu ani tym bardziej zgody z Widzewem.
Chyba,że chodzi Tobie o lata,kiedy na Widzew chodziła z nudów wiara z ŁKS-u i podczas meczów Zawiszy na Widzewie siedzieli razem itd.Było to w czasach kiedy na Widzewie ruchu kibicowskiego nie było w ogóle albo dopiero raczkował.W późniejszych czasach zawsze była kosa.
Odnośnie Ani to dajmy już spokój.Nie wytrzymała dziewczyna ciśnienia po jednej z konkretnych awantur (zasadzka na Pogoń,11 listopada 1995) i powiedziała parę słów za dużo tam gdzie nie trzeba,przez co pewne osoby od nas mogły mieć spore problemy.Tyle w tym temacie.
Pozdrawiam!
Czy mógłby mi ktoś opisać obszerniej na czym polegał podział na Koalicję i Triadę w latach '90 ? Może być PW.
Jakie zgody miała kiedyś Pogoń Szczecin ?
-
monterinio
Napisze ktoś stare zgody Śląska Wrocław, bo na necie nic o tym nie ma.
Koalicja to ogólnie rzecz biorąc dwa trójkaty: ŚLW, LPZ plus wszystko co wokół nichRedhool pisze:Dzięki za konkretną odpowiedź. Zapytałem o dawną sytuacje między WKS a RTS ponieważ kilka stron wcześniej wyczytałem o tym ale nie było to tak jasne jak tu :)P.R.O.S.T.O pisze:Zawisza nigdy nie miał układu ani tym bardziej zgody z Widzewem.
Chyba,że chodzi Tobie o lata,kiedy na Widzew chodziła z nudów wiara z ŁKS-u i podczas meczów Zawiszy na Widzewie siedzieli razem itd.Było to w czasach kiedy na Widzewie ruchu kibicowskiego nie było w ogóle albo dopiero raczkował.W późniejszych czasach zawsze była kosa.
Odnośnie Ani to dajmy już spokój.Nie wytrzymała dziewczyna ciśnienia po jednej z konkretnych awantur (zasadzka na Pogoń,11 listopada 1995) i powiedziała parę słów za dużo tam gdzie nie trzeba,przez co pewne osoby od nas mogły mieć spore problemy.Tyle w tym temacie.
Pozdrawiam!
Czy mógłby mi ktoś opisać obszerniej na czym polegał podział na Koalicję i Triadę w latach '90 ? Może być PW.
Triada to ALC plsu wszystko co wokół nich
widzew pierw był w Koalicji by potem przeskoczyć w kierunku Triady (ogólnie rzecz biorąc) ale to juz raczej było pod koniec tych wszystkich układów
-
Troublemaker
W kontekście wspomnianej wyżej koalicji to poza dwoma trójkątami grupującymi Legię, Pogoń, Zagłębie, Wisłę, Śląsk i Lechię należeli do niej: Bałtyk, Widzew, Stomil, oraz Jagiellonia, aczkolwiek możliwe, że jakaś ekipa mi umknęła. Cały czas mowa oczywiście o oficjalnych układowiczach w ramach tego "paktu".
OK dzięki wielkie. Czy te pakty obowiązywały tylko sferę H czy ogólne wspieranie się na meczach i picie razem wódki ? Albo może spytam ogólnie. Na jakiej zasadzie były te pakty ? Nie mam o tym pojęcia. W latach 90 to chodziłem do podstawówki.
Jaka Wodka ? W koncowce lat 90-tych obyczaje juz powoli zmienialy, ale nadal podstawa w menu kibica to tanie wino :) . O co chodzilo ? O zjednoczenie sie przeciwko triadzie na meczach kadry. Praktycznie cala Polska miala jakies ale do kogos z Triady i polaczono sily.
To funkcjonowało tylko na kadrze.
Często meczy były w Chozrowei czy Katowicach.
Zbiórki Koalicji miały miejsce na sosnowieckiej Patelni, Triady przeważnie bodaj w Bytomiu
Zbiórki Koalicji miały miejsce na sosnowieckiej Patelni, Triady przeważnie bodaj w Bytomiu
Polonia Bytom 1973-76monterinio pisze:Napisze ktoś stare zgody Śląska Wrocław, bo na necie nic o tym nie ma.
Pogoń Szczecin do 1977
Zagłębie Sosnowiec do 1981
Legia Warszawa 1976-1981
Lech Poznań 1982-83 chwilowa ale była taka dziwna zgoda.
Górnik Zabrze do 1985
Ruch Chorzów do 1985?
Zawisza Bydgoszcz do 1988
GKS Katowice do 1988
Zagłębie Wałbrzych 1973-1989
Stal Brzeg do końca lat 80-tych
Piast Gliwice do 1990
Chrobry Głogów 1986 –1990 formalnie 1993
Stal Stalowa Wola 1987-1991
Unia Leszno do 1993
Resovia Rzeszów- od 1986/ obumarła z braku kontaktów
ŁKS Łódź 1974-1994 kiedyś bardzo silna zgoda
więcej na forum Śląska.
sgfads pisze:Jaka Wodka ? W koncowce lat 90-tych obyczaje juz powoli zmienialy, ale nadal podstawa w menu kibica to tanie wino :) . O co chodzilo ? O zjednoczenie sie przeciwko triadzie na meczach kadry. Praktycznie cala Polska miala jakies ale do kogos z Triady i polaczono sily.
nrth pisze:To funkcjonowało tylko na kadrze.
Wielkie dzięki za odpowiedź. Fajnie jest czasem dowiedzieć się różnych ciekawostek z tamtych lat.
nie jestem pewny ale z Widzewem chyba tez byla krotka zgodaFF_ pisze:Polonia Bytom 1973-76monterinio pisze:Napisze ktoś stare zgody Śląska Wrocław, bo na necie nic o tym nie ma.
Pogoń Szczecin do 1977
Zagłębie Sosnowiec do 1981
Legia Warszawa 1976-1981
Lech Poznań 1982-83 chwilowa ale była taka dziwna zgoda.
Górnik Zabrze do 1985
Ruch Chorzów do 1985?
Zawisza Bydgoszcz do 1988
GKS Katowice do 1988
Zagłębie Wałbrzych 1973-1989
Stal Brzeg do końca lat 80-tych
Piast Gliwice do 1990
Chrobry Głogów 1986 –1990 formalnie 1993
Stal Stalowa Wola 1987-1991
Unia Leszno do 1993
Resovia Rzeszów- od 1986/ obumarła z braku kontaktów
ŁKS Łódź 1974-1994 kiedyś bardzo silna zgoda
więcej na forum Śląska.
fakt, zapomniałem o tym. krótka bo krótka, ale była.
Zgoda Lechia-Śląsk od 77 trwa bez żadnych przerw?
Zgoda Polonia W.- Lech Poznań, może ktoś opisze przyczynek do zerwania jej?
takN'08 pisze:Zgoda Lechia-Śląsk od 77 trwa bez żadnych przerw?
Tak, tylko to raczej nie jest Pogoń Szczecin. Bardziej wygląda mi na Polonię Bytom choćby.WarszawskaFerajna pisze:Oni przez pewien czas mieli chyba kosę może to ten czas :)A.M.D.G. pisze:Może ktoś z Legii albo Pogoni przybliżyć dlaczego Pogoń siedzi w starej klatce (sezon 94/95) a nie na Żylecie?
-
Bez Ciśnień
N'08 pisze:Zgoda Lechia-Śląsk od 77 trwa bez żadnych przerw?
Zerwana wobec frajerskiej akcji Lecha wobec Polonii. Owo zerwanie zostało opisane pokrótce w książce "Liga Chuliganów" Romka Z.
(...)Do niedawna kolejarze z Warszawy mieli resortową zgodę z kibica Lecha Poznań. Kilka lat temu paru polonistów postanowiło przywitać jadących do Warszawy na mecz z Legią ziomali w... Poznaniu. Wybrali się więc tam i zbierającym się do wyjazdu poznaniakom przedstawili. Był to schyłek okresu, w którym na trybunach stadionu przy ulicy Bulgarskiej panowało totalne bezhołowie. Nie było jakiejś zintegrowanej grupy, i ważniejszy w niej był ten, kto miał najsilniejsze pięści. Niezależnie, czy to jego setny wyjazd, czy pierwszy mecz w życiu. Wobec tego, że starsi poznaniacy temat kibicowania sobie odpuścili, młodsi musieli rozstrzygnę dylemat, czy podający się za przyjaciół z Polonii są nimi faktycznie, czy też może jest to jakaś podpucha ze strony Legii. Do Warszawy wybierało się kilku starszych kibico-żuli, którzy z uwagi na brak jakiejś zorganizowanej grupy, rządzili resztą. Po pewnym czasie wspólnego picia wódki, żule doszli do wniosku, ze „w zasadzie to nieważne, Polonia czy Legia, ważne że z Warszawy”. Mieszkańcy stolicy stawiali alkohol i mieli na sobie fajne skórzane kurtki. Dostali więc po nosach, a kurtki zmieniły właścicieli. Na najbliższej stacji obici wysiedli, konduktor zrobił aferę i pomógł psom zidentyfikować napastników. Poloniści, choć w okrwawionych swetrach i bez kurtek, stwierdzili, że nic się me stało. W Warszawie tym czasem na Lecha czekała kolejna grupa kibiców Polonii. Gdy najbardziej znany polonista dowiedział się o zajściach w pociągu, o mało nie wpadł w szał. Natychmiast skontaktował się z legionistami i rozpoczęło się wspólne warszawskie szukanie kibiców Lecha. Po tym meczu jeden z kiboli Polonii ostrzelał pociąg wiozący poznaniaków do domu. Nic dziwnego, że po tamtych perypetiach, w ciągu jednego dnia dla fanatyków Polonii kibice Lecha stali się niemal największymi wrogami.
-
solojuve1234
a ile trwała zgoda Legii z Motorem? słyszałem od koleżki, że to była mocno chuligańsko zgoda
Zagłębie S. (zgoda robiona na siłę, więc w końcu Pogoń zerwała ją), układ Kotwica K. '98 - ostatni raz wsparcie w 2007. Jakieś tam wzmianki o Śląsku 1977, ale nikt papierku nie podpisywał, więc dla mnie takie coś w ogóle nie miało miejsca. No i Legia, co prawda, była w pewnym czasie przerwa do '94, bo nastąpiło odnowienie (słynny dym z psami na zgodę), to można wspomnieć. Pierwsze wzmianki to 1969 na turnieju. Flota od dość dawna w rodzinie MKS-u, to wszystko.kubecky pisze:Jakie zgody miała kiedyś Pogoń Szczecin ?