Kibice Made in Germany

Informacje ze światowych trybun

Moderator: Automoderation

ODPOWIEDZ
futbolowypatriota

Re: Kibice Made in Germany

Post autor: futbolowypatriota »

neo12 pisze:elo1312 opiszesz ekipy Bayeru Leverkusen, VfL Wolfsburg i MSV Duisburg
z tego co wiem to Bayer Leverkusen jest najbardziej ogarnieta ekipa jesli chodzi o poglady! wyjazdy za mozne nie maja za dobre, ale nie ma sie co sie dziwic to miasto mniejsze niz Rzeszow wiec nie ma co sie spodziewac wyjazdow po kilka tysiakow, jak to robi chociazby Bayern czy Borussia Dortmund. Co do Vfl Wolfsburg to oni w ogole dzialaja? gdy zawsze po weekendzie przegladam fotki to ich tam w sektorze na wyjezdzie nie ma, jakies pojedyncze osoby tylko i to w ogole nie przypominjace ludzi do bitki. jak dla mnie to ten klub dziala dzieki sponsorom tak jak ten hofehaim (czy jakos tak) kibicow tam nie uswiadczysz za ogarnietych. Duisburg to znajc zycie lewaki i to wsyztsko co o nich wiem, na jakiejs angielskiej stronie bylo, ze ma ten klub w okregowce grac bo dlugi ma, ale kibicowsko podobno nie cos dzialaja, przegladajac rone stornki.a jak z tym Berlinem? Hertha jest lewa? czy nie, bo roznie to pisza
iparts.pl
zychu9

Post autor: zychu9 »

Podobno kibice z Niemiec kończą bojkot, lecz szczegółów tej decyzji nie znam.
SVB

Post autor: SVB »

futbolowypatriota pisze:
neo12 pisze:elo1312 opiszesz ekipy Bayeru Leverkusen, VfL Wolfsburg i MSV Duisburg
z tego co wiem to Bayer Leverkusen jest najbardziej ogarnieta ekipa jesli chodzi o poglady! wyjazdy za mozne nie maja za dobre, ale nie ma sie co sie dziwic to miasto mniejsze niz Rzeszow wiec nie ma co sie spodziewac wyjazdow po kilka tysiakow, jak to robi chociazby Bayern czy Borussia Dortmund. Co do Vfl Wolfsburg to oni w ogole dzialaja? gdy zawsze po weekendzie przegladam fotki to ich tam w sektorze na wyjezdzie nie ma, jakies pojedyncze osoby tylko i to w ogole nie przypominjace ludzi do bitki. jak dla mnie to ten klub dziala dzieki sponsorom tak jak ten hofehaim (czy jakos tak) kibicow tam nie uswiadczysz za ogarnietych. Duisburg to znajc zycie lewaki i to wsyztsko co o nich wiem, na jakiejs angielskiej stronie bylo, ze ma ten klub w okregowce grac bo dlugi ma, ale kibicowsko podobno nie cos dzialaja, przegladajac rone stornki.a jak z tym Berlinem? Hertha jest lewa? czy nie, bo roznie to pisza
sorry kolego, ale co nie co sie zagalopowales, jezeli wogole to tak ujac mozna, a wiec my, Leverkusen, mamy zdrowe poglady, ale nie wywieszamy tego tak wszedzie i tez kazdemu tego nie pokazujemy, jestesmy oficjalnie apolityczni, co do nas, to reszte juz dobrze podsumowales, robimy to co mozemy i na co nas stac w naszych warunkach, co do Wolfsburg to sie troche, a do Duisburg to juz grubo pomyliles, a wiec Wolfsburg sie na polu walki dosyc dobrze ma, jest niekiedy z Osnabrück wspomagany, politycznie, przynajmniej tych chlopakow co ja znam, sa zdrowi, a Duisburg to politycznie i sportowo na zachodzie Niemiec dosyc duza ryba, w zbieraniu grzybow graja przewaznie razem z Mannheim, a politycznie jest ich duzo nawet w odpowiednich partjach, no to teraz juz chyba starczy, nara i pozdro
Ultra2012

Post autor: Ultra2012 »

Wie ktoś może co jest potrzebne do kupienia biletu na mecze Dynamo Drezno, Herthy Belin, bądź Unionu Berlin ? oczywiście oprócz kasy :D chodzi mi o jakieś karty kibica, dokumenty, i czy można dostać te bilety w dniu meczowym bez żadnego problemu
szarek.b

Post autor: szarek.b »

Dokładnie tak jak napisał kolega wyżej. Żadnych kart, żadnych dokumentów. Czasami by wejść na młyn trzeba mieć "coś więcej";-)
Gruber1975

Post autor: Gruber1975 »

new book of the history of german hooligans, very great fantastic book !
here you see some infos and fotos:
http://unterwegs-derblog.blogspot.co.at ... ettau.html
Zgody 28

Post autor: Zgody 28 »

http://www.spiegel.de/sport/fussball/aa ... 77215.html
mógłby ktoś z trójki SVB, Elo albo Blickfang Ultra, napisać coś w tym temacie?
hardekern

Post autor: hardekern »

Może ktoś opisać Preußen Münster ? Chodzi mi o zgody/kosy.
Wiem tylko tyle że Brigade Monasteria trzyma ze Storm Ultras Charleroi.
1qaz

Post autor: 1qaz »

Fotorelacja Niemca z Czechy - Rosja
http://bultras.net/ontour/5065/
SVB

Post autor: SVB »

Zgody 28 pisze:http://www.spiegel.de/sport/fussball/aa ... 77215.html
mógłby ktoś z trójki SVB, Elo albo Blickfang Ultra, napisać coś w tym temacie?
nie trzeba nic wiecej dodac, ani ujac, rozwiazali sie i tyle, ich podworko, ich sprawa, nara
diego'52

Post autor: diego'52 »

Ja tam nie znam Niemieckiego więc jakby ktoś mógł to przetłumaczyć w miarę przyswajalny sposób, a nie jak google translate to byłbym wdzięczny.
Rejtan

Post autor: Rejtan »

Co stanęło na przeszkodzie do konfrontacji (scena na początku filmiku) skoro między ekipami nie było ani psów, ani ochrony?
fluor

Post autor: fluor »

http://www.youtube.com/watch?v=2aSzr14nEC4

Eintracht Frankfurt w Leverkusen
Mayday

Post autor: Mayday »

opisze ktoś TSV1860München
Siódemka

Post autor: Siódemka »

Takie pytanko odnośnie wyjazdów i ultrasów.Kto obecnie wiedzie prym w ultrasce i wyjazdach?...opisze ktoś Niemcy wschodnie odnośnie ekip?
Ficefski

Post autor: Ficefski »

Czy Serbołużyczanie mają jakiś swój klub na którym się udzielają ? Swego czasu widziałem na Energie Chociebuż flagę w barwach łużyckich z napisem po łużycku "Chośebuz".
Milosz

Post autor: Milosz »

rzeznikii
Kontakt:

Post autor: rzeznikii »

Ostatnie Derby Berlina w 4 minutowym skrocie:

http://www.youtube.com/watch?v=hcdcuWbem9g
lubinek33

Post autor: lubinek33 »

Opisze mi ktoś tą ekipę http://www.youtube.com/verify_controver ... zY1EqN6-QE może być PW.
amf0508

Post autor: amf0508 »

Żadne priv piszcie tutaj, bo też mnie interesuje Eintracht i grupy kibicowskie tam działające. Tak z przed telewizora jak oglądam czasami Bundesligę to wyglądają mi na ekipę z największym i najgłośniejszym młynem w BL. Rzeczywiście tak jest? Na trybunach widoczny często che fujara, więc ultrasi lewaccy. A jak z poglądami u hoolsów?
Support28

Post autor: Support28 »

Może ktoś opisać Berlin, jak wygląda podział miasta, poglądy ekip itp. pzdr
fluor

Obrazek

Borussia Mönchengladbach konkretnie w Rzymie.
Abaddon

Post autor: Abaddon »

Nie wiem czy było opisywane.Jak wygląda sytuacja z ekipą z Worms (lokalny klub, jak jest jakieś fc też miło widziane info)?
grafarco

Post autor: grafarco »

Wormatia Worms mała ekipa ultras, mają dobre kontakty z kibicami Waldorfu Mannheim i Eintrachtu Frankfurt (ale to bardziej na zasadzie FC, niż zgody/układu). Z kos na pewno FCK i Eintracht Trier.
Abaddon

Post autor: Abaddon »

Następne pytanie , jak wygląda sytuacja z biletami na :
Eintracht Frankfurt
Fc Kaiserslautern
Karnety trzeba mieć ? Jakieś karty kibica ?
bellamy22

Post autor: bellamy22 »

Słowem polaczki odnieśli się do ekipy Dynama dobrze zrozumiałem ?
fluor

http://www.ultras-tifo.net/photo-news/1 ... 32013.html

Fajne piro i tyle, bo kolejny lewacki szajs...

Obrazek

aż się żygać chce.

Obrazek
Mateusz...

Post autor: Mateusz... »

Hertha berlin
Obrazek
Rejtan

Mnie też powyższa kwestia ciekawi, zwłaszcza jeśli chodzi o trybunę w Dortmundzie, bodajże na 26 tys. miejsc stojących. Jaki procent z owej liczby stanowi młyn Borussi?

Kiedyś podobno najliczniejszy, najgłośniejszy młyn był na Eintrachcie Frankfurt. Czy tak jest nadal?
chaoss

Post autor: chaoss »

ponad 8 tys kibicow Eintracht Braunschweig wybiera sie do Berlina na mecz z Hertha (mecz na szczycie 2 ligi) http://www.braunschweiger-zeitung.de/sp ... 52349.html
Fragless80

Post autor: Fragless80 »

Niezła akcja Hansy, jak można być tak przymulonym żeby nie zauważyć ze ktoś się kreci kolo sektora, zresztą zobaczcie sami...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=leYelbnr ... r_embedded[/youtube]
Z meczu Hansa Rostock-Arminia Bielefeld
kiwa jako tako

Post autor: kiwa jako tako »

Na necie jest dłuzszy filmik ... Arminia poskakała troche na płot i tyle z ich reakcji :)
z_lasu

Post autor: z_lasu »

http://www.youtube.com/watch?v=_NBdlBpSzTQ

Oprawa Borussi z wczorajszego meczu z Malagą.
głos z trybun

Post autor: głos z trybun »

Mam takie pytanie do kogoś kumatego bo nie za bardzo siedzę w lidze niemieckiej, którzy kibice z Bundesligi mają w miarę narodowo-prawicowe poglądy bo często widzę na trybunach te tęczowo-pedalskie flagi ?

Albo którzy kibice nie tolerują tego na trybunach ? (chodzi mi o Bundesligę)

Z góry dzięki za odpowiedź.
futbolowypatriota

Post autor: futbolowypatriota »

Ciezko rozroznic, bo u nich huliganka jest prawa a ultras lewy i jakos na trybunach zasiadaja i widocznie im to nie przeszkadza. Co do prawych to na pewno Energie Cottbus i chyba Arminia Bielefeld, reszta nie znam, ale chyba HSV jest prawy, ale reki sobie uciac za nich nie dam.
amf0508

Post autor: amf0508 »

W tym temacie jest sporo info poglądach ekip. Problem w Niemczech jest taki, że nie bardzo tam można się obnosić z prawicowymi poglądami, a lewackie są wszędzie promowane, więc nawet jak w ekipie jest sporo prawicowców to są zazwyczaj oficjalnie apolityczni.
Co do pytania to słyszałem, że na prawo w Bundeslidze jest Mönchengladbach i Schalke. Na Borussii Dortmund też chyba jakaś prawicowa grupa działała, ale ta główna The Unity jeśli dobrze pamiętam jest lewicowa. W HSV też jedna grupa jest apolityczna, ale bardziej na prawo niż na lewo. Chłopaki o normalnych poglądach działają też w Leverkusen, ale oficjalnie są apolityczni. Więcej niech napiszą eksperci od niemieckich ekip, których trochę tutaj jest. Jeśli coś pomyliłem to poprawcie mnie, bo nie jestem jakimś znawcą niemieckiej sceny :)
Przy okazji opisze ktoś TSV 1860? Jak się prezentują, poglądy, zgody itd
Rejtan

Borussen Front to chuliganka czy ultraska? Działają jeszcze?
Słowianin.pl

Post autor: Słowianin.pl »

Tak zareagowali kibice na wiesc odejscia z Borusii Mario Goetze do Bayernu,zdjecie w linku.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
ODPOWIEDZ