Konflikt w Legii
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Konflikt w Legii
Chciałem tylko przypomnieć, że protest nie dotyczył spraw S., nie było żadnego postulatu z nim związanego, więc nie rozumiem skąd oczekiwania, że szczegóły zostaną upublicznione?
Nie ma już bohaterów, teraz królem jest błazen.
Teraz jest cool, luźno, super, bomba, zniszczono powagę.
Teraz jest cool, luźno, super, bomba, zniszczono powagę.
-
teraz czas na Lechie [link]

Blaster pisze:odpuście sobie mecz Piast-Jaga , śmierdzi mi tu remisem, raczej wygra Piast, ale nie zdziwie sie jak wygra Jaga.
-
Czyli teraz wszyscy normalnie będą chodzić na każdy mecz?
Ciekawe jak bardzo stadion będzie się zapełniał i jak ci "nowi" kibice (bo nigdy nie było na Łazienkowskiej 30 tysi) będą reagowali na ewentualne porażki kopaczy i jaka będzie wtedy frekwencja.
Interesuje mnie czy tak duży stadion poradzi sobie w parze z przehujowym poziomem ekstraklasy.
Ciekawe jak bardzo stadion będzie się zapełniał i jak ci "nowi" kibice (bo nigdy nie było na Łazienkowskiej 30 tysi) będą reagowali na ewentualne porażki kopaczy i jaka będzie wtedy frekwencja.
Interesuje mnie czy tak duży stadion poradzi sobie w parze z przehujowym poziomem ekstraklasy.
-
Nie od dziś wiadomo, że większość ludzi przychodzi na tą kopanine dla atmosfery i póki poziom polskiej piłki będzie w takim stanie żadni działacze/politycy nie będą w stanie tego zmienić na szczęście.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
-
Mysle ze i ten temat jest do zamkniecia. Nie ma konfliktu (padli sobie w ramiona) nie ma tematu.
Pod koniec lat pięćdziesiątych zostały ustalone rekordy frekwencji na Stadionie Wojska Polskiego. Przypadły one na okres świetności warszawskiego klubu. W tych czasach Legia zdobywała mistrzostwa Polski oraz kwalifikowała się do europejskich pucharów. Pierwszy rekord padł 19 września 1956 roku podczas meczu Pucharu Europy Mistrzów Krajowych Legii Warszawa ze Slovanem Bratysława. Oglądnąć to widowisko przyszło 40 000 widzów. Dwa lata później, 8 czerwca 1958 roku na trybunach znajdowała się taka sama ilość kibiców podczas ligowego meczu Legii z ŁKS Łódź.Śmiałojestnasmało pisze: (bo nigdy nie było na Łazienkowskiej 30 tysi) [/b]
; )
-
adzio - zostaw jakieś hity klejone na forum KSP na potrzeby zbliżających się derbów w rezerwie. Jak tak dalej pójdzie, to tamtejsze przeboje o Staruchu, który "pokochał ITI" itp. rozwłóczycie po necie zanim zacznie się podjarka nimi na żywo - forumowicze nie mogą się doczekać, więc nie rób im zawodu :)
A co tam w komentarzach na Onecie?
-
Legia bedzie obecna na derbach z Polonią ??Wiem ze nie ten temat ,ale padlo haslo derbow to mam takie pytanie.
-
na razie stadion jest na 22 tys. będzie chyba na 31 tys. więc nie przesadzajcie że jest niesamowicie wielki... karnety z tego co czytałem rozchodza się teraz bardzo szybko.
-
Ile poszlo karnetow w Warszawie?fluor pisze:na razie stadion jest na 22 tys. będzie chyba na 31 tys. więc nie przesadzajcie że jest niesamowicie wielki... karnety z tego co czytałem rozchodza się teraz bardzo szybko.
Widzew Łódź 1910
-
Ja zycze Legii powodzenia bo bez nich Polska scena to jak kobieta bez cyckow ... jest ale c******.
j**** PROPAGANDZIARZY I KŁAMCÓW Z TMK
-
Niektórzy tak wchodzą w d*** Legii , że szok.Chłopaki macie rację , gdyż teraz nie będzie trzeba jakiś sztucznych porozumień na meczach z Legią robić.Każdy sobie ulży , gdyż przy konflikcie z iti nie wypadało.Dodatkową motywacją dla innych ekip powinien być wałek jaki Legia zrobiła tym gościnnym.No cóż inni kary musieli płacić w ramach solidarności , a tu d*** wypięta i ugoda z iti.Piszcie sobie co chcecie.Prawdy nie zmienicie.
-
we no rozwiń tą wypowiedź, bo ja niekumatyniewinny pisze:Niektórzy tak wchodzą w d*** Legii , że szok.Chłopaki macie rację , gdyż teraz nie będzie trzeba jakiś sztucznych porozumień na meczach z Legią robić.Każdy sobie ulży , gdyż przy konflikcie z iti nie wypadało.Dodatkową motywacją dla innych ekip powinien być wałek jaki Legia zrobiła tym gościnnym.No cóż inni kary musieli płacić w ramach solidarności , a tu d*** wypięta i ugoda z iti.Piszcie sobie co chcecie.Prawdy nie zmienicie.

-
Najciekawsze jak zawsze jest to ,że wypowiadaja sie osoby , ktore miały c**** do gadnia przy wpuszczania nas na sektory innych ekip , a teraz sapią się co najmniej jakby chcieli depeszy z przeprosinami
Śmiechu warte :D
Śmiechu warte :D
-
ja do Legii jestem akurat bardzo źle nastawiony uważam że to co mogli wywalczyli po za sprawa S. ale jak wiadomo wyżej d*** człowiek nie podskoczy jak dla mnie SKLW staneło pod ścianą, albo zaczną się rozmowy albo nic nie będzie. a klub by jakoś przetrzymał jeszcze trochę bez kibiców. nie w każdym klubie jest tak, że zarząd uśmiecha się do kibiców. takie życie panowie teoretycy
nienawidzę gliniarzy, nienawidzę tych chujów, nienawidzę ich widoku, nienawidzę ich mundurów
-
Tak jak cały czas kibicowałem Legii i teraz gratuluje sukcesu, tak obydwoma rękami podpisuję się pod tym fragmentem z R. Zielińskiego:
(...) walterowcy będą wbijać drobne kliny. Będą testować zdolność do przeciwstawiania się metodą drobnych kroczków. Będą dalecy od spektakularnych działań na masową skalę, podobną do „akcji widelec”. Pewnie nawet na początku nie zareagują zbyt nerwowo na okrzyki „ITI spierdalaj”.
Jednak cel ich przyszłych działań znamy już dziś. Zdaje się również, że widać jakie te działania przyniosą skutki. (...)
Wreszcie kończy sie taryfa ulgowa, Legia pewnie będzie jeździć znów na legalu i będą w Jej stronę leciały flugi jak dawniej :)
Liczę tez na solidarność L z kibicami Lecha w walce z GW
(...) walterowcy będą wbijać drobne kliny. Będą testować zdolność do przeciwstawiania się metodą drobnych kroczków. Będą dalecy od spektakularnych działań na masową skalę, podobną do „akcji widelec”. Pewnie nawet na początku nie zareagują zbyt nerwowo na okrzyki „ITI spierdalaj”.
Jednak cel ich przyszłych działań znamy już dziś. Zdaje się również, że widać jakie te działania przyniosą skutki. (...)
Wreszcie kończy sie taryfa ulgowa, Legia pewnie będzie jeździć znów na legalu i będą w Jej stronę leciały flugi jak dawniej :)
Liczę tez na solidarność L z kibicami Lecha w walce z GW
k1 pisze:
Dodam tylko dla koelgi MAF, że w "dywanie" część szali była rozpruta na pół, bynajmniej nie po to, żeby zyskać optycznie. Maszyna do szycia nie radziłą sobie ze zszywaniem grubych szali, bo łamały się igły. Te, które nie były zszyte nie były rozpruwane! A jak Cię tak to boli to sobie podziel liczbę, która się paliła na dwa, a nie rzucasz jakieś gorzkie żale.
-
Eee, tam :) R.Z. ma tendencje do ferowania sądów nie znając istotnych okoliczności lub je ignorując. Dość wspomnieć słynny foch na nas, gdy przyjechaliśmy w liczbie o 350 szt. większej, niż się umawialiśmy ze Śląskiem (i dostaliśmy od WKS "na układzie). O 350 szt. na biletach sprzedanych poza naszą kontrolą przez klub po to, by ekipa wyjazdowa ich nie wpuściła na sektor - z oczywistymi konsekwencjami dla naszej jedności. W myśl hasła "Cała Legia zawsze razem!", wszyscy weszli i zostali ogarnięci w taki sposób, by nie ucierpiała wątła trybunka gości na Oporowskiej, której pojemność i wytrzymałość była głównym problemem - większość z nas po prostu stanęła sobie obok niej i przed nią. Recenzować z daleka zawsze jest najłatwiej. Zwłaszcza, jeżeli samemu nie było się w podobnej sytuacji. A jeszcze bardziej, gdy aktualną sytuację ocenia się w oparciu o warunki funkcjonowania ruchu kibicowskiego z zeszłego stulecia.MAF pisze:Tak jak cały czas kibicowałem Legii i teraz gratuluje sukcesu, tak obydwoma rękami podpisuję się pod tym fragmentem z R. Zielińskiego: (...)
Nawet nie wiesz, jak się z tego cieszymy :)Wreszcie kończy sie taryfa ulgowa, Legia pewnie będzie jeździć znów na legalu i będą w Jej stronę leciały flugi jak dawniej :)
Od początku się z nimi solidaryzujemy, chociaż, gdyby pierwszemu tekstowi o bojkocie nie towarzyszył pojazd po Warszawie z tytułu mylenia jej z "warszawką" i przyklepania wypocin pismaka urodzonego w... Wielkopolsce - oddźwięk byłby u nas znacznie większy. W ramach anegdoty - gdy wiosną dwóch młodych studiujących w Warszawie Lechitów w ramach akcji "Wyborcza-Pinokio" wieszało transparent na wiadukcie przy Dworcu Zachodnim, natknęli się na lidera grupy Dżihad Legia odpowiedzialnej za projekt koniecITI.pl. Mimo pewnego skrępowania młodzieńców, rozmowa przebiegła w dość sympatycznej atmosferze. Podobnie nikt nie rusza ani autorów wrzutów na ścianach powstających w ramach tej akcji, ani - oczywiście - samych napisów.Liczę tez na solidarność L z kibicami Lecha w walce z GW
-
-
czy to prawda, że w zamian za porozumienie zostawiliście na lodzie Waszego lidera, Starucha..?
-
Zostawiając na chwilę kwestię liderowania, wszystko masz na wcześniejszych stronach w tym temacie, włącznie z oświadczeniem samego zainteresowanego.
-
DariuszSzpakowski pisze:czy to prawda, że w zamian za porozumienie zostawiliście na lodzie Waszego lidera, Starucha..?
mógłby ktoś dać to oświadczenie bo nie będę przeglądał 25 strFoxx pisze:Zostawiając na chwilę kwestię liderowania, wszystko masz na wcześniejszych stronach w tym temacie, włącznie z oświadczeniem samego zainteresowanego.
-
Cichociemny gdzie tam jest coś o tym że kibice Legii współpracują z tą organizacją? Bo nie moge znaleźć,jedyne co widze i co zaznaczyłeś to to że wśród drużyn występujących w tym turnieju są kibice Legii...a że jest też drużyna sympatyzująca z Nigdy Więcej to co?? Jak jedziesz tramwajem z Arabem to znaczy że wspierasz islamizację Europy? Bo taki jest chyba twój tok rozumowania...
W Warszawie jest tylko Legia!
-
sory że post pod postem ale nie mogłem edytować-zwracam honor,teraz dopiero ogarnąłem że organizatorem tego turnieju jest Nigdy Więcej-to faktycznie zmienia postać rzeczy-z tego co wiem żadna ogarnięta grupa od nas nie bierze w tym udziału,szczerze wydaje mi się to ściemą że jacyś kibice Legii biorą w tym udział-ale może ktoś inny od nas wie coś więcej to napisze,Pozdro
-
wstyd, że ty po takich stronkach sobie klikasz wieczorową porą
nikt z Legii się z tym ścierwem bujać nie będzie i nie chodzi tu nawet o jakieś pedalstwo, tylko o sympatie klubowe osób z nw.
to, że może jacyś "kibice" L gdzieś tam sobie grają (szkoda, że w linku się nie przypucowali gdzie) to może i prawda bo przez ostatnie pare lat walter robił wszystko, żeby przyciągnąć właśnie takie ciamajdy życiowe na Łazienkowską.
to, że są organizowane jakieś survivale z kibicami Cracovią i Wisły, czy tam jakieś śmieszne pojednania, to oznacza, że JG się brata z Sharksami?
Czego oczekujesz po swoim wpisie, że napiszemy, że z połamanymi kulasami długo w piłkę nie pograją?
nikt z Legii się z tym ścierwem bujać nie będzie i nie chodzi tu nawet o jakieś pedalstwo, tylko o sympatie klubowe osób z nw.
to, że może jacyś "kibice" L gdzieś tam sobie grają (szkoda, że w linku się nie przypucowali gdzie) to może i prawda bo przez ostatnie pare lat walter robił wszystko, żeby przyciągnąć właśnie takie ciamajdy życiowe na Łazienkowską.
to, że są organizowane jakieś survivale z kibicami Cracovią i Wisły, czy tam jakieś śmieszne pojednania, to oznacza, że JG się brata z Sharksami?
Czego oczekujesz po swoim wpisie, że napiszemy, że z połamanymi kulasami długo w piłkę nie pograją?
-
Jakich ziomków?O czym ty p*********?
Jakies lamusy sie przypałętały,"Wybiórcza" się jak zwykle rozpisała,a Ty sobie teraz wkręcasz.Wyluzuj chłopie.
Jakies lamusy sie przypałętały,"Wybiórcza" się jak zwykle rozpisała,a Ty sobie teraz wkręcasz.Wyluzuj chłopie.
-
A Ty co z Polonii jestes?cichociemny pisze:Czyli będziecie tolerować współprace ziomków po szalu z tą organizacją?
Wyzej masz odpowiedz na to pytanie i skoncz juz.
-
Człowieku jakich ziomków?! Po pierwsze jest to na bank bzdura,a po drugie wiesz jak to mogło wyglądać?? Nie zdziwiłbym się gdyby ktoś z ITI żeby niby budować dobry wizerunek kibica Legii,podstawił tam ludzi niby legionistów,żeby Wybiórcza i inne szmatławce mogły coś dobrego na temat kibiców Legii napisać...Myślisz że zwariowałem? Ja wcale bym się nie zdziwił gdyby coś takiego wymyślili,bardzo w stylu ITI (to że w chwili obecnej nie ma protestu na Legii nie oznacza że kochamy się z ITI,tak dla przypomnienia...)
-
W tej lidze oficjalnie nie ma takiej drużyny.
-
A Ty sprawdź dokładnie informacje które podajesz o danej ekipie,ja Ci mówie że to bzdura,no ale Ty wiesz lepiej bo przeczytałeś na stronie Nigdy Więcej...
-
A tak na marginesie-mówisz kibic to kibic-jeżeli dla Ciebie jednomeczowy Janusz w szaliku Twojego klubu który dajmy na to dostanie po mordzie i idzie z tym na psy to taki sam kibic jak ktoś z ekipy jeżdżący na wszystkie mecze od x lat,to gratuluje podejścia...
-
Pomyśl gosciu logicznie... Akurat Legia jest jednym z najbardziej popularnych klubów w Polsce, wśród jej sympatyków różne kwiatki mogą sie trafić, nie mam aktualnego info ale w lipcu nie długo po ogłoszeniu rozejmu z ITI było wyrobionych 60tyś kart kibica, upilnujesz wszystkich? Równie dobrze moga to być tacy ludzie którzy mecz Legii widzieli tylko w tv, bo takich mieniących sie kibicami równiez nie brakuje. Ale najlepiej puscic bałacha w necie, pewnie to ludzie z OFMC lub Turystów grają z Nigdy Wiecej...cichociemny pisze:.
Syreni Gród (L). Kibic to kibic. Że nie potraficie ogarnąć swojego podwórka, to Wasz problem. Przestań zwalać na ITI - bo to się robi już nudne.
-
Następny ku..a pokemon.
Ludzie ,nie ma tam zadnej takiej drużyny,więc wyluzujcie .
Jak chcecie na siłe przyjebac się do Legii,to szukajcie innego powodu.
Ludzie ,nie ma tam zadnej takiej drużyny,więc wyluzujcie .
Jak chcecie na siłe przyjebac się do Legii,to szukajcie innego powodu.
-
Marcin Kornak, prezes Stowarzyszenia Nigdy Więcej, koordynator kampanii „Wykopmy rasizm ze stadionów”:
Liga chuliganów istnieje w Polsce od dawna. Dobrze, że wreszcie zaczyna się o tym otwarcie i głośno mówić. Może chociaż rozgłos zmusi organy ścigania i wymiar sprawiedliwości do rzeczywistej walki z tym zjawiskiem. Subkultura przemocy obejmująca coraz liczniejsze grupy młodzieży z roku na rok staje się groźniejsza. Jeszcze groźniejsze są nasilające się próby wykorzystania przez skrajnych politykierów tkwiącego w pseudokibicach potencjału nienawiści. Tragicznym przykładem aliansów tego typu jest bestialskie morderstwo na uznanym za „innego” studencie, jakiego dopuścili się członkowie White Legion – neofaszystowskiego gangu Legii Warszawa pod przywództwem Damiana M., „szefa” Legionu i aktywnego uczestnika akcji Narodowego Odrodzenia Polski.
Dostaliśmy honorowego członka w turnieju !
Liga chuliganów istnieje w Polsce od dawna. Dobrze, że wreszcie zaczyna się o tym otwarcie i głośno mówić. Może chociaż rozgłos zmusi organy ścigania i wymiar sprawiedliwości do rzeczywistej walki z tym zjawiskiem. Subkultura przemocy obejmująca coraz liczniejsze grupy młodzieży z roku na rok staje się groźniejsza. Jeszcze groźniejsze są nasilające się próby wykorzystania przez skrajnych politykierów tkwiącego w pseudokibicach potencjału nienawiści. Tragicznym przykładem aliansów tego typu jest bestialskie morderstwo na uznanym za „innego” studencie, jakiego dopuścili się członkowie White Legion – neofaszystowskiego gangu Legii Warszawa pod przywództwem Damiana M., „szefa” Legionu i aktywnego uczestnika akcji Narodowego Odrodzenia Polski.
Dostaliśmy honorowego członka w turnieju !
-
[link]
Swoją drogą komiczny artykuł :D
Swoją drogą komiczny artykuł :D
-
Czytaj ku*** ze zrozumieniem, czy ja pisze o fanatykach? w zeszłym roku był przeprowadzony sondaz według którego 19,5% Polaków przyznaje sie do sympatyzowania z Legią, co daje jej drugie miejsce za Wisłą chyba normalne ze wiekszosc z nich to nie są fanatycy, a nawet nie widziało meczu Legii na żywo. Sprawa wyjaśniona żadna drużyna Legii nie gra w lidze Nigdy Więcej, a ty dorabiaj sobie dalej swoje ideologie i szukaj haków na Legie, zeby "znowu zaliczyła wtope"... Bez odbiorucichociemny pisze: No tak, bo Legia to ma najwięcej fanatyków w Polsce. Myślisz, że na inne stadiony to chodzi tysiąc ludzi i każdy z nich zna się jak Zdzisiek z Wieśkiem? Inne ekipy potrafią ogarnać takie sprawy i nie wychodzą różne kwiatki, a Legia co rusz zalicza jakąś wtopę.
Janusze? Można to obrócić w drugą stronę. Może kibice Legii grający w lidze Nigdy Więcej dopingują w młynie, albo jeżdżą na wyjazdy? Na tym forum panuje dziwna tendecja - jeżeli ktoś zalicza wtopę, to tylko janusze, małolaty, itd.
-
Przeż ten Cichociemny to debil-kolejna osoba mówi mu że to bajka a ten dalej swoje,rozmowa jak ze ścianą także proponuje go olać...
-
To są śmieszne badania, z takich danych wynika, że Barcelona ma 51 milionów fanów w Europie, szkoda tylko, że na meczach nie ma zawsze kompletów. :) Juve ma 13 milionów, więc kibice Lecha powinni uważać :)Rebus. pisze:Czytaj ku*** ze zrozumieniem, czy ja pisze o fanatykach? w zeszłym roku był przeprowadzony sondaz według którego 19,5% Polaków przyznaje sie do sympatyzowania z Legią, co daje jej drugie miejsce za Wisłą chyba normalne ze wiekszosc z nich to nie są fanatycy, a nawet nie widziało meczu Legii na żywo. Sprawa wyjaśniona żadna drużyna Legii nie gra w lidze Nigdy Więcej, a ty dorabiaj sobie dalej swoje ideologie i szukaj haków na Legie, zeby "znowu zaliczyła wtope"... Bez odbiorucichociemny pisze: No tak, bo Legia to ma najwięcej fanatyków w Polsce. Myślisz, że na inne stadiony to chodzi tysiąc ludzi i każdy z nich zna się jak Zdzisiek z Wieśkiem? Inne ekipy potrafią ogarnać takie sprawy i nie wychodzą różne kwiatki, a Legia co rusz zalicza jakąś wtopę.
Janusze? Można to obrócić w drugą stronę. Może kibice Legii grający w lidze Nigdy Więcej dopingują w młynie, albo jeżdżą na wyjazdy? Na tym forum panuje dziwna tendecja - jeżeli ktoś zalicza wtopę, to tylko janusze, małolaty, itd.
-
cichociemny przygłup musiał wyłapać konkretny w******* od Legionistów że aż tak mu się w bani popierdoliło. Niezła wiesiek to jest z ciebie cichociemna pałkocichociemny pisze:No tak, bo Legia to ma najwięcej fanatyków w Polsce. Myślisz, że na inne stadiony to chodzi tysiąc ludzi i każdy z nich zna się jak Zdzisiek z Wieśkiem? Inne ekipy potrafią ogarnać takie sprawy i nie wychodzą różne kwiatki, a Legia co rusz zalicza jakąś wtopę.Rebus. pisze:Pomyśl gosciu logicznie... Akurat Legia jest jednym z najbardziej popularnych klubów w Polsce, wśród jej sympatyków różne kwiatki mogą sie trafić, nie mam aktualnego info ale w lipcu nie długo po ogłoszeniu rozejmu z ITI było wyrobionych 60tyś kart kibica, upilnujesz wszystkich? Równie dobrze moga to być tacy ludzie którzy mecz Legii widzieli tylko w tv, bo takich mieniących sie kibicami równiez nie brakuje. Ale najlepiej puscic bałacha w necie, pewnie to ludzie z OFMC lub Turystów grają z Nigdy Wiecej...cichociemny pisze:.
Syreni Gród (L). Kibic to kibic. Że nie potraficie ogarnąć swojego podwórka, to Wasz problem. Przestań zwalać na ITI - bo to się robi już nudne.
-
W każdej grupie znajdą się czarne owce i nie ma co jechać po Legii!! nawet jeśli by jezdzili i stali w mlynie to coś to zmienia?? LEGIA JEST OD ZAWSZE PRAWICOWA!!!
HEJ ŚLĄSK GOL
-
A mi wystarczy ten fragment - nie mam więcej pytań :)cichociemny pisze:(...) a Legia co rusz zalicza jakąś wtopę.