Stare Zgody ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

chudy ale byk

Re: Stare Zgody ...

Post autor: chudy ale byk »

Troublemaker pisze:Jeżeli chodzi o wspominaną przez moich przedmówców zgodę Polonii z GKS-em to kojarzę również jakiś program emitowany w telewizji, bodajże w drugiej połowie lat 90-tych, do którego zaproszona była grupa fanów KSP i wśród nich widoczne były barwy Tyszan. Natomiast jaki był tytuł owego programu, to niestety nie pamiętam.
_Henderson_ pisze:"Tok-szok" z Najsztubem i Żakowskim?
Troublemaker pisze:Nie wykluczam tego. Kojarzę jeszcze jeden aspekt tego programu, mianowicie redaktora ubranego w barwy Legii.

Tak na marginesie to wątpię czy dzisiaj podobna rozmowa z redaktorzyną Żakowskim odbyła się w "pokojowej" atmosferze. :)
kojarzę program, ale to nie chyba o ww. duet redaktorek chodzi.
prowadzącym był jeden typ(chyba póżniej został dyrektorem jakiegoś teatru) ale chyba mu się zmarło. Krakus i Wiślak bodajże. barwy (L) miały "kłuć w oczy zaproszonych gości".
pamiętam, że goście dość często powtarzali przyśpiewkę: "Pruszków, Otwock, Falenica to jest Legii klub kibica" wtedy jej nie rozumiałem. ;)
iparts.pl
Foxx

Post autor: Foxx »

A teraz rozumiesz? :)))

Mylisz dwa różne programy. Jeden (ten z KSP) był z Najsztubem i Żakowskim, a drugi - prowadzony przez posła PO Fedorowicza (wcześniej dyrektora teatru bodaj w Nowej Hucie) z Wisłą (miała przyjść też Cracovia, ale skończyło się na patrolowaniu okolic).
Bogdan Adamiec

Post autor: Bogdan Adamiec »

Słynny tekst "...bo jeśli my jesteśmy z Wisły a oni z Cracovii to trzeba j**** (i tu jakieś bluzgi)..." to właśnie z programu Fedorowicza.
Swoją drogą szkoda że na jednym takim odcinku się skończyło.
chudy ale byk

Post autor: chudy ale byk »

Foxx pisze:A teraz rozumiesz? :)))

Mylisz dwa różne programy. Jeden (ten z KSP) był z Najsztubem i Żakowskim, a drugi - prowadzony przez posła PO Fedorowicza (wcześniej dyrektora teatru bodaj w Nowej Hucie) z Wisłą (miała przyjść też Cracovia, ale skończyło się na patrolowaniu okolic).

coś tam się domyślam... ;)

fakt. trochę nagiąłem rzeczywistość, ale w matriksie nie jestem. dzięki za sprostowanie.
pamiętam też, że pewne zakłady tekstylne produkujące kominiarki trochę zarobiły przy okazji realizacji tego programu. ;)
fans74

Post autor: fans74 »

Jaki klub oprócz Jagiellonii nie ma żadnej zgody?
pigkiller

Post autor: pigkiller »

Hetman,Apator,Rakow,Radomsko itp mało takich klubow?
windykator szczęścia

Post autor: windykator szczęścia »

Stal Rzeszów,Stal SW,Chrobry,Czuwaj(?)
..::1952::..

Post autor: ..::1952::.. »

windykator szczęścia pisze:Stal Rzeszów,Stal SW,Chrobry,Czuwaj(?)
Chrobry ma układ ze Stilonem, a Czuwaj z Radką Radymno.

Okocimski Brzesko, Sanovia, Odra Wodzisław, Ruch Radzionków, KKS Kalisz, Chemik K-K też nie posiadają zgód.
Joka

Post autor: Joka »

Hutnik Nowa Huta.
czajnik

Post autor: czajnik »

Radomiak Radom
_Henderson_

Post autor: _Henderson_ »

czajnik pisze:Radomiak Radom
A od kiedy nie ma zgody ze Stalą Rz.?
N'08

Post autor: N'08 »

Z tego co mi wiadomo to Polonia na Śląsku miała następujące zgody:
- Górnik Zabrze
- GKS Katowice
"Zgoda z Górnikiem Zabrze trwała od początku lat 70tych(?), skończyła się na naszym pierwszym meczu (GKS - Polonia) w ekstraklasie, po powrocie do ligi w 93 roku. Żabole byli pod stadionem konkretną ekipą... Poszło im o GKS, z którym w czasie meczu chwilowo ociepliły się nasze układy.
Nasi kibole jeździli do Zabrza często w połowie lat 80, gdy Górnik rywalizował z legią o mistrzostwo Polski. Ostatni raz bylismy na Górniku na Łazienkowskiej podczas ich meczu w finale Pucharu Polski z Miedzią." (wielkapolonia.pl/forum strona mobilna)
- GKS Tychy
- Polonia Bytom układ (poprzez Arkę). To akurat ze znakiem zapytania (?)

Do śląskich zgód zaliczyć też można było by zgodę z dolnośląskim Górnikiem Wałbrzych. Początek około 1984. Koniec, nigdy oficjalnie nie zerwana "umarła" z braku kontaktów

Zaś co się tyczy zgody z Avią Świdnik:
"Z Avią Świdnik zgoda zerwana w 95 roku,po Jej zdecydowaniu się na GKS Katowice(notabena też nasza chwilowa zgoda).Bardzo wporządku zachowanie kiboli Avii,kiedy przywieźli nam nasze flagi,oddali i wyjaśnili co i jak."(wielkapolonia.pl/forum)
ktosik

Post autor: ktosik »

jak padły zgody Karpat Krosno z Czuwajem Przemyśl , Glinikiem Gorlice i Unią Tarnów ?
misiopysio

Re:

Post autor: misiopysio »

Fighting Dragon Tokyo pisze:
R-P-R pisze:Radomiak-GKS Katowice - zgoda czy też układ trwał przez jeden wieczór???
Radomiak-KSZO - też coś nas łączyło ale bardzo krótko
Radomiak-Legia
Nie jestem pewien, ale oglądałem kiedyś na VHS mecz Polska-Mołdawia na stadionie GKS-u Katowice, gdzie była zadyma na trybunie (obecna trybuna pikników) i nie była to przypadkiem zadyma kibiców GKS-u i Radomiaku? Trochę temu to było, ale wydaje mi się, że powstał wtedy układ, który został rozbity na w/w meczu. Oczywiście mogę się mylić, bo było to dosyć dawno temu.
Pozwole sobie trochę odkopać post i wyjaśnić to i owo na w/w temat

http://tinypic.pl/v01cwd5ek1tm
jemkotlety

Post autor: jemkotlety »

Skąd ten opis w linku ? Jakiś zin czy coś ?
elokwętny_lizak

Post autor: elokwętny_lizak »

Na to wygląda ale nie jestem w stanie ogarnąć co to za zin
Forever Oldskool!

Post autor: Forever Oldskool! »

To jest prawdopodobnie z zina "Forza Warriors". Autora opisu oraz wspomnianego w tekście kibola Stypy nie ma już niestety na tym świecie.
leniwiec

Post autor: leniwiec »

Stypa - gość który wydawał zina w Radomiu ?? Odszedł od nas ?
Spoko gość był o ile nic nie pokręciłem miałem z nim kontakt w latach 90tych.
Forever Oldskool!

Post autor: Forever Oldskool! »

Tak to on właśnie. Umarł w 2009.
A.M.D.G.

Post autor: A.M.D.G. »

Forever Oldskool! pisze:To jest prawdopodobnie z zina "Forza Warriors". Autora opisu oraz wspomnianego w tekście kibola Stypy nie ma już niestety na tym świecie.
Owsik, autor tego opisu..możęsz coś więcej? Lata temu miałem z nim kontakt, byłem też na jego zaproszenie na derbach Radomia 97/98.
misiopysio

Post autor: misiopysio »

Owsik- regularnie pojawiający się na meczach u siebie, na wyjazdach rzadziej już. Odszedł z tego świata w listopadzie ubiegłego roku.
Kappa

Post autor: Kappa »

Nie wiem czy dobrze pamiętam ale kilka lat temu bywając na meczach w Oświęcimiu dało się zauważyć też flagi Sanoka.Jeżeli była taka zgoda to ile trwała i w jakich okolicznościach została zerwana?
kuntakinte3
Kontakt:

Post autor: kuntakinte3 »

misiopysio pisze:Owsik- regularnie pojawiający się na meczach u siebie, na wyjazdach rzadziej już. Odszedł z tego świata w listopadzie ubiegłego roku.
Owsik z Radomiaka nie żyje?
Siewier

Post autor: Siewier »

fans74 pisze:Jaki klub oprócz Jagiellonii nie ma żadnej zgody?
Pół 2 i cała 3,4,5 liga.
elokwętny_lizak

Post autor: elokwętny_lizak »

kuntakinte3 pisze:
misiopysio pisze:Owsik- regularnie pojawiający się na meczach u siebie, na wyjazdach rzadziej już. Odszedł z tego świata w listopadzie ubiegłego roku.
Owsik z Radomiaka nie żyje?
Tak jak zostało napisane odszedł już od nas.
t s w

Post autor: t s w »

Forever Oldskool! pisze:Tak to on właśnie. Umarł w 2009.
Smutne, że odchodzą ludzie w tak młodym wieku jak Stypa :( Co było przyczyną - choroba, wypadek ???
kuntakinte3
Kontakt:

Post autor: kuntakinte3 »

ŚP Stypa - niewydolność serca. Zawsze był chudy , mikry, mało co jadł , palił jak smok i pił na maxa.... szkoda chłopa.

Owsik też za kołnierz nie wylewał ja byłem u niego w Radomiu albo on u nas w Warszawie.
t s w

Post autor: t s w »

Dzięki za info. Nie za fajnie jest dowiedzieć się po wielu latach, że nie żyje osoba, z którą się kiedyś znało i utrzymywało kontakt.

kuntakinte3 pisze:ŚP Stypa - niewydolność serca. Zawsze był chudy , mikry, mało co jadł , palił jak smok i pił na maxa.... szkoda chłopa.

Owsik też za kołnierz nie wylewał ja byłem u niego w Radomiu albo on u nas w Warszawie.
B&K

Post autor: B&K »

cobalt pisze:
Kappa pisze:Nie wiem czy dobrze pamiętam ale kilka lat temu bywając na meczach w Oświęcimiu dało się zauważyć też flagi Sanoka.Jeżeli była taka zgoda to ile trwała i w jakich okolicznościach została zerwana?
Bzdura.
Nigdy nie było zgody z Sanokiem
Zgoda była,nie pamiętam ile trwała i jak została zerwana.
Widocznie jesteś bardzo młody i nie bywałeś na Unii za czasów zgody z Sanokiem.
Armia Krajowa

Post autor: Armia Krajowa »

leniwiec pisze:Stypa - gość który wydawał zina w Radomiu ?? Odszedł od nas ?
A ilu ludzi przekręcił na kasę w laatch 90 tych na swoim zinie?
szef

Post autor: szef »

Podrzuci ktoś ze starszych roczników coś na temat zgody Legii z Motorem Lublin?
Zupełnie Zielony.

Post autor: Zupełnie Zielony. »

Armia Krajowa pisze:
leniwiec pisze:Stypa - gość który wydawał zina w Radomiu ?? Odszedł od nas ?
A ilu ludzi przekręcił na kasę w laatch 90 tych na swoim zinie?
W zupełności się z tobą zgadzam, nie tylko ciebie przekręcił.
cycek

Post autor: cycek »

Z tego co kiedyś ktoś tu napisał to Jaga już nie jest samotna i odnowiła zgodę z Siarką
jebaka_

Post autor: jebaka_ »

0,75 l. pisze:Dosyc dawno temu jeszcze gdy Stal Mielec grala kilka pieter wyzej dosyc czesto odwiedzalem Mielec i kiedy sie wchodzilo na trybuny od strony kibicow gosci na asfalcie biala farba namalowany byly herby klubow.Wydaje mi sie,ze to byly owczesne zgody Stali.Co jakis czas bylo to modyfikowane,jadne zamazywane inne domalowywane:)
I z tego co pamietam to byly herby Gornika Zabrze,Wisloki,Zaglebia Lubin,Zawiszy i jeszcze jakies inne ale teraz juz nie pamietam i nawet nie jestem na bank pewien czy te wymienione byly.Bo to jednak dawno bylo.
Laczylo cos Stal z tymi klubami?
Z Zawiszą była zgoda na pewno. A może coś na zasadzie układu, nie pamiętam już;-) pzdr
C-45

Post autor: C-45 »

Co łączyło kiedyś Lechię Dzierżoniów i Ostrovię?
rozdajacy

Post autor: rozdajacy »

C-45 pisze:Co łączyło kiedyś Lechię Dzierżoniów i Ostrovię?
nic większego
ChG-Chrobry

Post autor: ChG-Chrobry »

cycek pisze:

Z tego co kiedyś ktoś tu napisał to Jaga już nie jest samotna i odnowiła zgodę z Siarką
Potwierdzam,miało to miejsce niedawno na turnieju kibicow w Tarnobrzegu na ktorym min. i Jaga była.
wielki CWKS

Post autor: wielki CWKS »

szef pisze:Podrzuci ktoś ze starszych roczników coś na temat zgody Legii z Motorem Lublin?
W połowie lat 80. kibice Legii mieli krótkotrwałe zgody z Radomiakiem i Motorem. Te pakty, jak mówią starsi kibice, polegały głównie na wspomaganiu fanów z Radomia i Lublina na ich meczach z Gwardią Warszawa, i nie wytrzymały próby czasu.
A.M.D.G.

Post autor: A.M.D.G. »

wielki CWKS pisze:
szef pisze:Podrzuci ktoś ze starszych roczników coś na temat zgody Legii z Motorem Lublin?
W połowie lat 80. kibice Legii mieli krótkotrwałe zgody z Radomiakiem i Motorem. Te pakty, jak mówią starsi kibice, polegały głównie na wspomaganiu fanów z Radomia i Lublina na ich meczach z Gwardią Warszawa, i nie wytrzymały próby czasu.
A tak dokładniej: zgoda zawiązana w sezonie 1979/80 na meczu Gwardia Warszawa-Motor decydującym o awansie Motoru do 1 ligi, na którym było ok. 10 tys. ludzi z Lublina.
Zgoda się kończy w 1984 roku i odrazu jest konkretna kosa.
Bolo40

Post autor: Bolo40 »

Narcyz1990 pisze:Czy ktoś mógłby napisać o przedwojennej sympatii: Cracovia & Pogoń Lwów & Polonia WWA?
Pogon Lwów-ma jedna jedyną zgode z Polonią Bytom-czyli sama z sobą,i to jest wszystko....co po Pogoni w Polsce pozostało-choć to teŻ w Bytomiu bywaja spory...ale dajemy rade
ODPOWIEDZ