kubson64 pisze:
zgoda Radomiaka z Legią też padła przez Pogoń (ale to już stare czasy)
tak mnie ruszyło, jak jest obecnie na lini Radomiak-Legia? kiedyś te relacje były pewnie ustosunkowane relacjami Polonia-Broń/na/ Legia-Radomiak ale teraz kiedy te zgody nie istnieją jak to wygląda? Broń realnie na obecną chwile nie jest w stanie zagrozić ani jednym, ani drugim więc jak to wygląda? Radomiak nie ma nic wspólnego z Legią, czy jednak składam im jakis tam 'hołd lenny'?
Widzę, że niezła dyskusja się tu rozpętała nt Pogoni Szczecin :) Prawda jest niestety taka, że zmiana pokoleniowa, która nastąpiła u chłopaków ze Szczecina około dekadę temu bardzo ale to bardzo obniżyła jakość ich ekipy...pod każdym względem. Nie ma się co spinać tylko trzeba zajrzeć prawdzie w oczy i zacząć pracować nad młodym składem. Każda ekipa ma wzloty i upadki ale niestety wasz upadek jest o tyle bolesny, że 1. trwa już trochę długo 2. spadliście z dużej wysokości. Pozdro dla kumatych! PS a info tel o zerwaniu z Legią nadaje się do farmazonów 2011 :)
Ale skoro padają tu luźne pytania o telefoniczne ploty to i ja zapytam o coś ogarniętych ze Szczecina - około 2005 r. (jeśli mnie pamięć nie myli), podczas rundy wiosennej, krążyło info o "ociepleniu" się waszych relacji z Wisłą Kraków. Wasza załoga została nawet chyba wpuszczona na trybuny na Reymonta i zasiadła między wiślakami. choć wówczas o ile pamiętam TS nie wpuszczał w ogóle kibiców gości (przebudowa stadionu). Gdy wchodziliście na stadion Wiślacy powitali was nawet brawami... Podobno było coś na rzeczy wtedy a słyszałem to od kilku niezależnych osób w czasach kiedy nawet nie wiedziałem o kibice.net?? Rzecz miała się jakoby rozbić o wiślacką zgode z Lechią Gdańsk (wasza oczywista kosa).
Wisła Płock Handball pisze:Z tego co można wywnioskować powstała nowa Kosa Wisły Płock w Piłkę ręczną, Jest to Nielba Wągrowiec już w poprzednim sezonie doszło do spięcia
Spięcie było na terenie hali w Wągrowcu. Ochrona szybko zareagowała i pozostała napinka za ochroniarzy. W tym sezonie do Płocka kibice Nielby przyjechali łagodnie mówiąc w stanie wskazującym na spożycie i nie zostali wpuszczeni na halę. Później w necie była napinka, że alkomaty będą na płocczan czekały w Wągrowcu. Przed jutrzejszym meczem Nielba – Wisła na forum nafciarzy jeden z fanów Nielby się napinał i tyle. Swoją drogą mógłby ktoś z Iskry się wypowiedzieć, czy jest coś na rzeczy z Nielbą? Kilkakrotnie Nielba na meczach u siebie śpiewała na meczach z Wisłą „Iskra Kielce”. Napinka z ich strony?
No to teraz ja zapytam co łączy Czarnych Jasło z Tatranem Presov? Czarni byli kilka razy obecni na meczach Tatrana goscinnie tak samo było w drugą strone... Może jakaś cicha zgoda się szykuje?
4-5 lat temu, wojna zaczęła się od jednego z meczów Dyskobolia-Ruch w Grodzisku, gdzie Lech ustawił się na Ruch (wcześniej się zapowiadając, że ich przyatakuja, więc to wojna z wypowiedzeniem wojny :-)
czajnik pisze:4-5 lat temu, wojna zaczęła się od jednego z meczów Dyskobolia-Ruch w Grodzisku, gdzie Lech ustawił się na Ruch (wcześniej się zapowiadając, że ich przyatakuja, więc to wojna z wypowiedzeniem wojny :-)
czajnik pisze:4-5 lat temu, wojna zaczęła się od jednego z meczów Dyskobolia-Ruch w Grodzisku, gdzie Lech ustawił się na Ruch (wcześniej się zapowiadając, że ich przyatakuja, więc to wojna z wypowiedzeniem wojny :-)
Fight Łapa pisze:Czy GKS Katowice miał kiedyś coś wspólnego oficjalnie ze Spartakiem Trnava?
i moje drugie pytanie:
Kiedy padł układ Ruch Chorzów-Lech Poznań?
nic ze Spartakiem nie było, była to zgoda Banika , bywali u nas na meczach, ale po jednym meczu zostali wyproszeni bo najebani byli i robili przypał, Banik im tez juz podziekował, bo raczej jest to słaba ekipa
Czy ja wiem? Oni interesują się swoim sportem, my swoim. Odwiedzamy się okazjonalnie tak jak zawsze miało to miejsce, czyli przy okazji meczy w okolicy swoich rejonów. Apator trochę mniej się w to angażuje ale nie jest to dla Ruchu żadnym problemem. Ci, co jeździli bez specjalnych okazji na mecze swojej sztamy jeżdżą dalej.
VerbaVeritatis pisze:a Ty powiedz po co temat męczysz dalej? koleś chciał sie dowiedziec jak relacje i tyle dostał odpowiedz po co ta dalsza polemika?
heh bo kolega JAGULAR1 węszy rozpad sztamy.... ale ta sztama jeszcze długo nie padnie... mimo iż praktycznie nie istnieje.. bo -Apator nie ma już decyzyjnych , kumatych żeby choć istnieć , a Ruch z sentymentu trzyma tą sztamę...
Huligany skończcie ta podwórkową przepychankę bo wstyd swoim ekipom przynosicie...
Jaka sytuacja na linii:
Sandecja-Motor (pytam bo kilka sezonów temu mecze tych ekip były dość atrakcyjne w 3 lidze)
Sandecja-Pogoń Szczecin
Sandecja-Gks Katowice
SłowoDlaLudzi pisze:Huligany skończcie ta podwórkową przepychankę bo wstyd swoim ekipom przynosicie...
Jaka sytuacja na linii:
Sandecja-Motor (pytam bo kilka sezonów temu mecze tych ekip były dość atrakcyjne w 3 lidze)
Sandecja-Pogoń Szczecin
Sandecja-Gks Katowice
Sandecja-Pogoń Szczecin : negatywne stosunki, oficjalnie kosy nie ma.
Sandecja-Gks Katowice : neutralnie
Jak padła zgoda Pogoni z Zagłębiem i to aż do tego stopnia,że jest jedną z największych kos w Polsce? Kiedyś gadałem z kolesiem z Zagłębia i coś tam gadał,że niby Pogoń zerwała Zagłębiu jakąś flagę na ich meczu bo nie zgodziła się żeby wisiała? Raczej to mało prawdopodobne na moje i myślę,że to bzdura.
zapewne chodzi o mecz Raków - Pogoń gdzie Zagłębie pojechało wspierać Portowców. Z tego co wiem to nikt nie zerwał żadnej flagi. Pogoń nie chciała aby Zagłębie wywiesiło swoje płótno. Z racji, że znam to tylko z opowiadań a sytuacja miała miejsce bodaj jeszcze w latach '90 dlatego zainteresowane strony jeśli będą chciały się podzielić tą historią to z pewnością to zrobią
Oczywiście na temat zgody Apatora najwięcej do powiedzenia ma kolega z Elany, wiadoma sprawa. Co do samego tematu, myślę że przez ostatnio kilka lat jest ona na "stałym" poziomie: na Apator przyjeżdża raz na jakiś czas mniej lub bardziej zorganizowana grupka z Chorzowa (najczęściej chcąca zobaczyć stadion jak i obejrzeć same zawody, co jest często czymś nowym), z Apatora na Ruch jeżdżą pojedyncze osoby. Największe wsparcie (ilościowo i jakościowo) Apator otrzymuje w Częstochowie przy okazji wyjazdów na Włókniarz. Podsumuwując: nie jest aż tak źle, a dowodem niech będzie w miarę świeża dziara: http://i51.tinypic.com/6r4o52.jpg.
Elana 1968 pisze:Kiedyś Apator miał dużo lepszą ekipę pod każdym względem być może nawet lepszą od Elany i w tamtych czasach zgoda była mocniejsza,ale to stare dzieje bo obecnie w Toruniu mają słabą pozycję. W sumie to jeszcze 5-6 lat temu jakoś to u nich wyglądało.
Wybacz, ale mieszkałem swego czasu w Toruniu przez ok 3.5 roku i nie widziałem przez ten czas ani razu(!) niczego co było związane z Elaną (prócz wpisów na śmietnikach bądź bocznych ścianach jakiś sklepów/bloków). Z Apatorem rzecz wyglądała nieco inaczej chociaż też bez rewelki.
Daleko mi do obu ekip.
Sztama jest była i będzie, Warto zauważyć, że Apator na naszych wyjazdach ma troche ciężko nas wspierać bo wspiera nas także Elana i chyba nie trzeba być kumatym, żeby wiedzieć co by się stało jakby razem czekali na nasz pociąg na dworcu (mówie tu o Gdańsku). W przypadku jednak gdy Krzyżacy przyjeżdzają do Częstochowy zawsze ich wspieramy, oni też starają się być na naszych meczach.