Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Ale tu nie trza 40 w koronie.Siedzisz sztywno, dostajesz max wyrok i odsiadujesz go do ostatniego dnia. Przyznajesz się, coś tam jeszcze zeznasz, dostajesz mniejszy wyrok i do tego możliwość jeszcze wcześniejszego wyjścia.
Zresztą o czym my tu gadamy...kasa misiu , kasa.Niektórzy doszli do wniosku że lepiej się skurwić, szybciej wyjść i wyjechać sobie byle gdzie a 'koledzy' niech garują.
Zresztą o czym my tu gadamy...kasa misiu , kasa.Niektórzy doszli do wniosku że lepiej się skurwić, szybciej wyjść i wyjechać sobie byle gdzie a 'koledzy' niech garują.
-
Dolniety_Pierre
Chce myśleć, że taka sytuacja nie powtórzy się juz nigdy w żadnym klubie bo to świadczy tylko o tym w jakim kierunku zmierza ten świat, ludzie. Obawiam się jednak, obserwując z pozycji "emeryta", co się wyprawia z ludźmi, do czego dążą, jakimi zasadami i prorytetami się kierują, że będzie jeszcze gorzej.
Jak słyszę nie które opowieści albo widzę opisy sytuacji tutaj to nie żałuję wogole, że nie biorę w tym udziału. Chyba nie ja jeden.
Co nie znaczy, że nie trzymam kciukow i nie ludze się, że wszystko wróci na dobrą drogę, a kibole się opamietaja i znów będzie sie liczyć to co na meczach, wyjazdach i w ekipie, a nie to co na mieście i w kieszeni.
Jak słyszę nie które opowieści albo widzę opisy sytuacji tutaj to nie żałuję wogole, że nie biorę w tym udziału. Chyba nie ja jeden.
Co nie znaczy, że nie trzymam kciukow i nie ludze się, że wszystko wróci na dobrą drogę, a kibole się opamietaja i znów będzie sie liczyć to co na meczach, wyjazdach i w ekipie, a nie to co na mieście i w kieszeni.
Misiek już wyskoczył?
kumatyinaczej powrócił po trepanacji. świat będzie naprawiał;)
Jadczak zapowiada 2 część ksiązki, no kujwa hit
-
Dolniety_Pierre
Poczuł koniunkturę. Ty byś nie wypuścił mając świadomość że Ci nie zła sumka wpadnie na konto?
Dokładnie. Znalazło się grono odbiorców tych jego wypocin, co ciekawe grono z nich to kibiconetowcy, to poszedł za ciosem i robi druga kupęDolniety_Pierre pisze: 12.11.2019, 08:43 Poczuł koniunkturę. Ty byś nie wypuścił mając świadomość że Ci nie zła sumka wpadnie na konto?
-
Diamentowy
No to trzeba iść za ciosem i trzepać kasiore na nowej książce, sprostowanie farmazonów jadczaka. Taka kasa do zarobienia i to legalnie. A jak wiadomo chętnych do zarobienia jest wielu.
-
strazaksam
To wszystko wina jadczaka
Dam sobie łapę uciąć, że wśród Wiślaków jest wielu takich, którzy książkę kupili lub kupią by dowiedzieć się jak to wszystko funkcjonowało przez lata. Nikt go nie oskarży, bo sporo ludzi na Wiśle ma świadomość co odwalali Sharks.BIV pisze: 12.11.2019, 19:48 Basnie, bajki, klamstwa, wymysly. Dlaczego NIKT nie oskarzyl go? Nie mowie o prawilniakach, gangsterach, acabach. O zwyklych kibicach, ktorzy lubia pilke nozna, dla ktorych zgloszenie na policje czy do prokuratury nie jest powodem do popelniania sepuku. Dlaczego NIKT nie oskarzyl go o klamstwa, o znieslawienie dobrego imienia Wisly Krakow, o utrate wplywow od sponsorow, skoro to wszystko to klamstwa?
A druga część będzie, będzie i trzeci bo jest popyt na takie książki o gangusach i ciemnych interesach a jeśli jeszcze do tego dochodzi futbol to już w ogóle strzał w dziesiątkę. Sobie zobaczcie jaki sukces osiągnęły książki Masy, któremu też wielu zarzucało, że kłamie i konfabuluje. Jadczak jeszcze zarobi miliony na tym.
-
DoZo(L)e...
Naprawdę myślisz, że kogoś poza wiślakami zainteresują pomysły wdrożone przez milicjantów [analogicznie do praktyk Tadeusza Cz. oraz Ludwika M-M., z '(gie-)TeeSu')] na Racławickiej lub degrengolada w ksP (która też po wojnie wybrała milicyjny patronat) i przejdzie się na któreś z (pub)licznych, promocyjnych spotkań autorskich jadczakÓWNY, żeby wyjaśnić nieścisłości w następnych częściach "WwO"?Tytusromekiatomek pisze: 12.11.2019, 14:15 To ja tylko dodam, że na celowniku Szymcia w kolejnej odsłonie jego baśni o kibicach znaleźli się tym razem Koledzy z innych miast. Ostatnio rzekomo kontaktował się z osobami z Warszawy, które jeśli będą chciały to same potwierdzą lub zaprzeczą ale znalazł śmieć odbiorców (nawet tutaj) to się zabiera za inne ekipy.
Znajdzie się wielu ktorzy poczytają o kolejnych ekipach.Pomysłów na na napewno mu nie zabraknie choćby opierał się na na zeznaniach samego miśka to ma materiał na kolejne 2 książki.
Czy widziałeś żeby ktoś pisał że ta są same farmazony?
Ja Ci wskazałem konkretne, przykładowe sprawy żebyś mi podpowiedział kto ma z tym iść do sądu.
I zestawiam z pisaniem o tym chłamie jako o dobrej książce dziennikarza śledzczego
Ja Ci wskazałem konkretne, przykładowe sprawy żebyś mi podpowiedział kto ma z tym iść do sądu.
I zestawiam z pisaniem o tym chłamie jako o dobrej książce dziennikarza śledzczego
Opisy które były wałkowane we wszelakich gazetach, dostęp do części zeznań+ opowieści anonimowych niby byłych członów WSH, choć bardziej ja tu widzę opisy jego ziomów z drugiej strony błoń, nawet pochwały dla Miśka;).
Wiadome że część WSH dało d*** ale tam jest tyle, nie poparte niczym bajdurzenie,że dla mnie to książka dla gimbusów.
Gość po prostu gubi się w tym wszystkim.
Wiadome że część WSH dało d*** ale tam jest tyle, nie poparte niczym bajdurzenie,że dla mnie to książka dla gimbusów.
Gość po prostu gubi się w tym wszystkim.
Wrzuccie ktos tego pdfa tutaj.Przynajmniej jadczak nie zarobi na forumowiczach.
-
mateusznow
Klub okradało kilka osób, a wszyscy mają przepraszać za ten stan rzeczy ?
Czyli reszta nie wiedziała co sie dzieje ?
-
mateusznow
Reszta czyli kto ? Osoby co siedzą, czy osoby, które nie były najbliżej miśka ? Przecież ścisłe kierownictwo zawsze ma swoje tajemnice przed resztą i tak jest wszędzie. Zresztą przewijały się informacje, jak pan Z potrafił w uja robić miśka, to gdzie reszta.
Kolego klub okradali ludzie spod szyldu WSH, więc powinni rozwiązać grupę i tyle w temacie. Reszta tych niżej w hierarchii przytakiwała. Ci co mieli honor i jaja odbili od tego albo zostali ''pogonieni''.mateusznow pisze: 14.11.2019, 15:31 Klub okradało kilka osób, a wszyscy mają przepraszać za ten stan rzeczy ?
-
mateusznow
Mieszkasz w Krakowie, że wiesz o tym kto coś wiedział ? Zdziwiłbyś się co jest mówione po cichu, bo głośniej o pewnych rzeczach jeszcze mówić nie mogą. WSH, to nie tylko te kilka osób co ostatnio zostały zamknięte i dlatego jest, jak jest. Niżej w hierarchii widzieli tyle na ile im pozwolono. Mowa tutaj o rozkradaniu klubu, bo za inne akcje, to owszem odbijali lub zostali pogonieni. Zresztą są tutaj osoby z Wisły, które które jak będą chciały, to powiedzą coś więcej. Życie nie jest czarno-białe pamiętaj.Raiden pisze: 14.11.2019, 15:55Kolego klub okradali ludzie spod szyldu WSH, więc powinni rozwiązać grupę i tyle w temacie. Reszta tych niżej w hierarchii przytakiwała. Ci co mieli honor i jaja odbili od tego albo zostali ''pogonieni''.mateusznow pisze: 14.11.2019, 15:31 Klub okradało kilka osób, a wszyscy mają przepraszać za ten stan rzeczy ?
Podbijam.Nie chce za darmo,zaplace kilka złociszy bo sam jestem ciekaw co tam naplodził ten gryzipiorek.Potem sobie tu mozemy temat przedyskutować i wspolnymi siłami obnażyć kłamstwa pismaka.Tosiek pisze: 13.11.2019, 22:41 Wrzuccie ktos tego pdfa tutaj.Przynajmniej jadczak nie zarobi na forumowiczach.
Jestem do tego pod warunkiem że złożysz pozew do sądu w sprawie obnazonych kłamstwTosiek pisze: 15.11.2019, 00:05Podbijam.Nie chce za darmo,zaplace kilka złociszy bo sam jestem ciekaw co tam naplodził ten gryzipiorek.Potem sobie tu mozemy temat przedyskutować i wspolnymi siłami obnażyć kłamstwa pismaka.Tosiek pisze: 13.11.2019, 22:41 Wrzuccie ktos tego pdfa tutaj.Przynajmniej jadczak nie zarobi na forumowiczach.
Tak, a o co chodzi?
-
przeciętne IQ
Dam lajka Radziu
Przypomnisz nam wszystkim jakiego klubu jesteś kibicem ?Tosiek pisze: 15.11.2019, 00:05Podbijam.Nie chce za darmo,zaplace kilka złociszy bo sam jestem ciekaw co tam naplodził ten gryzipiorek.Potem sobie tu mozemy temat przedyskutować i wspolnymi siłami obnażyć kłamstwa pismaka.Tosiek pisze: 13.11.2019, 22:41 Wrzuccie ktos tego pdfa tutaj.Przynajmniej jadczak nie zarobi na forumowiczach.
Napisza ci wsoim czasie i co niektorzy tu sie zdzwiaWitalski pisze: 14.11.2019, 20:19 Teraz pytanie kogo karmią propagandą koledzy odnośnie Mary. Czy Tytusa czy glwtrcd? Bo zarówno jeden jak i drugi twardo obstaje przy swojej wersji a głosów z innych ekip brak.
Ktoś może z jakiejś neutralnej ekipy przewinąć jak wygląda temat??
Mysle,ze jednak się wstydzisz lub masz jakis inny powód, jaki ? Nie mam pojęcia. Bo jak inaczej można to wytłumaczyć. Co z tego, ze wypowiadają się chłopaki z ekipy, przecież możesz napisać za kim jesteś i wypowiadać się w swoim imieniu. Czy Twoim zdaniem osoby ze składu lub inne ,które coś znaczą w danym klubie przedstawiaja tutaj ,tylko oficjalne stanowisko danej ekipy ? Myśle tez, ze wielu użytkowników na tym forum obrało sobie za wytłumaczenie ta oklepana gadkę „ nie muszę pisać za kim jestem bo wypowiadam się w swoim imieniu” i tak w kółko. Jako kibic nie rozumiem tego kompletnie . Czy masz 70 lat czy 15 , czy jesteś chuliganem czy tez zwykłym kibicem wchodząc na forum kibicowskie powinienes z duma obnosić sie komu kibicujesz , uwierz to nie boli tym bardziej w internecie . To tak jak byś wszedł np. na forum matematyczne i nie chciał powiedzieć drugiemu rozmówcy po jakiej jesteś szkole lub studiach. Piszesz o kulturalnej i rzeczowej rozmowie, ok nie ma sprawy ,ale z kim? To jest forum kibicowskie, żeby zacząć jakaś wymiane zdań , poglądów na tematy kibicowskie pasowało by się „przedstawić”, przecież to jest logiczne. Wole odpisać komuś kto kłamie i się pruje przez kabel wiedząc za kim jest niż z kimś anonimowym. No bo o czym z taka osoba mogę rzeczowo rozmawiać?
Ale przecież dobrze ci napisał...
-
Kubuś_Puchatek
Na rozluźnienie tematu https://www.youtube.com/watch?v=p7imG1JuXcA :)
Co do tej, już słynnej sytuacji z flagą z 91, to nikt z ekipy nie brał w tym udziału.Arkan pisze: 04.07.2019, 10:01 jest ciekawy opis konfliktu na lini Motor-Wisła,moze ktos z drugiej strony barykady opisal jak Wy to widzicie,zamiast dyskutowac z tym gownozjadem
W 95r. nie jechaliśmy pociągiem, ale autami i autokarem lub busem (nie pamiętam dokładnie) wiec wydaje mi się, że ten "układ" przedmeczowy to raczej nie ten rok, choć nasza liczba się zgadza. Nie wykluczam natomiast, że ktoś z kimś poszedł się napić, choć z drugiej strony, przedmeczowe nastawienie Motorowców wobec nas było mocno wrogie, o czym akurat osobiście się przekonałem. Tym bardziej jest to mało prawdopodobne, bo już w 92 (?), stosunki w Lublinie były wrogie. Może chodzi o inny rok. Coś mi świta, że taka sytuacja miała miejsce w 90/91(?).
Co do samej awantury to też widzę to inaczej. Flagę raczej mieliśmy tylko jedną i wisiała cały czas, lub... po prostu zapamietałem tą jedną, ponieważ cały czas wisiała. W kulminacyjnym momencie stanęliśmy przy niej), ale te ok. 15-20 osób od was, które dobiegło bez jakiejkolwiek asysty milicji pod nasz sektor, cofnęło się z powrotem.
Osobiście chętnie poznałbym szczegóły tego wyjazdu na Cracovię...
Psiak była taka sytuacja w 95 że 10 młodych od nas (myślę że mało kto tam miał powyżej 18 lat) wybrało się pociągiem i spotkało Motor.
Ok nrth. Zwróć dodatkowo uwagę, że w opisie autora nie ma rozgraniczeń na środki transportu i skład grupy, stąd moje wątpliwości.
-
Maciejo_1906
Dzidek to chyba nigdy nie wyjdzie z puchy, tyle zarzutow
-
StatystykKalkulator
-
DoZo(L)e...
Czyje to słowa, skąd ten cytat?kartek pisze: 22.11.2019, 18:13Hahahahaha. Uwielbiam tvn. "Sama widziałam" hahahahahha. O ku***. Ciekawe czy kutasa w ryju też widziała czy nie?
Ciekawe co miał na myśli Pasztelanski pisząc, że jego ulubieńcy z TB'95 podnoszą głowy.
W TMK była relacja Lecha z tego starcia.Mecz Wisla-Lech 2002, jak wygoglujesz to pewnie gdzieś znajdziesz.StatystykKalkulator pisze: 23.11.2019, 12:12 Witam. Znaleziony w sieci opis Wiślaka. Czy po tylu latach ktoś z Lecha albo Cracovii mógłby opisać te sytuacje widziane ich okiem? Dziekuje
![]()
Ty wiesz lepiej...slowak pisze: 02.12.2019, 01:15 Element dzisiajszej oprawy "chaos" w wykonaniu Wisły...
No to w Toruniu chyba muszą być "dumni" z takich pozdrowień :D "Elana Spółka Akcyjna" xd
Rozumiem taki babol w projekcie vlepki którą robi jakiś 16 latek ale odjebać takie coś w oprawie przez grupe ultras z 15 letnią historią?
https://stadionowioprawcy.net/wp-conten ... 019-76.jpg
Swoją drogą dlaczego Lechia nie weszła na ten mecz mimo zakazu?
Zgody już nie ma, pojawiają się bluzgi ale bez przesady nie jest to kosa typu rywal derbowy aby sobie nie ogarnąć pomocy przy wejściu na zakazie.
Ale niektórym ekipom widać wygodnie wyłapać zakaz i już jest wytłumaczenie że nie jadą, co za idiotyzm nie mający nic wspólnego z prawdziwym kibicowaniem, powinno się to traktować jak zero wyjazdowe i kropka. Chyba tylko Legia i Lech jezdżą wszędzie czy to zakaz czy nie nawet jak mają być pod stadionem a reszta kalkulatory
PS. Lechia nigdy z kosami sie nie ukladała i na zakazy nie jeździła.