MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI 2012

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

halodrol

Re: MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI 2012

Post autor: halodrol »

http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 7134_n.jpg

to zdjęcie zostało w "fakcie" podpisane jakoś tak: policja zatrzymała najbardziej agresywnych uczestników zamieszek.

Możnaby coś z tym zrobić.
iparts.pl
A.M.D.G.

Post autor: A.M.D.G. »

Raczej nie oglądam tv ale nie zauwazyłem w tym roku kazi szczuki i innych podobnych jęczących o faszyźmie w każdym programie, teraz komentowali oleksy, celiński itp. Jakby stwierdzili, że takie teksty same się kompromitują i teraz postawili tylko na straszenie kibolami a nie faszyzmem.
Ciekawy tekst posła Górskiego:
http://arturgorski.salon24.pl/463232,kt ... odleglosci
750ml

Post autor: 750ml »

na tej żurawiej w sumie to rozeszło się po kościach ale robiło się bardzo ciasno i ciepło z właszcza że psy z ostrym ciśnieniem na nas

nikt jeszcze nie napisał ale próbowałem wydzwonić w czasie marszu w sumie po akcji na tej żurawiej i nigdzie się dodzwonić nie mogłem to samo masa ludzi braki zasięgu albo wybierałeś numer tel tak jakby dzwonił ale cisza
bednar

Post autor: bednar »

[quote="750ml"]na tej żurawiej w sumie to rozeszło się po kościach ale robiło się bardzo ciasno i ciepło z właszcza że psy z ostrym ciśnieniem na nas

nikt jeszcze nie napisał ale próbowałem wydzwonić w czasie marszu w sumie po akcji na tej żurawiej i nigdzie się dodzwonić nie mogłem to samo masa ludzi braki zasięgu albo wybierałeś numer tel tak jakby dzwonił ale cisza[/quote]

coś w tym było, też nigdzie nie mogłem sie dodzwonić
pieciul

Post autor: pieciul »

LGTczew pisze:
pieciul pisze:Wg mnie organizacja marszu przerosła MW i ONR. Przede wszystkim powinni zdjąć tego pajaca z pierwszego wozu, który zarzucał sam sobie hasła na przedzie.
A co wg. Ciebie było nie tak? Ogarnięcie blisko 50 tyś. tłumu graniczy z niemożliwością, a jeżeli byłeś wczoraj na koniec na Agrykoli to sam widziałeś, jak sprawnie wszyscy się tam przedostali.
Akurat nie mam zastrzeżeń co do pilnowania marszu, bo o to ciężko mieć jakiekolwiek pretensje. Nie podobał mi się dobór osób przemawiających na samym początku. I nie chodzi mi tu ani o tego historyka, ani o gościa z Kresów, czy tym bardziej o Kowalskiego, którego przemowa była naprawdę bardzo dobra i szkoda, że reszta tak nie wyglądała. I ten pierwszy samochód na przedzie i pajac, który darł sam ryja i to darł ciągle te same trzy hasła, czy to na Marszałkowskiej kiedy marsz został z tyłu, czy przechodząc obok ministerstw i ambasady. I wszędzie była mowa o końcu pod Dmowskim, nie na agrykoli, przez co sporo osób się zawinęło.
19SWA23

Post autor: 19SWA23 »

jezeli chodzi o te okrzyki w kierunku psiakow z wozu przez onr to nie były one motywacja do walki z nami "nosicie Polski mundur nie pozwólcie go hańbić" odnosiło sie raczej do tego żeby nie prowokowali i zachowali sie jak przystało na ludzi którzy dbają o porządek i przepuścili nas w spokoju. Co niektórzy zle zrozumieli te słowa.
pozdro
gajger

Post autor: gajger »

SiaraMan

Post autor: SiaraMan »

Cały marsz jak najbardziej na wielki +!
Lewaki już trzęsą portkami na swoim forum i wylewają żale, że niedługo już nie będą mogli spokojnie nawet na koncert przyjść. Pokazaliśmy siłę i jedność.

Motyw z zakończeniem na Agrykoli bardzo dobry ale proponowałbym go rozwinąć w postaci "festynu". Na scenie mogliby zagrać narodowi wykonawcy, grill (każdy głodny po marszu szukał szybkiej szamy na mieście), piwko, może jakiś mecz kibice vs ONR i MW, czy inne tego typu atrakcje. Chodzi o to aby zatrzymać na dłużej te masy ludzi i wypełnić czas osobom, które musiały czekać na transport powrotny. Oczywiście cały zysk na poczet przyszłorocznego marszu.
cezar8814

Post autor: cezar8814 »

krzycho_ASR pisze:1. Jakie liczby zagranicznych delegacji?
2. Na MN był obecny Ruch Chorzów - prawda/farmazon?
3. W Szczecinie Antifa traci dwie flagi - prawda/farmazon?.
40 narodowców z Czech i 8 ze Słowacji
PGliwice

Post autor: PGliwice »

bednar pisze:
750ml pisze:na tej żurawiej w sumie to rozeszło się po kościach ale robiło się bardzo ciasno i ciepło z właszcza że psy z ostrym ciśnieniem na nas

nikt jeszcze nie napisał ale próbowałem wydzwonić w czasie marszu w sumie po akcji na tej żurawiej i nigdzie się dodzwonić nie mogłem to samo masa ludzi braki zasięgu albo wybierałeś numer tel tak jakby dzwonił ale cisza[/quote]

o chyba tam po prostu nie ma zasięgu ze wszystkich sieci, bo ja swobodnie dzwoniłem z żurawiej, starsznie żal chłopaka z Legii liczę na jakieś info co z nim, czy nie postawiono mu jakichś poważnych zarzutów. w sumie tylko race tam odpalił. A mam takie pytanie do warszawiaków ta droga w lewo gdzie był wysoki płot nie prowadziła nigdzie, że nie szło tamtędy wybiec?

Nam niestety nie udaje się dotrzeć na zbiorkę kibolską bo część z nas była przetrzymywana na komisariacie...
Obserwator1111

Post autor: Obserwator1111 »

Zauważcie, że we wszystkich "głównych" mediach starają sie zawyżać liczbę uczestników marszu bronka, jednocześnie nie pokazując ile było osób. Przynajmniej nie trafiłem na taki obraz. A o MN tylko "kilkanaście tysięcy" ... boją się tej liczby, oj boją.
P.S Piękna chwilka, kiedy chyba pierwszy raz w życiu słyszałem jak masa ludzi śpiewa i to, przynajmniej w miejscu którym byłem CAŁY HYMN POLSKI ! Zawsze mnie to drażniło, że na kadrze zazwyczaj śiewana jest tylko jedna zwrotka... BRAWO !
???

Post autor: ??? »

Chciałem zobaczyć wywiad z komoruskim na tefałenie ,ale przysięgam na Ojczyznę ,że nigdy więcej nie załączę tej stacji w telewizorze.Gajowy twierdzi ,że należy neutralizować prawicowców gdyż te środowiska działają destrukcyjnie na Polskę i mają w jego opinii wprowadzać chaos w kraju.Koszerna z tefałenu z zadowoleniem mu przyklasła.
HardcoreHooligan

Post autor: HardcoreHooligan »

Sa jakies relacje z Bytomia?
ulrich

Post autor: ulrich »

W wiadomościach tvp1 trąbią że na marszu komorowskiego było 10 tyś.
Prywatna

Post autor: Prywatna »

coś w tym było, też nigdzie nie mogłem sie dodzwonić[/quote][/quote]
o chyba tam po prostu nie ma zasięgu ze wszystkich sieci, bo ja swobodnie dzwoniłem z żurawiej, starsznie żal chłopaka z Legii liczę na jakieś info co z nim, czy nie postawiono mu jakichś poważnych zarzutów. w sumie tylko race tam odpalił. A mam takie pytanie do warszawiaków ta droga w lewo gdzie był wysoki płot nie prowadziła nigdzie, że nie szło tamtędy wybiec?

Nie z warszawy,ale jeśli chodzi o płot na ul. Żurawiej jedyna możliwością to kombinowanie przez zamknięte blokowisko, jakieś bramy były ale "problem z wjazdem" hehe ale za to "okna podobno dobre wyjście na świat" :D
stoLier

Post autor: stoLier »

Prywatna pisze:coś w tym było, też nigdzie nie mogłem sie dodzwonić
[/quote]

Nie z warszawy,ale jeśli chodzi o płot na ul. Żurawiej jedyna możliwością to kombinowanie przez zamknięte blokowisko, jakieś bramy były ale "problem z wjazdem" hehe ale za to "okna podobno dobre wyjście na świat" :D[/quote]

Też miałem problem z telefonem, ale rok temu chyba podobnie było ;)

Tego momentu z Hymnem na Zurawiej nie zapomne do konca zycia ;) Mistrzostwo! Ta droga to slepy zaułek z tego co wiem, jakies wejscie na posesje i to wszystko. Byly tam jakies daszki itd ale tak jak gdzies juz czytalem potem pozostawal tylko skok z 20 metrow na chodnik.

JESLI KTOS MA JAKIS FILMIK PODCZAS TEJ CALEJ AKCJI TO WRZUCAC. ZDECYDOWANIE NAJLEPSZY MOMENT CALEGO MARSZU. SCENA NADAJE SIE NA FILM O KOMUNIE :)
Monar24

Post autor: Monar24 »

PGliwice pisze:
bednar pisze:
750ml pisze:na tej żurawiej w sumie to rozeszło się po kościach ale robiło się bardzo ciasno i ciepło z właszcza że psy z ostrym ciśnieniem na nas

Nam niestety nie udaje się dotrzeć na zbiorkę kibolską bo część z nas była przetrzymywana na komisariacie...
Dało się wybiec . Trzeba było przez płot przeskoczyć , wbiec w kamienicę , i z kamienicy wybiegałeś wolny , już nie było żadnego kordonu . Zdecydowanie najgorętszy moment z całego marszu . Całe szczęście ,że rozeszło się po kościach ( skoro tak mówicie ).
mediolan

Post autor: mediolan »

odnosnie tel to nie moglem sie dodzwonic praktycznie nigdzie ,cieszy liczba ,szkoda tylko ze na centralnym tak szybki odwrot ,wiekrzosc nie patrzylo nawet czy ktos za nimi biegnie dopiero po 200-300 metrach udalo sie opanowac tlum ,idac z marszem dobra ekipa po lewej stronie szkoda ze psy wziely nas z dwoch stron i tylko czesci udalo sie wrocic do pochodu.... wielkie dzieki Legii za organizacje i pomoc we wszystkim !!!
OOLL

Post autor: OOLL »

https://bandyciwmundurach.wordpress.com/

Znalazlem ten link na blogu http://smuszynski.blogspot.com/2012/11/ ... 012-r.html

Wiadomo co robic. Rozeslac po ludziach ten link, moze ktos pozna jakas kurwe
creative99

Post autor: creative99 »

Są gdzieś jakieś foty marszu z Placu Bankowego itp.
k121

Post autor: k121 »

Jest może jakiś film z tej Zurawiej
Inzaghi

Post autor: Inzaghi »

P_FSW pisze:chłopaki z pociągu relacji Warszawa- Jelenia Góra przez Katowice i Wrocław, ci, którzy przymusowo przez tych co zawsze w Radomsku zaliczyli okienny desant cali i zdrowi?;)
Na bank wrócili do pociągu z dworu i jechali do Częstochowy, co dalej to nie wiem bo mi się przysnęło. Może chłopaki z W~ wiedzą coś więcej to się wypowiedzą.
SiaraMan

Post autor: SiaraMan »

http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 7591_n.jpg

Mapa Polski opracowana przez lewaków z GW :]
bez komentarza.
krzycho_ASR

Post autor: krzycho_ASR »

Największe zaskoczenie Marszu to bez wątpienia całkiem zgrabna liczba Ruchu. Do tej pory myślałem że na marsz ruskich to przyszli sobie po prostu pobiegać, a tu proszę. Może znów zaczną pojawiać się na kadrze jak za starych dobrych lat :-) Jak widać cwele gorzeliki nie namieszały jeszcze chłopakom w głowach. I bardzo dobrze
HC

Post autor: HC »

miki4g pisze:
solojuve1234 pisze:
miki4g pisze:czemu tyle ludzi bez kominów?!
właśnie!dla mnie jest to całkowicie niezrozumiałe...potem nie ma co się dziwić, że kilka dni później statystyki zatrzymań idą im w górę...
krzycho_ASR

Post autor: krzycho_ASR »

A no i KONKRETNA liczba Lecha i ogólnie ludzi z WLKP, tak trzymać
GrubyGks

Post autor: GrubyGks »

Włączcie sobie tvp2.
WidzewRTS

Post autor: WidzewRTS »

bodzio21 pisze:Zawisza dobrze pocisnął lisa. :)
kondon lis nie wiedział co ma powiedzieć i oddał innemu głos!! Wyszła manipulacja!! Piękny pojazd !!
glinik1921

Post autor: glinik1921 »

GrubyGks pisze:Włączcie sobie tvp2.

nie wiem jak długo (Terlikowski i Zawisza) tam wytrzymają jak cały ten program przeciwko Marszowi
isis

Post autor: isis »

Obsrani po pachy .
A.M.D.G.

Post autor: A.M.D.G. »

http://www.tinypic.pl/j28q0sy0l6xi
Ekipa zatrzymana na Żurawiej
HC

brawo Zawisza!Szczuka prawie się zesrała:)
głos z trybun

Post autor: głos z trybun »

W TVN24 to dopiero sie działo:

Kibice to najbardziej patriotyczna grupa w Polsce. Kibicom – szacun, a panią wzywam do poprawy! Niech pani się uczy, na naukę nigdy nie jest za późno – powiedział do Moniki Olejnik w programie "Kropka nad i" Artur Zawisza, wiceprezes Związku Żołnierzy Narodowych Sił Zbrojnych. Tą wypowiedzią zbulwersowany był Stefan Niesiołowski (PO). - Pan ośmiela się mówić tak do dziennikarki? To bezczelność – stwierdził.

Naprawdę takim tekstem jej pojechał, że już do końca programu była kłótnia i wyprowadził ją tym z równowagi a strasznie rzadko się to zdarza :-)
konrad.D

Post autor: konrad.D »

Może ktoś zacytować Zawisze i jego tekst do lisa o tej kamerce w kiblu?;)
HC

konrad.D pisze:Może ktoś zacytować Zawisze i jego tekst do lisa o tej kamerce w kiblu?;)
"to co pan zrobił, to tak jakbym ja zamontował u pana w toalecie kamerkę "tomasz lis na żywo"
o to chodzi?
Ueb

Post autor: Ueb »

Stali Gorzów 35 osób na Marszu w Warszawie.
nieaktywny

Post autor: nieaktywny »

Mam prośbę. Jak ktoś z Was będzie miał jakiegoś linka na yt do tego programu z TVP2 o którym mówicie to prosił bym o wstawienie. No i jakiś link z wykonaniem "ole tuska p*******" bo ja na telefonie mam tylko końcówke jak już wszystko cichnie... Z góry dzięki. Trzymajcie się bracia. Rośniemy w siłe!!
NRSL_BKW88

Post autor: NRSL_BKW88 »

Obrazek
Rozje*ało mnie :D
SKUP

Post autor: SKUP »

nieaktywny pisze:Mam prośbę. Jak ktoś z Was będzie miał jakiegoś linka na yt do tego programu z TVP2 o którym mówicie to prosił bym o wstawienie. No i jakiś link z wykonaniem "ole tuska p*******" bo ja na telefonie mam tylko końcówke jak już wszystko cichnie... Z góry dzięki. Trzymajcie się bracia. Rośniemy w siłe!!
http://www.youtube.com/watch?v=ZcEsRyAu6H8
Thor1910

Post autor: Thor1910 »

Z tego co słyszałem od jednej osoby będącej tam to na Żurawiej przekopani tajniacy :)
Duża część co tam była skakali przez jakiś płot na posesje i mieszkańcy im pomagali otwierając bramy na inne ulice.
ODPOWIEDZ