Zgody / Kosy/ Układy ...
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Zgody / Kosy/ Układy ...
koniec zgody na linii TSW-Jaga to dłuższy temat i naprawdę ktoś kto sądzi, że JEDEN dzień w Gdańsku spowodował jej koniec to c**** wie.
Bez szczegółów dotyczących przyczyn napiszę tylko że w tym czasie wszyscy najważniejsi na Wiśle liderzy H siedzieli. Logiczne, że aktualni wówczas deyzyjni nie mogli podjąć decyzji o zerwaniu 20 letniej zgody, tak sobie pod wpływem emocji, bez konsultacji z jeszcze ważniejszymi typami, no chociażby M. Opcja zadzwonienia do ZK w Tarnowie raczej odpadała :) tak więc to już się chyliło ku końcowi tak czy owak, znalazł się pretekst i się skończyło.
Bez szczegółów dotyczących przyczyn napiszę tylko że w tym czasie wszyscy najważniejsi na Wiśle liderzy H siedzieli. Logiczne, że aktualni wówczas deyzyjni nie mogli podjąć decyzji o zerwaniu 20 letniej zgody, tak sobie pod wpływem emocji, bez konsultacji z jeszcze ważniejszymi typami, no chociażby M. Opcja zadzwonienia do ZK w Tarnowie raczej odpadała :) tak więc to już się chyliło ku końcowi tak czy owak, znalazł się pretekst i się skończyło.
Oczywiście że jeden dzień tego nie spowodował a pretekst był na tamtą chwilę jak znalazł . Zainteresowane strony doskonale wiedzą jak było i nie ma co tego szarpać dalej i jeszcze tutaj , tylko niech jakiś małolat nie pierdoli farmazonów o jakichś barwach Wisły bo to smieszne jest i jeszcze że gdzieś tam wyczytał . Minie jeszcze pare lat to wogóle wyjdzie że pobiegliśmy wtedy w c*** wie czym .halodrol pisze:koniec zgody na linii TSW-Jaga to dłuższy temat i naprawdę ktoś kto sądzi, że JEDEN dzień w Gdańsku spowodował jej koniec to c**** wie.
Decyzję o zakończeniu zgody podjęła Jagiellonia, nie Wisła.ostrykrk pisze:Osoby decyzyjne w Wiśle wybrały zgodę z Lechią,a zgoda z Jagiellonią przeszła do historii.
podejrzewam że mam więcej wyjazdów niż ty z kolegami razem wzięte, odniosłem się do tej wersji która pojawiła się w Forza Wisła!!! a po tym jak potraktowano w tej gazetce Śląska każdy wie ile ona jest warta!!!isis pisze:Oczywiście że jeden dzień tego nie spowodował a pretekst był na tamtą chwilę jak znalazł . Zainteresowane strony doskonale wiedzą jak było i nie ma co tego szarpać dalej i jeszcze tutaj , tylko niech jakiś małolat nie pierdoli farmazonów o jakichś barwach Wisły bo to smieszne jest i jeszcze że gdzieś tam wyczytał . Minie jeszcze pare lat to wogóle wyjdzie że pobiegliśmy wtedy w c*** wie czym .halodrol pisze:koniec zgody na linii TSW-Jaga to dłuższy temat i naprawdę ktoś kto sądzi, że JEDEN dzień w Gdańsku spowodował jej koniec to c**** wie.
Czowieku , jakbyś miał tyle wyjazdów co piszesz to wiedział byś jak padła zgoda twojego klubu jak nie od kolegów to z autopsji i znał byś szczegóły a nie przytaczał jakieś rzeczy z gazetek i pisał jakieś brednie o barwach . Więc daruj sobie pisanie ile to ty nie masz wyjazdów i swoje podejrzenia zachowaj dla siębie . Koniec tematu z mojej strony .19TSW06 pisze:podejrzewam że mam więcej wyjazdów niż ty z kolegami razem wzięte, odniosłem się do tej wersji która pojawiła się w Forza Wisła!!! a po tym jak potraktowano w tej gazetce Śląska każdy wie ile ona jest warta!!!isis pisze:Oczywiście że jeden dzień tego nie spowodował a pretekst był na tamtą chwilę jak znalazł . Zainteresowane strony doskonale wiedzą jak było i nie ma co tego szarpać dalej i jeszcze tutaj , tylko niech jakiś małolat nie pierdoli farmazonów o jakichś barwach Wisły bo to smieszne jest i jeszcze że gdzieś tam wyczytał . Minie jeszcze pare lat to wogóle wyjdzie że pobiegliśmy wtedy w c*** wie czym .halodrol pisze:koniec zgody na linii TSW-Jaga to dłuższy temat i naprawdę ktoś kto sądzi, że JEDEN dzień w Gdańsku spowodował jej koniec to c**** wie.
ON BYŁ NA WSZYSTKICH Z WYJĄTKIEM TEGO JEDNEGO!
Na korzyść Jagiellonii.ling pisze:Jeżeli jesteśmy przy temacie. Na czyją korzyśc było starcie na koronie stadionu Lechii ?
Z tego co pamiętam to wydarzenie było swego czasu dosyć szczegółowo rozkminiane na tym forum. Co poniektórzy bardziej pomysłowi rysowali jaskieś kreski na zdjęciach i obliczali ile poszczególne ekipy będą biec do tych kresek.
Nie przypominam sobie żeby Jaga uważała tą bójkę za wygraną. Więcej bieganiny niż klapsów.
Nie przypominam sobie żeby Jaga uważała tą bójkę za wygraną. Więcej bieganiny niż klapsów.
-
BobSwagger_
a co Ty o tym wiesz jako kibic Legii? Czytaj moze uważniej, bo decyzyjni w Wiśle wcześniej już podjęli taką decyzję, może na Jadze podjęto taką samą a ta sytuacja była pretekstem.Viclav pisze:Decyzję o zakończeniu zgody podjęła Jagiellonia, nie Wisła.ostrykrk pisze:Osoby decyzyjne w Wiśle wybrały zgodę z Lechią,a zgoda z Jagiellonią przeszła do historii.
Wisła zdjęła naszą flagę u siebie na meczu po telefonie z Lechii czyli po wysłuchaniu wersji jednej strony. Nie chcieli zrywać tej zgody proponując nam nawet przyjazd na Panathinaikos w celu "dogadania się". Z naszej strony to było nie do przyjęcia tzn. albo to oni przyjeżdzają do nas , albo koniec. Nie przyjechali i zgoda dobiegła końca.
To tyle tłumaczeń dla osób które nie wiedzą kto zerwał....
To tyle tłumaczeń dla osób które nie wiedzą kto zerwał....
W w dniu wczorajszym 11 czerwca zostaje przybity układ pomiędzy
STILON GORZÓW a CHROBRYM GŁOGÓW
wszelkich kumatych i speców od komentarzy uprzedzam że z Naszej strony nie bedzie zadnych odpowiedzi na róznego typu dziwne pytania jakich na tym forum nie mało
Pozdrawiam
wszelkich kumatych i speców od komentarzy uprzedzam że z Naszej strony nie bedzie zadnych odpowiedzi na róznego typu dziwne pytania jakich na tym forum nie mało
Pozdrawiam
w latach 90 byla zgoda na tej lini?
http://www.chrobry.glogow.pl/index.php?go=dk_infotasman_88 pisze:W w dniu wczorajszym 11 czerwca zostaje przybity układ pomiędzy
Pozdrawiam
A tu kosa :)
tak w latach 90 była zgodapigkiller pisze:w latach 90 byla zgoda na tej lini?
nie szukaj sensacji na siłę admina strony nie ma na tą chwilę w Głogowie i nie ma kto tego poprawić
Kogoś ogarniętego z Chrobrego zapraszam na pw.
-
WnukEdwarda
Cracovia miała kieeeedyś zgodę z Wisłoką?
mieli chyba pod koniec lat 80WnukEdwarda pisze:Cracovia miała kieeeedyś zgodę z Wisłoką?
Raczej na niczyją, a warto dodać dość istotny fakt, a mianowicie stadion był pusty (było to gruuubo przed rozpoczęciem meczu), a z Lechii wyskoczyło tylko parenaście osób, które poprostu już były na stadionie. Ale fakt jest faktem, że żadnych barw Wisły tam NIE BYŁO!Dwk pisze:Na korzyść Jagiellonii.ling pisze:Jeżeli jesteśmy przy temacie. Na czyją korzyśc było starcie na koronie stadionu Lechii ?
I pamietajmy , ze z Lechii na stadionie sami ultrasi :).costt pisze:Raczej na niczyją, a warto dodać dość istotny fakt, a mianowicie stadion był pusty (było to gruuubo przed rozpoczęciem meczu), a z Lechii wyskoczyło tylko parenaście osób, które poprostu już były na stadionie. Ale fakt jest faktem, że żadnych barw Wisły tam NIE BYŁO!Dwk pisze:Na korzyść Jagiellonii.ling pisze:Jeżeli jesteśmy przy temacie. Na czyją korzyśc było starcie na koronie stadionu Lechii ?
-
bilbobagins
Chyba jednak nie do końca z Lechii było tak mało osób,do tego widziany w tej awanturze w ich rękach sprzęt.Pozatym bramki otwierała im ochrona z Taurusa...
Przepraszam za post pod postem , ale chyba wystarczy już wałkowania tego tematu i pierdolenia w kółko tego samego. Było to wałkowane wystarczająco długo na tym forum szesć lat temu , i chyba wystarczy .
witam.
czemu w latach 90-tych zakończył się układ pomiędzy Karkonoszami Jelenia Góra a Bałtykiem Gdynia??
czemu w latach 90-tych zakończył się układ pomiędzy Karkonoszami Jelenia Góra a Bałtykiem Gdynia??
-
sierżant_sztabowy
Zbyt daleko do siebie mieli i przez to rzadko się odwiedzali tak mi się coś o uszy obiło jeśli nie niech ktoś mnie poprawi
-
Bachusowy Fanatyk
Co jest między Stilonem a Orłem Międzyrzecz? Zgoda, układ czy tylko na razie koleżeńskie wizyty?
mam pytanie, czy Sparta Augustów to ekipa prolegijna? jaka jest tam sytuacja?
Jak na linii Lechia Gdańsk - Radomiak i Czuwaj Przemyśl - Zagłębie Sosnowiec?
oraz także Falubaz Zielona Góra - Śląsk Wrocław - bardziej chodzi mi o nastawienie tych pierwszych do kibiców z Wrocławia.
Glinik Gorlice i Karpaty Krosno - ekipy proWisła (była i obecna zgoda Unii Tarnów) czy bardziej proWidzew (przeszłość)
a także ciekawi mnie sytuacja na linii Leszno - Kalisz (dwa bastiony z Wielkopolski nie dażące Lecha za bardzo sympatią niegdyś - Leszno - teraz chyba wieksza cisza w tym temacie; i Kalisz w dalszym ciągu antypatie poznańskie)
oraz także Falubaz Zielona Góra - Śląsk Wrocław - bardziej chodzi mi o nastawienie tych pierwszych do kibiców z Wrocławia.
Glinik Gorlice i Karpaty Krosno - ekipy proWisła (była i obecna zgoda Unii Tarnów) czy bardziej proWidzew (przeszłość)
a także ciekawi mnie sytuacja na linii Leszno - Kalisz (dwa bastiony z Wielkopolski nie dażące Lecha za bardzo sympatią niegdyś - Leszno - teraz chyba wieksza cisza w tym temacie; i Kalisz w dalszym ciągu antypatie poznańskie)
witam.
to nie były lata 90 tylko gdzieś koło 2001-2002 -nie wiem zy jakiegoś wpływu na to nie miało spotkanie na trasie z Lechi Dzierżoniów i sromotna porażka tejże koalicji
to nie były lata 90 tylko gdzieś koło 2001-2002 -nie wiem zy jakiegoś wpływu na to nie miało spotkanie na trasie z Lechi Dzierżoniów i sromotna porażka tejże koalicji
-
Landsberg88
Międzyrzecz od niedawna jest fan-clubem Stilonu.Bachusowy Fanatyk pisze:Co jest między Stilonem a Orłem Międzyrzecz? Zgoda, układ czy tylko na razie koleżeńskie wizyty?
Bardzo po krotce było to tak. I Karkonosze i Lechia swego czasu jeździły na Górnika. W pewnym momencie Lechia poszła w odstawkę i zaczęła fan clubowąc Ruchowi. Karki trzymały z nimi co było po części powodem że doszło do kosy z Górnikiem. Nie minęło kilka chwil a Karki zaczęły kumać się z Bałtykiem co było nie po drodze chłopakom z Dzierżoniowa. Na jakimś meczu w JG stara ekipa Spartkausa zaczepiała kibiców Lechii przy biernej postawie KSK i zaczęły się pierwsze animozje. Moment kulminacyjny był na bezpośrednim meczu w Dzierżoniowie (jakoś o był marzec pierwszy mecz na wiosnę) gdzie już wczesniej było wiadomo że jest kosa i była jakaś rozmowa o ustawke. Wyszło tak że po meczu chłopaki z Dzierżoniowa się zebrali i w bodajże Boleścinie ( 1 miejscowość za powiatem dzierżoniowskim) i oklepali przyjezdnych (1 z Bałtyku trafił nawet do szpitala). Z racji odległości i siłą jaką prezentowały Karkonosze silny układ to nie był. Po jakimś meczu (chyba po Chrobrym) chłopaki z Wałbrzycha pojechali do JG i trochę "mieszali" na mieście. Jakiś typ z Bałtyku wówczas załapał się na bęcki. Jak to po sporym czasie dowiedziałem się z wiarygodnych źródeł chłopaki z Bałtyku pozytywnie o ludziach z KSK się wypowiadali ale zgodnie stwierdzali "że muszą się jeszcze mocno podszkolić". Układ jakoś w przerwie zimowej telefoniczne zerwał Bałtyk.fhudomin pisze:witam.
Tez mnie ciekawi ta miejscowość i kibice Orła gdyż pamiętam jak w c*** lat tamu gdy Stilon miał zgodę z Widzewem chłopaki z Widzewa skroili typów z Międzyrzecza i Ci niby poszli na psiarnię. Był to mecz w którym doszło do kosy Stilon - Widzew. Wtedy Stilon ich pogonił. Owszem było to minimum 15 lat temu jak nie lepiej. Być może przemiana pokoleń nastąpiła. Najlepiej jak ze Stilonu ktoś wyjaśni.Landsberg88 pisze:Międzyrzecz od niedawna jest fan-clubem Stilonu.Bachusowy Fanatyk pisze:Co jest między Stilonem a Orłem Międzyrzecz? Zgoda, układ czy tylko na razie koleżeńskie wizyty?
Międrzyrzecz FC STILONU ma także bardzo dobre relacje z innym nASZYM fc z LUBNIEWIC
Pozdrawiam NIEBIESKĄ FERAJNE!
Pozdrawiam NIEBIESKĄ FERAJNE!
-
zdrowa krowa
Jeśli już mowa o Lechii Dzierżoniów, to czy poza byciem fc Ruchu mają oni jakiś lokalne zgody/układy a może jakieś wzajemne wspieranie się fc Ruchu? A tak na marginesie to ta Lechia lekko nie ma. Wszędzie do okoła wrogie tereny: Świdnica, Wałbrzych, Wrocław a pod nosem mocna Bielawianka i inne fc Śląska ( Ząbkowice ).
-
KazoR_1987
Na awanturze w Boleścinie to chłopaki z Bałtyku grali pierwsze skrzypce i to oni stracili tam dużo zdrowia a czy właśnie przez to układ został zerwany ciężko stwierdzić
Na wyjezdzie do Miedzyrzecza miejscowi wspominali o tym ze duzo osob jezdzi na Stilon
Na wyjezdzie do Miedzyrzecza miejscowi wspominali o tym ze duzo osob jezdzi na Stilon
Lekko nie ma ale jakoś sobie radzimy Co do zgod to poki co nie mamy rzadnejzdrowa krowa pisze:Jeśli już mowa o Lechii Dzierżoniów, to czy poza byciem fc Ruchu mają oni jakiś lokalne zgody/układy a może jakieś wzajemne wspieranie się fc Ruchu? A tak na marginesie to ta Lechia lekko nie ma. Wszędzie do okoła wrogie tereny: Świdnica, Wałbrzych, Wrocław a pod nosem mocna Bielawianka i inne fc Śląska ( Ząbkowice ).
Jakie stosunki na lini Włókniarz Częstochowa - AZS Częstochowa , Raków - Włókniarz ??
-
psdesign.vgh.pl
z tego co wiem, to w Międzyrzeczu ogólnie jest mieszanka kibicowska (Stilon, Stal i mniejszość Falubazu) jednak najwięcej jest Stilonu, z tego co wiem, to na Orle panuje Stilon.
W Międzyrzeczu jest też Widzew .
-
Abrakadabra1947
"Jakoś" to chyba najlepsze słowo oddajace waszą sytuacje.KazoR_1987 pisze: Lekko nie ma ale jakoś sobie radzimy Co do zgod to poki co nie mamy rzadnej
A Ty czym sie szczycisz że jesteś kibicem Śląska we Wrocławiu???
-Chłopakom z Lechii należy sie wielki szacunek !!
-Chłopakom z Lechii należy sie wielki szacunek !!
-
KazoR_1987
Abrakadabra przypomnij sobie tylko kiedy ekipa sie najlepiej wyrabia wtedy jak moze liczyc na przyjaciol z kazdej strony i 90 % wyjazdow to piknik czy w sytuacji odwrotnej ? Przemysl to
-
Abrakadabra1947
Kazor jasne, że wiem o co chodzi, miałem jedynie na mysli to, że obecnie przeżywacie duży regres, w porównaniu do tego co miało miejsce jeszcze kilka lat temu.
fhudomin, oczywiście, że się tym szczyce, kibic, który nie szczyci się z bycia w danej ekipie to jakaś pomyłka.
fhudomin, oczywiście, że się tym szczyce, kibic, który nie szczyci się z bycia w danej ekipie to jakaś pomyłka.