Komentarze-18-20 maja !

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
LegionKing

Re: Komentarze-18-20 maja !

Post autor: LegionKing » 22.05.2018, 17:42

Teorie spiskowe najlepsze są bo sedziowie to tamto nikt waszym kopaczom nie kazał przejebać trzech meczy u siebie czy remisować na wyjazdach, ogólnie Wisłe Płock sędzia konkretnie przekręcił a może nie chcieli ich w LE? jakby to był mecz Legii dopiero było by gadane nawet na tym forum, a tak w ogóle runda zasadnicza Legia 19pkt a np Lech 5pkt tak więc Legia Mistrz :) a jeżeli chodzi o przegrane z pastuchami to Legia jeden sezon poprzedni zajebała no a reszta naszych wielkich zespołów wypruwała flaki cały sezon odpadała szybko czy to Cracovia czy inni jedynie Legia i Lech grały w grupach tak więc troche pokory pajace posezonowe ugrajcie choć 1/3 tego co Legia z Lechem w ostatnich latach a nie po rundzie wypad. Megalomanie szukajcie u siebie bo to nie my krzyczymy slogany "jesteśmy najlepsi" czy "wyjazdowo najlepsi" co do słoików praga północ południe mokotów ochota wola stare porządne Warszawskie dzielnice gdzie Legia była od przed wojny więc skończcie z tymi słoikami a najlepiej zakażcie przyjazdu ze swoich mieścin szczególnie z pod Łodzi do nas do roboty. Elo

iparts.pl
Psoriasis

Post autor: Psoriasis » 22.05.2018, 17:47

Co jeden to lepszy z tej Warszawy. Tak jak to miasto betonowe, tak i wypowiadajacy sie tutaj "warszawiacy" maja tylko beton w glowie...

rajmund

Post autor: rajmund » 22.05.2018, 18:08

Górnik grał w FINALE PUCHARU EUROPY z Manchester City styknie!!!!!skoñczcie już pierdolic kto lepszy

dox10

Post autor: dox10 » 22.05.2018, 18:11

Oldfreak pisze:
22.05.2018, 17:37
ostr pisze:
22.05.2018, 17:31
Nie wiem czy mój post się przebiję przez tą papkę.
Za co tylu kibiców Górnika Konin zatrzymanych w Toruniu?
Wjazd z bramą.

Wdarcie się na imprezę masową...

arda

Post autor: arda » 22.05.2018, 18:15

SeniorSiarra pisze:
22.05.2018, 15:11
Skoro to forum kibicowskie może pochwalcie się, słoiki, jak niszczycie na tej płaszczyźnie?
Zapytaj Lecha o niedzielę. Tylko nie wiem czy o(d)powiedzą.

stefan z bazy

Post autor: stefan z bazy » 22.05.2018, 18:26

Widział kto kiedy Warszawiaka który byłby obiektywny, i nie byłby megalomanem? Który nie byłby napompowany jak balon? Ja znam dobrze kilku i rozmawiałem z wieloma, ale nie znam żadnego który nie miałby tej przypadłości. Już od małego dzieciaki grające w piłkę w Legii są uczone pogardy, i wyższości nad innymi, i że jest tylko wielka Legia, a innych należy traktować z góry i z pogardą, więc czego wy oczekujecie w rozmowie z nimi na takim forum? Z nimi nie da się ani normalnie dyskutować, ani normalnie wymieniać poglądy..... bo się nie da i tyle. Oni są niezwyciężeni, nieomylni, są bez skazy na honorze, są najmądrzejsi, najsprytniejsi, i nikt ich tutaj nie przegada. Jak sens ma rozmowa z jakimkolwiek megalomanem któremu wpajano od małego, że jest najlepszy najmądrzejszy, a reszta to banda chu.ja?

kivloff

Post autor: kivloff » 22.05.2018, 18:32

negoshk pisze:
22.05.2018, 18:08
Kivloff.. Masz komentarze pozionu onetowego, gratuluję.
Dzięki. Koniec tego komentowania na dziś, bo poziom faktycznie spada. A na przyszłość (czyli mniej więcej na początku sierpnia chyba, jak już Szanowne Kopciuszki poodpadają z pucharów) prośba: https://www.youtube.com/watch?v=bBAyJywftOw
:D

O jeszcze odpowiednią ilość żalu dolał Stefan uczony od małego że jest zwykłym przeciętniakiem.

king

Post autor: king » 22.05.2018, 18:40

WidzewskaCharyzma pisze:
21.05.2018, 23:17
Ja chyba umiem czytać między wierszami, i zastanawiam się czy aby Twojemu koledze po szalu, którego historia w Madrycie skończyła się tak niefortunnie, nie jest troche przykro jak się na całą Polskę chwalisz, że masz w d**** ruskich i Lecha w dodatku. Trochę to jednak niesmaczne tak wspominać w domu wiesielca o sznurze...
Nic ci nie poradę do każdego zdania w którym pojawia się słowo d***, dorabiasz sobie historyjki które kłębia się w twej chorej wyobraźni, cóż taki się urodziłeś.
tak po prawdzie w d**** ruskich to miał właśnie ten "kolega po szalu"

stefan z bazy

Post autor: stefan z bazy » 22.05.2018, 19:17

ProudOfPoland pisze:
22.05.2018, 18:30
stefan z bazy pisze:
22.05.2018, 18:26
Widział kto kiedy Warszawiaka który byłby obiektywny, i nie byłby megalomanem? Który nie byłby napompowany jak balon? Ja znam dobrze kilku i rozmawiałem z wieloma, ale nie znam żadnego który nie miałby tej przypadłości. Już od małego dzieciaki grające w piłkę w Legii są uczone pogardy, i wyższości nad innymi, i że jest tylko wielka Legia, a innych należy traktować z góry i z pogardą, więc czego wy oczekujecie w rozmowie z nimi na takim forum? Z nimi nie da się ani normalnie dyskutować, ani normalnie wymieniać poglądy..... bo się nie da i tyle. Oni są niezwyciężeni, nieomylni, są bez skazy na honorze, są najmądrzejsi, najsprytniejsi, i nikt ich tutaj nie przegada. Jak sens ma rozmowa z jakimkolwiek megalomanem któremu wpajano od małego, że jest najlepszy najmądrzejszy, a reszta to banda chu.ja?
Megaloman wypomina komuś megalomanię. Prześmieszne.
Wiesz co gościu? Coraz bardziej to są prześmieszne legijne wpisy tutaj. Które zresztą obeznanych z tematem LEGIA WARSZAWA wcale nie powinny dziwić.

king

Post autor: king » 22.05.2018, 19:31

kivloff pisze:
22.05.2018, 11:44
S.G. pisze:
22.05.2018, 10:58
W latach 80 czy na przełomie 89/90 był taki program o kibicach Legii. Którzy opowiadali że czują się Anglikami nie Polakami tylko Anglikami mieszkającymi w Warszawie tragedia, ich samouwielbienie wychodzi na kolejne geny takich zjebów jak ten kivlow. W tym programie wypowiadała się czołówka Legii nie przypadkowe osoby:)
Nie wiem gdzie Ty widzisz samouwielbienie. Ja znam nasze miejsce w szeregu, obstawiam że raczej wejdziemy do fazy grupowej w Europie, raczej LE niż LM, coś tam wygramy, coś tam przegramy, jak Bóg da to zagramy jeszcze na wiosnę, chociaż to już będzie bonusik na wyrost, no ale że na resztę polskich zespołów możemy patrzeć z góry to chyba jest jasne dla siedmiolatka umiejącego obsłużyć telegazetę, do tego nie trzeba być żadnym mitomanem, czy "samouwielbiaczem". Lech, Jaga czy Górnik to mogą naszemu "szrotowi zagranicznemu" biegać po zapałki. Jak mi nie wierzysz, to mogę Ci podesłać linka do 90minut, to sobie przeanalizujesz osiągnięcia ww drużyn z ostatniej dekady. Jest ranking klubów europejskich, jest tabela wszechczasów Ekstraklasy. Takie są po prostu fakty. Śmieszne jest jedynie że próbujesz Ty i inni, się oszukiwać i łudzić, że nie dzieli naszych drużyn przepaść na iluś płaszczyznach.

Ja naprawdę bym wolał, żeby w Polsce były poważniejsze drużyny, bo podniosłyby poziom rywalizacji, i Legia też by musiała wspiąć na wyższy poziom, chcąc nadal dominować, co by się przełożyło na lepsze wyniki w Europie. Ale najwidoczniej wszędzie (poza Lechem) kibiców nie obchodzi bylejakość i powrót na tarczy z trzeciej rundy eliminacji LE poprzedzony zaciętym bojem ślimaków o wicemistrzostwo Polski jest wystarczająco satysfakcjonujący. Na Lechu przynajmniej widać, że ten stan rzeczy im nie odpowiada, ale też z ich wkurwienia na razie niewiele wynika. A przyprawiają to taką, niespotykaną nigdzie indziej, dawką kompleksów, że i tak wychodzi najśmieszniej. No kur.wa wypinać d*** do sektora gości? To ma nas zaboleć? I taka akcja się powtarza przynajmniej co 2-3 mecze w Poznaniu. :D
Będąc na Legii (co prawda na starym stadionie, na nowym moja Gieksa jeszcze nie grała) też widywałem "wypinanie dup do sektora gości" i inne takie, i jak powszechnie wiadomo chyba wszędzie się znajdą takie rodzynki. Więc wypominanie takich prostackich zachowań jest nie na miejscu. No ale ostatnio też Legioniści żalili się w innym temacie na kamionki na Widzewie kiedyś (co było oczywiście faktem, sam też musiałem tam nieraz robić uniki), ale chociażby na PP na Łazienkowskiej w 94 u nas wiele rozbitych głów po kamionce cały mecz na sektor gości. Bywa. Ale inni są śmieszni i mają kompleksy a my możemy, bo jesteśmy wielcy.
A twórcą tych sukcesów sportowych, tego "co dla Was jest podłogą" jest Mioduski a nie Wy jeden z drugim.

Sensi_

Post autor: Sensi_ » 22.05.2018, 20:04

king pisze:
22.05.2018, 19:31
A twórcą tych sukcesów sportowych, tego "co dla Was jest podłogą" jest Mioduski a nie Wy jeden z drugim.
O! słyszycie droga legijna społeczności? cisza ma być, nie liczy się, koniec świętowania, gary pobite to nie wy wygraliście tylko Miodek :)

bimbercolo

Post autor: bimbercolo » 22.05.2018, 20:07

Taka mała ciekawostka z meczu Lech - Legia
[img]https://zapodaj.net/84bee73e63104.jpg.html[/img]

kivloff

Post autor: kivloff » 22.05.2018, 20:25

@king
Ale ja się nie wypowiadam o jakieś tam prehistorii tylko o ostatnich kilku latach. Ten poznański ekshibicjonizm. o którym wspomniałem - nie przywiązuj do niego jakoś wagi, to tylko symbol. Nie żebym miał komuś imponować swoją liczbą wyjazdów ale paredziesiąt sztuk po Polsce jest, no i na podstawie mojej subiektywnej oceny - nigdzie poza Poznaniem tak nie ma, żeby przykładowo faki do autobusu nam słała cała rodzina, ojciec dzieci i matka. I to nie jakaś tam patologia z bloków socjalnych, tylko czyściutcy i pachnący ludzie grillujący sobie ze znajomymi na tarasie kilkuletniego szeregowca. Wejdziesz na ich forum - Legia i sędziowie, sędziowie i Legia (no ostatnio przyznaję - zarząd). Oprawa, transparenty - na smutno. No Adaś Miauczyński polskiej piłki. Z naszej perspektywy to nie jakiś jeden wypinacz tylko całokształt wygląda po prostu śmieszniej niż gdzie indziej. Ja ich kibicowsko ogólnie szanuję, no ale to ich "zaplecze" na pograniczu kibola i Janusza, no jest zabawne po prostu.

Nikt nigdzie nie pisał, że twórcami jesteśmy my. Grunt że skwierczy jak się napisze o 14 Mistrzostwach Legii, suficie i podłodze, eurowpierdolu czy boju o drugie miejsce. Mam nadzieję, że to się nie zmieni :D

king

Post autor: king » 22.05.2018, 20:26

Sensi_ pisze:
22.05.2018, 20:04
king pisze:
22.05.2018, 19:31
O! słyszycie droga legijna społeczności? cisza ma być, nie liczy się, koniec świętowania, gary pobite to nie wy wygraliście tylko Miodek :)
\

A co Was upoważnia do pouczania innych na tematy sportowe? Oczywiście, radość olbrzymia, to normalne, ale czym się do tego przyczyniliście jeden z drugim, żeby potem pouczać innych? W tym akurat sezonie nic. Inni, i ja też, mogę Wam pogratulować szczerze, ale nie przesadzajcie już w tej megalomanii.

Chwalić to się możecie liczbami wyjazdowymi, jak komuś dacie po głowie, czy też wygraną wojna z ITI. Mistrzostwo, kolejne, i nie ostatnie, jest dzięki mądrej polityce właściciela i zarządu, a nie Was jednego z drugim, przynajmniej ostatnio.

Beha

Post autor: Beha » 22.05.2018, 20:33

Gedania Gdansk pisze:
22.05.2018, 17:20
Sensi_ pisze:
22.05.2018, 14:39
wśród chóru oburzonych jest pewnie sporo małolatów więc wrzucam w formie ciekawostki, nie są to żadne prehistoryczne lata 90 tylko całkiem "świeży" temat w którym udział brało wielu waszych idoli:
[link]
Arka, Lech, Widzew, KSZO, Korona, Jagiellonia, Zagłębie, Piast to tylko część listy. Więc spójrzcie na swoje kluby i ich zgody zanim zaczniecie się pruć, że ktoś z Legii dostał zółtą a mógł czerwoną.

PS. a tu kwiatek najpiękniejszy..
Ale nikt z wyżej wymienionych klubów sie nie pruje tylko Wy jak Niepokalana Dziewica, sami kopacze Legii vide Szczesny mówili, że w '93 mecz był ustawiony. W PZPN wtedy rządził Wasz człowiek K. Górski i przyznał za Kuleszą, że był wałek. W '96 po meczu z Widzewem sami legioniści w rozmowach przyznawali, ze kopacze sprzedali wynik za "możliwość odejścia po sezonie"( czy jakos tak). Czasy teraźniejsze to juz inna bajka...
Wiec swoich kwiatków tez trochę macie.
Ale w czym widzisz problem ?
Umiesz czytać ze zrozumieniem?

Nikt nie neguje , że mecze były handlowane, zarówno przez sędziów, jak i kopaczy - nie było wtedy C+ i zagrywki widzieli ci, co wybrali się na stadiony - a frekwencje wtedy były mizerne - na Legię chodziło po 3-6 tyś ludzi przy średniej 15-18 tyś.

Powyższy wpis tyczył się raczej do młotków, którzy zarzucają kupowanie ostatnich tytułów MP, w czasach, gdzie służby baczniej zaczęły się interesować tematem korupcji w sporcie, jak i samym poczynaniom zawodników więcej kamer TV.

Afera utopiła kilka klubów, w tym Arkę (tak swoją drogą, to na ostatnim wyjeździe przed degradacją do Warszawy zaliczyliście mocną wtopę ), jakoś dziwnym trafem nie uderzyła w Legię, czy seryjnie wygrywającą wtedy ligę krakowską Wisłę.

Zamiast konia wal Płoskonia, Kaczor Donald na Prezesa!

212

Post autor: 212 » 22.05.2018, 20:33

rajmund pisze:
Górnik grał w FINALE PUCHARU EUROPY z Manchester City styknie!!!!!skoñczcie już pierdolic kto lepszy
grał w finale Pucharu Zdobywców Pucharów.
Puchar Europy to byl odpowiednik dzisiejszej Ligi Mistrzów.

fajnie nie wiedzieć, co osiągnał swój klub :D

king

Post autor: king » 22.05.2018, 20:47

kivloff pisze:
22.05.2018, 20:25
@king
Ale ja się nie wypowiadam o jakieś tam prehistorii tylko o ostatnich kilku latach. Ten poznański ekshibicjonizm. o którym wspomniałem - nie przywiązuj do niego jakoś wagi, to tylko symbol. Nie żebym miał komuś imponować swoją liczbą wyjazdów ale paredziesiąt sztuk po Polsce jest, no i na podstawie mojej subiektywnej oceny - nigdzie poza Poznaniem tak nie ma, żeby przykładowo faki do autobusu nam słała cała rodzina, ojciec dzieci i matka. I to nie jakaś tam patologia z bloków socjalnych, tylko czyściutcy i pachnący ludzie grillujący sobie ze znajomymi na tarasie kilkuletniego szeregowca. Wejdziesz na ich forum - Legia i sędziowie, sędziowie i Legia (no ostatnio przyznaję - zarząd). Oprawa, transparenty - na smutno. No Adaś Miauczyński polskiej piłki. Z naszej perspektywy to nie jakiś jeden wypinacz tylko całokształt wygląda po prostu śmieszniej niż gdzie indziej. Ja ich kibicowsko ogólnie szanuję, no ale to ich "zaplecze" na pograniczu kibola i Janusza, no jest zabawne po prostu.

Nikt nigdzie nie pisał, że twórcami jesteśmy my. Grunt że skwierczy jak się napisze o 14 Mistrzostwach Legii, suficie i podłodze, eurowpierdolu czy boju o drugie miejsce. Mam nadzieję, że to się nie zmieni :D
I jeszcze raz powiem, z mistrzostwa każdy się cieszy, to normalne, nam niestety nie było dane. Cieszyłem się z PP, gier w pucharach, i najważniejsze, kiedy Zidane i spółka przegrali u nas. Waszych sukcesów można zazdrościć mniej lub bardziej. I mistrzostwa, i fety po nim, gratuluję szczerze. I będą pewnie kolejne w najbliższej przyszłości. A w pucharach, jak prywatnie większość, kibicuję każdej polskiej drużynie (a'propos Legii, dużo tego było, z najstarszych doskonale pamiętam boje z Sampdorią, gole Kowalczyka, czerwoną kartkę Szczęsnego czy płacz Manciniego).
Razi tylko megalomania. "Faki" czy "pokazywanie d***" i inne są wszędzie, w Warszawie też. Chluby to nie przynosi, ale ma miejsce wszędzie, i w Warszawie, i w Poznaniu, i w Katowicach, i w innych miastach.

RoyberpakaOdrodzenie

Post autor: RoyberpakaOdrodzenie » 22.05.2018, 20:51

212 pisze:
22.05.2018, 20:33
rajmund pisze:
grał w finale Pucharu Zdobywców Pucharów.
Puchar Europy to byl odpowiednik dzisiejszej Ligi Mistrzów.

fajnie nie wiedzieć, co osiągnał swój klub :D
Ty za to kuwa dobry jesteś...PEMK- to jest "stara LM,"... rajmundowi chodziło o jeden z Pucharów Europy(wtedy były trzy)
http://www.youtube.com/watch?v=BsUjr1qqdVw

mad22

Post autor: mad22 » 22.05.2018, 21:07

kivloff pisze:
22.05.2018, 17:41
Przed czym tu mieć pokorę? No pokaż panie Żabol jeden konkretny aspekt sportowy, którego klub Legia może zazdrościć Górnikowi. Spadku do I ligi? Awansu? Uratowanych w ostatniej kolejce pucharów? Które macie zresztą TYLKO I WYŁĄCZNIE DZIĘKI LEGII i naszemu zwycięstwu w PP i to Tobie by się przydało trochę pokory. Wykorzystywania potencjału kibicowskiego? A sorry, macie młodych polskich chłopaków - czyli jak Boniek ogłosi że Ekstraklasa od przyszłego sezonu będzie ograniczona do Polaków u-23 to będziemy się bać. Ponawiam pytanie: jak nie wierzysz mi na słowo to może potrzeba Ci linka do statystyk i wtedy uwierzysz. A z tym liściem to bym się nie rozpędzał, żeby się nie okazało że jednak nie ma Ci kto łapy rozbujać. :D
Myślę że zarówno Górnikowi jak i Ruchowi możecie w kwestii sportowej zazdrościć tego, że macie jednak "tylko" 13 mistrzów, a nie 14.
A już tylko Górnikowi grania w finale europejskiego pucharu.
Może jeszcze np. frekwencji, bo mimo że to wy biliście się o mistrza to Górnik miał ją wyższą mimo tego że bardzo dużo spotkań było rozegranych w piątek bądź poniedziałek (Legia miała takie spotkanie chociaż jedno?). W tej kwestii pokonał was oczywiście, standardowo jak co roku, również Lech.
A co do waszej przezajebistości to faktycznie zdobyliście 5 na 6 możliwych mistrzów od 2013 r. ale jak było wcześniej? Podrzucić wam tabelę czy jednak nie trzeba? Awansowaliście do LM, finansowo odskoczyliście o lata świetlne (tak przynajmniej powinno być) a jak zdobyliście mistrza w tym roku - mieliście 20pkt przewagi czy zdobyliście go w ostatniej kolejce? Tacy jesteście mega zajebiści, mistrzowie świata i okolic a gracie piach taki sam jak wszyscy.
Nie pisałbym tego posta bo nie lubię takiej dziecinnej wyliczanki ale to co odpier..ie w tym temacie na czele z niby poważnym Foxxem to szczyt błazeństwa. Troszkę pokory.

Gedania Gdansk

Post autor: Gedania Gdansk » 22.05.2018, 21:11

Beha pisze:
22.05.2018, 20:33
Gedania Gdansk pisze:
22.05.2018, 17:20
Sensi_ pisze:
22.05.2018, 14:39
wśród chóru oburzonych jest pewnie sporo małolatów więc wrzucam w formie ciekawostki, nie są to żadne prehistoryczne lata 90 tylko całkiem "świeży" temat w którym udział brało wielu waszych idoli:
[link]
Arka, Lech, Widzew, KSZO, Korona, Jagiellonia, Zagłębie, Piast to tylko część listy. Więc spójrzcie na swoje kluby i ich zgody zanim zaczniecie się pruć, że ktoś z Legii dostał zółtą a mógł czerwoną.

PS. a tu kwiatek najpiękniejszy..
Ale nikt z wyżej wymienionych klubów sie nie pruje tylko Wy jak Niepokalana Dziewica, sami kopacze Legii vide Szczesny mówili, że w '93 mecz był ustawiony. W PZPN wtedy rządził Wasz człowiek K. Górski i przyznał za Kuleszą, że był wałek. W '96 po meczu z Widzewem sami legioniści w rozmowach przyznawali, ze kopacze sprzedali wynik za "możliwość odejścia po sezonie"( czy jakos tak). Czasy teraźniejsze to juz inna bajka...
Wiec swoich kwiatków tez trochę macie.
Ale w czym widzisz problem ?
Umiesz czytać ze zrozumieniem?

Nikt nie neguje , że mecze były handlowane, zarówno przez sędziów, jak i kopaczy - nie było wtedy C+ i zagrywki widzieli ci, co wybrali się na stadiony - a frekwencje wtedy były mizerne - na Legię chodziło po 3-6 tyś ludzi przy średniej 15-18 tyś.

Powyższy wpis tyczył się raczej do młotków, którzy zarzucają kupowanie ostatnich tytułów MP, w czasach, gdzie służby baczniej zaczęły się interesować tematem korupcji w sporcie, jak i samym poczynaniom zawodników więcej kamer TV.

Afera utopiła kilka klubów, w tym Arkę (tak swoją drogą, to na ostatnim wyjeździe przed degradacją do Warszawy zaliczyliście mocną wtopę ), jakoś dziwnym trafem nie uderzyła w Legię, czy seryjnie wygrywającą wtedy ligę krakowską Wisłę.

Zamiast konia wal Płoskonia, Kaczor Donald na Prezesa!
Skoro tak chcesz się dojebac do tej liczby Arki na wyjeździe to chyba domyślasz się, że były wtedy inne priorytety, byliśmy zawieszeni w strukturach pzpn, większość nawet Wy mysleliscie, że mecz się nie odbędzie, protesty, itp. Ale właśnie to jest to, co kilka osób już pisalo. Jak wielkiej Legii coś się dzieje to wszyscy sztywniutko mają być, jak innym to Legia pierwsza do szydery/jebania. Tak czy inaczej do zobaczenia w połowie lipca mam nadzieję, że w lepszej liczbie niż w 2007.

Sensi_

Post autor: Sensi_ » 22.05.2018, 21:19

wręcz zżera nas zazdrość tak bardzo chcielibyśmy być Górnikiem. Albo Ruchem. I mieć ten finał sprzed stu lat. I frekwencje piątkową też.
mad22 pisze:
22.05.2018, 21:07
Podrzucić wam tabelę czy jednak nie trzeba?
trzeba. wyręczę Cię ..
[link]

mad22

Post autor: mad22 » 22.05.2018, 21:27

Sensi_ pisze:
22.05.2018, 21:19
wręcz zżera nas zazdrość tak bardzo chcielibyśmy być Górnikiem. Albo Ruchem. I mieć ten finał sprzed stu lat. I frekwencje piątkową też.
mad22 pisze:
trzeba. wyręczę Cię ..
[link]
Ja o kozie ty o wozie. Czytanie ze zrozumieniem ominąłeś w szkole? Wytłumaczę ci to łopatologicznie - pisałem o tabeli zdobytych mistrzów Polski. Finał nie był sprzed 100 lat tylko trochę później (teraz powinienem napisać w waszym stylu - "co boli, ma boleć, nigdy nam pod tym względem nie dorównacie, możecie sobie grać a i tak nigdy nie dojdziecie do finału, możecie sobie o tym tylko pomarzyć bo to my jesteśmy przezajebiści pod tym wzgledem", ale tak nie napiszę bo nie jestem takim zadufanym w sobie megalomanem) a o frekwencji pisałem na przestrzeni całego sezonu, nie tylko o piątkowej (i tutaj powinienem powtórzyć cytat).

king

Post autor: king » 22.05.2018, 21:33

Sensi_ pisze:
mad22 pisze:
trzeba. wyręczę Cię ..
[link]
tak, masz rację, jesteś "miszczem" 12. czy tam 18. raz. "Miszczem wszechczasów i innych galaktyk". Podziel się tylko swoją wiedzą, jeśli jesteś taki "the best", jak tego dokonałeś, spróbujemy iść Twoim śladem, "krulu warszafski".

Sensi_

Post autor: Sensi_ » 22.05.2018, 21:55

mad22 pisze:
22.05.2018, 21:27
Sensi_ pisze:
mad22 pisze:
trzeba. wyręczę Cię ..
[link]
Ja o kozie ty o wozie. Czytanie ze zrozumieniem ominąłeś w szkole? Wytłumaczę ci to łopatologicznie - pisałem o tabeli zdobytych mistrzów Polski. Finał nie był sprzed 100 lat tylko trochę później (teraz powinienem napisać w waszym stylu - "co boli, ma boleć, nigdy nam pod tym względem nie dorównacie, możecie sobie grać a i tak nigdy nie dojdziecie do finału, możecie sobie o tym tylko pomarzyć bo to my jesteśmy przezajebiści pod tym wzgledem", ale tak nie napiszę bo nie jestem takim zadufanym w sobie megalomanem) a o frekwencji pisałem na przestrzeni całego sezonu, nie tylko o piątkowej (i tutaj powinienem powtórzyć cytat).
lekka szydera a ty mi już swój post na czynniki pierwsze rozkładasz, nieźle :) Wbij sobie wreszcie do głowy, że to co nazywasz megalomanią to zwykła naturalna reakcja na poświęcony wasz czas naszemu skromnemu klubowi, cotygodniowe potrzeby walki z nami na różnych internetowych frontach, wmawianie sobie, że każdy sukces Legii to spisek PZPNu, sędziów i iluminatów, oprawy anty, jakieś żenujące flagi typu tirówka, czy inna stara.., i wielkie odpusty jak już uda się nam utrzec nosa na boisku. Jak mamy nie czuć się wyróżnieni ? :) Siedzisz tu i prowadzisz internetową walkę c*** wie o co, jakieś tabele chcesz mi wklejac, frekwencje wypominać. Ochłoń.

SaviAG

Post autor: SaviAG » 22.05.2018, 22:04

Zamknijcie już ten temat.
Piszę tu tylko w swoim imieniu.

mad22

Post autor: mad22 » 22.05.2018, 22:30

Sensi_ pisze:
22.05.2018, 21:55
mad22 pisze:
22.05.2018, 21:27
Sensi_ pisze:

trzeba. wyręczę Cię ..
[link]
lekka szydera a ty mi już swój post na czynniki pierwsze rozkładasz, nieźle :) Wbij sobie wreszcie do głowy, że to co nazywasz megalomanią to zwykła naturalna reakcja na poświęcony wasz czas naszemu skromnemu klubowi, cotygodniowe potrzeby walki z nami na różnych internetowych frontach, wmawianie sobie, że każdy sukces Legii to spisek PZPNu, sędziów i iluminatów, oprawy anty, jakieś żenujące flagi typu tirówka, czy inna stara.., i wielkie odpusty jak już uda się nam utrzec nosa na boisku. Jak mamy nie czuć się wyróżnieni ? :) Siedzisz tu i prowadzisz internetową walkę c*** wie o co, jakieś tabele chcesz mi wklejac, frekwencje wypominać. Ochłoń.
Aaa, to te wszystkie wasze posty w tym temacie to była lekka szydera. To sory, widzisz niezakumałem. Nie wiem dlaczego mam dziwne wrażenie że nie tylko ja.

Beha

Post autor: Beha » 22.05.2018, 22:31

king pisze:
22.05.2018, 21:33
Sensi_ pisze:
mad22 pisze:
trzeba. wyręczę Cię ..
[link]
tak, masz rację, jesteś "miszczem" 12. czy tam 18. raz. "Miszczem wszechczasów i innych galaktyk". Podziel się tylko swoją wiedzą, jeśli jesteś taki "the best", jak tego dokonałeś, spróbujemy iść Twoim śladem, "krulu warszafski".
Chłopie, dzieciakiem nie jesteś - w czym masz problem?
Legia zdobyła w nd 14-sty tytuł, inni napiszą 13, bo uznają tytuł odebrany i przyznany przy zielonym stoliku.
Napiszesz o korupcji, ale ciesząc się z sukcesów swego klubu (bo do końca lat 90-tych GieKSa byłą ligową czołowką) wspomnij Dziurowicza seniora oraz juniora.

Legia ma z czego się cieszyć, zdobyła dublet i tyle.
Nasza radość, uj nas obchodzi, czy wg. komisji k.net powinno to być 5, 10 czy 20 punktów przewagi.
Legia prowadzi w tabeli wszechczasów, od wojny nieprzerwalnie gra w najwyższej lidze, ma zdobytych najwięcej PP.

Czy megalomanią jest się z tego cieszyć? Nie.
Chyba po to się kibicuje - jedni mają to szczęście, ze przeżyją sukcesy swego klubu, inni nie.
Ja zaliczyłem kilka wyjazdów na GieKSę, gdzie swego czasu był najlepszy sektor dla gości w Polsce, gdzie wiecznie oglądaliśmy piłkarsko plecy innych (głownie Wisła Krąków), jeździło się dla przygód, sukcesów długo nie było.
Taki los kibica.

Jaśnie Pan

Post autor: Jaśnie Pan » 22.05.2018, 22:41

Nie jestem kibicem Legii ale szacunek im się należy czy za oprawy czy za MP. W Polsce nie oszukujmy się jedna z najlepszych ekip pod względem ultras i piłkarsko co pokazują na naszym podwórku. W kwestiach H się nie będę wypowiadał ale z całym szacunkiem kim jest przy nich taki Widzew, Górnik, i połowa ekstraklasy? Topowe ekipy H to Lech Lechia Legia Śląsk i długo nic kolejność przypadkowa. Możemy tu polemizować ale Legii nie ma nic do zarzucenia. Miłego wieczoru. Gdzieś na początku pisałem że wolałem żeby wygrał Lech i Jaga żebyście nie pierdolili brak obiektywizmu.

obiektywnyFAN

Post autor: obiektywnyFAN » 22.05.2018, 22:54

LegionKing pisze:
22.05.2018, 17:42
Teorie spiskowe najlepsze są bo sedziowie to tamto nikt waszym kopaczom nie kazał przejebać trzech meczy u siebie czy remisować na wyjazdach, ogólnie Wisłe Płock sędzia konkretnie przekręcił a może nie chcieli ich w LE? jakby to był mecz Legii dopiero było by gadane nawet na tym forum, a tak w ogóle runda zasadnicza Legia 19pkt a np Lech 5pkt tak więc Legia Mistrz :) a jeżeli chodzi o przegrane z pastuchami to Legia jeden sezon poprzedni zajebała no a reszta naszych wielkich zespołów wypruwała flaki cały sezon odpadała szybko czy to Cracovia czy inni jedynie Legia i Lech grały w grupach tak więc troche pokory pajace posezonowe ugrajcie choć 1/3 tego co Legia z Lechem w ostatnich latach a nie po rundzie wypad. Megalomanie szukajcie u siebie bo to nie my krzyczymy slogany "jesteśmy najlepsi" czy "wyjazdowo najlepsi" co do słoików praga północ południe mokotów ochota wola stare porządne Warszawskie dzielnice gdzie Legia była od przed wojny więc skończcie z tymi słoikami a najlepiej zakażcie przyjazdu ze swoich mieścin szczególnie z pod Łodzi do nas do roboty. Elo
Przecież Wisła Płock sama oddała puchary w meczu z Legią (2:3).

mad22

Post autor: mad22 » 22.05.2018, 22:57

Beha pisze:
22.05.2018, 22:31
king pisze:
Sensi_ pisze:

trzeba. wyręczę Cię ..
[link]
Legia zdobyła w nd 14-sty tytuł, inni napiszą 13, bo uznają tytuł odebrany i przyznany przy zielonym stoliku.
Napiszesz o korupcji, ale ciesząc się z sukcesów swego klubu (bo do końca lat 90-tych GieKSa byłą ligową czołowką) wspomnij Dziurowicza seniora oraz juniora.

Nasza radość, uj nas obchodzi, czy wg. komisji k.net powinno to być 5, 10 czy 20 punktów przewagi.
Legia prowadzi w tabeli wszechczasów, od wojny nieprzerwalnie gra w najwyższej lidze, ma zdobytych najwięcej PP.

Chyba po to się kibicuje - jedni mają to szczęście, ze przeżyją sukcesy swego klubu, inni nie.
Ja zaliczyłem kilka wyjazdów na GieKSę, gdzie swego czasu był najlepszy sektor dla gości w Polsce, gdzie wiecznie oglądaliśmy piłkarsko plecy innych (głownie Wisła Krąków), jeździło się dla przygód, sukcesów długo nie było.
Taki los kibica.
No i można w miarę normalnie napisać, można. Ale przeczytaj sobie wcześniejsze posty kolegów po szalu i porównaj. Tak szczerze to w ch..j wam zazdroszczę fety i dubletu - jak każdy - ale też gratuluję.

PS. Co do 14 tytułu to idąc tym tokiem rozumowania Legia ma dalej 13 a...Górnik 15, bo po roku 93 był jeszcze 94. Taki żart na podniesienie waszego ciśnienia.

ApokaLipsa

Post autor: ApokaLipsa » 22.05.2018, 22:58

bimbercolo pisze:
22.05.2018, 20:07
Taka mała ciekawostka z meczu Lech - Legia
https://zapodaj.net/84bee73e63104.jpg.html
Tak z ciekawości, co to za szalik?

Gratka

Post autor: Gratka » 22.05.2018, 23:06

Elana Toruń - GÓRNIK KONIN 20.05.2018

https://www.facebook.com/pg/fotomalpa/p ... 6498535171

Gerrarrd

Post autor: Gerrarrd » 22.05.2018, 23:32

Jaśnie Pan pisze:
22.05.2018, 22:41
Nie jestem kibicem Legii ale szacunek im się należy czy za oprawy czy za MP. W Polsce nie oszukujmy się jedna z najlepszych ekip pod względem ultras i piłkarsko co pokazują na naszym podwórku. W kwestiach H się nie będę wypowiadał ale z całym szacunkiem kim jest przy nich taki Widzew, Górnik, i połowa ekstraklasy? Topowe ekipy H to Lech Lechia Legia Śląsk i długo nic kolejność przypadkowa. Możemy tu polemizować ale Legii nie ma nic do zarzucenia. Miłego wieczoru. Gdzieś na początku pisałem że wolałem żeby wygrał Lech i Jaga żebyście nie pierdolili brak obiektywizmu.
jeszcze Arka i Wisła jak mawia klasyk ;)
0:40
https://www.youtube.com/watch?v=1QkYC-ks4os
Obrazek

king

Post autor: king » 22.05.2018, 23:33

Beha pisze:
22.05.2018, 22:31
king pisze:
Sensi_ pisze:

trzeba. wyręczę Cię ..
[link]

Taki los kibica.
zgadzam się z Tobą, z Twoimi kolegami po szalu nie do końca.

co do roli Dziurowiczów w sukcesach, właśnie dlatego mam zdanie, jakie mam, nie jest moją zasługą żaden sukces, a wolałbym "iść z duchem sportu"

sukcesem kibiców jest Wasza wojna z ITI, nasze wyrzucenie pseudoinwestora, walka Zawiszy z Osuchem, droga klubów łódzkich, reaktywacja Piasta, droga Lechii, czy Odry Wodzisław, z różnymi skutkami, i wiele innych w takim duchu.

;>

Post autor: ;> » 22.05.2018, 23:34

king pisze:
22.05.2018, 20:26
Chwalić to się możecie liczbami wyjazdowymi, jak komuś dacie po głowie, czy też wygraną wojna z ITI. Mistrzostwo, kolejne, i nie ostatnie, jest dzięki mądrej polityce właściciela i zarządu, a nie Was jednego z drugim, przynajmniej ostatnio.
Paradoks jest taki, że to właśnie ITI Legia zawdzięcza swoją (tfu) "wielkość". ITI przejęło Legię w 2004 roku, gdzie wcześniej w przeciągu 10 lat zdobyli mistrza tylko raz, Walter przez parę lat władował grube miliony i jaki efekt? Mistrz za mistrzem. Teraz tak naprawdę najpierw Leśny, a teraz Mioduski spijają piankę po ITI, bo wieloletnie ładowanie pieniędzy w trupa się opłaciło. A teraz ci wielcy fani chełpią się byciem najlepszym klubem w Polsce, miano którego zdobyli za pieniądze jednego z największych, jeśli nie największego wroga kibiców w Polsce...

Cuchulainn

Post autor: Cuchulainn » 23.05.2018, 00:07

O ku*** to jaki wy potraficie zrobić gnoj ze wszystkiego, wszędzie i zawsze jest tak komiczne, zaczęło się od ostatniej kolejki a skończyło na Warszawiaku który w 91 twierdził że nie jest Polakiem tylko Anglikiem Haha , pojebki kabareciarze :)
"And if we have to go alone
We'll go alone with pride"

SeniorSiarra

Post autor: SeniorSiarra » 23.05.2018, 01:00

A może ktoś z Zagłębia Sosnowiec lub Radomiaka odniesie się do 'szydery' megalomanów ze stolycy? Szczególnie o tym suficie było fajne.

kapitanJaszczuk

Post autor: kapitanJaszczuk » 23.05.2018, 01:38

ApokaLipsa pisze:
22.05.2018, 22:58
Tak z ciekawości, co to za szalik?
Lotnik Poznań

rajmund

Post autor: rajmund » 23.05.2018, 01:41

ŻAL DUPSKO ŚĆISKA,WARSZAWSKIE k*******.DOBROŁNOC

ApokaLipsa