Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

PierszePierdolnięcie

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: PierszePierdolnięcie »

Normalnie mam takie rzeczy w d****, ale akurat byłem tego dnia w Szczercowie i 3 stów to tam na pewno was nie było. Jak kręciłem się koło stadionu to myślałem sobie że nawet zgrabna liczba jak na mecz na zadupiu, praktycznie bez stadionu w IV lidze... jakieś 150 głów jest, może ciut więcej. Dzień później wchodzę na "Widzewtomy" a tam liczba... ok. 300.

Btw. Policji za to było od c****, nie wiem czego się oni spodziewali, Armagedonu chyba hehehe.
iparts.pl
1925

Post autor: 1925 »

Ene due rabe pisze:Kończę robotę o 17.....

Gdzie i o której mam się stawić ?
godzina 19:00 - Archikatedra Łódzka
Winkler

Post autor: Winkler »

jestesmywaszastolica pisze:
Winkler pisze:Złapany na granicy z Węgrami cudem uniknął później kary śmierci
To on przed wojną spierdolił z woja ?
Nie chcę rozpierdalać tematu bo w sumie nie tego on dotyczy, ale sam miałem okazję słyszeć jakieś opowieści dziwnej treści ze strony osób 50 lat wzwyż i łagodnie powiedziawszy to z rzeczywistością miały one nie wiele wspólnego.
w 1956 roku facet miał 20 lat.....
https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q= ... 5492,d.bGs
Temat zakończmy,tu nie mamy co się sprzeczać i jak sprawdzać...
filipmichal

Post autor: filipmichal »

Pytanie odnośnie Abramki (abramowskiego)
czy stanowi ona obecnie jakąś konkretną siłę? czy raczej zostały po niej tylko wspomnienia jako "niebezpieczna, mocna ulica" ?
Pamiętam jeszcze z lat 2001/02, owiana była niemal legendą, co najmniej druga limanka..., ale czy faktycznie była tam kiedyś jakaś 'sportowa' ekipa, czy raczej żulernia? i drugie pytanie apropo tej ulicy, czy miała ona kiedyś jakąś oficjalną flagę ŁKSu?, która zawisła na stadionie?

Przede wszystkim ciężko porównać Abramke do Limanki bo to ulica ktora ma chyba z 500 metrów.Choć ilosc dzieciaków czy młodzieży jak na tak mała ul moze kogos dziwić.Ktoś srednio rozgarniety domysli sie dlaczego tak jest.Nie chce sie wdawać w zbędne szczegóły a propos charakteru sportowego ludzi.Napisze tak.Klimat lat 90 jest tu mocno zakorzeniony i w momencie kiedy mamy "gości" wszyscy którzy utożsamiają sie z ŁKS i ULICĄ wiedzą co mają robić.Dzieje się tu coś praktycznie cały czas z racji położenia .Odwiedzają nas wrogowie z roznych części miasta więc tutaj bycie w ciaglej gotowosci jest normalne.Bywa roznia.Bywalo różnie.Spierdalalismy my.Spierdalali napastnicy.Nie wymagajmy tez cudów od ulicy z tak ograniczinym potencjałem.Napis przy graffiti "Sami przeciw wszystkim" doskonale oddaje sytuację w jakiej sa aktualnie mieszkańcy Abramki.Troche poza "głównym nurtem" troche według własnych zasad są i działają tu wierni kibice ŁKS-u.Działają na miare swoich możliwości.Bez porównania oczywiscie do np wspomnianej Limanki.To jakies dwa poziomy wyżej.Abramka może nie do końca bezpieczna za to bardzo klimatyczna i ciekawa.Miłość do ŁKS na szczęście przechodzi z pokolenia na pokolenie.Wiadomo ze z aktywnością mlodych w czasach dzisiejszych bywa różnie ale chyba tsunami nawet nie jest w stanie wyjebac stąd fanów ŁKS.

W latach 90 na Abramce mieszkało kilku kibiców Widzewa.To tak na fali sukcesów.Wszyscy sie ze wszystkimi znaja wiec nawet taka sytuacja byla tolerowana.Więcej.Na Abramce mieszkał gość który aktywnie udzielał się w ekipie sportowej wroga.Oczywiście też wszyscy go znali bo był kumplem z ulicy.Wspolne picie wódki i biesiady były normalka.Zażyłości z osobami ktore byly znanymi personami na ŁKS też na porzadku dziennym.Dziwne? Pewnie ze dziwne.Tak było.Takie były czasy.Taka ciekawostka.Sorry za chaotyczny post ale bardzo ciężko bez wdawania się w zbedne szczegóły(wiadomo dlaczego)napisac o tej ulicy i kibicach.To oczywiscie moje prywatne spojrzenie

Z racji tego że mieszkałem za małolata na Sienkiewce i chodziłem do sp 103 to znałem praktycznie wszystkich wariatów zarówno z ŁKS-u jak i Widzewa którzy mieszkali na Abramce. Co do gościa o którym piszesz to był jednym z tych co założyli DHW. Niestety chłopak nie żyje. Ogólnie to mocny bastion ŁKS-y i raczej nic tego nie zmieni. Chyba że wyburzą wszystkie kamienice i postawią TBSy (żart oczywiście).

Co do siły (H) tej ulicy to powiem tak, lata 98-02 chyba najlepsze sporo dobrych i charakternych wariatów. Później ekipa się trochę posypała. Teraz nie wiem jak jest, na pewno działają/wspomagają się z chłopakami z tyłów.

Szczerze to nie wiedziałem ze gosc nie żyje.Ekipa troche sie posypala to fakt.Przyczyny sa różne jak wszędzie.Faktem tez jest wspomaganie czy wspolne działanie z sąsiadami.Abramka nie ma silnych tradycji H.Tu raczej od zawsze "Jeden za wszystkich..." Stary klimat łódzkich ulic
To i ja dodam swoje trzy grosze
Na Abramce w latach 95r nie przypominam sobie żadnej ekipu Łksu - pojedyncze osoby chodziły na mecze. Na Widzew chodziliśmy grupą ok. 4 osób . ŚP pamięci Truta to nie nasza liga . Później jakoś SZ się wprowadził (nie pamiętam w którym roku ale nie mieszkał na Abramce od urodzenia). My swoją grupą zgarnialiśmy chłopaków z Fabrycznej - Palestyny i szliśmy Kilińskiego zgarniając jeszcze po drodze do Piłsudskiego parę osób.
Nie raz pamiętam jak za małolata Truta wracał z jednej strony a SZ z drugiej i słuchaliśmy ich opowieści , a potrafili się przekomarzać z dwie godziny. A to gdzie kto wpadł , kogo pogonili kto s********* a kto nie itd... Oczywiście bez żadnej napinki.
Nie raz w parku śpiewaliśmy Mistrzem polski jest Widzew a na drugi dzień razem wódę chlaliśmy.
Dopiero po śmierci M.T ŁKS zaczął dominować a rozwinął to wszystko SZ - takie jest moje obiektywne zdanie na ten temat.

Najlepsze czasy były kiedy (nie ważne o kluby) żaden obcy nie mógł wejść na ulice bez zaczepki. Zaraz musiał się meldować co tu robi i do kogo idzie . Jak były jakieś wjazdy na ulice to i tak stawiali się wszyscy razem.

Teraz na Abramce to sam ŁKS choć nie jest to jakaś liczna grupa, ale wierna. Większość chłopaków - młodzieży mieszkających na ulicy nie interesuje się piłką ale jakby co to zawsze staną za swoimi.
MW10

Post autor: MW10 »

To chyba kolego dawno się z Abramki wyprowadziłeś. Jak na tak krótką ulice, to grupa aktywna kibicowsko jest na prawdę okazała, a twierdzenie że młodzi nie kibicują ŁKS to szczyt fantazji. Nie chcę tutaj spinać tematu, ale Abramowskiego to ulica na której jestem kilka - kilkanaście razy w tygodniu, więc temat znam.
filipmichal

Post autor: filipmichal »

MW10 pisze:To chyba kolego dawno się z Abramki wyprowadziłeś. Jak na tak krótką ulice, to grupa aktywna kibicowsko jest na prawdę okazała, a twierdzenie że młodzi nie kibicują ŁKS to szczyt fantazji. Nie chcę tutaj spinać tematu, ale Abramowskiego to ulica na której jestem kilka - kilkanaście razy w tygodniu, więc temat znam.
Nie chodziło mi o to że nie kibicują ŁKS , tylko że nie wszyscy chodzą na mecze. Jak zapytasz się na Abramce za kim jest to odpowiedz będzie oczywista ale na stadionie był może raz albo wcale , a co niektórzy mają na to wyjebane.
asdasd

Post autor: asdasd »

Ale to nie dotyczy tylko Abramki ale całej Łodzi o ile nie całej Polski.
zar

Post autor: zar »

Te kosy wtedy na Retkini to był efekt desperacji ełkasieaków
Santa Marta

Post autor: Santa Marta »

Widzewa wtedy 60 osób,Łks 2-3 razy tyle...
Santa Marta

za cztero piętrowcem,na otwartej przestrzeni jak się pojawiliście i zaczeliście na nas biec było was na pewno 2 razy wiecej - mało ważne,główne starcie między blokami.Góra wiek wtedy z 20 lat.Sprzęt miał Łks i Widzew.
zar

Post autor: zar »

Jeśli chodzi o sprzęt to Łks był dobrze przygotowany.Widzew próbował ratować sytuację palikami jakie podpiera się młode drzewa
Wasteland

Post autor: Wasteland »

Mój pierwszy wyjazd:)Niezapomniany widok ochroniarza latającego z gazem wzdłuż ogrodzenia,dwie minuty później bez gazu z pizdą pod okiem.Raków miał wtedy ciepło na swoim stadionie.My mieliśmy ciepło po meczu pod stadionem.Jak psy zrobiły kocioł to leżałem ,po de mną jakieś dwie osoby a na mnie kolejne dwie.
Fanatycy Widzewa
Kontakt:

Post autor: Fanatycy Widzewa »

Widzew na zakazie w Piotrkowie
4:0

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Santa Marta

co do Rakowa,to pamiętam jak wysmarowali nam klatkę gównem krowim :)
za klatką kibelki tam też fajne rzeczy się działy.
Kaczor71

Post autor: Kaczor71 »

Byłem wtedy na prostej napierdalanka z Rakowem trwała od naszej klatki aż do końca prostej,raz do przodu raz do tyłu. Doszliśmy do końca trybuny wyganiajac po drodze 70 % procent ludzi na niej siedzącej. Nie wiem czy narożnik można zaliczyć jako podejście pod trybunę Raków ale ja tam byłem.
Łysy80

Post autor: Łysy80 »

Kaczor71 pisze:Byłem wtedy na prostej napierdalanka z Rakowem trwała od naszej klatki aż do końca prostej,raz do przodu raz do tyłu. Doszliśmy do końca trybuny wyganiajac po drodze 70 % procent ludzi na niej siedzącej. Nie wiem czy narożnik można zaliczyć jako podejście pod trybunę Raków ale ja tam byłem.
I o tym właśnie pisałem. Pozdrawiam kolege prosto z Zarzewa:)
Kaczor71

Post autor: Kaczor71 »

Ech Zarzewek,wtedy jedna z najlepszych ekip Widzewa,najlepsze moje lata tam spędziłem z wariata mi.
Kopiuj i wklej

Post autor: Kopiuj i wklej »

Sosnowiec (ten Łódzki) to kogoś fc ??
Fanatycy Widzewa
Kontakt:

Post autor: Fanatycy Widzewa »

Kopiuj i wklej pisze:Sosnowiec (ten Łódzki) to kogoś fc ??
może ktoś jeździ ale FC tam nie ma

===

12 słów o miłości

Obrazek
mms

Post autor: mms »

Jaka liczba widzów na Łks z Wartą Działoszyn?
ŁKS1908ŁKS

Post autor: ŁKS1908ŁKS »

taka jak na większości Waszych meczów w tamtej rundzie
Wasteland

Chyba miała być szydera ale trochę nie wyszło.Bliżej by było powiedzieć tyle ile średnio Widzewa na wyjazdach w tamtej rundzie.
Ene due rabe

Post autor: Ene due rabe »

Bliżej to by było powiedzieć że było nas tyle ile było ....
A ile dokładnie to sobie poszukajcie , kto szuka nie błądzi ;)

Stosując Wasz system powinniśmy sobie wpisać na fansy frekwencję 1000 osób i wbić lage w rzeczywistość , ale takie rzeczy to u Was a nie na ŁKSie ;)
1925

Post autor: 1925 »

pfuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu !!

WypuszczaMY powietrze ...... no to juuu i bez spinek bo temat zaczął normalnie żyć !!
Nivek

Post autor: Nivek »

Ene due rabe pisze:Bliżej to by było powiedzieć że było nas tyle ile było ....
A ile dokładnie to sobie poszukajcie , kto szuka nie błądzi ;)

Stosując Wasz system powinniśmy sobie wpisać na fansy frekwencję 1000 osób i wbić lage w rzeczywistość , ale takie rzeczy to u Was a nie na ŁKSie ;)
Złap się za obrzezanego i siedź cicho jak siedziałeś do tej pory parchu...
Krótkie pytanie o frekwencje a tu z waszej strony jakieś zagadki, podajcie oficjalną liczbę i po zbędnej polemice. Chyba że wam na tym zależy i zaraz odwrócicie kota ogonem ? I nie przytaczajmy frekwencji z innych lat tylko skupmy się na czasie obecnym. To jaka frekwencja u was ?
PanTuNieStał

Post autor: PanTuNieStał »

To pewnie nie na rękę Widzewiakom, ale jakby się któremuś chciało pogrzebać, to znajdzie źródło inspiracji swoich kolegów po szalu, heh.
No i po co to, nie na rękę jest również Łksiakom fakt że jak Widzew zaczął jako jeden z pierwszych klubów w Polsce wypuszczać wlepki to był przez nich wyśmiewany, gdy trend podchwyciła reszta ekip zaczęliście wypuszczać własne edycje, nie tak było?
Łysy80

Post autor: Łysy80 »

Zaczyna się na nowo.
Był spokój to się mms musiałeś spruć nie? Co Cie liczba ŁKSy interesuje? Wyjdź na ośke i zrób coś pożytecznego dla Widzewa.

Prawda jest taka że zarówno u Nas Jak i u sąsiadów będą jeszcze nie raz mecze ze słabą frekwencją, niestety ale gramy w ligach w jakich gramy i nic na to nie poradzimy. Moim zdaniem i tak tragedii nie ma więc po co się napinać i rozpier...ć temat.
adwokat

Post autor: adwokat »

Mmesik pilnuj swoj cyrk rozjebundo ok " nie to nie "hehe
Wasteland

Łksu na tym meczu tyle-
http://www.#.pl/sport/ ... ,18248326/
Nie trzeba było pytać skoro nie trzeba do policzenia kalkulatora.Zadowolony mms.
ps.adwokat znowu delegacja:)
adwokat

Post autor: adwokat »

a co chcesz mnie odwiedzić ? Niech kazdy trzyma sie swojego podwórka
cobytu

Post autor: cobytu »

mms ma prawo zadać pytanie w tej sutuacji.Sam bym zadał takie :)
mms

Post autor: mms »

Dzięki cobytu za odpowiedź, a pozostali możecie się dalej napinać.
Nurni F.

Post autor: Nurni F. »

Są już może jakieś zdjęcia ŁKSu z dzisiejszego wyjazdu do Nowego Dworu?
Tata psychopata

Post autor: Tata psychopata »

Chyba nie jest tak źle skoro co drugi ŁKS-iak na wyjeździe.
Biorąc pod uwagę ostatnią mizerną frekwencję z PP.
PanTuNieStał

Post autor: PanTuNieStał »

Rabe może pamięć mam lichą ale obiecałeś coś wyciągnąć z piwnicy,na każdym kroku robisz z gęby cholewe, a jeśli chodzi o frekwencje zarówno tą domową jak i wyjazdową to bacznie przyglądają się sobie wszystkie ekipy bo jest to jakiś ,chodź nie jedyny wyznacznik formy, ale jeśli jest to wstydliwy temat to fakt lepiej go nie poruszać o nic nie pytać może nikt nie zauważy, nie ma tak dobrze. Szkoda że w tych czasach można się zmobilizować dobrze na mecz układowicza bo wiadomo interesy, a olewać mecze własnej drużyny, to nie ma za wiele wspólnego z kibolstwem.
Radicaal

Post autor: Radicaal »

Niema to jak ludzie którzy zakłamują swoje liczby wyjazdowe i domowe dość bezczelnie,chętnie komentują liczby rywala.
Niema to jak ludzie którzy splamili swój honor nie raz i nie dwa,obnoszą się dalej z hasłem 'ludzie honoru'.
Ostatni edycja wlepek,również z tymże hasłem.Jestem z ŁKSu i to normalne że czuję dużą niechęć do Was,ale to jak zakłamaną ekipą jesteście,jak nie godną do używania hasła 'ludzie honoru' wie już chyba każde dziecko w Polsce.
EL 1910

Post autor: EL 1910 »

Jaki u nas kutas będziesz miał okazję przekonać się dzisiaj.
Co do frekwencji - czy to przypadkiem nie ty najwięcej szczękałeś o to jak to zawsze wy podajecie swoje liczby itp? Padło pytanie, jeden z nielicznych rozsądnych -Cobytu odpisał i koniec tematu. A ty jak frekwencja niewygodna to od razu wypisujesz ze nie nasza sprawa itp. Kolejny raz potwierdzasz ze masz rozdwojenie jaźni. Tyle czasu byl spokój w tym temacie - nie spierdolcie tego.
Ene due rabe

Post autor: Ene due rabe »

Więc piszmy o swoich klubach .
ODPOWIEDZ