Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
PierszePierdolnięcie
Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Normalnie mam takie rzeczy w d****, ale akurat byłem tego dnia w Szczercowie i 3 stów to tam na pewno was nie było. Jak kręciłem się koło stadionu to myślałem sobie że nawet zgrabna liczba jak na mecz na zadupiu, praktycznie bez stadionu w IV lidze... jakieś 150 głów jest, może ciut więcej. Dzień później wchodzę na "Widzewtomy" a tam liczba... ok. 300.
Btw. Policji za to było od c****, nie wiem czego się oni spodziewali, Armagedonu chyba hehehe.
Btw. Policji za to było od c****, nie wiem czego się oni spodziewali, Armagedonu chyba hehehe.
godzina 19:00 - Archikatedra ŁódzkaEne due rabe pisze:Kończę robotę o 17.....
Gdzie i o której mam się stawić ?
w 1956 roku facet miał 20 lat.....jestesmywaszastolica pisze:To on przed wojną spierdolił z woja ?Winkler pisze:Złapany na granicy z Węgrami cudem uniknął później kary śmierci
Nie chcę rozpierdalać tematu bo w sumie nie tego on dotyczy, ale sam miałem okazję słyszeć jakieś opowieści dziwnej treści ze strony osób 50 lat wzwyż i łagodnie powiedziawszy to z rzeczywistością miały one nie wiele wspólnego.
https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q= ... 5492,d.bGs
Temat zakończmy,tu nie mamy co się sprzeczać i jak sprawdzać...
-
filipmichal
To i ja dodam swoje trzy groszePytanie odnośnie Abramki (abramowskiego)
czy stanowi ona obecnie jakąś konkretną siłę? czy raczej zostały po niej tylko wspomnienia jako "niebezpieczna, mocna ulica" ?
Pamiętam jeszcze z lat 2001/02, owiana była niemal legendą, co najmniej druga limanka..., ale czy faktycznie była tam kiedyś jakaś 'sportowa' ekipa, czy raczej żulernia? i drugie pytanie apropo tej ulicy, czy miała ona kiedyś jakąś oficjalną flagę ŁKSu?, która zawisła na stadionie?
Przede wszystkim ciężko porównać Abramke do Limanki bo to ulica ktora ma chyba z 500 metrów.Choć ilosc dzieciaków czy młodzieży jak na tak mała ul moze kogos dziwić.Ktoś srednio rozgarniety domysli sie dlaczego tak jest.Nie chce sie wdawać w zbędne szczegóły a propos charakteru sportowego ludzi.Napisze tak.Klimat lat 90 jest tu mocno zakorzeniony i w momencie kiedy mamy "gości" wszyscy którzy utożsamiają sie z ŁKS i ULICĄ wiedzą co mają robić.Dzieje się tu coś praktycznie cały czas z racji położenia .Odwiedzają nas wrogowie z roznych części miasta więc tutaj bycie w ciaglej gotowosci jest normalne.Bywa roznia.Bywalo różnie.Spierdalalismy my.Spierdalali napastnicy.Nie wymagajmy tez cudów od ulicy z tak ograniczinym potencjałem.Napis przy graffiti "Sami przeciw wszystkim" doskonale oddaje sytuację w jakiej sa aktualnie mieszkańcy Abramki.Troche poza "głównym nurtem" troche według własnych zasad są i działają tu wierni kibice ŁKS-u.Działają na miare swoich możliwości.Bez porównania oczywiscie do np wspomnianej Limanki.To jakies dwa poziomy wyżej.Abramka może nie do końca bezpieczna za to bardzo klimatyczna i ciekawa.Miłość do ŁKS na szczęście przechodzi z pokolenia na pokolenie.Wiadomo ze z aktywnością mlodych w czasach dzisiejszych bywa różnie ale chyba tsunami nawet nie jest w stanie wyjebac stąd fanów ŁKS.
W latach 90 na Abramce mieszkało kilku kibiców Widzewa.To tak na fali sukcesów.Wszyscy sie ze wszystkimi znaja wiec nawet taka sytuacja byla tolerowana.Więcej.Na Abramce mieszkał gość który aktywnie udzielał się w ekipie sportowej wroga.Oczywiście też wszyscy go znali bo był kumplem z ulicy.Wspolne picie wódki i biesiady były normalka.Zażyłości z osobami ktore byly znanymi personami na ŁKS też na porzadku dziennym.Dziwne? Pewnie ze dziwne.Tak było.Takie były czasy.Taka ciekawostka.Sorry za chaotyczny post ale bardzo ciężko bez wdawania się w zbedne szczegóły(wiadomo dlaczego)napisac o tej ulicy i kibicach.To oczywiscie moje prywatne spojrzenie
Z racji tego że mieszkałem za małolata na Sienkiewce i chodziłem do sp 103 to znałem praktycznie wszystkich wariatów zarówno z ŁKS-u jak i Widzewa którzy mieszkali na Abramce. Co do gościa o którym piszesz to był jednym z tych co założyli DHW. Niestety chłopak nie żyje. Ogólnie to mocny bastion ŁKS-y i raczej nic tego nie zmieni. Chyba że wyburzą wszystkie kamienice i postawią TBSy (żart oczywiście).
Co do siły (H) tej ulicy to powiem tak, lata 98-02 chyba najlepsze sporo dobrych i charakternych wariatów. Później ekipa się trochę posypała. Teraz nie wiem jak jest, na pewno działają/wspomagają się z chłopakami z tyłów.
Szczerze to nie wiedziałem ze gosc nie żyje.Ekipa troche sie posypala to fakt.Przyczyny sa różne jak wszędzie.Faktem tez jest wspomaganie czy wspolne działanie z sąsiadami.Abramka nie ma silnych tradycji H.Tu raczej od zawsze "Jeden za wszystkich..." Stary klimat łódzkich ulic
Na Abramce w latach 95r nie przypominam sobie żadnej ekipu Łksu - pojedyncze osoby chodziły na mecze. Na Widzew chodziliśmy grupą ok. 4 osób . ŚP pamięci Truta to nie nasza liga . Później jakoś SZ się wprowadził (nie pamiętam w którym roku ale nie mieszkał na Abramce od urodzenia). My swoją grupą zgarnialiśmy chłopaków z Fabrycznej - Palestyny i szliśmy Kilińskiego zgarniając jeszcze po drodze do Piłsudskiego parę osób.
Nie raz pamiętam jak za małolata Truta wracał z jednej strony a SZ z drugiej i słuchaliśmy ich opowieści , a potrafili się przekomarzać z dwie godziny. A to gdzie kto wpadł , kogo pogonili kto s********* a kto nie itd... Oczywiście bez żadnej napinki.
Nie raz w parku śpiewaliśmy Mistrzem polski jest Widzew a na drugi dzień razem wódę chlaliśmy.
Dopiero po śmierci M.T ŁKS zaczął dominować a rozwinął to wszystko SZ - takie jest moje obiektywne zdanie na ten temat.
Najlepsze czasy były kiedy (nie ważne o kluby) żaden obcy nie mógł wejść na ulice bez zaczepki. Zaraz musiał się meldować co tu robi i do kogo idzie . Jak były jakieś wjazdy na ulice to i tak stawiali się wszyscy razem.
Teraz na Abramce to sam ŁKS choć nie jest to jakaś liczna grupa, ale wierna. Większość chłopaków - młodzieży mieszkających na ulicy nie interesuje się piłką ale jakby co to zawsze staną za swoimi.
To chyba kolego dawno się z Abramki wyprowadziłeś. Jak na tak krótką ulice, to grupa aktywna kibicowsko jest na prawdę okazała, a twierdzenie że młodzi nie kibicują ŁKS to szczyt fantazji. Nie chcę tutaj spinać tematu, ale Abramowskiego to ulica na której jestem kilka - kilkanaście razy w tygodniu, więc temat znam.
-
filipmichal
Nie chodziło mi o to że nie kibicują ŁKS , tylko że nie wszyscy chodzą na mecze. Jak zapytasz się na Abramce za kim jest to odpowiedz będzie oczywista ale na stadionie był może raz albo wcale , a co niektórzy mają na to wyjebane.MW10 pisze:To chyba kolego dawno się z Abramki wyprowadziłeś. Jak na tak krótką ulice, to grupa aktywna kibicowsko jest na prawdę okazała, a twierdzenie że młodzi nie kibicują ŁKS to szczyt fantazji. Nie chcę tutaj spinać tematu, ale Abramowskiego to ulica na której jestem kilka - kilkanaście razy w tygodniu, więc temat znam.
Ale to nie dotyczy tylko Abramki ale całej Łodzi o ile nie całej Polski.
Te kosy wtedy na Retkini to był efekt desperacji ełkasieaków
-
Santa Marta
Widzewa wtedy 60 osób,Łks 2-3 razy tyle...
-
Santa Marta
za cztero piętrowcem,na otwartej przestrzeni jak się pojawiliście i zaczeliście na nas biec było was na pewno 2 razy wiecej - mało ważne,główne starcie między blokami.Góra wiek wtedy z 20 lat.Sprzęt miał Łks i Widzew.
Jeśli chodzi o sprzęt to Łks był dobrze przygotowany.Widzew próbował ratować sytuację palikami jakie podpiera się młode drzewa
Mój pierwszy wyjazd:)Niezapomniany widok ochroniarza latającego z gazem wzdłuż ogrodzenia,dwie minuty później bez gazu z pizdą pod okiem.Raków miał wtedy ciepło na swoim stadionie.My mieliśmy ciepło po meczu pod stadionem.Jak psy zrobiły kocioł to leżałem ,po de mną jakieś dwie osoby a na mnie kolejne dwie.
-
Fanatycy Widzewa
- Kontakt:
Widzew na zakazie w Piotrkowie
4:0

4:0

-
Santa Marta
co do Rakowa,to pamiętam jak wysmarowali nam klatkę gównem krowim :)
za klatką kibelki tam też fajne rzeczy się działy.
za klatką kibelki tam też fajne rzeczy się działy.
Byłem wtedy na prostej napierdalanka z Rakowem trwała od naszej klatki aż do końca prostej,raz do przodu raz do tyłu. Doszliśmy do końca trybuny wyganiajac po drodze 70 % procent ludzi na niej siedzącej. Nie wiem czy narożnik można zaliczyć jako podejście pod trybunę Raków ale ja tam byłem.
I o tym właśnie pisałem. Pozdrawiam kolege prosto z Zarzewa:)Kaczor71 pisze:Byłem wtedy na prostej napierdalanka z Rakowem trwała od naszej klatki aż do końca prostej,raz do przodu raz do tyłu. Doszliśmy do końca trybuny wyganiajac po drodze 70 % procent ludzi na niej siedzącej. Nie wiem czy narożnik można zaliczyć jako podejście pod trybunę Raków ale ja tam byłem.
Ech Zarzewek,wtedy jedna z najlepszych ekip Widzewa,najlepsze moje lata tam spędziłem z wariata mi.
-
Fanatycy Widzewa
- Kontakt:
-
Kopiuj i wklej
Sosnowiec (ten Łódzki) to kogoś fc ??
-
Fanatycy Widzewa
- Kontakt:
może ktoś jeździ ale FC tam nie maKopiuj i wklej pisze:Sosnowiec (ten Łódzki) to kogoś fc ??
===
12 słów o miłości

Jaka liczba widzów na Łks z Wartą Działoszyn?
-
ŁKS1908ŁKS
taka jak na większości Waszych meczów w tamtej rundzie
Chyba miała być szydera ale trochę nie wyszło.Bliżej by było powiedzieć tyle ile średnio Widzewa na wyjazdach w tamtej rundzie.
-
Ene due rabe
Bliżej to by było powiedzieć że było nas tyle ile było ....
A ile dokładnie to sobie poszukajcie , kto szuka nie błądzi ;)
Stosując Wasz system powinniśmy sobie wpisać na fansy frekwencję 1000 osób i wbić lage w rzeczywistość , ale takie rzeczy to u Was a nie na ŁKSie ;)
Stosując Wasz system powinniśmy sobie wpisać na fansy frekwencję 1000 osób i wbić lage w rzeczywistość , ale takie rzeczy to u Was a nie na ŁKSie ;)
pfuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu !!
WypuszczaMY powietrze ...... no to juuu i bez spinek bo temat zaczął normalnie żyć !!
WypuszczaMY powietrze ...... no to juuu i bez spinek bo temat zaczął normalnie żyć !!
Złap się za obrzezanego i siedź cicho jak siedziałeś do tej pory parchu...Ene due rabe pisze:Bliżej to by było powiedzieć że było nas tyle ile było ....
Krótkie pytanie o frekwencje a tu z waszej strony jakieś zagadki, podajcie oficjalną liczbę i po zbędnej polemice. Chyba że wam na tym zależy i zaraz odwrócicie kota ogonem ? I nie przytaczajmy frekwencji z innych lat tylko skupmy się na czasie obecnym. To jaka frekwencja u was ?
-
PanTuNieStał
No i po co to, nie na rękę jest również Łksiakom fakt że jak Widzew zaczął jako jeden z pierwszych klubów w Polsce wypuszczać wlepki to był przez nich wyśmiewany, gdy trend podchwyciła reszta ekip zaczęliście wypuszczać własne edycje, nie tak było?To pewnie nie na rękę Widzewiakom, ale jakby się któremuś chciało pogrzebać, to znajdzie źródło inspiracji swoich kolegów po szalu, heh.
Zaczyna się na nowo.
Był spokój to się mms musiałeś spruć nie? Co Cie liczba ŁKSy interesuje? Wyjdź na ośke i zrób coś pożytecznego dla Widzewa.
Prawda jest taka że zarówno u Nas Jak i u sąsiadów będą jeszcze nie raz mecze ze słabą frekwencją, niestety ale gramy w ligach w jakich gramy i nic na to nie poradzimy. Moim zdaniem i tak tragedii nie ma więc po co się napinać i rozpier...ć temat.
Był spokój to się mms musiałeś spruć nie? Co Cie liczba ŁKSy interesuje? Wyjdź na ośke i zrób coś pożytecznego dla Widzewa.
Prawda jest taka że zarówno u Nas Jak i u sąsiadów będą jeszcze nie raz mecze ze słabą frekwencją, niestety ale gramy w ligach w jakich gramy i nic na to nie poradzimy. Moim zdaniem i tak tragedii nie ma więc po co się napinać i rozpier...ć temat.
Mmesik pilnuj swoj cyrk rozjebundo ok " nie to nie "hehe
Łksu na tym meczu tyle-
http://www.#.pl/sport/ ... ,18248326/
Nie trzeba było pytać skoro nie trzeba do policzenia kalkulatora.Zadowolony mms.
ps.adwokat znowu delegacja:)
http://www.#.pl/sport/ ... ,18248326/
Nie trzeba było pytać skoro nie trzeba do policzenia kalkulatora.Zadowolony mms.
ps.adwokat znowu delegacja:)
a co chcesz mnie odwiedzić ? Niech kazdy trzyma sie swojego podwórka
mms ma prawo zadać pytanie w tej sutuacji.Sam bym zadał takie :)
Dzięki cobytu za odpowiedź, a pozostali możecie się dalej napinać.
Są już może jakieś zdjęcia ŁKSu z dzisiejszego wyjazdu do Nowego Dworu?
-
Tata psychopata
Chyba nie jest tak źle skoro co drugi ŁKS-iak na wyjeździe.
Biorąc pod uwagę ostatnią mizerną frekwencję z PP.
Biorąc pod uwagę ostatnią mizerną frekwencję z PP.
-
PanTuNieStał
Rabe może pamięć mam lichą ale obiecałeś coś wyciągnąć z piwnicy,na każdym kroku robisz z gęby cholewe, a jeśli chodzi o frekwencje zarówno tą domową jak i wyjazdową to bacznie przyglądają się sobie wszystkie ekipy bo jest to jakiś ,chodź nie jedyny wyznacznik formy, ale jeśli jest to wstydliwy temat to fakt lepiej go nie poruszać o nic nie pytać może nikt nie zauważy, nie ma tak dobrze. Szkoda że w tych czasach można się zmobilizować dobrze na mecz układowicza bo wiadomo interesy, a olewać mecze własnej drużyny, to nie ma za wiele wspólnego z kibolstwem.
Niema to jak ludzie którzy zakłamują swoje liczby wyjazdowe i domowe dość bezczelnie,chętnie komentują liczby rywala.
Niema to jak ludzie którzy splamili swój honor nie raz i nie dwa,obnoszą się dalej z hasłem 'ludzie honoru'.
Ostatni edycja wlepek,również z tymże hasłem.Jestem z ŁKSu i to normalne że czuję dużą niechęć do Was,ale to jak zakłamaną ekipą jesteście,jak nie godną do używania hasła 'ludzie honoru' wie już chyba każde dziecko w Polsce.
Niema to jak ludzie którzy splamili swój honor nie raz i nie dwa,obnoszą się dalej z hasłem 'ludzie honoru'.
Ostatni edycja wlepek,również z tymże hasłem.Jestem z ŁKSu i to normalne że czuję dużą niechęć do Was,ale to jak zakłamaną ekipą jesteście,jak nie godną do używania hasła 'ludzie honoru' wie już chyba każde dziecko w Polsce.
Jaki u nas kutas będziesz miał okazję przekonać się dzisiaj.
Co do frekwencji - czy to przypadkiem nie ty najwięcej szczękałeś o to jak to zawsze wy podajecie swoje liczby itp? Padło pytanie, jeden z nielicznych rozsądnych -Cobytu odpisał i koniec tematu. A ty jak frekwencja niewygodna to od razu wypisujesz ze nie nasza sprawa itp. Kolejny raz potwierdzasz ze masz rozdwojenie jaźni. Tyle czasu byl spokój w tym temacie - nie spierdolcie tego.
Co do frekwencji - czy to przypadkiem nie ty najwięcej szczękałeś o to jak to zawsze wy podajecie swoje liczby itp? Padło pytanie, jeden z nielicznych rozsądnych -Cobytu odpisał i koniec tematu. A ty jak frekwencja niewygodna to od razu wypisujesz ze nie nasza sprawa itp. Kolejny raz potwierdzasz ze masz rozdwojenie jaźni. Tyle czasu byl spokój w tym temacie - nie spierdolcie tego.
-
Ene due rabe
Więc piszmy o swoich klubach .