Kibice w UK

Informacje ze światowych trybun

Moderator: Automoderation

ODPOWIEDZ
lika
Kontakt:

Post autor: lika »

Y. pisze: Co ciekawe Aldershot to jedna z nielicznych ekip majacych jako takie pojecie o ruchu ultras i tworzaca mlyn podobny do tych jakie widzimy w Polsce (flagi na plocie, machajki).
Właśnie, jak to na wyspach ma się sprawa z flagami na płocie (wiem, płotów nie posiadają)? Nie widać ich podczas transmisji telewizyjnych, a jeśli chodzi o wyprawy w głab Europy to w sektorach wiszą przede wszystkim angielki.. :roll:
iparts.pl
D

Post autor: D »

Everton : Fulham 4 :1

Doping Evertonu cienki trybuny ożywiły sie dopiero przy wyniku 4 :1 czasami cos tam krzykneli ale to byl moment a szkoda bo fajnie slychac przy takim stadionie.
Fulham o wiele lepiej dopingowali prawie caly czas ale jak padla 3 bramka to przycichli.Nie wiem ilu ich bylo dokladnie bo siedzieli na dolnej trybunie ale pokazali sie o wiele lepiej moim zdaniem

Obrazek

Fulham
Obrazek
OldTown

Post autor: OldTown »

Ja mam takie pytanko odnośnie Arsenalu, jak sie u nich przedstawia sytuacja, słyszał może ktoś o jakiś ich "akcjach" poza boiskowych, czy dobrze jeżdżą na wyjazdy?
Madball

Post autor: Madball »

Tak i pewnie ci fani z WHU naopowiadali ci ze Chelsea to lamusy i tylko do bicia sie nadają.
OldTown

Post autor: OldTown »

Co do Tottenhamu to zgoda, ponoć taka charakterna mocno londyńska ekipa. Jeśli chodzi o Arsenal różne słyszałem opinie, bo nie można sie kierować tym co widzimy na Emirates Stadium gdzie 3/4 to turyści i przypadkowi ludzie. Ciekawi mnie, czy ktoś z obecnie przebywających na Wyspach słyszał coś na temat Coventry City?
weasel

Post autor: weasel »

ktos (mam na mysli kibicow West Ham) wybiera sie moze na wyjazd do Wigan?
PsycholGKS

Post autor: PsycholGKS »

Ktoś wspominał o wyjazdach Polaków do Millwall, padł nawet konkret, że to LP. Może coś więcej na ten temat?
Holba

Post autor: Holba »

Danie(L) ktos Ci bzdur nagadal na temat Chelsea. pzdr
Zaglebiak21

Post autor: Zaglebiak21 »

Nie no Panowie :lol: Hehe my jestesmy na miejscu w Londynie ale nic nie mamy pojecia o temacie nawet mimo to ze chodzimy na mecze ;) Kolega Daniel wie od nas wszystko lepiej :lol: A czy wogole byles kiedy w Londynie? Znasz wogole na tyle angielski zeby z kims z Anglii konwersowac na tematy chuliganskie? czy moze po prostu lecisz na opinii kolegow?
hehe my sie tam nic nie znamy wiec nie ma co tlumaczyc koledze jak jest;)
Holba

Danie(L) nikt nie mowi ze WHU to lamusy, tylko to, ze bzdura jest opinia na temat Chelsea.

Wesolych Swiat
al capone

Post autor: al capone »

nie ma co oceniac ktorzy to lamusy ktorzy nie. raz dobry dzien ma Chelsea a raz WHU
charcerzyk

Post autor: charcerzyk »

Dla zainteresowanych Saganowski and Rasiak in Southampton

Poza tym mam pytanie. jak najlatwiej zdobyc bilety na Chelsea lub Arsenal?
JoJO-Uk
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: JoJO-Uk »

PsycholGKS pisze:Ktoś wspominał o wyjazdach Polaków do Millwall, padł nawet konkret, że to LP. Może coś więcej na ten temat?
No o LP nie slyszalem ale wiem ze duzo Lechii jezdzi na Millwall ode mnie z miasta jezdzi gosciu i w Londynie tez jest zgrabna paczka jezdzaca na mecze
K_JB

Post autor: K_JB »

Przy ocenie Chelsea niech nikogo nie zgubi ocenianie ekipy po tym jak sie ich widzialo na stadionie lub w TV , klub stal sie komercyjny ceny biletow poszly strasznie w gore i lads odpuscili sobie w wiekszosci chodzenie na mecze.
Przynajmniej tak twierdzi moj kolega z pracy fan Liverpoolu :wink:
Jakos pare tygodni temu byl wywiad z jednaz wazniejszych osob w Chelsea i opisywal cala sytuacje co i jak.

A ja mam pytanie czy chodzi ktos na Leeds ??
Peter McCalister ojciec
ban

Post autor: Peter McCalister ojciec »

Czy jest jakaś strona z liczbami wyjazdowymi w Anglii ??? Albo jakieś forum ala kibice.net ?

Edit ///

Znalazłem niektóre liczby fanów Luton Town. Jeżdżą średnio ale patrząc na ich frekwencje u siebie jest nieźle.
150 - 1000 osób.
Podobno w Liverpoolu na Evertonie było ich ponad 2,000.
Frekwencja u nich max. 10000. Są niezłą ekipą mimo ze niezbyt liczną jak na angielskie warunki.
BoloJang

Post autor: BoloJang »

Ma ktos moze jakiegos linka gdzie uwidoczniona jest ta burda wyzej opisywana :D
Rob1974

Post autor: Rob1974 »

Danie(L) pisze:Kolego jak bys chciał wiedziec widziałem te ekipy na zywo i byłem w Angli długi czas i przekonałem sie kto tam jest najlepszy a kto najgorszy.A rozmawiałem z osobami ktore tam mieszkaja i to nie jakies pikniki tylko kibice z dobrym starzem kibicowskim.Jezeli sie niezgadzasz to juz twoj problem ja tak uwazam.Pozdrawiam
A w czym niby kibice Liverpoolu są lepsi od fanów Evertonu.
hwdp-

Post autor: hwdp- »

moim zdaniem ta dyskusja i polemika nie ma sensu,tak naprawde zaden z nas nie wie jaki potencjal drzemie w danych ekipach!mysle ze sami angole nie wiedza dokladnie kto tak naprawde rozdaje karty na scenie hools w Anglii,poprostu ciezko teraz rozwinac skrzydla ( zakazy,nakazy i pojebane prawo),ogranicza pokazanie swych sil!! to moje zdanie ,pozdrawiam!
noonelikesus

Post autor: noonelikesus »

PsycholGKS pisze:Ktoś wspominał o wyjazdach Polaków do Millwall, padł nawet konkret, że to LP. Może coś więcej na ten temat?
Mam 31 zaliczonych wyjazdow na Millwall i kilka razy spotkalem chlopakow z Lechii G. Sa to wyjazdy zaliczone w ostatnich 2 sezonach. Jakis liczniejszych grupek z Polski nie widzialem. Od pewnego czasu lekko zawieszone jezdzenie ze wzgledu na prace ale w tym sezonie jeszcze chce pojechac do Huddersfield. Pozdrawiam

ps. nie jestem z Lecha 8)
RR 1905

Post autor: RR 1905 »

przebywa ktos może aktualnie w watford
Mumin87

Post autor: Mumin87 »

A wie ktoś jak wyglada sytuacja z ekipą Liverpoolu???
noonelikesus

Wie ktos cos wiecej na temat zajsc przed meczem ManU? W sky news pokazywali starcia z policja. Byl ktos tam na miejscu?
noonelikesus

Danie(L) pisze:Dalej sie trzymam ze sa lamusami ale w tych ekipach znajdzie sie kilku kozaków.Ale znajdzie sie tez wiecej lamusow i dlatego wiekszosc awantur przegrywaja l.Ostatnio WHU wpadł do pabu Millwall.
Mozesz podac jakies konkrety co do tej akcji Whu... gdzie i kiedy? wczoraj rozmawialem z jednym z chlopakow z ekipy Millwall i nic mu na ten temat nie wiadomo.
Peter McCalister ojciec
ban

Post autor: Peter McCalister ojciec »

Ruczaj-AJ pisze:RR 1905
przebywa ktos może aktualnie w watford
.

Tak ;)
Chodzisz na Watford ? Mógłbyś coś napisać o nich :)
Albo o innych ekipach jeżeli byłeś na innych stadionach
Holba

jeszcze taka ciekawostka z jednej z gazet.

Przed meczem Man U. z Roma pojawila sie grupa 40 osob Niepowiazana z Man U. swiadkowie mowili ze poslugiwali sie perfekcyjnym angielskim :) sugerujac ze byli to mob-to-rent (u nas bysmy powiedzieli pewnie ludzie z miasta ;) ), ubrani byli wszyscy na czarno. Dazyli do starcia, ale policja nie pozwolila :) kilka aresztowan.

pzdr
(L)ictre

Post autor: (L)ictre »

z kim mieli doczynienia Tb Lechia i Wisła w parku saskim 99r. ? chodzi mi z jakimi angielskimi ekipami doszło do walki ?
Kibic PB

Post autor: Kibic PB »

Mam pytanie do osób w Anglii ( ja tam nigdy nie byłem ) ...

chodzi mi o to że w Londynie jest co najmniej 8 dobrych/ znanych drużyn (Chelsea, Arsenal, Totenham, WHU, QPR, Fulham, Charlton, Millwal, Crystal Palace, kiedyś jeszcze Wimbledon ... może jeszcze jakieś inne .... Londyn jest pewnie bardzo dużym miastem ale jak to jest poukładane kibicowskio że na te wszystkie drużyny chodzi od 60 do 20 tyś ludzi... Tam się kibicuje dzielnicami ??? czy może jakieś subkultury mają swój klub ??? albo np. kolorowi ??? czy może tak że przedmieścia za kimś a centum za kimś innym, a może robotnicy za kimś a wykształciuchy za kimś innym ...

napiszcie jakoś szerzej bo zawsze mnie to interesowało.

Za odpowiedź bardzo dziękuję i pozdrawiam emigrantów.
KoKs

Post autor: KoKs »

Witam wszystkich
Mam pytanie przedewszystkim do tych co na codzien mieszkają w Anglii. Chciałem sie wybrac na jakiś półfinał LM do Liverpoolu lub Londynu, tylko jak wygląda sytuacja z biletami, bo niestety obawaim sie ze niemozliwe bedzie ich zdobycie ?
Będe bardzo wdzieczny za odpowiedz
Pozdro
ODPOWIEDZ