DK08 pisze:Targowsa, Pomorska i część Kilińskiego, rzeczywiście Widzew, ale chyba kolego zapominasz że większość ulic na wschód od Kilińskiego, opanowane są przez ŁKS, w tym Zachodnia, Wschodnia, Struga, Zielona, Zamenhoffa, itd aż do samego rynku Górniak (w sumie kawałek przed rynkiem zaczyna się mieszać, i zaczyna się także inny podział administracyjny).
Kolego nie chce sie wpierdalac ale mieszkam na Śródmieściu 10 lat i napisales to wytluszczone przeze mnie zdanie jakby to bylo pol Łodzi... a moze warto zaznaczyć nie mieszkajacym w Łodzi ze Śródmieście w tamtą strone to po pierwsze na Zachód od Kilińskiego, a nie na wschod jak podales, bo chyba to Twoje przejezyczenie skoro wymieniasz ulice Wschodnia, Zachodnia i nawet Zieloną, czy Zamenhoffa, a po drugie rozmawiamy o malej czesci (terytorialnie, nie wiem jak ludnosciowo) malej dzielnicy bo Łódzkie Śródmiescie terytorialnie jest mala dzielnica w porownaniu z innymi...
inna kwestia ze Zamenhoffa czy Struga faktycznie zaczynaja sie na Śródmieściu (od Petryny na Zachód!) i idą przez Środmieście przez całe dwie przecznice, czyli w tym wypadku jakieś... ku*** 200 metrów!? w tym Saspol, Milion sklepów, Stokrotka i pare innych... a dalej na Polesiu to ja nie wiem bo nie mieszkam, nie przebywam, moze macie dobra ekipe, choc nie twierdze tez ze na Srodmiesciu nie macie, ze na tych 200 metrach ulicy nie moze byc dobrej i zgrabnej bandy, ale takie pisanie, dla mnie jest troche wiesz... naciaganiem... pod tych ktorzy Łodzi nie znają...
i te ulice ktore tak szumnie wymieniasz to,
nie wszedzie oczywiscie, ale wiecej instytucji, firm, bankow gdzieniegdzie niz normalnej mieszkaniowki, moze jakbys napisal ze Wlokienka, Czesc Tuwima (zwlaszcza na Zachod od Kilina), Wschodnia, Czesc Polnocnej, to bym Ci przyznal racje, a tak troche mi sie zdaje ze zalatuje swiadomie czy nie propaganda z Twojej strony. Tymbardziej, ze za szumnie przez Ciebie wymieniona ulica Zachodnia niemalże co podkreslam bo sie ktos zaraz do mnie dojebie, ze nie na Zachodniej a uliczke dalej (80 metrow dalej jakos na Wolczanskiej jesli sie nie myle) konczy sie kolego Srodmiescie i zaczyna Wasz mocny bastion czyli Polesie (zwlaszcza Stare Polesie) a to juz inna dzielnica...
a w strone Górniaka idąc umownie wzdluz Waszych terenów na poludnie jest wlasnie Manhattan, czy pozniej Tyły o ktorych z ust Widzewiakow padlo nawet ze to Wasze tereny (choc Manhattan jest kibicowsko ogolnie slaby i tez troche wymieszany, w porownaniu z Tyłami, ktore sa Wasze bezsprzecznie) wiec to tez nie jest jakies niewiadomo co jesli chodzi o liczbe ludnosci czy tez powierzchnie, co moze troche z Twojego postu wynikac dla kogos kto tego miasta i jego podzialu administracyjnego za dobrze nie zna...