Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Porto.Tekila
Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Ehhh ci internetowi wojownicy.Przydało by się jeszcze zdięcie jakiegoś spalonego samochodu z Francji.Wstawić odpowiednią rejestrację i będzie git.
-
Krystianek_94
Lech i ŁKS bohatersko zniszczyli kible na stadionie Widzewa.
Straszne , kibelki popsuli i płacz .
-
zdeptany trawnik
A w imię czego ? Piłka nożna dla kibiców tak ? Brawo właśnie pozbawiliscie wyjazdu Na mecz Górnik , Motor i być może Lechię a sami też dostaniecie bana na kilka wyjazdów .... Piłka nożna dla kibiców 👌😂😂😂
-
ZamknijDrzwi
Piłka nożna dla kibiców? To hasło nie dla widzewiaka. Boją się wpuścić ŁKS.
Od dawna mówiłem, że na Widzewie ruch kibicowski przestaje istnieć i nie mówię tu o ultrasach, bo robotę robią dobrą. Chodzi mi dokładniej, że do powiedzenia mają więcej pikniki. Ludzie się cieszą, że derbowy rywal nie jest wpuszczony. Wszędzie płaczą o rozjebanym kiblu. Dodatkowo udostępniają gdzie się da, że ŁKS jeździ po mieście. Przypomina mi sie oprawa, która do tej pory jest aktualna.
Rts konfidenci z aparatem
Od dawna mówiłem, że na Widzewie ruch kibicowski przestaje istnieć i nie mówię tu o ultrasach, bo robotę robią dobrą. Chodzi mi dokładniej, że do powiedzenia mają więcej pikniki. Ludzie się cieszą, że derbowy rywal nie jest wpuszczony. Wszędzie płaczą o rozjebanym kiblu. Dodatkowo udostępniają gdzie się da, że ŁKS jeździ po mieście. Przypomina mi sie oprawa, która do tej pory jest aktualna.
-
Porto.Tekila
Tak działa internet.Robi dzieciakom gówno z mózgu.Pelikany łykają wszystko co im pod dziób podstawią.😶
-
oldies years
Od dawna to ruchasz kury u siebie na wsi..ZamknijDrzwi pisze: 08.03.2026, 16:05 Piłka nożna dla kibiców? To hasło nie dla widzewiaka. Boją się wpuścić ŁKS.
a po pierwsze, tak debilu, boją się wpuścić Łks..tylko czego się boją wedle twojego ptasiego móżdżku, skoro żadnej zadymy nie było od lat nigdzie na stadionie w Łodzi, w sensie bezpośredniego starcia..? no czego się boją..? dawaj, pisz..
po drugie, ile razy w ciągu 50 lat Łks nie był wpuszczany na derby, a ile razy Widzew na Łks..? Bo tak się składa, że większość derbów, właśnie od około 50 lat widziałem. Dawaj, pisz... Może się coś dowiemy..
a że piknikom się coś nie podoba? wszędzie są pikniki, tacy sami. od lat Łks robi bydło, bo inaczej nie umie, korzysta z wizyt zgód, Lecha, Tychów, za każdym razem jest tak samo - rozpierdolone kible, umywalki, ukradzione kiełbasy i musztardy. Fajnie, nie? Szacunek nie? Piknik ma być zachwycony, bo tobie się tak wydaje.
po trzecie - faktycznie ruch kibicowski na Widzewie przestaje istnieć. Od 5 ligi pełen stadion do dzisiaj bez względu na wszystko.
no i po co tu się wpisujesz dziecioku..? wracaj na forum swojej wiochy, a konfidenta z aparartem se w rozporku poszukaj.
-
Jan Barbados
ŁKS wam rozjebał doszczętnie wszystkie łazienki i toalety, robiąc to z zewnątrz obiektu, tacy niesamowici jesteśmy. A w kanalizacji grzebaliśmy po prostu dlatego, źe właśnie tam poza stadionem najłatwiej was pierdzewiaki znaleźć.
A nie dlatego , że 90% waszej bazy kibicowskiej to menele ?
-
ZamknijDrzwi
oldies years pisze: 08.03.2026, 19:27Od dawna to ruchasz kury u siebie na wsi..ZamknijDrzwi pisze: 08.03.2026, 16:05 Piłka nożna dla kibiców? To hasło nie dla widzewiaka. Boją się wpuścić ŁKS.
a po pierwsze, tak debilu, boją się wpuścić Łks..tylko czego się boją wedle twojego ptasiego móżdżku, skoro żadnej zadymy nie było od lat nigdzie na stadionie w Łodzi, w sensie bezpośredniego starcia..? no czego się boją..? dawaj, pisz..
po drugie, ile razy w ciągu 50 lat Łks nie był wpuszczany na derby, a ile razy Widzew na Łks..? Bo tak się składa, że większość derbów, właśnie od około 50 lat widziałem. Dawaj, pisz... Może się coś dowiemy..
a że piknikom się coś nie podoba? wszędzie są pikniki, tacy sami. od lat Łks robi bydło, bo inaczej nie umie, korzysta z wizyt zgód, Lecha, Tychów, za każdym razem jest tak samo - rozpierdolone kible, umywalki, ukradzione kiełbasy i musztardy. Fajnie, nie? Szacunek nie? Piknik ma być zachwycony, bo tobie się tak wydaje.
po trzecie - faktycznie ruch kibicowski na Widzewie przestaje istnieć. Od 5 ligi pełen stadion do dzisiaj bez względu na wszystko.
no i po co tu się wpisujesz dziecioku..? wracaj na forum swojej wiochy, a konfidenta z aparartem se w rozporku poszukaj.
Gościu, bo wdech i wydech, bo Ci pikawka stanie. W sumie to w tym wieku to chyba jedyne co Ci może stanąć. Skoro masz już ponad 50 lat to zamiast udzielać się tutaj to zacznij składać wniosek o turnus w sanatorium.
Odniosę się do tego w małym stopniu co napisałeś.
ŁKS podjeżdża pod stadion, ochrona na wniosek klubu i kibiców zamyka nam bramy pod nosem. Ludzi którzy zakupili bilety i byli na liście nie mogą wejść ? Klub nagłaśnia gdzie może zdjęcia rozjebanych kibli by pokazać jacy są pokrzywdzeni, a wasi kibice udostępniają gdzie się da i piszą że my jesteśmy ble, a powinni zamknąć mordę i siedzieć cicho. Powiedz mi jak byliście u Nas ktoś wrzucił foto co zrobiliście u Nas na stadionie ? Popatrz ile takich sytuacji w derbowych meczach jest, a potem się wypowiadaj.
against modern football.
Ale wiesz że ruch kibicowski to nie to samo co zapełnić stadion piknikami którzy biją brawo jak wjeżdżają psy? 😂oldies years pisze: 08.03.2026, 19:27Od dawna to ruchasz kury u siebie na wsi..ZamknijDrzwi pisze: 08.03.2026, 16:05 Piłka nożna dla kibiców? To hasło nie dla widzewiaka. Boją się wpuścić ŁKS.
HISTORIA NIE KŁAMIE, RODOWICI ŁODZIANIE!
Ja pierdziele Widzew c mecz komplet wyjazdy jedne z najliczniejszych oprawy fajne młyn naboru do ostatniego miejsca i jakiś dzban pisze że tam ruch kibicowski upada.to w takim razie gdzie masz ten ruch kibicowski na Płocku Radomiaku czy może Piaście czy Tyskich??????
Jak się niektórych czyta to naprawdę człowiek zastanawia sieczy tu niektórzy są po szkole podstawowej
Jak się niektórych czyta to naprawdę człowiek zastanawia sieczy tu niektórzy są po szkole podstawowej
Zapomniałeś o ŁKS.Bagio333 pisze: 08.03.2026, 22:48 Ja pierdziele Widzew c mecz komplet wyjazdy jedne z najliczniejszych oprawy fajne młyn naboru do ostatniego miejsca i jakiś dzban pisze że tam ruch kibicowski upada.to w takim razie gdzie masz ten ruch kibicowski na Płocku Radomiaku czy może Piaście czy Tyskich??????
Tu jest wylęgarnia wzorców kibolskich.
Wszystkie drogi prowadzą do Rzymu.
W tym przypadku można sparafrazować: wszystkie drogi prowadzą do "żymian".
Panowie z ŁKS, wam się z tego samozadowolenia i poczucia samozajebistości, to się mocno już w dyniach poprzewracało.
Co do meczu na WIdzewie. Jak sami przyznajecie (chyba możesz to sobie potwierdziću kolegów?).
Chcieliście coś na patencie wykręcić. Nie udało się (co raczej było oczywiste przy takiej sraczce u psów), przez co spóźniliście się na wspólne wejście z Lechem. Psiarnia wykorzystała temat i zostaliście przez nich wydymani.
Więc tylko zakuta pała może szukać w tym ręki jakiegokolwiek widzewiaka.
Próbujecie budować narrację, że we wszystko wsadzają palce kibole Widzewa.
Ale faktem jest, że to ŁKS dał dopy po całości.
A że Lech rozpierdolił wszystko co mógł i na ile wystarczyło im sił do walki z kiblami, umywalkami, ścinami i rurami... no cóż. Bywa.
Ameby są także u nich.
Szkoda tylko, że uniemożliwili udział w fajnych kibolsko meczach kibicom Motoru czy Lechii.
Piłka nożna dla kibiców? Ale wróć! Ruch kibolski jest tylko na Lechu i ŁKSie.
Reszta się nie liczy, prawda?
-
ZamknijDrzwi
Najpierw zacznijmy od tego co znaczy ruch kibicowski ?
Dla pierwszego lepszego Janka będzie to frekwencja doping i ultras, tak poniekąd ma rację i nie ukrywam Widzew w tym przoduje. Dla mnie ruch kibicowski to coś więcej niż wyżej wymienione rzeczy. Bo przecież w Anglii też mają frekwencję, A nawet czasem jakaś Fajna oprawa się zdarzy.
Może kiedyś jeszcze usłyszę, że wielki kibicowski Widzew wyjdzie z kimś na spotkanie ? Tak wiem, byli umówieni, ale nikt im nie powiedział, że nie jedzie się autokarem i nie bierze telefonów. Dobra kończę ten temat ruchu kibicowskiego, niech każdy ma swoje zdanie na ten temat. A niech każdy jeszcze raz przeczyta mój pierwszy post odnośnie Widzewa i ruchu kibicowskiego.
Wracając do meczu.
To nie policja wykorzystała tylko wasz klub, dostał polecenie o zamknięciu bramy. Nie ważne czy ŁKS chciał coś robić czy nie, to jest mało ważne, a ważniejsze jest jak kibice wasi podeszli do tematu wpuszczenia ŁKS.
Zostawiam was w waszej megalomani. Macie kasę, macie frekwencję, macie ekstraklasę piłkarską.Klasy nie macie. Wartości już chyba też nie.
Dla pierwszego lepszego Janka będzie to frekwencja doping i ultras, tak poniekąd ma rację i nie ukrywam Widzew w tym przoduje. Dla mnie ruch kibicowski to coś więcej niż wyżej wymienione rzeczy. Bo przecież w Anglii też mają frekwencję, A nawet czasem jakaś Fajna oprawa się zdarzy.
Może kiedyś jeszcze usłyszę, że wielki kibicowski Widzew wyjdzie z kimś na spotkanie ? Tak wiem, byli umówieni, ale nikt im nie powiedział, że nie jedzie się autokarem i nie bierze telefonów. Dobra kończę ten temat ruchu kibicowskiego, niech każdy ma swoje zdanie na ten temat. A niech każdy jeszcze raz przeczyta mój pierwszy post odnośnie Widzewa i ruchu kibicowskiego.
Wracając do meczu.
To nie policja wykorzystała tylko wasz klub, dostał polecenie o zamknięciu bramy. Nie ważne czy ŁKS chciał coś robić czy nie, to jest mało ważne, a ważniejsze jest jak kibice wasi podeszli do tematu wpuszczenia ŁKS.
Zostawiam was w waszej megalomani. Macie kasę, macie frekwencję, macie ekstraklasę piłkarską.Klasy nie macie. Wartości już chyba też nie.
Wisły się nie wpuszcza, jest radość, Łks nie wchodzi i płacz, rozdwojenie jaźni?
Coś wiesz czy tylko dywagujesz?ZamknijDrzwi pisze: 09.03.2026, 08:44 Najpierw zacznijmy od tego co znaczy ruch kibicowski ?
Wracając do meczu.
Tak w ramach przypomnienia to w 2017 r. jak jeszcze prezesem był Boniek to władze Widzewa podjęły przy powszechnym poklasku waszych kibiców decyzję o niewpuszczeniu ŁKS na derby. Zdecydowana większość kibiców srała u was pod siebie ciesząc się, że ŁKS na derby nie wejdzie, niektórzy nazywali to nawet ,,widzewskim świętem''. Kara wtedy to było chyba parę tysięcy złoty, chociaż Boniek zapowiadał jakieś surowsze kary. Kojarzę, że to były pierwsze derby po tym jak straciliście flagi, nowy stadion, rozmowy chyba z potencjalnym nowym sponsorem, ale pomimo wydania zgody przez wszystkie wymagany organy, nie weszliśmy. Nie pamiętam kto był wtedy u was prezesem, ale kojarzę, że pierdolił coś w stylu, że każdy się boi podjąć decyzję o niewpuszczeniu kibiców ŁKS, więc on musi to zrobić.oldies years pisze: 08.03.2026, 19:27ZamknijDrzwi pisze: 08.03.2026, 16:05 Piłka nożna dla kibiców? To hasło nie dla widzewiaka. Boją się wpuścić ŁKS.
Teraz też jak słyszę fikołki ze strony Wiślaków odnośnie tego, że jak oni nie są wpuszczani na mecz to jest to zupełnie nieusprawiedliwione, a jak kibiców ŁKS (po sprzedaży biletów) Widzew nie wpuścił to wszystko ok, bo to patologia. Zupełnie olewając powód dla którego, zdecydowana większość polskich klubów bojkotuje Wisłę. Zniszczenie infrastruktury w rozumieniu części Wiślaków jest gorsze od zabicia kibica :). Już pomijając fakt, że teraz przecież ŁKS na stadionie nie było, a i tak część osób przypisuje to nam. Tak dla porządku - niszczenie czegokolwiek na stadionie jest według mnie zupełnie niepotrzebne.
Łódzki Klub Sportowy jedynym słusznym wyborem,
nigdy nie zejdę na złą stronę.
nigdy nie zejdę na złą stronę.
-
zdeptany trawnik
A kto biegał po Kaliskim i w jego okolicach razem z policją i robił wszystko żeby Widzew nie doszedł do waszego stadionu ? Przecież jak by to było w odwrotną stronę to byście z płaczem nawet do Legii pobiegli żeby nas bojkotować . No ale wy to możecie a policja to tak sama się w sumie dołączyła . U nas pikniki chuje bo klaszczą policji u was ekipa super mimo że razem z policją . Tak tak wiem to nie było tak 😅
-
Jan Barbados
Jak "tak tak wiesz, to nie było tak", to w ogóle po ch... zaczynasz od jakichś bzdur? ŁKS biegał za wami, a w tym czasie policja biegała za ŁKS-em. Jeżeli więc to uznajesz za wspólne bieganie, to tak - biegały sobie trzy "ekipy'. Czy ty również wrzuciłeś już do sieci oskarżycielskie zdjęcia popsutych kibli na swoim stadionie, czy dopiero je wybierasz i obrabiasz?zdeptany trawnik pisze: 09.03.2026, 15:07 A kto biegał po Kaliskim i w jego okolicach razem z policją i robił wszystko żeby Widzew nie doszedł do waszego stadionu ? Tak tak wiem to nie było tak 😅
-
serce miasta
Jasiu Janku Janie takie farmazony to możesz opowiadać swoim kumplom z Pyrlandii ew.kanarom z KSC.W Łodzi kazdy doskonale wie ze ramie w ramie z policją broniliscie dostepu Widzewiakom na swój stadion...Wypisujesz tu bajki straszne,rzucasz ksywami...Nie wiem czy byłeś wśród Łksiaków w sobote przy al.Piłsudskiego ale dla Twojej i nie tylko wiadomosci to czesc kibicow Kolejorza wywalila na was jaja i z sektora nie wyszli mimo wielokrotnego nawoływania nawet z megafonem,jedni wchodzili inii srali na schodach do tego koleś z megafonem.wstyd jak c***
-
oldies years
pajacu, pod siódmym nickiem na tym forum. zniknąłeś z niego ale wróciłeś, żeby pierdolić i kłamać, tyle do ciebie..Jan Barbados pisze: 09.03.2026, 15:33Jak "tak tak wiesz, to nie było tak", to w ogóle po ch... zaczynasz od jakichś bzdur? ŁKS biegał za wami, a w tym czasie policja biegała za ŁKS-em. Jeżeli więc to uznajesz za wspólne bieganie, to tak - biegały sobie trzy "ekipy'. Czy ty również wrzuciłeś już do sieci oskarżycielskie zdjęcia popsutych kibli na swoim stadionie, czy dopiero je wybierasz i obrabiasz?zdeptany trawnik pisze: 09.03.2026, 15:07 A kto biegał po Kaliskim i w jego okolicach razem z policją i robił wszystko żeby Widzew nie doszedł do waszego stadionu ? Tak tak wiem to nie było tak 😅
A odnośnie tematu - Widzew szedł od swojego stadionu a wy się zebraliście pod wiaduktami i robiliście wszystko, żeby Widzew nie doszedł do waszego bazaru zaszczanego na sektor gości. Gdyby nie wasze pokazówki k****, to byśmy doszli i weszli na mecz, bo już było bardzo blisko.. Bijatyki i afery zaczęły się w okolicach Hiltona i Parku Poniatowskiego i były to wywołane przez was, żeby policja musiała nas zatrzymać wcześniej czy później. "Pilnowaliście" swojego stadionu już od godz 12.00, tyle że nas było parę tysięcy i c**** byście upilnowali. Bo już byliśmy pod stadionem, ale psy dzięki wam k**** zakłamane nie dały już nigdzie dalej dojść parchu. Policja była skłonna wpuścić nas na wasz szczoch, żeby nie mieć jeszcze większych problemów niż z tymi na trasie przemarszu ..Bo na meczu byłby względny spokój.. No więc później bijatyki trwały w całej Lodzi do rana. Tak "wpuściliście" Widzew na derby. W ramach swoich zasad i honoru.
PP: Masz kibel w ruderze? bo ci ten kibel nie daje spokoju, ciągle o nim wspominasz, może srasz na podwórku ciągle? ufundować ci?
-
Jan Barbados
Nic nie odpowiem. Zostawię tylko wybrane zdania ze strony typowego widzewiaka. Płaczliwe i społeczniackie.oldies years pisze: 09.03.2026, 17:13 Widzew szedł od swojego stadionu a wy się zebraliście pod wiaduktami i robiliście wszystko, żeby Widzew nie doszedł (...) Bijatyki i afery zaczęły się w okolicach Hiltona i Parku Poniatowskiego i były to wywołane przez was (...) "Pilnowaliście" swojego stadionu już od godz 12.00 (...) na meczu byłby względny spokój.. No więc później bijatyki trwały w całej Lodzi do rana.
Z niego taki kibol z że jego drużyna gra za 5 min mecz a on na kibice net , olać tego cvvela
-
Jan Barbados
Nie pojechałem do W-wy. Załóż o tym osobny temat, zamiast tutaj jęczeć i pucować się do innych co mają ze mną robić.
Najwięcej się tu udzielasz , a na mecze nie chodzisz glucie
-
NoMatterWhat
Równowaga musi być zachowana. Skoro kozak w necie, to...
Druga sprawa, ważniejsze jest jak nasi kibice podeszli do tematu?
Mieliśmy wyjść ze stadionu i domagać sie wpuszczenia kibiców ŁKSu?
A może spojrzysz na to jak zachowali sie kibice Lecha, którzy mieli wyjebane na to, czy ich zgoda weszła na ten mecz i postanowili oglądać, o zgrozo, w angielskim stylu mecz, gdzie reagowali tylko na sytuacje boiskowe.
To zauważyłeś? Jesteś tego świadomy? Czy celowo to pominąłeś jak na internetowego trolla przystało?
Od kogo Klub dostał polecenie o zamknięciu bramy? Masz na to dowód? Czy tylko piszesz coś, co ci się wydaje?ZamknijDrzwi pisze: 09.03.2026, 08:44 Najpierw zacznijmy od tego co znaczy ruch kibicowski ?
Wracając do meczu.
Druga sprawa, ważniejsze jest jak nasi kibice podeszli do tematu?
Mieliśmy wyjść ze stadionu i domagać sie wpuszczenia kibiców ŁKSu?
A może spojrzysz na to jak zachowali sie kibice Lecha, którzy mieli wyjebane na to, czy ich zgoda weszła na ten mecz i postanowili oglądać, o zgrozo, w angielskim stylu mecz, gdzie reagowali tylko na sytuacje boiskowe.
To zauważyłeś? Jesteś tego świadomy? Czy celowo to pominąłeś jak na internetowego trolla przystało?
-
maczetatata
Ale bd Jaja jak drużyna która na transfery wydała tyle hajsu jak na Polska ligę spadnie w pizdu ;) Legi to nawet sędziowie już zaczęli pomagać, dawno już nie widzialem żeby po 90 minutach przy wyniku jeden zero tylko 2 min doliczyli ;) No chyba że jak Legia i Widzew spadnie to ligę powiększa do 20 drużyn :)
-
Ie_suiveur
Ogarniasz ciutkę język polski? Bo tego się czytać nie da 🙃maczetatata pisze: 09.03.2026, 22:39 Ale bd Jaja jak drużyna która na transfery wydała tyle hajsu jak na Polska ligę spadnie w pizdu ;)
Z resztą, to podforum to chyba o czymś innym.
Skąd się biorą te dzieciaki tutaj?
Drogie dziecko przecież ciebie tam nie było bo jesteś za młodyJan Barbados pisze: 09.03.2026, 15:33Jak "tak tak wiesz, to nie było tak", to w ogóle po ch... zaczynasz od jakichś bzdur? ŁKS biegał za wami, a w tym czasie policja biegała za ŁKS-em. Jeżeli więc to uznajesz za wspólne bieganie, to tak - biegały sobie trzy "ekipy'. Czy ty również wrzuciłeś już do sieci oskarżycielskie zdjęcia popsutych kibli na swoim stadionie, czy dopiero je wybierasz i obrabiasz?zdeptany trawnik pisze: 09.03.2026, 15:07 A kto biegał po Kaliskim i w jego okolicach razem z policją i robił wszystko żeby Widzew nie doszedł do waszego stadionu ? Tak tak wiem to nie było tak 😅
-
Malolat_93
Trochę może odklejone pytanie które pewnie zaraz wywoła burze itd itd ale gdzie w Łodzi można poczuć taki stary dobry klimat Łodzkich osiedli ? Są jeszcze takie miejsca w Łodzi ?
A.C.A.B
-
Jan Barbados
Na pewno Stare Polesie, Limanka, południe Śródmieścia - to z terenów ŁKS. Wojska Polskiego - z tamtych. Ale na dużej części blokowisk jeszcze też odnajdziesz dawne klimaty.Malolat_93 pisze: 17.03.2026, 17:34 Trochę może odklejone pytanie które pewnie zaraz wywoła burze itd itd ale gdzie w Łodzi można poczuć taki stary dobry klimat Łodzkich osiedli ? Są jeszcze takie miejsca w Łodzi ?
-
Malolat_93
Limanke miałem przyjemność odwiedzić i przyznam że pochodzę z "patologicznej" dzielnicy ale tam klimacik jest jeszcze lepszy. Część ŁKSu w jakimś stopniu zwiedziłem teraz właśnie liczę że ktoś z drugiej czerwonej strony podrzuci jakieś miejsce miejsca gdzie jeszcze taki klimat starych osiedli istnieje.Jan Barbados pisze: 17.03.2026, 17:44Na pewno Stare Polesie, Limanka, południe Śródmieścia - to z terenów ŁKS. Wojska Polskiego - z tamtych. Ale na dużej części blokowisk jeszcze też odnajdziesz dawne klimaty.Malolat_93 pisze: 17.03.2026, 17:34 Trochę może odklejone pytanie które pewnie zaraz wywoła burze itd itd ale gdzie w Łodzi można poczuć taki stary dobry klimat Łodzkich osiedli ? Są jeszcze takie miejsca w Łodzi ?
A.C.A.B
To chyba stary widzew, okolice przędzalnianej , niska itd. no i Górniak oczywiście , choć jest tam i sporo Łksu, ale że się każdy z każdym zna to trochę inaczej to wygląda
-
sztywniutko
Z czerwonej części miasta to przede wszystkim Stare Bałuty i Stare Miasto - okolice Wojska Polskiego, rynku Bałuckiego itp. czuć tam jeszcze klimat dawnych Bałut. Górniak czyli Przybyszewskiego, Zarzewska i uliczki odchadzace od nich, Szlezyng czyli ul. Przedzalniana między Przybyszewskiego a Milionowa i odchodzące uliczki, Stary Widzew czyli Plac Zwycięstwa, Wysoka, Nowa itp. z mniej oczywistych to Grembach czyli osiedle robotnicze niedaleko stadionu Widzewa.
Z ŁKSu to jeszcze Abramowskiego na pewno i Stare Polesie, szczególnie Mielczarskiego.
Z ŁKSu to jeszcze Abramowskiego na pewno i Stare Polesie, szczególnie Mielczarskiego.
Kiedyś Wschodnia była klimatyczna.
-
oldies years
ogolnie prawie cala Lodz jest nadal jak to nazwales w "klimaciku" czyli syficzno-patologiczna. Dotyczy to calej starej, srodmiejskiej i dzielnicowej Lodzi, czyli tej bez enklaw typu Julianow, Radiostacja, Janow, Smulsko, czesc Radogoscza. Reszta to nedza i nowe biurowce ani apartamentowce tego nie zmienia. Wynika to ze struktury spoleczej Lodzi i wieloletnich zaniedban w wielu aspektach. Zeby poznac "klimacki" nie trezba biegac z mapa i stukac danych ulic, wystarczy wysiasc na pierwszym lepszym przystanku na Starych Balutach, Polesiu, Gornej, Starym Widzewie itp..
-
swiatkibicow
tak z innej mańki to fajna ta zapowiedź Retkini z ŁKS-u. Ten co nawija to taki mood trochę Dixona37, tylko ja to wyłapałem? fajnie nawinął co by nie mówić. Jakby się zagłębić w treść to jeśli chodzi o moczenie to Ruch mógłby coś powiedzieć o tym jak zablokowali ŁKS na autostradzie. Mocno wyolbrzymione pociski w stronę Ruchu, i na dzień dzisiejszy nie ma co porównywać ekipy Ruchu do Widzewa bo przez problemy na pewno zaliczyli regres, co nie zmienia faktu że Ruch daje mocno po sobie poznać, że się odradza. I być może zrobią kiedyś psikus Rodowitym i piosenka się źle zestarzeje. :)
-
Daniel2345
Coś w tym jest co piszesz , jeżeli chodzi o Górniak, że tam nawet sporo białych . Ba nawet słyszałem, że biali chodzą w barwach po Zarzewskiej , czy tam Grabowej .KoKolino pisze: 17.03.2026, 18:48 To chyba stary widzew, okolice przędzalnianej , niska itd. no i Górniak oczywiście , choć jest tam i sporo Łksu, ale że się każdy z każdym zna to trochę inaczej to wygląda
-
Jan Barbados
Tak samo po Piasecznej, kiedyś gnieździe czerwonej "Załogi". Teraz tam ŁKS.
Mielczarskiego już od kilku lat jest niemal zapomniana jeśli chodzi o dawny klimat. Te 8-6 lat temu się skończyła ta ulica jaka była wcześniej. Remonty, przeprowadzki, dziś tam jest cisza i spokój.sztywniutko pisze: 17.03.2026, 22:36 Z ŁKSu to jeszcze Abramowskiego na pewno i Stare Polesie, szczególnie Mielczarskiego.