Małopolska kibolska
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Małopolska kibolska
No oczywiście po części masz rację. Tylko ze Tarnow byl zawsze derbowym miastem a jednak teraz wygląda to słabo. Widzialem Unię pare razy na zywo kilka lat wczesniej no i niestety nie wygląda to dobrze dla nich obecnie. Zastanawia mnie tylko co sie stało z tymi ludźmi co jeszcze kilka lat temu byli mlodymi i bylo i ich sporo a teraz ich nie widać. Ja rozumiem przypały i problemy ale Unia wystawiała kilkuset osobowy młyn w ważnych meczach a obecnie nie potrafi jechać na wyjazd w 50 os ?
-
..::1952::..
Unia Tarnów to aż tak mocno o****** przed Tarnovią, że co mecz połowa stoi w chustach i kominiarkach na ryjach ?
Wątek Tarnowa w ogóle nie powinien być tu poruszany. Bardziej pasuję jakieś forum cyrkowe lub innych śmieszków.
Ta zbieranina oskarków ostrzyżonych na brokuła w "młynie" Unii wygląda komicznie i faktycznie każdy z nich w usranym kominie. Ciężkie czasy UT, jeszcze kilka lat temu w miarę ogarnięta ekipa, a już na pewno pierwsza siła w mieście
Nie jeżdżą na wyjazdy bo się nie opłaca haha poza tym większość by mama nie puściła ... wolą chodzić po galeriach w dziesięciu i zaczepiać 10 latków :)
-
Dżolo Rypandolo
Są poprostu FC Ksc i tyle nie ma co dalej tego tematu ciągnąć
-
Miastoprojekt
Szkoda zabierać głos w temacie, ale patrząc na obraz Unii Tarnów gdzie na obecną chwilę na meczach domowych nie wieszają flag i 90 minut stoją zamaskowani jakby zaraz miał się odbyć pokaz pirotechniczny, to wszyscy wiedzą jakie są realia Tarnowa na obecną chwilę. Pisanie 10 postów niczego nie zmienia, i naprawdę nie ma o czym dyskutować.
Ale robisz za ich adwokata :D
1. Nie wiem dlaczego nazywasz mnie zakompleksionym.
2. Nawet gdyby komukolwiek chciało się tą Tarnovią zainteresować to kurde rzadko da się ich gdziekolwiek spotkać ponieważ od ponad 20 lat niechętnie jeżdżą na wyjazdy.
3. A tak swoją drogą to jakoś w okolicach 2006 miałem sposobność (wraz z 3 osobami spoza klimatu kibicowskiego) nieświadomie napędzić stracha 10 młodym fanom Tovii przy fontannach nieopadal ich stadionu (wzięli nas pewnie za Unię). Nie zdążyliśmy pogadać bo tak się wystraszli a my tylko odbieraliśmy dziewczynę jednego z kolegów w drodze na sobotnią imprezę:D
Wiem wiem - urzekła Cię moja historia. Dodam że były to czasy kiedy Tarnovia pucowała się do Rzemieślnika Pilzno (tak swoją drogą to młyn kręcił tam chyba kibic KSP).
Pozdrawiam i życzę więcej dystansu do "ekipy" Tarnovii.
I żeby nie było - czy ja obśmiewałem tutaj jakiekolwiek inne ekipy poza Tarnovią? Nie bo moim zdaniem wszystkim należy się szacunek ale niekoniecznie jakimś fan clubom definiującym się jako ekipa gangsterska. A to właśnie było mokrym marzeniem pokoleń Tarnovii (ekipy która od lat istniała główie na domowych meczach Cracovii) która jak upośledzony kuzyn była zapatrzona w Cracovię która z litości nie kopała jej w tyłek.
1. Nie wiem dlaczego nazywasz mnie zakompleksionym.
2. Nawet gdyby komukolwiek chciało się tą Tarnovią zainteresować to kurde rzadko da się ich gdziekolwiek spotkać ponieważ od ponad 20 lat niechętnie jeżdżą na wyjazdy.
3. A tak swoją drogą to jakoś w okolicach 2006 miałem sposobność (wraz z 3 osobami spoza klimatu kibicowskiego) nieświadomie napędzić stracha 10 młodym fanom Tovii przy fontannach nieopadal ich stadionu (wzięli nas pewnie za Unię). Nie zdążyliśmy pogadać bo tak się wystraszli a my tylko odbieraliśmy dziewczynę jednego z kolegów w drodze na sobotnią imprezę:D
Wiem wiem - urzekła Cię moja historia. Dodam że były to czasy kiedy Tarnovia pucowała się do Rzemieślnika Pilzno (tak swoją drogą to młyn kręcił tam chyba kibic KSP).
Pozdrawiam i życzę więcej dystansu do "ekipy" Tarnovii.
I żeby nie było - czy ja obśmiewałem tutaj jakiekolwiek inne ekipy poza Tarnovią? Nie bo moim zdaniem wszystkim należy się szacunek ale niekoniecznie jakimś fan clubom definiującym się jako ekipa gangsterska. A to właśnie było mokrym marzeniem pokoleń Tarnovii (ekipy która od lat istniała główie na domowych meczach Cracovii) która jak upośledzony kuzyn była zapatrzona w Cracovię która z litości nie kopała jej w tyłek.
-
obserwatorr88
Orzeł Myślenice to piknikowa ekipka ? Może ktoś przybliżyć ich historie. Dziwne że na Dalinie Myślenice nigdy młyna nie było bo zawsze grali w wyższych ligach.
Nie, Orzeł Myślenice to typowa sportowa ekipa :) Też mnie to zastawia, że Dalin nigdy nic nie próbował działać na swoje konto. W tym roku otwarcie nowego stadionu, zajebista trybuna pod ultras, wielka i stroma. Idealna dla takiej Unii Oświęcim czy Beskidu.obserwatorr88 pisze: 20.04.2026, 00:57 Orzeł Myślenice to piknikowa ekipka ? Może ktoś przybliżyć ich historie. Dziwne że na Dalinie Myślenice nigdy młyna nie było bo zawsze grali w wyższych ligach.
PS Podpisuje się rękami i nogami pod tym co kolega napisał nt. Tarnovii. Serio że te matoły nie widzą jak się kompromitują. Jak już mają chęć jechać na Cracovie to niech nie biorą flagi skoro zerują od dłuższego czasu. FC Tarnów działa prężnie
Nie nazwałbym tego FC Tarnów, no chyba, że Cracovia lubi wspierać licznie swoje fan cluby na meczach jak miało to miejsce w tym roku już dwukrotnie w Tarnowie?Karpiu pisze: 20.04.2026, 13:07Nie, Orzeł Myślenice to typowa sportowa ekipa :) Też mnie to zastawia, że Dalin nigdy nic nie próbował działać na swoje konto. W tym roku otwarcie nowego stadionu, zajebista trybuna pod ultras, wielka i stroma. Idealna dla takiej Unii Oświęcim czy Beskidu.obserwatorr88 pisze: 20.04.2026, 00:57 Orzeł Myślenice to piknikowa ekipka ? Może ktoś przybliżyć ich historie. Dziwne że na Dalinie Myślenice nigdy młyna nie było bo zawsze grali w wyższych ligach.
PS Podpisuje się rękami i nogami pod tym co kolega napisał nt. Tarnovii. Serio że te matoły nie widzą jak się kompromitują. Jak już mają chęć jechać na Cracovie to niech nie biorą flagi skoro zerują od dłuższego czasu. FC Tarnów działa prężnie
-
Rodowity1928
Nie jestem pewien ale coś mi świta że kiedyś jakiś zalążek ruchu kibicowskiego na Dalinie był. Początek lat 2000??
W 2000r. to był młodzieżowy młynek złożony z lokalnych Wiślaków. Porównałbym to do młynka Górnika Wieliczka.Rodowity1928 pisze: 20.04.2026, 17:04 Nie jestem pewien ale coś mi świta że kiedyś jakiś zalążek ruchu kibicowskiego na Dalinie był. Początek lat 2000??
Chociaż akurat Cracovia w Wieliczce zapewniała znacznie więcej adrenaliny niż Wisła w Myślenicach ale to są dwie osobne historie.
-
Jednorazowo
Witam, nie do konca ogarniam jak sie poruszać na forum, ale spróbuję tak.Nie mam kogo spytac, bo jestem spoza klimatu "hooligans", jestem zwykłym kibicem.Pytanie brzmi tak, gdzie moge miec przypal za chodzenie w bluzie Puszczy Niepolomice?Zwykł czarna bluza nike, sygnowana herbem Puszczy, bez prowokacyjnych haseł, bez napisów, bez zadnej przynależności do FC.Wiem mniej wiecej jak wygląda podzial wisla/cracovia w Małopolsce.Ale jak to wygląda z Puszczy nie mam pojecia.Pozdro
Nigdzie nie bedziesz miał przypału. Nikt nie zawraca sobie głowy Puszczą , ta sama reakcja co na koszulke Realu/Barcelony czy innego Liverpoolu xd
Już bardziej można dostać za barwy Wieczystej, bo jest kojarzona z Wisłą. Kibice Puszczy kibicują Puszczy/Wiśle/Cracovii, choć na Wiśle nie są dość mile widziani, to trzeba mieć pecha by dostać nosząc ich barwy.
Gorlice to kilka razy mniejsze miasto od Tarnowa, a mimo to potrafią się ładnie pokazać, przykładem wczorajszy mecz. Liczba, doping, atmosfera bez porównania do gangsterów z Tarnovii. Ogólnie to Glinik poziom wyżej, nie pajacuja tyle, a działają. Przede wszystkim jeżdżą i sportowo też coś tam próbowali w ostatnim czasie, czego nie można powiedzieć o Tarnovii, chyba że pod uwagę bierzemy użycie gazu wśród małolatów czy sesyjki na pustym stadionie wrogów.
90 procent mówisz ? Gdyby Kalisz wysłał listę wraz z Wisłą to by weszli.... Także 100 procent prawdy dla piszącego post wyżej.
-
Zgredek1906
Co do Kalisza nie wiedziałem, jeśli tak mówisz to wierzę na slowo.. ;) z tym 90% to bardziej w temacie Wiślackie Podhale a Podhale Nowy Targ..
-
Zgredek1906
Ooo sieeet! Nie potrzebnie ruszaliśmy ten temat i obudziliśmy wujka Sandro z 5osobowego składu FC Lechia Nowy Targ.. Dużo by tutaj pisać w tym temacie, nie mylcie Wiślackiego Podhala z Podhalem NT, fakt że kilka tych samych osób się przewija tutaj czy tutaj ale to nie ,jeden c***’ jakby to powiedział klasyk.. a napinki w stronę Sandecji czy Hutnika faktycznie nie potrzebne bo bądź co bądź.. nie ta liga !
Mecz Sandecji z Podhalem, a główną sprawą dla Ciebie jest poszukiwanie tego dnia FC Wisły Podhale?piącha pisze: 03.05.2026, 18:50 Dziś w Nowym Sączu niewiarygodne obsranko Podhala Nowy Targ i ich wiślackich popleczników z "Wisła Podhale"
Dopóki nie było stadionu w NS i tylko u siebie można było się bezpiecznie prężyć zza ochrony i wąsów to kozaki a dziś gdzie byliście?
Była okazja wykręcić fajny wyjazd na wrogi teren, pozbieralibyście byście inne znajome FC które tak jak i wy liżą jajka innym FC zgód, może Unia Oświęcim w zamian za to włażenie w d*** dałaby się namówić? Do Rzeszowa na wieczór byście zdążyli.
Tylko nie piszcie że wy tylko Wisła i z jakiej racji mieli tam być ano z takiej że trzeba było nie spinać d*** do Sandecji i Hutnika na meczach Podhala.
Szkoda tylko tych dzieciaków z "Młode Podhale" które coś próbują, miesiąc temu nawet zapowiadali wyjazd na ten mecz ale chyba ktoś im odradził ten pomysł.
Pokażesz gdzie to "obsranko" było czy to garstki młodych kibiców z Nowego Targu czy też wiślackiego Podhala, którego piszesz że tam nawet nie było?
Nieźle Ci tam zgrzewa zwoje pod kopułą :)
Podhale Nowy Targ ma tyle wspólnego z Wisłą co Górnik Wieliczka z Cracovią albo Start Proboszczewice z Nafciarzami czy Znicz Pruszków z Legią. "Trochę" przesadziliście licząc że napięty FC Wisły pojawi się w Sączu tym bardziej ze mieli swój wyjazd.Wiadomo ze próbują sobie kłusować przy okazji meczów lokalnego klubu i tyle.
Ps. Ponownie pojawił się temat Tarnovii i jej rzekomego skakania komuś po głowie. Przypuszczam że max skakania Tarnovia osiągnęła w młynie przy Kałuży podczas różnych piosenek ewentualnie skacząc na jakichś trampolinach w którejś z galerii handlowych.
Ps. Ponownie pojawił się temat Tarnovii i jej rzekomego skakania komuś po głowie. Przypuszczam że max skakania Tarnovia osiągnęła w młynie przy Kałuży podczas różnych piosenek ewentualnie skacząc na jakichś trampolinach w którejś z galerii handlowych.
Czy to prawda że w Tarnowie jest kilka ekip, niekibicowskich które mają lepszy skład niż Unia i Tarnovia razem wzięte?
-
Taksepatrze
W sensie ukry, cygany, żule, lewaki, miastowi czy kto?Miszmasz pisze: 06.05.2026, 10:47 Czy to prawda że w Tarnowie jest kilka ekip, niekibicowskich które mają lepszy skład niż Unia i Tarnovia razem wzięte?
W Nowym Sączu kojarzę że był kiedyś taki podział na Sandecje/osiedla i ekipa od Hipotonii.
To była ta Tarnovia w tej Niecieczy ? bo dalej cisza o tym nawet na ich profilu.... chyba że od 5 dniu są dalej w trasie :)
To jest sztywne info, które nie nadaję się do powszechnej informacji. Chłopaki jeżdżą z pasji, a nie pod relację na profil. Jakbyś grypsowal to byś wiedzial hahahahaKrasa pisze: 06.05.2026, 17:05 To była ta Tarnovia w tej Niecieczy ? bo dalej cisza o tym nawet na ich profilu.... chyba że od 5 dniu są dalej w trasie :)
Jak nie wiesz dlaczego padła zgoda z Koroną to się nie wpierdalaj ! Zresztą nawet nie wiesz dlaczego Wisła z Kaliszem nie weszli bo nie zostało to napisane w necie
Dziś wreszcie jakaś ekipa pofatygowała się na wyjazd do Tarnowa w tym sezonie. Garbarnia.
-
Garbarnia to nie jest żadna ekipa.Chociaż dla Was rzeczywiście pewnie jest.To co dla nich jest podłogą, dla Was w ostatnich latach jest sufitem.kat. pisze: 09.05.2026, 19:07 Dziś wreszcie jakaś ekipa pofatygowała się na wyjazd do Tarnowa w tym sezonie. Garbarnia.
Na nowym stadionie w Tarnowie jest sektor gości?
Zgadzam się. Jeżdżenie na wyjazdy z barwami jest dla większości małopolskich ekip nieosiągalną "podłogą"...::1952::.. pisze: 10.05.2026, 07:18 To co dla nich jest podłogą, dla Was w ostatnich latach jest sufitem.
Hmm Wisła, Pasy, Hutnik, Beskid, Glinik, Unia Oświęcim, Sandecja, Nieciecza, Puszcza, Viktoria Jaworzno, Sparta Kazimierza, Szreniawa Koszyce chyba osiągają te podłogę. Kogoś pominąłem?kat. pisze: 10.05.2026, 11:40Zgadzam się. Jeżdżenie na wyjazdy z barwami jest dla większości małopolskich ekip nieosiągalną "podłogą"...::1952::.. pisze: 10.05.2026, 07:18 To co dla nich jest podłogą, dla Was w ostatnich latach jest sufitem.
Tak, Raków, Motor, Zagłębie S., Koronę, Radomiaka...
A teraz pochyl się nad "administracyjną" Małopolską, pogrzeb po fejsbukach i znajdź liczby wyjazdowe tamtejszych, mniejszych ekip, silących się na 5. czy 6. siłę.
A teraz pochyl się nad "administracyjną" Małopolską, pogrzeb po fejsbukach i znajdź liczby wyjazdowe tamtejszych, mniejszych ekip, silących się na 5. czy 6. siłę.
-
Ja pisałem tylko o Twojej "ekipie".Nie wiem po co mieszasz w to inne ekipy z Małopolski.kat. pisze: 10.05.2026, 11:40Zgadzam się. Jeżdżenie na wyjazdy z barwami jest dla większości małopolskich ekip nieosiągalną "podłogą"...::1952::.. pisze: 10.05.2026, 07:18 To co dla nich jest podłogą, dla Was w ostatnich latach jest sufitem.
Sandecja była na wyjeździe w Poznaniu?
Bo coś mignelo mi że sektor gości pusty a zakazu nie mieli
Bo coś mignelo mi że sektor gości pusty a zakazu nie mieli
Sektor gości był wyłączony z użytku, Sandecja obecna w ponad 50 osób.
Napisałem, że wreszcie ktoś odwiedził Tarnów i była to Garbarnia. Nie wiem, po co się wmieszałeś...::1952::.. pisze: 11.05.2026, 05:52 Ja pisałem tylko o Twojej "ekipie".Nie wiem po co mieszasz w to inne ekipy z Małopolski.
Pleśna i Gnojnik to jakieś mini FC Tarnovii czy Tovia aż tak obniża loty i szuka rywalizacji i układów wśród dzieciaków bawiących się w ultrasów na A klasie?
Tak robią koalicję żeby w końcu pojechać na wyjazd bo do Niecieczy za daleko było i się nie opłaca :) .. teraz może pojadą tuż za granice Tarnowa do Woli Rzędzińskiej :)