Ruch Radzionków awansował do 3 ligi ,szkoda kibiców Polonii Bytom ,że pomimo wygrania ligi nie mogą się cieszyć awansu :/
Do 3 ligi Świętokrzyskiej awansował,też klub Czarni Połaniec ,z tego co mi wiadomo ,są tam aktywni kibice którzy zbierali się we wcześniejszych latach na ważniejsze mecze i zaliczyli też jakieś wyjazdy .Może po awansie coś się u nich bardziej ruszy ,tak się prezentowali na ostatnim meczu :
Gratulacje dla Cidrów,piłkarsko niby PB lepsza,ale cóż z tego,kilka zmarnowanych setek,i frajerska porażka.Niemnej gratulacje dla rywali zza miedzy...Dziś na Olimpie tylko telebim niestety,na trybunach maksymalna liczba osób(impeza niemasowa),czyli 999
Czy mecz barażowy :Barciczanka Barcice - Hutnik Kraków 24 czerwca, 15:00 ,będzie może transmitowany gdzieś w internecie ?Z tego co widziałem na stronach Hutnika ,to zapowiadali wielki "najazd " na Barcice ..
WODA GAZOWANA2 pisze: 24.06.2018, 14:31
Czy mecz barażowy :Barciczanka Barcice - Hutnik Kraków 24 czerwca, 15:00 ,będzie może transmitowany gdzieś w internecie ?Z tego co widziałem na stronach Hutnika ,to zapowiadali wielki "najazd " na Barcice ..
mecz jest na wute.tv
No tak ,tylko trzeba zapłacić za transmisję :) Aż tak bardzo mnie ten mecz nie interesuje ,żeby płacić prawie 10 złoty ,bo kibicem Hutnika nie jestem ,ja by była transmisja za darmo to co innego :)
mecz jest na wute.tv
No tak ,tylko trzeba zapłacić za transmisję :) Aż tak bardzo mnie ten mecz nie interesuje ,żeby płacić prawie 10 złoty ,bo kibicem Hutnika nie jestem ,ja by była transmisja za darmo to co innego :)
Niestety ale nigdzie więcej nie ma. Bycie kibicem Hutnika to 8 cud świata. Pozdro i z fartem.
Gratulacje dla Hutnika ,należał się im ten awans ! Z tego co widać na fotce inwazja kibiców z Nowej Huty do Barcic chyba się udała ,ale chyba z pod stadionu oglądali mecz .Jakie ekipy poza Magdeburgiem ,których flagi widać wspierały Hutnika ?
W pierwszym meczu barażowym o awans do III ligi piłkarskiej, Hutnik Kraków wygrał u siebie z Barciczanką Barcice 2-1. Osiem dni później także wygrał zespół z Nowej Huty 6-0 i w nowym sezonie zagra w gronie trzecioligowców.
Na niedzielną potyczkę Burmistrz Starego Sącza, Jacek Lelek, z sobie wiadomych powodów wydał zarządzenie porządkowe nr 152/2018 w sprawie nakazu zamknięcia stadionu LKS Barciczanka w Barcicach dla kibiców na czas trwania meczu w dniu 24 czerwca 2018 r. Zarządzenie weszło w życie z dniem podpisania, tj. 20 czerwca 2018 r. Kibice Hutnika nie zrazili się nakazem - w sile kilkuset osób pojawili się w Barciach i dopingowali zespół zza siatki, pobliskiej górki i mostu. Tym samym podkreślili, że stadiony powinny być otwarte dla sympatyków futbolu, a rozgrywanie meczów bez publiczności nie ma nic wspólnego z ideą sportu.
Hutnik awansował jak najbardziej zasłużenie i należy się cieszyć, że od sierpnia br. kibice będą mogli w dobrych warunkach obserwować spotkania III ligi na obiekcie przy ul. Ptaszyckiego w Nowej Hucie. O tym, co zrobiłby Burmistrz Starego Sącza w przypadku awansu Barciczanki lepiej nie myśleć...
Gratulujemy trenerowi Leszkowi Janiczakowi i drużynie Hutnika awansu.
Mzpn.pl
Z powodu zamknięcia stadionu nie mogliśmy jechać zorganizowaną grupą, więc znaczna większość jechała autami na własną rękę. Część z nas stała w okolicy trybunki stadionu, część "na górce" a część była akredytowanymi na ten mecz dziennikarzami. W mediach padały liczby 700-800, mnie bardziej prawdopodobny wydaje się zakres 500-600 głów, ale i tak nikt nigdy tego nie zweryfikuje. 250 to farmazon, bo wiem o przynajmniej dwóch grupach, z których jedna liczyła ok. 100 osób a druga 16 aut i nie był to trzon wycieczki.
Niezależnie od barw klubowych - żadnemu kibicowi nie życzę wyjazdu do takiego klubu jak Barciczanka.
Za te cyrki ze stadionem niech zgniją w okręgówce.
Całkiem prawdopodobne ,że Stilon nie przystąpi do 3 ligi ze względów na fatalny stan finansów i wręcz prawdopodobne że moze zniknąć z piłkarskiej mapy.
ZKSiak pisze: 29.06.2018, 02:05
Całkiem prawdopodobne ,że Stilon nie przystąpi do 3 ligi ze względów na fatalny stan finansów i wręcz prawdopodobne że moze zniknąć z piłkarskiej mapy.
A ten drugi klub z Gorzowa, który awansował do III ligi jak się ma pod względem finansowym i organizacyjnym ?
A ten drugi klub z Gorzowa, który awansował do III ligi jak się ma pod względem finansowym i organizacyjnym ?
Warta pięniędzy nie ma dużo ale najważniejsze ,że nie mają takiego brudu i syfu co my... Będą grać swoje mecze na naszym stadionie.
Oto nowoczesny stadion w Łodzi. Stadion, na którym swoje mecze rozgrywa Widzew Łódź. Stadion, na którym co mecz jest komplet publiczności. I co najważniejsze. Stadion, który nie spełnia wymogów aby przyjąć kibiców gości.
Mimo starań, aby pierwszy mecz sezonu pomiędzy Olimpią, a Widzewem Łódź odbył się w Elblągu, nie udało się. Z powodu instalacji oświetlenia na stadionie przy Agrykola 8, mecz odbędzie się jednak w Łodzi. Bez kibiców gości...
Śmiech na sali ,ciekawe co wymyśla na mecze z Resovią ,GKSem Bełchatów czy Radomiakiem :)
WODA GAZOWANA2 pisze: 30.06.2018, 18:15
Ze strony kibiców Olimpii Elbląg :
Oto nowoczesny stadion w Łodzi. Stadion, na którym swoje mecze rozgrywa Widzew Łódź. Stadion, na którym co mecz jest komplet publiczności. I co najważniejsze. Stadion, który nie spełnia wymogów aby przyjąć kibiców gości.
Mimo starań, aby pierwszy mecz sezonu pomiędzy Olimpią, a Widzewem Łódź odbył się w Elblągu, nie udało się. Z powodu instalacji oświetlenia na stadionie przy Agrykola 8, mecz odbędzie się jednak w Łodzi. Bez kibiców gości...
Śmiech na sali ,ciekawe co wymyśla na mecze z Resovią ,GKSem Bełchatów czy Radomiakiem :)
Tym razem też kibole w Widzew przyczynili się do tego? jak przed derbami???
Normalnie to powinna być licencja cofana za niespełnienie wymogów.
Jak kibice Widzewa mogli się do tego przyczynić? Możemy się nie lubić, ale takie zarzuty są chujowe, każdy tęskni za meczami z wrogimi ekipami na stadionie.
Problem robi policja, której nie odpowiada infrastruktura i dojście do sektora, choć w poprzednim sezonie te problemy nie istniały. Zarządzająca stadionem miejska spółka dostała listę zastrzeżeń i elementów do poprawy, ale nie spieszy się tym śmietnikom do wprowadzenia zmian. Jest to wielki wstyd dla miasta, które chwali się nowym stadionem, który jak się okazuje, nie spełnia wymagań względem sektora gości, choć dopiero co został wybudowany. Mam nadzieję, że zmiany zostaną wprowadzone na czas, choć znając olewcze podejście Makisu do Widzewa nic nie jest pewne.
Warta pięniędzy nie ma dużo ale najważniejsze ,że nie mają takiego brudu i syfu co my... Będą grać swoje mecze na naszym stadionie.
Mamy nadzieję, że zagracie normalnie w III lidze, bo na pewno jesteście jedną z lepszych ekip w grupie do której teraz awansowaliśmy.
Czy w Wodzisławiu nastąpiła znowu jakaś fuzja klubów?
mabo pisze: 30.06.2018, 20:02
Jak kibice Widzewa mogli się do tego przyczynić? Możemy się nie lubić, ale takie zarzuty są chujowe, każdy tęskni za meczami z wrogimi ekipami na stadionie.
Problem robi policja, której nie odpowiada infrastruktura i dojście do sektora, choć w poprzednim sezonie te problemy nie istniały. Zarządzająca stadionem miejska spółka dostała listę zastrzeżeń i elementów do poprawy, ale nie spieszy się tym śmietnikom do wprowadzenia zmian. Jest to wielki wstyd dla miasta, które chwali się nowym stadionem, który jak się okazuje, nie spełnia wymagań względem sektora gości, choć dopiero co został wybudowany. Mam nadzieję, że zmiany zostaną wprowadzone na czas, choć znając olewcze podejście Makisu do Widzewa nic nie jest pewne.
No też myślę ,że kibice Widzewa woleli by oglądać mecze z kibicami gości miejmy tylko nadzieję ,że zakaz dla kibiców gości skończy się na tym 1 meczu ,ale coś mi się wydaje ,że tak nie będzie :/
Policyjne k**** z Łodzi robią problemy, bo praktycznie co dwa tygodnie będą miały kibiców gości. Miały spokój i weekend bez mobilizacji, bo dwa łódzkie kluby grały w niższych a teraz znowu kupa w majtkach i stanie kilka godzin w żółwich ubrankach w sobotnie wieczory.
WODA GAZOWANA2 pisze: 30.06.2018, 18:15
Ze strony kibiców Olimpii Elbląg :
Kolejny mecz w Łodzi gramy my, czyli Resovia i choć do meczu 2 miesiące już teraz są sygnały, że my także nie wejdziemy...
Tylko co na to PZPN? Zacznie sypać walkowerami? :-)