Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Warta cos dziala w Poznaniu? jak wygladaja ich stosunki z Lechem
Kilka lat temu będąc na meczu w Poznaniu widziałem ludzi poubieranych w barwy Lecha i Warty jednocześnie (na meczu Warty). Nie wiem nawet jak można by to określić, bo ni to zgoda, ni to fc. Ale najlepiej niech się wypowiedzą osoby z Poznania, bo co ja tam mogę wiedzieć po jednym meczu.hemik pisze:Warta cos dziala w Poznaniu? jak wygladaja ich stosunki z Lechem
W łódzkich oddziałach ONR i MW są kibice Widzewa i Łksu, ale podział jest bardzo widoczny. Jedni i drudzy osobno się mobilizują i robią swoje zbiórki i akcje. Często na różnych marszach/manifestacjach między obiema grupami stoją zwykli narodowcy, żeby nie doszło do niepotrzebnych zgrzytów. Warto też wspomnieć że liderem narodowców jest fanatyk Widzewa, który robi tam naprawdę kawał dobrej roboty.;) pisze:Mnie trapi pewna narodowa kwestia. Od jakiegoś czasu modne zrobiły się " narodowe " miasta. O ile w przypadku takiej Narodowej Łęcznej i tego typu miast, nie ma wątpliwości jacy kibice wchodzą w skład tych grup, to mam pytanie, jak to wygląda w miastach derbowych. Np. Narodowy Rzeszów, Małopolscy Patrioci i inne tego typu grupy, bo nie napiszę raczej organizacje. Tak samo jak to jest w ONR-ach i MW lokalnych, w takich miastach jak Kraków, Łódź, Rzeszów czy inne miasta derbowe. Wiadomo, że najważniejsza w nich jest narodowa idea, ale kibice wrogich, nienawidzących się codziennie klubów współpracują razem? Dzięki za odpowiedź.
-
Akcjanaplus87
Jedyne ciekawe akcje mają miejsce w Katowicach. Tu w weekend zjeżdża się wiele osób z górnośląskich miast (Gliwice, Zabrze, Ruda, Chorzów, Siemianowice, Bytom etc.) oraz z Zagłębia (Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza, Będzin etc.). W dużych klubach (Spiż, Energy, Pomarańcza) nikt nie afiszuje się z barwami. W centrum po imprezach to inna bajka. Często słyszę grupki kibiców Gieksy, ale trafiałem też na Ruch czy Górnik. Avanti nie należy do rzadkości. W zeszły weekend wymianę zdań w okolicy dworca zaliczyła grupka młodych chłopaków z Ruchu i Zagłębia Sosnowiec. Reszta miast to już zależność kto rządzi na danym terenie. Zabrze - VIP(którego już nie ma jednak, 100% Górnik), Gliwice-Gwarek(Piast, przynajmniej gdy byłem kawalerem, jak jest teraz nie wiem)etc.DK08 pisze:Panowie a jak to wygląda w klubach na Śląsku? Chodzi mi dokładniej o to, czy są raczej "przejęte" przez danych fanatoli, czy raczej w te sprawy nikt się nie miesza i bawi obok siebie? Pytam, bo w Łodzi jest dość wyraźny podział, w jednych dyskotekach bawi się ŁKS, a w innych Widzew, dość często dochodzi do wjazdów, i tak zastanawia mnie czy np Ruch ma dyskotekę w której się bawi w Katowicach gdzie jest GKS itd.
-
PolnocnaStrona
Gdzie niby te podziały na dyskotekach, klubach w Łodzi widzicie ? Jakoś od paru lat chodzenia większych przywiązań klubowych nie widzę! Co innego na Pietrynie gdzie można oberwać po papie
-
ZanetKaleta
W Bravo w Gliwicach było ciekawie, każdy na swoim miejscu z jednej strony chłopaki z Gliwic, z drugiej Zabrze, na końcu Katowice, ale to dawno i nie prawda ;) gimnazjaliści wypowiadający się tutaj na pewno na ten temat nie będą mieli wiele do powiedzenia.Akcjanaplus87 pisze:Jedyne ciekawe akcje mają miejsce w Katowicach. Tu w weekend zjeżdża się wiele osób z górnośląskich miast (Gliwice, Zabrze, Ruda, Chorzów, Siemianowice, Bytom etc.) oraz z Zagłębia (Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza, Będzin etc.). W dużych klubach (Spiż, Energy, Pomarańcza) nikt nie afiszuje się z barwami. W centrum po imprezach to inna bajka. Często słyszę grupki kibiców Gieksy, ale trafiałem też na Ruch czy Górnik. Avanti nie należy do rzadkości. W zeszły weekend wymianę zdań w okolicy dworca zaliczyła grupka młodych chłopaków z Ruchu i Zagłębia Sosnowiec. Reszta miast to już zależność kto rządzi na danym terenie. Zabrze - VIP(którego już nie ma jednak, 100% Górnik), Gliwice-Gwarek(Piast, przynajmniej gdy byłem kawalerem, jak jest teraz nie wiem)etc.DK08 pisze:Panowie a jak to wygląda w klubach na Śląsku? Chodzi mi dokładniej o to, czy są raczej "przejęte" przez danych fanatoli, czy raczej w te sprawy nikt się nie miesza i bawi obok siebie? Pytam, bo w Łodzi jest dość wyraźny podział, w jednych dyskotekach bawi się ŁKS, a w innych Widzew, dość często dochodzi do wjazdów, i tak zastanawia mnie czy np Ruch ma dyskotekę w której się bawi w Katowicach gdzie jest GKS itd.
i ja sie pod tym podpisze, nieraz wracalem z bravo nocnym do kato :) w sprawach kibicowskich to pamietam ze raczej tylko Górnik widziany, ale moge sie mylic.
-
Akcjanaplus87
Gdy zacząłem bawić się w klubach, Bravo(pamiętne wtorki/czwartki impreza,rano szkoła) było u schyłku swojej świetności. Osobiście na Górnym Śląsku polecam obecnie Onyx w Tarnowskich Górach(sporo osób z Bytomia czy Piekar, w klubie spokój w okolicach 100% KSG) i Club Grant w Pszczynie(tam bawi się sporo chłopaków z PF' Ruchu).ZanetKaleta pisze:W Bravo w Gliwicach było ciekawie, każdy na swoim miejscu z jednej strony chłopaki z Gliwic, z drugiej Zabrze, na końcu Katowice, ale to dawno i nie prawda ;) gimnazjaliści wypowiadający się tutaj na pewno na ten temat nie będą mieli wiele do powiedzenia.Akcjanaplus87 pisze:Jedyne ciekawe akcje mają miejsce w Katowicach. Tu w weekend zjeżdża się wiele osób z górnośląskich miast (Gliwice, Zabrze, Ruda, Chorzów, Siemianowice, Bytom etc.) oraz z Zagłębia (Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza, Będzin etc.). W dużych klubach (Spiż, Energy, Pomarańcza) nikt nie afiszuje się z barwami. W centrum po imprezach to inna bajka. Często słyszę grupki kibiców Gieksy, ale trafiałem też na Ruch czy Górnik. Avanti nie należy do rzadkości. W zeszły weekend wymianę zdań w okolicy dworca zaliczyła grupka młodych chłopaków z Ruchu i Zagłębia Sosnowiec. Reszta miast to już zależność kto rządzi na danym terenie. Zabrze - VIP(którego już nie ma jednak, 100% Górnik), Gliwice-Gwarek(Piast, przynajmniej gdy byłem kawalerem, jak jest teraz nie wiem)etc.DK08 pisze:Panowie a jak to wygląda w klubach na Śląsku? Chodzi mi dokładniej o to, czy są raczej "przejęte" przez danych fanatoli, czy raczej w te sprawy nikt się nie miesza i bawi obok siebie? Pytam, bo w Łodzi jest dość wyraźny podział, w jednych dyskotekach bawi się ŁKS, a w innych Widzew, dość często dochodzi do wjazdów, i tak zastanawia mnie czy np Ruch ma dyskotekę w której się bawi w Katowicach gdzie jest GKS itd.
-
ZanetKaleta
kurde, powoli to już jak celebryci ;))Akcjanaplus87 pisze:Club Grant w Pszczynie(tam bawi się sporo chłopaków z PF' Ruchu).
Znacie jakies inne polskie ekipy zbudowane w wiekszosci na przerzutach?kiszony pisze:on nie żartuje, ale wiesz, tak już mają WS z k.netTroublemaker pisze:Napisz, że żartujesz.WS1906 pisze: Co do twojego pytania to przezuty sa przyjmowane tylko na pasach
PS:
Piszemy: przerzuty.
Oryginalne pytanie wyraznie mowi o "czesto spotykanym zjawisku"
-
bojowe papcie
A mnie trapi co robi na tym zdjęciu Polska flaga??
PS. Wiem że wisi także tego już nie musicie pisać :D
PS. Wiem że wisi także tego już nie musicie pisać :D
- Załączniki
-
- a kuku.jpg (91.5 KiB) Przejrzano 17264 razy
-
BezimiennyCzłek
Układ kibiców Ventspilsu z Wisłą Płock .
-
nowonarodzony
Elana Toruń?WS1906 pisze:Znacie jakies inne polskie ekipy zbudowane w wiekszosci na przerzutach?
-
dziecko armageddonu
zapewne po stronie Zawiszy
inTORwertyk pisze:Po ktorej stronie siada LKS przy okazji meczu Zawisza-Lech ? :)
No to ciekawe, bo ja też ostatnio o tym myślałem.
Podobnie zastanawiałem się ostatnio, po której stronie było by Zagłębie Lubin, jeśli doszło by do awantury (np: na stadionie) pomiędzy Zawiszą a Lechem.
A nad czym się zastanawiać, Zagłębia z Lechem nic nie łączy (była zgoda)ferment pisze:inTORwertyk pisze:Po ktorej stronie siada LKS przy okazji meczu Zawisza-Lech ? :)
No to ciekawe, bo ja też ostatnio o tym myślałem.
Podobnie zastanawiałem się ostatnio, po której stronie było by Zagłębie Lubin, jeśli doszło by do awantury (np: na stadionie) pomiędzy Zawiszą a Lechem.
ŁKS z Zawiszą ma zgode a z Lechem układ (H) to zupełnie co innego.inTORwertyk pisze:Po ktorej stronie siada LKS przy okazji meczu Zawisza-Lech ? :)
PS. Przypomniał mi się wpis z pewnego forum cytuje: :)
pobitno44. pisze:Pytanie do kogoś ze Stalówki. Podaczas derbów Rzeszowa na których wspomagaliście Sovie. Sovia bluzgała na Stal krzycząc "Jeb*c jeb*c jeb*c ZKS" Można wiedzieć czy wtedy też wspieraliście ich dopingiem ?
-
Mirek Jowisz
To równie dobrze można zadać pytanie kogo na meczu Motor-Wisła/Lechia Śląsk będzie wspierał Śląsk, była podobna sytuacja jak Motor grał z Unią i cisnęli tez już w zapowiedziach przedmeczowych na Wisłę. Z tego co pamiętam to chyba oficjalnie Śląsk podał, że nie jedzie z Motorem natomiast nieoficjalnie było chyba z 10 osób ze Śląska w Tarnowie.
No tak, ale obecne stosunki są mocno neutralne, więc rozumiem, że przy ewentualnym zgrzycie Zetki z Lechem, gdzieś na trybunach, cały neutral szlag by trafił.. tak ?fan79 pisze:ferment pisze:No to ciekawe, bo ja też ostatnio o tym myślałem.inTORwertyk pisze:Po ktorej stronie siada LKS przy okazji meczu Zawisza-Lech ? :)
Podobnie zastanawiałem się ostatnio, po której stronie było by Zagłębie Lubin, jeśli doszło by do awantury (np: na stadionie) pomiędzy Zawiszą a Lechem.[/quote
A nad czym się zastanawiać, Zagłębia z Lechem nic nie łączy (była zgoda)
tMK. pisze:o co chodzi?
http://pl.tinypic.com/view.php?pic=do6t ... rCBhuK3fIo
ich czołowa ekipa nosi nazwe Jude Gang więc to może tego pokłosie , lub graf przerobiony przez przeciwników spod Białej Gwiazdy
Cracovia na meczach u siebie często wywiesza flagę z gwiazdą dawida + ich kontakty z Ajaxem.
Korona nie skroiła nam nigdy żadnej flagi,jedyną barwówke na kij skroiła nam Siarka w 94bodajże,w Sandomierzu po meczu Siarki z Lechem.nas 13 osób Lecha zero,Siarki podobna ilość dobrej ekipy jak na tamte czasy.elo1312 pisze:Teraz nie wiem czy to bylo w tym czy innym temacie ale niedawno padlo te same pytanie i odpowiedz byla KSZO Ostrowiec. Chociaz mi sie wydaje ze kiedys Korona im jakas barwowke kroila ale moge sie mylic, najlepiej niech napisze ktos z tych w.w. Klubow.Siódemka pisze:Czy jest w Polsce ekipa ktora nigdy nie stracila zadnej flagi?
Pozdro
APATOR=ELANA lata 90-tenowonarodzony pisze:Elana Toruń?WS1906 pisze:Znacie jakies inne polskie ekipy zbudowane w wiekszosci na przerzutach?
Ruch zaczynał zgode jednocześnie z Apatorem i Elana gdyż były to te same osoby.
Głód chuligański jednak był owocny na meczach piłki nożnej na żużlu był piknik fani Apatora przenieśli się na Elane stąd można śmiało nazwać - przeżutów.
Złoty chłopak-ma talent.
-
oddajmisie
na Czarnych przychodzi chyba Radomiak więc spiny nie ma, ale mogę się mylićFZP Racovia pisze:Radomiak i siatkarska drużyna Czarnych jak wygląda kibicowsko podejście jednych do drugich?
Czy Gks Katowice pogoni z wlasnych szeregow konfidentow z Myslowic?
Jeszcze nie tak dawno był taki przypadek że ekipa X miała zgode z ekipą Y. Typ ze zgody X wydymał laske jednego z typów ekipy Y i w taki sposób zgoda padła :)
PS. Może ktoś opisać z jakiej przyczyny padła zgoda Stali Sanok z Sanovią Lesko ? :)
PS. Może ktoś opisać z jakiej przyczyny padła zgoda Stali Sanok z Sanovią Lesko ? :)
Pieszczoty miały miejsce w domu panienki,prześcieradło jak i zapewne całe posłanie było w barwach.Trzęsacz pisze:Farmazon. Skąd mogli wiedzieć, gdzie są "koła" prześcieradła?
Chłop wyru.chał dwie pieczenie jednocześnie :)
-
JakZłapiemyPołamiemy
jadłem:/ ale juz nie jestem glodny jak to czytam
-
slonecznazks
Śmiga gdzieś na youtube filmik, jak Legia śpiewa tę przyśpiewkę ?
http://www.tekstowo.pl/piosenka,legia_w ... gramy.html
Pamiętam, że kiedyś znalazłem takowy filmik z jakiegoś starszego mecz, ale ogrom filmów z dopingu jest taki że roku nie starczy :)
Pamiętam, że kiedyś znalazłem takowy filmik z jakiegoś starszego mecz, ale ogrom filmów z dopingu jest taki że roku nie starczy :)
-
ja-nic-nie-wiem
pierwszy link po wpisaniu w youtube, od 50 sekundyslonecznazks pisze:Śmiga gdzieś na youtube filmik, jak Legia śpiewa tę przyśpiewkę ?
http://www.youtube.com/watch?v=IJqtZQpw67k
a śpiewamy to może nie na każdym meczu ale bardzo często
-
zelazny dab
Zbyt wazne persony dlatego boja sie ich pogonic.bort14 pisze:Czy Gks Katowice pogoni z wlasnych szeregow konfidentow z Myslowic?
-
scream&shout
Nie wiem czy było takie pytanie. Czy Tarnovia ma w Tarnowie jakieś osiedle albo czy dzieli z Unią jakąś ośke ? Z góry dzięki za odp.
Nie można nazwać kogoś kibicem Tarnovii jak nie chodzi na swoje mecze. Co za tym idzie w Tarnowie nie ma w ogóle kibiców tej drużyny.scream&shout pisze:Nie wiem czy było takie pytanie. Czy Tarnovia ma w Tarnowie jakieś osiedle albo czy dzieli z Unią jakąś ośke ? Z góry dzięki za odp.
Ale w Warszawie na meczu Legia-Cracovia flaga Tarnovii wisiała. Czyli jak to bywa miastach derbowych tamtych ni ma, ni słychać, ale widać na wyjezdzie swojej zgody...pawulonik pisze:Nie można nazwać kogoś kibicem Tarnovii jak nie chodzi na swoje mecze. Co za tym idzie w Tarnowie nie ma w ogóle kibiców tej drużyny.scream&shout pisze:Nie wiem czy było takie pytanie. Czy Tarnovia ma w Tarnowie jakieś osiedle albo czy dzieli z Unią jakąś ośke ? Z góry dzięki za odp.
Nawet dwie flagi. Jedna z nich jest wożona przez policjanta. Ale wracając do tematu, pasuje wyjaśnić na czym tak na prawdę polega kibicowanie. Powtórzę się z tym, że jeśli nie chodzi się na mecze swojej drużyny to się nie jest jej kibicem- proste.RESORT pisze:Ale w Warszawie na meczu Legia-Cracovia flaga Tarnovii wisiała. Czyli jak to bywa miastach derbowych tamtych ni ma, ni słychać, ale widać na wyjezdzie swojej zgody...pawulonik pisze:Nie można nazwać kogoś kibicem Tarnovii jak nie chodzi na swoje mecze. Co za tym idzie w Tarnowie nie ma w ogóle kibiców tej drużyny.scream&shout pisze:Nie wiem czy było takie pytanie. Czy Tarnovia ma w Tarnowie jakieś osiedle albo czy dzieli z Unią jakąś ośke ? Z góry dzięki za odp.
Powiesili flagę Tarnovii i tyle, wieszają gwiazdy dawida, kolejnym razem PW na małej fladze, niedawno jeden z nich stwierdził że tęczową powieszą jak będą mieli ochotę ;)
Pytałem już kiedyś ale znikło. Jak wygląda wspomaganie się Piasta i BATE, chodzi mi o to, czy Piast jeździ na Białoruś, czy potrzebują wizy, czy BATE potrzebuje wizy do Polski, czy tamtejsze psy są bardziej uczulone na Polaków i tak ogólnie czy da się tam z kimś powalczyć i kto tam jest dobry.
Wizy są potrzebne aby wjechać z Polski na Białoruś i odwrotnie.